(4) 

web tasarım kursları

joehigashi #60933 
Bu kurslar der ki bizim programımıza katıldıktan sonra şirketlere web siteleri yapabilirsiniz.. Orta düzeyde bir bilgisayar bilginiz olması yeterlidir.. Peki kime göre neye göre ?? Ortalama bilgisayar bilgisi olan ancak web dizaynı, programcılık, asp vs.. bilgisi 0 düzeyde olan bir adam bu kuruluşların kurslarına giderse hakikaten söyledikleri 150-200 saatten sonra güzel güzel web siteleri yapar mı yoksa bunların yaptığı para tuzağı mı ? Web dizaynı 150 saatte öğrenilir mi ?
(4) 

Hayyam pasajı pazar günü açık olur mu ?

joehigashi #60305 
aynen böyle.. Uzaktan gideceğim için eğer açık olmazsa boşu boşuna yol parası vermiş olacağım.. Pazar günleri hayyam pasajındaki dükkanların büyük çoğunluğu açık oluyor mu ?
(13) 

Bir cihazın fiyatı bu kadar oynar mı !

joehigashi #59970 
www.syndeck.com

bakınız linkteki canon eos 450 d model makinenin satışı sitede 332 euro olarak gözüküyo yani tl'ye çevirirsek 700 ile 800 lira arası bir şey.. ancak bu makineyi garantili olarak 1500, spot olarak 1100-1200 liradan aşağa bulmak imkansız türkiye hudutları içinde. ne olursa olsun bu tarz cihazların fiyatı hakikaten 2 ye katlayacak kadar artabilir mi türkiye de ? Sonuçta bunu 332 euro'ya satan yabancı sitedeki adamda kar elde etmiyor mu? Birde benim bu makineyi bu site üzerinden bir türk vatandaşı olarak gümrüğe takmadan alma şansım hiç mi yok ?

edit: Acaba bir yanlışlık mı var baktığım sitede.. ebay'de falan bakıyorumda pek fiyatı uyuşmuyor. yoksa bişeyleri mi gözden kaçırdım ?
(2) 

en iyi lens kiti olan slr makine

joehigashi #59519 
Evet sorum gayet açık.. Lütfen aramaya inanmak falan demeyin benim soracağım soru öncekilerden biraz daha spesifik.. Bu gün dolmabahçe sarayına gittim ve canon s5 makinemin malesef artık yetersiz geldiğine kanaat getirdim.. Öyle bir durum oluyor ki makinem dolmabahçe sarayındaki bir odanın ya da bir bölümün tamamını kadraja almakta yetersiz kalıyor.. Zannedersem bu işin de çözümü geniş açılı bir lens olsa gerek. Ancak canon eos 450'ye falan baktımda bunun da lensinin ilk etapta yetersiz kalacağı söyleniyor.. Yani 1400 tl makineye verdikten sonra birde ekstradan minimum 300-400 lira lense veriyoruz. Şimdi ortalama 1000 lira hadi en fazla 1200 lira vererek gayet tatminkar lens kiti ile satılan bir makine tavsiye edebilir misiniz ?
(5) 

Seyahat turları

joehigashi #59102 
Diyorum ki acaba bu yaz kendi adıma bir değişiklik yapıpta bir arkadaşla beraber şöyle türkiye'nin gezilebilecek güzel yerlerine mi gitsem diyorum. Mesela karadeniz turu safranbolu falan bana oldukça cazip geldi. ancak şunu merak ettim acaba bu tarz turlar vasıtasıyla burayı gezmek iki genç için sıkıcı olur mu ? Hani nasıl diyim bu tarz turlar acaba daha çok belli bir yaş gurubunun üstündeki kitleye mi hitap ediyor ? Yani 25 yaşındaki iki kişi için acaba kendi imkanlarıyla ya da otogardan kastamonu otobüsüne binip safranbolu'ya gitmek daha mı iyi olur acep ?
(4) 

fotoğrafçı arkadaşlar sorularım var

joehigashi #58988 
Arkadaşlar slr makineler hakkında bilgim pek yok. Lakin elimde yaklaşık 1 senedir kullandığım canon s5is model bir slr like makine var ve artık ciddi anlamda benim için yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu sebepten slr'ye geçmek gibi bir fikrim var.. aradım, taradım daha önceki duyurulara baktım da herkesin tavsiyesi canon eos 450d, nikon d40 tarzı makineler. Ancak bunlar benim bütçemi aşıyor. fotoğraf forumlarını gezerken gözüm sony a200 modeline takıldı. Bu makine hakkında piyasaya yeni girmesi haricinde olumsuz pek yorumla karşılaşmadım.. Fotokritik yorumları burda

www.fotokritik.com

neyse şimdi sorularıma geçeyim..

1- www.ereyon.com.tr sitesinde görüldüğü üzere bu ürün sony garantili vaziyette 1000 lira civarında bir fiyata satılıyor. Spotu gittigidiyor.com'da 1200 tl civarında bir makine için özelliklerini de göze alırsak almaya değer mi ? yoksa hala canon, nikon'dan şaşma mı dersiniz ?

2- Elimdeki canon s5is model makineyi nasıl değerlendirebilirim ? gittigidiyor'dan satma ihtimali de var makinem de temiz ama 2 tane ölü pixeli var.eğer durumu belirtip satarsam ortalama olarak ne kadara gider ? Ya da bu makineyi gittigidiyor.com dışında satabileceğim bir yer var mı ?

3- Eğer ki ''yok arkadaş canon'dan nikon'dan şaşma'' derseniz tavsiye edebileceğiniz model nedir ? Tamam daha önce böyle çok duyurular var ama yazılanlar genelde 1000 tl'den fazla makineler.. 1000 lira civarında bulabileceğim güzel bir slr var mı ?
(6) 

İstanbul'da hakiki oltu taşlı tespih bulmak

joehigashi #58801 
Evet arkadaşlar sorum bu. istanbul'da ya da internet üzerinden hakiki oltu taşlı tespih bulabileceğim bir yer ya da alışveriş sitesi tarzında bir site var mı ?
(6) 

siteye girişi engellemek

joehigashi #58018 
evet durum budur. porno siteler değil belli bir siteyi google'dan girildiğinde ve explorer'da ismi yazıldığında girişini nasıl engelleyebilirim ? Yani kullanıcının o siteyi açtığında kocaman bir beyaz sayfa ve hata mesajı ile karşılaşması için ne yapmam gerekir ? Bu işin programsız bir çözümü varsa çok mutlu olurum
(5) 

Dolmabahçe sarayı

joehigashi #57325 
Arkadaşlar yarın dolmabahçe sarayına gitmeyi düşünüyorum. Malesef öğrencilik statüsüne artık haiz değilim, yani bir indirimden yararlanamıyacağım.. Bu vasıflarla buraya gitmek istediğimde bilet için fotoğraf makinemle beraber ne kadar para vermem gerekir ? Birde sitesinde baktımda bölümler varmış harem dairesi, selamlık falan gibi.. Hangisine gidersem daha memnun olurum ?
(4) 

Hukuki Mesele

joehigashi #55040 
Arkadaşlar anneanneme şöyle bir tebligat geldi mahkemeden hukuk konusunda bilgili arkadaşlar açıklayabilirse çok mutlu olurum


BÜYÜKÇEKMECE ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

Davacı: K.H

Davacılar: Ahmet ersoy(koca,ölü 7 varisi var ve varislerden biri anneannem)- Fatma Ersoy (eşi)

DAvalılar: Ebru Şahin

Dava : Evlatlık ilişkisinin kaldırılması

Dava Tarihi : 27.11.2007


Dava Konusu

Mahkemenizin 29.05.2007 tarihli 2007/57 Esas 2007/526 karar sayılı hükmü ile ilk iki sıradaki davalıların 3. sıradaki davalıyı evlat edinmelerine karar verilmiştir

Oysa Ebru ŞAhin 1995 yılında şevket has tarafından evlat edildiği açıkça bellidir.

4721 sayılı kanunun 282. maddesi ve 295. maddeleri uyarınca Başkasıyla soy bağı bulunan çocuk bu bağ gereksiz kılınmadıkça tanınamaz hükmüne açıkça aykırı olan bu kararın aynı kanunun 318. maddesi uyarınca iptaline karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur..

Ahmet ve Fatma Ersoy'un çocuğu yoktur. Fatma Ersoy kalan mirası almak için daha önce babası ve annesi olan reddedilmemiş ebru şahin'i evlatlık kabul ederek ölen ahmet ersoy'un üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkulü almak için böyle bir işlem yapmıştır. Ebru şahin'in esas babası şevket has bu konuya itiraz etmiş evlatlık işlemini ortadan kaldırmıştır. Bu sefer Fatma ersoy mahkeme açarak ebru şahin'i evlatlık olarak kayıt ettirmek istemektedir.Şimdi anneannem de fatma ersoy'un ebru şahin'i evlatlık kabul etmesini istememektedir. Bu durumda 6 varis dışında bir tek anneannemin itirazı geçerli olur mu ?
(2) 

sahibinden.com güvenilir mi ?

joehigashi #53694 
Daha önce burayla hiç alışverişim olmadığı için pek bilgim yok. ARadığım bir ürünü çok ucuza burdaki bir satıcıda gördüm. Ancak satıcının olumlu ya da olumsuz hiçbir yorumu yok, herşeyi sıfır. Büyük ihtimal ilk kez satış yapıyor. Şimdi olası bir hasarlı, defolu ürün ihtimaline karşı sahibinden.com yeterli güvence sağlıyor mu ? Böyle bi durum karşısında paranın iadesi hususunda beni uğraştırır mı ?
(4) 

Makine hard diski tanımıyor

joehigashi #52809 
Arkadaşlar şöyle ve çok önemli bir sorunum var. Elimde pegasus hard disk kutusuyla birlikte 80 gb'lık bir harici hard disk var. Ancak bu harici hard diski hangi makineye takarsam takayım bilgisayarıma tıkladığımda göremiyorum. Makineyi usb'ye bağladığımda bilgisayarda gözlenen tek değişiklik ''dring'' sesi ile birlikte sağ köşede saatin yanında hard diskin ''usb yığın depolama aygıtı'' olarak gözükmesi. Bunun dışında başka hiçbir değişiklik olmuyor. Ayrıca aygıt yöneticisinde de göremiyorum. İçinde çok önemli bilgilerim var bu işi hiç masraf çıkarmadan çözebilme imkanım var mı ? Problem sizce nedir ? Şimdiden teşekkür ederim...
(6) 

80 ytl'den fazla olmayan uydu alıcısı

joehigashi #52745 
Allem ettim, kallem ettim bir türlü 100 ytl'den aşağa bir uydu alıcısı bulamadım. Çok cafcaflı olmayan, sadece kanalları göstermesi yeterli olan 80 ytl'den aşağa bir uydu alıcısı piyasada bulunabilir mi ? Eğer varsa modelini görebileceğim bir link ya da marka ismi söylerseniz çok mutlu olurum. Bu arada vestel, arçelik, beko falan olmazsa çok iyi olur
(5) 

balıktan alınamayan vitaminler nasıl alınır ?

joehigashi #52659 
Balığı malesef hiç sevmiyorum. Neden böyle oldu bilmiyorum ama kokusu bile beni kendisinden uzak tutmaya yetiyor. E böyle olunca da balığın vucuda olan faydalarından mahrum kalıyorum. Ton balığı falan yiyebiliyorum ama o da belli bi süre sonra çok afedersiniz saman gibi gelmeye başlıyor. hem bilindiği gibi fabrikasyon ürün olduğu için ne kadar faydalı olduğu da tartışılır. Şimdi balıktan alamadığım vitaminleri, mineralleri başka hangi gıdalarla sağlayabilirim ? Balık yağı, omega 3 vs. falan var piyasada bunlar tek başına balığın sunduğu mineral, vitamin zenginliğini verebilir mi ? Ya da balığın alternatifi olabilecek başka bir gıda olabilir mi ?
(4) 

istanbul içi adres tarifi

joehigashi #52085 
elimde eski bir antika saat var ve bunu tamir ettirmek istiyorum.. Netten araştırdığım kadarıyla fatih'te bir yer buldum, adresi de şu :

manyasizade cad. No:34 Fatih-İstanbul

Krokisi:

www.saatservisi.comı%20haritab02.gif

bu adrese büyükçekmece üzerinden nasıl ulaşırım ? Hangi vasıtalara binmem, nerelerde inmem gerekiyor ?

edit: linke tıklayınca bir şey çıkmıyor browser'a linki kopyalamanızı rica etsem ?
(3) 

Kare karalamaca çözmece

joehigashi #51936 
bu oyun beni acaip derecede oyalıyor. Lakin şöyle bir sorun var ki önüne geçemiyorum. Hangi kalemi alırsam alayım canım bulmacayı ağız tadıyla çözemeiyorum. Kurşun kalemi denedim bulmacadan elime bulaşan kalem izleri güzelim kağıdı berbat etti, tükenmez kalemde de aynı sorum devam etti. İspirtolu kalemi denedim o da 2-3 çözümden sonra bitiverdi ayrıca sayfanın arkasında da bulmaca olunca arkadaki bulmacayı pok etti. Bu durum için naçizane bir çözüm ya da değişik bir kalem bulan var mı ? yoksa sizde bu yöntemlerden birini mi kullanıyorsunuz ? Haa birde şöyle yazıcıdan çıktı alacağım güzel kare karalamaca sitelerini de paylaşırsanız çok mutlu olurum. Griddlers.net'te kiler inmiyor malesef.
(14) 

Spor bot ?

joehigashi #51619 
Malum kış mevsimindeyiz, spor ayakkabılar su geçiriyor.. Ayakları üşütüp çiş ettiriyor, mecburen bot giyiyoruz. Şimdi şunu merak ediyorum. Nike, adidas gibi markaların erkek için su geçirmez, bot tarzı ayağı sıcak tutan aynı zamanda şık ayakkabıları var mıdır ? Varsa modelini ve ortalama olarak kaç ytl civarında olduğunu söylerseniz çok bahtiyar olurum..
(5) 

Age of Empires Hamachi sorusu

joehigashi #51049 
Dün 4 arkadaş gayret ettik ama bir türlü 4'ümüz birden oyuna girmeye başaramadık. Şöyle bi sorun var. Oyunu kuran kişiye göre değişmekle beraber bazı arkadaşların makine landan oyunu görmüyor. Yani ben kurduğum zaman 2 arkadaşım oyuna giriyor biri giremiyorsa başka bir arkadaşım kurduğu zamanda ben giremiyorum diğer arkadaşlar oyuna giriyor. Problem ne olabilir ?
(1) 

İstanbul içi güzergah sorusu

joehigashi #49221 
Bayramın 1. günü feriköy ve karacaahmet(üsküdar) mezarlığına gideceğim. Ancak b.çekmece kalkış noktası olmak üzere bu iki noktaya varmak için hangi güzergahlara gitmem ve hangi vasıtalara binmem gerekiyor ?
(5) 

Bankalara verilen ikametgah hususu

joehigashi #48361 
15 aralık'a kadar mevduat sahiplerinin bankalara verilmesi zorunlu tutulan ikametgah belgesini an itibariyle hesabımın bulunduğu iş bankasına verdim. Lakin buna dair şahsıma hiçbir belge verilmedi. Acaba bu işlemden sonra mevduat sahiplerine ''tamam kardeşim bu ikametgahı hesabınıza işledik'' mukabili bir belge veriliyor mu ?
(4) 

Yurt dışından t shirt

joehigashi #47376 
Evet aynen öyle.. Sendit.com gibi siteler vasıtasıyla yurtdışından dvd alabiliyoruz.. Peki yurt dışından kaliteli baskılı t shirt alabileceğimiz ve türkiye'ye gönderim yapan siteler var mıdır ?

edit : www.hottopic.com
www.stylinonline.com

ya da bu iki sitenin türkiye'ye gönderimi olup olmadığını paylaşırsanız da pek bahtiyar olurum.
(3) 

Antika saat tamiri

joehigashi #46884 
Bu işi istanbul sınırları içersinde garantili yapabilecek bir yer var mıdır ? Varsa ismini ve telefonunu paylaşırsanız çok memnun olurum.
(6) 

bilgisayarda ideal film izleme mesafesi

joehigashi #45019 
Daha önce de bir duyurumda batman dark knight'tan zevk almadığımı söylemiştim ama sanırım sorun benim ideal film izleme mesafemden kaynaklanıyor gibi. Batman'i halk arasında ''dibim'' olarak tabir edilen mesafeden(abarttım galiba işte destkop pc kullanma mesafesi kadar, kucağımda değil yani) izlemiştim bişiy anlamadım, sıkıldım, uykum geldi. Geçenlerde vantage point'i izledim ama bu sefer 17'' laptopu biraz uzağa koydum ve hakikaten filmden keyif aldım. Sizde de bu tarz bi durum var mı ? Yani filmi çok yakın mesafeden izleyince sıkılma, konsantre olamama, kısacası o atmosferi yakalayamama durumu ?
(4) 

Altyazı gömme olayı

joehigashi #44926 
bu konu defalarca soruldu biliyorum ama muallakta olan bir husus var. Divx filmleri playstation 3'te izlemek istiyorum haliyle alt yazılar problem oluşturacağı için meretleri gömmek gerekiyor. Merak ettiğim husus şu alt yazıyı filme gömdüğümüzde mutlaka ama mutlaka görüntüde kalite kaybı,pixelleşme falan yaşanır mı ? Dün ismini hatırlamadığım ama geçmiş duyurularda gördüğüm bir alt yazı gömme programıyla bu işi denedim sanki kalite kaybolmuş gibiydi. Samanlıktaki toplu iğne misali kalite kaybı yaşatmadan bu olayı yani alt yazı gömmeyi gerçekleştiren programcıklar var mıdır ? Varsa paylaşırsanız pek bahtiyar olurum.
(10) 

film izlerken ortaya çıkan çizgiler

joehigashi #44847 
arkadaşlar elimde mkv uzantılı bir dosya var. Media player classic'te bu dosyayı açtığımda aşağadaki görüntü hatası ortaya çıktı. Diğer mkv uzantılı dosyalarda yapmamasına rağmen açmak istediğim bu dosyada kazaa media codec pack'i silip güncel versiyonu yeniden kurmama rağmen bu sorun ortaya çıktı. Nasıl düzeltebilirim ? işte sorunlu görüntüden bir caps

img82.imageshack.us
(1) 

Playstation 3'te divx tecrübesi

joehigashi #44766 
Acaba flashdiske attığım divxleri playstation 3'te izlemek istersem hd ready televizyonda nasıl bir görüntü elde ederim ? Kalite nasıl olur ? Yani onca emek harcayıp alt yazı gömmeye falan değer mi yoksa bilgisayar ile arasında fark yok mu ?
(2) 

Playstation 3'te deli gibi fifa 09 oynayıp önüne gelene 5 atanlar

joehigashi #44585 
Şu oyuna bir türlü adapte olamadım gitti. Aslında acaip derecede sardı ama bir türlü etkili ataklar ve stratejiler geliştiremiyorum dolayısıyla online maçlarda kazandığım oyunlar tesadüfi goller ile gelen neticelerden öteye gitmiyor. Şimdi bu oyunu iyi oynayan arakadaşlar oyun içersinde ne gibi taktikler benimsiyor ? Nasıl gol yollarına gidiyor ? Kısacası nasıl etkili bir oyun oynuyor ?
(14) 

Süpeeer bir filmden hiç zevk alamamak

joehigashi #44156 
Evet aynen öyle..

Efendim dün gece imdb'de 1 numara olan ya da olmuş ve sözlükte yazılan yorumları baz alırsak bunu sonuna kadar hakkeden the dark knight'ı arkadaştan alarak mp4 formatlı olarak izledim. İlk başta çok ümitliydim ama filmi izlemeye başladıktan ve yarısını biraz geçtikten sonra filmden ciddi şekilde sıkılmaya başladım ve itiraf edeyim filmi tamamlayamadım, bitmesine yarım saat kala kapadım. o kadar sıkıldım yani. Nasıl iş bu ? 10 kişiden nerden baksan 8'inin güzel bulduğu 2'sinin kötü bulduğu bir filme kötü diyecek o 2 kişilik kitleden olduğumu sanmıyorum öyle filmlerle ilgili aşırı bir eleştirel gözümde yoktur. sarmamasının sebebi filmi mp4 kalitesinde ve sinema ortamında izlemememden kaynaklanıyor olabilir mi ? Acaba dvd'den falan izlesem böyle dehşet gaza gelip la adamlar ne film yapmış der miyim? Ha birde önceki serileri izlemişte değilim onun etkisi de olabilir mi ?
(9) 

Meskenlerde çok pis zehirli örümcek olabilir mi ?

joehigashi #43571 
evet sorum bu. Hele bir tanesi var ki iş hanındaki temizlikçi kadının paspallığı ve umursamazlığı sebebiyle belki 3-4 aydır iş hanının ufacık helasının tepesinde ve acaip çirkin bi görüntüsü var ufak ama belem kapkara bişiy o uzun bacaklılardan değil. Şimdi bende hiç hoşlaşmıyorum bu yaratıklardan, yüz göz olmak istemiyorumda. Artık örümcek fobisimidir neyse. Çiş yaparken bile üstüme düşecek, tırmanıcak diye tırsar oldum artık. Sorum şu acaba meskenlerde çok pis zehirli örümcekler bulunabilir mi ? hani nette görüyoruz böyle ısırılan yerleri mosmor yapan cinsler var mıdır ?
(7) 

Çok değerli bir dost ile bir günü en iyi şekilde değerlendirmek

joehigashi #43439 
Evet arkadaşlar duyurum gayet açık. Bir kaç gün içinde istanbul'da çok değerli ve eski bir dostumla(bayan) buluşacağım. Kendisi istanbullu değil uzun bir aradan sonra ilk kez buluşma imkanı doğduğu için en iyi şekilde ağırlamak istiyorum. Kendisi ile bir günü istanbul'da en iyi, güzel, eğlenceli şekilde nasıl değerlendirebilirim ? Mekan, yer her türlü tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. İstanbul avrupa yakası için olursa çok memnun olurum.

edit: bütçe için öğrenci bütçesi diyelim.

edit 2: yaş aralığı 20-24 yaş arası :)
(7) 

Grip olduktan sonra yıkanmak

joehigashi #43384 
Dün ateş, hapşurma, öksürme gibi sebeplerle gribe yakalanıp yorgan döşek yattım. E haliyle ateşle beraber felaket şekilde terledim. Bu gün iyiyim.. Ufak tefek öksürük dışında bir şey yok. Şimdi bunun üstüne bu gün duş alırsam bu grip yeniden tekrarlar mı ? Yoksa biraz daha mı beklemeliyim ?
(12) 

Playstation 3 Cafe Açmak iyi bir iş olur mu ?

joehigashi #43271 
Biliyorsunuz bir zamanlar counter'dır, half life'tir, eyc oftur derken birçoğumuzun gençliği internet cafelerde multiplayer oyun oynayarak geçti. Ancak artık herkesin evine internet girmesi ve konsoldaki ciddi atılımlar sebebiyle ve bir jenerasyonunda büyümesinin sonucunda bu tarz oyunlar iyice gözden düştü. Ha hala oynayanlar var ama eski yoğunluk yok. Şimdi bakıyorumda oyun deyince akıllara ilk playstation 3 ile beraber fifa, pes, cod gibi oyunlar geliyor. Yeni jenerasyon bu oyunlara felaket düşkün. Şimdi diyorum ki acaba riske girip saatini 2.5 ytl'den (2 kişi 5 ytl) bir playstation 3 cafe açsam mı ? İlk etapta 5 tane lcd ve ntsc playstation 3 almak kafamda var. En iyisi paragraf içinde heba olmadan sorularımı madde madde yazayım

1- Ne dersiniz sizce bu olaya girmek akıl karı mı ?

2- Böyle bir dükkanı açtık diyelim.. Elektriktir, kıldır, tüydür masraflarımız arasında boğulup batar mıyız ?

3- Battık diyelim elimizdeki ürünleri satışa çıkarırsak ortalama zararımız fazla olur mu ?

4- Açtığımızı farz edelim.. Millet deli gibi pes oynarken çaydır kahvedir falan içer mi ?

5- Yerim çatalca'da bütün playstation salonlarını gezmedim ama burda hala ps2 salonları var. Ps3'e ciddi bir atılım yok. Bunu da göze alırsak acaba girsem mi ?

6- Birde bu işe girersek bir arkadaşla girmeyi düşünüyorum. Yani ordan ekmeğimizi çıkartacak kadar para gelir mi ? Ortalama olarak ayda sizce masraflar hariç tahminen ne kadar para elimize geçer ?
(3) 

Team Fortress 2 oynamak için

joehigashi #43139 
Bu oyunu oynamak istiyorum daha doğrusu netten oynamak istiyorum. Fakat eski bir tfc'ci olarak tfc 2 hakkında hiçbir bilgim yok şimdi:

1- Oyunu oynamak için nelere ihtiyacım var ?( half life'ın orjinali herhalde kesindir ama bunun dışında tfc 2'yi nerde bulacam ? netten para karşılığında indiriliyormuş zannedersem)

2- Eski sanane.com serverları gibi 56k'da oynadığımız oyunda bile minimum lag ile oynadığımız oyunun keyfini alabilir myiz ? adam akıllı ve kalabalık serverlar var mı ?
(3) 

Çok basit gittigidiyor soruları

joehigashi #42747 
1- Burdan daha önce hiç satış yapmadım. Şöyle bi durum var. Diyelim ben bir aleti satış listesine koydum lakin alıcı dolandırıcının teki çıktı ürünü alıp sırra kadem bastı ve onay vermiyor. Benim zararımı gittigidiyor karşılar mı ?

2- Alıcının üç kağıtçı olmasının dışında uyanık olma durumuda var. Diyelim ki bi elektronik alet sattım ancak alan adam onay vermeden düşürdü, kırdı, bozdu vs.. ve bu gerekçelerle sağlam ürünümü bana bozuk iade etti. Bu durumda zararımı kim karşılayacak ?
(3) 

sendit.com'u nasıl bilirsiniz ?

joehigashi #42626 
Burdan fifa 09 siparişi vereceğim. türkiye'de en ucuz 110 iken adamlar 75 ytl'ye satıyor. Şimdi bu siteden alışveriş yapsam ortalama olarak kaç gün içersinde nahiyem olan istanbul'un çatalcasında olur ? Sorun yaşar mıyım ?
(1) 

e dış ticaret hakkında

joehigashi #42501 
Bu konuya tamamen yabancıyım ve ne olduğu konusunda hiçbir bilgim yok. www.coproline.com isminde bir site bu işin eğitimini verdiğini söylüyor şimdi

1- Dediğim gibi hiçbir fikrim yok. Bu kurs ne iştir yani bu kursta neler öğretilir ve öğrencisi hangi konuda eğitilir ?

2- Bu kursu tamamlayınca iş bulma ve işimizi kurma olasılığımız nedir ?

3- Kursun ücreti ortalama olarak ne kadardır ?

4- iş imkanı açısından ya da kendi işini kurma açısından bu kursu tavsiye eder misiniz ?
(3) 

İsmek ile ilgili şikayet

joehigashi #42287 
1 ay kadar öncesine kadar sırf haftasonu şahsıma uyduğu için bakırköy'de ki ismek'e diksiyon kursu için başvurdum. Başvurduğum günün 1 gün öncesinde telefon açıp kontenjanın boş olduğunu öğrenmeme rağmen bakırköy'e gittiğimde görevli başvurduğum kursta boş kontenjan kalmadığını kayıdı ancak mart ayına alacağını söyledi. Ben durumu iletince de yeni açılan yenimahalle'de ki ismek'e telefon açtı ve hafta sonu için oranın müsait olup olmadığını sordu. Müsait olduğunu öğrenince beni oraya yönlendirdi. Neyse gittim, durumu ilettim bu kursa ancak hafta sonu olması halinde kayıt olacağımı söyledim. Oradaki görevli de daha günlerin belli olmadığını ancak başvurduğum kursun çalışan kesime yönelik bir mesleki kurs olduğu için mutlaka hafta sonu açılacağını söyledi ve kayıdımı aldı. Kayıttan 15 gün sonra aradığımda bu sefer başka bi görevli yine hafta sonu olacağını ama belli olmadığını söyleyerek bayramdan sonra aramamı söyledi. Bu gün kendilerini aradım ve bana kursun Pazartesi-Çarşamba olduğunu söyledi. Hafta sonu belli değilmiş, beni arayacaklarmış. Büyük ihtimal bu bir avutma ve vakit kazanma taktiği, eminim aramayacaklar. Madem olmama ihtimali de var neden kesin olacak diyip benim kaydımı aldılar ve başka bir merkeze kayıt olma hakkımda ihtimaller uğruna gaspedildi? Şimdi ben bu mağduriyetimi nasıl gideririm ? Sırf hafta sonu bana uyar diye çatalca'da olmama rağmen bakırköy'e başvurdum. Şimdide klasik oyalama taktikleri. Sitelerinde fatihte bir merkezleri olduğu yazıyor. Oraya telefon açsam,şikayetimi iletsem bu mağduriyetimi giderirler mi ? Kayıtlar kapanmasına rağmen bari bana yakın başka bir kurs merkezine haftasonu kursu için kaydımı alırlar mı yoksa oyalama taktiklerine devam mı ederler ?
(10) 

Burger Kingte verilen acı sos

joehigashi #42183 
Evet calve idi markası acaba bu sosun birebir aynısı marketlerde bulunabilir mi ? Cevahir alışveriş merkezindeki migrosa baktım acısso falan var ama bu sosun kıvamında ( ketcabımsı ) sos yok. Acaba bulunabilir mi bu acaip sosun birebir aynısı yoksa calve bu acıyı burger king'e özel mi üretiyor ?
(2) 

Playstation 3'ün garantili olduğunu nerden anlarım ?

joehigashi #41090 
Arkadaşlar pek emin olmadığım bir yerden garantili playstation 3 alacağım(hakikaten enteresan bi fiyat söylediler). Şimdi bu ürünün orjinal sony türkiye garantisi altında olup olmadığını nerden anlarım ? Ve garanti kapsamında olması için hangi şartlar gerekir ? Mesela türkiye garantisi altında olmayan cihazlarla olan cihazlar arasındaki garanti belgelerinde ne gibi farklar vardır ?

edit: Bu arada sorduğum makine için fatura kesmiyorlarmış. Bu haldeyken yani faturasızken sadece ganranti belgesiyle sony teknik servis desteği verir mi ?
(13) 

Sıkışmış kola kapağını açmak

joehigashi #40919 
Meret kapağı öyle bir sıkmışımki şimdi de açamıyorum. Havluyla açmaya çalışmakta kar etmedi kayıyor bu seferde. İlla bıçakla mı keselim ? bir öneriniz var mı ? Yok mudur pet şişe kola kapağını açmanın yolu ?
(6) 

Playstation 3 yüzü astarından pahalıya gelir mi ?

joehigashi #40593 
An itibariyle alışveriş sitesine girip o malum kredi kartı numaralarını yazıp 12 taksit ile bu ürünü almamak için kendimi zor tutuyorum.. İçim içimi yiyor.. Alsam mı almasam mı diye..Tamam gaza geldim bu oyunu aldım peki ya sonrası ? Az evvel gittigidiyor.com'da call of duty 4'ün fiyatına baktım ki en ucuzu 90 ytl. bu bile benim için büyük bir rakam.. Şimdi her çıkan yeni oyun için böyle felaket bi rakam vermek zorunda mıyız ? Zamanında playstation 2 oyunlarına en fazla 10 ytl falan vermişimdir şimdi rakamlar 80-90 ytl. Tamam 50 ytl'ye bile razıyım ama onun üstüne çıkması biraz fazla bi rakam değil mi ? Birde oyunların doyuruculuğu ne boyuttadır? Mesela cod 4'ü alırsam bu beni ne kadar bi sürede yeni oyun almadan tatmin eder ? Birde herşeye rağmen bu icadın oyunlarını türkiye'de daha ucuza bulacağımız yerler var mıdır ? bulursak ortalama ne kadara buluruz ?

edit: Yurt dışı sitelerini de gördüm. sendit.com ve play asia gibi siteler var ancak benim ne ingilizcem ne de sabrım bu işe müsait değil. Hani olur ya bir anlaşmazlık çıkar 50 gün gelmez sipariş verdiğim oyun derdimi anlatacak kadar bile ingilizcem yoktur
(3) 

Virüs !!

joehigashi #40276 
Yaklaşık 20 gündür zannedersem harici harddiskimi virüslü virüslü kullanmışım şöyle ki.. Harici harddiskim aldığım günden bir kaç gün sonra kendisini usb'den makineye bağlar bağlamaz avira virüs programı tarafından uyarılmıştı. Tabi bir anlam verememiştim çünkü harici harddiski gizli dosyalar ile birlikte açtığımda avira'nın belirttiği dosyalar ortalıkta yoktu.. Dediğim gibi pek tınlamadım hani bazen sözlükte bile saçma sapan virüs uyarıları veriyor ona yormuştum.. Ancak avg kurulu bir makinede de bu uyarı ortaya çıktığında kıllanmaya başladım ve an itibariyle gizli dosyaları aç komutuyla birlikte sistem dosyalarını aç sekmesini tıklamamla karşıma daha önce bu diske koymadığım davetsiz misafirler çıkıverdi.

kk3.bat
ov.cmd
f.bat
n.bat
ph.bat
autoron.inf

ve harici diske kesinlikle atmadığım System Volume İnformation klasörü.. Bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz ? Dosyaları direkt shift+delete ile sileyim mi system volume information dahil? Acaba harici harddiski taktığım diğer makinelere de virüs musallat olmuş mudur ? Çözüm ve bu illetten kurtulmak için önerilerinizi bekliyorum..
(3) 

Playstation 3 ile ilgili bir kaç soru

joehigashi #40266 
Hemen sorayım

1- Şu 40 gb, 80 gb olayını çözememiş durumdayım şimdi biz aldığımız oyunları harddiske yüklüyor muyuz ki 40 ile 80 gb arasında bu kadar fiyat farkı var ? Eğer böyle bir olay yoksa laptopum vs.. varken ben ps3'e neden ekstradan mp3, film falan yükleyim ki ? Tam olarak avantajları ve dezavantajları nelerdir bu iki sürümün ?

2- Bir yerde ilerde chip çıkarsa bunun memory card girişi olan 80 gblık modeller için çıkacağı yazıyordu bu doğru mudur ?

3- Tüplü ama çözünürlüğü sağlam bir sony televizyonda makine iyi görüntü verir mi ?

4- Şu harddisk olayı çok luzumluysa elimde var olan harici hard diski makineye bağlayabilir miyim ?

5- Ntsc, pal vs. derken kafam iyice karıştı. Daha kıssadan hisse bir soru sorayım. Garantili mi almayı önerirsiniz yoksa garantisiz, dükkan garantili ürünlerde pek ala iş görür mü ? Yani alırsam içine çizin cd dvd takacak değilim en fazla oyun oynatırım.

6- Multiplayer desteği nasıldır ? Alırsam türkiye üzerindeki diğer oyuncularla pes, fifa nba oynama imkanım olabilir mi ?

7- Tamam bu son sorum. Bütün bu kriterler doğrultusunda istanbul'da önereceğiniz iyi ve ucuz bir playstation 3 satıcısı var mı ?

Neyse çok uzattım sanırım.. Şimdiden ilginiz için teşekkürler
(3) 

Şu tarz bi virüs var mıdır ?

joehigashi #40218 
Herhangibir alışveriş sitesine girip alışverişimizi tamamlerken yazdığımız kredi kartı numarasını direkt kötü niyetli kişilerin ellerine gönderen iğrenç solucanlar mevcutmuş. Bunlar çok yaygın mıdır ? Hani worm falan diyoruz bunlardan makinede bir tane bile çıkması ayvayı yediğimizin habercisi mi ? korunmak için avira, avg gibi virüs programları tek başına yeterli olur mu ? Ve bu tarz çok luzumlu şifrelerimi olduğu gibi kötü adamların ellerine gönderen programcıklardan korunmanın başka bir yolu var mı ?
(7) 

Fotoğrafçılık kursuna gitmeye değer mi ?

joehigashi #40138 
Bulunduğum yerde ismek'in açmış olduğu 250 saatlik fotoğrafçılık kursu var. Ancak saati hafta içi olduğu(haftada bir gün 09:00-16:00 arası) ve çalışmak zorunda kaldığım için çok ters. Ha kendi işimi yapıyorum zaman ayırabilirim ama şunu merak ediyorum bu kurstan aldığım eğitimle tamam dört dörtlük olmasa bile iyi fotoğraflar çekebilir miyim ? İşten güçten feragat etmeye değer mi? En azından çektiğim fotoğraflar diğer fotoğraflara nazaran farklı olur mu ? Yoksa bu iş tamamen yeteneğe bağlı olarak gelişen bir şey mi ? Gitmek ile gitmemek arasında kaldım.. He bu arada öyle profosyonel makine falan kullanmadığımı da belirtmek isterim canon s5 makinem var.
(6) 

flv dosyalarını mp4'e çevirmek.

joehigashi #39807 
Video sitelerinden indirdiğim flv uzantılı videolarımı mp4'e çevirecek free programlar arıyorum. Var mı böyle bir programcık ? Youtube kapanınca malesef vixy.net'ten faydalanamıyorum.
(3) 

Atari salonlarında oynadığımız eski bir futbol oyunu

joehigashi #39723 
çok eskiden ateri salonunda deli gibi oynadığımız bir futbol oyununun ismini arıyorum. Bu oyunda hatırladığım kadarıyla kulüp takımları arasında(ülke takımları yoktu) ispanya'da Atletico madrid, barcelona, real madrid, italya'da napoli, milan gibi takımlar vardı. Gol atınca ekranın sağında sevinen taraftarı gösterirdi. Akıcı bir oynanışı vardı neydi bu oyunun adı ? Kaç zamandır romunu indiriyeyim oynayım diyorum ama indirdiğim onca futbol oyununa rağmen oyunu hala bulamadım. superside kick serisi olmadığını belirteyim.
(4) 

Alışveriş sitelerinden alınan ürünlerde garanti süreci

joehigashi #39713 
İsmi lazım olmayan bir siteden aldığım muhtelif bilgisayar parçalarında ürünü aldığım günden takriben 3 hafta sonra çeşitli arızalar baş gösterdi. Daha sonra site ile irtibata geçtik ve site ödemesi bize(alıcıya) ait olmak koşuluyla kargoyu kendilerine göndermemizi istedi. Şimdi satış sözleşmelerini okuyorumda garanti kapsamında olan ürünlerde alıcı kargo parasını öder babında hiçbir ibare yok. Buna itiraz etsem davamda haklı olur muyum ? Çünkü göndereceğim ürünlerin kargo ücreti gidiş ve gelişini hesap edersek 40 ytl'ye tekabül ediyor malumunuz 3 tane nur topu gibi kesintisiz güç kaynağı bu ürünler.
(1) 

Hepatit B Anti hbs testi sonuçları

joehigashi #39623 
bir kaç saat önce seneler öncesinde yaptırdığım hepatit b aşısının geçerliliğini ölçmek için anti hbs isminde bir test yaptırdım ve şu sonuçlarla karşılaştım

Anti Hbs

Normal Değerler: Negatif
Bulgular: Negatif


Bütün bunlar ne anlama gelmektedir ? Tekrar aşı olmamı gerektiren bir durum ya da vucudumda hepatit olduğuna dair bir emare bu sonuçlardan ortaya çıkar mı ?
(2) 

Güç kaynağı sorusu

joehigashi #39583 
3 hafta önce hizlial.com'dan kesintisiz bien güç kaynağı aldık. Herşey normal giderken hatta güç kaynağını fişten çekip test edip denediğimizde çok iyi sonuç vermesine rağmen bu gün yaşanan bi elektrik kesintisiyle güç kaynağı anında kapandı !! 1 saniye bile tutmadı. Yani güç kaynakları fişleri çektiğimizde çalışmasına rağmen şehir hattından elektrik kesildiğinde 1 saniye bile durmuyor. Bu sorunun bir izahı var mı ? Acaba ben bazı kabloları mı yanlış bağlıyorum ?

mobil görünümden çık