(4) 

Twitter'a uzun video yuklemek

speedy #1443362 
Bana sinirlama koyuyor. 2 dk 2osn mi ne olmali diye. E bazi hesaplar 1 saatlik videolar yukluyor? Nasil oluyor?
(3) 

Havaalani Covid testi ile normal Covid testi arasinda ne fark var?

speedy #1442385 
Ingilttere disisleri bakani havalalani testi yapmiyoruz cunku guvenilirlik, basari orani 10% demis adam. ilgili kisim burada youtu.be (youtube onerilerde gordum, 17 dakika izlemedim tabi.) Yazi olarak haber burda da var: www.itv.com Agizdan, burundan yapilan PCR testlerinin alayi yalan mi demek bu yani? Yoksa bu havaalani testi ile normal Covid testi farkli mi?
(1) 

Youtube yorumuna dislike ne ise yariyor?

speedy #1441652 
Like lar tamam en azindan sayisi cikiyor, yorum uste gozukuyor falan? Dislike'in olayi ne? Like'lardan dusulme gibi bir olay da yok sanirim?
(1) 

Online Gaming

speedy #1441168 
Bir is ilaninda gordum, ismini vermeyen bir sirket (online gaming companyiz diyor) Turkce musteri hizmetleri elemani ariyormus, basvuracagimdan degil de kafam karisti, bahis sirketi midir bu yoksa bilgisayar oyun piyasasinda bir sirket midir?
(4) 

Bu neyin telifi Allah askina?

speedy #1440369 
Ara sira bu tarz goruntu sansurune rasliyorum youtu.be Senin benim Amator kanalim olsa neyse. Televizyon kanalinin resmi youtube kanallari bile yapiyor bunu? Haber ajansindan goruntuleri almislar. Bu haber ajansi goruntuyu sadece Tvde yayinlayabilirsiniz, youtube'da yayinlayamazsiniz diye sart mi kosuyor yani? Sanki cok onemli ozel goruntu, muzik, mac yayini bilmemne anasini satayim alt tarafi siradan haber goruntusu, bu neyin telifi neyin gizliligi anlamiyorum ki?
(2) 

Bu kedi nasil boyle tuylenmis?

speedy #1439913 
Hic boyle kedi gormemistim. Niye boyle tuylenmis, cinsi nedir, cinsten dolayi mi? youtu.be
(2) 

Ingilizcenin bir baska sacmaligi

speedy #1437580 
youtu.be Ingilizce biliyor musun diye sordu, hayir deyince that's a shame dediya la. Shame'in talihsizlik anllami da varmis gerci de nasil cikaracaz hangi anlami kullandigini utanc - talihsizlik arada ucurum var anasini satayim
(6) 

Google mekan yorumlari

speedy #1436602 
Atiyorum Avustralya'dan bir kafe sectim, yorum yapabiliyorum sanirim. Bu sistem acigi degil mi?
(1) 

46 km yazisi gorduk mesela ?

speedy #1436417 
Okurken forty six kilometers diye s'i eklememiz lazim degil mi muhakkak?
ya da 5mt gorunce five meters diye okumaliyiz degil mi?
(1) 

Kisa ingilizce anlam netlestirme

speedy #1436089 
When I was with my ex, I was not my best. I was manipulative and controlling and, four years ago, he eventually broke up with me, although I agreed it was time.

I agreed it was time derken? Ne demek bu?
(2) 

Europass CV sorusu

speedy #1434532 
Kafayi yiyecegim siteyi degistirmis bu salaklar. Cv'yi olusturdum kaydet secenegi gelmiyor, nerede bu? Word, pdfe ceviremedikten sonra okuzun trene baktigi gibi sadece profilimize mi bakacagiz bu sitede. Tansiyonum cikti yeminle. Guestim ben e-mail ile kayit mi olmak lazim acaba, eskiden guest iken bile cv duzenleyip, kaydedebiliyorduk. Tesekkurler
(1) 

Nazim Hikmet - Dogum siiri

speedy #1432964 
Benim oğlan dünyaya geldiği zaman, çocuklar doğdu Yunan zindanlarında, babaları kurşuna dizilmiş. Bu dünyada ilk görülecek şey diye demir parmaklığı gördüler. youtu.be Neden Yunanistan? Kimi kastediyor Yunan zindanlarinda derken? Yunanistan devrimcilerini mi, yoksa zindanlarinda Turkler falan mi?
(3) 

emekli uzm. doktor maaşının 2.625 tl olması

speedy #1431618 
eksisozluk.com
Bu olayin asli nedir, dogru mu ya? 8 sayfa okuyamadim, celiskili yorumlar da var sanirim
(4) 

Backgammon ile kahvehanede oynanan tavla birebir ayni mi?

speedy #1431319 
Laf aramizda tavla bilmiyorum:) Internetten ogrensem backgammoni, sonra beni kahvehaneye biraksalar sorunsuz devam edebilir miyim, yoksa farkliliklar var mi?
(2) 

Ingilzcede sifat, Turkcede sifat

speedy #1429267 
Ingilzcede Big, boring, beautiful gibi kelimeler tek basina kullanilsa bile adjective olarak geciyor. Kelimeye bakip aninda bu adjectivedir diyorsun. Arkasinda isim gelmis gelmemis onemli degil. Turkcede ise bu tarz kelimelere sifat diyebilmemiz icin arkasindan isim gelmesi gerekiyor mutlaka. Aradaki farklilik niye?
(7) 

Amerikalilar ne bicim diz cokuyor oyle? Isinma hareketi gibi

speedy #1427608 
Bu nedir abi? youtu.be
Bunun gibi olmasi gerekmiyor mu, diz cokme hareketinin www.google.com
(1) 

Cok kisa Ingilzce tarih okuma

speedy #1427370 
Face coverings will become compulsory on public transport in England from 15 June.
Yukaridaki yaziyi sesli okurken

Face coverings will become compulsory on public transport in England from on the fifteenth of June. diye okumaliyim degil mi?

NOT: Ingiliz Ingilzcesinde soruyorum bu arada
(4) 

Satranc bilenler gelin 2 dakika

speedy #1426818 
Flyordie sitesinde online satranc oynuyordum hani piyonlar son karede vezir, kale falan olur ya normalde, karsimdaki adam son kareye gelmeden sondan bir onceki karede piyonunu kale yapti. Nasil oluyor bu?
(9) 

Klozet temizligi

speedy #1422542 
Resimdeki gibi bir durum mevcut. Bu sifon cekilmis hali:) Yuzey olsa silinir, ovalanir da, tam ic bolge. Viledanin birini feda edip mi deneyeyim? Inatci lekeler var, nasil yok ederim, var mi mucizevi bir sey?

r.resimlink.com
(2) 

Ucretsiz Antivirus ne kullanayim?

speedy #1419681 
Windows 10 yuklu laptop icin. Ucretsiz tavsiye ettiginiz, fazla kasmayan hangi programlar var? 1 ay beles Norton vardi, suresi bitti. Tesekkurler
(2) 

Agizla yapilan su ses efektinin adi ne?

speedy #1419191 
Zenci toplumu konusurken cok yapiyor bunu. Agizla yapilan "cik"sesi gibi bir sey. Ozel bir adi kesin vardir.

youtu.be

if it was an edited video then I'd <SES EFEKTI> be putting the pictures up

O ses efektinin adi nedir? Tesekkurler
(2) 

SPOILER In the mood for Love SPOILER

speedy #1418891 
GELME sakin

Allah belasını versin ya. Niye ayrıldı bu salaklar?
Kadın kocasını mi bırakmadı?
(3) 

Iphone'den windows pc'ye bluetooth aktarim?

speedy #1415282 
Telefonu kirmak uzereyim, nasil oluyor? Iki cihaz eslesti, sonrasi yok? Tesekkurler
(7) 

Tussuz Touch padde kopyala yapistir nasil yapiyoruz?

speedy #1414528 
Kelimenin ustune gelip cift tiklayinca sadece o kelimeyi seciyor, 3 kez arkaya tiklayinca ise kafasina gore bazen tum satiri seciyor. Ortadan bir yerden, 2-3 kelime secmek istesem nasil olacak? Benim Touch padde hic bir tus yok.
(5) 

Trump'ın Bloomberg'in boyuyla dalga geçmesi

speedy #1406397 
Bloomberg'in boyuna baktım 1.73 diyor Wiki. Adama Mini Bloomberg diyor, sürekli boyuyla dalga geçiyor twitlerde, röportajlarında kutulara basarak konuşma yapması lazım falan. Bir iki kere dili sürçtü olur dersin de sürekli yapıyor. Abi bu Amerikalılar değil mi mankind'ı humankind yapalım, fireman sexist firefighter olacak, o ifade ırkçı, o homofobik, öyle demeyelim zenciler, latinler alınacak, obezleri eleştirmeyelim, old demeyelim elderly diyelim falan. Başkanlığa aday adam rakibini boyu üzerinden vurmaya çalışıyor. Milyar dolarlık serveti olan Bloomberg gözümde mülayim, mağdur durumuna düşüp sempatik geldi anasını satayım, oy hakkım olsa ya da kararsız olsam Trump'a tepki olarak Bloomberg'e atarım. Hayır seçmeninde üstüne alınması lazım benim de boyum uzun değil, bana da laf çaktı gibisinden? Bu nasıl toplum, bu ülkenin nasıl seçim dinamikleri var abi? Ya da danışmanı falan akıl vermesi gerekmiyor mu kısa boylu cumhuriyetçiler de var, yaşlanınca boy da kısalıyor yaşlı oyları gider bak, gözüne seveyim yapma falan diyecek adam da mı yok?
(7) 

İngilizce özne yardımcı fiil uyumu

speedy #1405574 
Geçen sordum da prime time ı tutturamadık galiba, 40 görüntüleme 0 cevap vardı. Bir daha sorayım:

Konu subject verb agreement. Adam iyi anlatıyor aslında da kafam çorba oldu şu konuda: www.youtube.com

Burda verdiği tabloda ise What really makes me angry'li cümleden sonra is'de olur, are'da olur dedik. www.youtube.com People s almıyor, o yüzden buna is/are ikisi de olur gibisinden sanki.

Alttaki the most interesting'le başlayan 2 cümlede ise elephant'ın çoğul ya da tekil olmasına bağlı olarak was veya were koymuş. O iki cümlede kafamıza göre was/were kullanamaz mıyız? Complement olan Elephantın durumuna mı bakmalıyız? Elephant s alabiliyor o halde elephants olursa were, elephant olursa was mı yani?
(4) 

Buzdolabında çürümüş sebze kokusu nasıl giderilir?

speedy #1403487 
Bir süre yoktum evde, havuçlar bozulmaz, dayanıklı olur diye dert etmedim giderken, meğerse kapkara olmuş, çürümüşler. Attık ama öyle bir koku sinmiş ki, dolabı açınca tüm ev berbat kokuyor bir süre. İnternette buzdolabı kokusu giderme diye arattım sirkeden, karnonata bir milyon tane tavsiye çıkıyor, test edip uyguladığınız işe yarar bir şey var mı?
(4) 

Otururken el sıkışma (karşı taraf ayakta ve tanımadığınız biri)

speedy #1401653 
Youtube'un dipsiz kuyusundan nasıl geldim bilmiyorum buraya: youtu.be Diyelim bir mekanda oturuyorsunuz. Karşıdan tanımadığınız biri size geliyor, cinsiyetler önemsiz kabul edelim, gelen kişi ayakta. Merhaba, selam vs diyip elini uzatıyor el sıkışmak maksadıyla oturur durumdaki size. O anda ayağa kalkmalı mısınız yoksa kalkmamalı mısınız, yoksa yalancıktan kalkarmış gibi yarı kambur bir vaziyet mi alınmalı? Nezaket kuralı nedir? Ben ayağa kalkmalı diye düşünüyorum ama abartı bir reaksiyon gibi de görünebilir mahallenin yaşlısına hürmet eder gibi, kuul kuul sen nerden çıktı şimdi ya diye soran gözlerle oturmak mı lazım yoksa el sıkışırken. Cinsiyet önemsiz dedik ama oturan ya da ayaktakinin cinsiyetine göre değişebiliyorsa nezaket kuralı yazabilirsiniz bu arada.
(3) 

Not him?

speedy #1399347 
Kız hoşlandığı erkeği yanlış zamanda yanlış yerde görüyor bir mekanda, "oh no not him" diyor, 2-3 sn sonra birbirlerini görüyorlar, kız zoraki selamlaşıyor, zoraki gülümsüyor falan. Not him kalıbı garip geldi ama kulağıma ya, "kahretsin, o nerden çıktı şimdi" "o olmasın lütfen ya"gibi bir anlamda kullandı galiba. Yanlış mıyım?
(3) 

Youtuber'lar kötü yorumları nasıl anında siliyor?

speedy #1399011 
Salak şaka videosuna ya da avcılık videosunun altına bir eleştiri, küfür yazıyorum bazı kanallarda 1 dakikaya kalmadan siliniyor. Özel yazılımı bir şeyi mi var yoksa bunlar her yorumu okuyan 24 saat maaşlı bir adam falan mı tutuyorlar?
(2) 

Benfica maçında G.Gönül'e yapılan harekete niye kırmızı çıkmadı?

speedy #1397949 
youtu.be Doğru düzgün ne itiraz oldu, ne hakem muhabbeti yapıldı bu maçtan sonra. Braga maçının 10%u kadar yaygara kopmamıştır. Niyetim toptu diyip, öldürebiliyoruz muyuz bu oyunda?
(2) 

Sinemacı-yapımcı kavgası ne oldu?

speedy #1397563 
Sinemaya en son lisede gittiğim için sonucu kaçırdım galiba fakat bir ara bayağı gümbürtü kopmuştu: Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ateş püskürdü, Koreli grup rest çekti falan. Şimdi ortalık süt liman olmuş. Ne oldu kim kazandı, nasıl anlaştılar?
(1) 

Lay - Lie

speedy #1394901 
Karıştırmayan var mı bunları ya?
LAY diğer halleri (LAID, LAID) 1. koymak 2. yumurtamak 3. cinsel ilişki
LIE diğer halleri (LAY, LAIN) 1. yatmak, uzanmak 2. durmak, bulunmak
LIE LIED LIED yalan söylemek

Hadi yalan söylemek kolay onda sıkıntı yok. Her seferinde oturttum bu sefer diyorum, 2 gün sonra kafam çorba olmuş her şey birbirine karışmış oluyor. Lie'nın pastının lay olması bozuyor galiba her şeyi. Var mı kolay yolu?
(2) 

Karikatürdeki espri ne 2?

speedy #1394007 
(2) 

Bu karikatürdeki espri ne?

speedy #1393042 
(3) 

Hollywood'un klasik müzik dinleyen katili

speedy #1391819 
Öncelikle şunu bırakayım: seyler.eksisozluk.com

Abi adam ne fantezi yapmış, koftiden komplo kurmuş ya. Yok klasik müzik Avrupa'nın kültürüymüş, milliyetçi amerikanların holywood ideolojisi olarak bunlara bok atmak için sistemli olarak filmlere yerleştirilmiş falan.

Klasik müzik= kültür demek gibi bir şey işte tüm dünyada. Yönetmenler benim kötü karakterim psikopat olabilir ama derin, kültürlü, entelektüel demek için klasik müziği kullanmışlar işte. Hani cahil cühela, serseri kötü adam klişesine karşı derinlikli kötü karakterler yaratılmış.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(5) 

Savaş Cebeci ne yapmış kendine?

speedy #1391067 
Ben bu adamı yeni tanıdım, youtube sağolsun. 4-5 sene önceki videolarında sportif, kaslı, gencecik bir delikanlıymış. Şimdi ise 15-20 yıl yaşlanmış artı gorile dönüşmüş. Yazık etmemiş mi kendine ya, takipçisi ergenlerin gazına mı gelmiş?
(4) 

i.e. vs e.g.

speedy #1388941 
Karıştırıyorum sürekli, akılda tutmak için bir çağrışım vs varsa alayım, lütfen.
(4) 

Verilen hapis cezasının yarısını yatıp çıkma

speedy #1387061 
Geçen bir arkadaş muhabbetinde geçti, böyle bir şey varmış galiba. Gazetede okuyoruz ya mesela 6 yıl hapis ceza aldı, gerçekte adam 3 yıl yattıktan sonra salıveriliyormuş. Verilen hapis cezasının yarısı yatılıyormuş, doğru mu?
(5) 

Bu köpek camın olmadığını nasıl anlamıyor ya?

speedy #1386445 
(3) 

Otellerde koridor sonundaki odalar

speedy #1384547 
Daha az ses olur, sessiz, sakin falan gibisinden ben bunu iyi bir şey sanıyordum, koridor sonundaki oda denk gelince. Bir arkadaşla muhabbet sırasında geçti, otelcilikte bu odalar alt sınıf, ikinci sınıf müşteriye (otelcinin, resepsiyonistin değerlendirmesi) verilirmiş. Atıyorum Tr'den Abdullah ile İngiltere'den James internetten Roma2da standard oda ayırttı, Abdullah'ı koridor sonuna atıyorlar. Ya da esnaf kılıklı biri ile takım elbiseli girdi otele resepsiyona oda sordu esnaf kılıklıyı koridorun sonuna atıyorlar. Böyle bir şey var mı ya da duydunuz mu?
(4) 

GS'li Lemina'nın cezası

speedy #1381949 
Bunca yıl futbolu takip ederim, ilk defa böyle bir şey duydum. Adam premier leaguede kırmızı kart görüp 3 maç ceza almış, 2 maç cezayı orda çekmiş, kalan bir maç cezayı da bizim ligde çekmiş. Böyle bir şey var mıydı ya? şampiyonlar ligi, avrupa ligi olsa neyse, gittiği takımın bir sonraki avrupa maçında cezalı oluyorlardı. Ligler arasında böyle bir şey yoktu sanki ya, yeni mi geldi bu kural?
(3) 

İphone tuş kilidi home tuşuna basmadan açılmıyor?

speedy #1376439 
Iphone, ios ile küfürsüz, telefonu kırma raddesine gelmeden bir gün geçmiyor anasını satayım. Eskiden sadece home tuşuna dokunarak, touch id ile açılıyordu. 12.4 sürümü yükledim, kafasına göre naaptıysa home tuşuna basmadan tel kilidi açamıyorum.
Biraz araştırdım
Open Settings.
Tap “General.”
Select “Accessibility.”
Tap “Home Button.”
Press the switch next to “Rest Finger to Open” to turn this functionality on. yazmışlar her yere, bunları yaptım. Düzelen bir şey yok, fiziksel olarak basmadan açılmıyor meret. Bilen varsa söylesin lütfen, büyük sevaba girecek, teşekkürler.
(7) 

Bu cümle doğru mu ya? (İngilizce)

speedy #1375505 
Whether or not learning occurs depends on a variety of factors, including student motivation, effectiveness of presentation of materials, etc.

occurs depends birarada göz ve kulak tırmalıyor. Bu testi çözerken 2.nin cevabı olarak occurs olması gerekiyor diyor: www.englishvocabularyexercises.com
(5) 

Bu cümleyi çevirebilir miyiz?

speedy #1371689 
Cartwheel'in anlamına bakıyım diye cambridge sözlüğe baktım, örnek olarak bu cümleyi koymuşlar.

Billy took everybody's attention away from him by turning an unexpected cartwheel in the middle of the floor.

Mantık hatası var gibi geldi Billy beklenmedik bir takla atmış, herkesin tüm dikkatini Billy'de toplaması lazım. Takla atarak ilgiyi kendi dışına çekti diyor dimi?
(4) 

Çok kısa çeviri

speedy #1371145 
Daisy Lowe doesn’t mind summer rain - especially not in her garden. “I find gardening meditative,” says the model and TV personality. “Not so much the heavy lifting, but the pruning and the mowing and watering things and just getting your hands in the earth.

Sadece ilk cümleyi çevirebilir miyiz, lütfen? Basit gibi de kafam çok karıştı ya.
(3) 

Booking.cm bu yorumumu yayınlar mı, yayınlasa da sonra başım derde girer mi

speedy #1370419 
Ecnebi memlekette bir apartman dairesi kiralamıştım tatil için. Tam da hap, ot satan torbacı bilmemneci bir şerefsizin merkez üssüne yakın bir yerdeymiş. Bütün gece adam kapımın önünde bağıra bağıra telefonla konuşuyor, tartışıyor, teslimata gidiyor geliyor scooterla falan filan, kendi gibi serserilerle muhabbet ediyorlar sokağa üs kurmuşlar. Hiç bir şekilde tartışmaya vs girip, muhattap olmadım tabi, göz temasına bile girmedim, karanlık tipler. Doğru düzgün bir balkona çıkıp, akşam sefası yapamadım, girip çıkarken hep tedbirli oldum, hatta gece hayatına fazla dağıtmayayım diye kendimi sınırladım, sokağım tekin değil başıma bir iş gelir diye. Evin sahibi anahtarı verip giderim, lağım bilmemne patlamadıkça beni rahatsız etmeyin kafasındaydı. Booking yorumuna kapımın önünde scooterlı torbacı vardı hep vs diye ağır bir kötü yorum yapıştırayım mı? Yayınlarlar mı, yayınlanınca benim başım belaya girer mi? Otel pasaport bilgilerime sahip saonuçta. benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Naapsaydım ben? çok olağanüstü bir rahatsızlık durumu yok ortada ama epey sinir bozucu insan kendini dizginlenmiş, özgürlüğü kısıtlanmış hissediyor, tatile gelmişiz sonuçta
(3) 

Bu cümle gramer hatalı değil mi?

speedy #1368410 
"They sure have changed their tune"kısmı. Trump'ın retweet ettiklerinden biri: twitter.com
(2) 

Edevlette enerjisa

speedy #1367425 
Anadolu yakası elektriği Enerjisa var hani edevletten baktım, borcu gösteriyor ama ödemeye imkan vermiyor. Şaka mı bu sizde de aynı mı durum? Sitesine üye olmaya çalıştım tel ve isim bilgiler ulaşılamıyor şu noyu arayın bilgilerinizi güncelleyin diyor. Üye olunca Sitesinden ödetiyor değil mi faturayı? o kadar uğraştırıp edevletteki gibi yaparsa sinirden kıracağım bilgisayarı
(4) 

Faiz oranı sorusu 101

speedy #1367308 
İş Bankasının sterlin için vadeli döviz faiz oranları aşağıda mesela.

VADE 100,000.00 USD KARŞILIĞINA KADAR(%)
28-31 Gün 0.60
32-60 Gün 0.95
61-88 Gün 0.95
89-91 Gün 0.95
92-121 Gün 1.00
122-151 Gün 1.00
152-177 Gün 1.00
178-180 Gün 1.00
181-270 Gün 1.10
271-300 Gün 1.10
301-364 Gün 1.10
365 Gün 1.10
366-727 Gün 1.20
728-1092 Gün 1.20
1093 Gün ve Üzeri 1.20

Atıyorum 1 yıl parasına dokunmayacak bir kişi var diyelim, bu adam direk 366 gün seçip 1.20 faiz oranı ile mi maksimum kazanç elde eder? 92gün 1.00 faiz oranı ile bileşik faizden katlana katlana giderek direk 366 günden daha fazla kazançlı olabilir mi? Ya da 181günlük 1.10dan bileşik faizli mi devam etse daha fazla alır? Bi benim mi kafam karışıyor bu oranlardan ya, netleştirebilir miyiz lütfen?

mobil görünümden çık