(9) 

ekşi matematikçilerine üslü sayı soruları 2

joehigashi #132186 
Üslü sayılar ile ilgili belli bir noktaya gelip tıkandığım ve içinden çıkamadığım 3 adet sorum daha var arkadaşlar.. Toptan soruyorum bu sefer.. yine kpss'ye hazırlanan şu joehigashi kişisinden yardımlarını esirgemiyeceklere ilgilenenlere teşekkürler.. enfes yazımla yazdığım sorular bunlardır

i41.tinypic.com
(6) 

ekşi sözlük matematikçilerine üslü sayı sorusu

joehigashi #132166 
arkadaşlar şu an sitede mesaj yoluyla üslü sayı sorusunu yazamadığım için painte atabildim.. Bu sorunun çözümü nasıl olur ? Çözecek ve uğraşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.. sorum budur

i42.tinypic.com
(3) 

nokia 5800 yazılım güncelleme

joehigashi #131730 
Bakıyorumda herkes yazılım güncelle, muhakkak yazılım yükle falan diyor.. Merak ettim acaba 5800 modelin üst yazılımları eski sürümlerde olmayan aman aman ne gibi ekstra hizmetler sunuyor ? güncel versiyonu kullanan birileri varsa ne için muhakkak yükle diyebilir ?
(3) 

Nokia 5800 Ekranı Çizilme Hassasiyeti

joehigashi #129162 
Gayet açık bir soru.. 5800'ın ekranları jelatin olmadığı zaman kolay çiziliyor mu ? Kullanıcıları bu telefonu ekranda koruyucu bir jelatinle mi kullanıyor yoksa jelatini söküpte mi ? Kullananlar ne tavsiye ederler ekran için ?
(3) 

Ekşisözlük Matematikçileri

joehigashi #128202 
Arkadaşlar nasıl çözüldüğünü anlayamadığım birkaç soru var.. Kaynağımda çözümü anlatılmış ama hiçbirşey anlamadım.. Eğer matematikçi arkadaşlar şöyle güzel bir anlatımla soruların çözümünü anlatırlarsanız çok mutlu olurum sorular:

1- n tek doğal sayı olmak üzere 1'den n'ye kadar olan ardışık tek satıların tamı x, 2'den (n+1)'e kadar olan ardışık çift sayılar toplamı y ile gösteriliyor.. x+y=105 ise "n" nedir

2) 10+12+14+..........2n=400 ise n=?
(3) 

Erkek kedilerin dişi kedilere müsamaha göstermesi

joehigashi #127794 
Bahçemize gelen boğazlarından esirgemediğimiz 2 tane aslan gibi erkek kedimiz var.. Ancak bunların ikisi yan yana geldi mi ateşle barut haline dönüşüyorlar.. malumunuz yan yana durmaları söz konusu olmuyor.. Tehditler, bağırışlar, kavgalar.. Yani hayvanlar bölgesini yemek kaynağını paylaşmak istemiyorlar.. böyle olunca da birbirlerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyoruz.. Ancak ortama bir dişi kedi geldiğinde kızışma döneminde olmasalar bile nuri alço kesilip "gelsene bahçeye" diyip buyur ediyorlar dişiyi.. hatta verdiğimiz yemeğin en güzel tarafını dişi ile paylaşmaya göz yumuyorlar.. acaba erkek kediler dişi kedilere kızışma dönemi haricinde bölgelerinde bu tarz müsamaha gösterebiliyor mu yoksa bizim kedilerin mart ayına dair planları mı var ? :)
(1) 

Bob Sinclair - Love Generation tarzı şarkılar

joehigashi #127768 
Arkadaşlar aynen bu şarkıda olduğu gibi böyle insana yaşama sevinci veren, içini ısıtan, kıpır kıpır eden bildiğiniz hoş şarkılar nelerdir ?
(8) 

Meyve Sıkacağı ?

joehigashi #127521 
Arkadaşlar tavsiye edeceğiniz, kuvvetli, güzel bir portakal suyu sıkacağı var mı ? Geçenlerde aldık namussuz şeyin motoru o kadar kuvvetsiz ki portakal suyunu sıkma hususunda çok yetersiz kalıyor.. var mı bildiğiniz iyi bir marka ve model ?

edit: Yani birde nar suyu sıkarsa çok iyi olurmuşmuş.. Ya başkası adına soru sormak amma zor oluyor :s
(5) 

Adres Soruyorum - Müjdat Gezen Tiyatrosu Kadıköy

joehigashi #124913 
Arkadaşlar bi arkadaşımla beraber müjdat gezen tiyatrosunda sergilenen bir oyuna gitmeyi düşünüyorum ama çatalca'da olduğum için epey uzak olacak ayrıca anadolu yakası hakkında bir bilgim yok.. Şimdi eminönünden kadıköy vapuruna atlarsam buraya ulaşımı nasıl sağlarım ? Hangi minibüs ya da dolmuşa binmem gerekir ? Ya da gidilecek daha pratik bir yol var mı ? Teşekkürler..

bu arada adres şu:

Osman Ağa Mah. Kırtasiyeci Sok. No:46, Kadıköy
Istanbul
(4) 

Kpss vatandaşlık çalışmak

joehigashi #124400 
Aynen böyledir arkadaşlar.. Tarih gibi benim için çalışması zevk olan bir dersten sonra bu son derece sıkıcı ve eziyet dolu derse çalışmanın ne kadar zor olduğunu ve hukuk okuyan arkadaşlarımın neler çektiğini çok iyi anlıyorum.. Şunu merak ediyorum acaba kpss'de vatandaşlık çalışanlar daha az sıkılıp, daha fazla şey öğrenmek ve bunca soyut ifadeden oluşan bu dersi daha iyi anlamak için ne gibi sistemler geliştiriyorlar, nasıl çalışıyorlar ? Ya da yararlandığınız aman abi bak şu kitabı al içersin konuları çok güzel anlatmışlar diyeceğiniz bir kaynak var mı ?

edit: bu arada ihtiyaç yayınlarından çalışıyorum içemiyorum konuları bilakis zıçıyorum
(5) 

Spor ayakkabıları uzun süre kullanmak için tavsiyeler

joehigashi #124133 
Aynen böyle.. Hele hele beyaz spor ayakkabıları uzun süre kullanmak malum kiri fazla tuttuğu için çok zor oluyor.. Ama yok aradaş bak şunu şunu yaparsan gayet uzun müddet kullanırsın, yepisyeni gibi kalır diyeceğiniz tavsiyeler neler olabilir acep ?
(1) 

Kalp çevresinde hareket edince oluşan ağrı

joehigashi #124078 
Vucudumun sol tarafında, özellikle eğilirken kalkarken sağa sola dönerken felaket bir ağrı oluşuyor.. Normalde olmuyor ama ne zaman ani bir şekilde sağa sola dönsem ya da eğilsem bu ağrı ortaya çıkıyor.. Yaklaşık 1 hafta önce ortaya çıkmıştı ama bu derece şiddetli değildi şimdi hareket edince ağrı daha da şiddetlendi.. 2 gün öncesine kadar direkt belimde sorun varken, belim ağrırken şimdi kalp çevreme sirayet eden bir ağrı var.. Bu tarz bir problemin sebebi ne olabilir ? Kalp ile mi ilgilidir yoksa o bölgedeki kaslarla mı ilgilidir ?
(2) 

spor ayakkabı alınacak güvenilir site ?

joehigashi #123287 
Spormarketim.com da istediğim ayakkabı çeşitlerinin hiçbiri bulunmuyor, bulunanlar da ayağıma uymuyor.. Acaba siz değerli sporsever arkadaşlarımın webten alışveriş yaptığı güvendiği bir site var mı bu spormarketim dışında ?
(2) 

Neydi bu konuğun ismi ?

joehigashi #122412 
Arkadaşlar dün ntv'de mirgün cabas'ın ve hakkı devrim'in programında kazım karabekir ile atatürk'ün ilişkisi tartışılıyordu ve konuklar arasında kazım karabekir'in kızı timsal karabekir ile tarihçi olduğu her halinden belli olan top sakallı, hafif uzun saçlı bir adam vardı.. Eğer programı izleyenler varsa bu top sakallı uzun saçlı tarihçinin isminin ne olduğunu söyleyebilirler mi ?
(9) 

ayakkabısı patlayıp şikayet ve garantiyle olumlu sonuç alan var mı ?

joehigashi #122220 
Bu güne kadar nike olsun, adidas olsun birçok ayakkabı kullandım.. Ancak belli bir süreden önce yırtılan ayakkabıları firmaya şikayet edip olumlu sonuç alabileceğimi ya da firmaların sözde de olsa garanti verdiklerini duymamış ve hiç aklıma getirmemiştim..Şimdi çeşitli sitelere ve bu ayakkabıları kullananlara bakıyorumda ayakkabısı 1 seneden önce patlayanlar, yırtılanlar, zarar gören kullanıcıların bir kısmı ayakkabılarını firmaya iade etmişler.. Acaba bu tarz iade talepleri olumlu karşılanıyor mu üreticiler tarafından ? Yoksa uğraşmaya vakit ve sinir kaybına değmeyen bir durum mu ?
(12) 

Tırnak batması

joehigashi #121229 
Sağ ayak baş parmağımda tırnak batmasını işaret eden bazı durumlar oluştu.. Baş parmağımın sağ tarafı şişti ve felaket derecede bir ağrı yaparak yürümemi zorlaştırıyor.. Aradım taradım araştırdım ufak bir cerrahi operasyon gerektiriyormuş.. Şu aralar bazı sebeplerden ötürü bunu gerçekleştiremem.. Acaba bu tırnak batmasının şişikliğini ağrısını hafifletecek bir merhem, ilaç ya da tavsiye edeceğiniz birşey var mıdır ?
(3) 

kargo için boş kağıda imza

joehigashi #120878 
Arkadaşlar az evvel şahsıma gelen bir kargoyu aldım ancak kargo görevlisinin yanında gerekli evrak olmadığı ya da almayı unuttuğu için bir boş kağıda ismimi soy ismimi ve imzamı atmamı söyledi dalgınlığıma denk geldi dediğini yaptım.. üstüne bir fiş imzaladı ama sonradan kıllandım.. altına kargo için atılmıştır minvalinde birşey yazdım.. yine de sorayım bu tarz bir olay sakıncalı olabilir mi ? Gidip o kağıdı geri almak için uğraşayım mı ?
(2) 

rijkaard'ın mor atkısı

joehigashi #120653 
Nerden bulabiliriz bu atkıyı ?

3.bp.blogspot.com
(1) 

facebookta anket oluşturmak

joehigashi #119937 
başlıktaki gibidir feysbukçular.. Garip garip anketler var şu facebookta.. anketi çöz gelecekte hangi şehirde olacağını tahmin et, Hangi futbolcusun, hangi türk sineması karakterisin gibi.. Bu anketler nerelerden ve facebookun hangi kısmından oluşturuluyor ? Nasıl yaygınlaştırılıyor ?
(5) 

geceleri elde ortaya çıkan uyuşma

joehigashi #119725 
Yattıktan sonra özellikle uyku arasında bazen öyle bir şekilde uyanıyorumki sağ ve sol tarafımda olması değişmekle beraber bilek, kol ve parmaklarımda ortaya çıkan uyuşmadan uzuvlavımı kımıldatamıyorum.. takriben 30-45 saniye sonra kendimi toparlıyorum ama o ana kadar acaip derecede korku verici şeyler yaşıyorum.. Hani kaç defa o uyku sersemliği ile kafayı toparlayamadan "felç mi oluyorum !" diyerek uykumdan sonra kabuslar yaşıyorum.. Nedir bu el, kol, bilek ve parmaklarda bilhassa gece uykudan uyanınca ortaya çıkan uyuşmanın sebebi acaba ?
(10) 

Aşırı unutkanlık ve dalgınlık ?

joehigashi #119067 
Bir kaç aydır acayip bir dalgınlık ve unutkanlık problemi ile karşı karşıyayım.. Geçen günlerde evin dış kapısını kapattığımı sanarak ardına kadar açık vaziyette içeri girmişim, başka bir gün televizyonu kapatmadan içeri çekip uyumuşum televizyon sabaha kadar açık kalmış.. Az evvelde bardağımı çalkalamak için çeşmeden doldurduğum çeşme suyunu lıkır lıkır içtim.. Ne oluyor bana ? Son günlerde bazı özel sebeplerden ötürü kafam baya karışık.. Acaba stresin, özel problemlerin yol açtığı kafa karışıklığı bu kadar büyük dalgınlıklar yaratır mı ? Ya da sorun fiziksel ( b vitamini eksikliği gibi) ise bu sorunun tespitini nasıl yaptırırım ? Veya önerileriniz nedir ?
(2) 

Bu nasıl iştir arkadaşlar ?

joehigashi #118416 
acemiliğimi mazur görün lütfen.. Şimdi benim bildiğim kadarıyla kpss 2010 sınavı temmuz ayında yapılacak bu konuda hemfikiriz sanırım amma velakin benim anlayamadığım ve çözemediğim bir haber var ki akıllara ziyan.. Memurlar.net'in haberine göre 2010 yerleştirmeleri mayısta yapılacakmış.. ya bu sınav temmuzda değil mi peki ? Puanımız kadromuz belli olmadan biz nasıl kontenjan seçeceğiz biri açıklayabilir mi acaba ? ya da bu haberle ne denmek isteniyor izah edebilir misiniz ? Yoksa ben mi birşeyleri yanlış anladım ?

www.memurlar.net
(4) 

kpss soru bankası tavsiyesi

joehigashi #117749 
Başlıktaki sorudur.. Acaba hangi yayınevinin genel kültür - genel yetenek soruları kpss de çıkan sorular ile paralellik gösterir ya da daha genel bir ifade ile tavsiye edilir. Çalışanlar, kazananlar hangi yayınevinin soru bankasını tavsiye eder ?
(2) 

mynet.com bağlantıyı koparıyor..

joehigashi #116828 
böyledir dostlar.. mynetin oyun sayfasına girip tam oyun salonlarına bağlanmak üzereyken yükleme ekranında internet sapıtıyor ve bağlantım kopuveriyor.. Düzelmesi ve bağlantımın geri gelmesi için tek çözüm ise siteden çıkmak oluyor.. Acaba problem nerde ? Neden mynet'in oyun sayfaları bağlanma sırasında benim bağlantımı koparır ?
(6) 

pudralı deodorantlar cilde daha mı zararlı ?

joehigashi #116701 
Acaba pudralı deodorantlar normallere nazaran cilde daha mı zararlı ?
(1) 

givenchy blue kullanan var mı ?

joehigashi #116524 
aynen böyledir arkadaşlar.. bu formen parfümü kullananlar, kalıcılığı hakkında bilgi verenler olursa pek bahtiyar olurum.. Nasıldır ? tavsiye eder misiniz ?

www.la-oruga-gritona.com
(1) 

Kpss için Bakırköy Murat Nasıldır ?

joehigashi #116214 
Aynen böyle.. Bu sene kpss'ye çok ciddi hazırlanmayı düşünüyorum.. Malumunuz baya bir talep olacak..Biraz evvel birkaç dershaneye telefon açtım "tasarı" eğitime başlamış, murat ise haftasonu yer kalmadığını hafta içi 3 gün akşam 7 ile 9 arasında yer kaldığını söyledi.. Kayıtları 3 şubat imiş.. Şimdi murat kurslarına gidip memnun kalıp kalmayanlar, tavsiye edenler acaba varmıdır ? Ya da "aman arkadaş oraya gitme bak ben buraya gittim, methini duydum şuraya git" diyenler var mıdır ? He bu arada 4 senelik üniversite mezunuyum sadece genel kültür-genel yetenek kasacağım
(12) 

Bütün Burger Kingler Sos için Para Alıyor Mu ?

joehigashi #116108 
Başlıktaki gibidir.. Uzun süredir dışarda bir yere gittiğimde karnım acıkıp yemek yememin icap ettiği durumlarda abartmıyorum sırf başta acısos ve sarımsaklı mayonez olmak üzere sosları itibariyle yegane tercihim burger king olurdu.. amma velakin bu gün bakırköy meydan'da ki şubede sos almayı unutmama mütevellit yemeğimi masama koyup tekrardan kasalara sos almak için gittiğimde sos için ekstra para istediler.. Sos almayı unutmuşum diyince birde bana siparişimi hazırlayan çocuğa " gerçekten bu şahıs menü aldı mı?" gibilerinden dönerek lanet olsun minvalinde verdiler bir zahmet.. Artık burger kingler ekstra soslar için para almak gibi bir aymazlığa ve şark kurnazlığına mı başladı acaba ? Yoksa bazı şubeler buna uyarken sadece bazı şubeler böyle saçma sapan bir uygulama mı yapıyor ? eğer gerçekten böyle ise 2 gıdım sos için bile para kesmeye başlayan bu müeseseye bir daha adımımı atmayacağım..
(1) 

balerin.com'dan alışveriş yapan var mı ?

joehigashi #115439 
www.balerin.com

fiyatları bana uygun geldi alışveriş yapmak istiyorum ama daha önceden alışveriş yapanların tecrübelerinden yararlanmadan da atılmak istemiyorum.. Memnun kalanlar, kalmayanlar var mı acaba ? Güvenilir bir site midir ?
(5) 

avatar soruları - capacity cinebonus'u tecrübe edenler

joehigashi #114697 
gerek çeşitli sinema forumlarında gerekse güzide sözlüğümüzde okuduklarıma istinaden bu kült olması muhtemel filmin 3d gösterimine gitmeyi düşünüyorum..

1- Şimdi mybilet'te filmin gösterimlerine baktığımda 3 tane farklı gösterim görünüyor(real 3d, xpand 3d, imax 3d) Hadi imax'ı az çok tahmin ediyor ve istinye park dışında izleme imkanım olmadığını biliyorum da bu xpand 3d ile real 3d olayı ne demek şimdi ? Hangisi daha iyi ?

2- Filmin capacity cinebonus'ta gösterimine giden var mı ? eğer varsa "ooo git kardeş hasta kaldım capacity'de ki gösterim çok iyi" diyebilir mi ?

3- Cahilce olabilir ama 3d diyince aklına insanın direkt 3d gözlükler falan geliyor.. Bu gösterimde böyle 3d gözlük falan veriyorlar mı ?
(2) 

alaturka yılbaşı eğlencesi

joehigashi #114622 
başlığın ifade ettiği gibidir ancak birkaç önemli istisna ile..yılbaşı eğlencesini kutlayacak olan şahıslar çılgın eğlencelerden, dumtıslı müziklerden, rocktan, punktan hoşlanmıyor tamamen alaturka sazlı sözlü tabir yerindeyse felekten bir gece çalacağı yerleri arıyorsa acaba istanbul hudutları içersinde bu tarz bir yılbaşı aktivitesi yapan mekanları bulabilirler mi ? Eğer bulurlarsa bu güzide mekanlar avrupa yakasının neresinde bulunur ve isimleri nelerdir ?
(4) 

Heroes 3 ustalarından yardım (skiller)

joehigashi #113494 
ingilizce yetersizliğinden ötürü heroes 3'te bazı skillerin tam olarak ne anlama geldiğini çözemedim, işin içinden tam olarak çıkamadığım skiller aşağada.. Bu ne arkadaş sen ne yaptın demeyiniz lütfen en azından oyun içersinde en önemli 5-6 skillin aşağadakiler içersinde hangisi olduğu ve ne işe yaradığını yazarsanız da pek makbule geçer..

Archery
Armorer
Artillery
Ballistics
Eagle Eye
Estates
First Aid
Intelligence
Leadership
Learning
Logistics
Luck
Mysticism
Offense
Pathfinding
Resistance
Scholar
Scouting
Sorcery
Tactics
Wisdom
(3) 

1.2 gb'lık iso dosyasını 2 cd'ye bölmek

joehigashi #112820 
1.2 gblık bir oyunun isosu var elimde.. ama bilgisayarı ıvırıntı zıvırıntı sanal cdromlarla doldurmamak için bu isoyu 2 cd'ye dönüştürmek istiyorum.. yani hali ile hani birinci işlemin install'ı bittikten sonra makinenin otomatik olarak 2. cd'yi isteyeceği şekilde.. bunu nasıl gerçekleştirebilir, nasıl yazabilirim ?
(2) 

Hesap İşletim Ücreti Alınır mı ?

joehigashi #112612 
az evvel birkaç sene önce kapattığım garanti bankası vadesiz mevduat hesabımı internet üzerinden gsbonus card alabilme sevdasına açtırdım.. Lakin daha başvuru aşamasına bile gelmeden kriterleriniz bonus kart almak için yeterli değildir gibilerinden bir ibare ile karşılaştım.. Bunun üzerine internetten hesabımın tekrar kapatılması talebinde bulundum ve talep şu an beklemede görünüyor..Şimdi sırf bu birkaç dakikalık hesabın açık kaldığı süreç için bile bu adamlar hesap işletim ücreti, ıvır zıvır ücreti gibi ekstra bir ücret keserler mi benden hesabı kapatabilmem için? Malum bankalar bu gibi konularda çok cin fikirli oluyor..
(7) 

2 gb ram + 512 mb ram olur mu ?

joehigashi #112080 
Aynen başlıktaki gibidir.. Geçen gün 2 gb'lık bir ddr ram aldım laptop için.. Amma velakin daha önce takılı olan 2 adet 512 mb ramlerden biri boşa çıkıp diğeri makinede kaldı ve makinenin ram'i 2.5 gb gibi birşey oldu.. Evvela aynı frekans aralığında olmasına rağmen ramlar arasında bu kadar uçurum olması hızda herhangibir sorun yaratır mı ? Ya da anakarta ve ram slotlarına zarar verir mi ? İşin uzmanlarına göre acaba bu 512 mb ramin orda durması mı yoksa çıkarılması mı daha iyi olur ?
(3) 

kpss ilk başvuru nasıl gerçekleşiyor ?

joehigashi #111996 
2010 yılında ilk defa kpss'ye başvurmayı düşünüyorum.. Lakin daha önce herhangibir kaydım olmadığı için başvuru formu almak dışında bulunduğum nahiyeye en yakın olan ösym bürosunda internet kaydı açtırmak gibi ekstra bir işlem yapmam gerektiği söyleniyor.. Kıssadan hisse daha önce kpss'ye başvurmayıp lisans düzeyinde sınava girmeyi düşünen biri başvuru formunu alması dışında ekstradan ne işlemlerini yapmalı ya da yapması gerekiyor ? Misal şu an Çatalca'da oturuyorum ve avcılar'da ki istanbul üniversitesi kampüsünden internet kaydımı açtırmam gerektiği söyleniyor başvuru formu almanın dışında.. Doğru mudur ?
(6) 

Vista Service Packleri yüklemeye değer mi ?

joehigashi #111909 
Başlıktaki gibidir.. Birkaç yerde vista service pack 2'nin daha az sistem kaynağı tükettiği gibi bir ibare okudum acaba doğruluk payı var mıdır ? Ha doğru olmasa bile saatlerce download edip, kotadan yiyip vista'nın service packlerini yüklememi tavsiye eder misiniz ? Hani yükledikten sonra "oh bee iyiki yüklemişim" diyip gözle görülebilir ve farkedilebilir değişiklikler ile karşılaşır mıyım ?

edit: Birde tavsiye eder ve kur derseniz 2'yi kurmadan önce 1'i de kurmak zorunda mıyım ?
(3) 

fm 2010 sorusu

joehigashi #111822 
Fm 2010'u makineme kurdum, ekstradan hiçbir patch falan kurmadım olduğu gibi oynuyorum amma velakin oyun içersinde daha doğrusu görüntü kısmında top kameranın uzak noktalarına gittiğinde ağırlaşma oluyor.. kameranın yakınında oyun yağ gibi akıp giderken uzağında takılmalar yaşanıyor. Sebep nedir ? Acaba oyun içersinde yapamadığım birşey mi var ? Bu arada ram 2gb, 1.6 core 2 duo işlemci ve 256 mb ekran kartı..
(7) 

Ram taktırsam mı ?

joehigashi #111405 
Hp Pavilion dv 9560 model bir laptopum var.. Google'dan yaptığım araştırmalar neticesinde makinenin en fazla 2 gb ddr rami desteklediğini öğrendim.. Hani ddr 2 ram'i desteklese hiçbir kuşkum olmadan takviye yapacaktım ama şimdi sadece ddr ram'i desteklemesi beni kuşkulandırdı.. Acaba 1 gb daha takviye yapıp makineyi 2 gb ddr ram'e çevirmek hız açısından tatmin edici bir artış sağlar mı ? bu arada işlemcim Intel® Core™ 2 Duo işlemci T5450 1.67 ghz..
(7) 

Yok mu balık yağının zararı ?

joehigashi #111282 
Herkes balık yağının faydasından bahsediyor ama kimsenin vucutta herhangi bir zararından bahsettiği yok.. Şahsen bazı sebeplerden ötürü balık yiyemiyorum ve kullanmak istiyorum ama heryerde bitmeyen faydalarının anlatılması hiç mi bir kötü yanı yok sorusunu kafamda oluşturdu.. Bir zararı var mı ? Benim bildiğim kilo aldırıyordu araştırdığım kadarıyla bunun dışında kötü bir etkisi var mı ?

edit: solgar ve gnc çok pahalı.. Bunlar dışında kullananların tavsiye edeceği daha ekonomik bir ürün var mı ? kısaca marka o kadar önemli mi ?
(3) 

D&r web teslimatta hızlı mıdır ?

joehigashi #110940 
İlk defa d&r web üzerinden kitap siparişi verdim malesef istediğim kitap kitapyurdu ve idefixe'de bulunmadığı için.. Daha önce burdan sipariş verenler var mıdır acaba ? Eğer varsa teslimat süreleri konusunda bilgi verebilirler mi ? Hızlı mıdır ? Kitapyurdundan aldığım hizmeti burda da alabilir miyim ?
(6) 

Korku filmi tavsiyesi

joehigashi #110836 
aynen başlıktaki gibidir.. 2000 yılından sonra çevrilen, güzel e haliyle trişka statüsünde olmayan "korku" (korku kapanı gibi değil lütfen)filmleri arıyorum.. Tavsiye edeceğiniz filmler ne olabilir ? evet daha önceden bu konuda duyurular var ama benim aradığım mümkün olduğunca yeni filmler.. Neleri tavsiye edersiniz ? bu arada rec'i izledim..
(7) 

ev ortamında iyi cappuccino yapmak

joehigashi #110121 
Başlıktaki gibidir sevgili kahve müdavimi arkadaşlrım.. Starbucks ve türevi yerlere sık gitme gibi bir adetim olmadığı için ne gibi kahve kullanıldığı ve hangi makinelerle bu işin yapıldığı konusunda hiçbir bilgim yok.. Ama yolumuz bir cafeterya'ya düştüğünde de öyle cazibeli, bol köpüklü cappuccino'ları görünce "yahu nasıl yapıolar bunu" demeden edemiyorum.. Bizim aldığımız milka, jacobs, nescafe'ye su eklemek pek yavan kaçıyor bunların yanında.. İyi bir cappuccino için elde ne gibi malzemeler bulunmalıdır ? Bu iş için uygun fiyatlı bir makine mi temin etmek gerekiyor ? Ya da bu piyasa malı cappuccino'ların ötesi bir ürün mevcut mudur ? kıssadan hisse elde neler bulunmalı ve nasıl kullanılmalıdır ?
(10) 

tavsiye edilecek otobiyografi-biyografi kitapları

joehigashi #109639 
başlıktaki gibidir. tavsiye edeceğiniz güzel, piyasada bulunabilen otobiyografi ya da biyografi kitapları nelerdir ? Şöyle de değiştirebilirim yaşamındaki kesitleri düşünce yapısını ve bir insanın azminin en güzel dille anlatıldığı kitapları ve yaşam öykülerini arıyorum
(2) 

Enteresan ürünler daha ucuza nerelerde bulunur ?

joehigashi #109433 
aşağıdaki linkteki ve genel itibariyle sitede satılan ürünleri daha ucuza nerelerden temin edebilirim acaba ? Taktir edersiniz ki cam bir sürahiye ne olursa olsun 60 tl para vermek bir öğrenci bütçesine göre oldukça tuzlu kaçan bir durum.. ayrıca bu tarz sitelerde diğer ürünlerde son derece pahalı.. İstanbul içerisinde ya da internet dünyasında bu tarz ürünleri daha ucuza nerden bulabilirim ?

www.buldumbuldum.com
(4) 

internet explorer versiyon yükseltmesi

joehigashi #108276 
Explorer hata üstüne hata vermeye, durup dururken kilitlenmeye, sorun üstüne sorun çıkartmaya başladı.. Eski bir versiyonu kullanıyorum.. Acaba yeni versiyonu yüklemem için ne yapmam lazım ? Eski versiyonu bir yerlerden uninstall etmeme gerek var mı ya da yeni versiyonu indirir indirmez install yapmam yeterli oluyor mu ? ya da sorumu şöyle toparlayayım..

1- Eski versiyonu uninstall etmem gerekiyor mu ?
2- Yeni ve en güncel versiyon hangisidir ? Nereden indirebilirim ?
3- Yeni versiyonu sadece install etmem kafi mi ?

edit: ya da bunların hepsini bir kenara atıp bırak explorer'ı kardeş geç firefox'a, google chrome'a der misiniz ?
(1) 

Fotoğraf makinesi erbaplarına soru

joehigashi #107320 
arkadaşlar pentax k-x model fotoğraf makinesi hususunda bildiklerinizi, duyduklarınızı, tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz ? Genel olarak pentax makineler nasıl çıkıyor, tavsiye eder misiniz ? Yoksa yok aradaş bırak pentax'ı git canon'a, nikon'a yöne mi dersiniz.. Modelin özellikleri burda kısmen yazıyor..

www.dpreview.com
(1) 

MyBilet'in Xpress Gişeleri

joehigashi #107013 
Daha önceki MyBilet soruma aldığım olumlu yanıtlardan sonra bu siteden komisyon bedelini de ödeyerek geç kalma ihtimalimi göze alarak 2 adet sinema bileti siparişi verdim.. İlk etapta sürecin tıpkı biletix'te olduğu gibi kimlik kontrolü ile tamamlanacağını düşünmüştüm ama afm sinemasındaki görevliler biletin basılabilmesi için kredi kartımı Xpress Gişeler isimli bilgisayarlı cihazdan geçirmemi istediler.. O an düşünemedim ama sinemadan çıkınca kafamda birşeyler dank etti ki bu xpress gişe denen makinenin içersinde windows xp işletim sistemi yüklü.. Hani içersinde işletim sistemi olan bir bilgisayarın kredi kartı bilgilerini kayıt edebilirliğini de az çok tahmin edebilirsiniz.. Daha önce bu tarz bir sistemi kullanmadığımdan ötürü kafamdan türlü türlü şeyler geçti.. Acaba bu sistem güvenilir midir ? Bilgilerimin ve geçirdiğim kredi kartı bilgilerimin güvenilirliği nasıl sağlanıyor ?

www.mybilet.com
(5) 

mybilet'i kullanan var mı ?

joehigashi #106910 
Aynen başlıktaki gibidir. Bu siteyi kullanıpta sinema bileti alan var mı ? Bir aksilik çıkıyor mu ? Rezervasyon yaptıktan sonra ne gibi süreçleri izliyoruz ?
(5) 

Saat Kadranı Sorusu

joehigashi #106003 
İlk kez kronometreli bir analog saat kullanıyorum.. Bu sebepten saatin kadranlarına acaip derecede yabancıyım.. Kullanma kılavuzu mevcut ama çok yetersiz ve birşeyleri anlamaya yetmiyor.. Hemen soruya geçeyim.. Aşağadaki resim linkinde kırmızı yuvarlak içersine aldığım kadran ne işe yarayabilir bir bilginiz var mı ? kullanma kılavuzunda kronometre saati olarak geçiyor ama ben kronometre ayarı yapmasam bile o kadran saaat başı bir birim olarak ilerliyor ve üstünde 6-12-18-24 gibi rakamlar var.. bu kadran tam olarak ne işe yarar ? Hani kronometre saati ise ben ayarlama yapmadan neden saat başları kendi kendine gider durur ? Resim aşağadadır..


img26.imageshack.us

mobil görünümden çık