(2) 

acil yardım ölçü

douglas #1276882 
merhaba çalışma masası alacağım ama 90 cm genişliğinde olması gerekiyor

www.evidea.com

şu linkteki ürün çok güzel acil olmasının sebebi indirimin bitmesine dakikalar var ve ölçü birimi olarak 90x74x50 cm
yazmışlar altına ama 90 genişlik mi oluyor yükseklikmi anlayamadım. başka ürünlerde o sırada yükseklik var. eğer 90 genişlik ise alacağım.
(1) 

anycast

douglas #1276724 
bir macbook pro'm ve televizyonum var. hdmi kablo takarak yatağıma yatıp mouse ile tvden kontrol edebiliyorum bilgisayarı ama şimdi bunu kablosuz aktarıcı ile yapmak istiyorum. anycast dandik diyorlar. 4k'ya kadar kablosuz görüntü aktarabilen kaliteli bir receiver var mıdır?
(8) 

hava yoga

douglas #1276721 
www.youtube.com

aerial yoga kurslarını duymuşsunuzdur fiyatları çok pahalı ben bu hava yogasını evde yapmak istiyorum o ayağa takılan kumaşı ve tavana monte edilecek şeyi alıp yapmayı düşünüyorum.

Soru: Evde aerial yoga yapabilmek hangi materyalleri almalıyım?
(3) 

ortaçağ avrupası

douglas #1276444 
güzel gizemli bir ortaçağ avrupası filmi önerir misiniz?
(1) 

sesten anlayan arkadaşlar

douglas #1276199 
www.trust.com

bu kulaklığın özellikleri nasıl alınır mı sizce? bu kulak uçlarına sahip(earpods tarzı) ve bluetooth olan kulaklık arıyordum. bunu buldum ama hiçbir sitede yorum yok yabancı sitelerde ise ürün satılmıyor.
(10) 

oyun bilgisayarı

douglas #1276194 
ucuza oyun bilgisayarı almak istiyorum. nasıl bir şey önerirsiniz? sadece kasa lazım (hdd hariç). iki bin tl verebilirim. bu bilgisayarını elden çıkarmak isteyen arkadaşlar için bir teklif olabilir.
(4) 

masa yaptırmak istiyorum

douglas #1276192 
ince ölçüp tasarladığım bir masa var. ölçülerini ve tasarımını verip tasarlatabileceğim bir hizmet, servis var mı?
(4) 

cigara

douglas #1276053 
yabancılar cigara sararken tütün yerine farklı bir şey kullanıyormuş böyle yeşil çimen gibi bişey hollandaya gidenler bilir nedir o?
(1) 

sigara tütün

douglas #1276002 
ne zaman başladı bu tütün sarma olayı? tamamen sigara fiyatlarıylamı alakalI? ve sadece türkiyedemi var bu kültür?
(6) 

japonya

douglas #1275902 
doğunun amerikası mı?
(7) 

zencilerin sattığı saatler nası bişi

douglas #1275901 
soru 1 neden zenciler genellikle saat satıyor yani saat ve zenci ilişkisi ne alaka ve sattıkları sahte saatler kalitelimi alınır mı?

ben suriyeliler gibi dilenmek yerine saat sattıkları için çok saygı duyuyorum zenci dostlarımıza bir meslekleri var sahte bir saatle bile havalı olabilirsiniz ama mendille? hiç sanmıyorum.
(6) 

banyo baskülü?

douglas #1275900 
neden tartılara artık sadece tartı değilde banyo baskülü deniyor? baskül ne demek ve tartının banyoyla ne ilgisi var
(3) 

bu verilere nasıl ulaşırım

douglas #1274946 
stajyerim ama alaksız bir iş verildi bilmiyorum facebook instagram ve whatsapp ne kadar kazanıyor. bu verilere erişmem gerekiyor
(3) 

taksimde viski içilecek yer

douglas #1274943 
taksimde beyoğlu civarlarında nerde viski içilir. sağlam bir gurmeyseniz?
(1) 

linkedin bağlantı kurmak

douglas #1274929 
biri benim profilime tıkladığında inmail yazıyor neden olabilir? bu kişiye bağlan çıkmalı
(5) 

yazışmalar ve kesilmeler

douglas #1274367 
instagramda yazışıyoruz artık biriyle konuşuyorsakta ordan konuşuyoruz tabii bu dediğim belli bi yaş kitlesi için geçerli. ama ben z kuşağı genci olarak bu durumu sık sık yaşıyorum. instagramda takılırken bir kız arkadaşıma bir şey yazıyorum. bu kızlarla genellikle gerçekte sürekli muhabbetim olmamıştır ama bi oranda samimiyetim vardır. sohbet etmek konuşmak bazen de cidden hoşlandığım için yazmak istiyorum. ya direkt bir şey yazıyor ya da hikayesine cevap veriyorum. konuşuyoruz ben güzel konuştuğumu düşünüyorum. ama bir yerden sonra tuhaf bir şekilde kesiliyor konuşma. (kız sonra hikayemi izliyor ama?) kızın kesinlikle tepki vermesi gereken bir nokta oluyor vermemesi için öküz odun vs olması lazım. görüyor tepki vermiyor. ben çok sinirleniyorum çünkü cidden bu kız mal değil bu kezban değil dediğim kızlardan yaşıyorum bu durumu. siz(erkekler) bu durumdan muzdarip misiniz ? kadınların bunu yapma sebebi 'türk kadını' olması dışında ne olabilir? evet önyargılıyım kardeşim konuştuğum hiçbir yabancı konuşmanın orta yerinde mal gibi muhabbeti kesip gitmiyor akıyor yani. buralar kurak...
(6) 

neden

douglas #1273943 
kuzey avrupa ülkeleri daha gelişmiş oluyor? yani neden kuzeydekiler? finland norway denmark finland hatta estonia ne alaka yani keramet mi var kuzeyde
(3) 

uzaktan üniversite okumak

douglas #1273903 
türkiyede uzaktan ücretsiz uzaktan okuyabiliceğim üniversiteler var ama bunların yabancı olanlarını merak ediyorum özellikle amerikada olanları. bildikleriniz var mı?
(1) 

bir modacı vardı ama?

douglas #1273481 
sanırım fransada yaşıyordu. erkek yaşlılığına yaklaşmış deri eldivenleri epey seven havalı ve epik bir tarzı olan bir adamdı. kimdi acaba any guess?
(10) 

sinema felsefesi

douglas #1273454 
filmleri sadece teknik açıdan değil psikolojik, sosyolojik ve felsefi açıdan değerlendiren yorumlayan bir platform var mı?
(2) 

favori renkleri kaydetmek

douglas #1272689 
renk kodları kesin olarak kendi rengimizi seçebilmemize olanak verir. bu demek oluyorki sonsuz sayısal değerin içinden kendi özgün rengimizi seçebiliriz. her markanın kendine özel rengi olması gibi. işte böyle diyelim 5 tane favori rengim var kodlarını biliyorum bunları kaydedeiliyormuyum bir yere böyle bir hizmet var mı?

www.google.com.tr

mesela googlea en sevdiğim renklerden birinin kodunu yazdım işte bu rengi kaydet seçeneği olsaydı tam olarak istediğim şeyi yapmış olacaktı google. böyle bir şey var mı?
(3) 

amerikdaki bir üniversiteye geçiş için

douglas #1272513 
ekte eklediklerim broşürde yazan ve yetkiliyle konuştuğum sırada işaret ettiği yerler. bahçeşehir ünide okuyorum. burda da harfli sistem var. orda yazan GPA bildiğimiz 4 üzerinden not ortalamasımı? yani kendi okulumda 2.5 ortalamam varsa geçiş yapabiliyor muyum? minimum university credi 30 demiş mesela üniversitenin kredisimi oluyor bu ?
(1) 

kulaklık hoporlor

douglas #1272329 
Bilgisayarıma bunları aynı anda takıp basitçe hangisini kullanacağıma karar vermek istiyorum diyelim. 2 kablosuz ev içi kulaklığım 1 kablolu oyuncu kulaklığım 1 hoporlor ve bir de kablolu müzik kulaklığım var. Hepsini pcye takip (ne kadar takabiliyorsam) basitçe hangisinden ses geleceğini değiştirmek istiyorsam ne yapmalıyım?
(6) 

dar pantolon zararlıdır

douglas #1272321 
www.hurriyet.com.tr

ilk moda olduğunda bana ilginç gelmişti. bol pantolonların modası kaç yılında bitti hatırlamıyorum ama kadınlar özellikle vücut hatlarını belli ettiği için seviyor. ben çok geç alıştım belki geçen yıl. gün super skinny bir pantolon aldım alışmaya çalışıyorum ama sorun şu.. alışmalımıyım? cidden buna gerek var mı? neden giyiyoruz. moda bize öyle emrettiği için mi. öyleyse modanın kölesi olmuyor muyuz. eğer bir şey bize sunuluyorsa bunun sağlığa, rahatlığa vs. bazı kriterlere bakmadan kabul mu ediyoruz yoksa düşünüp tamam bu doğru diyip mi alıyoruz? belkide ben kendimi popüler kültür topluluğuna koyamadığımdan göremiyorum ve sizlere soruyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? neden diye soruyor musunuz hiç ve hayır diyebiliyor musunuz?
(2) 

yürüyen merdivenler

douglas #1272319 
istanbulda yürüyen merdiven ve bantlar zaman zaman duruyor. artık her gün duruyor. bunun sebebi devletin tasarruf yapma (bugün şuraya elektrik vermesek şu kadar parayı... mmm) düşüncesi mi yoksa teknik şeyler mi? hangi sebepten olursa olsun saçma ama artık fenalık geldi ve acaba sebebi ne diyorum
(5) 

pasaport alacağım ama

douglas #1271913 
İstenilen kriterlerde randevu alabileceğiniz bir tarih bulunmamaktadır.
Kriterleri değiştirip tekrar deneyiniz.

yazıyor ne zaman randevu almaya çalışsam

epasaport.egm.gov.tr işlem yapmaya çalıştığım site bu

gov tr uzantılı site şaşırtmadı beni ama ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum ne kriteri bu ?
(1) 

backstage işi

douglas #1271059 
internette ilanlara bakınca böyle bir şey göremedim. herhangi bir çekim işinde çok güzel backstage yapıp editleyebilirim. bu işi sadece bir kez yaptım haliyle uzun bir potfolyom yok. ama normalin altında ücretle bu işi yapabilirim. referans kasmak ve başlangıç için. sevgiler.

soru: backstage işlerini nereden kovalayabilirim?

backtage tanımı: herhangi bir medya projesinde çalışma ortamını yani kulisi çekip kısa film halinde yayınlanması. türkçesi kamera arkasıdır.
(3) 

amerikaya gitmelimiyim

douglas #1271031 
uzun zamandır bunun nasıl olabileceğini araştırıyordum. bir ikinci sınıf öğrencisi olarak yurtdışı eğitim fuarına gidince belli bir okul puanına ulaşınca bunun mümkün olabildiğini öğrendim. bir üniversite 20bin dolara kadar burs veriyormuş. okul cömert burslarıyla bilinirmiş vs. artık yollar açık görünüyor ve şimdi gittim gittim öğrencilikten sonra zor biliyorum. sinema okuduğum çokta akademik eğitimlik bir durumum yok ama bu ülke beni çok sıkıyor cidden ve mutlu değilim. bunun en büyük sebebi para ve ekonomi sonra sosyal ve çevresel etkenler biliyor herkes biliyor anlatmama gerek yok. bu aklımda göçmek için birinci adım aslında. o niyetle gideceğim sonrası hayırlısı. bunu istiyordum ve gözüm kapalı kabul ederdim ama şimdi insan bir düşünüyor acaba korkaklık edip kaçmışmı oluyorum diye....
(6) 

türkiyeden göç sebepleri vol2023

douglas #1269703 
seçimler 4 yılda bir yapılıyor. bunun anlamı her 3 yılda bir yaklaşık bir yıl boyunca seçim araçlarının kafamıza etmesi anlamına geliyor. görsel, işitsel ve mental kirlilik... araba kornalarının yasak olmamasını ve ne kadar rahatsız edici olduğunu düşünün. tamamen yozlaşmış bir şehircilik anlayışına sahip bu kaotik büyük şehirlerde insan dengesini daha ne kadar kaybedebilir diye düşünemiyorum. pekala zengin değilsem klas yerlerde ikamet edemem. şu sıralar bakırköyün merkezini dahi o yerlerden biri olarak saymıyorum. sonuç olarak istanbulda yaşamak beni yoruyor diğer şehirlerde durum ne bilmiyorum ama oralarda da ben yapamam. sizin hisleriniz nedir bu konularda
(4) 

evrim belgeseli

douglas #1269457 
Hayvanların hangi hayvanlarla birleşerek evrimleştiğine dair kapsamlı bir evrim belgeseli var mı? Mesela izledikten sonra kedilerin günümüze kadar nasıl geldiğini öğrenmiş olacağım. Familyalar hakkında kapsamlı bilgi edinmiş olacağım. Bu çeşit bir belgesel.
(1) 

bonsai ağacı

douglas #1267939 
arkadasa arkadasi agaci hediye etmis ama o bakmamis is yerinde duruyor agac. oyle olu bicimde. eger bu agacin diriltilme ihtimali varsa satin almaya calisacagim. hazir agaclarin fiyati cok pahali. bu sekilde bir uyaniklik yapabilirim diye dusundum .
(3) 

rap müzik beati yapmak

douglas #1266440 
rap müziklerin beati hangi programla yapılabilir bir fikriniz var mı? mac kullanıcısıyım.
(5) 

toplu taşımada dayamalar

douglas #1265260 
bir erkek olarak koridor tarafında oturduğumda ayaktaki adamın bir eli cebinde omzuma doğru yönelerek gerilerek ayakta durması beni çok rahatsız ediyor. negatif enerji alıyorum hatta. ben ayakta duruyorsam evet gövdemin önünün orta kısmının oturan insanın omzuyla aynı hizada olmamasına dikkat ediyorum. hareketli bir araç oluyor zaten herhangi bir sarsılmada...rahatsız oluyor musunuz sizde aynı şekilde?
(3) 

facebook küçük çıkıyor

douglas #1265258 
opera kullanıcısıyım ne zaman faceyi açsam küçük çıkıyor sanki zoomout yapmışım gibi. diğer tarayıcılarda bu sorunla karşılaşmıyorum. var mı bir çözümü?
(3) 

mil kazanma karti

douglas #1265165 
kartimdan epey alisveris yapiyorum. bunlarin karsiliginda mil kazanmak istiyorum aslinda. bunun icin atlas global kartini aldim ama hic memnun degilim. onun yerine basla mil kazanabilecegim bir kart dusunuyorum. oneriniz var mi? (isin sonunda belese seyahat olsunda)
(2) 

drone surmeyi ogrenmek

douglas #1265162 
daha once cinden minik bi drone siparis ettim ama cidden minikti o yuzden pek bir sey ogrenemedim sonra bozuldu zaten. kararinda drone ogrenebilecegim sonrasinda o pahali droneleri alabilecegim kadar yetkinlik kazandiracak baslangic seviyesi dusunuyorum. onerdiginiz bir model var mi?
(16) 

erkek eşitsizliği

douglas #1265087 
kadın hakları, kadınlar eziliyor, kadınlar için adalet vs. tamam da bir erkek olarak toplumda üstüme yüklenen rolden bende nerde lan benim haklarım diyebilecek kadar rahatsız oluyorum aslında. bu genellikle güven meseleleriyle alakalı şeylerde oluyor. eğer bir kadın küçük bir kızı severse, ya da otobüste aa canım yaa kucağıma otur istersen dediğinde bunda bir sorun yoktur ama erkek diyemez velevki dedi. pedofilidir, sapıktır emanet edilmez. aynı şekikde www.evdekibakicim.com sitesiyle karşılaştım. sanki bir erkeğin bu bakıcılığı yapması, küçük bir çocuğun kızın bir erkeğe emanet edilmesi günah ya da yasadışıymış gibi kesinlikle sadece 'abla'lara emanet edilebiliyor çocuklar. çocukları çok seviyorum ve bir kadın olsaydım bir bakıcı olabilirdim. ama erkek olduğum için olmaz. bu sadece görünen ve bana yansıyan kısmı. çocukları sevmem ve onlarla vakit geçirmek istediğim halde kadın olmadığım için bunun zorlaşması. ama daha bir çok şey var. soru nedir diyecek olursanız evet merak ettiğim bir şey var bunu fark eden ya da hisseden oldumu hiç acaba?

eşitsizlik sadece belli bir ölçüde olmaz. her açıdan eşitsizlik eşitsizliktir. her kadın aynı olmadığı gibi her erkekte aynı değildir haliyle aynı kümede sınıflandırılamaz. ama sırf bu yüzden cinsiyet eşitsizlikleri yaşıyoruz.
(10) 

piramitler

douglas #1264248 
günümüz teknolojisiyle yapılabilir mi?
(2) 

mimari dergiler

douglas #1263528 
mimarlıkla hiçbir şekilde alakam yok sadece çizim yapmayı ve görsel sanatları seviyorum genel olarak. sinema tv öğrencisiyim. ama mimarinin günümüzde çoğu şeyde olduğu gibi felsefi bir temele sahip olduğunu ama insanların bunun pek farkında olmadığını düşünüyorum. feng shui den bahsetmiyorum. kent şehir ve ev mimarisi insan ruhunda ve dünyasında büyük etkilere sahip oluyor kanımca. hatta bunu öylesine hissederimki ev/mekan fetişim var diyebilirim. nereye gitsem oradaki mekanı gezmek isterim. özellikle aile evleri ve birincil yaşam alanlarına ayrı ilgi duyuyorum. eğer mimar olsaydım her odayı, kapıyı ve objeyi insan psikolojisine nasıl etki edeceğini hissederek konumlandırmaya çalışırdım. los angelesteki mimari anlayış ise beni benden alıyor. bu tür mimari anlayışları takip edebileceğim sanal veya somut bir dergi bulunuyor mu?
(4) 

ilker canıkligil tshirtleri

douglas #1262810 
IFA kanalında olmaz böyle saçma şeyler videoları yayınlanıyor. İlker Canıklıgilin giydiği tshirtler ise hep ilgimi çekmiştir. Çünkü bunları nerden aldığını çok merak ettim ama geniş bir internet alışverişi yelpazem olduğu konusunda kendime emin olmama rağmen bir çıkarım yapamadım. Bu tür tshirtleri nerden alıyordur tahmini olan var mı?
(3) 

kafayı yicem bu nasıl hizmet

douglas #1262325 
airbnb de ilk defa ücret almam gerekti yalnız kendi bilgisizliğimden dolayı parayı almada sıkıntı yaşadım. Benim iki satırlık şikayet mesajıma karşın adamlar üc dört gün üst üste airbnb'den, mail yoluyla, smsle uzun uzun yazılar göndererek ve avustralyadan türkiyeyi sabah sekizde ard arda aramak yoluyla benim hiçbir mesajlarına cevap vermememe rağmen bana ulaşmaya çalıştılar. Bu nasıl iştir arkadaşlar hayretler içerisindeyim. Arayan siyahi hanımda(diksiyonundan anladım bir zenciyi sesinden anlarım) oldukça ilgili ve işini bilen bir hanımdı. Ben bir türk firmasıyla problem yaşadığımda bu ilgi alakanın binde biri olmuyor. Kavga etmek ve binbir türlü farklı yoldan veya zoraki kuvvete başvurmak zorunda kalıyorum. Ama bu tamamen özgüvendir. Hadi bir problemin varsa sıkıntın varsada çözeyim hesabı biz kendimize bu kadar güveniyoruz. Türk firmalarınki kurnazlık gibi gözüksede aksine korkaklık, eziklik. İki kıyaslama yapınca onlar bana çok daha güçlü geliyor her açıdan. Belki her amerikan firması böyle ilgilenmiyordur bilmiyorum ama şaşırtıcı bir durum..
(5) 

tek kişilik ketıl

douglas #1260759 
yalnız yaşıyorum ve çay içmek istediğim zaman kocaman ketıla su doldurup ısıtmak falan çok gereksiz oluyor. onda birini kullanıyorum çünkü. tek kişilik çelik ketıl var mıdır acaba bildiğiniz?
(2) 

bangkok filmi

douglas #1260572 
bangkokun macera dolu hayatını anlatan tarzda bir film var mı?

(hangover II'yi izledim.)
(2) 

Videoların toplu olarak çözünürlüğünü değiştirmek

douglas #1260551 
Elimde 50nin üzerinde 4k çekilmiş video var. Farkında olmadan LG G4 telefonumdan yüksek çözünürlüklü video çekmişim. Hiçbir işe yaramıyor oynatamıyorum çünkü. Şimdi hepsini tekrar 1080p yapmak istiyorum. Bunu benim için toplu olarak yapabilecek bir program var mı dostlar?
(2) 

izlenmesi gereken türk filmleri

douglas #1260488 
türk filmi tarihine vakıf olmak için kültürel eylem olarak izlenmesi gereken türk filmleri veya filmleri izlenmesi gereken yönetmenler gibi bir liste hazırlamak istiyorum. bu konuya vakıf olan dostların yardımcı olmasını istiyorum.
(10) 

kadınlar barda nasıl ihtiyaç gideriyor

douglas #1258595 
bar tuvaletleri iki cinsiyetin kullanımına açık sunulur genellikle. haliyle tuvaletler oturalamayacak kadar pisken kadınların nasıl işediğini merak ediyorum.
(5) 

schengen vizesi otuz bin euro mu?

douglas #1256267 
Bir öğrenci olarak şengen vizesi almak istiyorum ama gerekli evrakları okuyunca sağlık sigortasının otuz bin euro olduğunu gördüm. Bu doğrudan her şeyin önüne geçiyor zaten. Yani şengen vizesi almayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Bunu almamanın veya kolay yoldan yoldan elde etmenin bir yolu var mıdır? bana çok saçma geldi cidden.
(6) 

sabah ve gece içecekleri

douglas #1254587 
akşam yatmadan önce bir şey içme alışkanlığım olsa bu uykuma ve uyku düzenime iyi gelir diye düşünüyorum.
yatmadan önce muzlu fındık sütü içmek uykuya teşvik edici olarak uykumu düzenler mi sizce?
uyandığımda da limonlu çay içebilirim ama henüz düzene oturtmadım. sizin içtiğiniz bir şey var mı uyumadan önce ve sonra, tavsiyeleriniz?
(2) 

star wars hakkında

douglas #1253916 
tüm filmlerin başında o meşhur jenariği ile tüm hikayeyi anlatıyor flm. bir çeşit spolier veriyor bu ilginç değil mi? biz nasıl oluyorda filmi izleyebiliyoruz daha sonra. zaten filmin başında her şeyi anlatıyor. daha önce görülmemiş bir hikaye anlatma tekniği
(2) 

ingilizce bir soru

douglas #1253853 
stand for reality tam olarak ne anlama geliyor?

Do paintings and other images stand for reality and/or do they embody ways of seeing?

Sınavda gelecek soru bu şekilde ama sanırım bunu anlamazsam sorunun genel mantığını kaçıracağım.

mobil görünümden çık