(3) 

hepatit b aşısı

joehigashi #39480 
Yaklaşık 5 sene önce hepatit b aşısı oldum. Aşının geçerlilik süresi ortalama olarak 5 sene olduğu için yakın bir zamanda yeni aşı yaptıracağım. Bu süreçte neler yaptırmam gerekir ? Birkaç yere sordum öncelikle vucutta hala hepatit aşısının tesiri olup olmamasının anlaşılabilmesi için tekrar kan testi yapmak gerekir dediler. Peki bunun dışında ne yapmalıyım ? Mesela aşı yapmamı gerektirecek bir durum ortaya çıkarsa önceki aşı ile aynı aşı markasını mı kullanmalıyım ? pek bilmiyorum ama eğer farklı bir marka varsa onu kullanmam zararlı olur mu ?

edit: bu arada bazı farklı yerler aşının koruyuculuğunun 10-15 sene olduğunu söylüyor. Bu doğru mudur ?
(3) 

Sefaköy'e nasıl giderim ?

joehigashi #39339 
B.Çekmece üzerinden sefaköy ismek'e nasıl giderim ? Mesela k. çekmece'de insem buraya direkt giden herhangibir minibüs bulabilir miyim ? Bu arada gitmek istediğim yer aşadaki krokide kırmızıyla gösterilen sefaköy ismek

ismek.ibb.gov.tr
(2) 

Diksiyon kursları

joehigashi #39268 
İstanbul'da diksiyon kurslarının ortalama olarak ücreti ne kadardır ? Ayrıca bu diksiyon kurslarından sonra katılımcılara bir sertifika veriliyor mu ? Eğer veriliyorsa bu sertifikanın çağrı merkezlerinde iş bulmada falan bir avantajı olur mu ?
(4) 

Sistem uzmanlığı verilen paralara değer mi ?

joehigashi #39254 
Yakın zamanda lise mezunu bir arkadaşım bilgeadam'ın halk arasında sistem mühendisliği olarakta bilinen ama esas adı sistem uzmanlığı olan 400 saatlik kursuna gidecek bir aksilik olmazsa. Ancak fiyatları fahiş durumda 10.000 ytl'den fiyat açıp pazarlıkla 8000 ytl'ye falan düşüyorlar. Sizce bu sistem uzmanlığı verilen bu paralara değer mi ? Ya da bilgeadam'dan malum sertifikayı alır almaz dışarda hemen iş bulabiliyor musunuz ? Bu sertifika hakikaten iş sahasında çok mu avantajlı? Ya da en basit ifadeyle bu arkadaş kariyer.net'e ben sistem uzmanıyım sertifikam var falan dese havada kapılır mı ?
(2) 

Kredi kartı kuryede gecikir mi ?

joehigashi #39048 
8 gün önce(geçen perşembe) kendime ek kart çıkarmak için asıl kart sahibi vasıtasıyla akbank'a başvurduk. Nitekim bu gün şifre zarfı geldi ama kart hala yok. Daha önce garantiden paracard çıkarmıştım 4 gün içinde gelmişti. Acaba kurye şirketlerinde bu derece geciklemer olması normal mi ? Bu gününde bittiğini ve araya cumartesi pazarında girdiğini hesap edersek 10 gün olacak.İşin standartı bu olsa tamam diyecem ama garanti 4 günde gönderipte akbank nasıl oluyorda 10 günde gönderemiyor onu anlamadım.
(10) 

Kargo şirketlerinin ne gönderdiğimi sorma hakkı var mı ?

joehigashi #38893 
Soru gayet açık. Şimdi ben birine özel bi hediye vs. gönderirsem bunu mutlaka kargo görevlisine söylemek zorunda mıyım ? Ya da kargo firmaları güvenlik açısından bu soruyu mutlaka sormak zorunda mı ?
(8) 

Sevgili ekşisözlük yazarları ve yöneticileri böyle bir şey var mı ?

joehigashi #38769 
Az evvel mesaj kutuma şöyle bir ileti geldi. Virgülüne dahi dokunmadan kopyalıyorum :

tüm ek$isözlük kullanıcılarının dikkatine:
ek$isözlük son zamanlarda aşırı derecede kalabalıklaştı. birçok kullanıcı ek$isözlük'ün yavaşlamasından şikayetçi. kayıtların gösterdiğine göre bunun sebebi çok fazla aktif olmayan kullanıcı olması. öte yandan çok fazla yeni ek$isözlük kullanıcısı var. biz bu mesajı, kullanıcıların aktif olup olmadığını bulmak için çevrenize gönderiyoruz. eğer aktif kullanıcı iseniz lütfen 15 kişiye bu mesajı kopyala+yapıştır yapın.

bu mesajı 2 hafta içinde göndermeyenler, yeterli boş alan açılabilmesi için tereddütsüz silinecektir.
eğer ek$isözlük hâlâ çok kalabalık olursa kibarca bir parça bağış isteyeceğiz. fakat bu mesajı tüm arkadaşlarınıza gönderdiğinizde bize kimlerin aktif kullanıcı olduğunu gösterecek ve üyeliğiniz silinmeyecektir.

ek$isözlük kurucusu
sedat kapanoğlu "


Böyle bir şeyin gerçeklik payı nedir ?
(2) 

Arkadaşlar yardım !

joehigashi #38758 
Bir kaç hafta öncesine kadar takır takır laptopumda kullandığım harddisk kutusundaki harici harddiskim artık kullanılamaz durumda. 80 gb idi ve iki parçaya bölmüştüm ancak içeriğe girmeye çalıştığımda H: erişilemez parametre hatalı ya da biçimlendirilsin mi gibi uyarılarla karşılaşıyorum, harddiskime erişemiyorum. bunun akabinde bu harddiske hd tune ile scandisk yaptığımda çeşitli bad sectorlar ile karşılaştım. Şimdi kullanmayı da geçtim ben bu harici harddiskimdeki benim için çok hayati verilere nasıl ulaşabilirim ? ntfs undelete isminde bir program buldum ancak o da ikiye böldüğüm harddiskimin 1. bölümünü açabildi diğer bölümüne ulaşamıyorum.. bu bilgilerimin tamamına nasıl tekrar geri ulaşabilir ya da harddiski kurtarabalirim ??
bu arada aşağada harici harddiskin hata raporunu görebilirsiniz

img218.imageshack.us

edit: bu arada ne halt ettim bilmiyorum ama an itibariyle hdtune programı dışında windows harici harddiski usb'ye bağladığımda hiçbirşey görmüyor
(6) 

Açık Parfümler Nasıldır ?

joehigashi #38666 
Az önce markalı orgi parfümlerin fiyatlarına baktımda hakikaten şöyle kalite bir parfümü 120 ytl'den aşağa bulmak oldukça güç. Şimdi bunların emitasyonu açık parfümler satılıyor muhtelif dükkanlarda. Bunlar hakkında neler düşünüyorsunuz ? Kullanıpta memnun kalan, ya orjinal parfüme niye para vereyim bu da mis gibi hemde kalıcı diyen birileri var mı ? Ayrıca varlarsa ve memnunlarsa istanbul hudutları içersinde kaliteli açık parfüm satan bir yer önerebilirler mi şahsıma ?
(2) 

Bacakta sivilcelenme

joehigashi #38242 
Sağ bacağımda saydığım kadarıyla 18 tane ve birazcık kaşıyıp üstüne gidince acaip şekilde tatlı kaşınmaya başlayan sivilcemsi oluşumlar var. Yalnız işin ilginç yanı sol bacağımda ve vucudumun diğer bölgelerinde hiçbirşey yokken bütün bu haltın sağ bacağımda çıkması. Yeşilliğe falanda girmem, genelde bütün gün kot pantolon giyiyorum ama acaba pire işi falan olabilir mi ? Böyle paçanın içinden sıvışan falan ?

Not: evde muhabbet kuşu dışında evcil hayvanımız yok.
(5) 

Kulaklık Saklama Adabı

joehigashi #37688 
Kulaklıkları böyle kördüğüm şeklinde sanki ip gibin, birbirine karışmış vaziyette ulu orta olmasa bile en azından ayak altında olmayacak bir yerde saklamak ömürlerinden yer mi? Felaket dolanıyo namussuz kablolar.. Eğer ömürlerinden azaltırsa ne şekilde bunları muhafaza etmek daha doğru olur ?

Not: Kutusu olmayan kulaklıklar için tabi.
(4) 

Taşınabilir HDD düşük kopyalama hızı

joehigashi #37587 
Arkadaşlar nihayetinde western digital'in 160 gblık taşınabilir hdd'sini aldım. Ancak şöyle bir sorun var önceden harici bir harddisk kutusuna sahiptim bu kutunun içinde de eski bir bilgisayardan alınan 80 gblık samsung destkop pc harddiski vardı. Onun kopyalama hızı yaklaşık 1.5 gblık bir veriyi taş çatlasa 5 dk kadardı(Binlerce dosyadan oluşan veri) ancak bu gün aldığım western digital'de kopyalama işlemi 10 dk sürdü.. Sizce problem ne olabilir ? Ben taşınabilir hdd'nin dosyalama sisteminin fat32 olmasından şüphelendim problemin kaynağı bu olabilir mi ? Eğer ntfs'ye çevirirsem yazım hızında gözle görülür bir artış olur mu ?
(11) 

taşınabilir hdd tavsiyesi.

joehigashi #37413 
Günaşırı yedek yaptığımız için yazım hızı iyi, minimum 120 gb kapasitesinde olan, ekonomik ve birde kaliteli bir taşınabilir hard disk istesem çok mu şey istemiş olurum ? Kullandığınız, memnun olduğunuz ya da tavsiye edebileceğiniz 120 ytl'den fazla olmayan bir taşınabilir hdd önerebilir misiniz ? hepsiburda.com'da bi ton var ama hiç kullanmadığım için hangisi iyi ya da hangisinin yazım hızı daha hızlı hiçbir fikrim olmuyor
(5) 

Hardalın yağ su vs salması ?

joehigashi #37366 
Yok mudur şu iğrenç durumun önüne geçecek bir hödö. Hangi hardalı aldıysam hep aynı. bu gün yaklaşık 1 ay önce aldığım ve bir müddet(taş çatlasa 1 ay) kullanmadığım calve sıkmalı hardalı bi çalkalayım dedim resmen içi su olmuş.. Bu işin önüne geçicek bir çözüm yolu var mı ?
(5) 

Muhabbet kuşu ve ufak bir kafes ne kadardır ?

joehigashi #37347 
Bizim nahiyemizde bu sevimli kuşu ve kafesini edinmenin bedeli 50 ytl imiş. Acaba ortalama olarak fiyatlar bu seyirde mi yoksa istanbul içersinde daha ucuza bulunabilir mi ?
(5) 

Gemide iş bulmak

joehigashi #37326 
Şimdi şöyle bir haber var eğer sabah gazetesinin sıktığı kolpa bir haber değilse:

arsiv.sabah.com.tr

Orta düzeyde ingilizcesi olan herkesin belirtilen koşullardaki sınava girip kazandıkları taktirde gemilerde iş bulabilecekleri bir sertifika aldığı söyleniyor. Kurs bodrumdaymış eğer bodruma gitme imkanı yoksa gönderilen cd'ler ile de çalışılabiliyormuş. Şimdi böyle bir haberin gerçeklik payı nedir ? dışarda meteliğe kurşun atan gündelikçi bir temizlik elemanı bu sınavı kazanırsa 1200 ytl alabilir mi ? Ya da bu sertifikayı alan bir kişi anında bir gemide iş bulabilir mi ?
(4) 

Türkçe Kelime Dağarcığını Geliştirmek

joehigashi #36809 
Türkçe'de daha önce kullanmadığımız, bilmediğimiz ve anlamını yeni öğrendiğimiz bir kelimeyi günlük hayattaki konuşmalaramıza nasıl entegre edebiliriz ? Örneğin sözün özü ya da kısaca yerine günlük konuşmalaramızda hülasa ya da acele yerine ivedilikle kelimelerini günlük konuşmalarımıza yansıtmanın bir yolu ya da alıştırması var mı ?
(7) 

Foyam meydana çıkar mı ?

joehigashi #36789 
az önce bir şeyi çok merak ettiğim için şifresini bildiğim bir arkadaşımın facebook hesabına 2 dk kadar giriş yaptım. Şimdi bu arkadaşım benim onun facebook hesabına girdiğimi ya da birilerinin hesabını kurcaladığını anlayabilir mi ? Hiçbir eklentiyi kabul etmedim ve hiçbir işlem yapmadım
(2) 

Smmm staj başlangıç sınavı

joehigashi #36162 
Bu gün staj başlangıç sınavına kaydımı yaptırdım ancak daha sonra smmm sınavıyla ilgili kitap araştırması yaptığımda rahat söyleyebilirim 2 tane meydan larousse kalınlığında 2 cilt kitap çıkardılar karşıma şimdi bu smmm staj sınavında çalışmak için daha pratik bir yol yok mu ? Mesela açıköğretime rahatlıkla söyleyebilirim ki esas kitapları açmadan yardımcı kitaplar aracılığı ile bitiren biriyim hatta son sene baya bir ortalama yaptım.. onun üstüne böyle koca koca kitaplarla ve bir o kadar ağar, ayrıntılı derslerle karşılaşmak beni şok etmedi değil.. Bu durum eğer yayınevlerinin kitabı kalın,fasikül fasikül gösterip fiyatını arttırma gibi bir ticari eylemden oluşmuyorsa bu smmm sınavına daha pratik bir çalışma yöntemi yok mudur ? Zaten bir işte çalışıyorum birde üstüne bu derece ağar dersler feci moral bozucu.. Yoksa kursa mı gitmek lazım kasmak yerine ?
(10) 

Ucuz ama kaliteli giyinmek ?

joehigashi #36071 
Şimdi Lacoste, diesel ya da diğer kallavi marka etiketini almış ürünlere öğrenci gelirimizle fiyatından ötürü vitrinden öte pek yaklaşamıyoruz malesef. Acaba şöyle bir mağaza olsa mesela kaliteli ürünlerin seri sonlarını ya da ufak defolularını çok daha ucuza satsa da bizleri mutlu mesut etse bizde seçip seçip alsak mutlu olsak? Evet aynen öyle.. Kaliteyi ucuza ya da en azından kalitesinden ufak tefek şeyler kaybetmiş ürünleri ucuza getireceğimiz giyim mağzaları istanbul'un nerelerinde vardır ?
(2) 

İSMMMO'ya nasıl ulaşırım ?

joehigashi #35983 
Evet aynen sorudaki gibi İSMMMO'ya (istanbul serbest muhasebeci mali müşavirler odası)nasıl ulaşabilirim ? Sitesinde ;

Kurtuluş Cad. No:114 34375 Kurtuluş- Şişli/İstanbul

adresi geçiyor.. Bir arkadaşım taksim metrosuna binip osmanbey'de inince ulaşabileceğimi söyledi ama adreste kurtuluş diyor. Yarın staja başlama sınav evraklarını teslim etmem için gitmem gerekiyor. acaba ne şekilde bir ulaştırma yoluyla buraya ulaşırım? Teşekkür ederim..
(4) 

Mp3lerin Sesini arttırma..

joehigashi #35978 
Şimdi şöyle bir durum var 128 kbs olan bir mp3 ile aynı kaliteye sahip başka bir mp3 arasında ciddi ses farkları oluyor. Yani mp3 player'a attığımda bir mp3 ses seviyesini 28 birime çıkarttığımda bangır bangır çalarken diğer mp3 son ses seviyesinde bile çok sönük kalıyor, düşük ses veriyor.. Acaba bu düşük ses veren mp3'ün kalitesinden ödün vermeden bangır bangır çalma moduna getirmenin bir yolu var mı ?
(7) 

Değişik bir uyku sorunu

joehigashi #35926 
Aslında pek değişik değil ama daha önce duyurularda dile getirilmemiş bir sorun bendeki sanıyorsam.. Özellikle bundan 1-2 sene öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu ancak ne zaman askere gittim geldim sabahları kaçta kalkarsam kalkayım uykuya doyamama gibi bir sorunla karşılaşıyorum.. Erken yatmak falanda kar etmiyor.. sabahları enkaz gibi oluyorum tabi bu ruh halimede yansıyor acaip bir mutsuzluk, agresiflik sanki vucudumun negatif bir enerjiyle yüklenmesi gibi vs..Acaba şahsımda ne gibi bir sorun olabilir ? Ya da güne daha enerjik başlamak için neler yapılabilir ?
(1) 

Creative ep-630 nerede vardır ?

joehigashi #35666 
Evet internet dışında ürünü bizzat istanbul sınırları içersinde nereden alabilirim ? Bir kaç gün içinde İstanbul'da bir işim var acaba cevahir alışveriş merkezi sınırları içersindeki bir dükkanda bulabilir miyim ya da bulabileceğim başka bir yer var mı ?
(2) 

seneye kpss yok mu ?

joehigashi #35511 
Personel açığı olmadığı için seneye kpss yapılmayacağına dair bir şey söyledi arkadaşım, 2010'da yapılacakmış kpss o da personel açığı olursa. Doğru mudur ?
(2) 

rehberlik ve psikolojik danışmanlık ?

joehigashi #35406 
Soruyu iyi sorup herhangibir hususu atlamadan tamamiyle siz değerli ekşiduyuru okurları vasıtasıyla aydınlanmak istiyorum.

1- Yeni sınav sistemine göre eşit ağırlık mezunu olan bir kişi bu bölümü seçebilir mi ?
2-Öss bilgileri uçmuş gitmiş bir kişi yeniden öss'ye hazırlanırsa bu bölümü kazanmak için epey bir kasması gerekir mi ya da iyi bir yer için ne kadar kasar normal bir yer için ne kadar kasar ? Mesela sınavda iyi bir sayısal soru ortalaması tutturması gerekir mi ? Çünkü sayısalı eh işte
3-Bu bölüm mezunları klinik psikoloji almadan psikologluk mertebesine erişebilir mi ?
4-Mezun olunca iş bulma imkanı nasıldır ? Kpss'ye girmek gerekiyor mu ?
(7) 

İyi tostun püf noktaları

joehigashi #35214 
Sanırım sorum gayet açık.. Bu güne kadar ne ettiysem ne yaptıysam büfelerde yediğim tostun lezzetine yaklaşamadım.. Aslında tarifini bile aldım hatta coşkun,apikoğlu sucuklarını kullandım ama ne yaptıysam nafile olmuyor kardeşim acaba sorun kullandığımız tost makinesinden mi kaynaklanıyor?

www.erginoks.com.tr

evde güzel tost yapmak için buna benzer bir tost makinesine mi gerek var mutlaka yoksa emektar elektirikli makinemizden de süper işler çıkartabilir miyiz ?
(5) 

Göbek deliği altı kaşıntı..

joehigashi #35133 
Bir kaç haftadır göbek deliğimin tam altındaki nahiyede inanılmaz tatlı bir kaşıntıyla beraber kızarıklık ve akabinde o bölgenin kaşıntıdan kabarık kabarık olması gibi bir sorun baş gösterdi.. Acaba sebebi ne olabilir ? Bazen taktığım kemer direkt o bölgeyle temas ediyor acaba kemer alerji yapmış olabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim..
(8) 

iriver almaya değer mi ?

joehigashi #35095 
Bilindiği gibi bu mp3 çaların garantilisi türkiye distirbitörü olmadığı için yok. 2 gb spotu ise 130-140 ytl arasında satılmakta. Şimdi herşeye rağmen hatta garantisiz olmasına rağmen bu mp3 player'ı almaya ve 130 ytl vermeye değer mi ?
(3) 

Sabıka kaydı sadece bağlı olunan adliyeden mi alınır ?

joehigashi #35094 
Evet aynen başlıktaki gibi. Bağlı olduğum yer sabıka kaydını haftanın sadece bir günü verdiği ve acaip bir yoğunluk yaşandığı için alamıyorum. Acaba başka bir adliyeye başvursam sabıka kaydı alabilir miyim yoksa mutlaka ikametgahımın bağlı olduğu yerden mi almam gerekiyor ?
(15) 

Hangi Kredi kartına başvurayım ?

joehigashi #34430 
Garip ama şu ana kadar bir kredi kartı sahibi olmadım :) Lakin bundan sonra özellikle netten yapacağım alışverişler için bir kredi kartına sahip olmak istiyorum. Hele peşin fiyatı ile 6 aylık taksit fiyatı aynı olan ürünleri görüp boşu boşuna insan peşin para verince bir tuhaf oluyor. Şimdi bildiğiniz gibi kredi kartı pis iş, hesap işletim ücreti cart curt derken çok pis şeyler olabiliyor.. Gelirim öyle aman aman değildir hatta öğrenci statüsündeyim.. Şöyle düşük limitli ve hesap işletim ücreti cüzi olan bir kredi kartı tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Yoksa herşeye rağman sakın bulaşma mı dersiniz ?
(3) 

Samsung Telefon Sürgü Sorunu

joehigashi #34372 
Samsung d900i model telefonum var fakat son bir kaç aydır sürgüsü çok zor açılmaya başladı e haliyle bana da ''başarı'' garantiye vermek düşüyor. yalnız sürgülü telefonların sürgüsü garanti kapsamına girmiyor, dışında kalıyor diye bir şey duydum.. Bu doğru mudur ? Ya da samsungta geçerli midir ?
(5) 

Kulaklık tavsiyesi..

joehigashi #34153 
Arkadaşlar iyi bir kulaklık almayı düşünüyorum amacım en iyi performansı vermesi, ekonomik olması ve yatarkende rahatlıkla dinleyebilmem.. Ancak bu kriterlere uygun bir kulaklıkla henüz karşılaşamadım.. Karşılaştığım sennheiser cx 300 modeli var bu da 100 ytl yani ortalama bir mp3 player fiyatı.. Sizce sadece bir kulaklığa bu kadar para vermeye değer mi ? Yoksa tavsiye edebileceğiniz başka markalar da olabilir mi ekonomik olarak? Kulak içi olursa çok memnun olurum..
(2) 

arı poleni sorusu

joehigashi #33991 
Umarım bu işle ilgilenen ya da anlayan birileri vardır çünkü pahalı olduğu için insan alırken bile çekiniyor. Şimdi ben bu mamülü iki kere aldım. İlk aldığım polen daha yumuşak ve daha tatlı bir kıvamdayken onu tükettikten 2 hafta sonra başka bir yerden aldığım polen daha sert, daha acı sanki kavrulmuş gibiydi.. Şimdi bu iki çeşit polenden hangisi daha makbuldür ? Bu kavrulmuş poleni kullansak polenin bahsedilen o faydalarından görür müyüz yoksa alırsak parayı sokağa mı atmış oluruz ?
(1) 

Bu puanları alan neler yapar ?

joehigashi #33904 
Uzun bir süredir ( 7 sene) öss'yi takip etmediğim için yeni puan türleri ve puanlama ile ilgili malesef hiçbir bilgim yok.. Bir arkadaşım yaklaşık 15 sene önce bir meslek lisesinin torna bölümünden mezun olmasına karşın öss'ye girdi ve muhasebe okuyabileceği daha doğru bir ifadeyle muhasebeci olacağı 2 ya da 4 senelik bir açıköğretim programına yerleşmek istiyor acaba aşağada linkini verdiğim puanlara sahip olan bu arkadaşım kazandığı puanlarla istediği yerlere gidebilir mi ?

img502.imageshack.us
(4) 

Yerel bir radyo için ne kadar gerekir ?

joehigashi #33454 
Tamamen merakla birlikte acaba günün birinde köşeye bi sermaye biriktirirsek olabilir mi duygusuyla bu soruyu yöneltiyorum.. Yeni bir yerel radyo kurmak için gereken hususlar nelerdir ? Ortalama ne kadar biriktirmek yerel bir radyo kanalı için yeterli olur ayrıca telif hakkı vs derken masrafları reklamlarla karşılamak için büyük bir sabır gerekir mi yoksa bu devirde radyo kurmak zor bir iş mi ?
(4) 

Mısır çarşısında tavsiye aktar

joehigashi #33442 
Yakın bir zamanda mısır çarşısına gideceğim ve alacağım şeylerin başında arı poleni geliyor. Lakin bu leziz mamul son derece hassas ve bayatlamaya müsait bir ürün olduğu için dikkatli davranmak gerekiyor zira orda anlamayıp eve gelip tattığımızda balı andıran bir tad yerine çiğ patlıcanı andıran bir tatla karşılaşınca durumu anlamak zor olmuyor birde 100 gramının bile 10 ytl den pahalı olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.. acaba mısır çarşısında ya da eminönü civarında arı poleni bulabileceğim, tavsiye edeceğiniz arı mamülü satan ya da aktar benzeri bir yer var mı ?
(1) 

Media Player 9

joehigashi #32858 
Bu versiyonda bir şarkıyı ya da playlisti bittikten sonra tekrar dinleme butonu ve karışık dinleme butonları neredeydi ? Bir türlü bulamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
(10) 

1000 ytl'ye kadar notebook tavsiyesi?

joehigashi #32654 
Yakın bir zamanda bir arkadaşıma notebook alacağız fakat elindeki miktar 1000 ytl civarında, fazlasını vermesi mümkün değil.. Şimdi notebooklarda malum vista illeti olduğu için 1gb ram ile vista'yı idare ettirmek pek mümkün olmuyor araştırdığım kadarıyla da 2 gb ram olan bir notebookta 1000 ytl'den aşağa değil.. Bildiğiniz ve tavsiye edeceğiniz çok değil vista'yı idare edecek serilikte 1000 ytl'den fazla olmayan bir model ve marka varsa paylaşırsanız çok minnettar kalırım.
(7) 

Normal değil sanırım

joehigashi #32308 
Önceden vodka içtiğimde sabahları zıpkın gibi kalkmama rağmen şu son bir kaç aydır hatta 5-6 aydır sabahları felaket bir baş dönmesiyle kalkıyorum.. Bunun bir sebebi var mıdır ? Artık aşırıya kaçmasam bile bu baş dönmesi ve bulantı hissi mütemadiyen sabahları yakalıyor..
(9) 

Neden elimizi kaldırırız ?

joehigashi #31815 
insanlar sevinince neden ilk tepki olarak ellerini yukarıya kaldırır ?
(3) 

St. John's Wort(sarı kantaron hapı) nedir ?

joehigashi #31352 
Piyasada St. John's Wort ismiyle leblebi çekirdek gibi ''tamamiyle doğal'' olduğu için tüketilen bu haplar hakikaten doğal mıdır ? Herhangibir yan etkisi var mıdır ? Yoksa en iyisi aktarımızdan alacağımız sarı kantaron çayını yapmak mıdır ? Şimdiden yardımlar için teşekkür ederim.
(1) 

Köpek işi midir ?

joehigashi #30989 
Sayın arkadaşlar evimizin dışında duran çamurlu ayakkabıların bir teki iki gün önce esrarengiz bir şekilde kapının önünden yaklaşık 5-6 metre ilerdeki demir kapının oraya gelmişti. sonra ertesi gün dejavu olmamakla beraber aynı durum bir kere daha yaşandı aklımıza binbir türlü nane geldi acaba bi hırsız bizim evde olup olmadığımızı test etmek için mi böyle bi numara yapıyor diye sonra yavru bi köpek işinden şüphelendik. Acaba yavru köpeklerin günün belirli saatlerinde bilhassa sabaha karşı başıboş pabuçlarla oynama hastalığı var mıdır ?
(3) 

Napolyon kirazı ?

joehigashi #30844 
Herşeyi anladım da Napolyon ile Kiraz nasıl olmuşta ortak bir paydada birleşmiş ? Bu çeşit Kiraza napolyon ismi nerden gelmiş ?
(5) 

Hangi doktorun ihtisasıdır ?

joehigashi #30794 
Sayın arkadaşlar göbek deliği iltihabı olan(omfalit) bir rahatsızlık hangi doktorun ihtisasına girer ? İnternetten biraz araştırdım kimi dahiliye demiş, kimi cildiye demiş kimi gelen cerrahi demiş vs. Özel bir hastaneye gideceğim hangi servise başvurmam doğru olur ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Renkli Kartuşa Siyah Mürekkep Basmak

joehigashi #30300 
Sevgili arkadaşlar iş yerimizde Lexmark x 3450 model çok fonksiyonlu bi printer mevcut yani bu aygıt bize printer dışında fotokopi ve scanner olarakta hizmet vermekte. Lakin birtek renkli kartuşla çalışmakta ve o renkli kartuşta artık bitmek üzere. Şimdi ben bu renkli kartuşa siyah mürekkep bassam bir sakıncası olur mu ? Olursa ne gibi problemler çıkarır ? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim..
(3) 

Poligonda atış yapmak ?

joehigashi #30045 
Arkadaşlar biz birkaç genç atışa merak saldık lakin tecrübemiz askerlikte attığımız g3 atışından ileri gitmemekte. Şimdi Avcılarda Poligon var.. Burda silah kiralayıp atış yapmak bize ne kadara patlar ? Hesap şarjör olarak mı yapılır ? Bilgisi olanlar bi el atsa çok memnun olcacağım..
(7) 

yutmak mı çiğnemek mi ?

joehigashi #29924 
Etki açısından ilacı yutmak ile çiğnemek arasında bir fark var mıdır ? Mesela prospektüsünde herhangibir ibare bulunmayan hapları su ile birlikte yutmak mı daha uygun olur yoksa dişte çiğnedikten sonra yutmak mı ? Yoksa ikisi arasında herhangibir fark yok mu ? Uzun süredir kafama takılmış bu soruyu sorayım dedim.
(2) 

Medieval 2 Total War Yardım..

joehigashi #29781 
Arkadaşlar bu oyunda Türklerle oynamak hakikaten zor mu yoksa bana mı öyle geliyor ? Ya Savaşlarda ordularıma bi türlü hakim olamıyorum hele hele ilk zamanlarda bir kaleyi kuşatma altına almak tam bir eziyet oluyor bu konuda benle engin tecrübelerini bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
12345678910   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık