(2) 

Türkiye ligi çok kalitesiz rererö

speedy #473066 
Daum zamanında Fenerbahçe ligde yardırırken spor yazarları anlaşmış gibi sürekli lig kalitesiz, lig kalitesiz deyip duruyorlardı, sonra azalarak bitti bu muhabbet, ne oldu ligin kalitesi mi arttı?
(1) 

Yılmaz Güney film tavsiyesi?

speedy #471229 
Yılmaz Güney'in Umut, Umutsuzlar, Arkadaş, Sürü, Yol ve Duvar filmlerini izledim. Başka kayda değer, tavsiye edeceğiniz filmi var mı? Cüneyt Arkın tarzı herkesi dövüp öldürdüğü filmlerden olmasın mümkünse.
(7) 

Ben 6 yaşımdan beri Cockeye's Song dinliyorum lan

speedy #470016 
Sözlükte değilim. Şu entrynin sahibine bir mesaj falan atsanız, (bkz: #20159265 ), çünkü tamamen yanlış bilgi. Kemal Sunal arşivcisiyim ve Cockeye's Song hayatımın müziklerinden biri. Ben böyle bir şeye rastlamadım, doğruysa kanıt göstersin çok merak ediyorum cidden. Teşekkürler.
(1) 

Dedemin insanları-müzik

speedy #469059 
Dedemin insanları fragmanı başındaki müzik kimin? Özellikle başındaki kısım lazım
(git: www.youtube.com
(4) 

Bu T-shirt neyin nesi?

speedy #468135 
Resimdeki t-shirtü ve türevlerini, bu yaz her 4 apaçinin üçünde gördüm de. (Renkler falan farklı olabilir, o yıldızlar fixdi hepsinde)Ünlü bir markanın çakması falan mıydı acaba?
(1) 

İngilizce Çeviri Yardım

speedy #466685 
İngizlice'ye hakim arkadaşlar, yazanları kısaca özetleyebilir mi?

On 9 February 2011, the European Ombudsman published his draft recommendation in his inquiry into a complaint against the European Commission in relation with the Erasmus Mundus programme. The European Ombudsman has asked the European Commission to make an ex-gratia payment of 1500 Euro to each of ca. 25 students from outside the European Union who participated in the European Union scholarship programme Erasmus Mundus I. This follows a complaint from a Canadian student who claimed that the European Commission misinformed postgraduate students participating in the EuMAS programme about the structure of Erasmus Mundus. After more than four years of inquiry into the complaint, the Ombudsman considers that the Commission should make an ex-gratia payment of total ca. 35 000 Euro as a recognition of the inconvenience experienced by the students concerned.
(1) 

Rusya'da maçlar neden 19'da başlıyor?

speedy #464193 
1- Rusya'da maçlar neden 19'da başlıyor? Bu herifler şampiyonlar ligi gruplarda da 19da falan oynuyorlar, soğuk diye bi muhabbet var ama? Yani 2-3 saat erken oynayınca soğuk olmuyo mu?
2- rövanş maçı hangi kanalda?
(3) 

Konsolosluk Aramak?

speedy #460302 
Atıyorum Türkiye'deki İspanya, İtalya vb. bir ülkenin konsolosluğunu telefonla arayacağım, sorularımı Türkçe sorabilir miyim yoksa o ülkenin dillerinde mi konuşuluyor?
(2) 

Anlayamadığım metrobüs entry'si

speedy #458704 
( git: #29735663 )bu entryde arkadaş ne demek istemiş 'durağı cevizlibağ olan otobüslere binen yolcuların inmeyi reddetmesi '?
(2) 

Askerlik teciline kaçta gidilmeli?

speedy #455348 
Soru başlıkta arkadaşlar?
(2) 

Rusça dublajlı filmler

speedy #454408 
(bkz: rusca dublajlı filmler)başlığında arkadaşlar da bahsetmiş, filmin orjinal sesinin üstüne adamın biri filmdeki tüm karakterleri rusça seslendiriyor hani, lan bunun ne mantığı var abi? Tarkovskyler yetiştirmiş toplum yabancı filmleri böyle mi izliyo yani?
(4) 

spor müsabakalarında kameraman

speedy #450869 
Spor müsabakalarında kameraman istediği gibi seyirciyi çekebilme hakkına sahip mi, (bkz: manisaspor galatasaray maçındaki esneyen adam ), sevgilisine karısına dakikalarca zoom yapılan adam, maçta küfür ederken çekilen adam, Dünya kupasında da burnunu karıştırırken çekilen dev ekrandaki kadın 'ne çekiyorsunuz' falan diyip kameramana, yayıncı kuruluşa dava falan açabilir mi? Seyircinin teşhirden rahatsız olma hakkı yok mu? Yoksa bileti aldıysan bunlara da razısın denip davayı açtığıyla mı kalır?
(4) 

Adnan Öztürk açıklaması

speedy #446724 
Adnan Öztürk geçen şöyle bir laf etmiş: 'Bizim stadımız şehrin ortasında, yaylada değil' ne demek la bu Kadıköy yayla oluyor da Seyrantepe mi şehrin merkezi?
(2) 

Eski Bir Sadri Alışık Filmi

speedy #442189 
Hayal meyal hatırladığım siyah beyaz bir Sadri Alışık filmi soracağım size Sadri Alışık ve arkadaşları turist bir kızı gezdiriyordu İstanbul'da. Haliç'in pis kokusunu duymasın diye turist kıza'burnunu kapat bizde adettir köprünün üstünden geçerken' falan diyorlardı.
(6) 

Film izleyeceğim ama nereden başlamalı?

speedy #437580 
Sorum Hanekeci, Kieslowskici reislere gelsin, ayıptır söylemesi film arşivim geniş, diyelim hiç bilmediğiniz bir yönetmenin filmini izleyeceksiniz hangi filmini izlersiniz en popüler film, en başarılı filmlerini mi izleyerek başlanır yoksa yönetmenin çektiği filmlerin kronolojik sırasından mı gidilmeli, bunun adabı nedir? Benim zihinde çok büyük sorun oluyor da bu yönetmenin hangi filminden başlamalıyım sorusu, yol gösterin lütfen:)
(3) 

Karşı taraf facebookta attığım mesajı gördü mü?

speedy #437560 
Selam yunan milli takım destekçileri, facebookta mesaj atıyormuşsun ya hani karşı taraf bu mesajı okudu mu okumadı mı anlaşılıyormuş, öyle bir şeyler duydum, doğrusu nedir? Ben kim miyim facebookta sadece feyk hesapla takılan facebook cahili.
(4) 

Behzat Ç. merak ettiklerim

speedy #434851 
Behzat Ç. dizisini izlemiyorum, filmi izledim sadece, Behzat'ın ekibinde ofiste acunun yarışmasında kutu açan eli yüzü düzgün bi adam var, neci lan o? Filmde en figurandan daha figüran bi rol vermişler dizide ne yapıyor adam, arada konuşturuyorlar mı bari? Bi de bana biri Behzat Ç'nin kızı nasıl öldü, Behzat'ın karısı falan yok mu biri özetleyebilir mi? Teşekkürler.
(3) 

yahoo.co.uk maili

speedy #434719 
bi yahoo hesabım var fakat bu yahoo'yu pek bilmiyorum, ingiltereden bir arkadaşım mailini verdi @yahoo.co.uk şeklinde uzantısı var, şimdi ben bunu yahoo messengera ekleyip konuşabilirim değil mi? bir de msne ekleyebilip konuşabilir miyim?
(3) 

Irreversible filmi hakkında

speedy #434099 
hani şu uzun tecavüz sahneli filmden bahsediyorum:) Rektuma giriyorla orda Tenya denen tecavüzcüyü arıyolar harıl harıl orda işte bulup öldürdükleri adam Tenya değilmiş bir arkadaşım öyle demişti, doğru mu söylüyor cidden?
(1) 

Alkışlarlayasiyorum sorunu

speedy #416042 
Alkışlarlayasiyorum.com sitesine 1 haftadır falan üye girişi ile bağlıyım, çıkış yap diyorum, çıkmıyor bir türlü sinir oldum sizde durum nasıl?
(7) 

Doğalgaz mı doğal gaz mı?

speedy #411466 
Bu kelimenin yazımı nasıl arkadaşlar, ayrı ayrı mı bitişik mi?
(1) 

Naked filmini bilenler gelsin sadece

speedy #410895 
Mike Leigh'in bu eserinde kahramanımız Johnny hani ufak kahvaltıhane gibi bir yerde çalışan filmdeki en eli yüzü düzgün helal süt emmiş bir kızla tanışıyor ve kız onu evine götürüyor orda banyo falan yapıyor,sonra ne oluyor da kız Johnny yi evinden kovuyor, o kızın olayı nedir? O kısımda ne oluyor tam olarak ben anlamadım hiç birşey?
(3) 

Ales - İstanbulkart

speedy #409422 
össden 5 yıl sonra ilk defa bir sınava giricem, güvenlik önlemleri falan bayağı içine etmişler olayın yarın sadece cebimde istanbulkart olursa bir şey derler mi? Anahtar, cüzdan, telefon vb. eşyasını millet napıyor sahiden emanetçi bir şey oluyor mu, anamızı babamızı mı götürcez bu yaştan sonra bi de sınavlara.
(5) 

Bilmem ne olabilir, bu size koyabilir

speedy #406057 
ya böyle salak salak cünleler görüyorum facebookta orda burda nerden geliyor, bu söz kalıbı?
(6) 

Bir kaç ingilizce okunuş

speedy #405407 
Arkadaşlar şu sayılar nasıl okunuyor, ingilizce sunum var da

2/3 , 10/25 , 3,8 , 36786987
(5) 

Arsenal menajeri Arsene Wenger

speedy #404146 
İngiltere premier liginde teknik direktörlere neden menajer deniyor, ben hiç R.Madrid menajeri Mourinho vb. bir söz duymadım, menajer ve teknik direktör tamamen aynı anlama mı geliyor yoksa arada fark var mı?
(2) 

Bilinmeyen Şarkının adını öğrenme

speedy #404143 
Bilgisayarımda bazı mp3 dosyaları var bilinmeyen dosya adında bunlara şarkı ismi ve sanatçı ismi otomatik olarak nasıl eklenebiliyor?
(5) 

Yedek külübesindeki adam gole sevinme

speedy #399638 
Sorum şu futbolda yedek külübesindeki adam atılan gol sonrası sahaya girip sevince katılabilir mi? Kart mart cezası var mı yoksa?
(3) 

nk ne demek?

speedy #396592 
Word de varya hani ayarlarda satır aralığı 2 nk falan bu ne demek?
(1) 

Fine particle

speedy #392718 
Bunun Türkçe'si falan nedir, bilen? Hava kirliliği ile ilgili bir terim de Türkçe'de bir karşılığı vardır diye şeyettim.
(3) 

İstanbul içi ucuz renkli çıktı

speedy #391288 
Arkadaşlar kampüsümde(itü) renkli çıktı 50 kuruş, acaba daha ucuz bir yer var mıdır?
(2) 

Simulink bilen beri gelsin

speedy #389457 
Çok temel bir şey sorucam da resimde kırmızı ile yuvarlak içine aldığımız yerleri hangi komutla yapıyoruz, ben akımları resimdeki gibi 2'ye 3'e ayırmak istiyorum da
(7) 

Aramaya geri dönme

speedy #376280 
Diyelim bir arkadaşınızı aradınız, cevap vermedi, olabilir işi vardır, derstedir, müsait değildir vb. eyvallah. Ama sonra o kişi bana mutlaka geri dönmeli arama olur, mesaj olur, çağrı olur (aramışsın açamadım vb.), dönmüyorsa o kişi beni sklemiyordur ve demekki arkadaşım falan değildir, bu şekilde düşünüyorum. Haksız mıyım? Ha beni gördüğünde kontorüm yoktu, çağrını göremedim falan derse canımı yesin o ayrı.
(3) 

Foursquare sorusu

speedy #375358 
Millet yazıyor ya hani twitter'da 'I'm at Starbucks (Beyoğlu, İstanbul) w/ 29 others' bilmemne, hadi yerini anladık da o 29 ne demek, o sayıyı kendileri mi ekliyor?
(3) 

ABD - Petrole Bağımlılık

speedy #373709 
Yüzeysel bir soru olabilir ama madem nükleerden elde edilen enerji doğalgaz, petrol vb. enerji kaynaklarına göre çok çok fazla. ABD kursun bu nükleer santrallerden kurabildiği kadar ülkesine karşılasın enerji ihtiyacını, illa petrolden mi karşılanacak enerji ihtiyacı?
(1) 

word sayfa numaralandırma

speedy #373175 
wordde ilk 2 sayfa i, ii diye başlayacak sonraki sayfalar 1,2,3 diye devam edecek, nasıl yaparım?
(2) 

Yan çekilmiş video

speedy #364334 
Hani resime saat yönünde değiştir deyip düzenliyoruz ya bu yan çekilmiş video için de var mı? Lütfen olsun.
(1) 

Metin Erksan - Cevizli Baklava

speedy #361251 
Ssg sözlükteki (bkz: Metin Erksan ) başlığında cevizli baklava bakınızı vermiş, alakayı anlamadım.
(5) 

Eti Browni İntense

speedy #354289 
İlk defa Eti Browni Intense yedim, vişnelisinden fakat acı lan bu, trollük gibi olmasın da bu muymuş browni intense diye şişirip durdukları şey
(1) 

Almanca bilen gelsin

speedy #352078 
Şu resimdekilerin Türkçe meali lütfen.
(2) 

otomatik saat hastalığı

speedy #347212 
Ya biri bana anlatsın şu otomatik saat hastalığı nedir, forumlarda olsun orda burda, saat tavsiyesi istiyoruz, o paraya otomatik saat alırsın, pilli saat kullananlar gerçek saatsever değildir bilmem ne? Otomatik saatin pil derdi yok falan da başka ne yapıyor bu meret de millet hastası bu kadar
(3) 

resimdeki kimdir?

speedy #347208 
Resimdeki kimdir?
(6) 

Arap cdsine ne denir?

speedy #334616 
Cevap LCD imiş, espriyi anlamadım?
(1) 

zenci-beyaz pisuvarda işeme şakası

speedy #328695 
Bir kamera şakası vardı adam pisuvarda işerken iri yarı bir zenci geliyor ve adamın kamışa bakıp kopuyodu falan izlemişsinizdir muhakkak bu videonun linkini paylaşabilir misiniz?
(1) 

Facebook telefon numara istiyor

speedy #327757 
Facebooktan falan hazzetmem, hesabım yok sadece çok nadiren girdiğim bir fake hesabım var, facebook hazretleri uyarı veriyor telefon numaram gerekliymiş accountımı verify için? Sitede hiç bir şekilde gezinemiyorum şimdi, bu nedir abi millet telini mi veriyor şimdi bu facebooka?
(2) 

Kapuşon bağcıkları nasıl durmalı?

speedy #326780 
Kapuşonlu sweatshirtlerin bağcıkları nasıl olmalı cix insanlar, dışarda mı içerde mi? Kural falan var mıdır içeride olacak ya da dışarıda diye, içeri soksak kro mu oluruz atıyorum, ya da uzun bağcıklarla gezmek daha mı iyi?
(7) 

hava %79 azot falan

speedy #326686 
havanın %79u azot, %21i oksijendir ya bu oran molce oran mıydı ağırlıkça mı?
(4) 

çalan müzik hangi şarkıdan?

speedy #326383 
şu linkte çalan müzik hangi şarkı da geçmekteydi acaba çok tanıdık geliyor da saatlerdir dinliyorum?

www.ette56.com.tr
(6) 

başlangıçta çalışan programlardan hangisini kaldırayım?

speedy #325342 
....
(3) 

muavinsiz 500t

speedy #311823 
bir arkadaşım muavin olmadığından 500t nin çok yavaş gittiğinden emniyet şeridine eskisi gibi dalmadığından falan bahsediyor, doğru mu?

mobil görünümden çık