(1) 

Ayak kokusu sprayi

speedy #777331 
İlk defa alıcam, markette gördüm aynısını www.ebay.co.uk , yalnız bu spraylarin adabı nedir ayakkabıya mı sıkılır, yoksa çıplak ayağa mı, çoraba mı? Üstünde kullanım talimatı yazar diyen Nihat Doğan'la otelde basılsın:)
(18) 

Süpermarkette self kasa

speedy #776272 
İtalya ve İngiltere'de gördüğüm insanlar bazen, gidiyor kasiyersiz kasaya her bir şeyini kendi okutuyor, ödemesini vs kendi yapıyor, kartla, nakitle vs. Sıra falan beklememek avantaj tabii de, bazen kasiyerler bomboş dururken müşterinin cebelleşmesi garibime gidiyor, self kasanın getirdiği bilmediğimiz bir olayı mı var la yoksa ucuzluk falan? Bir de kimisi koca arabayla kasiyerli sıraya giriyor, aldığı hiç bir şeyi okutmadan, arabadakileri boşaltmadan gene arabayla çıkıyor. Kasiyere kart mı gösteriyor, ödeme mi yapıyor pek ayrıntılı gözleyemedim. Bunların olayı ne?
(13) 

İtalya'nın ayağa düşmesi

speedy #762920 
Milano, Torino, Genova'yı iyi biliyorum ve tespitim sadece bunlarla sınırlı öncelikle. Bu kadar kalitesiz, niteliksiz göçmen nasıl gelmiş bu ülkeye? Çinlisi, Hintlisi, latini, arabı, tüm afrika zaten burda resmen. Ulan daha bugün Milano'da Porta venezia metro girişinde işeyen adam gördüm öğlen. En berbatı Torino (burda yaşadığım olay çok fantastik, kimse inanmayacak o yüzden yazmıyorum), şehirde İtalyan yok lan belki de. Genova denilen yer zaten Afrika'nın köyü sanırsam. Tamam lan abarttım biraz:) İlla cepte bok gibi para mı olması lazım, zengin mahallelerde, turistik yerlerde mi takılmak lazım at hırsızı tiplerle muhattap olmamak için. Ulan bağcılarda, zeytinburnunda cüzdanı x kadar koruyorsam burda 3x koruyorum yeminle.
(1) 

Booking.com kullanıcı adı değiştirme

speedy #761970 
Üye olurken diyelim Ahmet Yılmaz şeklinde üye olduk, yorumlarda falan kullanıcı adım Ahmet olarak gözüküyor, ben mesela Necati yapmak istiyorum yorumlardaki adımı, nasıl mümkün olur?
(4) 

Çin'de sosyal güvenlik yok mu?

speedy #760050 
Ekonomi hakkında bir programa raslamıştım da yabancı bir kanalda, ingilizce olduğundan yanlış anlamış olabilirim. Ordaki prof. Çin'de sosyal güvenlik diye bir şey yok dedi sanırım, bu insanları sürekli birikim yapmaya itiyormuş, adamlar gelecek için ellerinde sürekli para tutuyormuş, alıp verip ekonomiye can vermiyormuş, ekonomiye katılmıyormuş tosbağalar. Çinlilerin emekliliği, sağlık güvencesi vs yok mu yani bilgili ableri göreve davet ediyorum.
(3) 

Elin gavuru 3-5 kuruşa tatil yapıyor muhabbeti

speedy #754340 
Hani bir muhabbet var ya güneyde, Antalya'da vs. elin turisti 3-5 kuruşa tatil yaparken biz hayvan gibi para ödüyoruz falan diye. Bu nasıl oluyor? Benim Bulgaristan vatandaşlığm var mesela, ben rezervasyon yaptırınca çok ucuza mı gelecek benim tatil şimdi bana?
(9) 

Dışarıda yalnız gezememek

speedy #753917 
Sanki herkes çiftli, gruplar halinde dolaşıyor, herkesin hayatı dört dörtlük, kahkahalar espriler gırla gidiyor. Tek başıma bir cafeye, bara, restauranta gidip takılamıyorum (girsem de yemeği, kahveyi 5-10 dakikada bitirip toz oluyorum o mekandan). Yalnızken müze, sergi gezme, konsere, sinemaya gitme gibi olaylar zaten yok. Sanki herkes bana bakıp vay ezik, sap, asosyal diyor içinden. Tanıdık manıdık görecek, görürse durumu var bir de. Niye böyle, psikolojik sorunlarım mı var benim, ne yapayım ne edeyim?
(2) 

e-maillerdeki saat olayı

speedy #753409 
Outlook'ta biri e-mailimi cevaplamış, benim mesajımın bilgileri böyle:
From: speedy
To: x@hotmail.com
Subject: y
Date: Thu, 27 Mar 2014 21:28:14 +0100

Buradaki +0100, benim GMT+1 olan bir ülkeden yazdığımı gösteriyor değil mi? (+0100 GMT'li yerden yazdım bu arada)
(5) 

Kaloriferi açmak istiyorum ayar nasıl olmalı?

speedy #750738 
resim yanda
(9) 

otel odası anahtarı

speedy #750301 
biraz acemiyim de, şimdi otelde kalırken bize verilen anahtarı her dışarı çıktığımızda resepiyona mı bırakmak zorundayız?
(9) 

Bunlar uçak yolculuğu sırasında sorun olur mu?

speedy #749974 
3 gün sonra İtalya yolculuğum var thy ile. Yanıma annem reçel(kavanozda), revani, köfte yapacak (bu ikisi saklama kabında olacak). Bunlar sorun olur mu, hangisini nereye koymalı? Tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim.
(4) 

Kokteyl suları zararlı mıdır?

speedy #746367 
Örnek:(www.limpo.com.trşurupları.html).

İçki ya da kokteyl kültürüm yok açıkçası, yeni yeni almaya başladım bu meretlerden, 1/8 oranında sulandırılarak içiliyor zaten, yemeğin yanında falan içiyorum asitli içecekten daha zararsızdır ayağına. Bunların zararı bilmemnesi var mıdır?
(3) 

Görev yerleri değiştirilen personel

speedy #745607 
Bilmediğimden soruyorum, 17 aralık ve 25 aralık operasyonları sonucu birçok polis memurunun, emniyet amirinin, savcının falan yerleri değiştirildi, başka görevlere verildi, sürüldüler vs.

Niye hiçbiri meslekten atılmadı ya da atılamadı mı? Atmak için ne lazım, hükümeti yıkmak için operasyon yapmışın la sen deyip atamazlar mı bu adamları meslekten? Bu adamlar gene aynı faaliyetlerine aynı zihniyetle kesilen sakal daha gür çıkar mantalitesiyle devam etmeyecek mi gittikleri yerde şimdi?
(3) 

Espriyi anlamadım

speedy #740831 
Ahanda resim yanda
(1) 

Turkcell'den italyan hattını aramak

speedy #739927 
Bir arkadaşımın İtalyan hattını aradım biraz önce Türkcell ile kapalıydı, İtalyanca müşteri hizmetlerinden birşeyler söyledi herhalde "aradığınız numara ulaşılamıyor" bilmemne. Hemen kapadım 2.4 tl gitti ya la, normal mi bu?
(1) 

Vadeli, döviz, faiz bilmemne

speedy #739293 
İlkokul seviyesi ekonomi bilgimle bir kaç soru sorayım:
1- Mesela iş bankası vadeli tl faiz oranı %9,5 (www.isbank.com.tr).
Vadeli dolar ve Euro faiz oranı %2, sterlin %1 (www.isbank.com.tr).
Ülkeye döviz girsin, yatırımcı çekelim diyorlar ya hani %1'e %2 faize mi gelecek adamlar?
2- Bizdeki oranlara göre paramızı tl'de tutup faize yatırmak daha mantıklı gözüküyor (dövizde tutup %2'den falan faize vermektense), yanlış mıyım?
3- Avrupa'da dünyada nasıl bu faiz oranları, Barclay Unicredit falan kaç faiz veriyor?
(4) 

Vadesiz hesabı kapatırken

speedy #732563 
Babamın senelerdir 0 tl olan vadesiz hesapları var ziraat, iş bankası ve birkaç daha bankada, şimdi gitse bankalara kapatıyorum ben bu hesapları dese, kapatırken borç morç çıkarırlar mı? 0 tl vardı ya alamadılar hesap ücreti falan senelerce, senin şu kadar hesap işletim borcun birikmiş demezler değil mi?
(1) 

Neydi bu film?

speedy #704405 
Öncelikle çok popüler ve bilinen bir film değil, 4-5 sene öncesinin filmi olabilir ya da daha eski. Küçük bir kuzey ülkesinde (İzlanda falan olabilr) yaşayan bir genç var, yaşadığı yeri bırakıp başka yere göç etme planları falan yapıyor, karanlık, depresif bir film. Türkçesi de "Yıkılan hayaller", "solan umutlar" tarzı bir şey. Hatırlayan olursa yazsın lütfen.
(2) 

Poste Italia gönderi takibi

speedy #686500 
İtalya'dayım. PosteItaliane (İtalya'nın pttsi)yi kullanarak kayıtlı şekilde doküman yolladım Türkiye'ye, verdikleri kağıtta gönderi takip nosu da verdiler bana, hatta görevli bu numara ile internetten sorgulayablirsin falan dedi. Ulan sitelerinde bulamadım nereden sorguluyoruz bunu? Sitesi bu:www.posteitaliane.post
(1) 

I just wanna dream, dream tonight diye gidiyor

speedy #676207 
Neydi bu şarkı?
(2) 

İş bankası kredi kartı borcunu ödeme

speedy #661472 
İş'te üniversiteli kredi kartı borcumu ödemem lazım, ama yurt dışındayım, haliyle kart falan ben de. Türkiye'den bir tanıdığa kart bilgilerimi versem, bankada(bankamatik ya da gişe de )borcumu ödeyebilir mi?
(2) 

Italyan klavye [at] isareti

speedy #657877 
nasil yapiliyor, Italyadayim. alt gr + q ise yaramiyor. her seferinde at isareti aratip kopyalamaktan biktim.
(3) 

Yüksek öğrenimde İtalya mı Fransa mı?

speedy #651567 
Alan: kimya, malzeme bilimi, nanoteknoloji gibi bilimler. Bu bilimler de hangi ülkede master, doktora için imkanlar, olanaklar, destek, teknoloji vs. daha gelişmiştir? Siz hangisini seçerdiniz ve neden? Kabul alınan okulların sıralamaları hemen hemen aynı diye düşünelim ve dersler de ingilizce ön kabulü olsun. Şehrin güzelliği, sosyal hayat, pahalılık vs. gibi hayati etmenler de soruda ihmal edilsin. Ben seçimimi çoktan yaptım gerçi de yetkili abilerin görüşlerini dinlemek isterim.
(2) 

Bugün Mercan yokuşundaki çantacılar açık mıdır?

speedy #647250 
Sırt çantası, valiz vs. bakmak istiyorum, bugün açık mıdır oradaki çantacılar?
(5) 

"Korkuncalı" diye bir sözcük var mı?

speedy #616340 
Korkulacak, korkunç vs anlamında kullanan gördüm bu sözcüğü, böyle bir kelime var mı, gerçekten?
(5) 

Selçuk İnan niye hiç sakatlanmıyor?

speedy #596993 
Sakatlansın istediğimden değil, soruyu başka yere çekmeyin. Gs'nin sadece maç özetini izleyen adamım, Bu adam madem bu kadar yetenekli, tehlikeli, anadolu takımlarındaki kasaplar bu adama hiç mi dokunmuyor, ikili mücadeleye mi girmiyor, kaçak mı güreşiyor, rakipler mi kasmıyor, düşük tempoda mı oynuyor, hakem mi koruyor, olayı nedir?
(4) 

Yabancı komedi film tavsiyesi

speedy #593693 
Ya benim bir akraba var, sende film arşivi var, bana komedi filmi falan ayırsana dedi. Tabi ben de Bergman'la Kieslowski'yle büyümüş adamım:) Sanayide çalışan, recep ivedik, maskeli beşler, şafak sezere falan gülen bir adam. Böyle bir adama yabancı komedi filmi tavsiye etseniz, türkçe dublajını verip de sevaba gireyim.
(3) 

Suçlu Kim?

speedy #576070 
Ankara İçişleri ile dilekçeleşiyoruz. Bana verilen cevaplar hep 15-20 gün sonra ulaşıyor adresime. Atıyorum verdikleri cevaptaki tarih 1 Mart, dilekçe bana 20 Mart'ta geliyor adresime. 1 ay dilekçe artı 20 gün de bana postanın ulaşma süresi.

1- Ptt İstanbul'un göbeğindeki bana 20 günde mi ulaştırıyor yani Ankara'dan. Cevabı acil yollayın vs. diye bir isteğim olabiliyor mu? Kaale alırlar mı?

2- Ulan yoksa bu memurlar cavabı yazarken 10 gün öncenin tarihini falan mı atıyorlar üzerine, böyle bir şey yapabilirler mi?
(1) 

Duran Toplarda Alan Savunması

speedy #569417 
Uğur Meleke'nin pazartesi yazısından bir bölüm:
"Duran topta alan savunmasının dünyada en fazla benimsendiği ülke herhalde Türkiye olsa gerek! Ligdeki birçok hoca da, milli koç Avcı da yeryüzünde az örneği olan alan savunmasını uygulamaya bayılıyorlar ve hepsi de ağır bedeller ödüyorlar!" (tamamı burada: (git: skorer.milliyet.com.tr ))

Ulan hani adam adama çok demodeydi, tüm Avrupa duran toplarda alan savunmasına geçmişti, bi biz kalmıştık, tüm yazarlar bunu söylüyordu. Milli takım da alan savunmasına geçti bu yüzden. Şimdi "Türkler alan savunmasına geçmiş, adam adama dönelim beyler" mi dedi Avrupa?
(1) 

Apostil çevirisi

speedy #558783 
Apostil edilen her dokümanda geçen şu klasik cümleyi çevirebilir miyiz Türkçe'ye? Teşekkürler.

“If this document is to be used in a country which is not party to the Hague Convention of 5 October 1961, it should be presented to the consular section of the mission representing that country. An apostille or legalisation certificate only confirms that the signature, seal or stamp on the document is genuine. It does not mean that the contents of the document are correct or that the Foreign & Commonwealth Office approves of the contents.”
(1) 

Güncelleme sonrası bilgisayarı açılmaması

speedy #558053 
Windows 7 yüklü masaüstü pc'me 700mb civarında güncelleme yaptım, güncellemelerin yapılandırılması için bilgisayarınızı tekrar başlatın dedi, tamam dedik. Bilgisayar açılamadı bir türlü neredeyse 1 saattir. Naapayım öyle mal mal duruyor şimdi, fişten mi çekeyim,cevap vermiyor?
(4) 

Üniversite ranking'ini bulma

speedy #552697 
Selam beyin göçü destekçileri, master başvurusu yapmaktayım, bana 'national ranking of your institution' soruyor(sadece sayı gir diyor), bir de burdan bak diye link vermiş: www.topuniversities.com
ne biçim link lan bu derken, herhalde searchten aratıcaz diye 'Istanbul Technical University ' diye arattım bu çıktı: www.topuniversities.com

Şimdi World University Rankings'de 501, University Subject Rankings'de 109. benim üniversite. Benim hangisini girmem lazım? Mail attım admissiona da başvurunun son günleri olduğundan cevap gelmedi, geleceğini de sanmıyorum. Teşekkürler.
(1) 

Ptt yurt dışı apg vs pts express

speedy #548483 
Yurt dışı gönderilerinde en ucuz diye ptt kullanan fakirlere gelsin sorum:) Ptt yurt dışı apg ve pts express aynı şey değilmiş. Bunlar arasındaki fark nedir? Hangisi daha avantajlıdır acaba?
(1) 

Kardeş ne diyon sen

speedy #544239 
Bu entry'de yazar ne demek istemiş (bkz: #31740805), hiç birşey anlamadım
(5) 

Üniversitede hiçbir derse girmeyen hoca

speedy #541545 
Bizim mühendislik fakültesinde bir 'doçent dr' sıfatlı bir hoca var, adam hiç bir ders vermiyor 3 senedir (belki daha fazladır biz o kadarına şahit olduk). Lisans, yüksek lisans, doktora açılan derslere falan bakıyoruz hiçbir zaman onun adını göremedik, bitirme tezi danışmanlığı yapıyor bak arada milletin jürisi falan da oluyor, okula da geliyor hani diğer öğretim üyeleri gibi. Bu adam şimdi haybeye maaş mı alıyor, olayı nedir?
(1) 

Ptt kargo ile reçel vb yollama

speedy #532566 
İlk defa ptt kargo kullanıcam hayırlısı ile, bursaya kavanozda 2-3 şişe reçel yollayacam da, ağırlık 4kg, desi de 1,87 çıktı.

1- PTT Kargo (2 kg/2 desi üzeri gönderiler içindir! )diye bir şey var, ne diyor bu parantez içindeki, benim rakamlar buna uygun mudur?

2- bi de kartonlama kolileme vb, işlemi biz mi yapıyoruz, yani kartonunda falan hazır mı getirmeliyim ben bizim reçelleri. yoksa onlar mı hallediyor o işleri? Geçen dilekçe yollamaya gitmiştim, zarf yok kırtasiyeden al demişti şerefsiz bayağı küfretmiştim de:)
(6) 

Yasin Sülün'ün taklası

speedy #531718 
www.youtube.com orda burda raslıyorum, haksız penaltı bilmemneymiş, penaltı değil mi bu ya, sabri'nin kontrolsüzce kabak gibi müdahalesi var, bana ne adamın nasıl düştüğünden.
Not fenerbahçeliyim.
(1) 

Twitter üye ol diyor

speedy #531165 
twitterda birinin takipçilerine, takip ettiklerine bakmak istiyorum üye ol diyor, bundan sonra böyle mi olacak, kendileri çalıp oynasın ipneler o zaman?
(9) 

Europass Cv language kısmı

speedy #525934 
Bu herifler kutucuklu speaking, writing b1, c1 bilmemne yapmışlar, ben IELTS 6, TOEFL bilmemkaç o tarz bilgilerimizi nereye yazcaz peki?
(7) 

Europass CV Template lazım

speedy #525194 
Europass Cv denen mereti hazırlamak istiyorum da, bu linke girdim: www.europass.ie 'download the cv template' deyince sayfa görüntülenemiyor. Bir arkadaş Europass CV template yollayabilir mi bana? Online doldurmak istemiyorum benim bilgilerimi ayağa düşürmesin ipneler.
(1) 

Neydi bu film

speedy #522183 
Film en fazla 3-4 öncesinin filmiydi, fransız filmiydi galiba, bilimkurguydu, uzay gemisinde geçiyordu sanırım, bir de adamların hepsi keldi, değişik bir filmdi, iyi mi kötü mü bi bok anlamamıştım, tekrar izleyip değerlendirmek istiyorum da.
(1) 

Bunu nasıl yapmışlar?

speedy #519327 
(5) 

Ulusoy - Bursa?

speedy #512953 
selam 500t'ye çuvalla binenler, ya bu Ulusoy Turizm İstanbul'dan Bursaya gitmiyor mu? Sitesinde ben mi göremedim, bilet alacaktım da online olarak? www.ulusoy.com.tr
(4) 

Bursa Gençlik Meclisi

speedy #508026 
Eski bir arkadaşı Bursa Gençlik Meclisi'nde baya aktif bir faaliyette gördüm, Bursa Gençlik Meclisi nasıl bir oluşum ak partili gençlerin mecliscilik oynadığı yer gibi bir önyargı var da bende?
(3) 

Bebek şarkısı lazım arkadaşlar

speedy #507931 
Bebeğin sevebileceği şöyle bebeklerin söylediği, hareketli bebeği coşturacak şarkı lazım, örnek: www.youtube.com
(3) 

yarın vergi daireleri açık mıdır?

speedy #507495 
Pasaport ile imei kaydı öncesi vergisini ödeyeceğiz de açık mıdır? Yoksa pazartesiye mi kaldı benim iş?
(8) 

siyah beyaz film - renkli film ayrımı

speedy #497197 
Renkli sinemaya şu tarihte geçildi, bundan sonra tüm filmler renkli oldu diye kesin bir tarih var mıdır, varsa ne zaman? Yani tarihe bakınca direk bu siyah beyazdır, renklidir denilebilsin bir film hakkında.
(1) 

Romanya- Bulgaristan Schengen?

speedy #495896 
(git: dunya.milliyet.com.tr)Romanya ile Bulgaristan'ı schengen'e almıyorlarmış ya, bunun anlamı ne allah aşkına, romen ya da bulgar vatandaşları istedikleri avrupa ülkesine pasaport ve kimlikleriyle gidebiliyorlar zaten, schengene girince ne oluyor?
(1) 

Romanya - Hollanda maçı

speedy #494681 
Akşama TRT Spor canlı yayınlıyormuş, ikisi de 9 puanda. Biz şimdi maçta kimi desteklemeliyiz, hangi skor bizim için avantajlı?
(4) 

Hakemi aldatma antremanı

speedy #493337 
Bu video da orda burda epey rasladım, hangi takımın antremanı peki bu? Yoksa fake falan mı? (git: www.youtube.com

mobil görünümden çık