(4) 

adsl kota virüsü olur mu ?

joehigashi #105546 
3 senedir kotalı internet kullanıp kotayı hiç geçmeyen biri olarak son birkaç aydır kotayı aşıyorum.. Yaptığım şeylerde ise bir değişme yok.. Yani 3 sene önce ne yapıyorsam 3 ay içersinde de onu yapıyorum ama enteresan şekilde kotayı aşıyorum.. Artık iyice huylanmaya başladım virüs ya da hattıma başka bir kullanıcının girmesinden.. airtes kablosuz modem kullanan biri olarak neler tavsiye edersiniz ? Kablosuz ağıma(şifresi var) başka bir makinenin bağlı olup olmadığını nereden anlayabilirim ? Eğer söz konusu kotayı emip tüketen bir virüs ise bunu nasıl engelleyebilirim ? Hani hiçbirşey indirmemeden, video açmadan siteleri gezmenin bir günlük faturası 250 mb olmamalı herhalde..
(2) 

markafoni teslimat süresi

joehigashi #104560 
bu siteden ilk kez alışveriş yaptım.. aldığım ürünün kampanyası biteli yarın 5. gün olacak hala kargolanmaya dair bir ibare yok.. Bu site gerçekten teslimat hususunda bu derece hantal mı yoksa arayıp güzel bi çemkirmemi gerektiren olağanüstü durum mu var ortada ? Daha önce sipariş verip ürünlerini teslim alanlar kaç günde ve hangi kargo ile teslm aldıklarını paylaşırlarsa pek memnun olurum..
(7) 

öksürüp aksıran kedi

joehigashi #104053 
Merhaba.. Bahçemizde beslediğimiz, sıklıkla hazır mama verdiğimiz bir kedimiz var.. Günün büyük bir bölümünde bahçede kaldığı için hareketlerini gözlemleme imkanına sahibiz.. Hayvancağızda şöyle bir durum var.. gün içersinde ara ara öksürür, aksırır gibi kafasını eğip siniyor.. Kusacak zannediyoruz ama kusmada yok.. süresi değişmekle birlikte ortalama 1 dk kadar bu sinerek kusmaya benzer hareketleri yapıyor.. Acaba bu tarz hareketi olan bir kedide bir rahatsızlık olabilir mi yoksa bunlar doğal şeyler mi ? Rahatsızlık var ise ne gibi birşey vardır, çözümü ne olabilir ?
(3) 

casio saatler hakkında

joehigashi #103369 
bütçem en fazla 120-130 tl civarında olan bir saate el veriyor.. Demin hepsiburda.com'da gezerken gözüme casio'nun şu modeli ilişti.. Sizce bu fiyata bulunabilecek fiyat\performans oranı olarak iyi bir saat mi ? Birde saatlerde en çok muzdarip olduğum şey ekranın zart zurt çizilmesidir.. Acaba casioların camları nasıl ? Çizilmelere karşı hassas mı ? Model budur

www.hepsiburada.com
(5) 

swatch saat seçimi

joehigashi #102635 
Acaba resimde görülen tarzda swatch saat kullanan ya da kullanan birilerini bizzat görüp yorumlarını esirgemiyecek birileri var mı ? Bu tarz bir modelden almayı düşünüyorum ama kasa plastik.. Acaba 25 yaşındaki birinin kolunda çocuk işi gibi mi kaçar yoksa gayet güzel durur mu ? Şimdiden teşekkürler.. Birde böyle büyük markaların kasa tipi plastik olan saatleri kullanışlı oluyor mu ?
(3) 

Erkek için kol saati tavsiyesi

joehigashi #98196 
Arkadaşlar maksimum 200 tl'ye kadar kendime kaliteli bir saat almak istiyorum.. Marka olması, sağa sola elimi çarpmam halinde camının çizilip canımın sıkılmaması ilk etapta önem verdiğim kıstaslar.. ikinci etapta hani içinde kronometre olsa da fena olmaz.. Var mı bir tavsiyeniz ya da yakın zamanda gözünüze ilişen ve beğendiğiniz bir model ? Swatch, seiko, çin malı falan derken kafamda karışmadı değil.. Yani 200 tl'ye seiko öpüp başımıza koyarız elbet ama sözkonusu gittigidiyor olunca bir adım geriye atmıyor değilim
(2) 

İstanbul'dan üsküdar'a yol gider

joehigashi #97045 
Sayın arkadaşlar malum yarın bayram.. Bu zamana kadar hep hususi araba ile ailecek gittiğimiz için problem olmuyordu ama yarın toplu taşıma araçları ile üsküdar'a, ordan da karacaahmet mezarlığına varmam lazım.. Acaba büyükçekmece civarından karacaahmet mezarlığı zeynep kamil tarafındaki kapısına yakın olan bir noktaya nasıl varırım ? Malum dünyanın en büyük mezarlıklarından karacaahmet ve aile kabristanına ancak o kapıdan varabilirim.. Teşekkürler şimdiden..
(2) 

Biri adsl nasıldır ? Ya da diğer adsl sağlayıcıları ? (Hız, teknik destek vs)

joehigashi #93219 
ttnet'in 1 mb ve 4 gb kotalı tarifesinin lanet olası kota sorgulama sayfalarına da giremememden ötürü kotayı aştığım için bu ay 15 tl ekstradan para ödeyeceğim.. Cinlerim tepemde.. Demin biri adsl'ye baktımda fiyatlar oldukça uygun.. hatta 2mb kotasız versiyonun fiyatı benim şu an 1 mb ve 4gb kotalı olarak ödediğim para ile eşit durumda.. Neyse burdan sonra madde madde sorulara geçelim

www.biriabonemerkezi.com

1- Acaba bu fiyatlarda benim farketmediğim bir katakulli falan olabilir mi ? hani 1-2 ay gösterilen fiyatı ödeyipte sonra ödeyeceğimiz para 2 kat artar mı ? Aşağıda ufak detaylar verilmiş ama bu detaylarla ödeyeceğimiz para ttnetten fazlaya gelir mi?

2- Biri adsl kullanan biri tanıyor ya da kullanıyorsanız hızı ve teknik desteği konusunda neler söyleyebilirsiniz ? Hani 2mb diye alıpta 0.30-0.40 kblara düşer miyiz ? Açıkçası sözlükte yazan yorumlar kafamı karıştırdı.. Kimi hızda bir sorun yok derken kimi teknik desteğin yetersizliğinden bahsetmiş, net bir sonuca varamadım..

3- Eğer biri adsl'ye geçersem mevcut ttnet aboneliğimi iptal etmem için telekom merkezine falan gitmek zorunda kalır mıyım ?

4- Biri adsl dışında doping adsl, smile adsl falanda var acaba ttnetten çıkıp diğer kuruluşlara geçmeye herşeye rağmen değer mi?
(7) 

Kedi Aşılatmak ?

joehigashi #90831 
Daha önce evimizde baktığımız, büyüttüğümüz anneleri ile birlikte 2 ay kadar misafir olan ancak sonrasında elimizde olmayan imkanlardan ötürü bulunduğumuz nahiyede uzak bir yere anneleri ile salıverdiğimiz 4 yavru kediden ikisi 2 ay sonra büyümüş vaziyette evimize geri geldiler :) Evimiz bahçeli olduğu için yemek vakitleri bahçeye gelip miyavlayıp, paçalarımıza sürünüp, kendilerini sevdirip sevdirip duruyorlar. E hali ile bizde onların sevimliliğine karşı koyamayıp seviyoruz.. Bu hayvancağızların kuduz aşısını yaptırmak istiyorum ama hala bazı durumlarda yabani olabiliyorlar.. Yani kafese koyupta veterinere götürme işi zor bir ihtimal.. Ayrıca aşıyı ben yapmaya çalışsam bu seferde hayvanin ani bir davranışı karşısında bir yerimi tırmalatabilirim.. Bu işin çözümü nasıl olabilir ? Ben bu hayvancağızların aşısını nasıl yaptırabilirim ?
(3) 

Kendi T-Shirtünü dizayn etmek ?

joehigashi #89844 
tish-o gibi kendi tshirt dizaynını yaptığımız sitelerden daha önce alışveriş yapan oldu mu ? Baskı kalitesi ve oluşturulan şablonun t shirt ile benzerliği konusunda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.. Ya da istanbul'da cüzi fiyatlara istediğimiz baskıyı tshirte bastıracağımız yerler var mı kaliteli bir şekilde ?

edit: gittigidiyor dahil türkiye hudutları içersinde the usual suspects ile ilgili t-shirt yok malesef.. Eğer tasarımlar güzel oluyorsa kendim yapayım tasarımımı madem öyle..
(19) 

Sonu süpriz biten filmler ?

joehigashi #88738 
Sorum aynen başlıkta yazılı olduğu gibidir.. daha net anlatmak gerekirse tıpkı the usual suspects gibi sonunda "hadi lan" dedirtecek ya da çok afedersiniz koca bi "hass.ktir" çektirtecek izlenebilir filmleri arıyorum..
(2) 

Adsl modem sorunu

joehigashi #88559 
İş yerinde 4 makineye internet bağlantısı sunan modemimiz bu gün saat 17:30 gibi internet bağlantısını bir anda kesti.. Modemi bir daha açıp kapatarak düzelteceğimi düşündüm ama malesef sorun hallolmadı.. Daha sonrasında ttnet'e telefon açtım, telefondaki görevli "bağlantının olduğunu, modemin ayarlarının kaçtığını ve ayarları bir kere daha yapmam gerektiğini" söyledi.. Modem olayları da beni aştığı için bilgisayarcı bir arkadaştan yardım aldım.. ancak arkadaş ayarları düzgün yapmasına rağmen sorun yine de hallolmadı.. sonra hemen ttnet'e bir kere daha telefon açtık.. Durumu bir kere daha ilettik.. Sonrasında anlaşıldı ki modemin dsl bölümündek "act" ışığı yanmıyor.. Ttnet'e arıza kaydı yaptıktan sonra görüşmeyi bitirdik.. Artık ne zaman ilgilenirler bilmiyorum..

1- Bu "act" ışığının yanmaması telekomdan kaynaklanan bir durum mudur yoksa teknik bir sorun mu var ? Daha doğrusu bu modemlerdeki act ışığı ne anlama gelmekte ?

2- Modemin markası pikatel.. 4 bilgisayara birden internet sağlıyor acaba ağ ile ilgili bir ayarsızlık söz konusu olabilir mi ?
(8) 

Kpss Kursları Hakkında

joehigashi #86746 
kpss b kadrolarından birine yerleşebilmek için gelecek sene ciddi şekilde çalışmayı düşünüyorum.. "b kadrosu için kasmanın luzumu yok" düşüncesi oluşmasın şöyle bir durum var ki; genel kültür-genel yetenek kapsamındaki malum derslerden yaklaşık 6 senedir uzak kaldığım için pratiğimi yitirdim, sakata gelmek istemiyorum.. o süreden bu süreye hiçte işim olmadı bu derslerle ilgili.. açıköğretim işletme 1'de gördük ama o da bahsettiğim sürenin paralelinde yani olsun olsun 5 sene önce.. işin belli bir sistematik kazanması ve pratiği geri kazanmak için sadece bahsettiğim genel kültür-genel yetenek konulardan kursa gitmeyi düşünüyorum.. yanılmıyorsam aralık gibi başlıyor kursların büyük çoğunluğu.. acaba giden, memnun kalan ve memnun kaldığı yerin ismini benle paylaşacaklar var mı ? birde bu kurslar ortalama olarak kaç para civarında istanbul'da ? 1000-1200 tl den fazla mı ?
(1) 

Özel kurslarda kayıt dondurmak ?

joehigashi #86313 
Merhaba.. Özel bir eğitim dershanesinin web tasarım kursuna gidiyorum.. Lakin bazı sebeplerden ötürü yaklaşık 8-9 ay boyunca kursa gitme şansım olmayacak, kursa ödeyeceğim bir senet falanda yok.. borçlu değilim yani.. Acaba bu tarz dershaneler maksimum 1 sene kayıt donduruyorlar mı ? Hani şu an kaydımı dondurup geri kalan kısmı 1 sene sonraki kurda devam ettirme şansım olabilir mi ? Tamam dershaneye telefon açmam daha doğru olacaktır ama şu saatte böyle bir imkanım yok, en azından yarına kadar da bir fikir edineyim sizin değerli görüşlerinizle ve tecrubelerinizle..
(5) 

Kpss sorusu

joehigashi #84372 
2010'da yapılacak olan ve "b" kadrolarına atamanın yapılacağı kpss sınavına girmeyi düşünüyorum.. Lakin daha önce girmeyip büyük hata ettiğim için bu hususta hiçbir bilgim yok..

Lisans mezunuyum.. Bir arkadaşım lisans mezunu olmamdan ötürü kpss a sınavındaki genel kültür genel yetenek puanıma göre b kadroları için tercih yapabileceğimi söyledi.. Yani eylül'de daha doğrusu 2 senede 1 yapılan ve en son 2008 olan kpss sınavına lisans mezunu olmamdan ötürü giremezmişim.. Doğru mudur ? B kadrosunda tercih yapmam için lisans mezunları için düzenlenen kpss sınavındaki genel kültür genel yetenek sınavındaki puana mı tabiyim ?
(5) 

Kediotu bitkisi hakkında bilgi

joehigashi #83487 
Sözlükte bilgi var ama verilen bilgiler beni pek tatmin etmedi.. Bu bitkisel hapı sabahları artık müzminleşen yorgun kalkma modundan kurtulmak için kullanmayı düşünüyorum.. Lakin ucuz bir şeyde olmadığı için bir işe yaramazsa eğer parayı sokağa atmış olurum.. Acaba bu haptan ve bitkiden fayda gören birileri var mı ?
(16) 

Duş jeli vs Sabun ?

joehigashi #81782 
Şahsen sabundan öte temizlik maddesi kullanmazdım.. Geçenlerde tamam itiraf ediyorum 45 dakika önce bu kadar övülmesine mütevellit nivea marka duş jelini kullanayım dedim ve tam bir hayal kırıklığı ile karşılaştım.. Neredeyse kutunun yarısını boşaltmama rağmen bu duş jeli denen meret doğru düzgün köpürmemişti bile.. Duşun yarısında tekrar sabuna döndüm.. Böyle midir bu duş jelleri genel olarak ? Birde örgü lif kullanıyorum ondan dolayı köpürmemiş olabilir mi ? eğer bütün duş jelleri bu şekilse bizim beyaz sabunumuzun suyu mu çıktı yahu
(1) 

bir whitney houston şarkısı

joehigashi #80969 
Hareketli bir şarkıydı.. Klibinde whitney abla bol bol yırtık kot pantolonu ile dans eder sonra da bir adamın motorsikletine binip giderdi.. Neydi bu şarkı ? Acaba bu klibi anımsayan şarkının ne olduğunu çıtlatabilir mi ?
(5) 

Bilgisayarcı işleri

joehigashi #80513 
Bu nasıl iştir ben çözemedim.. Markalı bir bilgisayar alacağız.. Modeli falan da beğendik.. Ama iş ödeme safhasına geldiğinde bu markalı bilgisayarı satacak olan satıcı ''abi siz kredi kartı numaranızı verin ben bunu bilmemnereye bildireceğim, o şekilde satış gerçekleşecek'' diyor.. Hemde bunu yapan casper bilgisayar satıcısı.. Hayır herşeyi geçtim karttaki limit acaip fazla.. Elektronik ortamdan bilmemkime iletilebilecek konumda bir kart değil yani.. Neyse o iş bozuldu bu sefer ''crea'' bilgisayar yetkili satıcısına gittik o da aynı şeyleri söyledi.. Kredi kart numarasını elektronik ortamdan bilmemnereye ileteceklermiş.. Ya nedir bu işler ben anlamadım.. Pos makinesinden niye çekmiyorlarda böyle tüketiciyi zorda bırakacak işlere giriyor bu ünlü firmaların yetkili bayiileri ?
(9) 

İkinci el kitaplar nerde değerlendirilir ?

joehigashi #79504 
aynen böyle.. Elimde okuduğum ve bir daha okumayacağım kişisel gelişim, roman vb tarzı kitaplar var. En azından bunları 3-5 liraya satabileceğim istanbul avrupa yakası sınırları içersinde bir kitapçı biliyor musunuz ?

Not: Bakırköy'de tren istasyonu üstündeki kitapçılara sordum. Ne hikmetse ikinci el kitap alınır diye koca koca afişlerle yazmalarına rağmen hepsi duddak büktü, hiçbiri almadı. Hatta onu geçtim ukalalık bile yapan oldu. Hem fiyat soruyorlar ne kadar istersin diye sonra bir şey söyleyince yok kitap falan almıyoruz, ihtiyacımız yok diyorlar. Yok mudur başka bir yer ?
(2) 

videoda çalan şarkının adı nedir ?

joehigashi #79162 
www.timsah.com

soru başlıktaki gibidir. repertuarı geniş olan arkadaşlar el atarsa çok mesut olurum.
(9) 

Fotoğrafçılık, raw modu ve photoshop

joehigashi #78968 
Merak ettim.. Fotokritikte fotoğraflara bakıyorum çekilen fotoların büyük çoğunluğu çeşitli bilgisayar rötuşlarıyla düzenlenmiş ve yorumcuların ''müthiş kompozisyon, harika çalışma'' eleştirileriyle dolu olan çekimler.. Acaba fotoğrafla uğraşan kişiler olarak siz şu fotoşop olayına, raw moduna yani resimlerin çekildikten sonra düzenlenmesi olayına nasıl bakıyorsunuz ? En güzel fotoğraf hiçbir müdahaleye uğramayan, olduğu gibi çekilen fotoğraf değil midir ? Sozlukte fotoğrafla uğraşan arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum..
(9) 

Canon eos 450d resimlerin beyaz çıkması

joehigashi #78842 
Evet arkadaşlar aynen başlıktaki gibi.. İlk slr makinemi aldım ve tercihimi canon eos450d'den yana kullandım.. Süper fotoğraflar elde etmeme rağmen şöyle bir durum var ki çektiğim fotolar genelde beyaz tonlarda çıkıyor, yani renklerdeki canlılık fotoğraflara pek yansımıyor.. Sebebi ne olabilir ? acemi olduğum için kafama göre bir kaç ayarı kurcaladım ama hala renklerdeki canlılığı fotoğraflara yansıtamadım beyaz yoğun fotoğraflar elde ediyorum.. Özellikle gündüz çekimlerinde renklerdeki canlılığı fotolara yansıtmam için ne gibi ayarlar yapmam lazım ?
(2) 

Çoklu cdleri dvd'ye yazma

joehigashi #78714 
Mesela 4 cd'den oluşan bir programım ya da oyunum var.. Ben bunu bir tek dvd'ye atmak istiyorum.. Nasıl başarabilirim ? Yani dvd'ye öyle atayım ki setup yaparken hiç cd isteme derdiyle uğraşmadan direkt olarak programı dvd'den kurayım.. Mümkün müdür ? Mümkünse nasıl olur ?
(9) 

Kedi köpek kovucular işe yarıyor mu ?

joehigashi #78612 
Merhaba.. Bahçemizin arka kısmına domates, biber ve çeşitli sebzeleri binbir emekle ekiyoruz. Amma velakin kapımız yabancı hayvanların girişine müsait olduğu için kediler köpekler girip binbir emekle ekilen fideleri berbat ediyorlar.. bizim emeklerde boşa gidiyor malesef.. Araştırdım da piyasada manyetik kedi kovucular falan varmış.. Bunları kullanıpta fayda gören ya da faydalı olduğuna şahit olan biri var mı acaba ?
(9) 

Fotoğraf makinesi alacağım nelere dikkat etmem lazım ?

joehigashi #77877 
Evet bir kaç güne kadar canon eos 450d almayı planlıyorum. Bu benim ilk slr makine alışverişim olacak o yüzden nelere dikkat etmem konusunda pek bilgi sahibi değilim.. İlk etapta nelere dikkat etmem gerekir ? Ya da bu tarz alışverişlerde neye önem vermeliyim ? Makinenin hangi kısımlarına dikkat etmem gerekir ? Hayyamda tavsiye edeceğiniz bir esnaf var mı ?
(5) 

Anne kedi ve yavrusunu bırakmak için en ideal yer

joehigashi #77247 
öncelikle Lütfen kimse bana kızmasın.. Yaklaşık 2.5 ay önce iş yerimizin kapısına yavrulayan ve erkek kedilerin korkusundan kakasını bile yapmaktan çekinen dişi kedimizi evimize aldık.. En güzel mamalarla besledik.. Yavrularını anneleriyle birlikte bizde büyüttük.. anneciği krallar gibi yaşattık.. ama artık malesef iş bizim sınırlarımızı aşmaya başladı.. Yavrular 2.5 aylık olunca felaket ayaklandılar.. Pıtır pıtır her yere koşuyor muzurlar.. e ayaklanınca hayvanları hala kapalı alanda tutamadığımız için beslediğimiz boş odanın camlarını açtık.. Ancak esas sorun burdan sonra başladı.. Zira ev ahalisinin binbir emek sarfederek bahçeye diktiği domatesler biberler, bahçede binbir emekle yetişmiş çiçekler hayvanların oyuncağı olarak heba olmak üzere.. Hadi onu geçtim nihayetinde bu bizim bahçemiz ama yanı başımızdaki evlerin bahçelerinde de bu tarz mahsuller onunca ve evler birbirine çok yakın olunca iş değişiyor. şöyle bi durumda var çevredeki bazı arazilerde insanlar bu mahsullerden ekmek parası kazanıyor... zira bu hayvanlar o bahçeye girerse emin olun bizim güleryüzümüzle karşılanmazlar diğer ev ve arazi sahiplerince.. kedigen, miyavlar, ekşi.. bir sürü yere ilan verdim ama yavrulara herhangibir alıcı da çıkmadı.. Malesef bize de tek bir şey kaldı.. Hala annelerinin gözetiminde olan yavruları annesi ile birlikte bir yere bırakmak.. bu yer neresi olabilir ? İlk etapta annenin ilk yavruladığı iş hanımızı düşündüm ama dışarda araba yoğunluğu baya bir fazla.. Acaba anne gözetiminde yavrular bu tehlikeleri atlatır mı ? Burada araba yoğunluğu gibi negatif bir etken varken yemek verecek lokantalar gibi pozitif bir etkende var.. Yoksa araba tehlikesinin minimum düzeyde olduğu en azından kedilerin yemek yiyeceği bir çöp kenarına mı bırakmalıyım..

edit: ne vicdansız adamsın, 2.5 aylık yavruları nasıl sokağa bırakırsın diyecekler olabilir.. Ama kimse kimsenin durumunu yaşamadan bilemez.. Derseniz bile ben sonuna kadar müsterihim.. Zira o yavruları evimize almasaydık değil 2.5 aylık hallerini görmek muhtemelen 15-20 günlük iken erkek kedilerce boğazlanmış halini görürdük.. nitekim sonradan öğrendim ki bizim anne kedimizin ilk yavruları bu şekilde öldürülmüş..

edit 2: daha önceki duyurularımda kedilerin fotoğrafları mevcut.. Gerçeği anneleri halen pek bırakmak istemiyor ama mantıklı olmak şu sırada en acil ve olması gereken çözüm.. ben de tam bu aralar bir dost arıyordum diyenler olursa da çok ama çok mutlu olurum..
(10) 

90'lardan ispanyolca bir şarkı

joehigashi #77027 
İspanyolca bir şarkıydı.. Klibinde eğer yanılmıyorsam elinde gitarı ve güneş gözlüğü olan bi abi ''gipsy kings'' e benzer akdenizli ses tonuyla söylerdi bu ispanyolca şarkıyı.. Diğer bir hatırladığımda şarkının içinde ''amor'' kelimesinin sıkça geçtiği idi.. Lakin demin youtube'ta amor diye bir arama yaptımda bir ton şey çıkıyor.. Geçenlerde yine duydum bu şarkıyı hasta kaldım.. Hatırlayan ya da bilen birileri var ve paylaşırsa berhudar olurum..
(10) 

Web yazılımı hakkında soru

joehigashi #75782 
Şunu merak ediyorum.. Diyelim web tasarımı hususunda öğrenmemiz gereken her hususu öğrendik.. Photoshop, html vs.. Farzedelim bir firmaya site yapmamız icap etti yazılım da bilmiyoruz.. Acaba iletişim formu gibi basit detayları internetteki kaynaklardan, tutoriallerden falan öğrenebilir miyiz yoksa bu işin mantığını kavrayabilmek için hakikaten epey bir kasmak kursa falan gitmek mi gerekir ? ya da hiç uğraşılmaz arkadaş sen o kısımları bi web yazılımcıya havale et mi dersiniz ?
(1) 

Kedilerimiz sıcacık bir yuva arıyor..

joehigashi #74831 
Herşey yaklaşık 2 ay önce başlamıştı.. İş yerimize gittiğimiz gün son zamanlarda yaşadığımız en büyük süprizlerin biriyle karşılaşmıştık.. anne bir kedi iş yerimizin paspasına yavruladığı 4 adet bebeği ile birlikte uzanmış bizlerden şefkat bekliyordu.. Biz onlara o şefkati gösterdik, anne dışarı çıktığında erkek kedilerin saldırısına uğradığında anneyi erkek kedilerden kurtardık.. Sonunda evimizin boş bir odasına almaya karar verdik.. 1 ay geçti.. Önce ayakta bile duramıyorladı, çöküyorlardı.. Sonra geliştiler.. Kakalarını gereken yere yapmayı, yemek yemeyi öğrendiler.. 1.5 ay geçti.. Artık yavaş yavaş bu 4 yavruya bakma imkanımız daraldığı ve dışarıya salıp başta araba olmak üzere binbir tehlike ile hayvanları başbaşa bırakmak istemediğimiz için kendilerine kucak açacak, onları her tehlikeden izole edece sıcak yuvalar arıyoruz.. Yavruları verince anneyi de tekrar özgür ortamına bırakacağız doğal olarak.. İşte huzurlarınızda dünya güzelleri :)

img35.imageshack.us

img35.imageshack.us

img35.imageshack.us

img35.imageshack.us

İlgilenenler şahsımla irtibata geçebilirler

tel: 0505 928 73 47

not: ilan bir müddet yukarda kalırsa çok memnun olurum..
(5) 

Kedi depresyona mı giriyor ?

joehigashi #74652 
Merhaba.. Yaklaşık 1 ay önce anne kedi ve yavrularını dışarıdaki tehlikelerden izole etmek için evimizin boş dairelerinin birine yerleştirdik..Lakin herşey çok güzel giderken, yavrular iyice ayaklandığı şu zamanlar anne kedi tuhaf davranışlar sergilemeye başladı

1- Yemek getirdiğimiz zamanlar önceden hiç kaçmadığı halde bizden kaçma eğilimi içerisinde.. Korkuyor bizden.. önceden kendisi sevdirmek için elimize atlarken şimdi yemeğini yedikten sonra kuytulara kaçıyor.. Acaba kedi dışarı mı çıkmak istiyor ? Daha doğrusu özgürlüğünü mü istiyor ?

2- herşey iyi güzel de 4 tane yavrusu var.. 1.5 aylıklar.. dışarıya salarsak her türlü tehlike ile yüz yüze kalacaklar bu konuda nasıl bir formül tavsiye edersiniz ? Yavrularını elimle alıp götürdüğümde yavrular hala ağlıyor ve annesini istiyor.. Annesi de ne kadar depresyonda olsa da yavrularının peşinden geliyor.. Yani hala ayrılmak istememe söz konusu.. Bütün bunlar ortadayken nasıl bir çözüm bulabilirim ?

3- Anne hala yavrulardan ayrılmayı kabullenemezken benim yavrulara sıcak bir yuva aramam doğru olur mu ? Hani daha anne ne kadar bu hayvanlardan kopmak istemeyecek ?
(3) 

Bahçeye alınan köpek

joehigashi #74562 
şöyle bir şeyi merak ediyorum.. Hiçbir bilgim yok bu hususta.. diyelim ki evimizin bahçesine kulübesiyle birlikte yavru bir kangal ya da ilerde büyüyüp bekçilik yapması için bir köpek aldık..

1- Bu köpekler tuvalet ihtiyacını nasıl gideriyor yani eğer ki bahçeye salınırsa ulu orta yerlere pisleyip bahçeyi berbat eder mi yoksa verilecek bir eğitimle kedi gibi kendisine ayrılan özel bir yere pisler mi ? Yani genelde bahçeye salınan köpekler ulu orta yere mi pisliyo ?

2- Gece gece fuzuli yere havlayıp mahalleyi ayağa kaldırır mı ?

3- Soğuk havalar karşısında hayvancağızı içeri almaya gerek olur mu ? Yoksa ısıtmalı tarzı kulübeler var mı ?

4- Beslenme hususu nasıl oluyor ? Evde pişmiş bizden artan etleri falan versek olur mu yoksa illa özel mama mı almak gerekir ?

not: şu an köpek almayı tahayyül etmiyorum ama ilerde alırsam fikir sahibi olma açısından soruyorum ki böyle bir durum olabilir.
(9) 

Bayan parfümü tavsiyesi

joehigashi #74200 
Bir bayan arkadaşa (sevgilim değil yanlış anlaşılmasın) parfüm almam gerekiyor. Sözükteki saygıdeğer bayan arkadaşların tavsiye edeceği güzel bir parfüm markası var mı acaba ?

Not : açık parfüm alacağım o yüzden fiyat önemli değil.. Hatta kullandığınız memnun olduğunuz açık parfüm varsa tavsiye de bulunursanız çok memnun olurum..
(11) 

Bu hareketler hoş değil !(Keriz yerine konmak)

joehigashi #73758 
Şöyle izah edeyim..

Önceki duyurularımdan da netleştirmiş olmakla beraber tam 6 ay önce dede yadigarı, tamiri oldukça zor olan ve hakikaten ustalık gerektiren eski bir masa saatini tamir etmesi için bu alanda uzman olduğuna inandığım antika saatleri tamir eden bir saatçiye emanet ettim.1 ay sonra beni aradı ve saatin tamir olduğunu söyleyerek gelip almamı istedi. Her ne kadar istanbul'da olsam da saatçinin bulunduğu mahale gitmem benim için en az 2 saat ve 2-3 aktarmalı bir yolculuğu gerektirdiği için zar zor fırsat bulup ''tamir edildiği'' iddia ettiği saati aldım.. Ancak tamir edildiği iddia edilen saat eve geldikten sonra çok değil 5 dakika içersinde durdu ne hikmetse..Neyse bir kere kafaya takmıştım o saati yaptıracaktım ayrıca 60 tl para vermiştim..saatçiyi bir daha aradım.. durumu izah ettikten sonra saati getirmemi istedi.. Yine o uzun ve zahmetli yolculuğu çekip saati kendisine götürdüm.. İşte bu son ziyaretten sonra garipsediğim ve art niyet aradığım olaylar patlak vermeye başladı

İkinci tamir sürecinde saatçi beyi gideceğim günün bir gün öncesinden aradım.. eğer tamir olduysa ve kendileri de dükkanındaysa ertesi gün saati almak için yanına geleceğini söyledim.. ''tamam yarın burdayım buyrun gelin saatiniz oldu'' dedi.. Gittim ancak o da ne beyefendi dükkanında yoktu.. Bana onca yolu boşuna teptirmişti.. Cebini arıyordum onu da kimse açmıyordu.. Acaip sinirlenmiştim birde o gün felaket şekilde yağan yağmur cabası..herhalde o an telefonu açsa epey dökecektim içimi ..Bu son olaydan hemen hemen 1 ay sonra başka bir sebeple saatçinin oraya yolum düştü, ters köşeye düşürme fırsatı geçmişti elime.. Gelmişken gidip alayım bari şu emaneti dedim.. Yakalamıştım saatçi ordaydı.. ama 1 ay önce saatin hazır diyen beyefendi bu seferde ''son anda yine durdu sen en iyisi ben seni aramadan uğrama, boşuna yol tepme'' demez mi ? '' bakın eğer olmayacak gibiyse hiç uğraşmayın,ben alayım saatimi gideyim'' dedim ama kendisi burdan arızalı saat çıkmaz ben muhakkak saatini tamir edeceğim gerekçesiyle vermeye yanaşmadı. Peki dedim antika ayarında saat zahmetlidir tamiratı, vardır bi bildiği.. O zamandan bu zamana dostlar 3 ay geçti.. Geçenlerde aradım kendisi yoktu.. Yanındaki kişiye hemde 2 defa not bıraktım beni araması için ama geri dönüş olmadı.. Eğer saat tamir olmadıysa bile 2 defa not bırakıp mutlaka aramasını istediği bir müşterisini herhalde normal şartlar altında araması lazımdı dimi ? İşte bütün bunlar kafamda acaip komplo teorileri üretti.. Ben ne saatteyim, ne de işin parasındayım artık.. Tek sorunum keriz yerine konmak. Şimdi sorum şu

eğer ki bu saatçi kardeş mevcut saatimi heder etmiş, parçalamış, yedek parça olarak kullanmış en geneli başına bi iş getirmişse ''dağıt, söv, ağzına geleni söyle'' dışında daha somut bir tavsiyeniz var mı ? böyle bir durum karşısında en mantıklı şekilde hakkımı nasıl ararım ? Tüketici hakları, hukuki haklar ne gibi bir süreç izlemem lazım ?
(3) 

Çok çok acemi bir photoshop sorusu

joehigashi #73356 
Evet soru başlığımdan ve sorduğum sorudan da anlayacağınız gibi acemi bir photoshop kullanıcısıyım, ya da öğrencisi.. Aşağada linkini verdiğim şekli kabataslak hallettim yalnız tek sorun o içersindeki koyu gri halka renkler.. Bu halka renkleri photoshopta hangi aşamalardan sonra elde edebilirim ?

img301.imageshack.us
(4) 

Kargo ile parfüm gönderme

joehigashi #73172 
Aynen budur.. Bir sorun teşkil eder mi acaba ? Yani kargo şirketleri yanıcı, patlayıcı, kırılma ihtimali olan madde şeklinde sorun çıkartır mı ? Bir tane cam şişede parfüm, 2 tane de metalik şişede deodorant göndereceğim..
(3) 

Açık parfüm olayını çözemedim

joehigashi #72691 
Bütçem orjinal parfüm almaya el vermediği ve neüdü belirsiz perşembe pazarlarında satılan satıcıların sakız gibi yapıştığı çakma parfümleri de pekte uygun görmediğim için açık parfüm almak istiyorum.. Yani açık derken en azından bu işi sağlık bakanlığı onayıyla yapan d&p parfümeri gibi bir yerden, tezat oluşturmayım. Ancak şöyle bir durum var.. Geçen yaz burdan aldığım armani black code 3 gün sonra resmen uçtu.. Sanki üzerime koku değilde su sıktım o derece tesirini kaybetti.. tamam bende 200 liralık kokunun kalitesini beklemiyordum ama 3 gün içinde de uçması anormal değil mi ? Şimdi forumları inceledim de insanlar benimki ile tam aksi bi tecrübe yaşamış bu açık parfüm hususunda.. Hatta bazı kişilerde o derece kalıcıymış ki bir hafta üstlerinden çıkmamış sıktığı parfümlerin kokusu.. benim de aklıma şu takıldı acaba d&p parfümeri gibi açık parfüm satan yerlerde şubeden şubeye kokuların kalitesi değişiyor mu ? Ya da kullandığınız kalıcı güzel bir parfüm önerebilir misiniz böyle açık parfümeri satan yerlerden ? ha for men olcak bu arada :=)
(7) 

Photoshopçular yardım lütfen..

joehigashi #72151 
Arkadaşlar photoshop konusunda bir hususa takılmış durumda olup bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.. amaç aşağadaki fotoğrafın bir benzerini photoshopta icra etmek.. Ancak bir hususta takıldım.. hususta şu :

Resimde görüldüğü üzere sandal ile karpuzun birleştiği noktanın hemen alt tarafında dalgalanmalar var.. Bu dalgalanmalar nasıl ve hangi araçla yapılmış ? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.. İşte resim

img17.imageshack.us
(4) 

Yavru kedileri annelerinden ayırmak

joehigashi #71553 
Bu şekilde arkadaşlar.. Bir gün iş yerimizin kapısına yavrulayan anne kediyi ve yavruları evimize aldık, büyüttük şimdi Kedi yavrularımız nerdeyse 1 aylık oldu hatta geçiyorlar bile.. 2 tanesi anne sütüyle beraber katı yiyecekleri yiyor sayılır. Biraz geveliyorlar ama sanırım bir kaç güne kalmaz yemeye başlarlar. 2 tanesi ise hala anne sütü emiyor ve katı yemeklere pek yüz vermiyor. ayrıca yavruların hiçbiri şu an pislemiyor gibi görünüyor. Şimdi buna istinaden

1- Bu yavruları katı yemeğe alıştırmak için benim bir şeyler yapmam gerekir mi ? 1 ayı geçiyor nerdeyse bu artık yavaştan katı yemek yemeleri gerekmiyor mu ?

2- Anne kedi biraz yaramazlaşmaya başladı ve evin olmadık yerlerine kakasını yapıyor. ücra bir köşede toz görse nerdeyse gidecek o toza pisliyecek. Koyduğumuz kumlar pekte fayda etmiyor. Acaba anne kediyi dışarı salsak erkek kedilerin çok afedersiniz tecavüzüne maruz kalmadan geri gelebilir mi ? Birde bizim bu mahali bilmiyor ve yabancı kedi sayısıda baya bir fazla sorun olur mu ? Malum 2 yavru hala anne sütüne muhtaç sayılır şu an ?

3- En önemlisi bu yavrulara malesef fazla bakamayacağız. Yaşamaları ve bu hale gelmeleri için maksimum gayreti gösterdik. Daha dün annelerinin yanlarında meme emip gözleri kapalıyken bu gün patır patır yürüyorlar :) Şimdi ne kadarlık bir süre sonunda sözlükten duyuru yaparak bu kedileri annelerinden ayırıp sıcak bir yuva bulmaları için duyuru yapabilirim ?
(2) 

Photoshop Sorusu

joehigashi #71524 
Photoshopla ilgili naçiz bir sorunum var şöyle ki :

img27.imageshack.us

fotoğrafta görüldüğü üsere photoshop'un ranch house fotosunda ufak çaplı değişiklikler yaptım, renklendirdim kapıyı araladım.. Lakin aralanan kapının arkasına güzel bir manzara fotosunu bir türlü yerleştiremedim.. O alan görüldüğü üzere öyle bembeyaz kaldı.. Kapının arkasındaki o beyazlığı yok ederek güzel bir manzara resmi nasıl ekleyebilirim ? şimdiden teşekkür ederim..
(3) 

Photoshop cs 2 ile cs 3 arasında bariz farklar var mı ?

joehigashi #71085 
Photoshop ustaları sorum aynen bu şekil. Gerçekten yapılan işlemin kalitesini önemli ölçüde arttıracak değişiklikler var mı cs 3'te ?
(1) 

Parmaklarım şişiyor

joehigashi #69334 
Bir kaç gündür dışarıdan evin içeri girdiğimde sağ elimdeki parmaklarım, parmak uçlarım şişiyor ve kızarıyor sebep ne olabilir ? Enteresan bir şekilde bu durum dışarıdan kapalı bir mekana girdiğimde ortaya çıkıyor. Havalarla ilgili bir durum olabilir mi ?
(8) 

Anne kedi ve yavruları acil yardım

joehigashi #68360 
Daha önce anne kedi ve yavrularıyla ilgili 2 tane soru sormuştum, ilgilenen herkese teşekkür ederim. Yeni bir soru daha doğrusu sorunla yine duyuru aracını kullanıyorum.. Bizim dişi kedi çok afedersiniz tuvalet ihtiyacını gidermek için iş hanından dışarı çıkar çıkmaz 2 tane erkek kedinin saldırısına pardon tecavüzüne uğradı. Dışarıda Görür görmez erkek kedileri kovaladım ama o kadar inatçılar ki korkudan bir araba altına sığınan dişi kedinin peşinden gidip onlarda araba altına kaçtılar. Kovalamak için başka bir imkanım da kalmadı. şu an gözden kayboldular anne kedi ile beraber.. dişinin yavruları halen kapımızın önünde ısınmak için birbirlerine sarılmış hayvancağızlar.. anne, erkek kediler peşinden gelmesin yavrulara zarar gelmesin diye gelemiyor buralara. bebekler yaklaşık 10 günlük ve 1.5 saattir annelerini bekliyorlar.. Hemen sorulara geçeyim

1- 10 günlük bebek kediler ne zaman acıkırlar ? Ne kadar süre sonra müdahale etmem gerekir ?
2- Erkek kediler felaket inatçı taş atmama rağmen dişinin peşini bırakmıyor ve bırakacak gibi de değiller. Uzun bir müddet anne gelmezse yavrulara nasıl bakabilirim ? İlginiz için şimdiden teşekkürler
(3) 

Basit bir adobe fireworks sorusu(usta tasarımcılar yardım)

joehigashi #68012 
img301.imageshack.us


arkadaşlar adobe fireworks cs3 te yukardaki linkte siyah ile boyadığım kısımları yani mesaj kutularını(text yazan yerleri) nerden ekliyorduk ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
(4) 

Anne kedicik ve yavruları

joehigashi #67479 
Bir sokak kedisi iş yerimizin paspasına 2 gün önce yavruladı.. Bebek kedilerin malumunuz gözleri bile açılmadı o kadar tatlılar ki!! ilk etapta yavru kediler pisleme hususunda koku yapar endişesi taşıyorduk ama bir önceki duyurumda sütten kesilene kadar ciddi derecede koku yapmadıkları cevabını alınca en azından sütten kesilene kadar iş yerinin kapısında kendileri için yaptığımız yuvada bakmaya karar verdik.. Malum daha önce hiç kedi bakmadığımız için bu hususta bilgimiz yok.. Yardıma muhtaç yavrulara da bir zarar gelsin istemiyoruz.. sorulara geçersem ;

1 - Anne kedi oldukça uysal hatta baya bi bakımlı hayvan.. edindiğim bilgiye göre de bizim mecradaki bir cins kedinin yavrusuymuş bu genç anne. zaten burdaki esnaf bakıyormuş hayvancağıza. Belki uysallığı ordan geliyordur tabi yemek seçiciliği de.. Evet yemek seçiyor.. Tavuk yemiyor, kıyma yiyor.. Haşlanmış yumurta yemiyor vs.. Bir kedinin reddemeyeceği ne gibi besin maddeleri vardır ya da bir anne kediyi 4 tane yavrusuna süt getirecek kadar nasıl besleyebiliriz ?

2 - Hayvan yavrularına süt verirken, nefes alırken hırlıyor.. Bu durum normal midir ?

3- Dediğim gibi hiç kedi beslemedim o yüzden bilgim yok. Bir kaç kez kafasından sevdim ben kafasından sevince o da başını elime doğru getirdi, gözlerini kıstı falan.. Bu sevilmekten hoşlandığını mı gösterir ?

4- Bir rivayete göre bazı erkek kedilerin dişileri takip ettiğini ve sırf yeniden çiftleşme dönemine girsin diye yavrularını öldürdüğünü duydum. Doğru mudur ?

5- Anne kedi yavrularına süt verirken sürekli olarak patileriyle yeri tırmalıyor.. Bu hareketin tam olarak anlamı nedir ? acaba süt verirken acı mı çekiyor ?
(5) 

Kedi sahiplerinin yardımına ihtiyacım var

joehigashi #67076 
Arkadaşlar bir sokak kedisi iş yerimizin önündeki paspasa yavrulamış :) Daha gözleri bile açılmamış hayvancağızların.. İş hanındayız, yerimiz de en üst kat.. Şimdi biz bu yavruları annesiyle birlikte en alt kata paspastan tutup indirsek bir sorun olur mu ? Ben eğer yeni doğmuş yavrular ellenirse annesi tarafından bakılmaz diye bir şey duydum bu doğru mudur ? Ya da bu yavru kedileri aşağaki kata taşımak için ne tavsiye edersiniz ? Hani bi kartona koyupta aşağa taşısak bir sorun olur mu en basitinden ?

Aslında burda kalmasının benim açımdan bir mahsuru yok ama olaya profosyonel olarak yaklaşan patronum kedilerin iş yerinin kapısında durmaması gerektiğini pisledikleri zaman burayı leş gibi kokutacaklarını söylüyor..
(9) 

King'te koza girme olayı

joehigashi #65546 
Yeni yeni king oynamaya başladık lakin halen şu koza girme olayını çözemedik. Mynette oyunu oynarken o kadar enteresan şeyler oluyor ki bir oyuncu koz dediğinde diğer oyuncularda sonraki turdan itibaren mutlaka koza girmek zorunda kalıyor, bazen arada koza girmeyip cezaya girenlerde oluyor. iyice arap saçına döndü iş. Acaba oyunda koz olayı nasıl işliyor ? Herkes kafasına göre kozu istediği zaman söyleyebiliyor mu yoksa herkesin uyması gereken belli başlı kuralları mı var kozun ?
(3) 

laptop ekran kartı ?

joehigashi #62926 
Mevcut laptopumda nvidia geforce 8400 ekran kartı var. Kendileri 256 mb oluyor ve şu an için oldukça tatminkar. Ancak oynamak istediğim bazı oyunlarda yetersiz kalmakta. Acaba piyasada bu ekran kartından daha üstün özelliğe sahip ve laptop için kullanacağım bir ekran kartı modeli var mı ? Eğer varsa fiyatı ortalama ne kadardır ?

edit: lütfen madem oyun istiyorsun o zaman masa üstü al demeyin. topu topu medieval 2 total war'ı adam gibi grafiklerle oynamak istiyorum başka bişey değil

edit 2 : evet dolar 1.80'i geçmiş ben neye heves ediyorum..
(10) 

akbil çıkartmak

joehigashi #62159 
Benimde olsun bi tane diyorum. Şimdi bunu çıkartmak için tam olarak istanbul'da nereye müracat etmek gerekiyor ve hangi evraklar isteniyor ? Ayrıca 1 gün içersinde çıkartmam mümkün oluyor mu ?

edit : Öğrenci değilim bu arada öğrenci akbili çıkartmam söz konusu değil.
(5) 

saçtan wax çıkarmak

joehigashi #61725 
schwarzkopf mess up marka wax aldım ancak sürmemle beraber meret şey saçlarıma bir yapıştı ki 5 - 6 kere şampuanla çitiliye çitileye ancak çıkartabildim hemde bu kadar kaliteli bir marka olmasına rağmen.. Bu waxı çıkarmanın daha pratik bir yolu var mıdır acaba ? Ya da kullandığınız tavsiye edebileceğiniz bir şampuan ?

mobil görünümden çık