(7) 

Çay makinesinde porselen VS çelik

hjarteblod #764041 
Çay makinesinin gövde ve demliğinin çelik olanı mı daha makbuldür, lezzetlidir yoksa porselen olanı mı? Plastiği direkt eledim zaten parçalanıyor falan o ama çelik-porselen arasında seçim yapamadım. Ne olur avantajı dezavantajı bu ikisinin?
(6) 

Elektrikli süpürgede motor gücü tercihi

hjarteblod #763823 
Homend'in şu modelini beğendim: www.mormani.com
amma 1400W diyor, bir de Fakir'in bi modeli var aynı fiyata yine dikey süpürge, 1600W. ama homend'in hem görünümü hem de satış sonrası desteği güzel, 200W'lık kayıp için ne diyosunuz? 1400W bekar bi adam için ideal olur mu?
(4) 

mac icin c++ derleyicisi

hjarteblod #761980 
xcode'da yazabiliyomuşuz ama compile etmek ya da calistirmak icin terminale bisiler yazmak istemiyorum, windows'taki programlar gibi direkt compile&run'a basiyim tak diye masaustune falan kaydedip calistirsin istiyorum. mumkun mu, var mi oyle bi compiler?
(4) 

Spotify'daki yeni özelliği kullanıyo musunuz?

hjarteblod #761274 
Önceden şarkıların yanındaki tek tuşla starred'a ekleyebiliyoduk, şimdi starred normal bi playlist oldu onun yerine gelen + butonuna basınca da my songs diye bi yere atıyo. dünya saçması geldi bana bu olay, alışamıyorum. starred'ı oraya mı aktarsam, begendiklerimi oraya mı eklesem artık diye düşünüyorum zira starred'a eklemek için sağ tık falan derken bayaa saniyeler kaybediyoruz hem mobilde hem webde. siz napıyosunuz, geçtiniz mi my songs şeyine?

ya bu konuda böyle uzun yazmak da rahatsız etti şimdi, kesin biri çıkıp "derdini sqm :d" falan diyecek.
(3) 

Füme tavuk nerden alayım

hjarteblod #757379 
seviyorum bunu ben. sandviççiden falan alınca harika oluyo ama benim marketten aldıklarım hep sikko çıktı. hangi markanınki iyidir?
(6) 

Kısa, kafa açıcı belgesel/dizi?

hjarteblod #754704 
Yemek yerken, uyumadan hemen önce falan bişiler izleme alışkanlığım var. House of Cards, The Newsroom, Mad Men falan ilgimi çekiyor başliyim diyorum ama bir saat bunlar, olmaz. 20, max. 35dk uzunluğunda öncelikle belgesel, sonra belki biraz bilgi verci ya da "based on a true story" kıvamında (ya da saydığım diziler gibi belli bi konunun inceliklerini, enini boyunu anlatıyorsa) dizi önerilerinizi istiyorum.

Belgesellerin altyazılı olarak bulunabilmesi kâfi. Konusu 20dk boyunca bir kaplanın bufaloyu kovalayışını izlemek dışında her şey olabilir. "Bilgi" içeren her şey ilgimi çekiyor açıkçası, neon lambalarının yapım aşamasından tutun da venezuela'daki korsan dvd sektörüne kadar.

minimum 15 max 35dk'lık videoları olan YouTube kanalları da olur bu arada. Motherboard, Vice falan gibi.
(6) 

Septisemi / kan zehirlenmesi

hjarteblod #747175 
Şu anda annem almanya'da bu hastalıktan muzdarip. Yatıyor öyle hastanede, günlük kan alıyorlar ölçüyorlar falan. Artıyormuş kanındaki zararlı miktarı sürekli, düşüremiyorlarmış. Mesafeden, iletişim kopukluğundan falan pek net bilgi de alamıyorum risk vs. konusunda.
Bu ne kadar riskli bi durum? Yaklaşık 3-4 haftadır bu şekilde gözetim altında hastanede. Tedavisi konusunda nasıl seçenekler/yöntemler var? Açıkçası yakında hayatını kaybedecek gibi davranıyor yanındaki refakatçiler, beni oraya davet etmeyi düşünüyorlar falan. "Ölmeden bi göreyim" durumu gibi, allah allah ya.
(2) 

Gülbağ'daki siyahi arkadaşlar

hjarteblod #746854 
Ben buraya yeni taşındım da, her 5 kişiden 9'u siyahi birey yahu. Rahatsız olduğumdan, ırkçı bir pezevenk olduğumdan sormuyorum yanlış anlamayın ama çok merak ediyorum bu adamların/kadınların hayatlarını. Ne yapıyor ne ediyorlar, bizim gibi takılabiliyorlar mı? Türkçe ile araları nasıl? Esnafta siyahi çalışan görmedim mesela. Tamam bi kısmı saat falan satan tayfadan olsa da hepsi mi saat satıyor arkadaş? Aralarında hoş giyimli, yakışıxlı olanlar da var bildiğin hipster olmuş adam zenci zenci, çok ilginç çok hoş.
(4) 

mac için FTP istemcisi?

hjarteblod #736466 
FileZilla kullanıyordum ama yetti artık aq, herif shift ile klasör seçimini bile düzgün algılamıyor klasörleri birbirinin içine atıyor falan. yok mu şöyle elegant, mümkünse mac'e özel, ücretsiz veya 10-15$ (lifetime)'a kadar ücretli mis gibi bir istemci? ha tabii bir de filezilla'da kayıtlı ftp bilgilerini export ettikten sonra ona import edebilmem gerekli; bunu desteklemeli. ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
(13) 

ya ben bu tişörtü almak istiyorum

hjarteblod #735241 
ama tepkilerden çekiniyorum açıkçası. baskılar beni yıldırır. "öff kaldı mı esprili tişört ya" derler diye korkuyorum çünkü bence de kalmadı esprili tişört. ama buna özel bi sempatim var bastıramadım yıllardır. şimdi de siparişi vermek üzereyim. kötüyse korkusuzca, mertçe söyleyin lütfen rezil olmayalım elaleme. biz de internete giren, efendim belli bir düzeyde hip olan biriyiz neticede.

tişört bu: www.tiisort.com
(3) 

Thor: The Dark World sacmaligi?

hjarteblod #733955 
thor cizgiromanlarini okumadim; o yuzden buyuk konusmak, potansiyel bir efsaneye hakaret etmek istemiyorum ama bu ne sikko filmdir bilader. ilk film keyifliydi de bir anda işin içine dark elf'ler girdi? adam elfçe konuşuyor beni bi gülme tutuyor. bu kadar mı abes durur bi filme elfler. üstüne bi de predator (bildiğin, alien vs predator'deki predator) görünümlü biri çıktı dark elf'lerin tarafında. hakikaten çizgiromanlarda falan var mı bunlar? "biraz lotr'dan al hacı elf melf, eskilerden korkunçlu predator var onu da al.." falan diyip filme yerleştirmişler gibi duruyor yemin ederim kendimi bıçaklicam gece gece. filmi durdurdum mantıklı bi açıklama bekliyorum. skym holivudu.
(3) 

Okuluna gidip pilot olamayan kişiler?

hjarteblod #733182 
THY'de falan pilot olmak için birkaç on bin liralık kurslara-okullara giriliyor ya, bunlara parayı verip eğitime başlayıp bırakan, yapamayan edemeyen var mı? Tahmini, ne kadardır eğitime kayıt olan ve eğitimi başarıyla bitirip pilot/yardımcı pilot olan kişilerin oranı? Bu tür başarısızlık hikayelerini merak ediyorum. Bisürü para veriyosun aylık 10k 20k maaş alacaksın belki ilerde ama eğitimi beceremeyip bırakıyosun. İlginç geliyor.
(1) 

RTE videosu

hjarteblod #732754 
youtube'da izlediğimi hatırlıyorum; gezi direnişi döneminde çıkmıştı. rte'nin konusmalarindan kelimeler alinip montajlanmisti. detone olarak "türk bayrağııığ! allaaah!!" diyordu bir yerinde. bulamiyorum videoyu, bilen eden?
(5) 

Motosiklet kaskları nasıl çalınmıyor

hjarteblod #726269 
Motorların bagaj kısmına anca 1 tane kask sığıyor, e 2 kişi gezenler napıyor diğer kaskı? Gördüklerim hep motorun direksiyonuna falan bırakıyor, nasıl güveniyosunuz dışarıya? "Amaan kaskı kim napıcak" denebilecek bi durum da değil, güzel bişi kask. Meqana falan giderken elinde kaskla mi gidiyosun?
(2) 

patlatmaktan keyif aldığımız şey

hjarteblod #723130 
var ya hani kargoda ürünlerin etrafına sarılan baloncuklu, koçtaş'tan onu alıcam birazdan, adı ne onun ne diye soriyim?
(4) 

İyisinden bi MMOFPS?

hjarteblod #717624 
Var mi bu aralar oynadığınız bir şeyler? Son oynadığımda S2 ve PointBlank vardı piyasada. Türkiye menşeili olmasını istiyorum ping vb. sebeplerden ötürü.
(1) 

Oda sıcaklığında süt

hjarteblod #717599 
2-3 gün önce süt aldım minik kutuda. işlem görmüş süt sanırım, son tüketim tarihi nisan ayı falandı. odada kalmış öylece, dolaba koymayı unutmuşum. ben bunu ısıtıp içsem sorun olur mu? gerçi markette de dolapta değil normal reyonda duruyodu ama bi sorayım dedim, cicibebe yicez derken ölmeyelim.
(4) 

Hangi poster?

hjarteblod #715388 
Smiths-sever dişi kişiye (henuz opusmedik) (zaten sevgilisi var) (ama olsun) minik bir hediye alayim diyorum.
secenekler sunlar:

1) www.etsy.com
2) www.etsy.com
3) www.etsy.com
4) www.etsy.com

"oo iyi" bir secenek var mi aralarinda yoksa limited edition-eski album, plak falan mı bakınsam?
(8) 

Piyangodan 500 TL+ kazanma ihtimalimis?

hjarteblod #712726 
Yılbaşı çekilişi dışında, yıl içindeki "normal" çekilişlerde 500 TL ve üzeri ikramiye kazanmamız ihtimali ne kadar ya? Her çekilişte bir sürü numara çekiliyor, bence ihtimal de artıyor sanki. Aliyim diyorum her hafta 2 çeyrek. Kötü mü düşünmüşüm? Heyecan olur hem.
(2) 

iPhone bana ne anlatmaya çalışıyor?

hjarteblod #712716 
Arada bi bi' şeyin notification'ı geliyor, ses geliyor titriyor ama bakıyorum kırmızı yuvarlaklı bildirimi olan uygulama yok. Yukardan menüyü çekiyorum orda da bişi yazmıyor. E neye ne geliyor ben nerden anlicam arkadaş?
(3) 

Keyifli indie şarkı/grup

hjarteblod #711445 
Vampire Weekend, Two Door Cinema Club, Bombay Bicycle Club gibi yüksek tempolu, keyifli gruplar önerebilir misiniz? Bence evet. Teşekkürler.
(4) 

Bebeğini evde bırakıp tatile giden tip

hjarteblod #710941 
Ya takip edemedim bu olayı, kadın bebeği evde bırakıp tatile çıkmış, ölümüne sebep olmuştu bebeğin. Kadın sonra bişi söyledi mi, noldu? Bi gelişme, bişi?
(1) 

Twitter - İnaktif kullanıcı adını almaca

hjarteblod #710343 
Birey olarak böyle bir şey yapmam mümkün mü? Trademark olduğunda kolaylıkla alabiliyoruz sanırım belgeleri gösterip ama bireysel olarak böyle bişi talep edebiliyor muyum, evetse nerden; bulamadım da ben. Mail adresi, iletişim formu, her şey olur.
(8) 

Bu bardak ısınır mı?

hjarteblod #710244 
Starbucks'ta çok beğendiğim şöyle bi şey var: www.amazon.com

Kısa boyu ve tutamaçsız yapısıyla beni benden alan bu minimal ürüne gönül verdim. Şubede de görmüştüm bi ara ama pek inceleyemedim. Buna şimdi sıcak bişi koysam ne kadar ısınır ki, tutamaz hale gelir mi? Bir de sol altta aynı ürün var yine Starbucks'tan, onun bi farkı var mı? Neden aynı ürünü 2 farklı sayfada satıyo bu adamlar?
(6) 

Macbook'ta League of Legends

hjarteblod #709332 
Macbook Pro Late 2011 var bende, dün ağladım LoL oynarken. Özellikle mouse ile ilgili sıkıntılarım var, normalde webde gezinirken falan gayet smooth şekilde hareket eden mouse oyunda sürekli takılıyor, algılamıyor arada yarım saniyeliğine falan. Grafikleri de düşüğe alıyorum üstelik. Magic mouse kullanmıyorum, logitech'in kablosuz bi modeli.

Siz denediniz mi Macbook'ta LoL oynamayı? Ne kadar memnun kaldınız? Aletin modeli nedir? Ona göre ya elimdekini son cikan macbook air 13" ile değiştiricem, ya da elimdeki kalıcak oyun için önceden de kullandığım asus n56vm'den devam edicem.
(3) 

Markalar kasten mi yrrk gibi ürün yapıyor?

hjarteblod #704042 
Giyim markalarını kastediyorum. Mesela X markası bir ceket yapıyor, güzel hoş, ama gidiyor arkasına "ORLANDO TENNIS CLUP" falan siksok şeyler yazıyor. Y markası aynı ürüne hiçbir şey yazmıyor ve daha pahalıya satıyor. Bu neden allaşkına? Niye anlamsız, lüzumsuz şeyler yazıyorlar tişörtlerin ceketlerin üstüne?
(4) 

Kahve-mutluluk ilişkisi

hjarteblod #701589 
Kahvenin (tam olarak sütlü ve köpüklü kahve aslında :v) mutluluk hormonu salgılatması gibi bi olay var mı doğrudan ya da dolaylı olarak, kafeinle falan? Ya da rahatlatıcı bişiler bilemiyorum.
(9) 

Banka hesabım boşaldı

hjarteblod #701153 
KYK bursumun yattığı bi ziraat bankası hesabım var benim. Genç bankkart mı ne. Ben çalışmaya başladım, maaşım da buraya yatar oldu. Freelance falan derken geçtiğimiz hafta toplam 1700 TL değerinde havale yapıldı bu hesaba. EFT olarak büyük ihtimalle. Birkaç gün sonra çat diye hesabın bakiyesi sıfr lira görünmeye başladı. Arıyorum müşteri hizmetlerini bana işlemleri sayıyolar işte 10 liraya kitap almışsın falan. Büyük çaplı bi işlem görünmüyo yani 1500 liralık alışveriş gibi.
Açıksa yarın, değilse p.tesi şubeye gidicem ama burdan da soriyim, ne olabilir? Umutsuzluğa kapılmalı myım, deliricem çünkü biraz çat diye 2000 küsür liramın uçmasından ötürü.
(3) 

Bursum krediye evrilmiş

hjarteblod #700203 
Burs alıyordum ben 1 yıldır KYK'dan, çat diye krediye çevirmişler 3 aydır borçlanmışım devlete. "Burs" yerine "öğrenim" yazıyor, "öğrenim kredisi" dir heralde açılımı. Ben bunu nası iptal edicem? İmza mimza atmadan borç sahibi olduk resmen.
(3) 

Macbook .mp4'leri vlc ile açmamaya diretiyor :/

hjarteblod #700045 
"Always open with" diyip VLC ile açıyorum ama sonraki deneyişimde yine quicktime ile açıyor videoları. Niye böyle yapıyor? Bu şekil dışında başka bi yol var mı bu seçeneği düzenleyebileceğim?
(8) 

Hunger Games ve Catching Fire'ın yönetmenleri neden farklı?

hjarteblod #699364 
Dörtlemeyi tek yönetmen yönetir sanıyordum, ikincisinin farklıymış, meselenin ardında bir şey var mı merak ettim. Şafak Sezer gibi cast'tan birini mi tokatlamış Gary Ross?
(8) 

cok mutsuzum sacma biseyler onerir misiniz

hjarteblod #697758 
biraz uzgunum uzerinize afiyet, boyle o kadar sacma videolar-sarkilar onerseniz ki "ahah bu neymiş ya" desem kafam dagilsa? ya da mesela babasiyla duet yapan sarki soyleyen kucuk sirin kiz videoları olur ya onlar da olur.

ornekler:
çocuklu şirin şarkı www.youtube.com
bebekle döğüşmek www.youtube.com
filthy frank www.youtube.com
(3) 

Taksim'de prizli wireless'lı yer?

hjarteblod #695321 
Bugün akşam saatlerine kadar kompiteri de alıp Taksim'de çalışmak istiyorum, öyle yapmalıyım daha doğrusu. Neresi var starbucks gibi interneti ve prizi olan? İstiklal starbucks çok kalabalık görünüyo dışardan, üst katı falan var mı, priz var mı emin olamadım. Urban Station da 3-4 saat için fazla pahalı olmasın; ne kadardır ki üyeliksiz?
(1) 

Bunu nası çevirebilirim

hjarteblod #693920 
Dosya sıkıştırma formatlarıyla ilgili bi makaleden alıntı. Katz dediği eleman .zip'in yaratıcısı.

"Using algorithms, Katz wrote programs that imploded information by telling it, for example, to take every "a-n-d" out of text. That would eliminate every "and," "hand," and "sand." A good program takes out these and thousands of other combinations of letters and restores them when needed."

çıkamadım işin içinden.
(1) 

şu reklamı hatırlıyo musunuz

hjarteblod #693384 
yabancı menşeili, son aylarda yapılmış bi viraldi. adamın birinin facebook'taki public bilgilerini ve fotoğraflarını alıp bi oyuncuyu adamın dış görünüşüne benzetiyorlar nerdeyse birebir, oyuncu adamın evine bir şeyler sipariş ediyor, adamın hayatına giriyor birden falan. fıldır fıldır arıyorum bulamıyorum :/
(2) 

GSS borcum var, yetiş ya muhabbet, yetiş yani

hjarteblod #692725 
19 yasindayim. gecen sene uni. kazandim kaydoldum falan, bu yil sinava tekrar girip baska bi okula girdim. ayrica 8 aydir falan calisiyorum ama sigorta yaptilar mi emin degilim.

simdi ben ogrenci belgemi alip yetkili kuruma (neresi?) gitsem, desem "bakin ogrenciyim ben" diye; "yek yea calisiyosun sen koca adam olmussun ver bize para" derler mi?

edit: son ödeme tarihi olarak siteye giriş tarihimi gösteriyor sürekli ahah, geçen hafta baktığımda da 11 kasımdı. ziraat bankasının sayfasından bakıyorum üstelik, alala.
(1) 

Levent -> Capitol AVM

hjarteblod #691408 
Levent Kanyon'dan Capitol AVM'ye en ideal nasıl ve ne kadar sürede giderim? Hafta içi, akşam 6-6:30 arası çıkacağım.
(2) 

Bilgisayar Programciligi ogrencileri! Yukari bakin!!

hjarteblod #690673 
mrb,
bilgisayar programciligi 1. sinif ogrencisiyim ve bu bolumun derslerinin daha onceden sorulmus vize/final sorularina ihtiyacim var. uzaktan egitim ogrencisi oldugumdan "okulun ordaki kirtasiyeleri" yoklama sansim pek yok. sizinkini gonderseniz de en azindan zorluk, konular falan hakkinda fikrim olsa ha-ri-ka olur.
"elimde kagit olarak var da taratmakla ne ugrascam amaan" demeyin! karsiliginda ben de elimden geldigince yardimci olurum size olm!

tşk.
(3) 

Şöyle şarkılar önersenize

hjarteblod #686928 
Şunlar gibi, şunlar kadar güzel, o kalibrede:
Del Shannon - Runaway
Sting - Englishman in New York
The Doors - People Are Strange
The Black Keys - Tighten Up ve Lonely Boy
(5) 

iPad VS Kindle

hjarteblod #686095 
iPad mini (1. nesil) alacağım. Çizgiroman okumaca, app'ler, haber takibi falan için. Bir de e-book okumak istiyorum ama emin değilim o konuda. Kindle Paperwhite çok hoş alet ama onu alırsam 2 tane aletim olmuş olucak. iPad'de app'ler vardır diye tahmin ediyorum ışıklandırmayı vs. konfigüre eden, tabii e-ink kadar olmasa da az çok okunabilirlik sağlayan, şöyle bir oturuşta 10-20 sayfa okusam gözümü kanatmayacak. Var mıdır ya da? iPad varken Kindle almak lüzumsuz mu olur çok?
(2) 

Spotify'da sanatçı follow'lamak

hjarteblod #682109 
Bunun amacı, getirisi ne?
(2) 

Mac'te klavyede tuş çıktısı değiştirme

hjarteblod #681923 
Alt + " yapınca <, alt + 1 yapınca > çıksın istiyorum. Bu kadar. Bunu nasıl ayarlayabilirim, kendi içinde veya yardımcı yazılımla?
(3) 

D Vitamini hakkında

hjarteblod #677121 
D vitamini hani güneş ışığının deriye nüfuz etmesi ve altındaki önceden yediimiz şeylerin oluşturduğu bi takım bıdıbıdıların kana karışmasıyla ediniliyor ya, bu şekilde değil de direkt yiyecekten kana geçiremiyor muyuz D vitaminini? yani mesela "elmada D vitamini var" diyelim, elma yiyince vücudumuz d vitamini kazanmış mı oluyo yoksa onu almak için de güneş ışığına ihtiyacımız var mı?
(2) 

Meyve sularındaki meyve oranı

hjarteblod #673342 
Cappy'nin "Vişne Suyu" ürününde, altta "Vişne nektarından üretilmiştir" ve "Meyve oranı en az %35" yazıyor.
Yine Cappy'nin "Elma & Vişne Suyu" ürününde "Meyve suyu konsantrelerinden üretilmiştir" ve "Meyve oranı %100" yazıyor. Bunların arasındaki fark ne? İkincisi harbici meyve suyu mu, birincisi safi kimyasal mı?
(1) 

Ütü kafası alıcam, ne aliyim?

hjarteblod #672825 
Ütü alıcam, ütü alırken nelere dikkat edilir hiçbi fikrim yok. Bütçem 50 lira civarı aslında ama "50 tl ne olm, 120'ye bak şöle şöle bi model var" derseniz ona da bakarım. İlgilendirir mi bilmiyorum ama şimdilik ütü masası almicam, öyle koltuğun masanın üstünde ütülicem kısa bi süre.

Hangi marka-modeli öneriyosunuz şimdi? Neden o?
(2) 

Levent'te kırtasiye ve fotografci

hjarteblod #671436 
Kanyon civarında veya içinde kimlik fotokopisi çektirebileceğim bir yer ve ayrica fotografci nerde var?
(5) 

The Black Keys - Lonely Boy ve Tighten Up gibi şarkılar

hjarteblod #669827 
Böyle adamı oynatan, hareketli, mutsuzluğa yol açmayan şarkılar önerebilir misiniz? Black Keys'in diğer bilindik şarkılarına baktım da disappoint oldum, aradığım tadı bulamadım.
(2) 

İstanbul -> Adana en iyi hangi otobüs şirketi?

hjarteblod #669706 
İnterneti, usb şarjörü olan türde bi firma var mı istanbul'dan adana'ya seferi olan? Bayramda gidiim diyorum memlekete ama uçak fiyatları da ucmustur sımdı. Güzel otobüs bulursam gitcem. Bizzat deneyimlediginiz var mı boyle?
(2) 

Mac'te usb Windows diski oluşturma

hjarteblod #668348 
Windows bilgisayarıma format atıcam, bununçin Windows 7 indirdim Mac'ime, şimdi bunu usb belleğime yazıp windows 7 cd'siymşiçesine kullanmak istiyorum mamafih windows'ta yardımcı 1-2 uygulamayla yapabildiğim olayı Mac acemisi olduğumdan yapamıyorum. Nedir bunun yolu yordamı?
(4) 

Bu belgeleri nerden alırım ve haftasonu açık olurlar mı?

hjarteblod #667940 
-Sabıka kaydı
-Sağlık raporu & Kan grubu kartı (sağlık ocağı sanırım ?)
-İkametgah belgesi
-İmza beyannamesi

bunları nerelerden alıyoruz ve ctesi-pazar açık olurlar mı? bana bi kısmı olur gibi geliyor, mesela sağlık ocağı ve emniyetin haftasonu kapalı olması gibi bişi olmaz, yani olmamalı, haksız mıyım?

mobil görünümden çık