(4) 

Terzi pantolonu kurtarabilir mi?

speedy #1306427 
Selamlar, pantolon paçası yaptırmak dışında hiç terzi kullanmamış adamım, emektar Levi's kotumun tam makat bölgesindeki kısım yıpranmış, kumaş incelmiş, biraz daha giyilse delik açılacak, resim ekledim. Pantolonu götürsem terzi hayata döndürebilir mi?

resimag.com
(15) 

İngilizce okunuşu sıkıntı yaratacak kişi isimlerimiz

speedy #1303485 
hani şöyle ingiliz, amerikan meslek liselerinde dalga malzemesi olabilecek isimleri soruyorum. Nigar(nigga), Selami (salami), Kamil (camel), Fatih(farting) gibisinden aklınıza gelen neler var?
(4) 

FB hisseleri neden yüksek?

speedy #1302417 
borsanın b'sinden anlamam öncelikle, şimsi hisse fiyatlarına baktım fb 21.54 iken gs 1.60, bjk nin ise 2.15. Niye bu kadar çok fark var? Arz talep mi sadece?
(7) 

Anlayamadığım Trump tweeti

speedy #1300791 
"Many @harleydavidson owners plan to boycott the company if manufacturing moves overseas. Great! Most other companies are coming in our direction, including Harley competitors. A really bad move! U.S. will soon have a level playing field, or better."

Mantık hatası var sanırım. Harley Davidson üretimi yurt dışına taşırsa müşterileri boykot edecek, bu harika diyor. Sonra "Harley davidson rakipleri ve bir çok şirket bizim dediğimiz yola geliyor. " demiş, Madem diğer şirketler Harley davidsonın yolundan gitmeyip senin dediğin yoldan gidiyor, sonrasında niye "A really bad move!"yazmış?
(2) 

Seyahat temalı takip edilesi youtube kanalları

speedy #1297494 
Amatör ya da profosyonel takip ettiğiniz tavsiye edebileceğiniz hangi kanallar var? Tv programı da olur, yeter ki youtube'da videoları olsun. Yabancı da olur ama Türk olursa daha iyi olur.
(12) 

Yurt dışında yaşayan adam neden dövizle askerliğe para versin?

speedy #1296382 
Adam yurt dışında yaşıyor, diyelim Türkiye'ye temelli dönme ihtimali de yok. Yabancı ülke vatandaşlığı vardır zaten bir çoğunun. Bu adamlar niye para ödesin de askerlikten muaf olsun? Senede 1 ay Türkiye'de sorunsuz tatil yapabilmek için mi?
(9) 

Süpermarket zincirlerindeki ürün fiyatları şehirden şehire değişiyor mu?

speedy #1295893 
1- mesela Bim'in levent'teki bir şubesi ile Adıyaman'daki bir şubesindeki aynı ürünler farklı fiyatta mı olur?

2- Avrupa'da nasıldır? Atıyorum turistik Barcelona'daki bir Lidl ile Girona'nın ücra bir köşesindeki bir Lidl'da aynı ürünler farklı fiyatta mı satılıyor?
(2) 

latin alfabesini okuyamayan yunanlı gençlik?

speedy #1295722 
Yer Yunanistanîn turistik bir bölgesi. Otobüs bekleniyor, hangi otobüsün kaç dk sonra geleceğini gösteren bir elektronik tabela var. Tabelada bildiğimiz yunan alfabesi değil de yer isimleri Latin alfabesi ile yazılmış, turistlere kolaylık olsun diye herhalde. atıyorum ATINA otobüsü 3 min, SELANİK 5 min vs. diye yazı geçiyor. alfa teta vs yok yani. Bu sırada 3 kişilik kız grubu vardı benim gibi otobüs bekleyen. Bana: başta yunanca sonra çat pat ingilizceleri ile "ilk gelen hangi otobüs? nereye gidiyor vs" diye sordular, ben de turist halimle ingilzce olarak anlattım. Bunlar latin alfabesini okuyamadılar mı şimdi tabeladan, olabilir mi öyle bir şey? hafif kesmişliğim vardı bir tanesini, yoksa muhabbet açmak için öylesine mi sordular?
(5) 

Ryanair'in yeni kabin kuralları ile uçan oldu mu?

speedy #1292702 
Önceden direk kabin bagajımız ile kapıya yönelip uçuyorduk, çoğu zaman hiç kontol bile yoktu, şimdi normal 55cm'lik kabin bagajını bile bavullar kısmına vermek gerekiyormuş sanırım, (şayet priority & 2 cabin bags hakkı almazsak). Bu doğru mudur? Yanlış falan okumadım değil mi? Cidden çok sıkı denetliyorlar mı, deneyimleyen var mı, bu son uygulamaları?

www.ryanair.com
(4) 

Ayakkabı vurması topuk şişkinliği

speedy #1292699 
Ayakabı vurması denen şeyi hiç yaşamamıştım, kendi çapımda servet döktüğüm spor ayakkabı (adidas gazelle) arka topuk bölgesini balon gibi şişirdi, (her zamanki numaramı giydim, hafif biraz sıktı, yeni ayakkabı olacak o kadar deyip almıştım), bir günün sonunda böyle oldu, hassas olan bakmasın resme resmim.net , ayakkabı giyemiyorum, naçizane bütün programları falan iptal ettim, evde geçireceğim bugünü, nasıl geçer bu şişlik, kendiliğinden mi patlıyor, ne yapayım ne edeyim?
(6) 

Unlimited vs bottomless

speedy #1291091 
Kullanımı resimde, ikisi de sınırsız anlamına geliyor. Niye ayrı ayrı kullanılmış, anlam farkı mı var?
(3) 

Erken rezervasyonun geç rezervasyondan pahalı olması

speedy #1290557 
Kafam bozuldu gece gece şimdi, 2.5 ay önceden booking.com den 1 haftalık tatil ayarladım İspanya’da (Ödeme karttan yapıldı rezervasyon anında). şimdi tatile 2 hafta kala öylesine bir kontrol edeyim dedim aynı otelin aynı tarihlerdeki aynı özellikli odasını: 50euro daha ucuza geliyor, ne anladım ben bu erken rezervasyondan. Otele bookinge sağlam bi mail döşeyim mi, yararı olur mu?
(2) 

bu nasıl if kalıbı

speedy #1287468 
fourfourtwo.com Futbolcu Pogba hakkındaki yazıdan bir bölüm:

He’s a superstar meme whose every touch, tweet or trim is subject to criticism. If that wasn’t enough pressure, Paul Pogba is expected to spearhead a resurgence at Manchester United: bring back trophies on the pitch, be the global face of the brand off it. Can he do it? Time to find out...

If that wasn’t enough pressure ilebaşlayan kısmı anlamadım, geçmiş zaman başlayıp bir başka devam ediyor. Türkçesi ve cümle yapısı, gramer yapısı hakkında bilgisi olan?
(7) 

Bir kongre üyesi Aziz Yıldırım'a niye oy versin?

speedy #1285124 
Yemek yerken, evi temizlerken, hafif bir işle uğraşırken vs arka fonda youtubedan Aziz Yıldırım ve Ali Koç röportajlarını dinliyorum. Aziz Yıldırım'ın incir çekirdeğini dolduran bir tane vaadi, sözü yok. (Sadece aklımda kalan sağlam bir çıkışı vardı "3 temmuzun hesabını devletten de soracağız, fetöcüleri onlar getirdi bu mevkilere" demişliği var, bunu Türkiye'de muhalefet partileri harici diyebilecek kimse yok)

Bunca yıllık başarısızlık vs ortadayken hala Aziz Yıldırım garanti, seçim çoktan bitti şeklinde yorumlar var. Sen kongre üyesi adamsın hayat standardın aşağı yukarı belli zaten, makarna kömüre oyunu satan adamın senden yüz kat daha haklı sebebi var. Neyin menfaati bu? Bir kongre üyesi niye Aziz Yıldırım'a oy verir ki?
(1) 

Karikatür Telif

speedy #1274922 
Yerel gazetelerden birinde rasladım, "biraz da gülelim" diye bir bölüm yapmışlar yarım sayfalık, umut sarıkaya bilmemne ellerine geçerse birebir aynısı yayınlıyorlar, izin vs aldıklarını sanmıyorum, alıntıdır falan diye hiç belirtme bir şey yok. Tehlike değil mi bu işler, yoksa cezası vs yok mudur?
(2) 

Bayern'in ilk golü öncesi ıslıklar

speedy #1263838 
Kendi seyircisi mi ıslıklıyor orada, yoksa bizim taraftarlar mı? Şayet kendi seyircisi ise ne o.ç şerefsiz la bu almanlar?
(4) 

Fenerbahçe cenabetliği

speedy #1259341 
Tamam önceki senelerde de bir sürü cenabetlikler travmalar var, denizli, bursa, hocasız gsye şampiyonluk kaptırmalar falan filan ama. Bu seneki cenabetlik bambaşka sanki. volkanın içeri almaları, yan pas yaparken yedirilenler, kendi kalemize atılanlar vs. hemen aklıma gelen puan kaybedilen başakşehir, Göztepe, konya maçlarında direk dönen toplar. Kısaca şans döner mi, niye dönmüyor?
(10) 

Pisuvara gelip anında işeyebilenler

speedy #1255829 
Ben pisuvarda konsantre olup işemeye çalışıyorum, adam pisuvara geldiği anda, anında şarıl şarıl işiyor, sanırsın 7-8 bardak bira içti ya da saatlerdir idrar tutmuş. Hangimiz anormaliz, siz hangisisiniz?
(2) 

İngilizce'deki ç sesindeki anlamlandıramadığım olay

speedy #1253647 
Şimdi bu adamlar resimde de göreceğimiz üzere ses alfabelerinde ç sesini tʃ harfleri ile simgeliyorlar, buraya kadar ok.

sadece UK telaffuzları için soruyorum:

Mature kelimesi için /məˈtʃʊər/ demişler, tʃ'yi ç okumadı: dictionary.cambridge.org

virtual kelimesi için /ˈvɜː.tʃu.əl/ demişler, tʃ'yi gene ç okumadı:
dictionary.cambridge.org

Tutor kelimesi için /ˈtʃuː.tər/ demişler, tʃ'yi gene ç okumadı:
dictionary.cambridge.org

ç = tʃ mi değil?
(7) 

Özel isim telaffuz sitesi

speedy #1247803 
Normalde Cambridge dictionary kullanıyorum, özel isimler yok bildiğiniz gibi. Stephen stivın, Leonard Lenıt mış ya la meğersem:)

Bu tarz özel isimleri telaffuz için güvenilir site tavsiye edebilir misiniz? British English için özellikle. Teşekkürler
(1) 

İngilizce telaffuzda kesme işareti ve noktanın anlamı

speedy #1247471 
Merhaba, İngilizce ses alfabesini söktüm sanırım, sadece anlayamadığım bir kaç şey kaldı.

Mesela subject kelimesinin sözlükteki telaffuzu /ˈsʌb.dʒekt/ şeklinde verilmiş. Buradaki s harfinden önceki kesme işareti ve b harfinden sonraki noktanın anlamı nedir?
(11) 

You're your diye yazanlar

speedy #1239901 
Youtube video yorumlarında ya da yabancı forumlarda falan çok rastlıyorum. Bu adamlar bizdeki bağlaç olan de'yi, ki'yi ayıramayanlara denk geliyor sanırım. You're yazmak bu kadar mı zor mu, niye your yazıyor bunlar? Harften tasarruf falan mı?
(3) 

Çok kısa speaking çeviri?

speedy #1238619 
www.youtube.com Linkteki kızın, "we waited" cümlesinden sonra kurduğu cümle nedir?
(3) 

Çok kısa çeviri?

speedy #1238127 
İngilizcesi çok iyi olan almana İngiliz diyor ki:
A: I'm English, and I can't believe you're not English!
B: Well I'm as German as they come!

Buradaki they come'ın anlamı nedir?
(1) 

Hotmail hesabımdan tüm kişi listemdekilere virüslü link gönderilmiş?

speedy #1236590 
Selamlar, ilk kez böyle bir şey başıma geldi. Hotmail hesabımdan tüm kişi listeme "tıklayın" diye garip linkli mesajlar atılmış. Hesabıma girip, son hareketlerden bu giriş bana ait değil diyerek, şifremi değiştirdim. AVG ile tarattım hiç bir şey bulamadı. Ne yapmalıyım?
(4) 

Bir satranç sorusu 2

speedy #1233679 
Selamlar, biraz acemiyim de. Aşağıdaki durumlarda mat olma durumları gerçekleşir mi?
1- karşı tarafta diyelim 2 at ve şah, bende sadece şah durumu
2- karşı tarafta 2 fil ve şah, bende sadece şah durumu
(4) 

Stromae - Te Quiero klibi

speedy #1233340 
Selamlar, geçen gün de sordum gerçi, bjk maç saatine denk geldiğinden hiç cevap yoktu.

Stromae'nin bu klibini anlayan anlatsın lütfen? Kafedeki kız ve evlendiği kız aynı kız mı? Kafedeki mikrofon, set, yönetmen rol olayları nedir? Aynı kız değilse yasak aşk falan mı yaşıyor, seni seviyorum falan niye nakarat gidiyor, kavga, intihara teşebbüs falan var sonunda, gafam yanıyo anne.
www.youtube.com
ceviri.alternatifim.com
(5) 

Bir satranç sorusu

speedy #1233335 
Selamlar, karşı tarafta şah ve fil, ben de ise kale ve şah var diyelim. Karşı taraf mat edilebilir mi?
(3) 

Mikrodalga fırının kendi kendine kapanması

speedy #1230116 
mikrodalgam bir süredir 6-7 dakikanın üzerinde çalıştığında kendi kendini kapatıyor. Isınmadan dolayı sanırım. Tehlike arz eder mi? Garantisi yok sanırım
(1) 

fare imleçindeki yuvarlak sürekli donuyor?

speedy #1224556 
Merhaba, tarayıcı da iken imleci ekranın altı ya da üstüne getirdiğimde fare imlecindeki yuvarlak sürekli dönüyor, çok sinir bozucu olmaya başladı. Windows defender ve eset ile arattım bir şey bulamadılar, yardım lütfen?
(1) 

Facebook'ta engellenen gruba tekrar katılma

speedy #1223666 
Mesleğimle ilgili bir facebook grubu vardı, sorulan teknik bir soruya verdiğim bir cevaptan dolayı engellenmişim, grup yöneticinin kıskançlığından sanırım, inanılmaz şaşkın ve sinirliyim. Network çok sağlamdı, tekrardan bu gruba girebilir miyim? Yöneticiye mesaj atsam zaten gelen kutusuna düşecek bakmaya cevap vermeye tenezzül bile etmez
(3) 

Bu gazlı suya Avrupa'yı kim alıştırdı?

speedy #1218576 
Avrupa'da su isteyince carbonated water, sparkling water denen icat konur ya onumuze. Bu algı nasıl oluştu, cidden bir pazarlama başarısı değil mi sizce?
(4) 

Çalan şarkının adı?

speedy #1217383 
Allah'ını seven soylesin, emelin mezuniyeti diye aratmaktan usandım:)

youtu.be
(6) 

Emre Kongar kravatı

speedy #1204537 
Cok komik değil mi ya, kravat mı yoksa başka bir şey mi?

youtu.be
(3) 

Karpuzun icinin gecmesi, curumesi ingilizce

speedy #1200473 
Hangi kelime tanimlar tam olarak? Simdiden tesekkurler
(9) 

Katar Olayı

speedy #1197059 
Hayırdır, Neden herkes Katar'a düşman oldu?

Benim teorim Londra terör olaylarından sonra İngilızlerde cok ciddi istihbarat var, Suudiler ve Katar'ın ISID'e destegı var diye dünyayı ayağa kaldıracaklardı. Suudiler baskın basanındır deyip, Herseyi Katar yapıyor kanka, Katar'a o konuda ben de cok kırgınım, duyduk ki teröre destek veriyor, aha görün irtibatımızı kestik işte demeye getiriyor.

Sizin düşünceniz?
(2) 

Ertugrul Sağlam

speedy #1181550 
Spordaki cemaat yapılanmasında bu arkadaşın hiç adı geçmiyor. Hayırdır, sen ne ara, ne güzel döndün kardeş:)

Kabul edelim silik öne çıkmayan bir kişiliği var, liderlik vasfı yok. Ama Hakan Şükür 1 numara ise, 2 numara cemaatçi bu adamdır. Hem cemaatin altın yıllarında gelmiş kabak gibi şampiyonluk var ortada. 10-15 yıl öncesini kurcalayan sporda Fetöcü ararken, bu adamın es geçilmesi şaka gibi cidden.
(11) 

Rockefeller Şili'de

speedy #1177224 
Rockefeler Rockefeller dedik okuduk gaza geldik, yer altında sarayda yaşıyor, dünyayı yönetiyor, dünyanın en zengini vs.
Bu video ne allah aşkına, koruması bir şeyi mi yok dünyayı yöneten adamın:

www.youtube.com

Türkiye'ye gelse kesin bi manyak sıkardı, kahraman diye gazetelere çıkartılırdı.
(4) 

İş bankası vadeli hesap vade sonunda otomatik uzatıyor

speedy #1171929 
Selamlar, iş bankası internet subemden 92 günlük vadeli hesap açmiştim. Vadem 3 martta bitmiş, ama bunlar otomatik olarak vade bitiminden sonra tekrar beni 92 günlük yeni vade yapmışlar. vadem 01.06'da bitiyor. Bu otomatik vade uzatmalarını internet subede ayarlarda nasıl değiştirebilirim? Baktım ama bulamadım
(2) 

Bamya konservesi ne ile yenir?

speedy #1162122 
Selamlar, evde var bunlardan 3-4 tane ne ile yenir bunlar? Bamya sevmem ama israfı hiç sevmem
www.google.co.uk
(3) 

Resimdeki akvaryum balıklarının cinsi nedir?

speedy #1155461 
Çinli ev sahibimin evinde gördüm, bilgim 0 bu konuda, bu balıkların cınsı nedir?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

Fare kovucu cihazlar ise yarıyor mu?

speedy #1140855 
Odamda 2 gun once küçük bir fare gördüm. O gun bugundur gündür hayatım, psikolojim alt üst. Butun gun zaten çalışmaktan imanım gevremiş, eve gelip huzurla basımızı yastığa koyamadıktan sonra hiç bir şeyin önemi yok gercekten. Yok dolaptan cıkabılır yok yataktan cıkabılır diye paranoyak oldum yeminle. Odayı zehirlerle, kapanlarla, yapışkanlı tuzaklarla donattım zaten. Bu elektromanyetik midir, ultrasonik midir dalgalar yayıp farelerı uzak tutan prizli cihazlar varmış. Her türlü alacağım siz alma deseniz bile ama merak işte. Bu aletler gerçekten işe yarıyor mu, daha önce kullanan oldu mu?
(4) 

Gökten meg ryan yağsa bize er ryan

speedy #1133456 
Bu nasıl bir cenabetliktir ya, İtalya’dan Londra’ya uçuyorum. Onceden check-in imi yapmışım arkalardan cam kenarı almışım. O sırada yanım bos. Uçagın neredeyse %40i dolu. Ekonomıde Her 3 lü koltukta bir kişi falan seyahat ediyor. Tek tük çiftler var ıste. Tek kişi yayıla yayıla seyahat edecegım diye dusunurken 2 keko kebapçı çıkmasın mı, yanlarıma oturdular adamların bileti tam benim yanım. Koca uçakta üçlü oturan bi biz varız belkı de. Yok o kadına nasıl kayılırmıs, hostesi sandwich yapacaklarmıs, memetin yevmıyesi hüseyinden fazlaymış sikko sikko muhabbetler. Ulan nereye düştüm ben dedim ya, adamlardan hiçbir yerde kurtuluş yok yemin ederim. bir satır bir sey de okuyamadım, okusam da anlamadım yolculuk boyunca. Sizin de varsa cenabetlik anılarınız yazın lütfen.
(3) 

zeiss kontak lens satan yer

speedy #1132580 
İstanbul Anadolu yakasında nerede var, yarın gidip alacağım. Aslında Avrupa yakası da olur. Pazar günü yurt dışına cıkacagım için biraz acil. Tesekkurler
(7) 

Deri mont furyası

speedy #1132198 
Türkiye'de yasamadıgım ıcın bilmiyorum, bu deri mont, ceket nasıl patlama yaptı böyle? Sokaktaki 10 kişiden 8inde bu var. 1.90lık adam da bunu giyiyor, 1.50lık adam da. 60lık dayı, tiki genç, öğrenci, barzo, keko, zengin, fakir tüm toplumu kucaklayan ne menem bir şeydir bu. Bu kadarını ıphone bile yapamadı belki de.
(2) 

Bana hayatı zindan etmiş FemDersanesi hocasını FETO'cü diye ihbar edeyim mi

speedy #1111145 
Lise hazırlıkta sınavlarına girdim Lise1'i bedava kazandım,lise1'de hersey normal Okul dersane arası mekık dokuyor, derslerimize çalışıyorduk. Lise2 için yapılan sınavları da bedava kazandım. Lise2’yi 7 kişilik ozel sınıflarında okuyordum. Lise 2’de 1. Donemden sonra bunların huyu suyu değişmeye başladı. Oğrencileri zorla yatılı yurtlarına yazdırıp, namaza, sohbete, gülen kasetlerine, kitaplarına yonlendirmeye başladılar. Mevcudu az sınıfın tek horozu bendim. İstedıklerını yapmayan, Yurtlarına gitmeyen, sohbetlerine katılmayanı; sadece testine, dersine bakan kişi . Sonra bana sistemli bir şekilde mobbing yapıldı. 7 kişilik sınıfta hocalar ben yokmuşum gibi davranıyor, herkesin çözemediği soruları vs birebir ilgilenirken beni es geçiyorlar, sınıftakı şakırtler zaten benimle selamı sabahı kesmişlerdi. Sanki bir sığıntıymışçasına dersaneye gidip ders dinliyordum. Sonra yeter deyip dersaneyi bıraktım. Ailemden, çevremden, arkadaslarımdan tepki gordum: bedava kazanılan dersane bırakılır mıymış, fem kalitesınde dersaneyı nerden bulacakmışım, kopru geçerken ayıya dayı demek gerekiyormuş, dar gelirli ailemin maddı durumunu hiç mi düşünmüyormuşum vs yüzlercesi. O sene yine bedava olmasa da ındırımlı kazandığım küçük bir dersanede sınava hazırlandım. Küçük dersanede femdeki yarışma ortamını kaliyteyı bulamamam ve bir takım ailevi sorunların da ust uste bınmesı ıle o sene ossde ıstedıgım puanı yapamadığım için tercih yapmadım. Puanım kesinlikle düşük değildi ama hedefler ve başarı kıstasıma gore dusuk olduğu ıcın o sene tercih yapmadım. Femdeki ozel sınıfımdaki elemanların ısımlerı dersanenın reklam panosunu kaplıyordu. Hatta bir tanesi ilk 100e girmişti. 2.senemde bir türlü calısma motıvasyonu bulamadım. Yıne ıstedıgım puanı elde edememe rağmen ıyı bır unıversitye yerleştim. Ama sonra femdeki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla danışman olacak zat sürekli arkamdan konuşmuş, kendine yazık ettı, dereceye yapacaktı bizi dinlemedi sonu böyle oldu vs diye arkamdan sürekli konuşup beni ornek gosterıyormus. Bana hakaretler ediyormuş.
Şimdi ben bu adamı fetocu diye sıkayette bulunup bulunmama konusunda teredutteyım. Ihbar edeyım mi? Tamam darbede yer almadılar belki ama cemaate binlerce öğrenci yetiştirip bu insanların hayatlarını etkilemiş adamlar bunlar. Bır taraftan allahından bulsunlar bana ne diyorum. Dığer taraftan da oss yıllarında cektıgım sınır, stres kaygı aklıma geliyor.
(1) 

Resimdeki ocagin kullanimi

speedy #1061061 
Su ocagin kullanimi nasildir, bilen, fikir verebilecek olan var mi?Kullanim kilavuzu vs bulamadim, yardim lutfen.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(1) 

pencere kepenk ayari

speedy #1058503 
Merhaba, resimdeki pencere tipinin kepenk ayarini bilen var midir? Tum kepenkler asagiya kadar indirilmis vaziyette benim. Ve aralarda bosluklar var. Yani disaridaki bir adam gece isik yaktigimda odamdan beni gorebiliyor. Lutfen yardim, Tesekkurler.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(6) 

Yurtdışı dogumlu Türklerin hangi dili konusacagına karar verememesi

speedy #1022930 
Belli bir dilde konuşurken araya yabancı kelime sıkıştırmak falan değil bahsettiğim. Konusurken sürekli dil değiştirme. Adamların kafa gidip geliyor mu nedir? Mesela bir Türkle muhabbet ediyor. Türkçe başlıyor, sonra yabancı dile dönüyor, sonra gene Türkçe sonra gene yabancı dil. Bir yabancı ile konuşurken yabancı dili gayet iyi konuşuyorsun, Türkçe sıkıştırmıyorsun. Türk olunca niye şalterler atıyor? Hayır, sec bir dili o dilde devam edelim, ne bu oynaklık. Ergenler, sokaktaki adam vs değil sadece. Naçizane gözlemim Yurt dısı doğumlu profesyonel, iyi iş sahibi, kaymak tabaka da dahil buna. Sebebi ne bunun?
(1) 

"Bu karıyı kapatmalı ha"

speedy #1019692 
www.youtube.com
Bu unutulmaz replıgı ben hep bu kadını tımarhaneye yatırsınlar olarak kafamda tercüme etmiştim. Kapatma kelimesinin metres anlamı aklıma gelince ne naif adammışım dedim. Burda hangi anlamda kullanılıyor sizce?

mobil görünümden çık