(4) 

ingiltere'den ne getirsek bilet parasi cikar

hjarteblod #1395767 
arkadasim ingiltere'ye gidip geliyor arada. bavulu doldurmayacak ne alip burda satsa avantajli olur? iphone falan daha pahaliya geliyor artik sanirim.
(1) 

yurtdisindan ayakkabi almak

hjarteblod #1390607 
dhgate'ten falan ayakkabi alamiyor muyuz artik? gumrukte kaliyor diyolar, yasakli urun gibi. vergisini odesen de gelmiyomus falan. iki cakma nike alalim sorun yoksa.
(3) 

uyanamiyorum

hjarteblod #1387949 
uyanmakta sikinti cekiyorum, telefonda alarm var bir suru ama sesine alistim sanirim artik bazi sabahlar yastigin altinda saatlerce calsa da uyanmayabiliyorum. onerebileceginiz yontemler var mi, nasil kendimi zorla uyandirabilirim?
(2) 

birkac saniye sonra soylenecek seyi bilmek

hjarteblod #1387513 
bu size de oluyo mu? mesela bi video izliyorum, durduruyorum bi cumlenin ortasinda, herhangi bi sebepten baska seylerle ilgileniyorum 15dk, kafamda sanki o cumlenin tamami soylenmis gibi kaliyor vakit gectikce, sonra donup videoyu oynattigimda cumlenin yarisindan devam ediyor ve tam olarak kafamda kurdugum gibi gidiyor cumle. genelde 1-2 kelimelik kisimlar. cok oluyo bu bazen.
boyle tesadufler size de oluyo di mi yalniz basima delirmedim yani.

2. el cep telefonu olaylari nasil oldu?

hjarteblod #1375768 
pasaport kaydi, imei vs. konusunda cok degisiklik oldu. hat sahibiyle imei kaydi yapan kisinin ayni olmasi gerekiyordu. e 2. el telefon piyasasinin olmesi demek degil mi bu? 2. el telefon alsam illa kendi uzerime tekrar kaydettirmem mi gerekiyor 1000-1500 TL falan verip?
(1) 

kredi, kredi karti, kmh, ekpara. hangisini once kapatayim?

hjarteblod #1372914 
bende bu olum dortlusu var. miktar olarak kredi > kredi karti > ekpara > kmh seklinde gidiyor. krediden kalan 8k (erken odersem 7k), kredi karti 4k, ekpara 2k, kmh 2k. kmh'yi yapilandirdim bu ay. ekpara da kmh aslinda, ismi farkli sadece. krediyi 2 sene once cekmistim aylik %1,39 faizi yillik %22 maliyeti var.

elime parca parca birkac bin lira gecebiliyor, bu parayi hangisine yatirayim? kmh'lerde faizin faizini oduyosun kredi kartinda en azindan odeme yapinca faiz binmemis oluyor sanirim. bir kmh'yi yapilandirmisken elime gecen tum parayi ekpara'ya aktarsam ordan sonra da kredi kartini kapatsam son olarak krediyi erken kapatmaya calissam nasil olur, nasi plan?
(1) 

borclu yakinina sms atan avukati sikayet etmece

hjarteblod #1369867 
ya su haberi okudum simdi: onedio.com

bu daha bu ay benim basima geldi, eski bi faturayi odemeyi unutmusuz kuzenime gitmis mesajlar. bana gelmedi bile. bu konuda sikayetci olsam mi sizce, buna ayirabilecek cok butcem de yok avukat, dosya masraflari falan ne kadar alir bilmiyorum. bu para cezasindan bize de bi getiri oluyo mu ondan da emin degilim. sizce n'apiyim, nasil yapiyim?
(6) 

yirmilik dislerim yok ama yirmiligim cikiyor

hjarteblod #1363995 
oncelikle dislerim: eksiup.com (gecen seneden)

sol ust (fotografta sag ust) cenemde en arkada yeni bir olusum var. ufak ufak bir dis cikiyor sanki. ufak bi parca bas verdi deri altindan. yalniz benim yirmilik dislerim hic olmadi, rontgende de gorunmediler yani, hayatim boyunca bunu yasamayacagimi dusunmustum ki yer de yok zaten. 24 yasindayim. yirmilik dis mi bu ya bildigimiz, yoksa baska bi kemigin falan deri ustune cikmasi mumkun mu bi sekilde? rontgeni gecen sene cektirmistim bu olusum son bikac gundur var.
(3) 

sosyal futbol oyunu? hattrick, goalunited vs hangisi en aktif?

hjarteblod #1360795 
var mi oynadiginiz? browser tabanli hattrick vs. olur, telefon app'i olur, fark etmez. maksat baska kisilerin takimlariyla kapisalim. oyuncu sayisi fazla olan, keyifli bisiler ariyorum. gerci futbol olmasa da olur, isterse hentbol olsun; maksat az heyecan olsun hayatimizda.
(4) 

canli futbol istatistigi sitesi ariyorum

hjarteblod #1360249 
bet365 gibi o an macta olan toplam korner, sut sayisi, dakika dakika pozisyonlar (gol denemesi, korner vs) gosteren bi site var mi bildiginiz? flashscore vs cok temel kaliyor sadece gol ve kartlari gosteriyor. macta baskin taraf kim, hangi takim ne zaman saldirmaya baslamis onu gorebilmek istiyorum.
(5) 

icloud sifremi unuttum, n'apabilirim?

hjarteblod #1359983 
2. telefonum icin yeni bi icloud hesabi actim bikac ay once. sifresini de unutmusum, girdigim dogum tarihini de, guvenlik sorusunu da... bildigin calinti telefon gibi kaldi elimde hicbisi yapamiyorum. yapabilecegim bisi var mi buna? telefonda da icloud hesabinda da hicbisi yok zaten, yeni icloud + telefon sifirlama falan okeyim her seye ama icloud sifresi girmeden su anki ios'u kaldirmaya/reinstall'a izin vermez saniyorum
(6) 

uno kahvaltilik ne kadar kahvaltilik?

hjarteblod #1358490 
uno'nun yeni cikardigi bi ekmek var, kahvalti icin tek basina yemelik gibi, bu sekil: eksiup.com

besin degerleri su sekilde: eksiup.com

kahvalti icin her sabah 2 tane (100gr) yemek nasil fikir? normalde de pogacayla falan gecistiriyorum gerci. 2 pogaca ile 2 adet bu ekmegin fiyati ayni, 3-4tl. yanina belki 1-2 haslama yumurta keyfi. pogaca duz hamur, bunda en azindan bilmemne tohumu falan var bisuru. ne dersiniz nasi tercih
(1) 

Sisli Etfal dis klinigi nerde?

hjarteblod #1353490 
Randevu almaya calisiyorum da yer seceneklerinde "dis poliklinigi/gumussuyu/sariyer" secenekleri var. dis poliklinigi dedigi neresi? ben bomonti'de oturuyorum gumussuyu ve sariyer pek yakin sayilmaz malum. olmadi sait ciftci'den alayim. var mi ya da yakinlarda tavsiye edeceginiz bi yer?
(4) 

fiş prize yeterince tutunmuyor

hjarteblod #1352048 
selam, magsafe kablosu aldim macbook icin ama tam prize giren kisim yeterince tutmuyor prizi. priz yerdeyse sorun olmuyor cok ama yukardan asagiya dogru bakan veya yana dogru bakan prizlerde allah'a emanet sekilde duruyor, dusuyor falan. bunu duzeltebilir miyim kendim?

bu parca tam olarak, anlatamadiysam: img.tvc-mall.com
(4) 

aile hekimi randevu

hjarteblod #1349989 
aile hekiminden randevu alayim dedim de sadece sabah 8 ve 9'da slot var, onlar da dolu. niye boyle 2 slot var sadece, oglene kadar veya ogleden sonra calismiyor mu aile hekimi?
(2) 

Turkiye'den amerikan hisselerine yatirim yapmak

hjarteblod #1344642 
NYSE ve NASDAQ'ta begendigim hisseler var diyelim, yatirim yapmak istiyorum her ay duzenli olarak, bunu Turkiye'den yapabilmenin yolu yok mu? ABD'ye bir kez giris cikis yapip ordan bi avukata vekalet verip SSN cikarip falan degil :p daha az ugrastiran sekilde.
(3) 

filmlerin metaforlari ve anlam verememem

hjarteblod #1338510 
izledigim filmlerin hakkinda yapilan yorumlari, "filmdeki X aslinda Y olgusunu temsil ediyor" hikayelerini okumayi seviyorum, ben cogunlukla anlamamis oluyorum cunku onlari. ama bu okumalari uzun suredir yapiyor olsam da anlayamiyorum bu mesajlari izler izlemez. az once climax'i izledim mesela, seyler.eksisozluk.com suraya bakiyorum...

--- climax hakkinda spoiler olabilir ---

yazida diyor ki cocuk olan karakter Tito, komünizm etkisindeki doğu bloku ülkelerini temsil etmekte. annesi de sovyetler ama onu korumaya calisirken olduruyor falan.

--- spoiler bitti ---

yani okurken "aa evet tatliymis" diyorum, guzel metafor falan da yani allahin fransiz gaspar noe'sinin afedersiniz sikinde degildir bence sovyetlerin dogu blogu ulkelerini korumasi da olumune sebep olmasi falan. vay hamile olan kiz aslinda meryem ana falan. oyleymis gibi dusunsem cok da keyif alirim, bunu bilmek hosuma gider ama bu bilgileri cikip da yonetmenin kendisi soylemiyor sonucta, nasil emin olabiliyoruz ki? bu yazilari yazan insanlarin aklina nerden geliyor "hmm bu cocuk X, kadin da Y'yi temsil ediyor" fikri? herhangi baska bir sey de olabilir cunku. neden X ve Y?
(4) 

lens olmadan/gorunmeden kamera gibi goruntu almak mumkun mu?

hjarteblod #1337621 
telefonlarda mesela on kamera ekrandan daha farkli bi gorunume sahip, arka tarafta da irice bi yer kapliyor falan. bu lensler/sensorler ekranla veya arka kapakla daha butunlesik hale gelebilir mi, ayirt edilemeyecek sekilde? lensi bulundugu yuzeyle ayni renge boyamaktan falan bahsetmiyorum :d.

lens dedigimiz olayin calisma prensibinin hala basitce aynadan yansiyan isik olmasi bana tuhaf geliyor, gelisimini tamamlamamis bi teknoloji gibi yani. camasir yikarken hala bolca su ve temizlik malzemesi kullanip bi guzel karistirmak gibi, yani bundan 500 sene sonra o kirleri parcalayacak radyo dalgalari vs. kullanacagiz gibi geliyor bana. kameralar icin de ayni seyi soyleyebilir miyiz? bu yonde bildiginiz patent, duydugunuz arastirma veya fikriniz var mi?
(4) 

acayip kavsak cozumleri bizde niye yok

hjarteblod #1326514 
su videoyu izlerken aklima dustu www.youtube.com

bizde neden boyle sekil sukul yollar yok da varsa yoksa duble yol + normal bildigin kavsak var? ozel bi sebebi var mi? ya da tr disinda nasil bunlarin uygulamalari, pratikte cok da ise yaramiyolar mi?
(1) 

adhesive remover lazim

hjarteblod #1326391 
macbook pro bataryasini degistiriyorum da su anki bataryayi cikarmak zormus biraz. 4 parcasi cikti ama kalan 2’sini bolca yapistirmislar. oem batarya alirken de adhesive remover almayi unutmusum. ben bunlara ne damlatsam yapistiricilari cozunur?
(6) 

bozulmayan 0.7 uclu kalem

hjarteblod #1317467 
faber castell grip plus kullaniyorum (kullanmaya calisiyorum), 3 tane aldim farkli kirtasiyelerden hepsi de 1-2 ay icinde uc basmamaya basladi. deliricem seviyorum da bunun seklini, zaten zam gelmis inanilmaz fiyatlara satiliyor. ne almam lazim bozulmayani icin, siz ne kullaniyosunuz
(11) 

bu hangi muslum gurses sarkisi (mirildaniyorum)

hjarteblod #1317345 
sarkinin basindaki muzigi hatirliyorum, klavyeyle cikarilmis bi sesti muhtemelen hani keman gitar falan diil. vocaroo.com bunun gibi bi girisi vardi. Bir Bilebilsen'in girisindeki "diriririt ditti diririii" diyen elektronik muzik gibi bi tondaydi hatta. neydi bu sarki :(
(8) 

3 gorsel soru - nasil yav

hjarteblod #1316973 
selam, mantik-soyut dusunme sorularim var cozumunu bulamadigim, nasil variyoruz bu sonuclara aciklayabilir misiniz?

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
(3) 

sigara birakma klinigi - ek testler

hjarteblod #1312517 
selam, sigara birakma kliniginde randevum vardi, champix verildi falan. yalniz doktor benden ek bazi testler istedi akciger grefti ve kan testi gibi. bunlari yaptirdim, sonuclari 1-2 gun sonra cikiyomus simdi ben bunlarin sonuclarini hemen alip mi doktora gotureyim yoksa 15 gun sonraki kontrol oncesi alip mi gotureyim? pek net konusmadi, ben de sisteme girmistir bi yere not yazmistir falan sandim hicbisi yokmus meger.
(8) 

PTT kargolarimi caliyor

hjarteblod #1302165 
selam, aliexpress'ten gelen siparislerimi ikidir PTT hic ediyor. hepsi de trackable kargolar, 17track'ten falan bakiyorum gun gun nereye gitmis ne yapmis goruyorum, civardaki posta subesine geliyor ama son asamada ikisi de teslim edildi gorunuyor ki o gunlerde evde olmama ragmen teslim edilmedi bana ya da bir baskasina. Birisi icin kapi caldi hatta yetisemedim, baktim 2 saat sonra teslim edildi gorundu daha da haber yok kargodan. Satici da hakli olarak teslim almissin diyor ben ortada kaldim. Bu ammmmk postacisi benim kargolari hic ediyor. PTT'yi arayip sikayet olusturunca da "barkodda sorun vardir" diyip geciyorlar. Urunler gelene kadar $ yukseldi degere bindi malum. Ben bunun icin n'apabilirim? Reklamasyon diye bir sey varmis, bundan sonuc alan var mi?
(3) 

internet alisverisinde gecen on odemeli kart ariyorum

hjarteblod #1300109 
papara vs. gibi olacak ama oyle sitesinden kaydolayim 10 gun sonra kart gelsin seklinde degil, gideyim migros'a vs. alayim seklinde. cunku 5-10 tane alicam. aldigim yerden direkt para yukleyebiliyosam harika olur. var mi boyle bir seyler?
(2) 

“Eski sevgilim YOK” diyen adamli video

hjarteblod #1290565 
Bi sokak roportaji videosu vardi eski sevgiliyle alakali soru sorulan, adam “ESKI SEVGILIM YOK” diyordu, hatirlayan var mi hangi videoydu?
(2) 

yarinki misir-uruguay macini gosteren bi mekan olur mu?

hjarteblod #1288086 
valla mekan sahibi olsam gostermezdim herhalde ama :d var mi bildiginiz boyle tabelasinda falan tesadufen gosterecegini gordugunuz?
istanbul sisli, besiktas, belki kadikoy civari.
(3) 

tv kanallari canli yayinlarda niye "4.5G" diye belirtiyor?

hjarteblod #1285763 
haber bultenlerinde ozellikle, bir yere canli baglanti yapildiginda ekrana kocaman "3G", "4.5G" falan yaziyorlar hatta soyluyorlar "simdi kaza mahalline 4.5G ile baglaniyoruz" diye. bu ne, kullanilan teknolojinin ne onemi var, niye yapiyorlar bunu?
(5) 

turist sim'i var mi bizde?

hjarteblod #1265940 
yurtdisindan bir misafirim olacak 5 gunlugune, kendisine whatsapp falan kullanmalik bi sim almam lazim 5gb internet olsa kafi. ben ukrayna'da direkt sokakta domates alir gibi sim kart almistim ama bizim ulkede daha farkli isliyo sanirim kimlik mimlik olaylari. 20 yildir da ayni hatti kullaniyorum zaten hic kart almam gerekmedi. nasil isliyor bu surec, sonradan bana girmesin kart aidati gibi seyler, disposable sim gibi bir seyimiz var mi?
(1) 

basi kuvvatli in-ear kulaklik

hjarteblod #1264247 
selam, kulak ici kulaklik ariyorum. beats urbeats kullanip memnun kalmistim, okey overpriced okey pazarlama falan ama mutlu etti beni baslari. eh gorunum de haliyle onemli oldugu icin tatmin etmisti. simdi yeniden ayni kulakligi almak yerine diger adaylara da bi bakmak istiyorum. ne onerirsiniz?
(3) 

bu hangi araba? (eski)

hjarteblod #1259843 
dun nisantasi'nda gordum, tatliydi epey, nedir bu? aramizda vay devrim vay anadol'un su modeli falan diye konustuk da ithal bisi de olabilir, her ikisinin de mainstream modellerine benzetemedim ben.

baska fotograf da cekemedim, ondeki amblemden anlasilabilirmis aslinda ama :/

i.hizliresim.com
(7) 

kedim keşke odama attırmasa

hjarteblod #1241557 
selam, 1 yasina yakin bir kedim var, 6-7 aydir bizimle yasiyor. aramiz iyi, yatagimda uyur kafa atarak uyandirir murmur yapar bana falan ahbapligimiz var yani. eve yatili misafir almadikca da tuvaletini kumuna yapar duzenli temiz bir bey. yalniz 1 yasina yaklastigi bu surecte, odamda onun cisinin kokusunu aliyorum. ya benim camasirlara, battaniyeye falan hallenip afedersiniz attiriyor ya da pasif agresif bir tepki gosteriyor bana, bilmiyorum. ben bunu yapmasini istemiyorum ama bunu ona belirtemiyorum. nasil engelleyebilirim bunu?
pofuduk pofuduk battaniyem kiyafetlerim var haliyle biraz hosuna gidiyor olabilir ama koku sorun oluyor; yoksa sorun degil ogluma feda olsun.
(2) 

borsa yatirim simulasyonu ariyorum

hjarteblod #1239731 
isleyise ve terimlere biraz hakim olmak icin ucretsiz bi simulasyon ariyorum, borsa istanbul'da takilacagim oyle. hem makale hem de online simulasyonlariniza acigim. beginner-friendly olmasi onemli haliyle. ne onerirsiniz?
(6) 

sisli civari ozel hastane, KBB muayene ucreti

hjarteblod #1239497 
sisli-besiktas icinde KBB muayenesi icin hangi ozel hastaneyi onerirsiniz, ne kadar muayene ucreti oduyorsunuz?
alti ustu grip olduk ve devlet hastanesinde sira beklemek veya randevu kovalamak istemiyoruz ya. is guc var.
bugun bir ara sokaktaki bilinmedk bir yerden 300TL fiyat aldim. genelde ota jinemed'e gidiyorum 90 lira falandi. osmanoglu hastanesi diye bir yer varmis orasi da 90TL istiyor. eskiden besiktas sait ciftci'nin arkasinda bi yer vardi orasi da fena degildi de kapandi galiba.
(6) 

yanlardan acilan edepsiz esofman alti ariyorum

hjarteblod #1234617 
su videodaki gibi: youtu.be
nerden bulurum istanbul'da? online da olur ama cuma'ya kadar vaktim var.
(9) 

gunde 50 tane bahis sms'i aliyorum

hjarteblod #1225990 
yemin olsun 1000'i asti toplam sms. telefon ote ote sarji bitiyor. her biri farkli gondericilerden. telefon uzerinden engelleme imkanim var mi bunlari? ios'taki block caller ozelligi gibi. veya sonundaki B021 benzeri kodlari topluca yazip iptalleyebilecegim bir yer falan?
(1) 

kedim horul horul mirliyor yoksa bana asik mi

hjarteblod #1220704 
selam, bi kedimiz var 4-5 aydir. 1 ayda anca alistik birbirimize kendisi lejyoner gibi takiliyor pek sevecen degil. yalniz ben ne zaman kucagima alsam HURURURURU HURURURU diye mirliyor. yani cok gur bir sekilde mirliyor. normalde bu iyi bir sey diye biliyorum hani kedilerin "eyw bro ben de seni seviyorum" deme seklidir ama bu hayvan bu kadar yuksek sesli mirlayinca farkli bi anlami mi var ogrenmek istedim. hatta daha kucagima almasam oksamasam bile, elimi karnina uzatip kaldirmaya yeltendigim anda bile HURRRR yapmaya basliyor. daha dur sadece dokundum ya.
(6) 

bahis sitesi ariyorum

hjarteblod #1214492 
1xbet gibi bolca secenegi olmali, hani en azindan 1.5a/u 3.5a/u olsun. banka havalesiyle 50tl minimum yatirabileyim kafi. 1x'te 100 liramin ustune yatti koca site sacma sapan akm
(2) 

inci sozluk'ten bi hikaye

hjarteblod #1213454 
bi incisozluk yazarinin anlattigi uzunca bi hikaye vardi zamaninda okudugum. adam amerika'da basketbol takimi antrenoru oluyordu, sevgilisinin annesiyle iliski yasiyordu falan. nasil bulurum, ya da okumus olan var mi nasil bitiyor neler oluyor
(1) 

alibaba'dan toplu urun getirme, sirket olarak

hjarteblod #1206944 
selam. alibaba'dan ornegin 3 tane urunu 10'ar tane getirtmek istiyorum. malum birey olarak getirtemiyoruz boyle toplu. sirket olarak getirirken prosedur nedir peki? vergisini verelim gelsin yani. bunu yapan, bilgisi olan var mi?

urunler vibrator, buttplug falan.
(3) 

bayram ve kargo

hjarteblod #1201693 
selam, sehirlerarasi bi kargo gondericem, muhtemelen ptt ile. simdi bunlar yarin tatile girip ne zaman cikiyor? kapali olacak herhalde o donem, nobetci kargocu falan yok degil mi :/
(2) 

bahis sitesi acmak hakkinda

hjarteblod #1189044 
selam, bu konuda bilgisi olan var mi? turkiye icin bahsetmiyorum, malta/curacao lisansi, betradar oran altyapisi vs. ile acmaktan bahsediyorum. nereye ne kadar lisans vs. maliyet oluyor, alternatiflerimiz neler bu konuda bilgiye ihtiyacim var.
(3) 

aylik planlayici

hjarteblod #1178053 
duvara asmalik veya a4 boyutunda defter gibi bi aylik planlayici lazim bana, boyle ayin her gununu kutucuk halinde gosterecek ben de o gunku odevleri randevulari falan yazicam. aliexpress'te var ama 45 gun beklemek de istemiyorum, satan var mi buralarda, epey aradim stoklarda yok cogu
(2) 

ucretsiz dergi veren cafeler falan?

hjarteblod #1173759 
selam, kolaj yapacagim da bana dergi lazim bol gorselli, buyuk metinli. osmanbey'de oturuyorum, bu yakada merkezi yerlere gidebilirim. karakoy'de gordum boyle bikac cafe, var mi onerebileceginiz yerler?
(1) 

online at yarisi oynayan var mi?

hjarteblod #1170858 
bildigimiz tjk sitesinden at yarisi oynayan var mi aramizda? nasil kullanisli mi site diger bahis siteleri gibi? mecburmusuz galiba orayi kullanmaya. kullandiginiz tuyo, bahis tahmin siteleri falan neler? haftada bi kupon yapiyim diyorum ufak capli, izlemesi heyecanli oluyor. neler tavsiye edersiniz? cocukluktan biliyorum karatas selim kaya falan ama son yillarda uzak kaldim iyi jokeyleri vs bilmem ve yorum/tahminleri okumam gerek.
(1) 

neon tabela fiyati

hjarteblod #1167742 
gorseldekini ne kadara yaptirabilirim mesela? boyutu 17cm x 30 cm. ilerde kendim de benzer tasarimlar yaptirabilirim elektrikciye, o tasarimlari nasil vermeliyim adama bunun bi programi falan var mi yoksa cizip versem anlar mi?

tabela da degil gerci bu masaya koymalik bisi
(6) 

macbook'umdaki tuhaf sorun

hjarteblod #1163155 
selam ve dua ile,

mbpro 13" var bende early 2015, yeni yani. bir suredir ilginc sorunlarla karsilasiyorum, olabildigi kadar anlatmaya calisicam:

1) bazen spotify'da sarki dinlerken alet BIR ANDA donuyor, o sirada sarkinin calan son 3-4 saniyesi kendini repeat ediyor. restart atmam gerekiyor. bu donma olayini tetikleyen herhangi bisi tespit edemedim, oyle buyuk dosya acmaya calismak gibi seyler degil genelde normal normal webde gezinirken oluyor.

2) son gunlerde chrome'da az sekme acik olsa bile asiri yavasliyor chrome, sekmeyi kapat diyorum 1.5dk sonra kapaniyor. acik olan tum sekmeler bembeyaz oluyor, refresh diyorum gelmiyor. yeni sekme acip bi siteye girmeye calisiyorum bir turlu yuklenmeye baslamiyor, o ilk baglantiyi yapmiyor yani.

3) youtube'dan falan video izlerken ekrana milisaniyellik kucuk beyaz kutular cikip kayboluyor ve videolarin fps'si olmasi gerekenden daha dusuk gorunuyor (youtube'da 60fps olan videoyu 18fps falan goruntuluyor)

aleti pek hor da kullanmadim aslinda, tasarim & yazilim projeleri icin tatli tatli yormadan kullandim. cantada pamuksu bi gozde tasiyorum, tekme de yemedi yani. basta 1. sorundan dolayi ses kartinda sorun olabilir diye dusunuyordum ama 2 ve 3'te SSD sorunluymus gibi geldi. ne diyosunuz napak?
(4) 

'kaderimi skm" dovmesi yaptiricam

hjarteblod #1161124 
selam, soyle bi dovme kac para tutar? gecici olucak tabi ama yeniletirim ara ara diye dusunuyorum. bir de okunabilirligi arttirmak icin fontu degistirsem mi, r ve s pek okunakli degil sanki.
(4) 

Gezi hakkinda film

hjarteblod #1157574 
Az once The Square belgeselini izledim, Misir'daki devrime dair 2011-13 arasini konu alan (tavsiye ederim). Ordakileri gordukce geziyi hatirladim tabii. Gezi'yi belgesellestiren birileri oldu mu yerli/yabanci? Bugun yabanci biri "yaw bu gezi neymis" dese izleyebilecegi seyler sadece parca parca youtube kesitleri mi yoksa hikayelestirilmis sekilde anlatan bir kaynak var mi?

mobil görünümden çık