(1) 

Chrome Extension yapan var mi?

hjarteblod #894952 
Google Chrome icin extension yapmis olaniniz var mi? Minik birkac sorum olacak, bir seyler yapmaya calisiyorum da.
(2) 

Deviasyon icin doktor tavsiyesi?

hjarteblod #894233 
Deviasyon ameliyati olacagim ama doktor bulamiyorum. Istanbul Avrupa yakasinda olmali. Aramaya inandim ama cok fazla duyuru geldi, doktor onerisi olanlara da denk gelemedim malesef, sormak durumundayim tekrar. Yakinda diye Bogazici Tip'a gittim, aq burnumdan nefes alamiyorum adam bana burun estetigi satmaya calisiyor. Isinde gucunde, "hmm bak burnuna x yapmissin z olmus sonra, biz su islemleri yapicaz" desin hafif aciklasin istiyorum, musteri degil hasta olarak gorulmek istiyorum, cok sey mi istiyorum :/
(2) 

Xamarin Studio - C# - Konsol output

hjarteblod #889664 
selamaleykum, xamarin studio'da yazdigim c# odevini kaydederken .cs dosyasi veriyor bana. Bugun ogrendim ki "sadece .cs dosyasi" gonderdigim icin 100 yerine 50 almisim. Konsolun da gonderilmesini istiyorum diyor hoca. Konsol ne yahu, .cs dosyasini calistirinca terminalden goruyor iste programi, ide'den acinca da kodu goruyor? Xamarin Studio'dan nasil konsol output alirim, hem o ne ki?
(2) 

borderlinx/amerikadaniste

hjarteblod #888417 
selam, almanya veya amerika'dan 7-8 parca kiyafet aldirip turkiye'ye kargolatacagim bu 2 servisten biri araciligiyla. parca sayisi fazla oldugu icin masraf fazla cikar mi yoksa hacim, agirlik falan mi daha onemli? ayrica baska servis alternatifiniz varsa da alirim.
(1) 

Almanya'da internetten kiyafet almalik site?

hjarteblod #876579 
Almanya icinde Zara, Pull&Bear kivaminda sitesinden siparis kabul eden hangi giyim magazalari var?
(1) 

Hangi kredi karti?

hjarteblod #876135 
Para transferi vb konular icin Enpara kullaniyorum ama online alisveris icin kredi kartina da ihtiyacim var. Hangi bankaninkini tavsiye edersiniz? Olabildigince az masraf odemek istiyorum yok yillik masraf hesap isletim ucreti falan.
(4) 

Macbook Air'e hangi SSD?

hjarteblod #871751 
Macbook Air mid-2012 var, 128gb SSD yetmiyor, 256gb takmak istiyorum buna. Videolara baktim pek bi numarasi yok takmanin da hangi marka alayim bilemedim pek anlamiyorum SSD marka/modellerinden. Ne tavsiye edersiniz?
(2) 

Apple Store - randevu almam gerekir mi?

hjarteblod #871749 
Online store'dan bi kulaklik aldim da bozuldu hemen. Garanti maranti tamir ya da ucret iadesi istiyorum da, zorlu'daki apple store'a gitsem ilgilenirler mi yoksa bunun icin de randevu gerekir mi?
(11) 

Islamda ozellikle yasaklanmayan ama toplumun ahlakina aykiri seyler?

hjarteblod #869586 
Var mi boyle akliniza gelen seyler? Meslea escinselligin Kur'an'da ozellikle belirtilerek yasaklanmadigini farz edin, toplumun da escinselligi epey aykiri gordugunu ayni zamanda. Boyle seyler ariyorum. Ya da tam tersi toplumun benimsedigi ama islamda yapilmamasi soylenen seyler?
(7) 

Gezi Parki video arsivi

hjarteblod #867903 
Eski harici diskimi karistirirken gezi parki video arsivi torrentinden kayitlari buldum. Istanbul, Ankara ve diger sehirlerdeki videolar + ustream canli yayinlarinin kayitlari. Diskte yer acmak adina bunlari silecegim ama kiymadim, "dur olm kopyalayalim bi" diyen olursa Besiktas veya Sishane-Taksim taraflarinda bi yere oturup verileri aktarabilirim.
(3) 

HDD'yi dusurdum, basimi nerelere vuram?

hjarteblod #865237 
Arkadasimin (kiz) laptop hdd'sini veri yedeklemesi yapmak icin sokup harici kutusuna taktim, sonra tam disk uzerinde okuma yaparken yere dusurdum kutuyu. bi daha da gormedi diski bilgisayar. bugu yeni bi kutu aldim bir umut, onda da gormedi. takinca yarim saniye falan isigi yaniyor kutunun, sonra gucu kesiliyor.

hasarin buyuklugunu anlayabilmemin bir yolu var mi? tamam asiri kritik bilgiler yoktu icinde ama soyle 200 liraya halledilebilicek bi seyse okeyim. ikea sehpasindan yere dustu sadece ama HDD sonucta, kafasi mafasi var minik. huff.
(5) 

Ev-Is arasi nasil gideyim?

hjarteblod #864319 
Ev Besiktas carsida, isyeri Sishane'de. Ev-Is // Is-Ev arasi nasil gitsem bilemiyorum. Dolmus epey iyi aslinda hiz acisindan ama her gun 4.5 lira ayda 100 lira falan yapar, aylik akbilim de var metro aktarmasi yapacagimdan oturu. 180 lira beni uzebilir.

Su siralar iskeleden 30A'ya binip Sisli'de iniyor, ordan da metroya binip Sishane'de iniyorum. 30A sakin bi hat, pek yogun olmuyor o acidan seviyorum.
Bu sabah DT2 takildi gozume. Iskele civarindan ona atlasam Taksim'de inip Sishane'ye yuruyebilir ya da metro yapabilirim 1 durak. Ama otobusun ici nasil bilemiyorum, sabah 10-11:30 arasi kalabalik olur mu DT2? Metrobus gibi bi otobuse binmem acikcasi, sefa pezevengiyim biraz, 30A'ya devam edeyim oyleyse.
(3) 

bu saatin kordonu kisalir mi?

hjarteblod #861644 
www.ziiiro.com

bilegim epey ince, kisaltilabiliyo mudur bu kordon?
(5) 

Avrasya maratonu falan?

hjarteblod #860490 
ya bu maraton gunu bogazdan yuruyerek gecmek istiyoruz biz iki kisi, maratona mi kayit yaptirmaliyiz, halk kosusu falan da varmis galiba ben hic anlamadim, nasil ediyoruz bunu simdi prosedur nedir acaba?

tesekkurler, new balance ayakkaplarinizdan opuyorum
(2) 

Sabaha kadar iPhone sarj kablosu bulmam lazim?

hjarteblod #858019 
Sabah 10'da nakliyeciler gelecek evi tasimaya ama ben bu aksam ofiste unutmusum iphone sarj kablomu. Sarjim bitti. Turkcell bayii var yakinda ama o da sabah 10'da aciliyormus. Nakliyeciler gelmeden sarj etmem lazim ki onlarla konusabileyim. Nasil ederim? Arkadasim falan yok acikcasi sabahin 8'inde kablo getirebilecek. Mecidiyekoy'deyim. Satan eden bi yer var midir sabah 8-9 gibi acan?
(8) 

Dis cekimine karsi yakaya gidilir mi

hjarteblod #854073 
Ya ben mecidiyekoy'de oturuyorum ama kadikoy suadiye'de iyi bi dis klinigi buldum. Oraya gitsem yirmilik dis ameliyatimi orda olsam nasi olur? Ameliyat sonrasi donuste gozyaslari dokup asfalta diz coker miyim acaba, bu yakada mi baksam bi yer, pek bulamadim ama
(2) 

Yo-yo yapan var mi?

hjarteblod #853390 
Yeni basliyorum, hangi marka/model yoyo alayim falan diye soracagim.
(19) 

erkek bebek icin isim

hjarteblod #852622 
selam, 1-2 sene once kiz yeneginimin dogumu oncesi de burda isim sormustum :) simdi bir erkek bebek geliyor. kahramanimiz Almanya'da yasayan bir Turk ailenin oglu olacagi icin Turkce karakter barindirmamasi cok iyi olur. Bir de es anlamli kelimele var tabi, mesela "efe" ve "tuna" bence harika isimler ama Almancada elma ve ton baligi anlamina geliyorlar :/

Sizin aklinizda ne var isim olarak? "Kian" gibi sikko isimler var su an akillarinda ahah onlari savusturmam lazim. Kayra ve Atlas onerdim ben.
(2) 

Marshall Minor FX goren var mi?

hjarteblod #849315 
Apple store'da satiliyomus normalde ama internet sitesi kapali aksam apple sunumu oldugu icin. Baska bi site de satmiyor FX modelini. Zorlu'daki apple store'a gidip goren var mi, istanbul'dakinde satiliyosa gidip alicam aksam. Yada d&r'da falan goren? FX modeli yoktu son baktigimda orda gerci.

Bu arada FX modelinin farki, ses acma kapama dugmelerinin olmasi iphone icin.
(4) 

kombi bakimi

hjarteblod #848412 
benim daireye 5 ay kadar once yeni kombi takildi da takarken bakimdan kontrolden falan bahsetmediler, siz ne kadar surede bi yetkili servisi cagirip kontrol ettiriyosunuz?
(2) 

MF-4'ten 270 puan yapmam lazim

hjarteblod #847323 
Epey dusuk bi puan aslinda ama ben lisede bile sayisal gormedim dilciydim. YGS'de 5 matematik 5 fen cozdum. Tabii bu matematik sevmedigim anlamina gelmiyor, oyle bi onyargim falan yok.
LYS'ye girip 270 almam lazim. Bana bi yol haritasi cikaralim mi, su su kitaplardan su konulara bak sunlarla ilerle bunlari bosver diye?
(11) 

Tiras bicaklari neden bu kadar pahali?

hjarteblod #846192 
bicaktan kastim ucuna takilan sey. Gillette'in ucu degisen modelleri var ya, mesela fusion power. 5 bicakli sevdigimden ondan alayim dedim tekrar, sap + uc 15 lira, 4 tane yedek uc 40 lira. neredeyse 4 tane sap + uc alsam ayni paraya gelecek utanmaz herif.
gillette fusion proglide varmis bir de, o daha ucuz sanirim. 5 bicakliysa onu alayim. oyle gur sakalli ormanci biri degilim de cok smooth oluyo bol bicak olunca. siz n'apiyosunuz?
(5) 

Bu duyuruda klasik muzik tavsiye ediyoruz

hjarteblod #844617 
merhaba, bana klasik muzik onerir misiniz? henuz hangi tur/tiplere yakin oldugumu kesfetmis degilim, yani vurun yuzume allegro'lari koncerto'lari; barok donemini, ronesansi.

su anki playlist'im ekte, bunlari sevdim en cok, populerin allahi besteler gerci ama. bekliyorum tavsiyeleri, tsk.
(5) 

danisman dersleri onaylamayabilir mi?

hjarteblod #838987 
yani tabii yapabilir bunu ama "he ver, belge, imzaladim git hadi" gibi kisa suren bi islem mi bu yoksa ciddi ciddi inceliyo mu "hmm bu ders.. evet.. dersler.." diye?
durum su: ben gecen sene 2. donem hicbi sinava giremedim, ortalama 1,34 geldi, aradim okulu dediler ki sen sinifta kaldin seneye (yani bu donemden itibaren) 1. sinif derslerini alcan bastan. eyw dedim ama simdi sistemden ders secerken 2 tane 1. sinif dersi, 7-8 tane de 2. sinif dersi secebildim. arayip soramiyorum da "selam ben kalmistim da" diye, belki bug olmustur da 2. sinif ogrencisi olarak sivisirim diye. onaylatmak icin goturdugumde "oo sen kaldin kocero" derler mi acaba yoksa seviniyim mi kalmadigima su anda?
(1) 

Bu yil filmekimi'nde ne izleyelim?

hjarteblod #837233 
Birkac film adi verseniz de bakinsam konularina falan. Cok film var tek tek inceleyemedim hepsini :/
(5) 

kalp neden agrir ya

hjarteblod #836388 
dun usutmusum sanirim, halsizlik falan basladi dun. gece epey terledim. bu sabahtan itibaren de kalbim agriyor. sanki kalbimde gaz varmis gibi boyle, hic azalmayan sabit bi agri. neden olur ki bu?
(4) 

fritoz alsam mi

hjarteblod #834764 
ocakta yagli yemek yaparken afedersiniz skip atiyorum ocaagi, yag damliyor her tarafa, hatta birkac kez tavayi dusurdum yerler de yag oldu o kadar sakarim.

tefal'in fritozleri var ya actifry, onlari ilk gordugumden beri arzuluyorum. harika bisey gibi geliyo yani HARHARHARHAR diye kizan bi yag yok, sirf o ses olmadigi icin bile alinir. gerci emin diilim ses olmadigindan belki vardir, reklam izledim neticede.
hem patates kizartmasi disinda da bisiler yapilio galiba bununla, tarif kitapcigi var. alsam mi ha? kullanan eden var mi, sozlukte basligini okudum doymadim sizden de feedback almak istiyorum.
(13) 

yumurtalarima biraz ofkeliyim.

hjarteblod #833229 
yumurta hasliyorum evde ama bi turlu tutturamiyorum kivamini. ben sarisi da beyazi da kati halde olsun istiyorum. internetteki tariflere gore, ocaga cezvede atip 9 dakika sonra az soguk suyun altina tutup soyuyorum ama ici sivi kaliyor DELIRECEGIM bunu nasil kati yapiyoruz
(1) 

Besiktas'ta kuryeli market

hjarteblod #826228 
Besiktas carsi civarinda kuryeli market/bakkal/tekel var mi eve siparis getiren?
(4) 

polis ben hayirdir - adres tespiti

hjarteblod #825696 
evin kapisina emniyet mudurlugunden kagit birakmislar lutfen arayin diye, konu adres tespiti yaziyor, sayin ev sahibi demisler falan. ben buraya 4 ay once falan tasindim da muhtemelen hala adana'ya kayitliyim nufusta, o mu mesele acaba? bunun para cezasi ne kadar ki?
(3) 

Mimari uzerine kitap

hjarteblod #821287 
Meslegimle ya da egitimimle alakasi olmasa da cok ilgimi cekiyor mimari terimler, akimlar vs.
Bi' binayi incelemek, onu "hmm 28 kolonlu, bizans mimarisi" falan diye analiz edebilmek istiyorum.
Bu dogrultuda en azindan baslangic seviyesinde neler okuyabilirim, hangi kitaplari onerirsiniz?
(9) 

kola icemedim

hjarteblod #819338 
ayda 1 falan anca iciyorum bu meredi, o da ikramla falan. az once alayim dedim sicak havada iyi gider diye ama bunu icemiyorum ben? agzima aliyorum, aninda kopurmeye basliyor yuttugumda sirf kopuk yutmus oluyorum, biranin dibini iciyor gibi hissediyorum. hulya, neden boyle?
(3) 

doğum kontrol hapi ve istah

hjarteblod #817347 
doğum kontrol hapı kullanınca iştah açma, kilo aldırma vs. gibi durumlar oluyor mu?
(3) 

Uydunet kullanicilari, ping kac?

hjarteblod #816308 
LoL oynuyorum da benim ping son gunlerde 85'ten asagi dusmuyor. Uydunet kullananlarda durum nasil? Lokasyon Sisli/Istanbul.
(14) 

Nasilsin sorusuna tesekkurle yanit vermek

hjarteblod #810594 
ben bunu anlamiyorum, yani "tesekkur ederim iyiyim, sen/siz nasilsiniz?" biraz daha mantikli da, direkt "tesekkur ederim, siz?" denmesi cok garip geliyor. ben ne dicem ki oyle diyince, "ben de tesekkur ederim." mi dicem, adam iyiyim dememis sonucta "tesekkurler ben de iyiyim" demek olmaz.
siz n'apiyosunuz?
(3) 

*'in sekiz gunu filmleri

hjarteblod #810475 
ali'nin sekiz gunu, zeynep'in sekiz gunu vs var ya, onlari izlemek icin bi siralama var mi yani cekim sirasina gore zeynep->dilber->ali diye mi izlemeli yoksa birbirlerinden bagimsizlar mi?
(4) 

Bu kostumu kaca diktiririm?

hjarteblod #807709 
gorseldeki kostumu diktirmek istiyorum. aramizda terzi, kostumcu falan var mi? elbette olcu almak vs gerekir ama en azindan bi fiyat araligi verebilirseniz harika olur.
ciddiyim bu arada aliciyim, 'ehe pipi ehe' diye dalga gecmiyorum

edit: medeniyetlerin besigi istanbuldayim
(5) 

subway'deki siyah et nedir ya tovbestf

hjarteblod #807655 
subway'den subway club soyledim, icinde hindi but jambon, hindi göğüs füme, roast beef var. hayatimda rozbif yemesem inanacagim ama bu nedir ya. daha sabah baska bi yerden rozbifli sandvic yedim ne guzeldi. subway'in boyle kara kara mi oluyor eti, allaskina bu nedir istahim kapandi cookie kemiriyorum su anda.
(3) 

Cosmos'u nasil izlemeli

hjarteblod #796586 
Bu son cikan seriyi TR dublajli mi izlesem, altyazili mi? Bi tarafta Haluk Bilginer, diger tarafta Neil Tyson :/
(2) 

HIV/AIDS'i yenmek

hjarteblod #782949 
HIV / AIDS hastalığına bağlı ölüm oranı 1995′ten bu yana %80 düşüş göstermiş. Bunda korunma yontemlerinin, bilinclenmenin vs. katkisi cogunluktadir tabii ama merak ettigim, HIV pozitif ya da AIDS hastasi olanlarin 10-20 yil oncesine nazaran ne sekilde tedavi edildigi ve alinan sonuclarin ne kadar farkli oldugu. Bilgili biri var mi acaba?
(4) 

Kirik bozuk iPhone'u olan var mi?

hjarteblod #780572 
Hobi olarak iPhone tamiri yapmaya baslayacagim, boyle ekrani kirik, ne bileyim sesi cikmayan vs. iPhone'lariniz varsa talibim. Hangi model oldugu fark etmez. Ucretsiz olarak verirseniz, tamir edip calisir duruma getirmem durumunda ben de size ucretsiz gonderirim hatta.
(3) 

iPhone'a adware mi bulastirdim naptim

hjarteblod #775008 
Chrome ya da Safari'de hangi siteye hangi ağdan girersem gireyim görseldeki gibi 2 reklam çıkıyor. Bayaa araştırdım aslında ama bulamadım çözümünü. Safari ve Chrome'un cookie'lerini data'larını vs. clear'ledim.
Alet jb'li değil, hiç olmadı da. Öyle sıradışı bi uygulama falan da yüklemedim son zamanlarda.
N'olmuş olabilir nerden gelmiştir bu? Nasıl engelleriz?
(5) 

salep n'apar?

hjarteblod #771802 
uykum var ama gece 3 belki 4'e kadar çalışmam lazım. elimde yeşil elma, soğuk kola, salep var. aralarında uykusuzluğumu az da olsa geciktirebilicek bişiler var mı?
(2) 

Afrikalıları İngiltere'ye götüren Natgeo programı

hjarteblod #771595 
böyle bi program vardı, afrikada kabile hayatından 3-5 kişiyi ingiltere'ye falan götürüyolar ailelere misafir ediyolar. keyifli bi seriydi. adı neydi onun, bulabilir miyiz acaba TR kayıtlarını bi yerlerde?
(2) 

LOTR - Filmlerden sonra n'oluyor?

hjarteblod #769213 
Hobbit'ten sonra yeni bi film serisi gelmicek diye biliyorum. Kitapları da okumaya pek niyetim yok, o halde size sorayım: LOTR serisinin son filminden sonra neler oluyor? İlginç bişiler var mı?
(1) 

bir web sitesinin *tamamını* indirmek?

hjarteblod #768994 
mac kullanıyorum. httrack'ten tutun da web dumper'a kadar her programı denedim. css ve js dosyaları, ek olarak tüm imajlar inmeli o sayfadaki. yok ama, ya imajları indirmiyorlar boş görünüyor ya da imajlara link veriyorlar yine online çekiyor imajları. html, css, js, image dosyalarını indirmeliyim bi sayfanın sadece. bir sayfa ulan.

nasıl yaparım bunu? yetti gayrı.
(5) 

karın ağrısını nasıl hissediyoruz?

hjarteblod #767363 
ben bunu anlamıyorum, sonuçta iç organ değil mi? iç organlarda hissetmeyi sağlayan şeyler var mı derideki gibi? neden karın ağrısını hissediyorum da mesela kalbimin içinden kanın geçişini hissetmiyorum?
(4) 

bu müzik kim? (8bit - chiptune)

hjarteblod #767254 
vocaroo.com
shazam bulamadi :/
europe in 8-bit belgeselinin 8. dakikasinda falan caliyo.
(11) 

muzlu pastanın muzsuzu var mı?

hjarteblod #767177 
yaş pasta seven biriyim ama damak tadıma göre pek bulamıyorum. ben pastanın hamurunu/kekini ve o ikisinin arasına koydukları vanilyayı (ya da krema falan her neyse) seviyorum. muzlu pasta zevkime en yaklaşanı, içinde garip meyveler çikolata parçaları falan yok düz kek+krema+muz. ama muzu da olmasa şahane olacak.

pastaneye "muzsuz muzlu pasta var mı" diye sormaya çekindiğim için, belki bunun bi adı vardır, böyle bi pasta vardır diye buraya sorayım dedim. var mı?
(6) 

NFC - Istanbulkart

hjarteblod #766938 
NFC teknolojisi hakkında fazla bilgim yok öncelikle, mazur görün. Istanbulkart/akbil'ler NFC ile çalışıyor değil mi, dolayısıyla istanbulkart bakiye doldurma makineleri ve gişelerdeki kart okuyucularda da NFC var. E telefonlarımızda da var? Kartın bakiyesini öğrenmek, hatta paypal vs. kullanarak telefondan karta bakiye yüklemesi yapmak neden namümkün? API falan mı paylaşması gerekiyor illa iett'nin kart için, manuel yazmaya kalkışamaz mıyız?

mobil görünümden çık