(6) 

telefon imei pasaport kaydı

joehigashi #511101 
Arkadaşlar bir kaç ay önce internetten aldığım galaxy s2 nin pasaport kaydı düştü, şu an mobil cihaz kayıt sisteminde telefonum kayıt dışı olarak görünüyor ancak şöyle bir durum var birkaç hafta önce bir arkadaşım almanya ya çıktı fakat istanbul da değil acaba ben ona sadece telefonun imei sini versem kendi pasaportu üzerine herhangi bir bayide kayıt ettirebilir mi yoksa bizzat benimde kayıt sırasında bulunmam gerekiyor mu ?
(2) 

swf deki müziğin adı

joehigashi #502640 
inciswf.com

nedir ?
(4) 

Hayyam Pasajından İkinci el fotoğraf makinesi almak

joehigashi #501018 
Aynen başlıktaki gibidir arkadaşlar.. Yalnız ikinci el ile sıfır makine arasında bütçemi aşan miktarda bir oynama olduğu için ikinci el makine almak durumundayım.. Şimdi şunları merak ediyorum:

1- Acaba hayyam pasajında ikinci el olarak sorunlu makine satma imkanları var mıdır ? Yani dükkanlara kendi garantilerini vermeleri karşılığında kayıtsız şartsız güvenebilir miyiz ?

2- Kabataslak olarak ikinci el makine alırken dikkat etmem gereken ayak üstü orada incelediğimde olmazsa olmaz hususlar nelerdir ? Örneğin benim ortalama bilgimle o an dükkanda fark edemeyeceğim bir sorun çıkma ihtimali var mıdır ?

3- Shutter sayısı ile ilgili çeşitli dalavereler döndüğünü okudum bazı yerlerde.. Zannedersem bazı programlarla bu fark edilebiliyormuş.. Bu bağlamda tavsiye edeceğiniz bir program var mı ?
(4) 

çok basit twitter sorusu

joehigashi #498853 
takipçilerim arasında iletilerimi görmesini istemeyeceğim kişiler var bunun için ne yapmam gerek ? Sadece engellemek yeterli oluyor mu ? Teşekkürler..
(3) 

Tc kimlik dolandırıcılık vs...

joehigashi #495030 
Ekşiduyuru ve çeşitli forumlarda bazı kişilerin bir yerlerden bulunan tc kimlik numaraları referans gösterilerek dolandırıldıkları ya da buna benzer girişimlerde bulunularak mağduriyetlere uğradığına dair yazılar gördüm.. Şöyle bir durum var yaklaşık 3 ay önce aldığım bir elektronik cihazı satacağım ancak karşı tarafın garantisinden yararlanması için faturayı da vermem gerek ve bu cihazın faturasında adresim tc kimlik numaram vb. gibi bilgiler var.. Elektronik cihazı satacağım şahısı tanımıyorum.. Hadi isim soyisim adresi geçtimde tc kimlik numarası konusu kafamda soru işareti oluşturuyor.. Hiç bilmediğim birine ürünü satarken şahsi bilgilerimin yer aldığı faturayı vermem doğru mudur ? Buna benzer olayların yaşanma ihtimali var mıdır ?


www.hukuki.net

www.eksiduyuru.com

www.adaletvehukuk.com
(8) 

hepsiburada sahte parfüm satar mı ?

joehigashi #487157 
Geçen sene hepsiburada.com'dan one million marka bir parfüm almıştım.. Parfüm ilk bir kaç gün kalıcılık konusunda oldukça başarılıydı ya da kendimi şartlandırdığım için psikolojik olarak böyle geldi fakat sonraki günler kalıcılık konusunda son derece başarısız olduğunu fark ettim.. Bu şekilde parfümü bitene kadar kullandım bu başarısızlığından sonra orji parfüme lanet ederek tekrar d&p çakma parfüme geri döndüm.. Neyse geçenlerde belki ten uyumsuzluğudur deyip yeniden 30ml ufak bi orjinal parfüm alacaktım ki google da karşıma bazı kullanıcıların hepsiburada, hızlıal.com gibi firmaların resmen sahte parfüm sattığına dair şikayetleri ilişti.. Hani geçen sene aldığım parfümün kalıcılık konusundaki başarısızlığını sahte olma ihtimaline hiç yormamıştım sonuçta koca hepsiburda.com ama bu iddialardan sonra yeni bir sipariş vermeden önce bir defa daha düşündüm.. Acaba bu tarz büyük firmaların çemberlitaştaki işportacıların "parfüm lazım mı abi" deyip 10 tl ye sattıkları ürünleri müşterilerine 120-130 tl ye tabir yerindeyse kakma ihtimalleri var mıdır ? Bunlar bile sahte parfüm satıyorsa biz kime güvenelim yahu ?
(5) 

Lafuma bot-suya dayanıklılık

joehigashi #479956 
Başlıktaki gibidir arkadaşlar.. Özellikle doğa yürüyüşlerinde kullanmak için su geçirmez dayanıklı bir bot arıyorum.. Sizce aşağadaki bot uygun mudur ? Eğer uygun değilse taş çatlasın 200 tl ye kadar önerebileceğiniz rahat, dayanıklı başka hangi trekking botları olabilir ?

www.kutupayisi.com
(1) 

araştırma-siyasi kitapları nasıl okursunuz ?

joehigashi #465626 
Misal merak ettiğiniz bir konuya dair tarihi, araştırma veya siyasi bir kitap okuyacaksınız ancak okuduğunuz kitap ismi geçen şahıs ve yerler için index bölümü oluşturacak kadar geniş kapsamlı.. Birde bazı yabancı yerleri ve isimleri unutarak ilerleyen sayfalarda ismi geçtiğinde bu kimdi yahu diyerek tekrar başa dönüyorsunuz bu sırada da okumaya heveslendiğiniz kitap bir türlü bitmiyor sanki yerinizde sayıyormuşsunuz gibi geliyor olay örgüsünü de belli bir süre sonra unutuyorsunuz.. Şimdi bu tarz kitapları severek okuyanlar isimlerin akılda kalması, olay örgülerini unutmamak ve kitabı daha akıcı bir şekilde okuyabilmek adına bir yöntem uyguluyor musunuz ? bunlar neler olabilir ?
(1) 

Abdi ipekçi spor salonu-yenibosna terminali ulaşım

joehigashi #462074 
Basketbol için kombine almayı düşünüyorum ama kafamda bazı soru işaretleri var..Çatalca taraflarından geldiğim için ilk olarak küçükçekmeceye oradan trenle kazlıçeşmeye giderek ulaşabiliyorum spor salonuna yani iki aktarma yaparak..Birde kazlıçeşmeden bayada yürüyorum salona.. Acaba yenibosnadan buraya, spor salonunun önüne direkt gidebileceğim daha kolay bir vasıta seçeneği var mı ? Birde akşam maç çıkışlarında vasıta sorunu olabiliyor mu ?
(1) 

Arabanın motoruna kaçan kedi yavruları

joehigashi #450167 
Mahallemizde oldukça fazla sayıda kedi var e malum durum böyle olunca dişi kedilerinde bir yığın yavruları oluyor ve bu oyuncu kedicikler bazen yaramazlıkta sınır tanımayarak arabının motorlarını oynanacak, gizlenecek bir yer zannedip lastiğin arasından motora kaçıyorlar.. bu gün 4 tane yavru fark ettik araba motorunda hani farkında olmayıp çalıştırsak bir facia ile karşılaşacaktık.. Şimdi bu hayvanları arabalardan uzak tutmanın bir yolu var mı ? Mesela piyasada çeşitli kedi spreyleri var kedileri kokuyla hayvanları uzaklaştırdığını, sıkıldığı noktalara hayvanların yaklaşmadığını iddia eden bunu kedilerin girebileceği boşluklara falan sıksak bi faydası olur mu ya da başka tavsiye edeceğiniz bir öneri var mı ? Teşekkürler

www.petburada.com
(2) 

Fotoğraf makinesi soruları

joehigashi #448463 
Arkadaşlar konuya fazlasıyla hakim değilim özellikle yeni makineler ve fotoğrafçıya sunduğu getiriler konusunda çok az bilgim var.. bu sebepten konuya hakim dostların yardımına ihtiyacım var.. yaklaşık 4 senedir canon eos 450 d makinemi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum amma velakin piyasaya yeni çıkan fotoğraf makineleri de ilgimi çekmiyor değil.. Hani makinem temiz, daha shutter 5000'i görmemişken satıp daha yeni bir makine alma fikri kafamı kurcalamıyor değil.. Dediğim gibi makinemden memnunum ama emektar 450d den daha üst düzey makinelerle tanışmadığım içinde bu fikir baskın çıkıyor olabilir neyse hemen sorulara geçeyim:

1- 4 seneden bu güne teknolojik gelişmeler ile beraber durum fotoğraf makinelerine ne şekilde yansıdı ? Misal son teknoloji orta sınıf kullanıcılara hitap eden bir fotoğraf makinesi ile benim emektar 450 d arasında fotoğrafçıyı memnun edecek kalitede net farklar görebilir miyim ?

2- Eğer birinci sorumun cevabı evet ise 450 d den sonra vay bu makine de neymiş diyebileceğim orta sınıf fotoğraf makineleri ne olabilir ? Misal 60d dikkatimi çekti spotu ortalama fiyatlarda sizce 4 senedir 450d kullanan biri böyle orta sınıf bir makineye geçerse fotoğraflardaki objektiften bağımsız olan farklılıkları hisseder mi ?

3- Piyasada ciddi anlamda bir full frame fırtınası da var.. Özellikle 5d mark III çıktıktan sonra mark II lerin 25.000 shutter da olanları piyasa fiyatının çok daha altına ikinci el olarak satılabiliyor sizce 450d den sonra orta sınıf bir makineye mi yoksa ikinci elde makul bir fiyata bulunma ihtimali olan full frame mi geçmek doğru olur ?

4- Full frame makineler ile ilgili de bazı hususlar dikkatimi çekti.. Mesela piyasada bir çok geniş açı lens ile uyum sorunu varmış ki şahsen geniş açı seven biri olarak bu benim için oldukça negatif bir durumdur.. Bu bağlamda full frame makineleri bu işi sadece meslek olarak edinecek, doğum olsun gelin damat fotoğrafı olsun bu gibi konsept fotoğraflar çekecek kişiler mi tercih etmeli ? Hobi olarak kullanacak biri için aşırı mı kaçar ?

teşekkürler..
(1) 

ösym merkezleri cumartesi açık mı ?

joehigashi #432268 
Ösym şifremi kaybettiğim gibi işin garibi hatırlatma sorusuna hangi cevabı verdiğimi de hatırlamıyorum.. Osym merkezlerine başvurmak gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla... Cumartesi ösym merkezleri açık oluyor mu ? Birde bu şifreyi mutlaka üsküdar daki ösym bürosundan mı almam gerekiyor okullardan alma imkanım yok mu?
(4) 

Yavru Kumruların Bakımı

joehigashi #415727 
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay kadar önce bir kumru anneannemin evinde kapalı olan bir panjur ile camın arasına yuva yapıp yumurtladı.. Yaklaşık 20 gün kadar yumurtalarının üzerinde yattı ve yavrular hemen hemen 2 hafta kadar önce yuvadan çıktılar.. Çok çabuk büyüyorlardı amma velakin dün itibariyle ne anneleri ne de babaları geldi yuvaya.. Eğer gelirlerse her şeye rağmen yavruların ebeveynleri ürkmesin diye herhangi bir müdahalede bulunmak istemedim ama eğer bu günde gelmezlerse henüz yeni yeni tüylenen tam olarak tüylenmesi için 15-20 güne gereksinimi olan ve hala ısınmak için birbirlerine sıkı sıkıya yakın duran bu güzelim yavrular için tehlike çanları çalacak.. Anneannem tek başına evde kalıyor ve tahminimce can sıkıntısından bu hayvanlara müdahale ediyordu hatta bir kaç kere ağzından kaçırmıştı geçen gün ne yaptıysa camın baktığı odada tüyler bile gördüm..yapma etme dedim ama sonuçta biz gittikten sonra neler yaptığını bilmiyoruz büyük ihtimal hayvanlara aşırı müdahale ettiği için anne babaları stresten yavruları reddetti.. Şimdi sorularım şu:

1- Yavruların annelerinin 1 gün kadar yuvaya uğramaması normal bir durum mudur ? Tam olarak emin olmak, reddettiklerini anlamak için ne kadar beklemek gerek ?

2- eğer anneleri bu günde gelmezse bu hayvanları oradan alıp kendi evimize getirir kapalı bir balkona falan alırsak bakabilir, büyütebilir miyiz ?

3- Eğer bakabilirsek nasıl beslenir bu hayvancıklar ? Sonuçta anneleri hala kursağından çıkarttığı sıvı yiyeceklerle besliyordu.. Biz alırsak nasıl besleyebiliriz, ne gibi yiyecekler verebiliriz ve hayvanlara nasıl yediririz ?
(4) 

Lisans mezunu olarak herhangi bir önlisans programında okuyabilir miyim ?

joehigashi #401556 
Başlıktaki gibidir çok saçma bir soru olabilir belki ama bir arkadaşım "lisans mezunu biri 2 yıllık önlisans programı okuyamaz" gibilerinden bir şey söyledi saçma ve anlamsız gibi gelse de bu durum kafamı karıştırmaya yetti.. Acaba böyle bir şey var mı ? 4 yıllık aöf işletme mezunuyum aöf nin önlisans programı dahilindeki fotoğrafçılık ve kameramanlık programını okumamın önünde ygs ye girmem dışında herhangi bir engel var mı ?
(1) 

Pert kayıtlı - Hasar kayıtlı araç

joehigashi #387110 
İkinci el bir araç almak istiyorum hatta bir araba hoşuma gitti.. tramer'de aracın plakasından sorgulama yaptırdığımda kazası görünmüyor ancak çarpmadan dolayı bir adet hasar görünüyor.. Acaba bu hasara karşın arabayı alırsam yarın öbürgün satmak istediğimde piyasasını ciddi şekilde etkiler mi ? Birde hasar sorgulamasında araç "pert" olsaydı görünür müydü, bunu başka şekilde anlmanaın bir yolu var mı ?
(3) 

Türk Telekom Arena Oturma Planı koltuk numarası vs..

joehigashi #380773 
ilk kez 2 gün önceki gençlerbirliği maçında stadımıza teşrif edebildim. Doğu alt tribünündeydim yani ülker tribünü olarak geçen tribün mamafih gördüğüm detay şu ki oturma planına insanlar oldukça sadıklar yani ali sami yen'de alışık olduğumuz manzaranın tam aksi olarak herkes biletinde yazan numaraya oturuyor.. Acaba pegasus, batı tribünü, kuzey tribünü gibi tribünlerde de oturma planı bu şekilde muntazam işliyor mu ? Koltuğunuzda yazan numaraya alakasız kişilerin oturma ve hak iddia etme ihtimali var mı ? Birde doğru düzgün maç izlettirmeyen çökçökçü tayfa diğer tribünlerde de mevcut mu ?
(3) 

Sevgili medieval üstatları, broken crescent oynayanlar total war 2 ustaları

joehigashi #378308 
Özellikle atlı okçuları bir türlü verimli kullanamıyorum..Sağlam zırhlı piyadelere ve süvarilere karşı resmen zıçıyorlar. Birde türklerle oynamayı daha çok sevdiğim için tabir yerindeyse bu atlı okçularla oynamaya muhtacız ilk etapta şunları sormak istiyorum sevgili üstatlara:

1- Broken crescent oynuyorum fakat türkler dururken diğer devletlerle oynamak sarmıyor.. ilk etapta verilen full orduları bir türlü verimli kullanamıyorum.. Zaten paralı asker gibi bir şey bu ordular.. Sizce oyunu oynarken makinenin verdiği paralı asker emsali askerlerle mi oynanmalı yoksa bunlar terhis edilerek bakım paraları amorti edilip kalelerden yeni askerler mi çıkartılmalı ?

2- asilere ait şehirler tabir yerindeyse fütursuzca fethedilmeli mi yoksa belirli bir denge mi izlenmeli ? Dün oynadığım oyunda azla yetinip ordu basayım bana her turn 2000-5000 arası gelir yeter dedim ama bir anda genel sıralamada 8'inciliğe geriledim bu işin püf noktası nedir ?

3- Bir kaç yerde diğer devletlerle iyi diplomatik ilişkiler kurmak istiyorsanız önce onlar size saldırsın gibi bir ibare okudum.. Sizce bu ne kadar uygulanabilir ? Önce onların saldırması mı beklenmeli yoksa gerekli ordular kurulduktan sonra biz mi saldırmalıyız ? Dün 10-15 tur heriflerin saldırmasını bekledim ama ne bizans ne ermeniler saldırdı e hal böyle olunca da sıkılmaya başladım ancak bir yandan da agresif bir ülkenin sağlam diplomasi kuramayacağı gerçeği ?

4- Binaların önem derecesi ne olabilir ? Özellikle kalelerde hangi askeri binalar öncelikle kurulmalı ? Mesela ballista hiç kurmuyorum generali yavaşlatması sebebiyle kuşatmalar dışında kullanımı önem teşkil ediyor mu ? şehirlerde ilk önce ekonomiye yönelik binaları kuruyorum ama askeri binalara da önem vermeli miyim ?

5- Türklerle oynarken ideal bir ordu dizilimi diye bir şey var mı ? Mesela 2 piyade 4 okçu 6 süvari gibi ?

6- Birde şu atlı okçular en iyi nasıl kullanılır 8-9 birimlik full bir atlı ordu birliği ile savaşta başarılı olmak için nasıl bir dizilim ve kullanım uygundur ?

sorularım bunlar sevgili gıyaseddin keykavuslar.. Yardımcı olup alaka gösterirseniz şimdiden teşekkür ederim...
(4) 

Öğrenme evresinde yaşlı araba almak ?

joehigashi #376109 
Sevgili dostlar araba kullanma hususunda ehliyetim olmasına karşın yol tecrübesi bakımından ciddi anlamda eksikliklerim var.. Hani yanaşmaktır, otobanda gişelere girmektir, parketmektir vs.. Az evvel sahibinden.com'da takılırken 12 yaşında bir clio dikkatimi çekti araba otomatik vites ve temiz gibi görünüyor. Zaten benimde istediğim manuel vites ile fazla uğraşmayıp yol tutuşuna dair olan aksaklıkları ivedilikle çözerek tecrübeyi bir an evvel elde edebilmek. Bütün bunlara istinaden:

1 - Bahsettiğim gibi 12 yaşında ve otomatik vites bir aracın ilerde çıkabilecek aksaklıkları fazla tuzlu olabilir mi ? Yani öğrenme süreci olan 2-3 senelik sürede astarından pahalıya gelebilecek arızalar çıkar mı ?

2- Otomatik vites bu süreçte manuel'e göre tavsiye edilebilecek bir kıstas mıdır ?

3- Tamam çok sorulmuştur belki ama detaylar dışında olmazsa olmaz denebilecek nelere bakmak elzemdir ? ikinci el alım satımda önemli hususlar ana hatlarıyla neler olabilir ?

4- Bir aceminin tecrübe kazanabilmesi için illaki özel ders almasına gerek var mıdır ?
(3) 

ikinci el objektifte kazık yeme ihtimali ?

joehigashi #375569 
Objektifler hususunda üst düzey bir bilgim yok ancak sahibinden.com'da uygun fiyata istediğim bir objektifi buldum. Fakat bahsettiğim gibi iyi bir bilgi sahibi olmadığım ve ikinci el alışverişe fazla girmediğim için tedirginlik yaşıyorum objektifte 1300 tl civarı bir objektif hani 200-300 de değil.. Acaba nelere dikkat etmeli ? Yada satın alırken belli olmayan ancak fotoğraf bilgisayara atıldığında ortaya çıkabilecek bir arıza olabilir mi objektiflerde ?
(3) 

Hayyam pasajı fiyatlarına bir haller mi oldu ?

joehigashi #374620 
3-4 sene önce aldığım spot makine o zaman piyasaya fiyatına göre 300 tl uygun bir fiyata denk gelmişti hemde hafıza kartı ve çantasıda yanındaydı made in japan olarak.. Şimdi ise bir objektif soruyorum hepsiburda.com'da satılan 2 sene distribütör garantili bir objektif buradaki satıcılardan daha ucuz hatta isim yapmış bazı fotoğrafçılar daha pahalı fiyat bile çekiyor; bir başka objektifte ise bir satıcı ile diğer satıcı arasında neredeyse 200 tl fiyat farkı oynuyor ancak yine garantilisi arasında ciddi bir fark yok hani 200 tl ucuz görünen objektif ile fotografium'da satılan garantili objektif arasında taş çatlasın 100 tl fark var.. Yani bu işten 200 tl pahalı satanda, düşük satanda, hepsiburda.com'da iyi bir kar ediyor peki bu fiyatlar ne iş ? Acaba bana mı öyle geliyor yani hayyamdaki fiyatlar hep böyle miydi yoksa burdaki fiyatlar ile piyasadaki fiyatlar arasındaki uçurum her geçen gün azalmaya mı başladı ?
(2) 

Bakırköy-Şirinevler-Bahçelievler tarafında lig tv izlenecek güzel yer

joehigashi #372252 
bakırköy, şirinevler, bahçelievler civarında hafta sonu lig tv de maç izleyebileceğim fiyatları makul sayılabilecek adamakıllı bir cafeterya yada cafe-bar tavsiye edebilir misiniz sevgili dostlar ?
(6) 

ekşisözlük fotoğrafçıları

joehigashi #371889 
Sevgili ekşisözlük fotoğrafçıları durum şundan ibaret:

Manzara, doğa, sokak fotoğraflarını çok seviyorum..Elimde geniş açı sınıfına alabileceğim ve bu zamana kadar bu hususta ekmeğini sonuna kadar yediğim canon 18-55 kit lens var.. Kadraja sığdıramadığım bir manzara olduğunda panaromik çekim yapıyorum fekat kare sayısı arttığında fotoğrafın küçülmeside hoşuma gitmiyor.. Birde renk doygunluğu ve keskinlik açısından bazı durumlarda gereken randımanı alamadığımı farkediyorum artık.. Geniş açı denilince akla gelen ilk lenslerden birininde tokina 11-16 olduğunun bilincindeyim.. Evet sigma 10-20 de var ama şahsen tokina ile çekilmiş fotoğraflar ile karşılaştırdığımda daha çok hoşuma giden tokina oldu.. Fiyat malumunuz hayyamda bile 1500 den aşağa satılmıyor. Şimdi durum şundan ibaret geniş açı ihtiyacını kit lens ile gören biri bu 1500 tele lik lense geçtiğinde parasının karşılığını kuruşu kuruşuna alacağı bir randıman elde edebilir mi tokinadan ? Bir diğer çıkmazımda başka bir nokta.. Tamron 17-50 de son zamanlarda dikkatimi çekiyor nitekim hızlıal ve hepsiburda.com'da makul fiyatları var ve tokinanın neredeyse yarısı fiyatlı..ancak bilindiği üzere geniş açı bir lens değil.. Hani şeytan dürtüyor o kadar para vereceğine bunu al geniş açı sonrada alırsın önce şu kit lensten kurtul diye kararsızlığım bundan mütevellit.. Geniş açı lens kullanan dostların görüşleri ne olabilir ? Sizce ivedilikle yapılması gereken 18-55 kit lensten kurtulmak mıdır yoksa bir geniş açıya kavuşmak mıdır ?
(2) 

pdf dosyalarıyla çalışma

joehigashi #370963 
Şöyle ki; acaba pdf dokumanları üzerinde pen tool tarzı bir araçla işaretleme yapmama izin verecek program ya da bu işi yapabilecek bir çözüm yolu var mı ?
(1) 

tamron 17-50 için uygun fiyat mı ?

joehigashi #369724 
Hepsiburda.com 817 tl den sınırlı stok kampanya yapmış sizce alınmaya değer bir ucuzluk mu ? Sahibinden.com'da en ucuzu 650 tl civarında ve bilmediğiniz bir yerden alacağınız için içinize sınmıyor hani ilerde bir sorun yaratma endişesi duyuyorum. Ayrıca az evvel hayyam ve doğubankta bir kaç yere telefon açtım ki biri 870 tl dedi diğeri 860.. Sizce hepsiburda.com'daki fiyat bu objektif için iyi bir fiyat olup alınmaya değer mi ?
(3) 

Bi site vardı

joehigashi #369615 
Objektiflerin çektiği aynı iki fotoğrafı yan yana sunup karşılaştırma imkanı veriyordu neydi o sitenin adı ?
(8) 

kit lens ile alternatif lensler arasındaki farklar

joehigashi #368781 
ekşisözlüğün fotoğrafsever dostları.. Canon eos 450 d makinemde genel kullanım itibariyle 18-55 is kit lens kullanmaktayım hani bazı durumlarda geniş açıda hayat kurtarıyor ama şöyle bir durum var.. acaba Tamron SP AF 17-50mm gibi bir lens alırsam iki lens arasında gözle görülebilir bir fark hisseder miyim ? Yani renklerin doygunluğu olsun, keskinlik olsun çok fark eder mi ?Kullananlar, bilgisi olanlar neler söyleyebilirler ?
(1) 

Banka bilgi aktarımı da ne ola ?

joehigashi #368232 
Az evvel garanti bankasından bilgi aktarımı için aradıklarını söyleyerek iş yerine telefon açtılar müsait değildim sonra arayın dedim. Şöyle bir durum var ki benim garanti bankasında bir hesabım yok var olan hesabımı 3 sene önce kapattım bu bilgi aktarımı nedir ? Banka mudisi olmadığı birinin bilgilerini neden ister ?
(1) 

küçükçekmece - Halkalı ismek ulaşım

joehigashi #362636 
Merkez mahmutbey caddesi okul sokak no:3 halkalı

b.çekmece avcılar civarından bu adrese nasıl ulaşabilirim ? Banliyö treni ile ulaşırsam acaba yakın sayılacak bir yerde midir ? teşekkürler..
(6) 

Caddebostan kültür merkezi

joehigashi #353984 
Arkadaşlar avrupa yakasından özellikle metrobüsü kullanarak buraya nasıl ulaşabilirim ? Metrobüsü kullandığım taktirde hangi durakta inmem ve ne gibi aktarmalar yapmam gerekiyor ? Ya da daha alternatif ve kısa sürecek bir ulaşım güzergahı var mıdır ? Teşekkürler..

Edit: büyükçekmece civarından gideceğim.
(3) 

TIM Maslak Show Center gidiş dönüş - Cem yılmaz gösterisi

joehigashi #352663 
Cem yılmaz'ın şubat 2012'deki oyunlarından birine gitmeyi çok istiyorum ama teknik imkansızlıklar sebebiyle malesef gidiş dönüşüm baya bir meşakatli ve ızdıraplı olacağı için bir türlü yolculuk çilesini hatta riskini göze alamıyorum.. Aslında gündüz olsa hiçbir sorun olmayacak ama gece gösterinin bittiği saatte %99 ihtimalle lanet olası çatalca semtine bir ulaşım aracı kalmayacak.. Şu kadarını söyleyeyim araba yok ikamet ettiğim yer çatalca, istanbul'da kalacağım akraba yok gösteri maslak show center'da.. Evet bilet parası var ama eve dönmeyi ya da bir yerde kalmamı sağlayacak imkanlarım yok.. Her şeye rağmen imkansız şartları biraz olsun yumuşatmayı deneyebilirsek:

1- Cem yılmaz'ın gösterileri ortalama kaç saat sürüyor.. Belli bir saatten daha doğrusu 21.00 de başlayan gösteri bittikten sonra maslak dan, avcılar b.çekmece civarına toplu taşım araçları ile dönebilmek mümkün müdür ? Yani b.çekmeceye dönersem belki ordan beni alabilecek birini bulabilirim

2- Evet bu daha imkansız ama acaba sözlükte arabası olupta b.çekmece, avcılar civarından gitme ihtimali olanlar var mı ?
(2) 

gittigidiyor iade süreci ve yapılacaklar

joehigashi #338403 
Az evvel 3 gün önce yaptığım sipariş elime ulaştı.. Ancak gelen ürün daha doğrusu fotoğraf makinesi pili sitede satıcının gösterdiği ile ilgisi olmayan %100 çakma, markası dahi bulunmayan ambalajı zımba teli ile tutturulmuş dandik bir pildi.. 50'nci siparişimde ilk kez böyle bir iş başıma geldi.. Ürünü iade etmek istiyorum ama gittigidiyor beni ısrarla satıcı ile muhattap etmeye çalışıyor satıcıya mesaj atın, ulaşın onda sonra iadenizi yapın tarzı laflarla.. Hayır satıcı ben iade almıyorum derse ne yapacağım yani ? Topu boyuna neden taça atarlar ? Hülasa diyeceğim başına bu tarz işler gelmiş olanlar iade işlemleri ile ilgili bilgi verebilirler mi ? Satıcının "ben iade almıyorum arkadaş gönderdiğim ürün doğrudur" deyip su yüzüne çıkma şansı nedir ?
(4) 

yan sanayi fotoğraf makinesi pilleri makineye zarar verir mi ?

joehigashi #335134 
Orjinal olmayan bu pillerin fotoğraf makinesine kalıcı zararlar verme ihtimali var mıdır acaba ? Kullanıpta başından kötü tecrübeler geçen ya da "ben kullanıyorum bir şey olmaz" diyebilecekler var mı ?
(6) 

Para yutan iş bankası atm'si

joehigashi #333693 
saat 19.00-19.30 sularında iş bankasının bulunduğum ilçedeki atm sine mevduat hesabıma 90 tl yi yatırmak amacıyla gittim. Ancak parayı bankamatiğe sürmeme mütevellit paranın atm tarafından çekilmesinden hemen hemen 1 saniye sonra bankamatik "işleminizi gerçekleştiremiyoruz" minvali bir uyarı verdi ve kartımı iade ederek çektiği parayı hesabıma aktarmadı.. Mesai saati de olmadığı için bankamatiğin başında istemsizce "belki sonradan verir lan" umuduyla 2-3 dakika bekledim ama para gitmişti. 5 lirada olsa 10 lirada olsa son derece sinir bozucu bir durum neyse.. Az evvel çağrı merkezini aradım durumu aynen anlattım büyük ihtimalle paranın atm nin emanet hazensi gibi bir kısmına alındığını yarın şube ile görüşmem gerektiğini söylediler.. ne kadar sürede iade edileceğini veya hesabıma aktarılacağını sorduğumda da kaçamak cevaplarla bankanın yoğunluğuna göre değişeceğini söyledi müşteri temsilcisi.. Şunları sormak istiyorum:


1- Bu tarz bir durumda bankalar genelde paranın iadesini veya hesabıma aktarılmasını ne kadarlık süreçte gerçekleştiriyor ?

2- Daha önce özellikle iş bankası atm leri ile ilgili başından bu tarz bir tecrübe geçirmiş olanlar var mı? iş bankası iade sürecinde nasıl bir prosedür uyguluyor ?
(1) 

fm 2012 ciler aktarın tecrübelerinizi

joehigashi #331699 
Ekşisözlüğün siz değerli fm cileri.. Eski bir cm ci olarak ve ingilizce bilmeden oyun oynanmaz mantığı sebebiyle uzun süredir fm serisine bulaşmıyordum ama ön yargılarımı yıkıp bulaştığım an oyundan kopamaz oldum. İnteri aldım ve ilk sezonumda şampiyonluk sevincini yaşadım neyse bunlar detaylar esas mevzulara gelelim

1- Scout larımız var hani potansiyel ve yetenek değerlendirme puanı 20 olan scoutlar.. Mesela ben pierluigi casiraghi'yi beğeniyorum.. Ayrıca onun dışında tord grip var isveçli danimarka iskandinav ülkelerinin kurdu olmuş bilgisi had safhada.. Bu adamlara ne kadar güveniyorsunuz ? Misal sezon sonunda benim böyle 3-4 tane scoutum 15-16 yaşlarında yeni yetişen oyuncuları 3,5-4 yıldız puanı ile tavsiye etti.. Siz bu tarz oyuncuları hiç tecrübe ettiniz, geliştirebildiniz mi ? Son olarak bana bayern alt yapısındaki emre can'ı ısrarla öneriyorlar bayernde satmıyor.. wonderkid ve büyük futbolcu olma ihtimalleri nedir bu adamların? İyi paralar verip almaya değer mi ? Hadi diyelim scout'a uyup aldınız bu adamları geliştirmek için idman harici ne gibi stratejiler uygulamalı ? u 19 da mı kalsa iyi yoksa pilot takımlardan birine mi göndermeli ?

2- Staff kadromda kıyamet kadar youth coach var ve bunların bazılarının genç oyuncuları çalıştırma özelliği ciddi anlamda düşük.. Acaba nitelikli bir genç akademisi oluşturmak ve italya'nın la masia sının temellerini atmak için genç futbolcu hocaları kaç tane ve özellikleri ne olmalı ?

3- Şu başgandan futbolcu isteme olayını beceremedim ben.. Başkandan futbolcu istemek ve kabul etmesini sağlamak için hangi şartları oluşturmak gerek ? Sol bek için gareth bale i al bana başgan dedim ama moratti finansal sebepleri gerekçe göstererek kabul etmedi.. Kabul etmesi için mutlaka oyuncuyu transfer edecek bir meblağnın transfer bütçesinde bulunması mı gerekiyor ?
(2) 

günübirlik seyahat, yakın yerler için tur şirketi tavsiyesi

joehigashi #323699 
kurban bayramında fırsattan istifade günübirlik bir seyahat için birkaç tur şirketi ile irtibata geçtim ama aradıklarımdan ilki tamam biz sizi arayacağız numaranızı alalım dedikten sonra aramadı bir diğerinde de telefonları açan yok( o zaman neden son kayıtlar diyorsun kardeşim ) Günübirlik seyahat için bir gününüzü ayırdığınız yolculuk süresince düzgün bir hizmet sunan, tavsiye edeceğiniz bir tur şirketi var mı ?
(4) 

Sülüklügöl hakkında bilgi

joehigashi #319394 
Evet arkadaşlar başlıktaki gibidir hemen olayı netleştirip madde madde sorularımı sorayım:

1- Kurban bayramında bir turla gidip bol bol fotoğraf çekmek istanbul gürültüsünden, kirliliğinden kurtulup en azından bir gün de olsa temiz hava almak amacındayım. Birkaç ay önce abant yedigöllere gitmiştim ama toplamda 12 saat yollarda geçmişti katıldığım bu günübirlik turda hani kalsan neyse de bir günübirlik turda 12 saatin yollarda geçmesi hoşuma gitmiyor.. Acaba sülüklügöl'e istanbul'dan gidersek yolculuk tahminen kaç saat sürer ?

2- Buraya günübirlik tur düzenleyen tavsiye edeceğiniz bir tur şirketi var mı acaba ?

3- Bunun dışında tur şirketleri kapsamında gezi düzenlenen ve bir fotoğrafseveri memnun edebilecek daha farklı bir yeri tavsiye edebilir misiniz ?
(1) 

Nba 2k ustalarına

joehigashi #312272 
Arkadaşlar 2k12 ile kariyer modda oynuyorum ancak şöyle bir sorunum var ki rakip takımların oyuncularının özellikleri her daim yükselirken benim takımın oyuncuları ters orantılı bir şekilde şiddetli olarak düşüyor.. Bunun sebebi nedir ? Oyuncuların sezon içersinde özelliklerinin düşmemesi için neler yapılabilir eğer sebebi idmanlarsa nasıl bir idman programı uygulanabilir ? Teşekkürler..
(4) 

flickr cılar bi el atın

joehigashi #306828 
Siteye yabancıyım ve fotoğraflarımın daha çok kişiye ulaşmasını istiyorum .fotokritik gibi bir fotoğrafı 50kb a düşürten ve yükleme limiti koyan sitelere yanaşmaya hiç niyetim yok.. Kıssadan hisse flickr da fotoğraf albümünün daha çok kitleye ulaşabilmesi için yapılabilecekler nelerdir ?
(2) 

Sony Dual Shock® 3 Wireless Controller joystick fiyatları

joehigashi #302141 
Nette en ucuz 105 tl ye buldum o da hizlial.com'da.. Electroworld un ve mediamarkt'ın siteleri detaylı olmadığı için fiyatları hakkında bir bilgim yok.. Acaba bu mağzalarda ya da diğer teknoloji marketlerde bu ürünü ucuz bulabilir miyim ? bulursam ne kadar fark eder ? Ha birde gittigidiyorda ve çeşitli spotçularda gayet cüzi fiyata orjinal olduğu iddia joypadlerde mevcut amma velakin çakma olma ihtimali karşısında 75 tl yi sokağa atma handikapı söz konusu olacağı için pekte yanaşmak istemiyorum.. Bunları kullanan ya da tavsiye edebilecekler var mı ?
(4) 

Ekşisözlük heroes of might and magic 5 fanatikleri

joehigashi #301706 
Bu yılların oyununu hala oynayan, acemisinin sorularını cevaplayabilecek birileri var mı acaba ?
(1) 

Çok basit adres tarifi bir yardım

joehigashi #300066 
Yarın rumelihisarına gitmeyi düşünüyorum hem fotoğraf çekeyim hemde keyifli bir vakit geçireyim falan.. amma velakin ulaşım hususunda bir bilgim yok şöyle sorayım

1- Eğer eminönü civarından ulaşmam gerekirse direkt olarak rumelihisarına hangi güzergahlardan ulaşabilirim

2- Rumelihisarı çevresinde cüzi ve tabir yerindeyse kol gibi geçirmeyen bir çay bahçesi ve kafeterya bulunabilir mi ? Tavsiye edebileceğiniz bir mekan var mı ?

3- Lütfen beni iett sitesine yönlendirmeyin

Teşekkürler..
(1) 

Basit bir ulaşım sorusu

joehigashi #289044 
Evet dostlar b.çekmece, çatalca tarafından yedikule zindanlarına nasıl ulaşabilirim, hangi vasıtalara binmem gerekir iett ye yönlendirmeden cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
(4) 

Notebook soğutucuları 2

joehigashi #284878 
Arkadaşlar sabah laptop soğutucuları ile ilgili verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ederim çıkarılan sonuç bu aletlerin son derece gerekli olduğu.. Şimdi yapmış olduğum araştırmalar neticesinde zalman ile beraber 2-3 tane marka ön plana çıkıyor bunlardan biride cooler master aşağadaki model fanlarının yeri değiştirildiği için hoşuma gitti acaba soğutma açısından iyi performans verir mi ? Yoksa hemen altındaki gibi tek ve daha büyük fanlı bir model mi daha uygun olur ?

www.webdenal.com

www.hepsiburada.com
(8) 

Laptop soğutucuları

joehigashi #284749 
Arkadaşlar yeni bir laptop aldım ama malum havalarda sıcak bir oyunu açtığımda bilgisayarda ciddi bir ısınma oluyor programlar vasıtası ile sıcaklığı ölçmedim ama şu harici soğutucular kafama takıldı. Laptop sğutucusu adı altında piyasada bir yığın ürün var fiyatları 10 tl'den 200 tl ye kadar çıkıyor ancak yaptığım araştırmalar kadarıyla kimi bilgisayar erbapları "yok kardeşim bu işler hikaye o soğutucular bilgisayarın dışındaki plastik aksamı soğutmaktan başka bir işe yaramaz işlemciye, ekran kartına etki etmez boşa para vermeyin" derken kimi kullanıcılar gerekli olduğunu işe yaradığını söylüyor. Siz laptop kullancısı kullanıcılar olarak bu cihazları tavsiye eder misiniz ? Hani bir oyuna girip bu şekilde ısına ısına götürürsem ve bu soğutuculardan almasam ileride bir sorun çıkartır ekran kartım işlemcim falan yanar mı ?
(2) 

İstediğim oyunu çalıştırabilen ortalama laptop tavsiyesi

joehigashi #283901 
4 sene önce aldığım hp dv 6000 serisi laptopup artık pert olma raddesine geldi. Vista olduğu için normal kullanımda bile zaman zaman kullanıcıyı yıldırması ve bezdirmesinden ötürü artık yeni bir laptop almaya karar kıldım. Laptopta pek oyun oynayan biri değilim ama sıkı bir medieval total war hayranıyım. Mevcut laptopumdaki Nvidia Geforce 8400M PCI Express® 383 MB TC (128 MB video belleği) ekran kartı ile oyunu medium detaylarda oynayabiliyorum ancak sağlam savaşlarda onda bile kasıyor hatta bazen windowsa atıyor. Şimdi en azından 2006 yılının oyununu high detaylarda oyunayabileceğim bir ekran kartını barındıran ne gibi bi laptop önerirsiniz ? Birde maksimum 1000 tl ye kadar bu tarz bir laptop bulunabilir mi ?
(2) 

Akvaryum olmadan kavanozda 5-10 balık yaşar mı ?

joehigashi #264512 
Gittigidiyorda geçenlerde aşağadaki video ve oyuncak olarak satılan ürün dikkatimi çekti. Adamlar toprağa gömülen balık yumurtalarını, basit bir kavanozu yemini falan satıyorlar. Belli bir süre sonra o yumurtadan 10-12 tane balık çıkıyormuş. benim kıt bilgime göre bu kadar balığı yaşatmak için mutlaka akvaryum şart bu hayvancağızlar büyüyünce o ufacık kavanozda 10-12 tanesi birden yaşar mı ? Yoksa olay tamamen ticari bazı çakallıklardan mı ibaret.. Aha da videosu

www.facebook.com
(3) 

gittigidiyordan camı çatlak gelen ürün

joehigashi #262189 
7 liraya ledli bir kitap okuma camı aldım amma velakin ürün elime ulaştığında ekranı çatlak haldeydi. Şimdi bununla ilgili yapmam gereken işlemler nelerdir ? Gittigidiyordan araştırdığım kadarıyla iade sürecinde kargo parasını alıcı ödemek durumundaymış zaten 5 tl kargo parası verdim şimdi adamın ayıplı gönderdiği ve kırılmaması için hiçbir önlem almadığı ürüne 10 tl daha kargo parası veripte 22 liraya mı getireceğim 7 liralık siparişi ? Başına bu tarz bir durum gelenler ne tavsiye ederler, nasıl bir süreç izlemeliyim ? Kargoya gidip tutanak talebinde bulunmamın bir faydası olur mu Teşekkürler
(1) 

Office 2010 için xp service pack 3 şart mı ?

joehigashi #251400 
Xp işletim sistemine sahip Makineme yüklemek istiyorum amma velakin sistem gereksinimlerinde service pack 3 istediğini söylüyor bende yüklü olan güncelleme ise service pack 2. Eğer service pack 3'ü kuramazsam office 2010'u yükleme şansım yok mu ? Diyelim service pack 3'ü kurduk networke bağlı olan bir sistemde ya da genel anlamda bilgisayarı olumsuz etkileyecek bir güncelleme midir service pack 3 ? Bir kaç yerde makineyi yavaşlattığını ve çeşitli sorunlar çıkarttığını duydum doğru mudur ?
(3) 

amazon.com'dan tişört almak

joehigashi #250059 
Mümkün müdür arkadaşlar ? İstediğim tişört 15-20 dolar arası bir şey shipping için 7 dolar falan diyor acaba bunun gümrüğe takılma ya da elime ulaşmama gibi bir durumu söz konusu mu ? Sipariş mümkünse nelere dikkat etmek gerek, sipariş esnasında ürünün türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceğini bilme şansım var mı ? Teşekkürler..
(3) 

Fotoğraf - Geniş Açı Sevdasından vazgeçiş

joehigashi #246487 
Acaip şekilde istekliydim şöyle güzel bir tokina 11-16 f/2.8 lensim olması için amma velakin hayyamda fiyatların 1350 tl'den başlaması ikinci el içinde 1100 tl fiyat biçilmesi üzerine hem bu lensten hem geniş açı sevdamdan vazgeçtim. Evet sigma 10-20 var muadil olarak ama araştırdığım o ki tokina ile arasında bariz farklar varmış. Madem öyle ve geniş açıdan alınan zevki aman aman vermeyecekse neden minimum 600-700 tl arası bir fiyat ödeyelim.. İlerde doların düşmesine dua eder tokinanın fiyatının aşağa inmesini bekleriz bari napalım.. Elimde 50 mm f/1.8 lens ve 18-55 kitlens olduğu için bari şöyle orta kademe en azından zoom kabiliyeti iyi sayılacak bir lenste karar kıldım kararımı 180 derece değiştirerek :=) bu doğrultuda karşıma canon 55-250 çıktı. İkinci eli 350 tl ye dahi satılıyor.. Muhtelif sitelerden okuduğum kadarıyla da fiyat performans oranı iyi bir lensmiş. Acaba 400 tl ye kadar bu kademede tavsiye edeceğiniz başka bir lens var mıdır ? Hiç olmazsa şu 18-55 kit lensten daha iyi performans versinde ilerde geniş açı düşünürüz artık napalım.. Ya da bütün bunlara gerek kalmadan şu tokina bu zamanda 900-1000 tl arasına bulunamaz mı bu zamanda ? Teşekkürler..

mobil görünümden çık