(2) 

Bakırköy Halkbank Nerededir ?

joehigashi #237442 
Ne tarafta kalmaktadır. Meydana yakın mı ? Bi zahmet tarif ederseniz, teşekkürler.
(9) 

İstanbul'da gezilip güzel güzel fotoğraf çekilecek yerler

joehigashi #235583 
Dolmabahçe sarayı, topkapı sarayı ve aysofya gibi seçenekleri hariç tutarsak şu aralar istanbulda elinde fotoğraf makinesi olan bir şahsın tek başına gidip doyasıya fotoğraf çekeceği, gezeceği, güzel vakit geçireceği alternatifler arasında nereleri olabilir? Tarihi veya doğal güzelliği olan bir yerde olabilir bu ihtiyaca uygun olarak sözlük ve duyuru yazarları acaba nereleri tavsiye ederler ? Var mı şöyle git hayatta pişman olmazsın denilebilecek yerler ? Misal birde pazar günü hava açık ve güzel olursa bu alternatifler nasıl çeşitlenebilir ?
(1) 

Galatasaray Cafe Crwon Maçları

joehigashi #203780 
Bu cumartesi günü galatasaray cafe crown'un maçına gitmek istiyorum ancak biletix'in sitesine baktığımda galatasaray cafe crown'un sezonluk kartlarının satışta olduğunu maç biletine dair herhangi bir ibare olmadığını görüyorum. Merak ettiğim bir şey var acaba artık galatasaray basket takımının maçını izlemek için bu kombinelerden almak zorunlu mu yoksa maç günü biletix'ten bilet satışı da yapılıyor mu ? Sezon başında bizim yöneticilerden buna benzer bir şeyler duyduğumu hatırlıyorum sanki.
(5) 

Çok basit elementary soruları

joehigashi #193811 
Gittiğim kursta konular üst üste gelince iyice afallar oldum tabir yerindeyse mala bağladım desem yeridir. Çok basit iki sorum var yardımcı olursanız çok memnun olurum

1- Yahu şu there is, there are ile have has konusunu karıştırır oldum. Tam olarak zınk diye arasındaki farkı ayırt etmemi sağlayacak kilit nokta nedir

2- Misal bir ülkeyi tanıtıyoruz. Atıyorum Romanya'nın şusu busu meşhurdur dedikten sonra ikinci bir cümle oluştururken romanya demek yerine sadece "it" mi kullanılır "it is" mi ? Misal romanya'nın bilmemnesi meşhur dedik daha sonra da romanya'nın şu kadar kara komşusu var diyeceğiz işte burda romanya yerine hangi kısaltmayı kullanırız ? it mi it is mi ? Bununla ilgili açıklayıcı basit bir örnek verebilir misiniz ? Konular arttıkça ingilizceyi 7-8 sene önce en son lisede görmüş biri olarak kafam allak bullak oldu..
(4) 

Callan Metodu ingilizce eğitimi ?

joehigashi #191690 
Arkadaşlar bu metod hakkında bilgisi olanlar ya da herhangi bir tecrübe edinenler var mı ? internette özellikle konuşmaya olan katkısı ile ilgili baya olumlu yorumlar okudum işin aslı gerçekten böyle midir yoksa ticarethane mantığı ile çalışan ingilizce kurslarının abartısı mıdır bu yöntemde ? Misal bazı yerlerde de bu yöntemin ezbere dayalı olduğu ve değişik kalıplar ile karşılaşıldığında öğrenen kişinin affalladığını yazmışlar hangisi doğrudur ?
(5) 

Podcasts ingilizce gelişimi

joehigashi #191162 
podcast olanağı sunan sitelerden çeşitli mp3'leri indirip gün içersinde çalışırken kulaklık vasıtası ile dinliyorum. Amma velakin mütemadiyen dikkatimi çalıştığım işe verdiğim için podcastlerde geçen diyaloglara odaklanamıyorum. Acaba bu çeşitli konuları kapsayan mp3lerin elementary seviyesinde birine herhangi bir katkısı olur mu ? Eğer katkısı olursa hangi koşulda dinlemek daha çok yardımcı olur ? Dediğim gibi gün içersinde işe odaklanırken kulaklık vasıtası ile dinlemenin bir faydası olur mu ?
(6) 

Kırmızı Işıkta Geçen Yayayı Umursamayan Şoförler

joehigashi #190552 
Bu adamları şikayet edebileceğim emniyetin herhangi bir birimi var mı ? eğer şikayet edersem ne gibi bir prosedür işlenir ya da benim ismim bu şerefsiz şoförlere ulaşır mı ? bir değil, iki değil, üç değil demin yine karşıdan karşıya yeşil ışıkta geçerken ışığı umursamayıp üzerime doğru aracını süren bir şoförle daha karşılaştım ve bu sefer plakasını aldım.. dediğim gibi nasıl bir prosedür işler, bu adama ne gibi bir yaptırım uygulanır ve nereye şikayet etmem gerekir ?
(6) 

Siirt Bıttım Sabunu - Saç Dökülmesi Etkisi

joehigashi #184117 
Bu sabunun marifetleri hakkında bir çok şey söyleniyor ama beni en çok ilgilendiren kısmı saç dökülmesini azalttığı kısmı. Doğru mudur acaba, en azından piyasadaki rezalet şampuanlar kadar saç döküyor mu ? Kullanıpta memnun kalan ya da tecrübe edipte bir faydasını göremeyenler var mı buralarda ?
(4) 

Lys ve Ygs için aöbp

joehigashi #182019 
2001 yılında o zamanki ismi öss olan sınava girdim ve o zaman okuldan aöbp olarak 34 puan gibi bir puan alıyordum, okul birincisi 40 puan alıyordu. eğer şimdi sınava girersem bu puan şimdiki kat sayılarla kaça tekabül eder, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olurum. misal 450-460 puan civarında olan bir yeri yazmak için ham olarak kaç puan almam gerekir ki okul puanından bu tamamlansın ? bölüm eşit ağırlık, lise düz lisedir
(3) 

fifa 11 ps3 ekşi team

joehigashi #180888 
Arkadaşlar, ps3 fifacılar şöyle 11 kişi toplanıp fifa 11'de bir takım çıkartsak, milleti dağıtsak nasıl olur ? Var mı 10 tane fifacı buralarda, iyi olmaz mı sizce ?
(5) 

Harici Hard Diske Dosya Kopyalama Hızı

joehigashi #177646 
1 tb'lık western digital elite marka bir harici hard disk aldım. Ancak büyük çaplı dosyaları kopyalarken hız bir türlü istediğim seviyeye gelmiyor. veri kopyalama hızı 13 mb/s ile 15 mb/s arasında değişiyor. Kopyalama hızının bu seviyede olması normal midir ? Eğer anormal bir durum varsa bunu nasıl giderebilirim ? anladığım kadarıyla laptopumda usb 2.00 sürücüleri yüklü değil zira donanım profillerinde böyle bir ibare göremiyorum. Sorun buradan kaynaklanıyorsa usb 2.00 driverlarını nereden bulabilirim ? Makinem hp pavilion dv6000 hp'nin sitesini karıştırdım ama usb 2.00 driverlarını bulamadım malesef. Birde biostan ayar yapılıyor gibi bir şeyler bahsediyorlar forumlarda. Acaba makinenin usb 2.00 ayarları biostan kapalı olabilir mi ? teşekkürler..
(3) 

İstiklal'de kalite baskılı tişört

joehigashi #176594 
Arkadaşlar led zeppelin, scorpions gibi grupların şahane baskılı tişörtlerini bulabileceğim yerler nerelerdedir istiklalde ? Özellikle tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
(5) 

Caesar 3 oynayan var mı ?

joehigashi #176271 
Arkadaşlar yılların eskitemediği bu canım oyunu hala oynayan var mı ? Varsa bir kaç sorum olacak..
(6) 

fifa 11 ps3 demo download linki

joehigashi #176266 
Yok mudur acaba linki ? Evde internet kotalı olduğu için 1.56 gblık dosyayı indirmem mümkün değil. Acaba netten indirip flash disk ya da harici hard disk vasıtası ile oyunu kurmamı sağlayacak link var mıdır ? fifa 11 resmi sitesine baktımda öyle bir şey yok.
(3) 

Playstation 3 son versiyon hangisi ?

joehigashi #175365 
Arkadaşlar dün 2 kere teşebbüs etmeme rağmen bu versiyonu indirmek kısmet olmadı. İki teşebbüsümde de bağlantı koptu olan bizim kotaya... Şimdi kotasız bir internet bulmuşken şu versiyonu indirip flash ile evde makineye yükleyeyim diyorum ama son versiyonun ismini unuttum. Neydi bu son versiyonun ismi, 3.42 mi ?
(1) 

Blogçular bir yardım

joehigashi #173605 
blogger'dan oluşturduğum bir blogum var. Ancak bloga inatla video ekleyemiyorum. Video sitelerinden indirdiğim bir kaç videoyu eklemeye çalıştığımda blogta video açılmıyor. Bu sorun nasıl çözülür ? Neden videolar ısrarla ve inatla açılmıyor ? Bu arada videoları harddiskten yüklüyorum linki başka bir siteden kopyalamıyorum
(1) 

Bluetooth Kulaklık Radyasyon Yayımı

joehigashi #172429 
Arkadaşlar malum uzmanlar cep telefonunu kulağa saatlerce dayayıp konuşmanın sağlık açısından son derece zararlı olduğunu ve vücudun böylece saatlerce radyasyon yayılımına maruz kaldığını söylüyorlar. Acaba bluetooth kulaklığın radyasyon yayılımı ile cep telefonunu direkt kulağa dayarken oluşan radyasyon yayılımı birbirinin aynı mıdır ? Ya da bluetooth kulaklıkların insan sağlığını daha az etkilediğini söyleyebilir miyiz ? Teşekkürler.
(6) 

Elementry ingilizce düzeyinde yapılabilecekler

joehigashi #171353 
Merhaba sevgili dostlar. yurt dışına çıkma imkanım bulunmadığı için ingilizcemi geliştirmek , daha doğrusu kıt bilgimi arttırmak için bir ingilizce kursuna kaydoldum. ancak ingilizce temelimi lisede bıraktığım için geçen bir buçuk aylık süre zarfında oldukça güçlük çekiyorum. nereden baksanız 7 yıl ara verdim. böyle olunca da evde ne kadar üstünde durursam durayım kursa gidip konuşma çalışması yaptığımızda ya da iş diyaloğa geldiğinde tabir yerindeyse afallayıp kalıyorum. Cümle yapısını bir türlü şekillendiremiyorum. elementry seviyede özellikle diyalogları, soru kalıplarına hakimiyeti geliştirmek için neleri tavsiye edebilirsiniz ? cnbc-e den dizi izle önerisi dışında elementry kademesinde bir öğrencinin bilgisini pekiştirecek ve işin özünü kavramasını sağlayacak öğrenmeyi geliştirici ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz ? dershanede headway'in elementry kitaplarından ilerliyoruz ama taktir edersiniz ki bu kitaplarda genel bir bilgi vermek yerine hep soru tipleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Hülasa gerek soru kalıplarında, gerekse tenselerde ingilizce cümle kalıplarını özümsememi sağlayacak tavsiyeleriniz neler olabilir ? Kelime öğrenmeden çok bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Nitekim ingilizce kelimeleri bir diyalogta ya da cümle içersinde gördüğümde akılda tutabiliyorum. İlginiz için teşekkürl ederim..
(13) 

Siğil - Azot Tedavisi

joehigashi #169571 
Arkadaşlar dirseğimde siğil var, belki 10 senedir kurtulamıyorum. Muhtelif zamanlarda yeniden hortluyor. Bu sene tekrardan çıktı. En son çıktığında (3 sene önce) askerdeydim ve askeri hastanede azot tedavisi isimli bir tedavi ile bu siğili bir günde düşürtmüştüm. Ancak yaklaşık 20-25 gün önce gittiğim doktor yeniden türeyen siğil için asitimsi bir ilaç verdi ve siğile bunu uygulamamaı söyledi. Şu an ismini hatırlamıyorum ilacın ama bu 20-25 günlük sürede her gün ilacı sürmeme karşın bariz bir küçülme olmadığı gibi hemen altında başka bir siğil daha türemeye başladı. Sorum şu bana askerdeyken uygulanan bu azot tedavisini b.çekmece - avcılar civarında hangi hastaneler uyguluyor ? Bildiğiniz, memnun kaldığınız en önemlisi bu tedaviyi uygulayan poliklinin ya da bir hastane var mı ?
(2) 

Basit bir ulaşım Şirinevler Meydan - Bakırköy Meydan

joehigashi #168498 
Evet bu sıcakta şirinevler'den metro ile bakırköy incirli, ordan başka bir aktarma ile meydan çok zor oluyor. Direkt olarak, tek seferde şirinevlerden bakırköy meydana ulaşabileceğim bir vasıta seçeneği var mı ? Varsa şirinevlerin neresinden kalkıyor ?
(4) 

Kedi topallaması sebepleri ?

joehigashi #167932 
Sebepleri neler olabilir ? Yaklaşık 2 haftadır evimize gelen, beslediğimiz kedinin sağ ön ayağında topallama var. Ayrıca sürekli olarak o patisini yalıyor. Zannedersem içgüdüsel bir tepki bu. Bu topallamanın sebebi ne olabilir ? iyileştirmek adına yapabileceğimiz şeyler nelerdir ?
(1) 

Kpss Lisans Sınavı 2011 Hukuk-İktisat-Muhasebe... (İİBF Mezunu)

joehigashi #167709 
Malesef 2010'da istediğimiz şeyler olmadığı için kpss'de bundan sonraki hedef 2011 olarak gözüküyor. Bölümüm işletme yani lisans mezunuyum. Nette araştırdığım kadarıyla puan türleri ile ilgili mesul olunan ders sayısı oldukça fazla. Misal gelir uzman yardımcılığı için iktisat, maliye, muhasebe, hukuk, ingilizce ve gk-gy gibi sınavlar bizlere tabii tutuluyor. Diğer kadrolarında farklı kalır bir yanı yok. Ayrıca ortalama bir iktisat kitabının 1000 sayfa olduğunu hesap edersek diğer derslerle beraber yavaş yavaş bu kitaplara göz gezdirmenin vakti geldi gibi geliyor. Aslında daha geç başlanabilir ama bitireli dört sene olduğu için konuları anımsamam zor olacak gibi. Soruma gelecek olursak internette bu dersler ile ilgili inanılmaz bir konu kirliliği var ! Kimi iktisat dersini örnek alırsak; makro iktisata şunu al, mikro iktisata bunu al, o konu içinse bilmemkimin kitabını al şeklinde farklı kitaplar önerirken kimi ise tek kitabın yeterli olacağını söylüyor. Misal ben iktisata çalışırken bütün konular için ayrı ayrı mı kitaplar alacağım ? Örneğin zeynel dinler'in kpss iktisat kitabı güzel övgüler almış. şimdi sadece bu kitaptan çalışsam yetersiz mi olur ? Birde üstüne 400-500 sayfa başka kaynakları mı karıştırayım ? Keza diğer dersler içinde geçerli aynı durum. Hukukta da benzer şeyler söylenmiş. O yayının medeni hukuku iyi ama ticaret hukuku iyi. Yahu ben hukuk için de mi ders ders 4-5 kitap mı alayım ? ee muhasebe, maliye derken elimdeki kitap sayısı 10-15'i bulacak. ÇAlışanlar, tecrübeliler ya da kazananlar neleri tavsiye ederler ? Dediğim gibi ciddi anlamda çalışmayı düşünüyorum ama bu konu kirliliği acaip kafamı karıştırıyor. Nedir bu her konu için farklı kitap alma olayı ? Nasıl bir çalışma sistemi uygulanmalı ? Ya da tavsiye edeceğiniz az ama öz kitaplar neler olabilir ?
(4) 

ekşisözlük fifacıları (PS3)

joehigashi #165741 
1- Ben bu oyunda sittin senedir defans yapmayı öğrenemedim. 09'da da aynı hastalıktan muzdariptim. O kadar gol pozisyonuna girmeme rağmen inanılmaz derecede saçma sapan goller yiyorum. Ya şu oyunda defans yapmanın sırrı nedir ? Kimi diyor pres yapma, kimi diyor taktik ayarlarında defansın oklarını geri çek. İyi bir defans yapmak için oyun içersinde neler yapmak gerekir ?

2- Ha birde karşı karşıya bazen saçma sapan şekilde goller kaçabiliyor. Bu pozisyonları gole çevirmek için neler yapıyorsunuz ? Kalecinin yakınında mı vurmak gerekiyor yoksa uzağında mı ? Şut bar ne kadar doldurulmalı ?
(3) 

Faturası olmayan ayakkabı değişimi

joehigashi #161302 
Hep aynı, hep aynı. 5 ay önce bir internet sitesinden spor ayakkabı almıştım. Ancak 15-20 gün önce yanda yırtıklar meydana geldi. Bu gün siteye ürünün incelenmesi için gönderimini talep ettiğimde fatura istediler. Malesef faturam olmadığı için ürünün incelenmesini yapamayacaklarını söylediler. Peki bu ayakkabı bana hediye gelseydi ne olacaktı ? Hediye ayakkabılar adidas'ın garantisi altına alınmıyor mu ? Bununla ilgili neler yapabilirim, ne tavsiye edersiniz ? Ya 5 ay içersinde bir ayakkabı falçata ile kesilmiş gibi nasıl yırtılabilir, nasıl ayakkabı üretiyor bunlar ! Şimdi faturamız yok diye 130 liranın üstüne bir bardak su mu içelim ? Birde şu adidas kadar adi ayakkabı üreten bir firma görmedim. Daha da almayacağım 4-5 tane adidas kullanmışımdır hepsi aynı şekilde patlıyor. Yazıklar olsun !
(2) 

Heybeliada ile ilgili sorular

joehigashi #160372 
Arkadaşlar yarın Heybeliada'ya gitmeyi planlıyoruz. Buraya dair birkaç soru sormak istiyorum. sorularım şöyle:

1- Önceden ada vapuru eminönü'nden kalkardı, lakin artık buradan kalkmadığını sadece beşiktaş'tan kalktığını duydum. Doğru mudur ? Ada vapuru sadece beşiktaş'dan mı kalkıyor artık ?

2- Büyükada'dan çok keyif almıştık heybeliada'da güzellik açısınden keyif alınacak bir yer midir ? Yoksa "Yok arkadaş büyükada dururken hiç gitme." mi dersiniz?

3- Ucuz yemek yenilecek yerler mevcut mudur acaba ? Büyükada'da çokta ucuz bir mekan bulamamıştık. Yemek olarak nereleri, hangi seçenekleri tavsiye edersiniz ?

4- Denize nazır iki yudum bira içeceğimiz güzel bir mekan var mıdır ? Ekonomik olarak uygun, sömürülmeyeceğimiz bir yer olması tercih sebebidir.

5- Büyükada'da "Ayayorgi" tepesi vardı, şahane bir manzaraya sahipti. heybeliada'da da bu tarz güzel manzaralı, bol bol fotoğraf çekilebileceğimiz yer ya da yerler var mı ?

6- Son olarak bisiklet turu açısından Büyükada gibi uygun bir yer midir ?


teşekkürler.
(2) 

Windows Temp Dosyasında Virüs

joehigashi #159683 
Arkadaşlar laptopumda her açılışında silmeme rağmen tekrar geri gelen, avira'nın tespit ettiği ve windows temp dosyalarının içersine yuvalanan virüsler var. Şu an isimlerini hatırlayamıyorum ; ama avira, bilgisayarı her açtığımda trojan olarak tespit ediyor bu illetleri. Bunlardan nasıl kurtulabilirim ? Manual olarak defalarca silmeme karşın bilgisayarı her açtığımda tekrar geri geliyorlar. Kurtuluş nedir ? Her seferinde bu virüsler geri mi gelir böyle ? Acaba bu virüsleri hortlatan windows dizininde ufak bir program tarzı birşey mi var ?
(5) 

İngilizce Kursları = Ticarethane ? ( Hepsi mi ? )

joehigashi #159017 
Kpss b kadrolarına çok ümit bağlamıştım ama cumartesi günkü kpss berbat geçtiği için artık önümde kısa vadede birkaç şansım içersinde özel sektör ve seneye yapılacak lisans düzeyi kpss kaldı. E hali ile gerek özel sektör, gerek bankalar, gerekse bakanlık düzeyindeki devlet kadroları öyle ya da böyle ingilizce istiyor. Şimdi istanbul'da bir ingilizce kursuna gidersem bana özel sektörde, kpss lisansta ya da banka sınavlarında yadsınmayacak bir yardımı dokunur mu yoksa meydanlarda "ingilizce kursu buyrun !" diye broşürleri bunumuzun içine sokaraktan elemanlara ilan dağıttıran bu kurslar "öğrenci bahane para şahane." deyip tamamen ticarethane zihniyeti ile çalışıp adam gibi bir şey öğretmeden parayı cukka mı ederler ? Nette araştırdım da okuduğum yazıların %80'i bu şekil. Herkes ticarethane gitmeyin yapmayın etmeyin diyor. İyi de kardeşim hepsi mi böyle ? Gerçekten öğretme kaygısı içerisinde olup cafcaflı ilanlar ile değil, öğrettiği ile reklamını yapan hiç mi kurs yok ? Hepsi mi paragöz bunların ? Hiç mi ben bu kurslardan gerçekten bir şeyler öğrendim diyecek birileri yok ? Ha birde duyduğunuz, bildiğiniz, öğretme kaygısı olan güzel bir kurs varsa tavsiyede bulunabilir misiniz ? Çok şey istemiyorum en azından bu tarz sınavlarda, özel sektörde ( mütercimlik yapmayacağım yazılı sınavlarda falan), birazda genel kültür babında yetsin kafi.

edit: ingilizcem rezil düzeyde. En son aöf 2. sınıfta ingilizce görmüştüm nereden baksan 6 sene geçti.

edit 2: Ücretsiz ya da makul ücretli alternatiflerde var ama bana çok uzaklar malesef. Gidebileceğim maksimum uzaklıktaki yer bakırköy.

edit 3: evet sözlükte yazılanlar ve çeşitli forumlarda okuduktan sonra english time'dan vazgeçtim
(6) 

Banka Sınav Soruları

joehigashi #158824 
Banka sınavlarında ne tarz sorular soruyorlar ? Genel kültür - genel yetenek mi oluyor yoksa işletme, muhasebe falan soruyorlar mı ?
(4) 

Maksimum 1000 tl'ye uygun laptop

joehigashi #157235 
Oynayabileceğim en fazla grafik isteyecek oyun olarak 2-3 sene önce çıkan medieval total war'ı(bakın empire demiyorum medieval) düzgünce kasmadan çalıştıracak, football manager'de günleri geçirirken kasma olayının suyunu çıkartmayacak meblağ olarakta maksimum 1000 tl civarında olan bir laptop bulabilir miyim ? Bulunursa hangi marka ve model tavsiyenizdir ? teşekkürler
(3) 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü - Fen Edebiyat Fakültesi ( Esenler) Ulaşım

joehigashi #156291 
Gelen sınav kağıdına göre kpss sınavım burada yapılacakmış. Malum 2 hafta bile kalmadı artık, ben çatalcadayım. Acaba buraya nasıl ulaşabilirim ? anladığım kadarıyla merkezi bir yer gibi duruyor. eğer bu hafta görmek için gitmezsem sınav günü ulaşımda sınav yerini bulabilme açısından bir problem yaşar mıyım ? Birde büyükçekmece-çatalca civarından hangi vasıtalarla buraya ulaşırım. Teşekkürler
(3) 

Yeni Memur Yasa Tasarısı Ne vaat ediyor ?

joehigashi #151339 
Arkadaşlar sendika hakkı tanıyoruz, bilmem şu kadar maaş arttıracağız diye makyajlanan yeni memur yasa tasarısını inceleyeneniz var mı ? Özel sektörden adam alma uygulaması senelerdir kpss ye çalışan adamın hakkını gasp etmekle birlikte torpilin önünü açan bir uygulama değil midir ben mi çok kötü niyetliyim? Ayrıca iş güvencesinin kalkması sonucunda memurluğun özel sektörden ücreti dışında ne farkı kalacağını anlayan biri var mı ? Şahsen yılbaşından beri eşek gibi kpss kasıyorum zaten kadrolar çok kısıtlı birde özel sektörden adam alınırsa benim gibi çalışan, uğraşan bir adamın hakkı atanacağı kadrolar özel sektörden yapılan transferler ile doldurulursa bu hakkın gasp edilmesi değil midir ? Ben mi kötü niyetliyim yoksa yahu ?
(10) 

Yavru Kedinin Yaşama şansını arttırmak

joehigashi #150608 
Artık ev ahalisi ile kavga etmekten yoruldum ve bıktım.. kapımıza gelen Hayvanı eve aldığım için kan davalısı oldum neredeyse.. evde değil aldığım yer kendi bodrumumuz.. 2 gündür bakıyorum ama üzerime bu kadar kin ve nefret kusulunca, "biz mahalledeki sahipsiz kedilerin bekçisi miyiz?" denilince hemde hayvanın sevimliliğine rağmen bu suçlamalar devam edince yapacağım hiçbir şey kalmadı.. resmen kanlı bıçaklı oldum aile bireyleri ile.. evet arkadaşlar 1 aylık yavru kediyi nereye bırakırsam yaşama şansını arttırabilirim ? Şimdilik katı yiyecekler yiyemiyor sadece sulu yiyecekler yiyor bunu göze alırsak bu zavallıyı nereye bırakmam daha uygun olur ? Ya da bu tatlı şeyi isteyen biri olur mu istanbul çevresinde ? Biliyorum sokağa bırakırsam %70 ölecek ama artık ben ne yapabilirim bu iş bu denli gurur meselesi yapılınca.. Bari yardımınızla hayvanın yaşama şansını yüzde 40'a çıkarayım..
(7) 

Annesinden yeni ayrılmış minicik yavru kedi bakımı ?

joehigashi #149630 
Arkadaşlar ne tavsiye edersiniz ? Nerden baksanız 15-20 günlük bir yavru kediyi evimizin bahçesinde buldum.. Bıraksam erkek kediler tarafından öldürülme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı için evin boş bir odasına aldım.. Ne yapayım ben bu hayvancağıza ? Nasıl doyurayım ? Ne yedireyim ne içireyim ? Hayvancağızın kendine bakabilecek duruma gelmesi için neler tavsiye edersiniz ey kediseverler ?
(5) 

kedide kene ve pirelerden kurtulmak

joehigashi #149079 
Arkadaşlar nedir bu işin çözümü ? Öncelikle evde kedi beslemediğimizi söyleyeyim.. Bahçemize gelen çok sevimli bir kedimiz var ama hayvancağızın başı kene ve pirelerle aşırı şekilde dertte.. Hayvanı bu dertten kurtarmak için veterinere götürmek dışında ne yapabiliriz ? Pire tozu tarzı birşey döksek işe yarar mı ? Hani misal döktük bu tarz bir tozu kediye ama hayvan boyuna tüylerini düzeltiyor, ağzı ile kaşınıyor.. Kaşınırken o pire tozu tarzı ilacı yutması hayvana zarar vermez mi ? Bu husus hakkında bilgisi olanlar ne tavsiye eder ? Birde pire tasması tarzı şeyleri tavsiye etmedikleri gibi zararlı olduğunu da söylüyorlar.. Ne yapalım peki ?
(2) 

kpss aday bilgi formu

joehigashi #147470 
arkadaslar kpss kaydi sirasinda osym sitesinden doldurdugum aday bilgi formunu kaydimi alan gorevli vermedi bizde kalacak dedi ama aday bilgi formunda adayda kalacaktir yaziyor. gorevlinin acemiligine denk geldik sanirim bu ilerde problem cikartir mi? atama olursa o belgeyi isterler mi?
(2) 

Kpss 2010/1 tercih kılavuzu

joehigashi #146403 
Arkadaşlar.. Kpss'de 2010 tercih kılavuzu adı altında bir kılavuz yayınlandı.. Bu sınava ilk kez 2010 temmuzda girecek lisans mezunlarını ilgilendiren bir durum, onlar için oluşturulan kadrolar mı ? Yoksa daha önceden puanı olup ataması yapılacakları mı ilgilendiriyor ?
(8) 

ekşi matematikçiler - basit eşitsizlik

joehigashi #145685 
arkadaşlar basit eşitsizliğe dair bazı soru tiplerini çözmeyi başaramadım.. Sayın matematikçi arkadaşlar çözümü bir zahmet anlatabilirlerse çok memnun olacağım, şimdiden teşekkürler sorular burada:

i43.tinypic.com
(5) 

Erkek Keten Pantolon Nereden Alınır ?

joehigashi #145131 
Böyledir arkadaşlar.. Yazlık, rahat keten pantolon almak istiyorum.. Acaba memnun kalanlar hangi markayı önerirler ve bu markanın fiyatı ne kadar civarındadır ? İnternette bir kaç mağazada dockers gördüm, fiyatı 70 küsur lira olarak görünüyor ama çakma olmasından huylandım.. Acaba mağazasında ne kadar civarındadır ya da yakın kalite markalar nelerdir?
(6) 

Klima Soruları ( tavsiye )

joehigashi #145031 
Malum havalar ısındı ve bu sıcaklarda boncuk boncuk ter döküp bir yandan masa başında yapılan işe konsantre olmak acaip zor oluyor. Diyoruz ki şimdi çalıştığımız yere güzel bir klima alalım. az elektrik çeken ( tamam zor ama bi tasarruf modu gibin bir şey olsun işte ), belli bir sıcaklığa ya da soğukluğa geldiğinde otomatik olarak kapanan, fiyat performans oranı maksimum seviyede hangi markayı tavsiye edersiniz ? Ha birde halk arasında bir inanış var klima adamı çarpar, hasta eder, mahveder diye.. Kullanan arkadaşlar gerçekten hasta mı oluyorsunuz yoksa sıcak havalarda büyük bir rahatlık mı ?
(6) 

Windows live team mesajı - verify your hotmail account now to avoid close !!!

joehigashi #144667 
Arkadaşlar az evvel hotmail hesabıma "windows live team" iletili bir mail geldi ve mailin başlığında VERIFY YOUR HOTMAIL ACCOUNT NOW TO AVOID CLOSE !!! yazıyor.. Hatta screen de göndereyim :


i42.tinypic.com


sorum kısa ve net.. Bu ileti gerçekten windows live team'den mi geliyordur yoksa birileri maile live team havası verip bilgilerime mi erişmek istiyor ? Gerçekten böyle bir bilgi güncellemesi bilgisi yapmam gerekiyor mu ? Yapmazsam mailim kapanır mı ?
(7) 

Ders çalışırken oluşan konsantrasyon eksikliği, yorgunluk ve uyku

joehigashi #144093 
Malum kpss sınavına az bir vakit kaldı ve ciddi şekilde çalışmam gerekiyor.. Amma velakin derslerin başına oturup 50-100 soru çözdükten sonra üstüme inanılmaz bir ağırlık, sıkıntı çöküyor. Hatta uyku basıyor. Yeni yeni bu iş hasıl olmaya başladı. Çözümü nedir ? Konsantrasyonu arttırabilmek için neler yapmak gerekir ? Pharmaton'u kullandım ama 10-15 gün sonra etkisini yitirdi, içtikten 1 saat sonra bile esnemelere mani olamıyorum.. bunun dışında daha konsantre şekilde ders çalışmak için ve şu bastıran uykudan kurtulmak için neler yapılabilir ?
(2) 

uzun saçı düzeltme meşakati

joehigashi #142854 
Arkadaşlar saçlarım 1 sene içersinde istediğim noktaya gelmiş durumda.. Amma velakin bir kaç ay içersinde istediğim uzunluğu aşacak böyle giderse, toplamakta istemiyorum.. Acaba bu tarz saç düzelttirme tecrübesi yaşayan biri varsa 1 sene boyunca uzayan saçların berber tarafından içine edilmemesi için nasıl bir kesim önerirler ? Sadece arkadan aldırmak kafi mi yoksa üstlerden de biraz düzelttirmek gerekir mi ? Yanlardan aldırmak falan ? Yahu canım saçımın 90'lı yıllardaki rüştü reçber, gerçek kesitteki kaleci saçlı adam moduna dönmesinden korkuyorum.. bizim buradaki berberler pek uzun saç kesiminden anlamadıkları için tedirginim.. Hatta istanbul civarında bildiğiniz bu tarz saçı doğru düzgün bir hale sokan berber tavsiyesinde de bulunabilirsiniz o noktaya dahi geldim evet.. o koltuğa oturduktan sonra kepaze olmakta var pff :S
(1) 

fm 2010 asistan manager'i etkin kullanmak ?

joehigashi #142578 
Arkadaşlar oyunda galatasarayım. Malum asistan manager'de johan neeskens. Maç öncesi raporlar sunup ay içersinde çeşitli tavsiyelerde bulunuyor eyvallah ama acaba oyun içersinde tavsiye edeceğiniz en azından neeskensten daha iyi ve gs'ye gelecek asistan managerler kimler olabilir ? Birde oyunda bir asistan manager bunlar dışında etkin bir şekilde nasıl kullanılır ? Bakıyorumda çeşitli forumlarda ve sözlükte yardımcının önemi vurgulanıyor ama bu önem acaba sadece verdiği tavsiyelerden falan mı oluşuyor yoksa bir acemi olarak benim bilmediğim bir şey mi var ?
(2) 

Tsubasa Bölümleri - Brezilya

joehigashi #141912 
Arkadaşlar bizim tsucan'ın tıpkı nes oyununda olduğu gibi brezilya macerasının anlatıldığı ve oyundaki karakterler ile karşı karşıya geldiği bölümleri internette mevcut mudur acaba ? Eğer mevcutsa bunları türkçe altyazılı olarak nerelerde bulabilirim ?
(1) 

giymix ve orjinallik ?

joehigashi #141538 
Arkadaşlar bu site ve sattıkları ürünler hakkında bilgisi olan var mı ? Levi's kota 40 tl gibi komedi bir rakam biçilmekte.. Yahu defolusu bile 70-80'e leblebi çekirdek gibi satılan pantolon 40 tl olabilir mi ? Acaba burada ki markalar orjinal mi yoksa benim de şüphelendiğim üzere mahmutpaşa'da rahatlıkla bulunabilecek çakma ürünler mi ?

www.giymix.com
(11) 

Bu gözlüğün fiyatı iyi midir ?

joehigashi #138772 
Kısa ve net.. Piyasadan haberim yok ama şu aralar adam gibi bir rayban'ın 200 tl'den aşağa zor bulunacağını duydum sağda solda.. Şimdi gözüme firsatciyiz.com sitesi ilişti.. 50 kişiyi geçince ürün 189 tl'den satılacak.. Sizce fiyat piyasasının baya altında olup "çok çok iyi" mi yoksa "eh işte gözlükçülerde daha ucuzunu arasan bulabilirsin" denilecek seviyede mi ?

firsatciyiz.com

edit: ha birde bu adamlar çakma satmaz dimi ? :=)
(4) 

Kpss'den başarılı olanlar ne dediler ?

joehigashi #136931 
Arkadaşlar özellikle bu sınavda 80'in üstüne çıkıp başarılı olanlar işin sırrı nedir ? Daha çok konu anlatımının üzerinde durmak mıdır yoksa psikopat gibi test çözmek midir ? Kpss'den başarılı olanlar özellikle sözel derslerde nasıl bir strateji izlemişlerdir ? 90 küsur gün kala işi daha mükemmel hale getirmek için neler yapılabilir ? evet çok soru sormuşum :S

edit: Hafta içi çalıştığım ve hafta sonu dershaneye gittiğim için sadece akşam 20:30'dan sonra çalışma imkanım oluyor

edit 2: yaklaşık 7-8 senedir lise bilgilerimden uzak kaldığım ve ilk kez bu sınavla geri dönüş yaptığım için temelinde hali hazırda bulunduğunu söyleyemem..
(6) 

orjinal rayban nerden anlaşılır ?

joehigashi #136417 
Böyledir.. diyelim bir mağzadan aldık ama 10 tl'lik işporta gözlüğün 200-300 tl ye satıldığından huylanıyoruz.. bu kadar çok taklidi olan bir ürünün orjinal olduğunu nereden anlayabiliriz ?
(5) 

Ekşi Matematikçilere Köklü Sayı Soruları...

joehigashi #133574 
Arkadaşlar köklü sayılar konusunda dikkatimi birşey çekti ki bir köklü sayının "x" türünden "y" türünden "z" türünden yazımları konusunda bazı sıkıntılarım var ve buna istinaden dağıtılan testlerde içinden çıkamadığım ya da değil içinden çıkmak fikir bile yürütemediğim bazı sorular var.. Eğer bu konuda siz sayın matematikçi arkadaşlarım soruların çözümü hususunda yardımlarda bulunursa benim için çok makbule geçecektir.. Sorularım bunlar.. sorularda yaşadığım kararsızlığı paintte de kullandım ve bir fırça, bir kalem bir normal font ile soruları yazdım :) Yazılanlar anlaşılabilmiştir umarım.. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.. sorular şunlar 4 tanecik...

i44.tinypic.com
(2) 

ekşisözlük matematikçilerine son üslü sayı sorum

joehigashi #132356 
Bu son bak harbi son :) evvela dünkü yardımlar o kadar makbule geçti ki anlatamam.. 90 küsur sorudan yapamadığım 4-5 soruyu da sayenizde çözdüm aha şimdi şu 1 tane kaldı.. Belli bir yere geldikten sonra ben tıkandım.. artık fenalık bastığı noktada en iyisi ben bu soruyu ekşi matematikçilerine sorayım dedim ve işte sorum.. Şimdiden teşekkürler.. bu soru silsilem üslülerden başlayıp böyle köklü sayılar, hız problemleri vs.. derken gidecek galiba.. zihninize sağlık :) işte soru

i40.tinypic.com

mobil görünümden çık