(1) 

Setlerde bulunmak

douglas #1215413 
Sinema TV 2. sinif ogrencisiyim. Zengin ve iyi bir arkadasimin filminde oynuyorum yardim ediyorum. Set ortamini boylece gormus oldum ve cok sevdim. Ama soyleki cok sakin ve naif bir insan oldugum icin bildigimiz set ortamlarinda pek rahat etmeyecegimi soyluyorlar. Ama aslinda en agir isleri ben yapiyorum. Agir derken kas gucu gerektiren. Ama benim setin sevdigim ozelligi kaos ortami, surekli degiskenlik, monoton olmamasi, surekli yeni insanlar, siki sosyal iletisim, surekli gezmek.

Set ortaminda calismak istiyorum ne tavsiye edersiniz nasil olur... Oyuncluluk dahil buna. Cunku fizigim, sesim, yuzum ve tarzim gayet uygun.
(25) 

kadınlar rahatsız oluyor mu?

douglas #1215044 
erkekler oturduğunda genelde bacaklarını açıyor. testislerden dolayı hani =/ kadınlar bundan rahatsız oluyor mu merak ediyorum. özellikle toplu taşımada bankta vs. kamu alanlarında. amerika da feministler tarafından böyle ilginç bir protesto olmuştu.
(2) 

snap insta telif

douglas #1215042 
facebook whatsapp ve instagramı yedi. snapchati yiyemeyince onu öldürdü. peki böyle özellik çalmak telif sıkıntısı yaratmadı mı Mark için. bir şirketi öldürmek kolay mı bu kadar... snap hikaye özelliğini çıkardı ama şimdi kullanan yok snapi.
(1) 

türkiyede hayvanat bahçesi

douglas #1215040 
bir ara yalçın zoo gibi bir şey duymuştum ama araştırmadım. istanbul da gezebileceğim güzel bir hayvanat bahçesi var mı? hatta mümkünse domuzda görmek istiyorum.
(2) 

insanlar

douglas #1215039 
insanların yanından yürüyüp geçerken birden anlamlı sözler işitiyor musunuz? ben mesela çok spesifik muhabbetle bağlantısı olmayacak hatta facebook durumu gibi sözler duyuyorum bazen o 1 2 saniye içinde. sizde de oluyor mu?
(5) 

yves rocher ürünleri

douglas #1215038 
üstünde hepsinin 6 aylık kullanım ömrü vardır yazıyor açıldıktan sonra. 6 ay sonra kullanmaya devam edersem ne olur cidden ? çok kesin bir tarih mi bu?
(3) 

programsız sms engelleme

douglas #1215033 
d smart ne illet bir şey ise sapık gibi sürekli beni taciz ediyor. 3 kere arayıp neredeyse küfür edecek duruma geldim. her seferinde databaseden numaranızı sildik dediler ama hala aramaya devam ediyorlar otomatik. telefon numaralarını engelledim smsler gelmeye devam ediyor ama. belli bir numaraya ait olmadığı için numara engelleme yapamıyorum ne yapabilirim böyle bir durumda ?
(1) 

Duygusal muzik

douglas #1214910 
open.spotify.com

Hayatimda dinledigim en duygusal muzik bu oldu sanirim.. Sozleri canimi cok yakti. Adamin sesi sesime cok benziyor. Soyliyecegim sarkiyi. Bildiginiz baska boyle sarki varmi bu agirlikta..
(3) 

bakırköy başakşehir

douglas #1213207 
sefer saatlerine göre sabahın köründe ve gecenin bi vakti bakırköyden kalkış var başakşehire. anlamadım gitti. 79B ile gitmek mümkün değil mi şimdi? nasıl gidebilirim?
(1) 

bilgisayarı başlatma seçenekleri

douglas #1210716 
bilgisayar kapalıyken en küçücük bir mouse tıklamasıyla açılabiliyor. bu durum beni deliye döndürüyor. kendi kendine açılan bilgisayar gibi.. bu özelliği nasıl pasif hale getirebilirim ?
(5) 

Avatar, son hava bükücü

douglas #1210109 
ilk çizgifilmin 3 sezonunuda izledim. cidden izlediğim hiçbir şeyde ama hiçbir şeyde bu kadar iyi ve derin karakter çözümlemesi, felsefe ve hayata dair bilimum cevap görmedim. ayrıca avatar sevgi ve insanlık mesajlarını çok derin mesajlar veriyordu. haliyle yetmedi ama eminim manga uzunluğunda ve avatar'ın derinliğinde felsefe içeren animeler vardır. yani bu tarzı seviyorum ve bundan daha derin felsefi animeler varsa bildiklerinizi söylerseniz sevinirim.
(4) 

decathlondan önce ve sonra

douglas #1209844 
Şimdi bir girişimcilik olarak decathlonu içten içe imreniyorum. doğayla ilgili ne görsem (bazen doğayla ilgili olmasınada gerek yok) hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi üstünde quechua(kamp alanları) yazıyor. bunun sebebi ucuzluk, kalite, pazarlama ve en önemlisi deneyecek alan olabilir. Ama cidden merak ediyorum ben bu jenerasyonun üyesi olarak. Decathlondan önce ne vardı? misal insanlar kamp yapacağı zaman nereye gidiyor ne alıyordu.. bıktım her şeyde aynı brazilya markasını görmekten :)
(1) 

kutucugum.com

douglas #1201568 
yerimi kütüphanemi düzenlerken bu sitenin kapanmak üzere olduğunu anlayıp downloada yüklendim. müthiş bir şey tüm dosyalar kendi serverlerinde reklamsız bunu nasıl yapıyor olabilirler??
(1) 

Spor ayakkabi tavsiyesi(erkek)

douglas #1200936 
Adidasin damperli ayakkabilari vardi. Simdiyah şık ve rahattı. Onlar calindiktan sonra yerine bir sey bulamadim ayni ozellikte. Bir oneriniz varmi? Damperli kelimesini burada rahat, air, ortopedik olarak kullandim.
(1) 

sesten yazıya çeviren program

douglas #1198611 
Akademik eğitimlerimin ders kayıtlarını ve bazı danışanlarımın ses kayıtlarını yazıya geçirmem gerekiyor bunun için kullanabileceğim kullanışlı bir program varmı? sesleri yazıya çeviren program
(1) 

mecidiyeköyde

douglas #1197784 
neden bu kadar zenci var? yani özellikle niye mecidiyeköyde :)
(2) 

bu adam kim

douglas #1197653 
garip bir soru ama prntscr.com bu adamın ismini öğrenmem gerekiyor. genellikle spiritüelizm ve küresel ısınma ile ilgili belgesellerde çıkıyor :)
(12) 

ayakkabılar çalındı

douglas #1197325 
dün gece apartmanda kapı önündeki tüm ayakkabılar çalındı. araştırdığıma göre hırsızlar bunları birilerine satıp eminönünde ikinci el ayakkabı diye satıyormuş. iki tane mis gibi iyi spor ayakkabım gitti. üzüldüm tabi.. şimdi sizin deneyimlerinizi ve bu hırsız ikinci el piyasasının hikayesini öğrenmek istiyorum. zira ayakkabılarımı oralarda satış halinde bulursam ya alırım ya çalarım. :) gıcık oluyorum bu hırsızlara
(4) 

windows 10 resim açma

douglas #1196898 
bu işletim sisteminin varsayılan resim açıcısı acayip yavaş açıyor sanki.. bildiğiniz bir alternatif?
(3) 

bu çiçeğin cinsi nedir

douglas #1196894 
prntscr.com

evde bundan yetiştirebilir miyim? odamda ilk defa bikti yetiştirmek istiyorum. güneş almayan yağmur bulutu atmosferi aydınlığında bir odam var. oksijen veren bakımı zor olmayan ve hemen bakımına başlayabileceğim bir bitki biliyor musunuz arkadaşlar?
(7) 

sex sonrası

douglas #1196421 
her zaman pink floyd dinleyesim geliyor. yıllardır değişmedi bu durum sebebini bilmiyorum. sizin böyle bir durumunuz var mı?
(5) 

galata köprüsü

douglas #1196303 
köprünün eminönü yakasında bir tabela var. amerikadaki köprüler gibi köprü açılacakmış hissi veren bir tabela. anlamı nedir o işaretin?
(1) 

mac windows arası geçiş

douglas #1195881 
macbook'a windows yükledim ama açarken alta basılı tutarak hangisini seçeceğime karar vermek uzun geldiği için paralel desktopu yükledim. ama sanal makine ile oluyor sanırım bu. ben sanal değil gerçek windows kurdum haliyle amacım kurulu windowsu paralel desktop ile kullanmaktı ama o yeni bir virtual machine kurmamı istedi. şimdi ne yapmalıyım ?
(4) 

Bu muzigi bulmaliyim

douglas #1195594 
dizipub.com


Tam bu sahnede calan muzigi bulmaliyim. Kadin rap tarzi birsey soyluyor cogu kez duydum ama hep kaybettim sarkiyi. Bulursaniz cok sevinirim :) koçun tam kafayi buldugu sahnede caliyor. Ortasi videonun mobilde saati gostermiyor.
(4) 

C++'ya başlamak

douglas #1194723 
Hiç programlama bilgim yok . Daha gencim ve üst düzey bilgisayar kullanıcısıyım. Daha önceki programalamaya giriş girişimlerim daha gençken bırakmakla sonuçlandı. Şimdi ciddi her gün pratik yaparak kendi kendime öğrenmek istiyorum. Online kullanabileceğim ve ilerleme kaydedebileceğim bir kaynak biliyor musunuz? Ve nereden başlamalıyım?
(1) 

amerikada çiçek eyalet ilişkisi

douglas #1194715 
anladığım kadarıyla eyaletlerin resmi çiçeği var. bu bana çok ilginç ve güzel geldi ama bu fikir akıllarına nasıl gelmiş nedir bunun olayı çok merak ettim.
(4) 

macbook pro donanım sorusu

douglas #1194675 
Klavyemi süpürürken üst ok tuşu çıktı. baktım ayağı kırılmış belki milimlik bir şey ama çıkıyor işte bu yüzden. hangi yedek parçacıya gittiysem komple çıkarıp takmak gerekiyor diyor. ben buna pek inanmıyorum çünkü tüm tuşlar bağımsız neden sağlam tek bir tuş alıp takmayayım ki? sorduğum biz çok yaptık diyen birisi öyle olmuyor onun puntosu kırılmıştır falan dedi. ben şimdi sağlam tuş takarsam durmayacağından nasıl emin olabilirim hepsini değişmek zorunda olmak saçma değil mi?
(3) 

mac için en iyi player

douglas #1194549 
fazlaca format açabilen, hızlı, görüntü kalitesi optimizasyonlu ve en önemlisi altyazı desteği geniş olan mac için player var mı bildiğiniz?
(2) 

bi klip vardı

douglas #1194162 
95'lerde yapılmış bir rap clip. beyaz rastalı bir çocuk metroda oturuyor sonra sihirli bir kumanda geçiyor eline ve dans eden herkesi pause ediyordu. neydi bu klibin ismi
(4) 

ingilizce soru

douglas #1193858 
ingilizce selamlaşırken biraz sorun yaşıyorum şöyle oluyor

hello how are you

ben * I am fine are you?

are you saçma geliyor ne denir onun yerine?
(3) 

web sitelerini indirmek

douglas #1193572 
sadece giriş yapılabildiği takdirde açılan bir web sayfasını kaydetmek istiyorum. ama bu site java sitesi olucak ve ben kaydettiğimi istediğim takdirde aynı şekilde giriş yapmış gibi java olarak kullanabilecem hatta kaydettiğimin offline olduğunu bile unutucam. mümkün mü bu? ( prntscr.com burayı kaydetmek istiyorum meraklılar için)
(5) 

öğrenci prim sorunu

douglas #1189958 
bir yerde part time çalışmaya başladım asgari ücret ile. öğrenciyim. ama şöyle bir sorun oluyormuş sigortamın başlamasında. normalde babamın sigortasından faydalanıyorum ama çalışmaya başlarsam part time çalıştığım için çalışmadığım zamanlardan borçlanıyormuşum. anlamadım bu işi böyle bir şey varmı? öğrenci part time asgari ücrete çalıştığında böylemi oluyor
(1) 

adobe after effects soru

douglas #1189695 
elimde çok titrek bir görüntü var. telefon sallanarak çekilmiş.yani hedef görüntü bazen kadrajın sağına bazen soluna bazen dışına çıkıyor. ben bu görüntüyü tam orta merkezde "sabitlemek" istiyorum. bu ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama trackerden stabilize motion vs kullanılıyormuş. ama tam olarak ne kullanacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
(11) 

su seçimi

douglas #1188548 
damacana su mu alıyorsunuz yoksa şişe su mu? 10lt veya 5lt'lik?

damacana kullanmıyorsanız neden?
(3) 

vikipediye girmek

douglas #1186653 
evet nasıl gireceğiz bu siteye.. vpn değilde hosts ayarları gibi kalıcı bi çözümü varmı basit ve kalıcı. mac kullanıcısıyım. bu site dediğimizde google gibi bir site yani artık sınırlar kalmadı
(3) 

kafa model

douglas #1185270 
tekstil mağazalarında mankenler olur ya. bana onların kafasından lazım sadece. evde fötür bir şapkam var. öyle ortaya koymak yerine onun kafasına koymak istiyorum. estetiğe önem veriyorum ve odam tamamen bu şekilde :) nerden bulabiliriim?
(4) 

Bu bilgisayarı nereden alabilirim?

douglas #1183905 
www.dell.com

Amazonda Türkiye'ye gönderen yok. Kendi sitesinde de Amerikan eyaletlerine gönderiyor. Tr sitesinde ise nereden alacağımı bulamadım.
(3) 

Ayakkabı içi temizleme

douglas #1183158 
Dort gundur bir kamptaydim ayni spor ayakkabiyi hic cikarmadan 18 saat kullandim dort gun boyunca. Ve en sevdigim ayakkabi bu. Artik ates aliyor haliyle. Icindeki mikrobu kirmak ve ayakkabiyi sagligina kavusturmak icin ne yapabilirim?

Ayrica googlede bununla ilgili bir sey bulamadim google'a ne yazsaydim cikardi da ikinci soru olabilir.
(2) 

jazz tutkunuyum

douglas #1182929 
jazz dinlemeye başladığıdan beri saksafonun beni benden alan büyülü bir yanı olduğunu hissettim. işte bu bunu öğrenmeliyim benim aşkım tutkum olacak dedim. ama saksafon fiyatlarının pahalılığı ve kursların ücreti birleşince standart bir öğrenci cidden ağır bir yük oluyor. çok samimi olarak söylemeliyim ki saksafonun sesi beni yılanın kavanozdan çıkması gibi büyülüyor ve başka alemlere götürüyor. bu açıdan bakacak olursak hevesli bir genç arkadaşımıza bunun eğitimini gönüllü olarak yada gerçekten makul ücretli olarak verecek biri benim cidden hayatımda çok önemli bir yerde duracağı için ona gönüllü olarak kendi elimden gelen şeyleride yapabilirim. ben nasıl bir hizmet takasında bulunabilirimi öğrenmek için özel mesa atabilirsiniz. evet cidden saksafon öğrenmek istiyorum.
(2) 

karşılıklı evlerde kalmalar

douglas #1182923 
bi uygulama vardı hani sen kendi odanı veriyodun dünyanın başka yerindeki biride kendi odasını verip değiş tokuş ile kalacak olayı hallediliyordu neydi bu sistemin adı ?
(5) 

evernote muadili notluk

douglas #1182922 
evernote iyice şımarmaya başladı en fazla 2 cihaz ile senkronize oluyor. çok basit özellikleriyle kullancağım 3 cihaz kullandığımdan artık kurtarmıyor beni premium istiyor. önerisi olan?
(11) 

torku neyin nesi

douglas #1181096 
nasıl böyle her yerde ülkerden bile çok ürünleri falan var. ayrıca birden yükselmiş bir şirket. çok ucuz malları ve ambalaj konusunda bile çok dandikler. almıyorum sağlıksız ucuz varoş malı diye. torku nasıl böyle her yere yayıldı ve ürünleri hakkında ne düşünüyosunuz?
(12) 

kız olmak çok güzel değilmi?

douglas #1181094 
nedendir bilmiyorum çocukluğumdan beri kızları kıskanmışımdır. çocukken kız olucam falan diyordum. şuan gayet erkeksi bir erkek olmama ve herhangi bir gaylik özelliği taşımama ve epey zaman geçmesine rağmen bazı şeyler hiç değişmiyor.
kız olmanın güzel bulduğum yanları ise şu: herhangi bir yer istediğiniz zaman kendinize yer bulabilirsiniz. sosyal anlamda diyorum. bir sosyal topluluğun içinde olduğunuzda her zaman öndesiniz. sempati çekmek açısından diyorum. bu aslında bayanlar önden, hanımlara yer verelim gibi kavramların daha geniş vuku bulmuş hali ama kaynağı aynı. bir şekilde daha iyimser ve tatlı muamele göreceksiniz. işe girdiğinizde erkekler sizinle muhabbet kurmak için bahane uyduracak. sizin bir şey yapmanıza gerek yok. heryerde sempati kazandığınız için kasada sıra beklerken dahi öne geçebilirsiniz. aslında bu farklı bir bakış açısı. ataerkil düzene ters mühendislik uygulamak gibi. bu dediğim olay erkeklerin içinde geçerli facebook, instagram gibi sosyal medya uygulamalarında da saçma sapan şeyler ya da resimler paylaştığı için ilgi gören kadınlardan tut TV'de yine sırf kadın olduğu için reyting alan programlara kadar uzanıyor bu olay. yani her türlü kanıtlayabilirim kadınların bu durumunu. o yüzden onları hala kıskanıyorum. erkek egomanyası kadın hakları eşitsizliği gibi gerçekler her ne kadar gerçek olsa da bu anlattığım sadece farklı bir açıdan bakmakla ilgili. ve farkındaysanız kadınlığı kullanmak gibi bir kavramdan söz etmedim. tüm bu yazıklarımda gayet kadınlık organlarını sergilemeyen bunun için uğraşmayan bir kadını model alabilirsiniz. eh tabi güzelde olması gerek ama çirkin kadın yoktur değilmi?
(5) 

istanbulda sanatsever sinemalar

douglas #1180950 
bugün rexx sinemaya gittim. baktım konsept farklı çok sevindim richard III'ü izledim Ian McKellen'i gördüm selfie çekip kanki olduk(şaka) ama filmde ara yok, yabancılar var hep filmde abuk subuk popcorn izleyen pornocular sevişenler telefonunda candy crush oynayanlar yada koltuğu tekmeleyenler yoktu çok sevindim haliyle sinema tv öğrencisi olarak. bunun gibi 'başka sinemalar' varmı?
(6) 

bi müzik vardı güzel bi müzikti

douglas #1180949 
hatırladığım kadarıyla klibi ellerinde matkap olan sexi kızlarla başlayan hard basslı bir intro ileydi. touch me tocuh me diye başlıyodu sanırım ama emin değilim
(1) 

meetup yabancılar

douglas #1180946 
meetuptu türkiyedeki avrupalı turistler veya avrupalılar, asyalı, zenci farketmez onlarla tanışmak görüşmek için bir bahane olarak kullanmak istiyorum. benimkisi bir nevi interraili ayağına getirme fantezisi aslında. bunun için hangi etkinliklere vs gitmeliyim? teşekkürler.
(4) 

asiler

douglas #1180733 
eminem avril gibi ergen asiliğinde önerebileceğiniz sanatçı. (benim tanımım ben dinlicem)
(5) 

90lar 2000ler

douglas #1180732 
cidden eski zamanların havası yokmu
(9) 

Şeytan tüyü

douglas #1180474 
Ortamlarda bazı insanlar vardır. Grince herkesi kahkahaya boğarlar ve eğlendirip vakit geçirtirler ama aslında boş insanlardır. Bu tip insanları çok görmüşsünüzdür. Hatta belki ondan hiç haz almıyorsunuzdur ama her nasıl oluyorsa o andaki enerjisi hoşunuza gittiği için sizde gülüyorsunuzdur, katılıyorsunuzdur.
demek istediğim bu insanların özelliği nedir yada sırrı bilmiyorum. kızlar piçlere verir onları sever ama onlar sevgiyi taşımazlar sevgiyi taşıyanlar keşfedilmezler kendilerini pazarlamazlar onlar gibi. seven ve sevgiyi arayan buluşamaz bir türlü. orayı bir piç doldurur hep... yada bu orospu çocukları herhangi bir ortamda en önden sıra alıp tüm dikkati üzerine çekerken, ilgi odağı olurken gerçekten diyecek bir şeyi olan insan sus pus kalır. boktan gıdalar midemize inerken faydalı olanları hiç tüketmeyiz. ne demek istediğimi anlayanlar sosyal ilişkiler açısından açıkladığım bu durum hakkındaki düşüncelerini yazarsa sevinirim. tşk
(3) 

eminem mizahiliği

douglas #1180244 
onun klipleri tadında mizahi olan klipler önerebilir misiniz?

mobil görünümden çık