(1) 

en ucuz

douglas #1322438 
dolar satan banka hangisi? sıralama veren bir internet sitesi mevcut mu? veya dövizcilerde olur.
(2) 

herkese aynı

douglas #1321905 
mı davranıyorsunuz?

arkadaşlarınızın tarzına göre onlara farklı davrandığınız oluyor mu? kimisine daha rahat kimisine daha dikkatli kimisine daha sert veya kimisine umursamaz..
(1) 

fotoğraf sorusu

douglas #1321716 
Canon V3000 gövdeye 16-35 lik lens takabilir miyim? nasıl bir verim alırım?
(1) 

Adobe sorusu

douglas #1321691 
premiere ve after affects isimlerinin anlamı ne? asıl efekt programı olan after affects olduğu halde neden efektlerden sonra anlamına gelen bir isme sahip kendisi?
(3) 

ing

douglas #1321542 
sözümü esirgemem utanç olurdu nasıl diyebilirim ingilizcede?
(23) 

otobüste yaşlılara

douglas #1318338 
yer veriyor musunuz?
(1) 

şehir değiştirmek

douglas #1318337 
ikameti istanbuldan ankaraya almak istiyorum. dedemin yanına. bu durumda aynı istanbuldaki gibi kaymakamlığa gidip nüfus müdürlüğünden dedemin imzasıyla belgemi imzalamam gerekiyor?

sadece bu kadar mı ekstra bir şey var mı?
(1) 

lil peep klibindeki

douglas #1317356 
benz trucktaki mercedes hangi model oluyor ?


www.youtube.com
(2) 

macbookta

douglas #1316742 
sol masaüstünde notların hesap makinesinin hava durumunun falan olduğu bi yer vardı. onun neydi? çünkü mojave güncellemesinden beri göremiyorum ?? sola kaydırıyorum bir şey yok.
(1) 

italya şengen vizesi

douglas #1316485 
ankara konsolosluğundan şengen vizesi alacağım. gerekli evrak listesine nerde ulaşabilirim ?
(18) 

istanbul beni çok bunaltıyor

douglas #1314623 
bu şehir cidden sorunlu değil mi sizcede? bir ay egeyi ve güneyi gezdim. çok ferahladım tekrar istanbula döndüğümde ilk günlerde her şey güzeldi. hiçbir şeyi takmıyordum. sonra yavaş yavaş bana gelmeye başladı. bir yerden sonra istanbulun zehrini tekrardan kursağıma kadar hissetmeye başladım. insanların yüzündeki stresi görüyorum. kadınlardaki gerginliği hissediyorum. günümüzün kaç saati trafikte gidiyor o kadar boşa giden zaman anlamına geliyor bu. arkadaşlarımızla buluşacak vaktimiz dahi yok. egedeyken turistik yerlerde bulundum birçok avrupalı ile tanıştım. sosyal açıdan da ne kadar zayıf olduğumuzu hissediyorum. bu şehirde beni besleyen bir şey yok. siz ne düşünüyorsunuz? aynı şeyleri sizde hissediyor musunuz?
(10) 

şengen vizesi

douglas #1313987 
sağlık sigortasını en ucuz nasıl alabilirim? çok çetrefilli bir işmiş sanırım.
(1) 

mac recovery programı

douglas #1313483 
bildiğiniz güvendiğiniz bir program var mı? iki txt dosyasını kurtarmaya çalışıyorum 1 hafta önce silindi.
(3) 

interrail yapacağım kafam karışık

douglas #1312307 
gençtur kampı ile aralık ocak arasında olan kısa süreli bir kampa kabul aldım. bu kamp öncesi avrupayı gezmek istiyorum ama çok kısa süreli vize veriyorlar. gezme işlemini workaway ile gönüllü gezerek gerçekleştirmek istiyorum. tek sorun vize uzunluğu. uzun süreli vize vermedikleri için elim kolum bağlı kalıyor ve volunteer çalışmayı dinlemiyorlar. haliyle interrail bileti almam gerekiyor ya da eu yu gezen otobüslere binmem. uzun vize almam için ne önerirsiniz?
(3) 

böyle bi site varmı

douglas #1311480 
benim 100gb kadar pdf arşivim var bir yere upload edeyim bunları istediğim zaman online okuyabileyim. normal cloud siteleri o kadar alan vermez ama sosyal paylaşım siteleri verebilir. kitaplar veya pdf için bir paylaşım sitesi vardır belki ya da 4shared gibi.
(4) 

turknete geçmelimiyim?

douglas #1310997 
türksat internet taahhütüm yeni bitti ve evde yaşayan iki kişi biri ben biri annem artık evde çok bulunmayacağız. ben 1 ay sonra yurtdışına çıkacağım annemde yılın çoğunluğunu başka bir şehirde geçiriyor . ama ara sıra eve döneceğiz ve internet lazım olacak. türknet güzel gibi görünüyor çünkü esnek ve kullandıkça ödüyorsun. turksat ise benden 2 yıllık taahhüt sözü istiyor. her ay boşu boşuna internet parası vereceğiz yada türknete geçeceğiz ama türknete güvenemiyorum çok şikayet var. fazlasıyla. ne yapsam bilemedim ?
(6) 

istanbulda çalışma alanı

douglas #1310915 
bilgisayarımı alıp bir mekana gidip verimli bir şekilde çalışmak istiyorum. bu bir kütüphane, startup place, okul veya cafe olabilir. ilham verici, nispeten sessiz ve rahat bir wifi alanının olması gerekiyor. oraya gelen insanlarda önemli tabi. bildiğiniz bir yer var mı böyle?
(1) 

ingilizce bilen barista

douglas #1304790 
bu tanıma uygun part time iş yapmak istiyorum ama istanbul olmasına gerek yok. hatta istanbul olmasın. küçük bir yerde cool bir mekan olabilir. googlede böyle bir filtre yok aradıysam hep istanbul çıkıyor. tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
(3) 

amerika vize işi

douglas #1300250 
amerika vizem 2 kere red yedikten sonra gençtur ile avrupayı dolaşıp travel history kasma düşüncesine vardım. düşüncem ne kadar mantıklı sizce ? şuan gençtur projelerine katılmak üzereyim 6 7 ülke gezip tekrar avrupadan vize başvurusu yapacağım. vize alma olasılığım artsın diye yapıyorum bunu.
(1) 

avrupada çalışmak

douglas #1300236 
avrupada öğrenci olarak çalışma imkanı var mı? gençtur gibi çalışma kamplarına gitsek ama çalıştığımız için para alsak. böyle bir proje vs. var mı?
(1) 

ağustos kamp etkinlik

douglas #1300049 
Ağustos ayrı içeresinde Ege taraflarında bildiğiniz bir etkinlik, kamp var mı? Aslında grubun konusuyla çok alakalı değil ama sorumun burda değerleneceğini düşündüm. Yoga, felsefe, spor vs. olabilir. Sadece Ege bölgesinde olmak zorunda değil ama gençlere hitap eden bir konsepti olması hoş olur.
(2) 

macbook finder arama

douglas #1299764 
sadece belirli bir klasör içinde aramak yapmak istersem nasıl yaparım findere bir şey yazınca tüm macde arama yapıyor
(1) 

macbooka windows yükle

douglas #1297249 
macbook pro 2015 kullanıcısıyım High Sierra OS v . Harici diskimin 400gb lik bölümüne windows bootladım videolarda anlatıldığı gibi. macimi harici disk üzerinden windows ile açmak istiyorum ama yapamadım ne denediysem. pcye bağlanıp yardım edecek baba yiğit var mıdır?
(1) 

amerika vizesi

douglas #1295882 
iki red yemem bir daha hiç onaylanmayacağım anlamınamı geliyor? neden ısrarla gelmek istiyorsun diye sorma ihtimalleri nedir. Bu gibi kurnaz soruları nasıl atlatabiliriz?
(1) 

jeopolitik

douglas #1295860 
ülkelerin jeopolitik avantajlarını anlatan bir kitap vardı ama ismini hatırlamıyorum neydi?
(1) 

e devlet mesaj

douglas #1295683 
E devlete sms sistemi ile kayıt olmak nasıl oluyor. Biri bana dava açtığın vs bir şey olduğunda bildirim mahiyetinde sms düşüyor telefonuma ? nasıl yaparım bunu
(8) 

türkiyeden kaçış

douglas #1293969 
Planım bu sene iki aylık ingilizce eğitim için amerikaya gidiyorum diye vize alıp orda sıfırdan okula başlamaktı ne yazik ki iki denememde başarısız oldu. haliyle abd vizesi almam için avrupayı dolaşmam gerektiğini düşünmeye başladım. şu an sinema tv okusamda iç mimarlık okumak istiyorum baştan. tabii bunu türkiyede yaparsam pek bir anlamı olmayacak. ama ülke değiştirdiğimde okuluda değiştirmemde sakınca yok gibi. 23 yaşında bir gencim ve batıda yaşamak bana daha çekici geliyor herkese geldiği gibi. ayrıca hükümetin durumunu ekonomik ve sosyolojik şartları düşününce insanın daha bir gidesi geliyor. bu duyguları yaşamaktan memnun değilim ama bir o kadarda türkiyede yaşamak istediğimden emin değilim.

Miami'de aile dostumuz var, ev ve işim hazır sayılır ama vizeler reddedilince planımı ertelemiş oldum ama hala kararlıyım. Aklımda bir kaç yol var 1 - Avrupayı workaway aiesec gençtur gibi kuruluşlarla bedavaya gez pasaportunu doldur ve tekrar başvur. 2 - Avrupa'da okula baştan başla, eu da okul okumak uluslararası saygınlık için iyidir 3 4 yıl sonra tekrar ABD'ye gidersin. 3 - otur oturduğun yerde. Gelecek yılların karanlığını görmek zor değil ve ben bunalmış hissediyorum. O dalga gelmeden gitmeliyim kafasındayım. Amaç genel olarak türkiyeden kaçmak ve daha medeni standartlara sahip olmak ve bunu gençken yapmak. Ne düşünüyorsunuz?
(1) 

agh motivasyon mektubu

douglas #1293173 
AGH motivasyon mektubunda yazacağım pek gönüllü iş yok. ufak tefek işler. sağlam bir aghci olmak için o mektupta ne gibi şeyler olması gerekiyor? şimdiye kadar neler yapmış olmam onlar için beni çekici kılar?
(3) 

amerika vize fetişizmi

douglas #1292866 
hayatımın son aylarında bunun için uğraşıyordum. ilk denememi istanbulda ikincisini ankarada yaptım geçenlerde. ilk seferde en önemli belgelerden biri eksikti ikincisinde yani ankarada yaptığımda herif acayip uyuz çıktı sadece yüzüne bakarsanız dahi size küfrettiğini hissedebilirsiniz. şimdi insan gıcık oluyor çünkü yaptığım hiçbir şey yoktu bu sefer. her şey dört dörtlük belgelerim tipim özgüvenim konuşmam.. üniversite ikinci sınıfı bitirdim. hissettiğim kadarıyla daha önce yurtdışına çıkmamış olmamdan mütevellit direkt eliyor. bana hiçbir şey sormadan pasaportuma baktı bomboş olduğunu gördü ve kafadan ben bu herifi reddedeyimde bahanesi boktan olsun kıvamına girdi.

benim psikolojim şu an şöyle. ülkeden pek umutlu değilim mutluda olduğum söylenemez. burada saatlik çalışma ücretleriyle başka ülkelerinki kıyaslayıp üstüne üstlük o paranın alım gücüne bakınca bir soğuma oluyor tabii. okulu artık çok takmıyorum. madem pasaportu doldurmam gerekiyor okulu dondurup avrupa turuna çıkayım diyorum. aiesec, gönüllü programlar, work away derken bir yıl boyunca birçok ülkede çalışıp respect exp kasabilirim sanırım. gördüğünüz gibi çok uzatmadım, uzatmaya gerek yok. kafamda okul dondurup gezmek ve çalışmak, hem maceracı ruhumu tatmin etmek hemde hayat tecrübesi edinmek var. bu sırada freelance işlerde de çalışacağım elbet. nasıl bir karar sizce?
(1) 

ntfs disk

douglas #1290240 
macde yazma işlemi yapmıyor haliyle. formatlamadan macin ntfs okumasının bir yolu var mı?
(2) 

gondol

douglas #1288102 
gondola bindiğimde karnımda bir şeyler oluyor hopidik diye bi oraya bi buraya yükselip inerken karnımdan bir şeyler çıkıyır hem acı verici hemde güldüren bir şey. çocukken salıncaklarda da olurdu. arabayla bir yerden hoplarkende oluyor. bu sadece erkeklere özgümü? bilimsel açıklaması nedir
(3) 

genital

douglas #1288040 
bölgeler için tüy dökücü krem aldım ama watsondaki çalışanların bana bunu vermelerine karşın uyarılarında genital bölgelerde kullanmayın yazıyordu. ben bunu penisime sürsem ne olur şimdi? cidden genital bölgelerde kullanılmamalı mı?
(10) 

türk dizileri

douglas #1287801 
türk dizilerini sevmiyorum ki bunun teknik ve içerik olarak birçok mantıklı sebebi var. ama bazı ortamlarda tartışmaya girdiğimde dizilerimiz tüm avrupada orda burda son zamanlarda çok gelişme gösterdicilerle karşılaşıyorum. bunlar gerçek mi gerçek nedir?
(5) 

sistem çöküyor

douglas #1287358 
ptt ye ne zaman gitsem mutlaka sistem durdu sistem çöktü gibi yanıtlar alıyorum az önce gittim 4.30 gibi sistem yok şuan yarın gelin diyorlar. ben elimde 4 kglik şeylerle geri dönüyorum. ne dandik ne bilişim özürlü bir sistemdir ki bu çökmediği gün yok devlet şeylerinde mutlaka bu yavaşlık vs. oluyor. bilişim ve teknoloji alanında ne kadar geride olduğumuzu en basit şeylerde bile emeklediğimizi görüyorum.
bilmem yanlış mı düşünüyorum?
(7) 

amerika vize

douglas #1286615 
mülakatından geçmek için taktik verebilir misiniz? öğrenciyim ilk defa tr dışına çıkacağım. miami'ye yazın dil eğitimi hemde tatil için gitmek istediğimi söyleyeceğim yani yapacağım şey bu. not ortlamamam düşük biraz biraz tedirginim geçebilirmiyim diye
(6) 

irandan iki genç

douglas #1286454 
birkaç gün önce sosyal medyada adanadan irana gönderilecek iki genç vardı hatırlarsanız onlar gönderilmemiş burda kalmışlardı onlara ulaşmanın imkanın var mı acaba ? mümkünse evimde ağırlamak istiyorum onları
(3) 

L harfiyle başlayan mekan

douglas #1286298 
Taksimde bir mekan varmış lezler fetişler ve gayler gidip içini döküyormuş rahatlıyormuş güzel konuşmalar dönüyormuş sonrada takılıyorlarmış mekanın ismi L harfiyle başlıyordu arkada iki kere dedi ama unutum
(2) 

dönüştürücü

douglas #1284357 
wd black model harddiskim var. bunu çıkardım macbooka takacağım. kablo ile dönüştürücü araştırdım ama hep küçük diskler için çıktı. tamam benim disk hayvan gibi ama çeşitlilik olarak bu kadar kısıtlı olamayız... (türk sitesinden sipariş etmek istiyorum çabucak elime geçmeli)
(1) 

ucuza

douglas #1282852 
skechers alma olanağım var mı nereden alabilirim?
(3) 

klavyesiz pc

douglas #1282089 
klavyesiz bir pc düşünün windows 10 ve açıldı şifre girmek gerekiyor. sonra otomatik pc telefon bağlanıp klavye olacak yani sadece şifreyi girmek gerekiyor. nasıl yapabilirim? macbook var onu pcye kklavye olarak bağlamam vs mümkün mü?
(4) 

amerikaya

douglas #1280359 
gidecek biri uçakla ne kadar eşya götürebilir? eğer bu kişi oraya göç ediyorsa 3 kolilik kütüphanesini taşıyabilir mi veya evcil hayvanını yolları var mı?
(1) 

bu video

douglas #1280357 
hangi programla yapılmış? 3d falan

trippy.me
(2) 

uluslar arası

douglas #1279106 
para gönderme hizmeti var mı? paypal olaydı bunu sormazdım ama yok yutdışından birinin bedava para yollaması lazım bana ne yapacağımı bilemedim.
(4) 

bu şekilde defter

douglas #1278707 
bulabilir miyim? www.amazon.com üzerinde illa o yazılar yazmasına gerek yok sayfalar bomboş olacak çizgi mizgi hiçbir şey olmayacak kapağı basit karton olacak sayfaları sarımtırak olacak aynı resimdeki defter gibi. bu defter türünün bir ismi varsa o da güzel olur. evde promosyon olarak aldığım bir ton defter var ama yok olmuyor..
(5) 

miamide yaşamak

douglas #1278493 
türkiyede iyi özel bir üniversitede ikinci sınıf sinema tv öğrencisiyim ama türkiyedeki hayatı ve genel olarak eğitimi yetersiz bulduğum için yurtdışına öğrenci olarak kaçmayı düşünüyordum. bir kaç ay fikir alışverişi ve çaba sonucu bunun yolunu buldum ve iyice kesinleşti. amerika vize memuruyla mülakatım başarılı geçerse kesin olarak gideceğim. eyalet miami. uzun zamandır zaten ülkeden gitmek gibi bir arzum vardı. ama bunu en erken önümüzdeki kış gibi bekliyordum. yazın erken dönemlerinde gideceğim. iki ay daha burada kalacak olmam tuhaf bir duygu yarattı bende. melankolik bir şey. karmaşık duygular ama genel olarak bir tatmin olmamışlık duygusu bu ülkeden. okuldan, insanlardan, devletten, hayattan, yaşamdan.. çok fazla şey var. bir yandan ben tatmin olmayı başaramadım diye kendimi yetersiz buluyor diğer yandan zaten bu yüzden göç edeceğim fikri aklıma geliyor. asla ama asla buraya karşı bir özlem duyacağım ya da nostalji yaşayacağımı düşünmezdim ama gözüm kapalı gideceğimi bilirken şimdi gerçekten gitmelimiyim gibi sorular aklıma geliyor. aklımdan zorum mu var benim? amerika ya göç etmek iyi midir iyiyse niye iyidir? (bu soruyu sorduğuma inanamıyorum.)
(1) 

pasaport randevusu

douglas #1278350 
türkiyeden randevu alabileceğim kaç site var? googlea pasaport randevu yazdığımda e pasaport polis sitesinden pasaport gov tr li siteden alabileceğim randevular gibi bir çok site çıkıyor amacım mayıs ayı içerisinde randevu alabilmem. bu mümkün mü arkadaşlar?
(4) 

kedim saksiya yapiyor

douglas #1278158 
Kedi kumu tuvalette orda alistirdim ama bir sure sonra salondaki saksiya yapmaya basladi ve bunu surdurmeye devam ediyor. hem koku oluyor hem cicege zarar veriyor hemde etrafi toprak yapiyor. cok muzdarip olduk bu konudan ne yapabiliriz?
(4) 

kartlar

douglas #1278003 
neden internet kullanımına kapatılmıştı zamanında ? politik ekonomik veya siyasi bir sebebi var mı? çünkü tekrar kolayca açılabiliyordu.
(4) 

amerikada seksenler

douglas #1277928 
seksenlerde ne oldu amerikada? filmlerde o dönemleri iyi yaşadım uyuşturucunun tadını iyi bilirim gibi atıflar yapılıyor hep kafalar çok güzelmiş falan
(3) 

odama

douglas #1277523 
hamak yaptırmak istiyorum. iki sütün arası olacak yaklaşık 1.5 m boşluk var. hamak güvenlik sebepleri için en az ne olur ne olmaz diye en az 90 100 kg taşımalı. bunun mümkünatı gereksinimleri vs nedir?

mobil görünümden çık