(3) 

Futbolda gerilim yaratan youtube kanallari

speedy #1546610 
Ugur Meleke'nin bugunku yazisinda gecen bir bolum:

"Sahte gerilimi yaratanlar zengin-holigan kulüp yöneticileri ve onların finanse ettiği bazı Youtube kanalları..."

Hangi kanallarmis bunlar ya, fikri olan var mi merak ettim? Gazete, tv programlari da eklese anlarim da tum ihaleyi bu youtube kanallarina kesmis resmen. Bilmedigimden soruyorum zira eskisi gibi futbol takip etmiyorum, Hani buyuk etki gucu olan youtube kanallari falan mi var simdi?

Tamamini okumak isteyenler icin link: www.hurriyet.com.tr
(2) 

Ligtv youtube kanali

speedy #1545711 
www.youtube.com
Ben y.disindan giriyorum da ara sira mac ozelterini burdan izliyorum.
Buradaki mac ozetleri Turkiye'ye kapali mi? Mesela Fenerbahce- Hatay maci ozeti 76k izlenmis sadece? Cok dusuk cunku
(3) 

Su arkadasin gozlukleri niye boyle?

speedy #1545540 
Gunes gozlugu olarak sekilli, renkli cok gozluk gordum de gunluk hayatta ic mekanlarda kimsede gormemistim. youtu.be Tarz olsun diye mi yoksa goz problemi mi vardir?

Bu esprinin anlami nedir?

speedy #1545535 
Bazen youtube yorumlarinda da goruyorum benzer ifadeyi. Bu esprinin anlami nedir? twitter.com Sen butun gun mac muhabbeti yapan bos adamsin, maximum tekel bayiinde calisiyorsun mu?
(2) 

Hirvatistan-Fas macinda Gvardiol'un pozisyonuna niye VAR mudahale etmedi

speedy #1544580 
Simdi ozeti izlerken gordum. Dedigim pozisyon bu ama Turkiye'ye muhtemelen kapalidir link: youtu.be

Maci izleyenler hatirlayacaktir zaten. Kel kafali Fasli oyuncunun bariz tekmesi var Gvardiol'e, hakem kacirdi hadi de VAR niye mudahale etmedi? Ucunculuk maci ya. Bu seviyede isini yapmayacaksa kapalim gidelim bu VARi.
(3) 

Hirvatistan, Bulgaristan Euro'ya geciyormus

speedy #1543757 
Hirvatistan yilbasinda, Bulgaristan 2024'de euroya geciyormus. Bu tarz kucuk ulkelerin euroya gecmesi kendi halki icin avantaj mi dezavantaj mi, iyi mi kotu mudur?
(3) 

Ev telefonumun gorusme detaylarinda aradigim numarayi goremiyorum

speedy #1543227 
Turk Telekom ev telefonumun gorusme detaylarini goremiyorum.

Kaydetmedigim bir numara lazim oldu onceki aylardan, Turk telekom online subeye girdim, gorusme detaylarina bakayim diye, sansurlemisler iyi mi? Guler misin aglar misin. Resimdeki gibi gozukuyor aradigim numaralar.

Musteri hizmetlerini aradim, anlamiyor ne dedigimi, ekran goruntusu olarak mail atin bakalim falan diyorlar. Mail attik da kac gune cevap gelir mechul artik. Kendi hesabimdan aradigim numarayi goremiyorum yok boyle bir sey, neyin sansuru bu. Sizde de oyle mi, yoksa sirf bana ozel bir cinslik mi? Ben aradigim o numaraya nasil ulasirim?
(4) 

Sahte doktorun niye adi soyadi ifsa edildi?

speedy #1543178 
Bazen K.D. falan gibi kisaltiyorlar suclulari, bu kiz niye ifsa edildi.
(2) 

Spotify Wrapped'deki wrapped ne anlama geliyor?

speedy #1543103 
Wrap'in kelime anlamlarina baktim baglanti kuramadim.

Mesela bu videonun basligi da: www.youtube.com PMQs Unwrapped: Who came out on top?
burdaki unwrap ne oluyor?
(2) 

Enes Kanter buyuk basketbolcu mu?

speedy #1542101 
Bu adam ne ara bu kadar sevilir oldu Amerika'da ya? twitter.com Basket takip etmeyi birakali rahat 15 sene olmustur. Allen Iverson, Shaq, Kobe, Mirsad, Harun erdenay, Hidayet, M.okur, k.tunceri falan vardi ben takip ederken. Bu Enes kariyer olarak Mehmet OKUR, Hidayet'i falan gecti mi ? Milli takimda olsa kupa falan alir miydik?
(1) 

Youtube'da nickimin onune @ isareti gelmis

speedy #1541821 
Yorum yazdigimda @kullaniciadi olarak cikiyor eskiden sadece kullaniciadi yazardi. Niye @ getirdiler? Mailim ifsa ediliyor gibi oldu resmen, ya gmaildir ya hotmaildir vs karsi taraf tahminde bulunabilir
(4) 

Eski fotograflari renklendirme nasil oluyor?

speedy #1541277 
twitter.com Profesyonel abiler hayal gucune, kafalarina gore gomlek mavi, hirka siyah olsun diye yapmiyorlar bu resimleri degil mi? Yoksa oyle mi?
(2) 

Resmin altina courtesy yazinca ne oluyor?

speedy #1540895 
Anlami nedir? Mesela bir internet sitesindeki makalede gordum, resmin altina "courtesy" yazmis gecmis.
(3) 

Turkce listening?

speedy #1539717 
youtu.be
Bu okulda ..... ne diyor orada?
(1) 

"This aged well" de demek?

speedy #1539035 
Surdaki kullanimindan bahsediyorum: twitter.com

van gogh tablosuna çorba fırlatılması

speedy #1538521 
twitter.com National gallery'e ayiptir soylemesi ben de gittim, bir tabloya cok yakinlastigim icin alarm caldirmistim, burda niye alarm calmiyor?
(7) 

Twitter'da bazi hesaplar nasil kufur edebiliyor?

speedy #1537865 
Benim en ufak argoda hesabim kitleniyor. Kimisi ana baci sovuyor bir suru takipcisi var.
(2) 

Espri nedir volume 59595848?

speedy #1537586 
(3) 

PTT bank bankadan sayilmiyor mu?

speedy #1537141 
Bizim yasli bir akraba emekli maasini ptt'den cekiyor, ptt karti, ibani, hesap numarasi hepsi var. E-devlette hangi bankada hesabimiz var gorebildigimiz "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" kismi vardir, oraya girdigimizde Ptt bank cikmiyor. Ne is?
(7) 

Ameliyat yapmanin doktor maasina etkisi var mi?

speedy #1536737 
Atiyorum devlet hastanesinde bir uroloji doktoru ayin birinde 5 prostat ameliyatina girdi. Baska bir ay 10 ameliyata girdi. Calisma saatleri esit desek, maasa yansiyan bir bir durumu var fazla ameliyat yapmanin?
(1) 

Twitter maksimum 20 saat geri gidiyor

speedy #1536237 
2 gunde 1 falan giriyorum ben. Benim twitter maksimum 20 saat falan geri gidiyor, takip ettigim kisilerin bir suru tweetini kaciriyorum haliyle. Anasayfamda daha fazla tweet gozukmesi icin ne yapmaliyim?
(7) 

Espri nedir?

speedy #1535168 
(2) 

Devlet hastanesinde ameliyat randevusu nasil aliniyor?

speedy #1533003 
Uroloji doktoru teshisi koymus, ameliyat gerekli demis, yaptirilmasi gereken testleri soylemis, bunlari yaptirin sonra anestezi bolumune randevu alin demis babama. Bir de ben pazartesileri musaitim demis. Sonrasi nasil gelisecek?
(1) 

Avrupa'da otobusle feribota binen var mi?

speedy #1530938 
A sehrinden B sehrine otobus bileti aldik. Rotada deniz gecilmesi lazim, haliyle otobus feribota biniyor, extradan 12.50 euro feribot bileti de aldik, kafam bozuldu, tum yolcular otobusten indi, feribota girerken 12.50 euroya aldigimiz bileti gosterdik falan. Otobus biletinin icinde olmasi gerekmiyor muydu Turkiye gibi bunun? Yunanistan'da yasadim bunu, diger ulkeler nasil?
(7) 

Agir kokulu parfumu seyreltme

speedy #1528694 
Fazla iddiali bir parfum var elimde (erkek), herkes markasini sorup duruyor (pozitif manada), alisik degilim boyle seye. Agir ve kalici bir kokusu var, suyla biraz seyreltsem mi, 2 gun onceden kiyafete mi siksam naapsam? Var midir bir yolu?
(1) 

Twitter'da yuksek takipciye sahip olup hesabini disariya kapatanlar

speedy #1527889 
Ara sira suraya bakiyorum, takip edilesi hesaplar falan: eksisozluk.com Bazi hesaplarin 200k, 300k takipcisi var, hesabini disariya kapatmis. These Tweets are protected diyor, mantigi nedir bunun?
(1) 

Ingilizce'de s'le biten ozel ismin sahiplik ekiyle okunusu

speedy #1527841 
Lucas’ shirt mesela Lucas'in gomlegi hakkinda konusurken
normal Lucas shirt diye duz mu okuyorduk
yoksa Lucasis shirt diye mi okuyorduk?
(16) 

Bankacilarin istedigi zaman bilgiye ulasabilmesi

speedy #1527375 
eksisozluk.com Bu entry dogru mudur?
(3) 

Bardaktaki kokulu mum

speedy #1527118 
Miniso'dan mi bir yerden aldiydim. Onceki bardakli mumlarimda kap bosaliyordu nerdeyse. Ne bicim bitti ya bu kokulu mum, daha fazla yanmiyor artik. Yarisindan cogunu kullanamadik, israf gibi oldu resmen. Uretim hatasi falan mi bu, sizde de boyle mi bitiyor bu mumlar? Derdini butonu muahbbeti olmasin lutfen:)

ibb.co
(6) 

Avukatin muvekkilinden hediye kabul etmesi?

speedy #1525561 
www.youtube.com Bunu dinlerken kafama takildi. Adam ulu orta konusuyor. Etik mi bu olay?
(2) 

Youtube bazi yorumlara gelen cevaplari gostermiyor

speedy #1524382 
Son zamanlarda cok rastlamaya basladim. Herhangi bir videoda bir kac yoruma bakayim diyorum kaliteli tartismalar donebiliyor cunku. Yorumun altinda 3 tane cevap var diyor, tikliyorum gostermiyor cevaplari.
(1) 

Su muzik nedir?

speedy #1523728 
Kafamda calip duruyor saatlerdir, tesekkurler: youtu.be
(3) 

Ispanya, Italya'da tatil bolgesinde vasifsiz kisi nasil is bulur?

speedy #1518409 
Bizim 20 yasindaki kardes kafaya takmis, (AB vatandasligi var bulgaristandan) bu yaz basip gideyim Ispanya ya da Italyaya buyuk bir turizm sehrine butun yaz calisirim, hem para kazanir, hem hayat tecrubesi olur, zaman kalirsa deniz gunes tatil de yaparim diyor, ne is olsa yaparim diyor. B2 ingilzcesi disinda dili yok, yuzme bile bilmez, fazla girisken biri de degil hatta asosyal bir tip denebilir, evdekiler karsi cikiyor oralarada ac avare olursun, parasiz kalirsin 1 hafta sonra, kim is verir sana diye, bir ben destekliyorum abisi olarak nasil is bulur bu genco?
(4) 

Kurtlar Vadisi Dogu Bey

speedy #1516581 
Diziyi hic izlemedim, youtube'da kisa kisa videolarda goruyorum. Fetullah'a cok benziyor gibi geldi bana tip olarak bu Dogu Bey. Herhangi bir gonderme, baglanti yakalayan var mi?
(12) 

Horizontal ile verticali karistirmak basligi sozlukte 231 sayfa olmus ?

speedy #1514237 
Ciddi ciddi var mi boyle bir durum ya? Nasil karisiyor ki horizontal, vertical tamamen de ayri kelimeler. Ben hayatimda hic karistirmadim herhalde vertical, horizontali ama import export ilk gordugumde beyin durur 5-10 saniye ex-sevgili eski, gitmis demekti, export ta gitmis oluyor falan diye kotariririm. Importla exportu karistirmak 3 sayfa iken eksisozluk.com , horizontal ile verticali karistirmak nasil 231 sayfa oluyor ya eksisozluk.com
(5) 

IBB'den burs alan akpliler

speedy #1513767 
Ravza Kavakci, Betul Kaya falan filan. Iyi de Istanbul belediyesi burs veremez diye bir kural, kanun bir sey gelmisti Akp doneminde ben mi yanlis hatirliyorum.
(2) 

Lojistik sektoru icin Ingilizce

speedy #1511827 
Bu sektorde calisan arkadaslar ya da Ingilizcesi iyi olanlar arkadaslar ocaginiza dustum: logistic sektoru icin ingilizce e-kitap, site, kaynak vs tavsiyeniz var midir? Kardesim bu sektorde ise basladi, yabancilarla mail, telefonda cok gorusecek, ingilizcem iyidir diye paso bana sorular sorup duruyor, sunu nasil deriz, bunu nasil deriz diye:) Mal su gun gelecek, gecikme oldu vs, kullanilan yapilar falan bellidir, o kadar da zor degil gibi gerci ama o jargonu birebir yakalamak icin site, e kitap vs tavsiyeniz varsa alabilir miyiz? Google derya deniz iste ama bu sektorden olan ya da bu yollardan gecmislerden ise uyumu hizlandiracak kaynak vs varsa nokta atisi iyi olur. Tesekkurler.
(2) 

PDF dosyasinin adini degistiremiyorum

speedy #1507765 
Internetten indirdigim bir pdf dosyasi var, ozel, gizli bir dosya degil, herkese acik bir firmanin urun katalogu. Ben bu dosyanin adini degistiremiyorum, cok sinir oldum, nasil yapiyoruz?
(2) 

Banyo gideri plug hole mu oluyor yoksa drain mi?

speedy #1505213 
Banyo giderim tikandi, su cok yavas gidiyor. Acici aldim marketten(urunun ustunde for use in kitchen and bathroom diyor), kullanimi icin yazanlar:

Plug holes: Pour entire contents of the bottle (500ml) down the plughole. The liquid will sink through any standing water straight to the blockage. It will start working immediately but leave for at least 15 minutes. For tough blockages, leave overnight. Rinse thoroughly with hot water.

Drains: Pour entire contents of the bottle (500ml) down the drain and rinse with cold water after 30 minutes.

Banyo gideri plug holes mu oluyor yoksa drain mi?
(5) 

Olympiacos - Fenerbahce ozetini nerede izleyebilirim?

speedy #1504323 
Tek istedigim 2-3 dakikalik ozet, bulamadim hic bir yerde?
(1) 

Cep telefonu secme sitesi

speedy #1500216 
Yabanci bir telefon secme sitesi vardi, hani kriterleri seciyoruz ekran boyutu cozunurluk fiyat araligi vs onumuze getiriyordu piyasadaki tum telefonlari. Neydi bu site?

(Ya bu tarz site cok aslinda ama kimisi ekran boyutu secme gibi onemli bir kriteri icermiyor, kimisi cinli markalari dislamis, kimisinin listelemesini begenmedim falan dogru duzgun site bulamadim tansiyonum cikti resmen. Tesekkurler)
(8) 

Rekabete giren kompleksli, ezik is arkadasi

speedy #1499123 
Bununla ayni isi yapiyoruz, ayni zamanlarda ise girdik, ikimiz de yeniyiz 2,3 hafta oluyor. Ben hem okudugum okullar hem tecrube acisindan ustunum sektoru biliyorum, o farkli sektorden geliyor. Muhtemelen torpille, saglam referanslarla bir sekilde kapak atmis arkadas sirkete. Belli zaten ekstra samimiyeti falan var kirk yildir oradaymis gibi rahat takiliyor yoneticilerle. Ise gelince aradaki fark daha da ortaya cikti, o sistemi ogrenmeye calisirken ben yenilikler, farkli calisma yontemi, kisa yollar falan one suruyorum yoneticiler takdir ediyor haliyle. Bu da bu sefer benle rekabete girmeye, yarisa girmeye basladi bir nevi. Toksik ortam, gereksiz stres, gerginlik olusturdu isyerinde. Kendini begendirmeye, ustunluk taslamaya, ekstra seyler yapmaya calisiyor, bir nevi yirtiniyor. Bir is soyleniyor sunu yaparsiniz arkadaslar diye bu oncelikli isleri ihmal ediyor hemen yoneticinin dedigi isi yapiyor ben yaptim diye one cikmaya calisiyor falan ogretmene kendini gostermek isteyen ilkokul ogrencisi gibi. Yoneticiler varken bana bilmedigim bir sey ogretiyormus gibi roller yapiyor, o oyle olmaz, onu sakin oyle yapma, o musteri ile en iyi ben anlasirim, sen onu bilmezsin, iyi ki ben irtibat kurmusum onla hemen hallettik falan boyle boyle aptal aptal seylerle sinir ediyor, ustume oynuyor bir nevi. Cok laf az is tayfasindan, yaptigi 1 dakikalik isi susleyip 3 saat anlatan bos tiplerden. Is zaten cok yogun, bir de bunun tribiyle, kiskancligiyla ugrasicaz, her gun suratini gorucem falan. Ben erkek, o kadin hemcins olsak daha kolay cozebilirdik belki de aradaki meseleyi. Entrika bilmeyen, isini yapan, rahat huzurlu ortam isteyen adamim. Nasil mucadele edeyim bununla?
(8) 

Sok Marketlerin sahibi Murat Ulker %1 kazaniyoruz diyormus

speedy #1497659 
youtu.be Nasil oluyor?
(1) 

Burda hangi sanatcidan bahsediliyor?

speedy #1495333 
(1) 

Dis etim biraz sismis

speedy #1493890 
Alt arkalarda, rahatsiz edici bir durum yok. 2-3 gundur boyle agri, sizi yok. Kendi capimda yapabilecegim bi seyler var mi? Disciye gitmeyi zaten sevmiyorum, simdi virus muhabbeti de var zaten.
(6) 

Donercilik zor is mi?

speedy #1493600 
Donerci camina yapistirmis. "Doner kesmesini bilen eleman araniyor." Acemi alsin iste yarim gunde ogrenir yeni baslayan. Zor is mi?
(2) 

Bu kadinin kollarina ne olmus boyle?

speedy #1492116 
Cil mi, gunes lekesi mi, hastalik falan midir? youtu.be
(2) 

Kisa Ingilizce listening?

speedy #1489246 
Kendimi gene a1 ingilizceli gibi hissetim. Eski saglik bakanini gormus adam. Ne diyor twitter.com
(3) 

Bu Isvicre'yi bize tuzu kurularin, zenginlerin memleketi demislerdi

speedy #1484661 
Milli takim oyuncularina baktim, usenmedim inceledim 26 kisilik kadrodan 18i gocmen cocuklari, her ne kadar Isvicre'de dogup buyuseler de. Ingiltere, Fransa derecesinde somurgeci gecmisleri olsa neyse. Isvicre gocmen cenneti diyebilir miyiz? Turkiye'den gitmek isteyenler icin yeni karakter Isvicre acilsin mi?
(1) 

NATO zirvesindeki tekerlekli sandalyeli lider kim?

speedy #1483818 
En soldaki abi? youtu.be

mobil görünümden çık