(4) 

Dudakta ucuk

speedy #991718 
2 gün önce kötü bir rüya görmüştüm, bugun Üst dudağımda bir uçuk peydah oldu, insan içine çıkacak halim yok, hafta sonu eve kapanacağım o derece. Nasıl geçer bu meret, tavsiye lütfen?
(3) 

Bankada operations officer ne iş yapar?

speedy #970485 
Soru başlıkta?
(2) 

Hangi usb'yi alayım?

speedy #942260 
(1) 

SGK sorgulama

speedy #933801 
Kısayollara eklemiştim, burdan giriyordum: esgm.sgk.gov.tr bu kodumun sıtesi 1 aydır mı bozuk, başka link falan mı var, nedr, yardım lütfen?
(2) 

Türkiye'ye fax nasıl yollayacagım?

speedy #930213 
İngiltere'deyim. Türkiye'ye fax yollayacağım. Nasıl cıkıs yapmam gerekir?
(1) 

Bu reklamda oynayanlar kim?

speedy #924592 
Bu reklamda oynayan ünlü biri var mı? www.youtube.com
(5) 

İş bankası kart ücreti kesmiş

speedy #921405 
ğrenci olmama rağmen 45 tl kart ücreti kesmiş geçen yıl ekim ayında. şimdi dilekçe yazacağım öğrenci belgesi ekleyip. Dilekçe kime yollanıyor genel müdürlüğe mi, bağlı bulunulan banka şubesine mi? Bir de iade ediyorlar mı? Tesekkurler
(27) 

Alevilikte domuz eti

speedy #914428 
Serbest mi?
(2) 

Internette sorun yok, ama bağlantı sık sık kesililiyor. Ne yapmalı

speedy #913626 
Merhaba, internette bir sorun yok. Aynı aga başka bir laptoptan gırdıgımde internet stabil. Ama emektar laptopta ınternet gıdıp geliyor her 10 saniyede bir. Bunun nedenı nedır? Sorun pcde sanırım. Kablosuz ınternet bu arada
(9) 

Grinin elli tonu -spoiler içerir-

speedy #909704 
Mağaradan yeni çıktım da, filmi biri özetleyebilir mi, ulu orta spoilerını her şeyini. Masum temiz kıza, zengin pçi erkek sado mazo girişecek, bu mu yani film?
(3) 

Banka para gönderme işleri

speedy #908983 
Diyelim bir bankanın müşterisiyiz, bu bankaya gidip yurt dışındaki bir banka hesabına para yollayacağız. Para elimizde nakit olarak var.
1- Parayı önce kendi hesabımıza yatırıp, sonra kendi hesabımızdan yollamak
2- Ben sizin müşterinizim diyip şu kadar parayı şu hesaba yollamak istiyorum diyip elden vermek

İkisi aynı şey mi, hangisi daha pahalı, ucuz?

Teşekkurler
(1) 

Google+ profilimi buldum

speedy #899698 
Zamanında bir gmail hesabı açmıştım sanırım. Adımı öylesine Google'a yazdım Google+ profilim çıktı. Arakadaşlarımdan da 3 takipçim varmış. Bu profili nasıl silebilirim?
(1) 

Kısa çeviri

speedy #880353 
"Most buses will run until just after midnight."

Ne demek bu? Teşekkürler
(8) 

Zenci şükürsüzlüğü

speedy #869106 
İngiltere 2011 olayları ve Ferguson olayları vs. gösteriyor ki bu adamlar da inanılmaz bir eziklik, ırkçılığa maruz kalma durumu var. Resmen kendilerini ikinci, üçüncü sınıf vatandaş olarak görüyorlar. Ulan İngiltere'de Amerika'da yaşıyorsun vatandaşlığın var, mülteci falan da değilsin. Pezevenk Afrika'da, Ortadoğuda savaşın ortasında doğup, yaşasan daha mı iyiydi. Oku, çalış senin de olsun, ırkçılık varsa iki kat, üç kat çalış. Sürekli devlet bize bakmıyor, ırkçılık var geyikleri. İngiltere'de yaşadığımdan biliyorum türkün, kürdün boku dahi olamayacak yaşam formları çoğunlukta bu siyahi arkadaşların arasında. Uyuşturucu, suç vs zaten uzmanlık alanları. Siz ne düşünüyorsunuz bu zenci şükürsüzlüğü hakkında?
(5) 

Gözde oluşan perde gibi şey

speedy #867560 
Bunun adı ne? ameliyatla alınıyormuş.
(6) 

Volkan'ın yediği gol

speedy #860325 
Çok takip eden biri değilim futbolu, şimdi özeti izledim. Ulan o nasıl gol yemek, skeyim böyle kaleciliği affedersiniz. Bilerek mi yedi sizce? Kadlec'i yedek bıraktırmak için, sevmiyorlar Kadlec'i vs. Kadlec de niye tutmuyorsun falan mı diyor, bir şeyler söylüyor sonra ama.
(1) 

Kısa çeviri

speedy #860034 
A Shoreditch twat is defined by their Hoxton Finn haircut, 80s retro 90s fusion clothes (usually a suit jacket, blue ripped jeans, and white trainers/shoes), an ability to talk about pseudo-intellectual artistic bullshit with no relevance to the real world, completely up their own backsides, and a failure to comprehend that they are the laughing stock of the rest of the normal local (ethnic) population.

Teşekkürler.
(4) 

Bu ne demek?

speedy #859124 
Anlamadım: eksisozluk.com
(12) 

İyi yerlere gelmiş üçüncü dünya ülkesi vatandaşını kıskanma

speedy #851735 
İngilteredeyim. Hintli, arap, Ortadoğulu, zenci vs. iyi bir kariyer yaptıysa içimden "vay a.k. elin arabına, Hintlisine bak, adam nerelerde mühendislik yapıyor, nerelerde okumuş, aha gökdelenden çıktı; ben bu gökdelene hayatım boyunca hiçbir zaman giremeyeceğim belki de falan" gibisinden duygular geçiyor:) Linkedinden profili görünce vay mına koyim herifin okduğu okullara bak vs. Ya da yanında sarışın, güzel kız görünce hele o arap zenginleri falan görünce içimden hasiktir çekiyorum. Ulan sarı İngiliz ya da beyaz biri yapınca normal, eyvallah da bu adamlara karşı niye iç sesim bu kadar gaddar? Size de oluyor mu, sırf bendeki algı problemi değildir inşallah?
(2) 

Sincerely, faithfully, kind regards bilmemne

speedy #849778 
Selamlar, İngilizce mektup, e-mail formatları olur ya: isim kullanılınca şöyle, dear sir/madam deyince böyle, virgül alır almaz, formali, informali hepsi çorba oldu benim kafada. Sağlam bir yerden link verseniz de en baştan resetleyip öğrensem şunları
(10) 

Verilen selamı almayan mallar

speedy #843546 
Bunlar nasıl insan abi, var mı burada onları savunabilecek ben de selam vermem falan diyen? Günaydın, merhaba falan diyorsun hiç tepki yok. Ulan illa enseye şaplak, göte parmak konuma gelince mi birbirlerinin selamını alıp, kabul ediyor bu yavşaklar?
(6) 

School leaver vs graduate

speedy #841975 
Bu ikisi arasındaki fark nedir?
(6) 

May contain traces of nuts

speedy #840106 
Yoğurdun ambalajında yazıyor: "May contain traces of nuts". Ne demek bu?
(2) 

Espri ne?

speedy #839105 
(5) 

Bu linkten sonrası gelmiyor değil mi?

speedy #838672 
Bu linke tıklayın: courses.learndirect.co.uk
virüs falan değil korkmayın. Sonra yeşil yere tıklayın. Sonrası ben de yok multimedyalı bir şey çıkması lazım, siz de bir şey çıkmıyor değil mi?
(2) 

Haber sunucusu başka kameraya bakarken diğer kameradan çekmek

speedy #836384 
Bu videonun ilk saniyelerinde görülebilir, ne demek istediğim www.youtube.com Ulan spiker haberi okuyor, yandan niye çekiyorsun ya da kamerayı niye oynatıyorsun? Adam gibi çeksene şunu, spikeri salak yerine koyuyorsun. Bir değil iki değil çok yapıyorlar bunu, nedeni ne, derdini skeyim butonu nerde?
(9) 

"You will have" kalıbı

speedy #835304 
Yabancı iş ilanlarında sürekli geçiyor bu "you will have" kalıbı. Mesela bu: You will have an excellent track record in sales and selling training type products.
Şimdi bu kalıp, adamın işe başvurmadan önce sahip olması gereken özelliklerden bahsetmek için mi kullanılıyor? Will gelecek zaman ya, işi aldıktan sonra bu özelliklere sahip olacaksın gibi bir anlam yok dimi? Saçma zaten
(4) 

Kaza anında çift katlı otobüste üst kat mı alt kat mı güvenlidir, neden?

speedy #832968 
Soru başlıkta. Kaza şarampollü, devrilmeli, üst geçide çarpmalı bir kaza değil. Normal önden, arkadan ya da yandan çarpmalı klasik kaza
(3) 

Linkedin'de profillerin ingilizce olması

speedy #831948 
Herkes x specialist, engineer bilmemne mezun olunan yerler x High school, x Technical University falan eyvallah da niye İngilizce yazılıyor. Yurt dışı bağlantısı falan desem bu çok küçük azınlıktır ya. Ulan İngiltere2de yaşayan siz misiniz ben miyim:)
(1) 

Sözlükten "Poppo" nickli arkadaşa mesaj atabilir misiniz?Buraya baksın

speedy #830940 
Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Yer isimlerindeki "Cross" ne anlama geliyor?

speedy #821358 
Londra'da yer isimlerinde rastlıyorum. Mesela King's Cross, Waltham Cross, Knights Cross vs. Buradaki "cross" ne anlama geliyor?
(1) 

Emekli maaşı için hangi banka?

speedy #819375 
Babam emekli oldu da. Banka işlerinden pek anlamaz bizimkiler. Ben de yurt dışında yaşıyorum. Emekli maaşını hangi bankadan alsın? Yok size kredi verelim, hesap işletim ücreti, kredi kartı, ek hesap, otomatik ödeme talimatı verin bilmemne bizimkileri rahatsız edip, uğraştırmasın, çakallık yapmasın. Gününde sorunsuz paralarını alsınlar yeter. Tavsiyeler?
(8) 

Okunuşu "siv" olan ingilizce kelime

speedy #815370 
İngiltere'deyim. Deri saatimin kayışı yırtılmıştı. Gittim terziye saatçiye götür falan dedi. Ben de saatçiye gerek yok sen yaparsın "you can sew(siv diye telaffuz ettim)" falan dedim. Adam almadı benim işi. Ama bu "sew"(dikmek fiili) sov diye okunuyormuş ya la:) ben ne dedim adama siv diye okuyarak acaba?
(5) 

Londra'daki Gaziantepliler

speedy #814196 
Çok Antepli var. Çok sakat var:) İngiltere Antepli alımı falan mı yapıyor düzenli olarak, nedir? Rasladığım her üç Türk'ten biri Antepliyim diyor. Soran olursa ben de bundan sonra Antepliyim diyeceğim, arkam sağlam gözüksün:)
(3) 

İnsan isminden ülke belirleme

speedy #811519 
Var mıdır öyle bir site? Mesela ismi yazayım, şu ülke vatandaşları kullanıyor daha çok o ismi diye çıkarsın bana. Atıyorum Sergei yazınca Rus ismi desin, Hans yazınca alman ismi desin.
(3) 

Oy kullanmamanın cezası

speedy #809796 
Yine bir seçimi kaçıracağım, yurt dışında olduğumdan. Daha önce belediye seçimlerini kaçırmıştım. Oy vermedi diye ceza alan vs var mı, kanlı canlı örnek, ne kadar?
(4) 

CV'de ev adresi

speedy #805654 
Tamam, şu semtte, şu mahallede falan oturulunuyor diye yazılır da. Ev adresini daire numarasına kadar yazmak neyin nesidir? Tüm dünyada böyle sanırım. İşi aldıktan sonra verilir bu adres. İletişime geçecek adam telden, mailden ulaşır zaten. Sanki pizza yollayacaklar. Bir sürü bilgimiz ik stajyerinin bile elinin altında a.q.
(8) 

Londra gece hayatı

speedy #804602 
Açık konuşayım şimdi: hedef sarışın fıstıklar:)Londra gece hayatının tecrübeli abilerinin tavsiyelerini beklemekteyim şöyle fazla tuzlu olmayan, kız/erkek oranının yüksek olduğu clublar, barlardan tecrübe ettiklerinizi özelden ya da açıktan yazabilirsiniz. Böyle sorunca da abaza, barzo gibi izlenim vermiş oldum ama Cem Yılmaz anlatıyordu ya, askerde san Joseph mezunu yeter lan ben de koyacam diyormuş ya o hesap benimki:) Hintlinin, zencinin ellerinde püskevitler, kolarında, kucaklarında sarışınlar görünce bizde niye yok diye isyan edip bu soruyu soruyorum.
(4) 

CV'deki boşluk

speedy #801223 
Cv'mde yaklaşık bir yıl kadar bir boşluk var. Bu boşlukta ne yaptın, derseniz iş aramadım, full gezdim, can sıkılınca da yurt dışında sektörümden alakasız bir yerde çalışmışlığım var. Şimdi yurt dışındayım iş başvurusu yapıyorum da sorarlarsa o boşluk ne diye, Türkiye'de zorunlu askerlik var, 12 ay askerlik yaptım diye sıkayım mı? Askerlik tabiki yapmadım.
(5) 

Oyster card'ı başkasının yerine basabiliyor muyuz?

speedy #800922 
Londra'nın akbili bu oyster nanesini diyelim otobüse ya da metroya binerken bastım, arkadaşımın oysteri yok ya da bitmiş, onun yerine de basabiliyor muyum? Arka arkaya bir karttan 2 kere basmak mümkün mü?Metrodaki görevli, otobüsteki şöfor napıyon birader yasak, insin aşağı gitsin oyster alsın, para yüklesin bilmemne diye artislik yapar mı yoksa? Otobüslerde cash kaldırıldı bu arada.
(9) 

RTE'nin cumhurbaşkanı olması

speedy #800231 
Öncelikle gündemi fazla takip etmediğim, çok okuyup izleyemediğim için özür diliyorum. Bu soru muhakkak defalarca tartışılmıştır şimdiye kadar muhtemelen. RTE neden cumhurbaşkanı oluyor? Cumhurbaşkanlığı pasif bir görev değil midir, önüne geleni onaylar, bir kaç yurt dışı ziyareti yapar. Akp için Gül olmuş x olmuş farketmez, seçtirdiği biri kukla olarak istenileni yapar orada zaten cumhurbaşkanı olarak. Başbakan ise Türk siyasetinde gündemi belirleyen kişi olmuştur her zaman, muhalefetle uğraşır, yerin dibine sokar, her gün televizyonlarda, gazetelerde manşettedir. Burda Akp, RTE gibi bir önemli figürü neden 2. plana atıyor. Cumhurbaşkanı `olunca biraz daha tarafsızmış gibi davranması lazım en azından muhalefete bu kadar sallayıp, laf dalaşına falan giremez herhalde. Planlar nedir?
(2) 

Resimli ilan vermece

speedy #798595 
Facebook Oda kiralama sayfalarında görüyorum bazen. Resimdeki gibi bir şey hangi programla, nasıl hazırlanıyor?
(4) 

İngiltere'deki Kıbrıslılar

speedy #792741 
İngiltere'deyim Türk semtlerini gözlemleme fırsatım oldu: burada Kıbrıslı Türk çok var. KKTC ile İngiltere vizeleri mi kaldırmış vatandaşlık mı dağıtmış n'apmış? Buralar hep dönerci, Kıbrıslı, kürt kaynıyor. Tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor gelmeyin:)
(4) 

Milliyet.com.tr abla cinayeti

speedy #790084 
Bugün farkettim, herhangi bir haber okumaya giriyorum, videolu sesli ablasına asılan adamı kesen haberi çıkıyor. Nasıl engellerim bu durumu?
(1) 

Şu arkadaşa mesaj atar mısınız, duyuru hesabına baksın

speedy #787761 
"zero times infinity" kişisine. Teşekkürler.
(5) 

Xperia telefonum resimleri açamıyor

speedy #786812 
Bugün farkettim, belki bir şey silmiş olabilirim, resim dosyaları aynen duruyor, resimlere tıkladığımda siyah ekran çıkıyor, hiçbir şekilde müdahale edemiyrum. ne yapayım, yardım lütfen
(2) 

Hesaba para yollamak

speedy #786782 
Almanya'da yaşayan bir yakınım Euro hesabından, benim Unicredit Euro hesabıma para yollayacak, ne lazım şimdi? Iban ve ad soyad bilgisi yeterli mi?
(4) 

İngiltere'de kiralık ilanlarında neden hep haftalık fiyatları yazıyorlar?

speedy #783785 
Soru başlıkta. Adam gibi desene aylık şu kadar? Haftalık bilmem kaç diyor pezevenk, iyi o zaman 2 hafta kalıcam diyorum, minimum kontrat süresi 3 ay diyor. Kısa süreli kiralık veren de var tabi aylık olarak söyleyen de ama bunlar yüzdeye vurulduğunda çok az bir kesim. Niye hafta üzerinden söylüyorlar bu fiyatı?
(4) 

Bir Linkedin hesabının ne zaman açıldığını öğrenmek

speedy #782865 
Linkedin hesabım yok öncelikle, sorum linkedin kullanıcılarına bir hesabın ne zaman açıldığını öğrenebiliyor musunuz?
(3) 

Fenerbahçe'nin bu seneki şampiyonluğu

speedy #778787 
Yurt dışında olduğumdan golleri izlemek dışında çok takip edemedim bu seneki şampiyonluğu. Oynadığımız sistem neydi, ideal kadromuz vs. birileri yazabilir mi?

mobil görünümden çık