(1) 

Better Call Saul sezon 5 bölüm 8 hakkında -spoiler içerir -

joehigashi #1476296 
Bu bölüme dair anlamadığım bir nokta var:

Saul Goodman'ın lalo salamanca için getirdiği 7 milyon dolarlık kefalet parasını juan bolsa neden çalmak istiyor ? Amacı ne ? Bu karakter gus fring'e karşı salamancalar için neden ikili oynuyor ?
(8) 

El çatlakları için krem tavsiyesi

joehigashi #1474790 
Artık gün içersinde kullandığım dezenfektanlardan mı yoksa sabunlardan mı bilmiyorum ama son zamanlarda ellerim kurumaya ve çatlayıp kanamaya başladı. Cildi nemlendiren, çatlamaya ve kurumaya iyi gelen krem tavsiyesi var mıdır ?
(5) 

kitap gönderimi için en uygun kargo firması hangisidir ?

joehigashi #1472935 
Bir arkadaşıma kitap göndereceğim.

Geçen gün ufacık bir hediye paketi için yurtiçi kargo 25-30 tl arası bir gönderi ücreti aldı hemde istanbul içi için.

Ptt kargo kitaplarda indirim uyguluyordu ama bu durum gideceği adresin eğitim kurumu olması halinde geçerliymiş.

Göndereceğim 550 sayfalık bir kitap zaten kitapçılarda fiyatı 35 tl. aydın'a gidecek yani şehir dışı. fiyat açısından en uygun kargo şirketi hangisi olabilir ?
(2) 

Son zamanlarda Aliexpress siparişlerinde sıkıntı var mı ?

joehigashi #1470987 
1 seneden fazladır aliexpress den alışveriş yapmıyordum ama satın aldığım ürünler tahmini gümrük vergisi ile bile türkiye'den çok daha ucuza geldiği için sipariş verdim.

iki ürün gelecek biri 5 günde çinden türkiye'ye geldi 10 gündür istanbulda bekliyor diğer ürünüm ise 5 gündür uçakta dünya turu yapıyor.


Son zamanlarda takipli gelen aliexpress gönderilerinde sıkıntı yaşanıyor mu acaba ? Takipli kargo diye sevindik ama enteresan işler oluyor.
(7) 

Düşük upload hızı nasıl arttırılır ?

joehigashi #1470851 
Çok komik bir upload hızına sahibim 1mb bile değil 0.9 ile 0.7 arasında gidip geliyor. Hal böyle olunca bulut hesaplarına bir dosyamı yedeklemek istediğimde çok ciddi sıkıntı yaşıyorum.

Konuyu telekoma sorduğumda "modemi aç kapa, güvenlik duvarını kapa, virüs girmiş olabilir" tarzı klasik cevaplar alıyorum ve bu çözüm önerileri hiç bir işe yaramıyor.

Başlıktaki gibi upload hızını nasıl arttırabilirim ?

Not: 16 mb'ye kadar internet kullanıyorum ve download hızım 12-13 mb civarı.
(2) 

Aritmi konusunda uzman doktor tavsiyesi.

joehigashi #1466284 
Soru başlıkta. Avrupa yakasında kalp ritim bozukluğu ve bunla ilgili ablasyon operasyonlarında uzman, konu ile ilgili ameliyat da yapan doktor tavsiyesi var mıdır acaba ?
(10) 

Etkileyici eski filmler

joehigashi #1460373 
Misal vermem gerekirse 1973 yapımı papillon filmi benim için çok etkileyici bu zamana kadar nasıl izlememişim dedirten bir filmdi. hissiyatı onun kadar olmasa da Clint Eastwood'un alcatraz'dan kaçış filmini de çok beğenmiştim.

Bu tarz, eski, arşivlik etkileyici film tavsiyesi olarak neleri tavsiye edersiniz ? Renkli filmler olursa çok iyi olur.
(3) 

Butun geri donusum materyallerinin ayni kutuya atilmasi

joehigashi #1455593 
Coplerden geri ddonusume uygun olani mumkun oldugunca ayirip belediyenin geri donusum kutularina atiyorum. Yalniz bizim burda soyle bi durum var geri donusume uygun urunler kategorize edilmemis yani kagit cam plastik ahsap hepsi ayni kutuya atiliyor bildigim kadariyla bunlarin kategorize edilmesi gerek
Bu durum normal mi yani sonradan kategorize ediliyor mu yoksa bu kutular bi nevi göz boyamak icin mi konuyor ?
(8) 

Filtre kahve kağıtlarının hangisi iyidir ?

joehigashi #1453676 
Kütahya porselenin v60 seramik filtre kahve demleme ekipmanını aldım lakin demleme için kağıt da gerekiyor. Konu hakkında pek bilgim yok internette bir çok filtre kahve kağıdı mevcut rossman da 10 tl ye n11'de 50 tl ye filtre kahve kağıtları mevcut. Hangisini tercih etmem gerekir ? Fiyatın bu kadar farklı olması kahvenin lezzetini çok fark ettirir mi ?
(3) 

Apartman ortak çanak anten sorusu.

joehigashi #1453574 
Apartman turksatı ortak çatıdan kullanıyor. şöyle bir durum var ki önceden oturma odasına gelen sinyal 1 aydır gelmiyor. Farklı odada oturduğumuz için önemsemedim ama oturma odasına geçtiğimizde televizyonu kullanamıyoruz. Diğer odalarımız çalışıyor

Konu ile ilgili bir antenci çağırdım ama " abi tesisatı döşeyen yapsın bu işi kablolar, sistem çok karışık şimdi öteki dairelerin yayını bozarız" dedi tamire yanaşmadı. Apartmanda uydu sistemini yapan arkadaş da iş yoğunluğundan ötürü bir türlü gelemiyor.

Merkezi sistemde sorunlu olan yeri bulmak bu kadar zor bir olay mı ? Herhangi bir uydu antenciyi getirtmek yerine mutlaka merkezi sistemi yapan antenciyi mi bulmak gerekir ?
(6) 

Şu filtre kahve demleme standı nasıldır ?

joehigashi #1452922 
www.dripesso.com

Linki yukardadır. Acaba yukarıdaki aparat güzel bir filtre kahve demlemek için yeterli midir ya da bu fiyat bandına o olmaz şu daha iyidir diyebileceğiniz başka bir demleme ürünü var mıdır ?

Not: Elektrikli makine kullanmak istemiyorum.
(1) 

n 95(ffp2 ) maske kullanım süresi hakkında

joehigashi #1450630 
Uzmanların dediği bir defa kullanın bir daha kullanmayın şeklinde ya da en fazla 2 defa kullanın deniliyor.

Peki bunun ideal bir süresi var mı ? Mesela bir günde 5-10 dakika civarı bu maskeyi kullandım 5 dakika için maskeyi kullandıktan sonra atmam mı gerekiyor yoksa koruyuculuğunu yitirmesi için belli bir süre ( örneğin 3-4 saat kullanım gibi) mi geçmesi gerekiyor ?
(5) 

Xiaomi Mi TV Stick yavaşlama ve takılma sorunu

joehigashi #1450252 
İlk 15-20 gün bu aleti çok güzel kullandım ama sanki 660 mb lık güncelleme geldikten sonra bazı sıkıntılar yaşamaya başldadım

1- Spotify uygulamasını daha önce denememiştim ama güncellemeden sonra bir müddet kullanınca tepkiler gecikiyor ve sonra kumandanın tuşları işlemeyerek uygulama kitleniyor mecburen usb'den çekmek durumunda kalıyorum. Yani spotify da ciddi bir ağırlık var.

2- Youtube'da uzun videolar izleyince ara ara takılmalar yapıyor misal ses görüntü senkronu bozuluyor sonrasında da kitleniyor.

3- Amazon prime da da tepkilerin gecikmesi gibi bir ağırlık söz konusu.

Sizde de bu cihazda buna benzer sıkıntılar yaşayan var mı ? Yoksa ne kaynaklı olabilir ?
(9) 

Covid ile temaslı olana gelecek filyasyon ekibi test yapıyor mu ?

joehigashi #1449686 
Haftasonu evimize gelen eşimin ablasının testi bu gün pozitif çıktı. Pazartesi yapılan test negatifken bu gün koku kaybı olmasına rağmen hata olabilir diye yaptırdığı ikinci test pozitifti.

Eşime 5 kasıma kadar evden çıkmayın filyasyon ekibi sizle irtibata geçecektir mesajı gelmiş bana her hangi bir mesaj gelmedi ki baldız evdeyken bende evdeydim.

İrtibata geçen ekip sürüntü örneği alıyor mu ? Tam olarak ne yapılacak ?
(1) 

Redmi note 8 telefon açılıp kapanma sorunu

joehigashi #1449507 
Alalı 1 sene olmayan note 8 telefon iki gündür 3-4 defa kendi kendine açılıp kapanıyor. Hatta açılırken zorlanıyorda ekrandaki redmi note 8 yazısı defalarca gelip gidiyor.

Çok satan bir telefondu, benzer problemi yaşayan var mı ? Varsa nasıl çözdünüz ?
(1) 

One drive'ın sürekli upload yapması

joehigashi #1446260 
Başlıktaki gibidir.

Windows 10 home kullanıyorum. Bu one drive denen sanal sürücü sürekli olarak istemediğim halde dosyalarımı upload edip duruyor ve kapasitesi dolduğunda da kapasite dolu uyarısı veriyor ne yaparsam yapayım bu olaya engel olamadım kapasiteyi boşaltıyorum bu seferde kafasına göre dosya yüklemeye devam ediyor şu şekilde bir yükleme oluyor.

hizliresim.com

Yükleme başarısız olduğunda ise fotoğraf dosyalarının küçük halini göstermiyor ve fotoğraf dosyalarının yanında şöyle bir kırmızı çarpı görünüyor.

hizliresim.com

1- Ben bu one drive denen olayın kendi kendine isteğim dışı dosya upload etmesini nasıl engellerim ? Yüklemek istediğim bir dosya olursa bunu kendim seçmek istiyorum.

2- İkinci fotoğrafta görünen bu kırmızı çarpı işaretli dosya durumunu nasıl kapatırım ? Özetle sürekli olarak dosyaların yanında beliren bu kırmızı çarpıyı görmek istemiyorum.
(8) 

Göz muaynesi sırasında sıkılan damla

joehigashi #1440796 
Göz bebeğini büyüten bi damla sıkıyolardı ve o damladan belli bir süre sonra bulanık görme gibi bir durum ortaya çıkıyordu. Göz doktorlarında hala bu uygulama var mı ? Muayneden sonra araba kullanmakta sıkıntılı bir durum oluşuyor mu ?
(2) 

windows 10 kurulumu hakkında -rufus programının olayı ne ?

joehigashi #1440545 
Kurulum esnasında iki seçenek sunuyor bir imaj dosyası yazma ve diğer seçenek olarak flash diske yazdırma şeklinde. İzlediğim bütün videolarda rufus isimli bir program vasıtası ile imaj dosyası oluşturuluyor ve flasha yazdırılıyor kurulum bu şekilde gerçekleşiyor.

Şunu sormak istiyorum dosyaları hiç bunlarla uğraşmadan ilk seçeneği seçerek flash diske atarak windows 10 kurmanın ne gibi bir sakıncası var acaba neden herkes bu ikinci yöntemi tavsiye ediyor ?
(5) 

Ssd tavsiyesi (maksimum bütçe 350 tl)

joehigashi #1440297 
2 sene önce aldığım sözümona i5 işlemcili dell notebook format atmama rağmen 2-3 excel çizelgesi açtığımda dahi caleron hızında çalışmayı sürdürünce sorunun hdd den olabileceğini düşünerek ssd almaya karar verdim.

Lakin piyasada çok çeşitli ssd markaları var ama her kafadan bir ses çıkıyor

Sandisk: bad sektor sorunu var yazma hızı düşük tukaka

Western digital: yazma hızı düşük bulaşma

Kingston: piyasadaki en kötü ssd markası

Hangi marka ve modeli daha iyidir bunların ? 240 gb alacaktım ama Bütçeyi esnetip 350 tl ye 480 gb da alabilirim ne tavsiye edebilirsiniz ? Birde en iyi samsung evo deniliyor ama oyun oynayıp performans beklediğimde yok. bilgisayarın açılışını hızlandırsın 2-3 excel tablosu açtığımda hasta etmesin, birde durduk yere bad sektor vs çıkarmasın sağlam olsun önemli olan o benim için.
(5) 

Laptopa Ssd takma

joehigashi #1440139 
Dell Inspiron 5567 marka bir laptopum var. Hdd ile yavaşlama dayanılmaz boyutlara vardığı için ssd takmak istiyorum.

Laptopun arka kısmında sadece harddisk ulaşabileceğim bir kısım olmadığı için kapağı komple sökmem ve youtube videolarında gördüğüm kadarıyla da tornavida ile hafif kanırtarak açmak gerekiyor öyle olunca da açarken bir yerleri kırıp zarar vermekten çekiniyorum.

Şunu merak ediyorum yetkili servise ssd'yi alıp götürsem sırf bu işlem için ne kadar para alırlar ? Yoksa servise gitmek yerine kapağı açıp kendim takmayı denesem daha iyi bir seçim mi olur ?

laptopun açılması da şöyleymiş:


www.youtube.com

Bu arada laptopun garantisi doldu.
(7) 

Bu bardakların 6 tanesi 100 tl eder mi ?

joehigashi #1438555 
www.youtube.com

Bimde dikkatimi çekti. Özelliği nedir, 6 tanesi 100 tl eder mi ? hacim olarakta büyük çay bardağı kadardı nerdeyse.
(1) 

Yemekten hemen önce alınması gereken antibiyotiğin tok karna alınması

joehigashi #1429966 
Dış kulak iltihabı nedeniyle aile hekiminin yazdığı antibiyotiğin prospektüsünde yemekten hemen önce yazmakta fakat ben 2 dozunu tok karna kullandım. Bu durum alınan antibiyotiğin etkisini düşürür mü ?
(3) 

İstanbul avrupa yakası çocuk doktoru

joehigashi #1427037 
Özel hastanede veya kendi muaynehanesinde çalışan, işini ve çocukları seven, acil bir durumda çocukla ilgili bir sıkıntı yaşadığımızda en azından whatsapp dan ulaşıp danışabileceğimiz, memnun kaldığınız çocuk doktoru tavsiyesi olarak kimi önerirsiniz acaba ?

Not: Beylikdüzü, büyükçekmece, avcılar, bahçeşehir gibi lokasyonlara yakın olursa çok iyi olur.
(3) 

Eski bir bilgisayar oyununu soruyorum.

joehigashi #1425921 
Aslında oyunda değildi tam olarak bilgisayarı yeni aldığım günlerde sanırım bir marketten almıştım 1997 oyunu olabilir.

Cd'de 1995-1996 yılında iskoç liginde ve premier ligte atılan güzel goller, premier lig takımlarının en iyi kadroları, futbolla ilgili soruların olduğu quiz kısmı gibi bölümler vardı. Birde müzikleri çok hoştu.

Oyunun adı ultimate futbol diye aklımda kalmış ama google da hiçbir sonuca ulaşamadım. Yaşı yeten, oyunu hatırlayan, yetmese bile görmüşlüğü olan var mıdır ? Varsa ismi nedir bu oyunun ?
(5) 

Tatil iptal ettiren var mı ? Oteller zorluk çıkartıyor mu ?

joehigashi #1421778 
haziran ortası için rezervasyonunu yaptığımız ve ücretini ödediğimiz tatil gittiğimiz taktirde virüs nedeniyle burnumuzdan geleceği için iptale karar verdik.

Geçenlerde sözlükte bir arkadaş bir siteden yaptığı ve iptal sigortası olan rezervasyonu iptal ettirmek istediğinde çok büyük güçlükler yaşadığını falan bahsetmişti.

Salgın öncesi rezervasyon yaptık ve iptal sigortamızda var. Rezervasyonu doğrudan otelin kendisinden yaptık aracı bir firmadan değil. Oteller bu durumda iptallerde ve ücret iadesinde güçlük çıkartıyorlar mı acaba ? durumlar nedir ?
(9) 

Haziranda tatile gidilir mi ?

joehigashi #1420190 
Salgından önce erken rezervasyon ile antalyada otel rezervasyonu yapmıştık.

2-3 gündür haberlerde "tatilcilere müjde, sertefikaya sahip olan oteller açık olacak, güvenlik önlemleri alınacak vs." tarzı haberler dönüyor.

Haziran'da tatile gidilir mi yoksa bu salgın süresince tatili unutalım mı ?
(4) 

Semtinizde kalabalık durumları nasıl ? 20 nisan 2020

joehigashi #1417695 
Az evvel annemlere bir şeyler almak için kasaba gireyim dedim dükkana girmek mümkün olmadı içerdeki 4 kişiyi görmemle dönmem bir oldu. yoldaki diğer market, kasap, manav gibi dükkanlara baktım yine hepsi dolu ve kalabalık. Bim, carrefour gibi marketlerin önüne park eden araçlar sokaktaki trafiği dahi tıkamış vaziyette.

Bulunduğum yerde salgın sürecinin ilk aşamalarında bu iş böyle değildi artık maskesine güvenen kalabalıklara karışıp tabir yerindeyse sosyal mesafenin anasını ağlatmaktan en ufak bir sakınca görmüyor.

Sizin semtte durumlar nedir ?
(4) 

kağıt havlunun maske koruyuculuğunu arttırdığını anlatan eczacı abi

joehigashi #1416751 
Şöyle bir video dönüyor ortada:

twitter.com

işin uzmanı değilim ama doğruluk payı var mıdır ? Yani normal maskenin önüne kağıt havlu koyduğumuz taktirde koruyuculuğu arttırma veya bizdeki olası virüsü dışarı yayma ihtimalini daha da azaltabilir miyiz ?
(11) 

Markete giderken corona tedbirleri alıyor musunuz ? (eldiven maske vs.)

joehigashi #1413915 
Soru başlıkta. Geçen gün televizyonda Prof.Dr. Mehmet ceyhan enfekte olmamış kişilerin maske ve eldiven kullanmasının hastalık bulaşı açısından kullanmayan kişilere göre daha fazla risk oluşturduğunu söyledi.(maskenin nefes ile eldivenin ise terle nemlendiği için virüslerin üremesi için daha elverişli bir ortam yarattığından bahsetti özetle) Bir çok doktorda bu görüşü destekliyor. Siz markete gidip alışveriş yapmak zorunda olduğunuz zaman nelere dikkat ediyorsunuz, koruyucu tedbirler alıyor musunuz ?
(1) 

Adsl nakil işlemi - internet başvuru sırasında hemen kesilir mi ?

joehigashi #1399266 
İş yerimizi hafta sonuna doğru taşıyacağız lakin internet hayati öneme sahip. Nakil için başvurduğumuz taktirde eski adresimizdeki interneti hemen keserler mi yoksa yeni iş yerine telekom yetkilisi gelip gerekli işlemi yaptıktan sonra mı kesilir ?
(4) 

Yakın zamanda gidip memnun kaldığınız ultra her şey dahil oteller

joehigashi #1395278 
Fiyatı abartı düzeyde olmayan, 11 aylık bebekle gidebileceğimiz, ultra her şey dahil kategorisinde en önemliside denizi ve plajı güzel olan otel tavsiyesi olarak nereyi verebilirsiniz ?

Not: voyage otelleri hariç olursa iyi olur oralar bütçemin üstünde kalıyor.
(5) 

Türk telekom'dan vodafone'a geçmeye değer mi ?

joehigashi #1391750 
İstanbul silivri'deki depremden sonra türk telekomun patlamasından ötürü vodafone'a geçmek istiyorum telekom hiç güven vermiyor. Fakat vodafone ile ilgili sözlükteki olumsuz yorumlar da kararımı sorgulatmış vaziyette. kapsama alanı sıkıntısı, internetinin yavaşlığı gibi sebeplerden ötürü epey bi olumsuz yorumlar mevcut.

Özellikle türk telekom hattından vodafone'a geçen, memnun olan ya da olmayanların yorumları neler ?

Not: Kontürlü yani bakiyeli bir hatta geçeceğim.
(1) 

Mediamarkt - resmi üretici firma garantisi

joehigashi #1371961 
Mediamarkt'ın gittigidiyor üzerindeki satışından bir telefonun fiyatı uygun geldi. Garanti için "ürünün samsung türkiye garantisi" dahilinde olup olmadığını sorduğumda ise bana "Merhaba Ürün resmi üretici firma garantisi altındadır " cevabı geldi yani evet ürün samsung türkiye garantisi altındadır dememişler ya da kaçınmışlar sebebini anlayamadım.

Daha önce mediamarkt'da gittigidiyor üzerinden sipariş veren oldu mu acaba ? Bahsettikleri garantinin anlamı nedir ?
(3) 

Bebek odası için tavsiye mobilyacı(ist avrupa yakası)

joehigashi #1355667 
Çevremde çilek mobilya pek övülüyordu ancak sözlükteki yorumlar pek iç açıcı olmadığı gibi mağazaya gittiğimizde de hiç de doğru düzgün çeşit göremedik. Konu hakkında hiç bir bilgim yok özetle avrupa yakasında işini düzgün yapan, çeşit bulabileceğim mobilyacılar kimler olabilir ?
(4) 

Park yeri tutmak icin hurda motorsikleti genisten koyan tip

joehigashi #1352112 
Bulundugumuz mahallede ciddi bir park sorunu mevcut. Mahallede bir kiside soyle bir durum var ki arabasina park yeri tutmak icin motorsikletini genisten koyup bir arabanin girmeyecegi sekilde ortaliyor ya da arabasini oyle bir park ediyor ki mahallede 1 arabalik yeri ekstradan tutuyor hal boyle olunca zaten mahallede park yeri yok epey uzaklarda yer aramak durumunda kaliyoruz. Boyle bir durum icin belediyenin veya zabitanin yada trafigin bi yaptirimi oluyor mu acaba ?
(10) 

Karıncalardan kurtulma yolları

joehigashi #1347233 
Kırıntı, gıda maddesi vb. şeyleri mutfakta ısrarla bırakmamamıza rağmen tezgah üstünde gezinen ve mutfağı istila eden karıncalardan kurtulmak mümkün olmadı. kadar denenen çözüm önerileri:

1- Tarçın: dalga geçer gibi tarçın konan yerin üstünden gidiyorlar

2- Limon: bir kaç saat işe yaradı sonuç olarak kazanan yine karıncalar

3- Kahve: Çözüm yok boş çaba

4- Karbonat, sarımsak, sirke vs de herhangi bir başarı sağlayamadı.

5- Öldürmek istemeyip organik yollarla savaşı kazanmak mümkün olmayınca geçenlerde raid'in karınca hapını aldım ancak nasıl bir üstün ırksa bizdekiler yemin şöyle bir içine girip kaçmaları bir oluyor sanırım zehir olduğunu anladılar ve hiçbir şekilde yanaşmıyorlar.

Özetle bütün buların dışında denenen, faydalı olan çözüm önerisi var mı acaba yoksa bu savaşın galibi her daim karıncalar mı oluyor ?
(1) 

Çok basit excel sorusu

joehigashi #1333175 
Fotoğrafını attığım kayıtta yukarıdaki 3 tarihe göre sonraki sütunları gün gün arttırmak istediğimde kopyalama özelliği sapıtıyor ve aşağaki sütunlara tarihleri istediğim gibi kopyalamıyor 3/10/2018, 4/10/2018, 5/10/2018 şeklinde gitmesini istememe karşın kopyalama özelliği yılları 2019 olarak algılıyor ve tarihleri 3'erli ardışık gruplar olarak kopyalıyor fotoğrafta durumu izah etmeye çalıştım.

Dosya hazır bir şablon ve verileri bu şablon özelliklerine göre gireceğim için hücre özelliklerinde değişiklik yapamıyorum acaba tarihleri gün gün bu şablona göre nasıl arttırabilirim ?

i.imgyukle.com
(7) 

Belgesel için d smart mı digitürk mü ?

joehigashi #1328871 
Babam belgesel hastası eve digitürk veya d smart'dan birini taktıralım diyorum. Acaba hangisi fiyat ve kanal çeşitliliği açısından daha uygun olur ?
(2) 

Hangi filmdi bu acaba ?

joehigashi #1325814 
Seneler önce izlemiştim. bir lisede çalışkan kendi halinde bir kız sınıfın serserisine aşık oluyor. Sınıfın serseriside uyuşturucu müptelası sonrasında bu eleman kızı kullanıyor ve kız bu serseriye para bulmak için bir süre sonra bedenini satmaya başlıyor ve o da uyuşturucu ağına düşüyor. Fransız filmiydi sanırım adı ne olabilir ?
(1) 

petbesinleri.com.tr güvenilir mi, açık mama alınır mı ?

joehigashi #1305825 
Kedimize veteriner kısırlaştırmadan sonra royal canin sterilised önerdi. Petshoplarda epey pahalı bir mama internette de pek uygununu bulamadım fakat petbesinleri.com.tr sitesinde açık olarak 1 kg'si 30 tl ye satılmakta. Acaba site güvenilir bir site midir ? Paketli 400 gramı 30 tl ye satılırken 1 kg'sinin açık olarak 30 tl ye satılması mümkün olabilir mi ?
(3) 

Göz muaynesinde göz bebeğini büyüten damla kesin kullanılıyor mu ?

joehigashi #1294507 
Gözlük kullanıyorum ve 4 numara hipermetropum. 2 sene sonra kontrol için göz doktoruna gittiğimde "göz bebeğini büyüten göz damlası sıkmadan bakamam öyle olursa da araba kullanamazsın" dedi. Daha önce gittiğim doktorlar damla olmadan muayne ediyor ve reçeteyi veriyordu neredeyse 20 senedir gözlük kullanır ve gözlerimi bir kaç senede bir kontrol ettiririm çocukluğumda muayne olduğumda bir kere bu göz damlasını damlatmışlardı bu ikinci oldu.

şunu merak ettim acaba bu damla olmadan göz numarası alırsam yanlış göz numarası alma ihtimalim çok mu fazla olur ? (araba kullandığım için pek yanaşmak istemiyorum) bu tür muaynelerde bu damlanın etkisi ne kadar önemli ?
(4) 

Marmara üniversitesi göztepe kampüsüne yakın otopark

joehigashi #1264854 
Başlıktaki gibidir. 2 hafta sonra burda smmm sınavına gireceğim sınav epey kalabalık olacağı için kampüste sıkışıklık yaşamamak adına yakın bir noktada arabayı otoparka bırakmak istiyorum. Uygun, sabah 7 gibi açık olacak bir otopark var mıdır yakın çevrede, varsa ne taraflardadır ? toplu taşıma ile 2-3 durak uzaklıktaki bir nokta da kabulümdür.
(7) 

Oda termostatı doğalgaz tüketiminde aşırı fark yaratır mı ?

joehigashi #1255422 
2 kişiyiz ve çalışıyoruz. Yani gündüzleri haftanın 5 günü evde değiliz.

Evde yokken kombiyi gündüz ya 30 derecede çalıştırdık ya kapattık akşamları ise 40-45 derece arası kullandık. onu da her akşam yakmadığımızı söyleyebilirim buna rağmen 220 tl fatura geldi yan komşumuz ise eşi ev hanımı olmasına yani gün içersinde kombiyi kullanmalarına rağmen 130 tl faturaları geldi.

Sorduk oda termostatı kullanıyorlarmış birde kombileri yoğuşmalı kombiymiş. Termostat olayı bu kadar fark ettirir mi işi ? Yoksa kombinin yoğuşmalı olması mı bu kadar fark ettiriyor ?

Az evvel baymak'ı aradım termostat için 400 tl fiyat çektiler ne yapsak bilemedik. değer mi acaba normal kombi + termostat ile tüketim açısından verim alır mıyız ?
(9) 

Boğaz manzaralı "aşırı pahalı" olmayan restorant tavsiyesi

joehigashi #1242052 
-Avrupa yakası
-içkisiz 2 kişi en fazla 300-350 tl ye kalkabileceğimiz
-evlilik yıl dönümü kutlamaya uygun
-boğaz olmasa bile şurasınında manzarası süperdir olabilir denilecek

restorantlar olarak nereleri tavsiye edilir ?
(6) 

istanbul'da evlilik yıl dönümü kutlanacak manzaralı restorant tavsiyesi

joehigashi #1240980 
Avrupa yakasında olan, otopark olayının sorun olmadığı birde aşırı pahalı olmayan(tamam manzaralı yerler illa pahalıdır ama olayı abartmayan) yerler nereleri olabilir ?

Not: araba kullanacağım için içki olayına girmeyeceğim yani içki harici fiyatları uygun mekanlara da açığım.
(3) 

Döküm tavada köfte olur mu yoksa içi çiğ mi kalır ?

joehigashi #1222035 
Akşam kasaptan köfte alayım döküm tavada yapayım diyorum ama nette genelde yapılan yorumlar köftenin tam olmadığı, dışının yandığı ve içinin çiğ kaldığı yönünde bende etin çiğ hafif kanlı kalmasını sevmiyorum tam pişmiş ya da pişmişe yakın seviyorum.

Acaba köfte döküm tavada olmuyor mu yada içi çiğ mi kalıyor ? Eğer böyle oluyorsa hiç o temizlik macerasına ve koku zahmetine girmeyelim.
(1) 

2 ufak ingilizce paragrafın çevirisi

joehigashi #1221742 
"Gilgamesh, what you seek you will never find. For when the Gods created Man they let death be his lot, eternal life they withheld. Let your every day be full of joy, love the child that holds your hand, let your wife delight in your embrace, for these alone are the concerns of humanity."

Recognize that the true "concerns of humanity" should be boiled down to relationships with those you care about and enjoying what you're doing each day. Also acknowledge that people have been fretting over this subject for a long time so don't feel stigmatized or unhappy with the fact that you are having a tough time focusing on the present and simply enjoying each day. I've had a difficult time finding more insightful words than those written to Gilgamesh several thousand years ago


Google translate'de biraz karışık bir çeviri çıktı yardımcı olursanız çok memnun olurum.
(4) 

Laptop tavsiyesi - 2000 Tl'ye kadar

joehigashi #1221428 
Bütçem: maksimum 2000 tl

İsteklerim: Açılışta kastırmasın, az problem çıkartsın ve en önemlisi lightroom, photoshop gibi programlarda efekt verirken hayattan küstürüp ağırlaşmasın. Aşırı bir oyun isteğim yok. Fotoğraf işlemeyi çok seviyorum ama son laptopum bu ağırlaşma yüzünden beni delirtti.

Sorularım: Bu taleplerimi i3 işlemci karşılar mı yoksa i5'e mi yönelmeliyim ? 4 gb ram az mı olur yoksa ideali 8 gb mı ?

Özet: taleplerimi karşılayacak kullanışlı bir laptop tavsiye eder misiniz ? Acer olmazsa sevinirim.
(4) 

Ets tur ile 1 günlük batum gezisi hakkında

joehigashi #1213190 
Eşimle karadeniz turuna çıkacağız ve programda batum'da var yakın zamanda gidenlere şunları sormak istiyorum:

1- Kimlik dışında gümrükten geçerken başka bir belge gerekiyor mu ? ( sgk hizmet dökümü vs.) Gümrükte şu aralar çok sıra bekler miyiz ? 3-4 saat gibi ?

2- Batum'dayken nelere dikkat etmek gerekir ? Daha önce hiçbir yurt dışı tecrübemiz yok özellikle şehir güvenlik açısından ne durumda ?

3- Tur programında akşam yemeği olmadığı ve gürcü gecesi olabileceği yazıyor. Bu gürcü gecesi nasıl geçiyor ? Ekstra para verip katılmaya değer mi ?

4- Dönüşte eşe dosta 2 şişe viski vodka falan alsam sorun olur mu, dönüşte sıkıntı çıkar mı yada bu işin limiti nedir ?
(3) 

İstanbul'da laptop tamiri yapacak güvenilir yerler

joehigashi #1199204 
"Abi bu gün git yarın gel parçayı temin etmemiz lazım demeyen, ekipmanı ve donanımı sağlam, temiz iş çıkaran ve fiyat konusunda da insaflı davranan laptop tamir servisleri nerelerde olabilir ?

Bizim burdaki tamirciler kendi yapmıyor ve gönderdikleri servisten gelmesininde 15 günü bulabileceğini söylüyorlar. gün içersinde makineyi bırakıp yine gün içersinde alma ihtimalim olan tamirciler kimlerdir ?

Not: Avcılar, bakırköy, büyükçekmece civarı çok iyi olur olmazsa kadıköy yazıcıoğlu han'da işini düzgün yapan servisleri de değerlendirebilirim.

mobil görünümden çık