(4) 

Yataklı kanepe mevzusu

hjarteblod #546430 
Ev için bunlardan bi tane alsam çok iyi olur hem yatak olarak kullanır hem gün içinde oturucak bi' şeyim olur diye düşünüyordum ama fiyatları görünce afalladım. Niye bu kadar pahalı ya bunlar? Görseldekiler mesela 900 ve 1200 lira. Bu işi ucuza kapatabilme imkanımız yok mu, spotçulardan ne kadara bulabiliriz mesela yatak olabilen ikili kanepe?
(1) 

Skins 6. Sezonda Rich

hjarteblod #545924 
S06E03 Hakkında <spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler><spoiler>
Rich, Grace öldükten sonra hiç yer almıyor mu ya dizide? Şu anda 6. sezon 3. bölümdeyim, yeni gay çocuk geldi de korkuyorum Rich'in yerine mi geldi diye. Rich böyle pat diye yok mu oluyor? Niye kimse "Bi' Rich vardı bizim" demiyor?
(6) 

Almanyada nerden mont, ceket alınır?

hjarteblod #543006 
Kış için giymelik bişi arıyorum. İçi polarlı olursa çok güzelli olur. H&M ve C&A geldi aklıma sadece. Neler var böyle Almanya'da şubesi ve online shop'u olan markalar, bu ayarda? Cinsiyet: Bay.
(2) 

Ucus erteleme

hjarteblod #541899 
OnurAir ile bugun bikac saat sonrasina ucusum var. Check in yaptim bavulumu verdim. Simdi bu ucusu erteleyemiyor muyum ben, yani yarinki bi sefere alamaz miyiz bileti? Benim bavul nolur?
(6) 

Beşiktaş çarşıdaki Mado

hjarteblod #541326 
Benim buraya gitmem lazım acilen. En yakınındaki metro-tramvay durağından inip nereye gideyim, nası yapayım? Tam olarak nerde olduğunu da bilmiyorum google maps'ten bakayım
(5) 

Emlakçı kaç para alır?

hjarteblod #540933 
Eve çıkıyorum. Kirası da depozitosu da 550 TL olan, giriş katında bir 1+0. Evin depozitosunu kirasını harcamalarını düşündüm de emlakçı parasını hesaplamadım hiç. Kaç ister ki emlakçı? Pazarlığa açık mıdır bu miktar? "Öğrenciyiz abi"?
(6) 

Starbucks'lardaki Wifi noktaları

hjarteblod #540709 
Bunlara nasıl bağlanıyoruz? TTNET_WIFI ya da buna benzer bi adı oluyo di mi bu ağların? Ama onlara bağlanınca browser ekranında login olma şeyi çıkıyor diye hatırlıyorum, ttnet abonesi değilsek bağlanamıyor muyuz, noluyor?
(4) 

Game of Thrones okuyayım mı?

hjarteblod #540153 
Ben halihazırda izlediğim bi' şeyin kitabını okuyunca sıkılıyorum. Mesela ilk 1-2 filmi izlediğimde Harry Potter okumak çok istemiştim (yaş 10 falan tabi o zamanlar) ama okumadım. Şimdi serinin filmlerini izledim ya, kitaplarını okumak hiç çekici gelmiyor. Sonuçta ana hatlarıyla biliyorum, bir sonraki satırı belki tahmin bile edebiliyorum. Game of Thrones'da da bu olur diye korkuyorum. Çok sevdim diziyi aslında, çok da ilgimi çekiyo böyle devletli savaşlı şeyler. Ama hem isim hafızam çok kötü (devletler, onların özellikleri ve önemli kişilerin adlarını karıştırabilirim) hem de işte bahsettiğim "belki bu olayın sonunu biliyorumdur" durumu. Benzer durumda olup okumaya başlayıp "aa iyiymiş aslında lan" diyen var mı? Çok seveni var biliyorum da biraz gazlanayım dedim.
(4) 

Kuru temizlemeciler

hjarteblod #535556 
Hani sokaklarda olan, bildiğimiz kuru temizlemeciler. Onların fiyatlandırma politikası nasıldır? Tişört, çorap, iççamaşırı, bornoz, havlu ve ceketle dolu bir çöp poşedim var. Bunu versem ne kadara yıkarlar şimdi? Teslim ederken ne diyoruz?
(6) 

Film önerileri alıyorum

hjarteblod #533964 
Klasik duyuru.
Sevdiğim filmler şunlar:
-Klass
-Ben X
-The Fall
-Milk
-Die Welle
-Der Baader Meinhof Komplex
-Elephant
-Amores perros
-Law Abiding Citizen
-We Need to Talk About Kevin
-Scott Pilgrim vs The World
-Mr. Nobody
-Moneyball
-The Machinist
-Lilja 4-ever
-500 Days of Summer
-The Social Network
-99 Francs
ve bilimum süperkahraman ve bilimkurgu filmleri (başta Iron Man ve TRON olmak üzere).

Listedeki filmleri konu ya da işleyiş olarak, kenarından köşesinden yakalayan filmler biliyosanız önerilenize talibim.
(4) 

Urbanears Plattan kullanıcıları!

hjarteblod #533524 
Memnun musunuz?
www.sporcum.com şundan almayı düşünüyorum da. Halihazırda Coloud Black sahibiyim (kulakliklar.gen.tr) ama kulaklarımı ve kafamı acıtıyor biraz. Plattan daha konforlu gözüküyor. Gerçi Urbanears Zinken konfor açısından en üst düzey rahatlık sağlıyor sanırım ama çok pahalı ya, 250 lira nedir. Plattan ve Zinken kullanıcılarından yorumlar bekliyorum.
(2) 

Galaxy Nexus - Beyaz vs Siyah

hjarteblod #532424 
Galaxy Nexus siyah model sahibiyim. Çıktığından beri beyazı istedim ama Türkiye'de yoktu o zamanlar. Şimdi siyahı satıp beyaz almayı düşünüyorum. Fotoğraflar aşağıda, lütfen 1 dakikanızı ayırıp düşüncelerinizi söyleyebilir misiniz, ben arada kaldım.

Beyaz:
www.droid-life.com
www.blogcdn.com
www.blogcdn.com
www.blogcdn.com

Siyah:
www.geek.com
cdn.androidcommunity.com


elektronik aletlerine iyi bakan biriyim, "beyaz çok kirlenir yaee" bende geçerli değil o yüzden. yalarım onu ben.
(2) 

Maslak civarına toplu taşımalı nasıl gidicem?

hjarteblod #531795 
Gideceğim yer tam olarak şurası: goo.gl

o civarda galiba sadece metro var. otobüs de var da metro daha iyi olur. en yakın durak nerde? 4. levent durağından ötesini göremedim. o hat devam ediyor ama sanayi, ayazağa falan diye. o duraklar nerde?
(4) 

KYK bölge müdürlükleri nerededir?

hjarteblod #529180 
Burs aldık, notere gittik, seneti imzalattık, n'apıcaz şimdi? Bölge müdürlüğüne götürmemiz gerekiyomuş galiba ama adreslerini bulamadık, yurt adresleri çıkıyo onun yerine. Nerededir bu bölge müdürlükleri? İçinde çok sıra bekler miyiz?

Lokeyşın: İstanbul, Laleli, Bücüş Kids civarı
(4) 

Pokemon nereden izleyebilirim?

hjarteblod #527676 
Türkçe dublajlı ya da altyazılı, fark etmez. Görüntü de az düzgün olsa çok güzel olur, hani 16:9 falan diyolar ya onun gibi böyle biraz widescreen olsun, en azından 480p olsun. Eski olduğundan 720p'si bulunmaz diye akıl yürüttüm o yüzden 480'e talimim. izlesene.com'da mynet'te falan var ama onların görüntü kalitesi düşük, ses arada saniyelik gidip geliyor falan. bulamaz mıyız ya düzgün bişi?
(3) 

BİM ne zaman kapanır

hjarteblod #526889 
kış saati falan var mıdır burda? ne zamana kadar açık şimdi?
(1) 

Laleli civarı prizli Starbucks?

hjarteblod #521720 
Merhaba Steve Wozniak'lar,
Cuma gününe yetişmesi gereken bir web sitesi projem var. Yurtta kalıyorum ve 250 erkekle ortak bir ağda bulunduğumdan dakikada bir kesiliyor internet, dakikalarca bağlanamıyorum falan. Bari şu son günümü dışarda geçireyim dedim. İnterneti olan bir yerde 3-4 saat durmayı planlıyorum. Siteye eklemeler yapıp son halini vereceğim.
Yani özetle prizi ve interneti olan ve 3-4 saat oturunca rahatsız edilmeyeceğim/rahatsız olmayacağım bir yer arıyorum. Starbucks geldi aklıma öyle sordum direkt. Çok da gitmem Starbucks'a, bir veya iki kere gittim onlarda da içip kalktım. Prizleri göremedim. Nerelerde oluyor bu prizler hazır lafı açılmışken?
(4) 

CSS - Absolute & Relative positioning

hjarteblod #520594 
ya ben bunu ne yaptım ne ettimse anlayamadım. css kitaplarına, bloglarına bakıyorum anlamıyorum. görsel olarak anlatıyorlar yine anlamıyorum. sırf absolute ya da relative positioning vermek bi işe yaramıyor, ekstra olarak margin de veriliyor. e margin verince absolute-relative'in önemi kalmıyor ki. komut satırlarından kaldırıyorum absolute-relative'i, değişmiyor zaten bi' şey. margin varken ne gerek var böyle atraksiyonlara?
(4) 

7up nerde satılıyor yav?

hjarteblod #520413 
Her markette bulamıyorum meredi. 7up > Fruko > Sprite benim için. Mountain Dew içmiştim Almanya'dayken o hepsinden güzeldi ama o yok burda. 7up satan belli yerler var mı? Civardaki tekel bayilerinde, marketlerde falan hiç bulamıyorum. Ancak yemeksepeti'nden bi yerden sipariş verirken bazen karşılaşıyorum.
(12) 

The Fall izledim

hjarteblod #519798 
izledim ve artık dünya gözüyle daha güzel bir şeyler görebileceğime inanmıyorum. Görselliğin nirvanasıydı benim için. Senaryodan işleyişten oyuculuğa oyunculara yahu her şeyiyle mükemmeldi. Önceden buna yakın şeyler hissettiğim filmler şunlardı:

Amores perros
Die Welle
Mr. Nobody
The Machinist
Mickybo and Me
Scott Pilgrim vs. the World
Der Baader Meinhof Komplex
We Need to Talk About Kevin
The Social Network
99 Francs


ya.. ya sizce de ne kadar güzel diil mi? Hem, ne zamandır duyurudayım hiç görmedim bi film öneri sorusuna The Fall yazıldığını. Niye önermiyosunuz? Çok kimse bilmesin diye mi acaba, öyleyse ben de silerim duyurumu popüler olmasın biz bize bilelim. Ama olm nası güzel ya.

The Fall ve yazdıklarımla aynı doğrultuda, ne bileyim benzer konu, kurgu veya senaryoya vs. sahip, yani orasından burasından yakalayan yapımlar var mı bildiğiniz? Allah canımı alsın The Fall'dan sonra hiç film izlemek gelmiyor içimden, ne izlesem onunla karşılaştırıp beğenmeyecekmişim gibi geliyor.
(7) 

Chrome marş basmıyor

hjarteblod #519648 
Google Chrome açılmıyor ya. Dün gece gayet edepli bir beraberliğin sonunda kapattım programı ve bilgisyarı, şimdi baktım açılmıyor. Sıradışı hiçbir şey de yapmadım oysa. Tıkıyorum ikonuna, tepki vermiyor. Ama ben üzülürüm. Ne yapılır ki?
(6) 

Ek kartın telefon numarasını değiştirmek

hjarteblod #517950 
Annemin kartına ek kart olarak çıkarılmış, üzerinde benim adımın falan yazdığı bi kart var. Yalnız ben bununla internetten bir şeyler alırken bir kod girmemi istiyor, o kodu da annemin telefonuna gönderiyor. Bu numarayı nasıl değiştirebilirim, ve zahmetli bir olay mıdır?
(2) 

Apple konferanslarının video kayıtları

hjarteblod #517465 
Hani Steve Jobs'ın yeni ürünleri tanıttığı ya da herhangi bi konuda konuşma yaptığı şeyler var ya. Youtube'da var kayıtları ama öyle rastgele izlemek istemiyorum, kronolojik olarak gideceğim ve mümkün olduğunca tüm kayıtları izlemek istiyorum. Sadece Apple konferansları değil mesela Steve Jobs'ın bir üniveristede yaptığı konuşma gibi şeylerin de video kaydı varsa talibim mesela.
Buları topluca bulabilir miyim acaba torrentten falan?
(1) 

Hangi notebook standı v2

hjarteblod #517314 
Ürünler şöyle:
1) urun.gittigidiyor.com

2) www.hepsiburada.com

şimdi, önceliğim mouse kullanabilmek güzel bi şekilde. photoshop'ta falan hassas işler yapıcam, pixeller seçicem. yatağın üstündeyken kulllanacağım bir şey arıyorum. ilki 100, ikincisi 40 lira. ikincisi ucuz ama sanki mouse kısmına az yüklensem bükülür kırılır gibi, desteği yok mouse kısmında. ama ilkinin mouse kısmı daha kalın.

siz olsanız hangisini alırdınız?
(3) 

Laleli'den Beylikdüzü'ne nasıl gideyim?

hjarteblod #516368 
Öncelikle: www.istanbul-ulasim.com.tr
1)Aksaray'a yürüyüp metro > Ataköy'de metrobüs aktarması > Beylikdüzü

2)Laleli'den tramvay > Cevizlibağ'da metrobüs aktarması > Beylikdüzü

ya da başka bir yol. nasıl gideyim? bir de ne kadar sürer bu mesafeler?
(6) 

İstanbul'daki özel üniversiteler hakkında

hjarteblod #515683 
Okan, Haliç, İstanbul Aydın ve Beykent üniversiteleri hakkında bilgisi olan, özellikle bu okulların MYO'larında eğitim gören kişilerden okulları hakkında bilgi istiyorum. Tercih etmeyi düşünüyorum da, sözlükte her özel üniversite hakkında aşağı yukarı aynı şeyler yazıyor. Gireceğim bölüm de sadece buralarda olduğundan hangisini tercih listemde daha yukarılara yazmalıyım gibi sorularım var.

Bölüm: Bilgisayar Programcılığı
(1) 

2 yıllık üniversite tercih etmek mevzusu

hjarteblod #514853 
Şimdi ben bu yıl hem YGS'ye, hem de LYS-Dil sınavına girmeyi düşünüyorum. YGS'ye girdikten sonra 2 yıllık bölümlerden birini tercih etmek istiyorum, bir MYO. Eğer ona girebilirsem lys'ye girmeyeceğim zaten. Ama hiçbi bilgim yok 2 yıllık bölüm tercih etmek konusunda. Bunların tercih yapma ve tercih sonuçları açıklanma zamanları LYS ile aynı mı yoksa YGS sonuçları geldikten sonra hemen pıtpıt tercih yapıyor muyuz 2 yıllık bölümler için? Tercih sonuçları için temmuzu ağustosu bekliyor muyuz? YGS'de 2 yıllık bi bölüm için tercih yaptım diyelim, o tutmadı, aynı yıl LYS'ye girip bi yer tercih ettim, bir sorun olur mu yada YGS'de de tercih yaptığım için puan kesilmesi vs?
(2) 

Photoshop CS6'da birkaç şey

hjarteblod #514513 
Görseldeki pixel cetvelini nasıl görünür kılabilir, hizlama çizgileri çekebilirim Photoshop CS6'da?
(5) 

Hangi notebook standını alayım?

hjarteblod #514491 
1) www.bitenekadar.com

2) www.hepsiburada.com

arada çok fark yok gibi geldi ama kararsız kaldım. hangisini tercih ederdiniz, niçin?
(1) 

Mousepad'li laptop altlığı

hjarteblod #513630 
Görseldeki gibi bi' şey arıyorum. Mouse kullanmam gerek ama masam yok. Mouse için özel alanı olan laptop altlığı arıyorum. Var mıdır bildiğiniz/kullandığınız bir şeyler?
(3) 

PSD to HTML/CSS meselesinde touchpad ekolü

hjarteblod #513547 
HTML/CSS kodlarken mouse ihtiyacı duymadım ama şimdi PSD to HTML/CSS olayına giriş yapacağım, onda işin içine grafik falan da giricek sonuçta; hassasça, piksel hesabı yapıp imleç ile keskin manevralar yapmam gerekir mi? Ona göre touchpad ile devam edicem ya da mouse takıcam. Siz nası yapıyosunuz?
(2) 

Kulaklık kulağımı n'apıyor ya?

hjarteblod #512360 
Günde çok saat kulaklık takıyorum. Dur bi hesapliyim... ya kafadan 5-6 saat takıyorumdur. Kulağın içine sokulanlardan değil hani, görseldeki. coloud black. Bu benim kulağımı acıtmaya başladı. Takarken az acıyor ama çıkarıp da parmağımı kulak kemiklerim üstünde gezdirirken öyle bi acıyo ki. Takmasam da olmuyor, 4 kişi kalıyoruz odada millete dinletemem müziğimi filmimi. Çok ciddi bi olay olur mu bundan? Krem süriyim diyorum mesela uyumadan önce kulak kıvrımlarıma.
(2) 

Cesare Pavese okuyacağız.

hjarteblod #512187 
Mamafih abinin çok kitabı varmış. 3'lü 5'li alalım diyoruz ilk etapta. Hangilerini önerirsiniz bu aşamada?
(4) 

Polar Buff vs Reversible Polar Buff

hjarteblod #509772 
Bu ikisinin farkı nedir acaba? Normalde Polar Buff'ın sadece bir tarafı mı "polar" ki, Reversible'da iki taraf da Polar? Yoksa ben mi yanlış anladım mevzuyu?
(13) 

Çamaşır yıkamak 101

hjarteblod #509274 
Çamaşır makinalarının 3 bölmesi var di mi. Soldakine beyaz bi toz var onu döküyoruz, ortaya sıvı, sağdakini de bilmiyorum. Sağdaki bölme sanırım ön yıkama için. Orta ve sol genel. Galiba.

Şimdi biz yurtta kalıyoruz, 2-3 aydır çamaşırları o bölmeleri doldurmadan, direkt çamaşırları makinaya doldurup çalıştırarak kullanıyoruz. Çamaşırlar su kokuyor resmen, böyle ilginç nötr bi kokusu var. Koku nötr olunca da özellikle pijamalar hemen kirleniyor, böyle pis kokuyor 2 günde. Hele çoraplar. Abov.
Ben istiyorum ki biraz pembe koksun çamaşırlarım. Bunun mücadelesini vermek istiyorum. Hangi bölmeleri, hangi markanın hangi modeliyle doldurmamı tavsiye edersiniz? En az masrafla nası çıkarız bu işin içinden, malum öğrenciyiz? Beyazım yok, full renkli.
(4) 

Steam-patch sorunsalı

hjarteblod #508639 
İnternetlerden key satın alıp Steam'e şeyaptık, indirdik oyunu falan ama patch olayını nası yapıcaz? Steam kendi kendine yüklüyo mu patch'leri? Update falan nası yapıyoruz, manuel mi yüklüyoruz patch'leri?
(2) 

ACİL FM 13 ALMALIK MEKAN

hjarteblod #508456 
slm arkadaslar ben der meister... disari cikicaz simdi, nerden fm 13 alabiliriz? laleli'deyiz, cemberlitas'a gidiyoruz. fark etmez ama, avrupa yakasinda herhangi bir yere gidebiliriz. bu civarda var mi oyle guzel elektronik magaza neyin? bi de fiyatlar cok degisiklik gosterebiliyor galiba... en ucuz nerededir? orijinal tabii, ayikss.

lutfen cok aceleciyiz...
(3) 

FM 13 lisans soruları

hjarteblod #507176 
4 arkadaş insanız. D&R'dan falan kutulu FM '13 alsak, bir key'i 4 kişinin kullanması gibi bi olay olur mu? Vardı sanki böyle bi şey, bir key'i birden fazla kişi kullanabiliyordu sanki bi limite kadar? Bir de gittigidiyor'da key satan adamlar var, D&R'dan alacağımıza ordan alsak? Yani 1 key alıp 4 kişi aynı key'i girsek aynı şekilde?
(6) 

Hangi kod editörü?

hjarteblod #505837 
HTML ve CSS kullanacağım. Notepad++ ve Coffeecup denedim ama beğenmedim pek. Aslında istediğim tek özellik bir etiket açtığımda onu oto. olarak kapatması, Dreamweaver'daki gibi hani. Ortalama bir de görünüm yeterli.

Ne önerirsiniz?
(7) 

Kitaplarımı nasıl saklayabilirim?

hjarteblod #504223 
Yurtta kalıyorum ben. Memleketten getirirken koliyle getirdim bunları ama karton pek dayanıksız bi şeymiş, gelirken altı falan yırtılmış hatta az daha dökülüyolardı içinden. 2 tane valizim var ama ikisi de dolu. Bir şey alayım da onun içine koyayım diyorum kitaplarımı. Aklıma da ancak valiz geliyor, bildiğin normal bavul alıp içine kitapları yerleştiricem. Bundan daha zekice bi fikri olan var mı? Kitaplar şu anda poşette duruyo ve bi yerleri katlanıcak diye ödüm kopuyo açıkçası, ben önem veririm böyle şeylere.
(9) 

%50 burslu bölüm+Dikey geçiş sorusu

hjarteblod #503905 
Bir özel üniversitenin %50 burslu ön-lisans bölümüne girdim diyelim. Bu bölüm dikey geçişle aynı üniversitenin bir lisans programına geçmemize izin veriyor. Ama ben %50 burslu ön lisansım sonunda dikey geçiş sınavına girip (heralde sınavına girip yapıyoruzdur? yoksa sadece ders notları mı önemli geçişte?) lisans programına %100 burslu girebiliyor muyum? Var mı böyle bir imkan? DGS'den (ya da ders notlarından) yüksek puan almak falan kaydıyla oluyor mu böyle şeyler?
(4) 

MYO'nun sadece meslek lisesinden öğrenci kabul etmesi

hjarteblod #503854 
gibi bir şey söz konusu olabilir mi?
Bahçeşehir Üni. Bilgisayar Programcılığı var 2 yıllık. %50 burslu ve tam burslu programları var. Taban puanları konusunda bir site diğerine uymuyor. Tam burslu olana girmek istiyorum ben ama meslek lisesinden değil düz liseden mezunum, YGS'de yüksek puan yapıp giremiyor muyum bu bölüme yani, ille meslek liseli mi olmam lazım? 2011 yılında tam burslu olan program sınavsız geçişle dolmuş, öyle yazıyor. Bu, YGS ile oraya girmeni kurallarla kısıtlandığını mı gösterir yoksa oraya YGS ile girmeye çalışanların diğerlerine nazaran daha başarısız falan olduklarını mı? Girmek istiyorum olm bölüme, illa meslek liseli mi olmam lazım?
(9) 

Sadece elmayla beslensem n'olur?

hjarteblod #503077 
Böyle yeşil, sert, ekşimsi elmalardan.
Steve Jobs bi dönem böyle yapmış mesela bi' ara. Sadece elmayla beslenmişler. Elma da bol şekerli bişi tabi. Sonra "ya beyler biz napıyoruz, kafamız güzel oldu elma yiye yiye" diyip normale dönmüşler. Ben de 1 hafta falan sadece elmayla besleniyim diyorum. Ne kaybederim? Ne değişir vücudumda?
(4) 

Adana-T.Özal'dan Havalimanına

hjarteblod #502904 
Turgut Özal Bulvarındayım, hangi otobüsler beni havalimanına götürür? Galiba burdan 8A/B geçiyor. Minibüs tercih etmek istemiyorum zira sırt çantam ve valizim var. Bir de otobüs havalimanının neresinde bırakıyor? Taksi tutayım diyeceğim ama şehirde doğru düzgün taksi de yok ki. Direkt Özal'dan taksiyle havalimanı ne kadar tutar?
(8) 

KYK bursu hakkında

hjarteblod #502344 
Ben KYK bursuna başvurmuştum bu yıl için. Aralık civarı belli olurmuş bursun çıkıp çıkmayacağı. Ben Aralık'a kadar, hatta Aralık'tan sonra da, yıl boyu sınavlara derslere girmesem ne olur? Aralık ayında bursu verirken bakıyolar mı Aralık'a kadarki vizelerin falan notlarına? Bakmıyorlarsa, ne zaman kesilir bursum? Kesildikten sonra krediye dönüşüyo diye bişeyler okumuştum, o iş nedir? Kredi istemiyorum ben. Bursum kesilirse bir de bana ödedikleri aylar kadar borçlanıyor muyum onlara?
(1) 

Klasör içinden topluca dosya çıkarma

hjarteblod #502259 
Bir klasör var. İçinde de 30 tane klasör var. Bu 30 klasörün her birinde 1 video dosyası var. Ben bu video dosyalarını topluca dışarı çıkarmak istiyorum, yani bir üst kademedeki klasöre çıkarmak. 30 kere kes-yapıştır yapmaktan daha hızlı bir çözümü var mı bunun? Yardımcı bir programla falan?
(9) 

Nazlı yarimin derdi nedir?

hjarteblod #501929 
Çok güzel bi' laptop'ım var benim. Asus N56VM. Hem dış görünüşü macbook'lara benziyo bayaa güzel, hem donanımı şaane (işlemcisi 3. nesil falan hani). Piyasaya da birkaç ay önce çıktı sanırım, öyle eski de değil. Defrag'ını yaparım 2 haftada bir, zaten defrag programları da defrag önermez "pek bişi yok ya aslında" der ama yine de yaptırırım. Antivirüs falan olarak Kaspersky Internet Security 2013 kullandım bugüne kadar, bilinçli bir internet ve bilgisayar kullanıcısıyım, öyle her linke tıklayan, Facebook profilinde zayıflama ilacı reklamları olan biri olmadım hiçbi zaman. Ek olarak Norman Malware Cleaner, Malwarebytes AntiMalware ve Superantispyware ile bilgisayarı taratırım yine 2 haftada bir. Genelde malware, spyware falan da çıkmaz zaten ama içim rahat oluyor en azından, seviyorum scan ekranı izlemeyi.

Gel gelelim, son haftalarda mavi ekran vermeye başladı bu meret. Başlarda bilgisayarı yorduğumda (15 sekme açıkken youtube'a girmek, çok gif barındıran bi tumblr sayfasına girmek falan gibi şeyler) mavi ekran verirdi ama son günlerde mesela bilgisayarın başında yokken bile mavi ekran verdiği oluyor. Geçen mesela yorucu bi işlem de yapmamışken bıraktım bilgisayarı ayağa kalktım, bi baktım mavi ekran verdi. Aptal şey. Ben duygusal bağ kurmuştum halbusi bu aletle. Böyle gerzek şeyler neden yapıyor ki?

Yeni bi donanım eklemedim son zamanlarda, driver update'i de gelmedi son zamanlarda. Ben daha ne yapabilirim bilgisayarı daha sağlıklı hale getirmek için?

Acaba diyorum chrome'dan mıdır? Chrome'un 64 bit versiyonu yok ve ben 64 bit işletim sistemi kullanıyorum 4gb RAM var diye. 32 bit'e geçsem Chrome daha stabil çalışır sanırım, öyle mi yapsam?
(3) 

Adana-Duygu Cafe civarında bi yer

hjarteblod #501328 
Ya Duygu Cafe'nin karşısında, hani Ora Cafe var ya, onun girişde yan tarafta ormanımsı bi yere giden bi yol var. Kimseyi oraya girerken görmedim. Orası nası bi yer? Bildiğin ağaçlık çimenlik bi yer mi? Güvenli midir? Ne kadar büyük ve ağaçlıdır, yani az ilerlesek milletin açıkça görmeyeceği bi yerde olmuş olur muyuz, hani böyle sevgiliyle oturmalık gibi. Ya da oturayım 2 kitap okuyayım mekanı gibi kullanılabilir mi orası? Çimen seviyorum. Sadece bu yüzden. Ama bıçaklanmak da istemiyorum.
(4) 

Hangover, Due Date falan

hjarteblod #500202 
bu tarz filmlere güler miyim acaba? Her komik film arayana öneriliyo bunlar ama mesela Superbad ya da Project X'e zerre gülmedim ben. Öyle mi bunlar da konu ya da işleyiş itibariyle? hani şeyi kastediyorum, Superbad ve Project X'de konu "offff mannnyak parti veriyoruz yaa ohaaaa alev yaktılar şimdi de evin bahçesinde :D:D:" türü şeylerdi. zaten bu tür "geçlikli parti" konulu filmler hep birbirinin kopyası gibi. o basitlikte, tekdüzelikte komediler mi bunlar?
(7) 

Benim başım niye dönüyor ya?

hjarteblod #499735 
2-3 gündür aralıksız başım dönüyor.
2 gün önce, yani 24 Ekim akşamı 14 saatlik bir otobüs yolculuğu yaptım. 25 Ekim sabahı şehre vardım, 10 gibi uyuyup 4'te kalktım, 9 gibi tekrar uykum geldi, 1'de uyudum, bu sabah da 8'de uyandım. Yolculuğun bitişinden bu saate kadar sürekli başım dönüyordu. 14 saat az değil, en arkadaydım bi de sallandım, düzgün uyuyamadım falan ama 2 uyku + 1 minoset geçti üzerinden ya. İlginç de bi' şey, hiçbir şeye odaklanamıyorum, film izlicem izleyemiyorum, sıkıldım hiçbir şey yapamamaktan.
Otobüste beyin tümörü mü kaptım ne yaptım ben? Nası geçicek bu?

mobil görünümden çık