(8) 

Laptop ekranına görüntü gelmemesi

joehigashi #1198823 
Merhaba.. Dün acer marka laptoptan lcd televizyona görüntü aktarırken laptopdaki görüntü gitti ve bir daha ekranı göremedim. Bilgisayar çalışıyor görünüyor ama ekranda herhangi bir tepki yok. Laptopun ekranını indirip beklemeye almak istediğimde dahi görüntü kapanmıyor ve laptop beklemeye geçmiyor. Sorun ne kaynaklı olabilir ? Acaba bilgisayarcıya giderse ne kadar masrafı çıkar ya da benim kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şeyler olabilir mi ?
(4) 

Lava dokum tavayi yikarken cikan siyah kalintilar

joehigashi #1190020 
Bu gun ilk defa dokum tavada et pisirdik. Ancak islem bitip yikama asamasina gelince tavadan siyah kalintilar cikmaya basladi ilk bas et kalintisi falan sandik ama baya baya tavadan soyuluyor. Bu ilk kez tava kullanildiginda normal bir durum mudur acaba yoksa bir seyleri yanlis mi yaptik? Tavayi soguduktan sonra sicak ilik/sicak suyla yikadik sadece
(2) 

Kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonu

joehigashi #1176117 
dün kedimi yakalayamama ile ilgili duyuruma istinaden kediyi bir şekilde kafese koyup veterinere götürdüm.

sağolsun veteriner tırmalanmak ve ısırılmak pahasına oldukça ilgilendi ciyaklaya ciyaklaya rahat 4-5 tane iğne vuruldu bizimkisi. Veteriner 4 gün süresince kediyi kendisine getirmemi ve iğne yapacağını söyledi.

hayvancağızın dişi kırılmış ve ağır bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. Yemek yiyememe sebebi de bu rahatsızlıkmış. Ancak veteriner dün yaptığı iğnelerden birinin iştah açıcı olduğunu ve 1 saate hayvanın iştahının açılıp yemek yiyeceğini söylemesine karşın bizimkisi hala bir şey yemiyor. Fakat düne nazaran hareketleri biraz daha iyi sayılır.

Şimdi hayvanın bu rahatsızlıktan daha hızlı bir şekilde kurtulması için neler yapabilirim, yemek yemesini sağlamam için neler gerekir ?
(4) 

Veterinerlerin bahçede kedi muayne etmemesi - yakalama teknikleri

joehigashi #1175949 
Bahçemizde 2 senedir baktığımız kedimiz 10 gündür hasta ve bu gün rahatsızlığına halsizlikte eklenince bulunduğum ilçede aramadığım veteriner bırakmadım. Hayvan aç ancak en sevdiği yemekleri verdiğimizde dahi yemek için uğraşsa bile koklayıp bırakıyor bir türlü yiyemiyor.

Sokak kedisi olduğu ve korunaklı eldivenlerimiz bulunmadığı için(kuduz aşısını yaptırmıştık bir şekilde) veterinerlerden yardım istedim ama gelmeye, muayne etmek için götürmeye yanaşmadıkları gibi bana verdikleri pişkin cevaplar şunlar oldu:

- Siz kediyi yakalayamıyorsanız biz nasıl yakalayalım(gülerek), biz ne yapalım ? Bu gün köylere gideceğim saat 6 gibi şu arkadaşımız gelecek onu arayın.

- Hayvanı sizin getirmeniz lazım ağzında boğazında yara vardır getirmeden yapacağımız bir şey yok

- hımm onun büyük ihtimal tahlillik işi var onu biz yapmıyoruz veterinerlik fakültesine götürün.

- Ensesinden tutarsanız bir şey yapmaz hareket edemezler zaten o şekilde tutup kutuya koyup getirin bize.

yahu arkadaşım benim derdim yakalamak zaten bana verdikleri nasihatlere bak !

Belediyenin veterinerlik hizmeti var ancak mahallede tedavi etmek ve aşılamak için götürdüğü hayvanların büyük kısmı bir türlü geri gelmiyor ve bu konuda kendileri güven vermiyor( Büyük ihtimal farklı bir yere bırakılıyor en son küpesiz olduğu için şikayet edilen anne bir köpek aşılanmak için götürülmüş bir daha da geri gelmemişti )

Az evvel gittim bir kedi kutusu aldım artık akşam ne olursa olsun kutuya atıp 24 saat açık bir kliniğe götüreceğim. Şimdi benim bu hayvanı kutuya yarasız beresiz koymam için ne yapmam gerek, nasıl kutuya koyabilirim uygun yöntemler neler olabilir ?

ek açıklama: hayvan kendini sevdiriyor aşırı yabani değil ancak samimiyeti fazla ileri götürmüyor yani her halükarda tırmalama ve ısırma refleksine girişebilir.
(3) 

Beyaz esya aldığınız için bedava digitürk veriyoruz diyen numara

joehigashi #1174592 
Az evvel 0216 234 31 xx numarasından arandım. Eve beyaz eşya almıştık bir hafta öncesinde bana " beyaz eşya almışsınız size özel kampanya düzenliyoruz 3 sene bedava digitürk üyeliğimizden yararlanacaksınız sadece 10 tl kdv ücreti ödeyeceksiniz " falan dediler. İnandırıcı gelmedi akşam arayın dedim salladım. Dolandırıcılık mıdır acaba ne iştir bu ? Ben beyazeşyayı hepsiburda'dan almıştım eğer dolandırıcılıksa bu adamlar nasıl öğreniyorlar benim alışverişimi yahu hepsiburda bilgi güvenliğimi koruyamıyor mu ya da spam yerlere mi sızdırıyor ?
(5) 

Yemek yerken zorlanan, zorlukla yutkunan kediye yapılacaklar

joehigashi #1174498 
Arkadaşlar biliyorum veterinere götürmek en net çözüm ama sokak kedisi ve öyle ele alınıp götürülecek bir hayvan değil.

3-4 gündür doğru düzgün yemek yemiyor zayıfladı da. HAreketlerinde ve insanlara ilgisinde anormal değişim yok ancak yutkunurken hayvancağız zorlanıyor net olarak tükrüğü boğazından zor geçiyor gibi.

Bu sabah tavuk suyu verdim biraz içti ama en çok sevdiği delirdiği whiskas'ı bile yiyemiyor, koklayıp bırakıyor. İyileşmesini hızlandırabilmemiz için neler yapabiliriz ? Eğer boğazında bir sorun varsa ağrısını yada iltihabını yumuşatmak için yapabileceklerimiz nelerdir ?
(1) 

Kendisi için alınan yuvaya girmeyen kedi.

joehigashi #1174316 
Evimizin bahçesinde baktığımız bir sokak kedimiz var. Üşümesin diye adore mobilyadan kedi evi aldık kapımızın önüne koyduk ancak bizimki bir iki girdi sonrasında girmez oldu. En soğuk havalarda bile yuvanın başında oturuyor içeri girmiyor. Sonradan fark ettik ki bizimkinden daha iri toraman bir kedi yuvayı kapmış o yatıyor içerde. O gün bu gündürde bizim kedi bazen soğuktan titrediği halde yuvaya girmiyor.

Şu aralar havalardan mı bilinmez kedimizin iştahı yok zayıfladı sürekli hapşuruyor yağmurda da çok ıslandı üşüttü belki de ve her şeye rağmen yuvaya ısrarla girmiyor belki toraman kedi yuvaya kokusunu bıraktıği için bizimkisi cesaret edemiyor. Şimdi bizim kediyi yuvaya sokabilmek için yapabileceğimiz bir şey var mı ? Deterjanla falan yuvayı temizlesem ya da yeni bir yuva koysam faydası olur mu ? yoksa bi kere bölgeyi kaptırdığı için boşa mı iş yapmış olurum ?
(10) 

Kanal tedavisi ucreti

joehigashi #1151119 
Dis hekimi disteki bir sikayetim icin kanal tedavisi olmasi gerektigini soyledi ve sikinti iki disimde oldugu icin ucretin 900 tl oldugunu soyledi (tek dis 450 tl) fiyatlar normal midir ? Kanal tedavisi ucreti ortalama ne kadar civaridir ?
(2) 

Sokak kedisini veterinere götürmek- arka ayağına basamayıp halsizleşen kedi

joehigashi #1142401 
Mahallede baktığımız bir sokak kedisi var. Ancak hayvan 2 gündür sağ arka ayağını yere basamıyor ve halsiz. Üstüne havlu at kap götür falan demeyin zaten hayvanın ağrısı var daha beter zarar verebilirim üstelik tırmalarda aşıları yok. Bütün bunlar ortadayken bir sokak kedisi veterinere nasıl götürülür ? götürünce hem tedavisini hemde aşılarını yapalım.

Hayvanı apartmana, bodruma alabilirim sakinleştirici bir yemden falan bahsediliyor bundan verirsem hayvanı sepete rahatlıkla koyabilir miyim ? Birde veterinerlerin evlere gelme şansı olabiliyor mu acaba ?
(4) 

Nisan ayında balayı için ideal yerler

joehigashi #1140286 
Soru başlıkta. Kafamızda antalya fikri var ama nisanın ortası için acaba çok mu soğuk olur ya da kötü bir tercih midir ?
(1) 

autoking arabayı 1 günde teslim eder mi ?

joehigashi #1136520 
arabanın marşpiye kısmını geçen gün park ederken kaldırıma sürttüm. Göçük ve çizikler oluştu.

kaskom var arabayı autoking'e götüreyim diyorum ama en yakın autoking'e epeyce uzakta olduğum için git gelde hem maddi olarak hemde vakit olarak benim için çok yorucu bir işlemle karşı karşıya kalacağım.

(Arabasız toplu taşıma ile gitmem ve gelmem toplamda en az 5 saatimi alır, yol parası da 50 tl civarı)

Şunu merak ediyorum autoking'in tamiratlarını gün içersinde gerçekleştirmesi mümkün mü ? Bahsettiğim marşpiyel vuruğunu 1 günde yetiştirebilirler mi ? Tecrübe edenleriniz varsa arabalarınızı kaç günde aldınız ?
(10) 

Normal fiyatına kot pantolon nerden alınır ?

joehigashi #1131433 
Başlıktaki gibidir. Bu zamana kadar bu ihtiyacı mavi'den karşılardım ama fiyatlar öyle bir uçmuş ki ortalama bir kot 160-170 tl'den başlıyor. Fiyat olarak insancıl seviyelerde, bedene düzgün oturan ve memnun eden kot markaları ne olabilir ?


Not: lcw, koton, defacto hariç..
(2) 

Tedes uygulaması kesin olarak kaldırıldı mı ?

joehigashi #1124696 
Yakın zamanda ordu tarafına yolculuk edeceğim ve rotamda çorum(osmancık), ünye, fatsa gibi radarları tedesleri ile meşhur yerler var. Bakan kaldırıldı diye açıklama yapmıştı ama işin aslı nedir ? Uygulama hala devam ediyor mu eğer devam ediyorsa aman çok fena tuzak diyebileceğiniz yerler var mı ?
(2) 

Arabanın ön kısmından gelen gıcırtılar.

joehigashi #1119010 
3 aylık leon arabanın ön kısmından dün geceden itibaren gıcırtı benzeri sesler gelmeye başladı. Araç hızlıyken sesler duyulmuyor ama yavaş giderken bariz olarak sesler kulak tırmalıyor. Özellikle setlere girdiğimde ve araba yeni yeni hızlanırken bu sesi daha çok duyuyorum sanki yay gıcırtısı gibi bir şey.

Servisi aradığımda en erken bayram sonrası için randevu veriyorlar ki arada 12 gün var. Bu gıcırtı seslerine istinaden arabamı normal bir şekilde kullanmam bir sıkıntı çıkarabilir mi ? bu sesler sürüş güvenliğini etkileyen bir tehlike yaratabilir mi ?
(1) 

Kedilerde yazın oluşan burun akıntısı

joehigashi #1109996 
Bahçede baktığımız bir kedimiz var. Bahardan beri başlayan burun akıntısı durumu ile karşı karşıyayız. Hayvanın burnundan sürekli bir burun akıntısı geliyor ve hapşırıyor. Bunun dışında iştahsızlığı halsizliği yok gibi. Sadece öğlen yaz sıcağında mayışık mayışık yatıyor hava serinlediğinde son derece hareketli bir hayvan.

Bir süre geçer diye bekledik ama her gün hayvanın akıntısı devam ediyor. Sebep ne olabilir ? Agresif ve biraz yaramaz bi hayvan olduğu için öyle kutuya koyup veterinere götürme şansımız yok. Kendi çabamızla yapabileceğimiz bir şey olabilir mi acaba ? bu durumu neden kaynaklıdır ?
(5) 

İskansız evde oturmanın sakıncaları

joehigashi #1108796 
Yılbaşında evlenme gibi bir niyetimiz var. Temelden ev aldık ve inşaatı hızlı şekilde ilerliyor.

Bu gün Müteahhit ile görüştük inşaatın yılbaşında tamamlanacağını ve eve geçebileceğimiz söyledi ancak iskan konusunda belediyenin zorluk çıkartabileceğini fakat iskansızda evde oturulabileceğini, elektrik doğalgaz aboneliğini alabileceğimizi söyledi. Anladığım kadarıyla bütün apartmanın kullanımı dairelerin metrekaresine bölünüp bu şekilde hesaplanıyormuş.

Bütün bunlara istinaden iskansız bir evde oturmanın sakıncaları nelerdir, eğer buraya geçersek ne gibi sıkıntılar yaşarız ?
(3) 

Anadolu yakasında kız arkadaşla gezilebilecek yerler

joehigashi #1092739 
Başlıktaki gibidir. Bu pazar şöyle erken saatlerde yola çıkıp trafiğe takılmadan anadolu yakasınında bir gün geçirme planımız var.

şöyle püfür püfür esen, temiz hava alabileceğimiz, deniz kenarı yada emirgan koruluğu yıldız parkı tadında yeşil olabilecek, cafeteryalarda insanların yer sırası beklemediği ve arabamızı güvenli şekilde park edebileceğimiz yerler nereleri olabilir ? Hülasa anadolu yakasında en keyifli şekilde bir gün nasıl geçirilebilir ?
(1) 

Araba döşemelerinde oluşan su lekesi nasıl temizlenir ?

joehigashi #1072839 
Soru başlıkta. Sonax'ın birkaç tane temizleme ürününü aldım ama su lekesinde hiçbir fayda etmedi. Bu lekeleri temizlemek için etkin bir yöntem yada temizlik malzemesi ne olabilir ?
(3) 

atatürk arboretumu ve civarında 1 gün nasıl değerlendirilir ?

joehigashi #1056778 
Yarın kız arkadaşımla buraya gitmeyi düşünüyorum burayı gezip dolaştıktan sonra yakın civarlarda nerelere gidilir mesela nerde güzel bir yemek yer yada nerde denizin kenarında huzurlu sakince çayımızı içebiliriz ? Kısacası bu civarda güzel bir gün geçirmek için öneriler neler olabilir ? Teşekkür ederim.
(2) 

atatürk arboretumunda otopark sorunu var mı ?

joehigashi #1049549 
Burada otopark sorunu var mı acaba ? bi hafta sonu araba ile gitmek istersem arabayı çekecek yer bulmak sorun olabilir mi eğer sorunsa çevrede arabayı bırakcağım güvenli bir yer olarak nereyi tavsiye edersiniz ?
(2) 

Fırsat sitelerinden 2 kişilik tiyatro bileti alındığında

joehigashi #1047450 
Yan yana oturma ihtimali nedir ? Grupanya, firsatbufirsat gibi siteler yan yana bilet garantisi veremiyorz diye uyarı yapıyorlar ama gerçekleşme ihtimali nedir ? Etkinlikten 1 hafta önce gibi bilet alsak durum değişir mi yoksa mutlaka biletimizi 1 saat önceden mi almamız gerek ?
(2) 

İstanbulda ilgi çekici hediyelik eşya alınacak yerler

joehigashi #1043992 
Soru başlıkta.. Özellikle taksim civarında olmadı istanbul avrupa yakasının farklı bir noktasında ilgi çekici, hoşa gidebilecek hediyelik eşya alabileceğim yerler neresi olabilir ?
(1) 

Haftasonu yer sırası olmayan kahvaltısı güzel hoş manzaralı mekan ?

joehigashi #1031986 
Haftasonu bir misafirimi ağırlayacağım ve kahvaltısı iyi bir yere götürmek istiyorum. Başlıktaki gibi bir yeri istanbul hudutları içersinde bulabilmek çok mu zor ?

Rumeli hisarı civarında bir kaç mekan(kale kafe, lokma tarzı) karşıma çıktı ama okuduğum kadarıyla kalabalık ve yer bulmak için insanlar birbiri ile yarışıyormuş vale terörü de cabası. Emirgan sütiş aklıma geliyor fakat orda da benzer bir durum var.

Yok mudur haftasonunda güzel bir manzara eşliğinde arabamızı müsait bir otoparka çekip huzurlu bir kahvaltı edeceğimiz bir mekan ?
(13) 

Kedi - iç parazit hapı kullanımı

joehigashi #1021238 
Bizim bahçeye gelen sıpaya bu gün veterinerden iç parazit hapı aldım kullanıma dair şunları merak ediyorum

1- Veteriner kilosunu sordu 2 - 5 arası ise 2 tane almalısınız dedi 2 tane aldık. Bunların ikisini aynı anda mı vermeliyim yoksa ayrı ayrı versem olur mu ?

2- Yemeğine karıştırmak yada süte suya atmak arasında fark var mı ? Ben yemeğine atmayı düşünüyorum

3- Koruyuculuğu ne kadardır ?

teşekkür ederim..
(1) 

Largopen antibiyotik işe yaramadı - diş apsesi(gömülü 20'lik diş)

joehigashi #999386 
1 ay önce sol yanağımda şişme oldu fakat hiçbir ağrım yoktu. Bir diş kliniğine gittim doktor 20'lik dişin gömülü apse yapmış antibiyotik kullan haftaya da gel o dişi alalım dedi ve largopen yazdı. 1 hafta antibiyotik kullandım hiçbir işe yaramadı. Belki çok hafif azaldı sayılır ama sol yanağım çene hizasına doğru hala şiş ve sağa göre orantısız, bu durumda acayip derecede sinirlerimi bozuyor. Sözlükte olsun, internette olsun bu largopen pek övülmüş, hatta bazı apseleri 2-3 günde indirdiği yazılı. Acaba doktora gitsem ve farklı bir antibiyotik verse işe yarar mı yoksa apse için cerrahi bir operasyon mu gerekir ?
(1) 

Yanak şişmesine hangi doktor bakar ?

joehigashi #992901 
1 haftadır sol yanağımda belirgin bir şişlik var ve bu durum özgüvenimi baltalamış vaziyette.Herhalde dişle ilgili diye cumartesi günü diş doktoruna gittim dişlerimde hiçbir ağrı yok doktor 20'lik dişin apse yapabileceğini söyledi ve antibiyotik verdi. Bir hafta sonra 20'lik dişi alalım falan dedi.

Antibiyotiği kullanalı yarın dördüncü güne gireceğim düzenli kullanıyorum ama yanağımdaki şişlikte hiçbir azalma belirtisi yok hala durum aynı.

Bu durum sinirimi acayip bozmaya başladı açıkçası antibiyotik'in bi fayda edeceğini sanmıyorum etse bu zamana kadar ufaktan ufaktan o şişliği indirmeye başlardı. eğer antibiyotik etki etmezse hastaneye gittiğim zaman hangi departmana yönelmem daha doğru olur ? Kulak burun boğaz mı, dahiliye mi, genel cerrah mı kim bakar bu işe ?
(1) 

Bakırköy Capacity Midpoint'de lig tv var mı ?

joehigashi #991519 
Soru başlıkta. Eğer yoksa bakırköyde merkeze yakın bir muhitte maç izlemek için neresi uygundur ? Yada yine midpoint'den daha iyi bir yer önerisi olan var mıdır ?
(3) 

500 tl ye kadar akıllı telefon

joehigashi #990230 
Babama telefon alacağız. istediği şey yola çıktığında içersindeki navigasyon programlarına kasmadan girebilmesi, ev içersinde wifi özelliğini kullanması ve dokunmatiğinin vs iyi olması falan. Bu özelliklere sahip hangi telefon olabilir ? Tavsiyeler nelerdir ?
(2) 

Aşırı derecede havlayıp mahalleyi rahatsız etmeyen bekçi köpeği

joehigashi #982301 
Gereksiz yere havlayıp mahalleyi gece rahatsız etmeyen, sadece bekçilik vazifesini yapıp eve yabancı, hırsız tarzı ne idüğü belirsiz biri geldiğinde havlayacak köpek cinsi ne olabilir ?
(7) 

Bayramda kafa dinlemelik günübirlik gidilecek mekanlar

joehigashi #967120 
bayramda 2-3 gün vaktimiz olacak ve bu iki üç günü evde geçirmek yerine her gün arkadaşlarla bir yere gidip kafa dinlemek için değerlendirmek istiyorum.

1- İstanbul'a yakın araba ile ulaşımı kolay en fazla 2-3 saat

2- Doğa veya deniz ile iç içe olabilecek araba gürültüsünün, egzoz dumanının kısacası büyük şehirin rahatsızlık verici havasının olmadığı

3- Güzel çay bahçeleri, lokanatları restorantları olan esnafın çakal olmadığı

4- Gittiğimde ne güzel oldu yahu iyi ki gitmişim

dediğim yakın yerler nereleri olabilir ? Önceki duyurularda kandra, anadolu kavağı, iğneada, polonezköy gibi alternatifler sunulmuş bunların hangileri beklentileri tam olarak karşılar yada yeni yerler olarak neresini tavsiye edersiniz ?
(1) 

Bayramda likya turu kalabalık olasılığı ve tavsiye

joehigashi #958071 
Ets yada jolly ile böyle bir tur düşünüyoruz arkadaşımla. Yazın ortası ve tahminim epeycede kalabalık olması muhtemel. düşüncede eğlenceli ama acaba fiiliyatta öyle olur mu ? Eğer bayramda feci bir kalabalık çekerse buralar turla gelen birilerinin ne gibi handikapları olur ? Yoğunluktan ötürü tatil burnumuzdan gelir mi tatil ? Birde kalabalık sıkıntı yaratırsa bayramda en azından daha çok keyif alabileceğimiz bir tur seçeneği neresi olabilir ? Teşekkürler.
(2) 

İstanbul - izmir en iyi otobüs hattı hangisi, yolculuk kaç saat sürer ?

joehigashi #948534 
Başlıktaki gibidir. Genelde bilinen varan, ulusoy iyi olduğu yönünde ama sözlükte hakkında acayip şikayetler var. Hangisidir acaba ?
(7) 

Su geçiren north face mont-interspor'un garantisi geçti diye ilgilenmemesi

joehigashi #939836 
3 sene önce interspor mağazasından paraya kıyıp 500 tl'ye yakın bir fiyata su geçirmez north face mont aldım. İlk başlarda her şey çok güzeldi mont gram su geçirmiyordu ama bir süre sonra kafa kısmından su geçtiğini, yağmurlu havalarda kafamın sırılsıklam olduğunu fark ettim. Şu anda vücut kısmında bir şey olmamasına karşın kafamın üst kısmı sırılsıklam.

Ayrıca montun cırt cırt kısmında dikiş atması sorunu vardı. Montu satın aldığım interspor'a konu ile ilgili mail attığımda "Garantisi geçmiş biz ilgilenemeyiz" minvali mail ile geri döndüler bu yüzden büyük ihtimal bu durumla da ilgilenmeyeceklerdir.

Şimdi merak ettiğim şu koskoca north face'in 2-3 senede arıza gösteren montları için "biz ilgilenemeyiz" minvali bir cevap verme hakkı var mı ? Acaba north face'e ingilizce bir mail atsam sorunla ilgilenirler ve montun bu arızasını giderirler mi ?
(4) 

Turkcell fatura virüsü

joehigashi #916567 
İş yerinde servera bağlı olan terminal makinede bilinmeden bu virüs açılmış. Ne olur ne olmaz diyerek terminal makineye format atacağım şimdi. Acaba bu ne idüğü belirsiz virüsün ana makineleri etkileme ihtimali var mıdır, bu virüs tam olarak nasıl işliyor ?
(2) 

Migros Elektronik Alet İade Süreci - Arızalı Playstation 4

joehigashi #908240 
1 hafta önce migrostan Playstation 4 aldım. Fakat cihazda bir sorun var fişi prize taktığımda açılması neredeyse 2 dakikayı buluyor. Power tuşu işlemiyor. Cihazın fişi prizde kaldığında ise bir sorun yok ancak fişten çıktığında açılması için bekledikçe bekliyorum. Farklı dönüştürücü prizlerle denedim aynı sorun devam ediyor. Araştırdığım kadarıyla sorunun anakart sorunu olduğu söyleniyor. Yani ortada üretimden kaynaklı bir sorun var. Burda şunu sormak istiyorum migros iade sürecinde yeni ürün talep hakkımı kabul eder mi yoksa beni garantiye mi yönlendirir ? Sonuçta ortada bir üretim hatası var migros bu tarz durumlarda "iade kabul etmiyoruz olan oldu sen garanti ile uğraş" der mi ?
(1) 

Playstation 4 pal ntsc olayları

joehigashi #906842 
Hiç bölge koduna bakmadan gaza geldik ps4'ü aldık ancak bölge kodu ntsc çıktı. Az evvel fifa 15 siparişi verdim gg'den orda da oyun pal diyor bi sorun olur mu, siparişi iptal etsem mi acaba ?
(5) 

Hgs cezası nereye ödenir ?

joehigashi #906824 
Nasıl oldu bilmiyorum ama 24 ocak tarihinde araçta hgs olmasına rağmen sorgulama yaptığımda kaçak geçiş yazıyor 75 tl ceza görünüyor. Bu nasıl iş bu hgs sistemi araçta hgs olmasına rağmen nasıl bir kafa ile ceza yazıyor ? İtiraz etmek bir işe yarar mı ? Hacı boşver hiç uğraşma bi sonuç çıkmıyor derseniz nereye ödenir bu ceza?
(15) 

Rotring dışında kaliteli uçlu kalem tavsiyesi

joehigashi #891245 
Rotring artık bizim öğrencilik yıllarımızdaki kalitesinde değil. Son zamanlarda 2 tane aldım ikisinde de aynı sorun kalem yere düşünce uç kısmındaki ince plastik yerinden oynuyor ve ufacık bir parça olmasına mütevellit takılamadığı için kalem çöp oluyor. Var mı rotring'in pabucunu dama atacak kalite bir uçlu kalem ?
(6) 

Işıklarda zorla cam silen haraççı tiplerden nasıl kurtuluyorsunuz ?

joehigashi #890301 
Son zamanlarda kennedy caddesi civarındaki trafik ışıklarında kucağında bebek suriyeli olduğunu düşündüğüm şahıslarla beraber bu tiplerle de karşılaşır oldum. Dün arkamda kadın sürücünün kullandığı bi araca hiçbir şey sormadan şaff diye pet şişedeki garip renkli sıvıyı döktü ve kadında büyük ihtimal başım belaya girmesin diye parayı verdi. Bunlardan kurtuluş yolu nedir, siz karşılaştığınızda neler yapıyorsunuz ?
(2) 

Bel ağrısı hangi departmanın işi ?

joehigashi #887508 
Başlıktaki gibidir. ortopedi mi, nöroloji mi, nöroşiroji mi ?
(7) 

Lg g2 ekran çatlaması ve bilgisayardan factory reset

joehigashi #880268 
Bu gün telefonu cebimden çıkartırken dikkatsizlik eseri ekranı yere değecek şekilde düşürdüm ve ekranda çatlaklar oluştu. Dokunmatik çalışmıyor malum ekran değişimi yapan istanbulda yerler mevcut ama bu işi ivedilikle yapmam lazım şimdi sorulara geçeyim

1- İstanbulda avrupa yakasında ekran değişimi işini çarçabuk yapan "abi parçası henüz elimizde değil" deyip bir hafta on gün sallamayacak yerler neresi olabilir ?

2- Dokunmatik çalışmadığı için telden format atamıyorum, bilgisayar üzerinden format atmanın bir yolu var mıdır ?
(5) 

Bilmediğiniz otoparklara arabanızın anahtarını bırakıyor musunuz ?

joehigashi #878881 
Soru başlıkta, olaya nasıl yaklaşıyorsunuz ?
(1) 

0212999 ile başlayan numara tarafından aranmak

joehigashi #877919 
Bunların hepsi dolandırıcı mıdır ne ayak bu numaralar ? bu gün araba kullanırken zır zır zır ısrarla 2 defa aradı dolandırıcı veya kontör tuzağı olabilme ihtimaline karşı sonradan geri dönmedim. 999'lu numaraların özelliği ne böyle şirket hatları olabiliyor mu ?
(1) 

sistoskopi sonrası yanma ve acı hissi

joehigashi #876105 
sabah 2 haftadır başıma hasıl olan sık tuvalete çıkma şikayeti üzerine devlet hastanesinin üroloji servisine gittim. doktor ultrasonda baktığında böbrekte kumlanma olduğunu söyledi sonrasında ise mesane ve idrar yolunu daha iyi görebilmekk için hemen sistoskopi yaptı neyseki kumlanmadan gayrı bir şey çıkmadı.. İlk başlarda tuvalete çıkarken ciddi bir şey yoktu ama şu an 9-10 saat geçti az evvel tuvalete gittim iki damla işeyemedim yanmadan ötürü çok fena bir yanma ve acı hissediyorum. Bu acıyı gidermek için yapılacak bir şeyler var mıdır ? resmen işemekten korkar oldum, bu nedir yahu ?
(2) 

taksim gümüşsuyu civarında ücreti abartı olmayan otopark

joehigashi #866537 
yaklaşık 2-3 ay boyunca pazar günü bu çevrede işim olacak, dolayısıyla arabayı sabah 9.00 ile 14.00 arası çekeceğim bir yer gerekecek. Akm trafik vakfı otoparkı abartı düzeyde pahalı geldi bir kaç ay önce arkadaşlarla taksime gittiğimizde taş çatlasın 2 saat için 12 tl para aldılar.. hülasa yol kenarı olmamak kaydıyla bu saatlerde ve bu civarda rahat yer bulabileceğim ücretide abartı düzeyde olmayan otoparklar nereleri olabilir ?
(1) 

fm'de bir sezon nasıl geçiyor, ne kadar vaktinizi alıyor ?

joehigashi #865637 
uzun süredir fm oynamıyorum fm 13'de crush dump hatası alıp save dosyam heder olunca bilimkurguya küstüm.. Dün bi heves fm 15'i edindim hoşuma gitmedi de değil hani ancak oyunda acayip detay var yahu adam gibi teknik ekip oluştur, medyaya demeç ver, futbolcu ara, antrenman düzenle, taktik ayarla derken oyun içersinde ilerlemek acayip vakit alıyor. cm döneminde oyun dar kapsamlıydı ama detaylara boğulunca buda oyun içi süresine yansıyor. Gs'yi aldım doğru düzgün bir transfer bütçesine sahip olmadığım içinde yeni bir takım kurmak için bir sezonun geçmesi gerekiyor. Siz bir sezonu nasıl geçiriyorsunuz, uzun sürüyor mu genelde ilk yaptığınız planlar neler oluyor ? Her türlü olayla en ince detaya kadar uğraşıyor musunuz ?
(3) 

İkinci dünya savaşını anlatan kitap

joehigashi #862705 
Savaşı ortaya çıkaran nedenleri, yaşanan dramları anlatan; olayları amerikan lehtarlığı ve propagandası şeklinde değilde mümkün olduğunca objektif şekilde değerlendiren tavsiye edeceğiniz araştırma, inceleme türünden kitaplar neler olabilir ?
(4) 

Tiyatro kursuna gitmek - kurs tavsiyesi ?

joehigashi #851386 
Şu aralar kendimi geliştirmek, iletişimimi kuvvetlendirmek adına bir tiyatro kursuna gitmek istiyorum. Daha öncede yazmıştım insanlar arası iletişimim zayıf ve renksiz geliyor bunu geliştirmek istiyorum. Ancak merak ettiğim bazı hususlar var. Dediğim gibi amacım kendimi geliştirmek yani oyuncu olmak vb. hedefim yok. Sadece bu amaç için bir kursa gitmek istiyorum açık konuşmak gerekirse geçmişte herhangi bir oyunculuk tecrübem olmadığı gibi en son 9-10 sene önce bir tiyatroya gitmiştim bu bağlamda merak ettiğim şu bu tarz kurslara bu amaç ve bu yeterlilik ile gitmek çok mu acayip kaçar ? yani genelde tiyatro kursuna gelenler öyle yada böyle amatörde olsa oyunculuk deneyimi yaşamış ve ciddi oyunculuk hedefleri olan insanlar mıdır ? Açıkçası hiçbir şey bilmeyen biri olarak az çok bu işleri bilen bir ortama düşüp ayak uyduramamaktanda çekinmiyor değilim.. Birde istanbul çevresinde tavsiye edeceğiniz tiyatro kursları nereleri olabilir ?özellikle avcılar, b.düzü, b.çekmece, bakırköy civarı olursa çok iyi olur.
(2) 

Kedilere sık yaş mama vermek zararlı mı beslenme önerileri ?

joehigashi #831942 
özellikle yaş, konserve mamalar hakkında kedi besleyen dostlar ne düşünüyorsunuz ve kedilerinize ne sıklıkla veriyorsunuz ? İnternette çoğu bilgi paylaşım ortamında yaş mamaların zararlı olduğuna, kuru mamaların nispeten daha iyi olduğuna dair bilgiler okuyorum.. Bu bağlamda kedilere yaş mama ne sıklıkla verilir ? Mesela kediye her gün kuru mama vermek doğru bir besleme şekli midir ? Whiskas kullanmıyorum temizmama.com'dan aldığım yaş mamaları bazen veriyorum ama yaş mamalara ve zararlarına dair yazılanları okudukça bu mama cinsine biraz temkinli yaklaşmaya başladım. kedilerin sağlıklı beslenmesi ile ilgili sizin tavsiyeniz ne olabilir ? Bu arada bir kaç kez yoğurt, peynir, haşlama tavuk yanında biraz sebze ürünü vermeyi denedim ama kokladı yemedi hatta diğer kedilerin bayıldığı haşlanmış yumurta bile yemiyor et türevi şeylerden başka bir şeyi görmüyor gözü arada bünyesi için gerekli böyle alternatif yemeklere alıştırmanın bir yolu yok mudur ?

Not: cins veya ev içinde kedi beslemiyorum bahçemizi her gün ziyaret eden ve neredeyse hiç ayrılmayan bir dostu beslemeye çalışıyorum..
(2) 

Araç kasko yeniletme

joehigashi #829543 
Seat ibiza 1.2 style dsg 2013 aracımız var otomobili satın aldığımız zaman seat bayii bize kasko seçenekleri sunmuş bizde 3-4 tane şirketten fiyat olarak en uygununu (grupama) seçmiştik bu ay 1 sene doluyor kaskoyu yeniletmek istiyorum bu bağlamda kafama takılan bazı noktalar var:

1- Geçen sene kasko şirketi grupama idi bu sade kazaları karşılayan değil geniş kapsamlı kaskoydu ilgili 1 sene içersinde kaskoyu deldirecek bir işlemimde çıkmadı çok şükür. şimdi bu arkadaşlara kaskoyu yeniletirsek ciddi bir indirim yaparlar mı yoksa diğer firmalar ile hemen hemen aynı fiyatı mı verirler ?

2- Kasko ile beraber trafik sigortası da doluyor kasko yaptırılırken sigorta şirketi otomatik olarak bu bedeli de tahsil ediyor mu ?

3- Arabamıza bir iş gelmedi ama olaki bir iş gelirse "biraz fazla ver ama kafan rahat olsun" dediğiniz veya tavsiye edeceğiniz bir sigorta şirketi var mı ? Yoksa bunların hepsi aynıdır deyip mevcut şirketle mi devam etsem ?

mobil görünümden çık