(9) 

hayatımı ilgilendiren bir soru (sinema sektörü)

douglas #1251142 
istanbul'un en iyi üniversitelerinden birinde sinema tv okuyorum. bu bölümü zamanında topluluk anlayışını, iletişim kurmayı, sanatı, felsefeyi, psikolojiyi sevdiğim için girmiştim. tabii uzun yıllardır geleceğini türkiye'de kurmaktan vazgeçmiş bir insan olarak yurt dışında bu sektöre gireceğim zaten türkiye'de iş yok diyordum. iş yokun anlamı daha çok politik ve sanatsal bir anlam taşıyor tabii anlayan anlar zaten. ama zaman geçtikçe ben nasıl amerikaya kaçacağım diye düşünmeye başladım ve son dönemlerdeki vize problemleriyle işin ciddiyetine vardım.

şimdi soru gayet net: içimdeki sanat anlayışını üslubuyla ortaya dökmek için bu bölümü seçtim ve okuyorum ama türkiyede sanat anlayışı diye bir şey yok o yüzden bu ülkede bu sektöre girmemenin beni motive eden veya "özgür" hissettiren bir yanı yok. daha türkiyedeki sektöre girmeden yurtdışındaki medya sinema sektörlerine nasıl kapak atabilirim? bilenler varsa bana yol gösterirse sevinirim.
(5) 

ev faturaları

douglas #1249884 
ev için gelen faturaları takip etmek için apartmandaki kutuyu takip etmek çok ilkel değil mi sizcede? devlete ait faturaları internet üzerinden nasıl takip edebilirim? yani tam olarak kağıt veya fiş şeklinde gelen faturaların mailime gelmesini veya internetten öğrenmek istiyorum. tek bir yerden
(3) 

iyi hissetmiyorum

douglas #1247497 
evde yalnız yaşayan bir öğrenciyim. sabah normal kahvaltı yaptım akşama doğru beş gibi mısır gevreği yedim saat sekiz dokuz gibi efes malt içtim. normalde birayı çoğu durumda içmişliğim var. tüm gün hiçbir şey yemeyip içtiğimde oldu ama şişenin dibini göremeden bana dokunmaya başladı. karnım ağırdı falan. saat on buçuk gibi halsiz hissedip yattım. dokuz buçukta uyandım yine aynı aynıyım. karnımda tuhaf bir ağrı var. iştahım yok. ne yapsam...
(3) 

eve bira siparişi

douglas #1247291 
eve toplu olarak bira sipariş etmem mümkün mü? böyle bir site ya da hizmet var mı?
(1) 

nat geo belgeseli arıyorum

douglas #1246894 
şu belgeseli www.natgeotv.com
aradım ama bulamadım. nasıl izleyeceğim bunu?
(5) 

evde tonla 3d gözlük

douglas #1244185 
var. sinemadan cepte kala kala birikti. imax 3d 3dx hepsi var. bunları ne yapayım sizce?
(3) 

ingilizce aksan ile çevirmek

douglas #1244180 
elimde bir döküman var ya da cümle çevirmek istiyorum. google translate amerikan aksanıyla seslendiriyor. ingiliz aksanıyla duymak istiyorum. böyle bir site var mı
(6) 

bar kültürü

douglas #1244081 
yabancı dizilerde barmene doğru sıralanmış sandalyeler ve o sıra boyunca oturan insanların muhabbetlerini dinliyoruz çoğu zaman. kadın erkek, erkek erkek vs. türkiye bu tür masaya sahip barlar çok az oluyor ya da hiç görmüyorum. neden bizde yok
(2) 

enstitüler

douglas #1242282 
istiklalde fransız enstitüsü var orada sinema gösterimleri oluyor diye biliyordum. tabii bir türlü gidemedim. goethe enstitü ve italyanda var sanırım. bunlar nerede ve amacım sinema tv okuduğum için farklı ülkelerin sinemalarını izlemek. ücretsiz ya da ucuz olması tercihim. önerebileceğiniz neresi var bunlar gibi
(1) 

opera mac kullanıcılarına soru

douglas #1241216 
macde çok yer kaplıyor diye keychainleri silmiştim amaan ne olacak diyerekten. sonra operadaki tüm şifrelerinde silindiğini görüp aha bku yedik deyip opera kullanıcı hesabımdan çıkış giriş yaptım ama bir şey değişmedi. güncel olarak operayı tekrar silip kursamda hiçbir şifreyi kaydetmiyor artık. aktif bir opera kullancısı olarak bu durum canımı çok sıkıyor nasıl düzeltebilirim ?
(3) 

erkek pantolon türleri

douglas #1240388 
bildiğiniz pantolon türleri nelerdir? giyecek sadece "kot"umuz mu var? bakıyorum genel olarak kot pantolon ve türlerini görüyorum. kumaş cinsinden baz alırsak farklı başka hangi türler var?
(1) 

alienware alphalara taktım

douglas #1239709 
alienware alpha r2 modeli küçük ve güçlü olması sebebiyle beni çok cezbediyor ayrıca acayip estetik. aşık olduğum bir cihaz ama fiyatı ve türkiyede satılmamasından ötürü arkadaşlarım manyakmısın olm cinsinde yaklaşıyor bu arzuma. bundan kullanan varsa nasıl bir deneyim olduğunu aktarabilir mi acaba?
(4) 

gece dişlerimi fırçalayamıyorum

douglas #1239591 
tuhaf bir psikoloji ne zaman dişlerimi gece fırçalamak istesem piskolojik olarak bir şey beni itiyor. her sabah fırçalıyorum ama geceleri ağzım yemek artıklarından rahatsız olsa bile yapamıyorum. birde yemek saati belli olmayan bir insanım günün her saatinde yiyebilirim. ama uyumadan önce fırçalamak tüm uykumu kaçıracak ağzımın tadını bozacak gibi hissediyorum bir çeşit fobi. kendimi bildim bileli var bu. nasıl yenerim?
(7) 

tango yaşlı dansımıdır

douglas #1238378 
22 yaşındayım ve bir arkadaşım bana salsanın daha uygun olacağını tangoyu gençken yapmanın anlamsız olduğunu söylemişti. bu konuda düşünceleriniz nedir? şu an tangoya kasıyorum doğrumu söylüyor sizce?
(2) 

Acayip sade deri ceket

douglas #1238096 
Onerebileceginiz bir urun? Tamamen gercek deri olmasina gerek yok. 100 tl civari
(4) 

Saçlarım ucusuyor

douglas #1237662 
Bir erkegim ve uzun kivircik olan saclarim cok ucusuyor azicik ruzgarda dahi epey sikinti yasiyorum. Bagliyorum artik ama kenardan cikanlarin ucusmasi daha kotu oluyor. Sac tellerim ince ve guclu. Onlari nasil daha sabit halde tutarim. Bir sey surmemi onereceksiniz ama bu arada dogalciyim. Kimyasali ne kadar az olursa iyi. Zaten sadece iyi gorunmek istedigim zamanlarda surecem.
(4) 

Bilgisayarım toz bataklığında

douglas #1236060 
Eskiden olsa içini açıp en küçuk kosesine kadar supurup temizlerdim. Fanlari acip her yerini temizleyip macun suruyordum. Ama on yillik dyson supurgemizin motoru bozuldu ve tamirci motoru icin 400tl istedi. Sifirlarinin artik 1000 tl oldugunu vs bilmiyorduk yeni supurge aldik 375 tlye ve onceki dyson gibi fircali ucu yoktu. Haliyle bu supurgenin ucu bildigin demir uc ve bu sekilde nasil anarkatima falan yaklastiracam bilemiyorum. Eski supurge gittiginden beri temizlemedim icini. Cok fan gerektiren oyunlari calistirinca yarim saate kendiliginden kapaniyordu pc. Power supply elektrik yettiremedigi icin diyordum ama hayir fanlari temizlemeliyim ve boyle bir sorunum var.

Fanlari ve kasanin icini nasil temizlerim?
(4) 

pc toplatmak için

douglas #1235681 
exa bilgisayara gitmeyi düşünüyorum. özellikle minik boyutta bir performans bilgisayarı istiyorum bu da riskli bir iş. o yüzden onlara pc toplatmayı düşünüyorum. sizce fiyat bazında mantıklı bir tercih yapmış olur muyum?
(1) 

pdf etiketleme

douglas #1235679 
60 gblik bir pdf arşivim var. tahmin edersinizki yönetmek kolay değil. windows katagorizasyonunda yazarlar diye bir seçenek var. pdf ve diğer yazı tabanlı dosya formatlarında yazar datası eklenebildğine göre bunlara online olarak orjinal dataları çeken bir program olmalı. bunun aynısı müzik için vardı. albüm, sanatçı gibi bilgileri ekliyordu. ama pdf için bulamadım. bilen var mı?
(10) 

gençler saldırgan yaşlılar mütevazi

douglas #1235115 
bu çok karşılaştığım bir şey. orta yaş veya orta yaş üstü insanların genellikle mütevazi, çekingen ve daha anlayışlı olduğunu gördüm. ortada dalga geçilecek bir konu varsa dahi bunu yapmıyorlar. gençler ise genellikle bir halt bilmemelerine rağmen bu özelliklerin tam tersini sergiliyorlar. bir konu olduğunda onu daha çok biliyormuş gibi yapıp karşısındaki insanı ezmeye çalışır gibi boş bir atılganlıkla eksik aramaya başlıyorlar. bu her konu her ortam için değil elbette ama bir genç olarak gençler böyle iken yetişkinlerin daha pasif kalması bana tuhaf geliyor. mantıken tam tersi olması lazım değil mi sebebi nedir? aklımda fringe sorular
(30) 

kışı seviyor musunuz?

douglas #1234999 
bu mevsimi seviyor musunuz? sürekli soğukla mücadele etmek zorundasınız, hava genellikle kapalı olur ve üstünüzde birçok ağırlık olur. hastalıklar da cabası. ben yaz mevsimini rahat ve parlak bir mevsim olduğu için daha çok seviyorum ama her mevsimin kendine göre güzellikleri vardır. ben bu sebepten sevemiyorum kışı.

kışı sevenler neden seviyor? :)
(2) 

vodafone red ve uygunsuz

douglas #1234988 
vodafone red kullanıyorum ve sözleşme tarihinin bitmesini bekliyorum sadece. bana uygun fırsatlara girince uzun bir listede bir sürü fırsat varmış gibi gözüküyor ama aslında hiçbir şey yok. fırsatlar genel olarak indirim, ikincisi bedava, çok nadirde olsa ücretsiz olarak sınıflandırılabilir. bir şeyin indirimli olması için indirimin en az dört beş katı kadar alışveriş yapmanız lazım ki indirimden faydalanabilin. indirim adı altında başka bir harcama politikası. yemek sepeti ve bazı mağazalarda indirim var yiyecek klasmanında. lakin bunlar istanbulda hiç gitmediğim avmler ve bilmem nerenin avmsinde bilmem ne pastanesinde yüzde yirmi indirim için vodafone red seçilir mi emin değilim. yemek sepeti ise ayrı bir fiyasko pahalı veya kullanışsız olan menüler kampanya kapsamında tutulmuş lakin ben 25 liralık bir menüde bir kaç parça yiyeceğin nasılda indirim kapsamında tutulduğunu anlamış değilim? oto kiralama ve havaalanı kullanımına yönelik fırsatlarına bir şey diyemeyeceğim onlar iyi olabilir. hiç kullanma fırsatım olmadı. çok araç kiralamıyor ve minibüse biner gibi uçağa binmiyorsanız redin size faydası olacağını sanmıyorum. böyle bir insanında birkaç on liraya tamah edeceğini sanmıyorum zaten. sinema pink yerine mars sinemayı kullandığım için bana hitap etmiyor sinema fırsatları. o koskoca listeden sadece salon iksv 2. bilet hediye olayı güzel onun içinde freezoneli olmak yeterli.

bu koskoca vodafone fırsatlar evrenine ben mi kötü bakıyorum yoksa çok beğenen kullanan arkadaşlarda var mı merak ediyorum. bu konuya objektif bakabilmek için açtığım bir başlık daha çok.
(2) 

fazla power supplyi olan?

douglas #1234985 
bilgisayarım fena olmamasına rağmen çoğu zaman donma durumu yaşıyorum. oyun açtığımda ise en fazla 1 saat sonra kapanıyor. elektrik yüzünden olduğunu düşünüyorum güç yetmiyor ve sistem kapanıyor. yeni bir bilgisayar alacağım ileride o yüzden sıfır bir power almak istemiyorum. uygun fiyata güzel bir power supply satacak bir dost çıkarsa çok sevinirim.
(1) 

mac çöp kutusu

douglas #1234119 
bir şey silmek istediğimden eminmisin bu geri alınamaz diyip diliyor geri dönüşüme atmıyor. atmadan silmeyi nasıl engellerim ?
(8) 

mac player dizi izlemek

douglas #1234101 
Macbook kullanıcısıyım ve player yönünden epey sıkıntı çekiyorum. Sürekli torrentten dizi indirip izleyen biriyim ama altyazıları rahatça ekleyebileceğim senkronize edebileceğim belki rengini boyutunu ve konumu değiştirebileceğim bir player bulamadım. Macden dizi izleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.
(4) 

istanbulda çocuk dilenciler

douglas #1232216 
toplu taşımada neredeyse her kullandığımda ellerinde peçeteyle yüzü görü üstü başı kir pas içinde küçük yeni yetmeler görüyorum. ve bana dokunmaları beni çok rahatsız ediyor. insanların onlara para vermesi daha çok rahatsız ediyor. ve bunları neredeyse her yerde görmem yine içimi burkuyor. hem ülkenin kalitesi hakkında ne kadar boktan bir ülkede yaşadığımıza dair bir gösterge gibi olduğu için, hem çocuk dilencilerin artık normal bir şey haline gelmesini temsil ettiği için hemde kişisel haklarıma ne kadar basitçe ve rahatça tecavüz edildiğini gördüğüm için. ben cafede muhabbet ederken, kaldırımda arkadaşımla konuşurken, toplu taşımada telefonumda bir iş yaparken her seferinde bunları görmem bana tüm bu duyguları yaşatıyor. belkide beni asıl rahatsız eden kimsenin (başta devletin) buna sessiz kalması. o turnikelerden nasıl geçtikleri ise merak konusu. sizde aynı duyguları yaşıyor musunuz ve yazdığım tuhaflıkların açıklaması ne olabilir?

dipnot: çocukları çok seviyorum ve aram iyidir. çoğu zaman internette çocuklarla ilgilenebileceğim vakıf dernek var mı diye fellik fellik araştırdığımı hatırlıyorum. ama bu farklı. burada annesi babası ya da başkaları tarafından dilendirilen çocuklar var ve sizler onlara bozukluk verdiğiniz sürece bu sistem işlemeye devam ediyor. insanın biraz aklı olsa sırf içindeki merhamet duygusunu kabartmak için cüzdanını çıkartmaması gerektiğini bilir. bu durum 'tamamen' politiktir. elinizi bazen vicdanınıza değil kafanıza koymanız gerekir.
(2) 

cüzdana isim yazdırmak

douglas #1232214 
bu cüzdandan alacağım şekli çok hoşuma gitti isimde yazdırıyorsa onuda kullanayım dedim ama ismin tamamını yazdırmak görgüsüzlük gibi geliyor sadece baş harflerimi yazdırsam daha mı makul olur yoksa hassas mı düşünüyorum?

www.hediyerengi.coṁsme-ozel-kartlik-cuzdan-siyah-yesil-p0421y-20192?gclid=EAIaIQobChMIkbaP973p1gIVlR0YCh0qEQxrEAQYBSABEgKpLvD_BwE
(5) 

her gün düzenli kitap okumak

douglas #1230897 
güzel bir kütüphanem var. özenle kurdum aslında. okuduğum (aynı anda bir kaç tane) kitapta var ama bunu düzenli yapamıyorum. böyle her gün belli bir aşama alıp yavaş yavaş tüm kütüphaneyi bitirmek istiyorum. sizlere sorum sizce bu fantastik bir istek mi, her gün düzenli kitap okunabilir mi, okuyanlar ve her gün ilerleyenler var mı, zihin bunu cidden kaldırabiliyor mu?
(1) 

drone şarjı

douglas #1230722 
bu minik dronenin şarj kablosunu kaybettim nasıl isimlendirildiğini de bilmediğimden karaköydeki elektrikçilerde şu kablodan diyemiyorum. hangi uçlu kablonun buna elektrik vereceğini bilen var mı?

www.amazon.com
(2) 

thermoball mont tnf

douglas #1230688 
Karaköy veya civarı bu montların merkezi ya buralarda bulabilir miyim bu montları (uygun fiyata) (piyasa fiyatına değil) (orijinal)
(5) 

moda sahilinde hastalanmak

douglas #1230644 
ne zaman modaya gitsem bir sebepten dolayı hastalanıyorum. çok uzun süre yerde oturmak yerden soğuk yemek artı içki ot derken iyiden iyiye bağışıklığın zorlanması gibi etkenler hastalığa davetiye. birde lodos varsa hepten gidiyorsunuz. yazın sonlarında gittim mideyi üşüttüm geçende yine gittim yine hasta oldum. bu yerden soğuk almaklamı alakalı yere bir şey sersek falan kurtulabilir miyim bundan sizce?
(2) 

mr robot 3. sezon

douglas #1230504 
www.youtube.com

mr robotun 3. sezon tralierinin sözleri var mı yazılı halde?

çok güzel bir şiir okuyor adam videoda sanki.
(3) 

Kulaklik modeli

douglas #1227886 
Bu soru tamamen hijyenik amaclidir. Kulakici kulaklik istiyorum ama cok pis oluyor ve kulak sagligina cok zararli kaucuk kulakliklar. Kim icat ettiyse bunlarin hepsini gormezden gelmis ve maliyetsiz tabii. Iphinenin kulaklik sekli cok mantikli ama earpod istemiyorum cunku cok dayaniksiz. Yani anladiniz sanirim demek istedigimi kulakici kaucuk olmayan saglikli rahat ve dayanikli kulakli modeli onerir misiniz? Pahali olmasin.
(5) 

Hiç

douglas #1226572 
kafanız güzelken matrix izlediniz mi? yani yüksekken işte.. nasıl bir deneyim tavsiye eder misiniz?
(6) 

Bu diziler hangi türe giriyor?

douglas #1225933 
Ricky and morthy bojack horseman south park simpsons ve unutmadan family guy.. Bunlar cizgidilm degil dizi degil animasyon degil anime degil ne bunun ismi?
(1) 

Virtual Reality

douglas #1225140 
Bahçeşehirde vr lab var. Bende bunu kullanmak istiyorum. İstediğim şey bir uygulama oyun yapıp sanal gerçeklik gözlüğü ile içinde gezmek. Yani modelleme dizayn yapmak istiyorum. Bunun için bildiğim programlar blender, unreal veya 3D max. Kodlama bildim yok sadece 3 boyutlu model yapacağım hangi programı tavsiye edersiniz?
(3) 

ikinci el halı nerede satılır

douglas #1225110 
Elimde 35 yıllık bir bunyan halı var. 12m2. haliyle yüksek bir fiyata satacağım ama nerede satacağımı bilmiyorum. letgodan 200 300 diyen andavallar oluyor. facebookta başka türlü. şöyle işin içinde bir yer varsa cidden iyi olur.
(10) 

forum kültürü

douglas #1224490 
bitti mi? sizce
(2) 

telefonum nerede?

douglas #1223962 
bugün servisle mecidiyeköye geldim. sonra karşıdan karşıya geçtim. oradaki ışıkları biliyorsunuz istanbulun belki en kalabalık karşıya geçmek için bekleyenler topluluğunu görürsünüz. karşıya geçip ajansa uğradım sonra tekrar aynı karşıdan geçip metrobüse bindim. sizce telefonumun ben beklerken çantamdan çalınma ihtimali var mı? eğer serviste unutmadıysam çantamda powerbanke takılıdır. şuan ajansı veya başka bir yeri arayamıyorum bizzat yarın kendim gideceğim..

arkadaşım beni aradığında 3 kere dıt dıt yapıp kapandığını söyledi. bunlar ne anlama geliyor?
(2) 

hint otu nedir bu

douglas #1222983 
bir arkadaşım hindistandan bir ot getirmişti. bu yogacı spiritüel arkadaşım alt ve üst dudaklarının arasında bu otu koyacağımı ve böylece rahatlattığını söyledi. ot veya alkol kadar kafa yapmıyor ama iyi rahatlatıyor yani dumansız basit güzel bir çözüm olduğu için çok sevinmiştim. şimdi o arkadaşımla görüşmüyorum otun adını nerde bulacağımıda bilmiyorum. var mıdır bilgisi olan ?
(3) 

hava harp okulu sitesi

douglas #1222818 
www.ikdm.hho.edu.tr

en üstte gördüğünüz gibi başvuru için tıklayınız yazıyor. tıkladığımda 404 error hatası alıyorum. bir devlet sitesinde bu hatayı almak üzücü. başvuru için o linke tıklayamıyorsam ne yapmam gerekir ?
(1) 

taşınabilir oyun bilgisayarı

douglas #1221582 
Asus ROG gibi veya alienware alpha gibi taşınabilir minik oyuncu kasaları biliyor musunuz? bir macbook pro'm var ve bunlardan birinden alırsam portable windows performans bilgisayarım olacak ama piyasada pek seçenek yok gibi?
(3) 

bisiklet seçimi

douglas #1220646 
Yeni bir bisiklet alacağım 1100 TL civarı bütçem var. İstediğim özelliklerin spesifik olduğunu düşündüğüm için bu kelimeyi kullandım. Şehirde kullanacağım ama bisikleti daha çamura her yere sokmak istiyorum. Aradığım özellik sağlamlık. Az bakım gerektirip sağlam parçalara sahip olsun istiyorum. Araba çarpsam bile araba yamulsun bisikletim değil . Bunu istememin sebebi elbette acemilik değil sadece rahat olmak istiyorum bu konuda. Hafif ve hızlı olmasını istiyorum ayrıca. Maddesi farklı olabilir bu durumda. Son olarak uzun yol yapmaya elverişli olsun. Bu özelliklere sahip bu fiyatta bisiklet var mı? İstanbul / Bakırköy
(8) 

istanbulda belirli milletler

douglas #1220208 
istanbulda belirli milletleri toplu olarak bulabileceğim yerler var mı? örneğin asyalıları ya da rusları.. yabancıları spesifik olarak bulabileceğimiz herhangi bir mekan, topluluk, yer, ilişki ağı vs. var mı?
(2) 

istanbulda güvenerek önerebilieceğiniz

douglas #1219140 
tiyatro atölyeleri. tiyatro eğitimini dört dörtlük veren öğrenci dostu bir tiyatro kursu/atölyesi biliyor musunuz?
(3) 

psikoloji günleri

douglas #1219109 
Üniversitelerin psikoloji günleri kayıtları çok çabuk doluyor biliyorsunuz. Bunun önüne geçmek için kesin tarihlerde hatırlatıcı kurup sistem açılır açılmaz hazır cihaz başında olup direkt kayıt olmayı düşünüyorum. Böylece tüm üniversitelerin psikoloji günlerine gidebilirim hatta 'günleri' olan her şeye? Nasıl fikir? İşler mi olur mu? Kesin günler var mı varsa bunları nereden takip edebilirim. Özel mesajda atabilirsiniz. teşekkürler
(1) 

Alienware Alpha R2 almak mantıklı mı?

douglas #1219036 
Mini boyut ve performans aşığıyım genel olarak.

www.dell.com

Şu cihaz oyun konsolu ve windows10 olarak üstün performans verebiliyormuş ve cidden çok küçük, şık. Bu yüzden almak istiyorum. Dolardan çevirince üç bin liraya kadar yaklaşıyor fiyat. Alabileceğim tek yer amazon. Ne dersiniz? veya bunun yerine tercih edebileceğim başka bir cihaz olabilir mi?
(3) 

lady gaga telephone klibi

douglas #1217556 
klip ilk çıktığında izlediğim klip şuan youtubede çıkandan bir hayli farklıydı. bu klibin başka bir versiyonu olması lazım daha kısa olan. bilen var mı?
(1) 

toplu indirme yapmak

douglas #1216663 
faceden gruplardan toplu dosya indirme var mı?

prntscr.com

görüntüdeki gibi onlarca var bunları toplu indirmek mümkün mü?
(2) 

oyuncu ajansı

douglas #1215717 
istanbul'da oyuncu ajanslarına kaydolmak istiyorum. sinema tv öğrencisiyim, bakırköyde yaşıyorum. kaliteli emin olduğunuz ajans olarak önerebileceğiniz bir yer var mı?

mobil görünümden çık