(5) 

lol Vs :D

siyah giyen adam #1324868 
Türkler dışında “:D” kullanan var mı bilmiyorum ama bu “:D” ifadesi “lol”den daha samimi gelmiyor mu en azından? Lol’u yabancı sitelerde adeta nokta niyetine kullanıyorlar ama neresinin komikliği çağrıştırdığını anlayamadım bekli kültür farklılığından. “Sesli güldüm” kısaltması olduğu için mi kullanıyorlar?
(7) 

Lucid Rüya gerçek mi şehir efsanesi mi?

siyah giyen adam #1323940 
Ergenlik ilk yıllarında astral seyahat ve lucid rüya ilgimi çekiyordu yapmaya çalışıyordum ama olmuyordu. Çok sonra astral seyahatin bir şehir efsanesi olduğunu, gerçek olmadığını anladım ve ikisini de bıraktım denemeyi ama lucid rüyanın astraldan farkı teknik olarak metafizik olmaması?

Rüya sırasında rüyada olduğunuzu fark etmenin de ötesine gidip rüya ortamını GTA gibi hatta ondan bile daha özgürce, kendiniz şekillendirerek yaşamak mümkün mü yoksa şehir efsanesi mi sadece?

Şöyle Inceptıon’daki gibi başımıza kablolar bağlayarak bizi uzun süreli lucid rüya durumuna sokacak bir merkez olsaydı keşke. Bu lucid rüya durumuna gerçekten ihtiyacım var, gerçekliğe tercih ederdim.
(2) 

Kızların futbola ilgisi genel olarak arttı mı?

siyah giyen adam #1323102 
Yoksa zaten eskiden de böyle olup Twitter İnstagram sayesinde bu daha net görülmeye mi başlandı?
(5) 

Football Manager neden konsollara hiç çıkmıyor?

siyah giyen adam #1322335 
Gümümüzde korsanların da etkisiyle oyun firmaları PC’den önce konsollara çıkarmaya öncelik verirken FM neden konsolları yok sayıyor? Oyunun yapısı konsola uygun mu değil ?
(17) 

Türk aksanı İngilizce olarak müthiş değil mi şu telafuz?

siyah giyen adam #1321767 
Şu ana kadar duyduğum en iyi İngilizce telaffuza sahip Türk gibi geldi kadın hocamız, ben mi çok abarttım yoksa sahiden çok çok iyi değil mi? Aksan kelimesi bile saçma kaldı sanki. Bir Türk için Türkiye’de bu seviyeye gelmek mümkün değil herhalde, yurt dışında bile kaç senede gelinir bu seviyeye kim bilir?

youtu.be
(7) 

Taze sıkılmış portakal suyu zarar mı fayda mı?

siyah giyen adam #1320886 
Kimisi çok sağlıklı diyor kimisi ciğerleri yağlandırır diş minesini eritir şeker bombası olur diyor Canan Karatay gibi. Şimdi it gibi hastayım soğuk algınlığı ve grip. Smothie blenderde bir su bardağı çıkacak kadar portakal mandalina ve biraz da limon eklesem bunun bünyeye zararı mı dokunur faydası mı size göre?
(3) 

Uyku için karışık bitki çayı mı tek bitki çayı mı?

siyah giyen adam #1319787 
Aşırı etkili bir şey lazım yıllardır illallah ettirdi bu uyku düzensizliği. Gece 4 de yatıp sabah 9 da kalktığımda bile gece 3-4 den önce uyuyamadığım oluyor. 23.00 - 08.00 arasına vücut saatimi ayarlamam lazım 23 de yatağa girip en geç 24 de uykuya dalabilmek için. Ayrıca sinir stres gerginlik ve hafızanın güçlenmesine yönelik bir şey arıyorum

Melisa çayı ve sarı kantaron tavsiye ediliyor genel olarak. Aktardan Melisa + sarı kantaron + bir iki tane daha farklı bitki çayı alıp bunları karıştırıp french prestte demleyerek içmek mi yoksa içlerinden sadece bir tanesini mi seçmek sağlık ve uyku adına daha faydalı olur?
(4) 

Telefon imei yeniletme olmazsa telefon açılmıyor mu?

siyah giyen adam #1319427 
Geçtiğimiz ay yılların telefonu komple bozulduğu için bir telefoncudan ikinci el 6s almıştım uygun fiyata ama yurtdışı ürünü olduğu için birkaç ay sonra pasaport yenilemesi yapman gerekir 170 lira civarı bir şeyler demişti nasılsa daha var diye son gününe kadar bekliyordum ta ki bugünkü acı haberi öğrenene kadar:(

O imei pasaport süresi dolduğunda tam olarak ne oluyor? Hiç mi açılmıyor telefon yoksa hat filan mı kullanılmıyor? Kapansa bile tak diye o civarda haraç ödeyebilmek mümkün değil ikinci eli bile zar zor alırken devlet niye böyle yapıyor niye hiç insanını öğrencisini düşünmüyor vesteli düşündüğü kadar?
(4) 

Phrasal Verbler için şu tür kaynak kitap var mı?

siyah giyen adam #1319403 
En çok kullanılan 100, 500 ve 1000 phrasal verb içeren kitap arıyorum, alfabetik olmasından ziyade kullanım yoğunluğu veya birbirleriyle olan bağlantıları gerekiyor. Ama en önemlisi 10’ar ya da 20’şer tane Phrasal verbi örnek cümleleriyle verip sonra şıkların dahi sadece bu verdiği kelimelerden oluştuğu bir test olması çok işime yarar. Yüzlerce phrasali toplu olarak verip kitabın sonlarına toplu ve karışık test eklenmesi pek faydalı olmuyor bölüm bölüm verilmesine göre
(9) 

Vodafone ve Avea’nın çekim gücü Turkcell’e göre nasıl?

siyah giyen adam #1319295 
Turkcell çok pahalı gelmeye başladı 2 GB ve 500 dk 35 tl den başlıyor. Özellikle internet gerekiyor
Vodafone veya Avea’da çekim gücü Turkcell’den geçebilmek için yeterli düzeylerde mi?
(8) 

Dolar düşse de piyasa fiyatları hiç düşmeyecek mi?

siyah giyen adam #1318510 
Dolar 7.5’u görünce büyük esnafı küçük esnafı hiç vakit kaybetmeden salisesinde paldır küldür 7.5’un üstünde değerlerle zamlar yaptılar ama dolar 5.5 olunca ne indirim var ne başka bir şey? Dolar imkansıza yakın ama diyelim ki 3 ün altına indi yine de piyasa 7.5 da mı kalacak daima? Memuru, işçisi yılbşından önce zam almazken bunlar kendi evlerine gelecek elektrik zammını bile bahane ederek zam yaptılar.
(7) 

Meditasyon düşünceyi tamamen durdurmaya mı deniyor?

siyah giyen adam #1318431 
Gözler kapalı ve karanlıkta hiçbir şey düşünmemeye odaklanıp tamamen düşünce akışından soyutlanarak boşlukta kalma anına mı meditasyon deniyor? Ve bu düşünceyi durdurmayı dakikalara varan süreye kadar uzatmak mümkün mü teknik olarak, hiçbir şey düşünmemek, düşünmemeyi bile?
(6) 

Ne olacak bu Galatasaray’ın hali?

siyah giyen adam #1318128 
Terim e 5-10 maçlık ceza, Şaş’a men ve iki üç futbolcuya üç dört maç ceza + saha kapatılması gibi iddialar var, takım halihazırda eksik ve sakatlıklarla doluyken bunlar da eklenince Almanya dönüşü Kayseri, 3 maçtır alınamayan galibiyet derken Galatasaray iyice ligden kopar mı yoksa tam aksine motive mi olur bu futbolculara rağmen?

Fenerbahçe’nin bugünden sonra yükselişe geçmesi ve ilk üç potasına doğru ilerlemesi de sürpriz olmaz gözüküyor ancak yarın Başakşehir yenerse arayı açıyor, Beşiktaş yenerse büyük avantaj yakalıyor. Futbol batsın. Şu futbol ne illet bir uyuşturucuymuş maç bitmiş uyku tutmuyor ne olacak bu takımın hali diye resmen psikolojik rahatsızlık. Öte yandan gencecik bir can gidiyor tribünde. Ailesinin evine ateş düşüyor bizim dertlerimize bak taç mı penaltı mı kim kime vurdu. Resmen modern insanlık özeti.
(10) 

Breaking Bad’den sonra Better Call Saul durgunluğu?

siyah giyen adam #1317560 
Leyla ile Mecnundan sonra Ben de Özledim’in verdiği durgunluğu verdi. Nerede o Breaking Bad in ilk bölümlerindeki zevk, hareket, heyecan? Tek gördüğüm Saul’un melankolik ve perişan halleri. Abisi de koskoca Walter White efsanesinden sonra pek umrunda olmaz kimsenin. Bu diziyi ilk bir iki bölümde bırakmak hata mıdır sizce? İlerleyen bölümler Breaking Bad tadı veriyorsa devam edebilirim
(1) 

29 Ekim’de üni kütüphaneleri açık olur mu?

siyah giyen adam #1317125 
Resmî tatil olduğu için kampüs içi kütüphaneler de mi kapanıyordu mesela İÜ hukuk kütüphanesi gibi?
(10) 

Doğada niye annelik şefkati var?

siyah giyen adam #1316985 
Yaşamı, hayvanları ve insanları mekanik birer program olarak görmeye başladım ruhsal inançlardan uzaklaştıkça. Bin sene önce yaşayan insanın birçok soruya yanıt alabileceği mantıksal cevaplar yoktu dünyada ama günümüzde var, büyük patlamadan evrimsel süreçlere kadar her şey mantıklı geliyor ama annelik şefkati ya da içgüdüsü dışında. Bunun mantığını anlayamıyorum? Var olma içgüdüsü desek değil, yavrularını korumak uğruna savaşarak kendini feda eden kediler, kurtlar, filler duyulmamış şey değil. Ortada kural koyan veya canlıları programlayan bir Tanrı da olmadığını varsayarsak, niye annelik şefkati denen şey var dişi hayvanlarda? Doğuruyor, yavrularını herkesten sakınıyor sinirli sinirli, tam bir görev aidatıyla besliyor, dışarıdan yemek arıyor onlar için... Evrimin canlılara niye çoğalma ve var olma içgüdüsü verdiğini niye yaşamı devam ettirmeye programlandığını da anlamıyorum ama dişi hayvanlardaki bu annelik duygusu?? Dünyanın kendisi ve düzeni bile ikna edemezken sırf bu acaba Tanrı’nın işareti olabilir mi diye sormadan edemiyorum zaman zaman.
(16) 

Sizce hangi poster daha iyi?

siyah giyen adam #1316420 
Odaya küçük poster tablo olarak hangisi diğerlerinden daha iyi gibi sizce veya tavsiyeniz varsa başka bir tanesi?

1) encrypted-tbn3.gstatic.com

2) n11scdn.akamaized.net

3) n11scdn.akamaized.net

4) www.postermanya.com
(3) 

Alkışcı parti üyeleri

siyah giyen adam #1316077 
Şu videoda bugün arka planda Bahçeli’yi alkışlayanların çoşkusuna dikkat ediniz mobile.twitter.com

Bunlar bu açıklamalarının tam zıttı olduğu dönemde yani akp aleyhine değil lehine olduğu dönemde de böyle ayağa kalkarak çoşkulu alkışlamalar yapıyorlardı youtu.be

Bahçeli’yi hadi anladık ama bu insanlar niye böyle?
(10) 

Trabzonspor’u Trabzonlu olmayanlar da tutuyor mu?

siyah giyen adam #1316003 
Şehir nüfuslarına baktığımızda ilk 25’e giremiyor Trabzon. Dolayısıyla farklı şehirlere göç verse bile köken sıralamasında da yaklaşık yerlerde olacaktır. Buna karşın çok fazla Trabzon taraftarı var gerek internette gerek ülke genelinde
Diğer Anadolu takımlarından çok daha fazla taraftarı olmasının sebebi nedir peki? m.haberturk.com
(5) 

Arabistan'ın amacı ne?

siyah giyen adam #1315416 
Anladığım kadarıyla Cemal Kaşıkçı Suudi yönetimine muhalif ve problemler yaşamış, bizdeki Can Dündar gibi. Peki ama niye 15 kişilik Suudi timi elini yüzüne bulaştırarak o Walter White usulü fakat daha amatör ve asitsiz olan niye Türkiye'de işledi ve niye tüm dünyaya manşet olacak şekilde işledi? Tüm bu manşet olma olayı Arap timinin amatörlüğü mü yoksa bilinçli yapılmış bir şey mi ve acaba niye?
(2) 

Gerund ve Invinitive ayırt etme meselesi

siyah giyen adam #1315245 
Moralimi dibe çeken bir mesele olmaya başladı. Bu konuyu ve hangi kelimelerin yanına hangi preposition gelecek konusunu bir türlü aşamadım. Özellikle Gerund mu inf mi meselesinin zaman ve yıllar içinde göze ve kulağa oturması sayesinde hallolması mümkün olabilir ama bizden belirli bir zaman dilimi verilip İngilizce sınavlarında çıkacak olmalarından dolayı gramer kitabında boğuluyor insan. Ezber olarak da zihnin zayıf olduğu bir dönem üstelik. Sadece bu konuya yönelik kitaplar ya da tavsiyeleriniz var mı ekstra olarak ne yapmak lazım?
(1) 

1000-1500 TL civarı ikinci el telefon?

siyah giyen adam #1314206 
Yaklaşık 5 senelik galaxy s4'üm vefat etti. Bundan dolayı telefon arıyorum fakat dolar kurundan dolayı bu bütçeye bulmak çok zor kaliteli olandan. İkinci el Iphone 6 mı (6s ikinci elleri 2000 civarı zira) iphone se mi yoksa galaxy s6 mı veya bir başkası? Iphone'un gizlilik güvencesi ve arka kamera kalitesi cezbediyor fakat 2018 sonlarında bu modeller ne kadar gider bilmiyorum. Uygulama oyun ya da film dizi izlemelerle işim olmuyor pek, sadece internet, spotify ve ingilizce sözlük kelime uygulamaları ve kaliteli çekim doğa fotoğrafı. +2 yıl gitmesi gerekiyor son olarak. Bu şartlar dahilinde en uygun seçim?
(9) 

Kpss ye akbili ayakkabıya sokarak girmek?

siyah giyen adam #1312859 
Aksilik çıktığı için yarın tek gitmek durumundayım, İstanbul kartı çorapla ayakkabı tabanının arasına koyarak girme durumumda okul girişinde tespit edilme ihtimali var mıdır arama cihazlarıyla vb? Daha önce tek gitmek zorunda kaldığınızda ne yaptınız?
(3) 

Better Call Saul finali hakkında ( No spoiler)

siyah giyen adam #1312463 
Bu diziyi Breaking Bad'den sonra çok ağır ve durgun geldiği için ikinci bölümde bırakmıştım fakat Breaking Bad'e yeniden başladığımda aklıma geldi, Better Call Saul'un son bölümünün son sahnesinin son kısmında Saul o kötü avukatlık ofisinde otururken Walter kapıyı açsa ve Saul'a bakarken dizi bitse yani Breaking Bad'deki Walter ile Saul'un ilk karşılaşma sahnesi bu dizinin son sahnesi olsa efsane olmaz mıydı? En azından duygulandırırdı. Veya ne tür bir son olur sizce Walter White ile alakalı olur mu? Eğer Walter yarım saniye gözükecekse bile bütün sezonları izlemeye değer şimdiden.
(3) 

Internet yokken günler daha mı uzundu?

siyah giyen adam #1311094 
Internetin çok yaygın olmadığı 2008 öncesi ve hiç olmadığı 00 öncesi dönemlerde sanki günler daha uzun ve her şeyin sosyal medya sayesinde göz önünde olmaması daha huzur verici değil miydi?
(6) 

Noun clouse kafa karışıklığı

siyah giyen adam #1310888 
Bu konunun yanında relative clouse melek gibi kalıyor yemin ederim saçlarım dökülecek yakında. Ezber olarak doğru yapıyorum kağıt üzerinde ama mantığını özellikle konulurken sıfırdan cümle kuracak olsam hala kavrayamadım. Örnek,

Do you know what her excuse is?
... what the teacher told?
... whose nephew that boy is?

Gibi cümlenin sonunda is, are veya verb olduğu cümleler, özne-nesne öncesi ek değişimi o onun önüne o onun sonuna gelir derken...Bunların mantığı nedir tam olarak?
(6) 

Bağlanmak daima acı ve hüzne neden olmuyor mu?

siyah giyen adam #1309409 
İlk olarak aileye bağlanıyoruz ve günün birinde onlardan birini kaybettiğimizde müthiş bir acı ve ızdırap hissediyoruz. Karşı cinsten birine bağlanıp aşk adını verdikten sonra ayrılma sürecindeki o boşluk keza öyle. Bir kediye bağlandıktan sonra onun evden kaçıp gitmesi ya da ölmesi sonrası o burukluk ya da. Bağlanmak kısa sürede güçlü hissettirse de uzun vadede acıdan başka neye yarıyor? Cesur Yeni Dünyada aile kavramı dahi yasaktı, evlenmek ve çocuk yapmak ayıp ve gülünç sayılıyordu. Buna distopya deseler de bence olması gereken ütopya odur. Bağlanmak sadece bana mı insanı gerileten ve yaşamı gölgeleyen fakat karşı konulamayan bir şey olarak geliyor yoksa çok mu korkağım? İleride ya onları kaybedersem diye aile bile kurmak istemiyorum böyle bir dünyada.
(2) 

Çeviri kitabın birinci basımını almak? (Monte Kristo)

siyah giyen adam #1307901 
İş bankası yayınları tarafından basıldığını öğrenir öğrenmez heyecanla sipariş ettim hayatımın kitaplarından biri olduğu için daha önce okuduğum İthaki çevirisinde. Fakat sonradan düşününce birinci basımı almak beraberinde çeviri hatası gibi birçok sorunu getirmez mi? Birinci basımlarda akıl almaz çeviri hataları oluyor mu sahiden sonraki basımlarda düzeltilenlerden? m.kitapyurdu.com
(17) 

Tanrının adaletini sorguladığınız olay ve durumlar?

siyah giyen adam #1307006 
Nelerdir aklınıza gelenlerden? Mesela bir saatlik yemek için 40 bin dolar - 265.000 Liraların ödendiği bir dünyada üç kuruşa ayın sonunu zor getirmek? eksisozluk.com
(5) 

Niye Pes ve Fifaya hiç rakip çıkmıyor?

siyah giyen adam #1306579 
20 seneden fazla süredir yani bilgisayar ve ps için oyunlar yapılmaya başladığından beri EA Fifa ve Konami WE/Pes dışında bir futbol simülasyon - arcede oyunu göremedim. Günümüzde Fifa neredeyse tekelleşmek üzere üstelik, tek rakibi pes olunca fazla geliştirmeye uğramıyor kendini. Pes deseniz düşük bütçeli ya da cimri bir şirkete sahip zayıf grafikli bir arcade.

Tek mesele lisanslar mı? Zira 2K, Rockstar ya da hakkını verecek bir şirket God of War 4, GTA 5 grafikleri kalitesinde üst düzey gerçekçi bir futbol oyunu piyasaya sürse Fifa bile yerle bir olurdu?
(6) 

Ingilizce öğrenirken Türkçe kitaplar da okuyor muydunuz?

siyah giyen adam #1305860 
Full time sadece ingilizce öğrenmeye odaklanan uzunca bir süreç için söz konusu. Bir dili öğrenirken ana dilini arka plana alıp kendini öğrenilen dile maruz bırakmak gerekir gibi bir söylem var. Fakat bir yandan da okunmak istenen kitaplar birikiyor. İngilizceye ayrılan süreyi geçmemek, belki günde ortalama bir saat olmak kaydıyla Türkçe kitaplar da okumanın ing öğrenme sürecinde olumsuz etkisi olur mu?
(16) 

Ölüm Defteri bulsaydınız kaç kişiyi yazardınız?

siyah giyen adam #1305413 
Death Note'daki gibi deftere yazdığınız kişi istediğiniz şekilde ve zamanda ölüyor ve yakalanma şüphelenilme riskiniz yok dikkatli davranırsanız. Bu durumda sayı olarak kafadan kaç kişiyi yazardınız? Yoksa hiç kullanmamak mı?
(5) 

Lenslerin boyut çapı önemli mi?

siyah giyen adam #1305331 
Daha doğrusu böyle bir şey var mı? Evde günlük kullan at kutu lens var zamanında reçetesini yazdırıp göz numarasına göre almıştım ama gözün çapına göre küçük lens orta boy lens gibi türler oluyor mu? Zira saatlerce uğraşıp takamamıştım. Kirpikler kalın ve çocukluktan kalma göze bir şey yaklaşınca fazla göz kırpma refleksi de var
(6) 

Davul fırın mı mini fırın mı?

siyah giyen adam #1305076 
Balık buğulama, kek veya fırında pişen yemekler için davul fırın mı yoksa mini fırın mı daha etkili olur sizce?
(17) 

Gece egzoza yüklenen motorculara karşı düşünceleriniz?

siyah giyen adam #1304557 
Gündüz vakti olması da ayrı bir işkence ama özellikle gecenin bir yarısında mahalle arasında egzoza yüklenip gürültünün suyunu çıkaran bu tiplerin ölmesini dileyecek kadar insanlığı kaybettiğim oluyor. Kaza yapıp sadece kendilerini öldürdüklerini duysam zerre üzülmem aksine memnun olurum neredeyse. Tam uykuya dalacakken o egzoz sesinin kafayı nasıl biçtiğini bilirsiniz. Sizin düşünceniz nedir bu tiplere karşı? Dikkat çekmekten mi yoksa insanları rahatsız etmekten mi zevk alıyorlar?
(2) 

2019 asgari ücret yaklaşık ne kadar olur?

siyah giyen adam #1304240 
Güncel enflasyona göre en kötü net 2000'i görür mü yoksa dolar artışını dengelemek için 2200 civarı olur mu? Yılbaşında yaklaşık 430 şimdi 250 dolar ama asgari ücret zamları bu mantıkla olmuyor sanırım
(21) 

Kızlar için kısa boylu erkeklerin hiç mi şansı yoktur?

siyah giyen adam #1303784 
Sözlükte okunanlardan sonra kısa boyluların yaşama nedeni gibi aşağılayıcı alay edici birçok entryi gördükten sonra insan hem üzülüyor hem merak ediyor ister istemez. 1.55 boylarında kızlar bile mi en kötü 1.75-1.80 ve üstü erkek tercih eder GENEL olarak?
(6) 

Roaccutane yazdırmak?

siyah giyen adam #1303574 
Sonbahar kapıda olduğu için eylülün ilk haftasında cildiye gideceğim ama problem şu ki benim randevu aldığımı duydukları için adım adım azalmaya başladılar, bu oldum olası böyle oluyor. Burun bölgesinde yaklaşık 5-6-7 yıldır neredeyse hiç aralıksız bir sivilce kolonisi var, kimi zaman artıyor kimi zaman azalıyor ama hep tutunuyor bir şekilde. Gözlük kullanmaya başladıkça belki daha da etki ediyor. Ancak burun haricinde yüzde yanakta pek yok, çene kısmında bazen tek tük oluyor.

Bu yüzden fazla bölgeye dağılmadığı için doktor yazmaz mı acaba? Yine randevu zamanı sivilce oranı azaldıysa yazmaz mı? İlacın yan etkilerinden biri intihara meyillilikmiş fakat sırf sivilceler yüzünden özgüvenin sıfır olduğu, yaşamdan koptuğum aşağılık kompleksinin arttığı dönemler oluyor.


Bir de yüzünde hafif orta arası yağlanma olup da bu ilacı kullanan olduysa nasıl etki etti öğrenmek isterdim°
(8) 

Ahlak ile alakalı bir soru

siyah giyen adam #1302991 
Bu olayı daha önce haberlerde duymuştum. Dindar bir anne 1-2 yaşındaki bebeğini öldürür ve yetkililere teslim olur. Neden yaptın derler, "büyüyüp de günaha, yanlış yola bulaşmasın diye direkt cennete gitsin istedim, birkaç on yıllık dünya hayatındansa sonsuza kadar cennette mutlu olsun, kendimi feda ettim onun için cehenneme gidecek olsam bile." benzeri bir cevap verir.

Bu durumda annenin yaptığı ahlaka aykırı mıdır yoksa değil midir? Genel ve göreceli ahlak diye bir ayrımdan söz edilebilir mi?
(3) 

The Last of Us bitirmiş olanlar? - Spoiler

siyah giyen adam #1302589 
Bazen gönlümüzü kazansa da genel olarak Ellie'ye gıcık kapıp Joel'i sevmiş olan tek ben miyim? Ellie'nin bu kadar sevildiğini öğrendiğimde çok şaşırmıştım. İkinci oyunda sırf bu yüzden Ellie başrolde olacakmış ve hatta Joel olmayacakmış gibi söylentiler var oyunun başında ölüp Ellie'nin intikama girişeceği gibi, bu spoiler değil çünkü ikinci oyunun konusuna dair söylentilerden biri sadece. Ama Ellie'nin başkarakter olması fragmanlara bakılırsa kuvvetle muhtemel gözüküyor maalesef. Sırf bu yüzden hayatımın oyununun devamını oynamaya pek hevesli değilim Joel olmazsa şayet.

İkinci oyun için sizce ana karakter hangisi olmalı?

www.strawpoll.me
(4) 

MHP nin doları 7 TL iken bozdurması?

siyah giyen adam #1302434 
Dolar 7-7.20 civarında zirve yapmışken tüm dövizleri bozduruyoruz diye açıklama yaptılar hasametli edayla komik bir şekilde www.haberler.com O tarihten sonra da dolar adım adım eridi işin ilginci fakat dolar bozdurma çağrıları 2-3 yıldır yapılmasına rağmen, Erdoğan her seferinde vatan için bozdurun demesine rağmen bu milliyetçi partinin dolar stok edip taa dolar 7 düzeyinde zirve yapmışken bozdurmaları ilginç değil mi ve iktidarla aralarında bir probleme yol açar mı yani iktidarın "bunu da yazdım bir kenara" deyip şimdilik ses çıkarmama ihtimali?
(5) 

Türkiye Venezuela olur mu?

siyah giyen adam #1300549 
Onlarda petrol var bizde o da yok gerçi fakat şu videoya denk gelince korku başa vurdu. youtu.be Venezuela gibi olursak bile en erken 10 yılı yok mudur bu görüntülerin?
(4) 

Netflix, Spotify, PSN gibi dolar endeksli hizmetler

siyah giyen adam #1300264 
Özellikle Netflix Türkiye den oldukça zarar ediyor olmalı dolar 6.50'ye yaklaşırken. Spotify keza öyle. Bunların yakın zamanda Türkiyeden çekilmesi gibi bir durum olur mu yoksa ciddi zamlar mı söz konusu olur 27 TL lik netflix paketinin 45-50 TL olması gibi?
(4) 

Dolarla hükümet gücü arasındaki orantı?

siyah giyen adam #1300123 
Dolar 4.70'ken bile zorlanmadan ilk turda kazandılar, yarın seçim olsa yine değişen bir şey olmaz. Dolar ne olursa olsun bu hükümetin ekonomi yüzünden istifa etme gibi bir ihtimali var mı? Muhaliflerden belli bir kesim seviniyor zira doların artmasına fakat milyonlarla oynanmadığı sürece orta ve alt tabaka sürekli fakirleşiyor.
(2) 

KYK Kredi-burs 550-600 lira olur mu?

siyah giyen adam #1299816 
2017-18 dönemi için yeni aylığı 470 lira olarak belirlemişlerdi ve kasımdan itibaren geçerliydi yanlış hatırlamıyorsam ya da Aralık sonu. Kasımda dolar 3.80 iken 470 lira yaklaşık 123 dolar yapıyordu. Şimdi dolar 5.20 civarında ve 470 lira yaklaşık 90 dolar yapıyor. Kyk her ay 470 lira yatırmasına rağmen 30-35 dolar yani hayalet 150 lira gibi bir değer kaybı söz konusu kredi ve burslarda. Dolar arttıkça hayat pahalandığı için haliyle öğrenci için bu rakamlarla geçinmek survival meselesi haline geldi.

Eğer 2018-19 döneminin başında Ekimde dolar 5.5 civarı olursa geçen seneki 123 dolara zam yapmayıp 120 dolardan devam etseler bile 660 lira civarında yatırmaları gerekir en az. Durum böyleyken 30 lira zam yapıp 500'e yuvarlanarak "bakın 500 TL alıyorsunuz ilk geldiğimizde 45 liraydı değerimizi bilin hadi yine iyisiniz köftehorlar" der mi? www.yenisafak.com
(3) 

İsmi akla gelmeyen bir film

siyah giyen adam #1299623 
Böyle bir metro istasyonu gibi bir yerde başlıyordu sanırım film. Baş karakter öpüşen bir çifte şaşkın şaşkın bakıyordu çünkü öpüşen çift insan gibi değil hayvan gibi öpüşüyorlardı. Resmen ağızları birbirine giriyordu öyle aşırı bir öpüşme söz konusuydu. Devamını izleyememiştim ama Avrupa filmi olması lazım?
(7) 

Dolar 4.90'lara düşer mi

siyah giyen adam #1299423 
4.90'lara düşüp sonra ay içinde yavaş yavaş 5'in üstüne çıkma durumu olur mu yoksa buzdolabına soğuk su stoğu mu yapmak gerek?
(1) 

Ingilizce dergiler ve Hot English magazine

siyah giyen adam #1299381 
Ingilizce öğrenme sürecine uygun orta seviyeye yakın dergiler okumak istiyorum, Hot English magazine'i tavsiye eder misiniz? Fiyatı biraz pahalı ancak eski sayılarını taksitle alabilirim eğer faydası dokunacaksa. Bu dergi dışında bu tür başka dergi var mı Türkiyede satılabilen basılı?
(1) 

İngilizcesi düzgün filmler?

siyah giyen adam #1299231 
Merhaba, Ingilizce altyazılı izlemeye uygun, çok hızlı ve terimsel diyalogları olmadığı filmlerden aklınıza gelenler var mı? Social Network, Hunger Games, King's Speech ve Esaretin Bedeli öneriliyor genelde. Marvel filmlerinin dili nasıldı?
(2) 

Periscope'a erişim engeli

siyah giyen adam #1298869 
www.fanatik.com.tr

Maç saatlerinde periscope'u tamamen engelleyeceklermiş maç yayınlarının önüne geçemedikleri için. Bu durumda VPN ile periscope uygulamasına yine girilebilir ve maç yayınları izlenebilir mi? VPN türkiyeden göstermeyeceği için baya bi zor olacak sanırım maç yayınlarına erişmek?

mobil görünümden çık