(5) 

vadesiz hesapla ilgili soru

tepedeki psychedelic adam #261823 
böyle bi hesap açtıktan sonra bir kart da vericekler ya bu kart ne kadar süre içinde verilir. anında olur mu, olmaz herhalde. bir de ben postalanmasını istemesem de hesap için başvurduğum yerden kendim gidip alacağımı belirtsem oluyor mu. yani onlar hazır olunca beni arasalar da göndermeseler filan. bir de bu hesplardan yılda iki kere herhalde bi miktar para çekiliyor ya bunlar sabittir herhalde di mi. yani bankadan bankaya değişmiyordur ya da değişiyorsa çok fark var mı hangisi daha az kesiyor filan.
(1) 

gtalk'taki eski konuşmalara ulaşma

tepedeki psychedelic adam #260949 
tutuluyor mu bi yerde bunlar nerdedir. önceden ayar mı yapmak lazımdı.
(7) 

Bir çocuğun intihar sahnesini barındıran film

tepedeki psychedelic adam #260572 
Diyelim ki bir film var ve bir çocuk intihar ediyor. bu sizi rahatsız eder miydi? yani rahatsız eder de mesela bi tepki gösterir miydiniz çocuğun psiklojisi bozulacak, olur mu böyle şey gibi. ve gerçekten de bozacağını düşünür müsünüz? peki çocuğun intihar sahnesi olsa ama çocuğun aslında intihar sahnesini oynadığını bilmediğini bilseniz durum değişir mi? çocuk dediğim de 5-6 yaşlarında. o yaşta çocuk intiharı düşünemez vb. şeyleri geçelim.

ha ayrıca böyle filmler biliyorsanız yazarsanız iyi olur. spoilerlı oluyor tabi ama olsun. mesela lilja 4-ever'da vardı benim aklıma gelen.
lat den ratte komma in'de de vardı sanki.
(2) 

ales ve burs mevzusu

tepedeki psychedelic adam #257590 
ales'te ilk 100 için yurtiçi/yurtdışı burs imkanı olabiliyormuş diye duydum. var mı böyle bişey, nerelere bakmak lazım acaba?
(4) 

istanbul modern

tepedeki psychedelic adam #254856 
burdaki konserler oturmalı mı oluyor yoksa ayakta mı. ya da mesela ikisi için de uygun salonları var mı?
ayrıca karaköy'de olduğu yazıyor da eminönü iskelesi tarafında sanki, öyle mi? karaköy ya da eminönü iskelesinde indikten sonra nasıl gideleceğini tarif edebilirseniz iyi olur.
(1) 

site içinde arama - kodsal soru

tepedeki psychedelic adam #254492 
mesela duyuru'yu ele alırsak, database'de bir duyuru table'ı var ve bunun da başlık kolonu var diyelim aradığım kelimeyle bu kolondaki kelimeleri karşılaştırarak sadece başlıkları döndürmeyi istiyorum. mesela "site" diye aratınca bu duyuruya ulaşmak nasıl mümkün olur? başlığı birebir yazıp aratıp ulaşabiliyorum ama başlık içindeki bir kelimeyi aratıp o kelimeyi içeren başlıkları nasıl getirebilirim? hatta bunu da geçip "için" diye aratsam bu başlığın gelmesini nasıl sağlayabilirim (bu opsiyonel)? gerçi önceki olunca direk bu da oluyordur belki. umarım sorabildim soruyu. anlamadısanız söyleyin daha düzgün anlatmaya çalışıyım.
(2) 

firefox 4.0.1 - last.fm ve php üzerine 2 soru

tepedeki psychedelic adam #250633 
geçen gün güncelleme olduktan sonra meydana gelen olaylar;

1 - last.fm'de bir linke tıklayınca aynı pencerede açıyor ya normalde. önceden ben sağ tıklayıp farklı tab'da aç diyordum oluyordu şimdi olmuyor. ctrl+sol tık ya da mouse'un orta tuşu filan demeyin onları da denedim olmuyor. ama link yine last.fm içersinde bi yerdeyse yeni bir tab'da açabiliyorum. sizde de böyle mi?

2 - php + mysql kullanarak yapılmakta olan bi sayfada veritabanından gelen verilerde türkçe karakter sorunu var. daha önce de vardı sonra düzeltmiştim. şimdi güncelleme olduktan sonra yine bozuldu. ayarlarda filan hiçbi değişiklik yapmadım ve kontrol ettim bi değişiklik de olmamış zaten. neden oldu ki şimdi böyle, düzelmiyor da. nasıl düzelir acaba? veritabanını açıp baktığımda orda düzgün görünüyorlar.

bir de vermem gerekirse cevaplar ve tikler biraz geç gelebilir onu da söyliyim.
(1) 

imageshack sorunu

tepedeki psychedelic adam #247464 
bende bi süredir imageshack'ten verilen linkler açılmıyor. ne olabilir ki acaba sorun? başka böyle sorun yaşayan var mı.
(7) 

mesaj ışığım yanık kaldı

tepedeki psychedelic adam #247337 
sizde de öyle mi? duyuru'dan bahsediyorum.

edit: ctrl+f5 yapınca geçmesi lazım.
(2) 

zincirlikuyu metrobüsten - itü civarına gidiş

tepedeki psychedelic adam #244071 
itü'yü geçince bir bp varmış, benim orda inmem lazım. baktım 40b, 29p ve 29 geçiyor herhalde ama bu 29'lular az varmış. başka otobüsler de var mı ordan geçen. ya da mesela başiktaş-sarıyer dolmuşları geçer mi bu bp'den?
bi de metrobüsten çıkınca mesela karşıya mı geçicem yoksa hemen çıktığım yerde mi durak hemen görür müyüm. yürüyeceksem ne tarafa yürümeliyim filan böyle şeylerden bahsederseniz de iyi olur.

edit yeni soru: itü metro durağı bu bp'ye yakın mıdır, çok mu uzaktır, nasıldır?
(7) 

burger king, mc donalds'ın filan eve gelmesi

tepedeki psychedelic adam #240287 
6 yaşımdan beri böyle hamburger yemeyen birisi olarak soruyorum. bunu eve çağırdığımızda mesela hamburgerin içinde ketçap, mayonez filan oluyor mu? aynı zamanda dışarısı için de yanıtlayabilirsiniz. saçma görünse de bu çok önemli bi sorun benim için.

edit:
yani evet biliyorum belirtilebileceğini filan da her zaman bi paranoya var benim içimde koyarlar mı gibi. yani mesela default hali nedir. hiçbişey demesem koyarlar mı koymazlar mı. normalde koymuyorlarsa zaten daha bi rahatlayarak sipariş verebilirim diye düşündüm de ondan. neyse bakalım.

(gereksiz bilgi: aşağıda bi soru daha sormuştum. sanki bi hazırlık içindeymişim gibi izlenim oluşturmuş olabilir. hamburger yiyeceğim ve film izleyeceğim insanlar farklı eheh)
(2) 

film izlenebilecek mekan

tepedeki psychedelic adam #240285 
taksim'de olması lazım. ve iki kişi izlemeyi düşünüyoruz. evet kafika var mesela. başka var mıdır, nerelerdir? ayrıca önemli sorular: kafika'nın sitesine bakıyım dedim fiyat hakkında filan bişey yazmıyor ama mesela iki kişinin gidip izlemesi için değil de daha kalabalık gruplar için sanki. öyle midir, nedir? fiyat yazmıyor mesela. herhalde saatlik filan kiralanıyordur ve kişi sayısıyla alakalı değildir. fiyatları hakkında bigisi olan var mı? biz götürüyoruz filmi ama illa dvd mi olması lazım yoksa öyle internet'ten indirdiğimiz şeyi izleyebiliyor muyuz? (her ihtimale karşı soruyorum, belli olmaz)
ve başka aklınıza gelen şeyler varsa da yazabilirsiniz.
(5) 

kadıköy - kartal toplu taşıma

tepedeki psychedelic adam #235988 
iett'nin sitesinden baktım da bi 21a var. onun kadıköy'den en son kalkışı haftaiçi 22:40, hafta sonu 23:00 gösteriyor. başka bi hat yok mu daha geç saatte dönülebiliecek. ya da otobüs dışında başka toplu taşıma aracı var mı ikisi arasında. ya da mesela bostancı - kartal arası daha geç saatte böyle bişeyler var mıdır diycem de zaten ordan gelen araçlar da kadıköy'den geliyodur herhalde. ya da geç saat için olmasa bile alternatifler nedir. kartal dediğim iski kartal şubesi civarı.
(3) 

css'le ilgili ama tam da öyle değil aslında

tepedeki psychedelic adam #235149 
mesela bi textbox var ama içine yazılamıyor. bunların üzerine bazen hani nokta nokta gibi filan bi hale getiren bi efekt verilir. o textbox'ın hangi özelliğini ne yapmakla oluyor? enabled'ını false yapmak değil dediğim. anlatabildim umarım.
anlatamadıysam söyleyin de daha bi anlatmaya çalışıyım.
(1) 

öğrenim kredisi, kart sorunu

tepedeki psychedelic adam #234283 
ekim 2010'da okulu bitirdim. ziraat bankasındaki bu kredi vasıtasıyla açılmış hesabımda bir miktar para var. bugün çekmeye çalıştığımda "kartınız bloke olmuştur" tarzında bişey dedi. içindeki para görünüyor ama çekemiyorum. ne yapmak lazım? ve bikaç gün içinde hallolur mu?
(4) 

fahrenheit 451'i okuyan?

tepedeki psychedelic adam #233602 
ben filmini izledim de. filmin sonundaki "book people" türkçe'ye nasıl çevrilmiş? normal "kitap insanları" gibi mi yoksa değişik bişey mi. ayrıca aynı şekilde fireman da itfaiyeci mi yine yoksa başka bişey uydurulmuş mu?
(5) 

bi lunapark oyuncağı ismi

tepedeki psychedelic adam #231725 
şu linkteki aletin/oyuncağın ismini bilen var mı?

www.youtube.com
(5) 

istanbul'da bi yer

tepedeki psychedelic adam #225453 
rumeli hisarının karşısında bi bina var akşamları ışıklandırılıyor, beyaz oluyor. kıyıda değil biraz yukarda. ne o bina?
(5) 

ters şapka - š,ž gibi

tepedeki psychedelic adam #220371 
bunu türkçe, ingilizce q klavyede nasıl yapabilirim, bulamadım.
(3) 

sql (kolay soru)

tepedeki psychedelic adam #219853 
select bName from books
where bID = (select FK_bID from RelTable where FK_aID = 1)

burda içerdeki select'ten 2 tane id geliyor. bu id'leri books table'ındaki bID'le karşılaştırıp bu kitapların isimlerini döndürmesini istiyorum ama iki tane döndüğü için "=" multiple değerlerle kullanılamaz filan diyor. nasıl yapıp da bu iki id'nin karşılığı olan isimleri döndüren tabloyu elde edebilirim? mesela içerdeki select'ten 1 id gelse doğru çalışıyor. anlatabildim umarım.
(9) 

bir rus yönetmen ismi

tepedeki psychedelic adam #219194 
genelde sürrealist ve kısa filmler yapmış sanırım. eski de bi yönetmen olsa gerek ama olmayadabilir. aslında aklınıza gelen yönetmen ismi de yazabilirsiniz ben bakarım.
tarkovsky değil geçiniz onu.
(4) 

doping internet

tepedeki psychedelic adam #216678 
burdan bizim evi son bikaç aydır abartmıyorum 30-40 defa aradılar. her seferinde istemiyoruz aramayın dediğimizde, ama ben aramadım başkası aramıştır filan diyorlar. sonuçta aynı şirketten arıyorsunuz kim aradıysa aradı. valla sinirlendim. bu aramaları önlemek için ne yapılabilir?
ayrıca bugün ben konuştum yine dedi ki, şu andaki internet bağlantınızın sözleşmesi bu ay bitiyor. dopinge geçin ilk 3 ay şöyle, sonra 5 ay böyle. değiştirmezseniz faturada beklenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz filan. ben sınırsız kullanıyorum var mıdır böyle bişey sözleşmenin bitmesi, faturanın çok gelmesi gibi filan? sözleşme olsa ve bitse bile zaten interneti keserler faturayla ne alakası var. ayrıca sanırım öyle bi sözleşme de yok zaten. varsa nerden öğrenilebilir? kota sorgulama sayfasında görünmüyor öyle bişey.
(1) 

nardis - kuledibi

tepedeki psychedelic adam #214056 
bu nardis denen yere nasıl gidileceğini tarif edebilecek biri var mı? istiklal caddesi'nden galata kulesi'ne inildiği düşünülürse nasıl gidilir. sitelerinde google map'ten göstermişler de karışık oralar biraz ben de pek bilmiyorum.
(3) 

kuzgunla karga arasındaki fark

tepedeki psychedelic adam #212919 
kuzgun simsiyah da karga böyle grili filan mı. kuzgun daha mı büyük karga daha mı küçük. sesleri de benziyor mu. aslında aynı şey değiller herhalde. nedir bunların olayı. ben komple yanlış mı biliyorum?
(2) 

diablo ii sorusu

tepedeki psychedelic adam #211661 
evet eskilerden bi soru. geçen gün tekrar kurarak eski karakterlerle oynamaya başladım da aklımda şöyle bişey kalmış: amazon'la bir silahla, skill'le filan atılan ok yaratık ölene kadar sürekli girip çıkıyordu. ben böyle bişeyi görmedim hiçbi yerde ama böyle bişeyden bahsedildiğini hatırlıyorum. oluyorsa nasıl bir silah + skill vs. kombinasyonuyla oluyordu bu? mesela sadece battle.net için mi geçerliydi böyle bişey yoksa single player'da da var mıydı? level 78 amazon var.
(5) 

kargo sorusu

tepedeki psychedelic adam #208060 
kargoyla gönderdiğimiz eşya hemen ertesi gün ulaşıyor mu yerine? hangi kargo daha güvenlidir, sorun çıkarmaz filan. kargoyu alacak olan insanın telefonu filan isteniyor mu? ben hiç bilmiyorum bu kargo işlerini.
(2) 

izmir'de bu akşamki nba maçlarını gösterecek bi yer var mı?

tepedeki psychedelic adam #206960 
yani işte dışarda bi mekan olarak.
(7) 

sözlük yavaş mı?

tepedeki psychedelic adam #203687 
sormıyım geçer dedim ama bikaç gündür böyle sanki bende sinir bozucu bi şekilde. sorun sadece bende mi acaba.
(3) 

bu melodi hangi filme/şarkıya ait?

tepedeki psychedelic adam #203340 
dün de sormuştum bulunamadı. bir de prime time'da şansımı deniyim dedim. benjamin button olabilir dendi ama değil sanırım. ya da öyleyse bile ben o filmi izlemedim, ordan hatırlamıyorum. yine de benjamin button'dan hatırlayan varsa yazsın tabii ama ben daha eskilerden bi yerden hatırlıyorum gibi.

dün sabahtan beri bilemedim sinirim bozuldu. bi filme ait büyük ihtimalle ya da bi şarkıya ve akla bi film geliyor sanki. yani benim aklıma ve sorduğum bi arkadaşımın aklına da geldi ama orda yoktu bence. havasından filan mı hatırlatıyor bilmem. neyse bu filmin ismini söylemiycem etkilemesin diye ama bi bilin şunu. burdan da aynı film ismi gelirse nerde geçtiğini de sorarım ama :) ve gelicek bence o isim. neyse bakalım. indirmeden dinleyebilirsiniz.

www.zshare.net
(2) 

bu melodi hangi filme/şarkıya ait?

tepedeki psychedelic adam #203066 
dün sabahtan beri bilemedim sinirim bozuldu. bi filme ait büyük ihtimalle ya da bi şarkıya ve akla bi film geliyor sanki. yani benim aklıma ve sorduğum bi arkadaşımın aklına da geldi ama orda yoktu bence. havasından filan mı hatırlatıyor bilmem. neyse bu filmin ismini söylemiycem etkilemesin diye ama bi bilin şunu. burdan da aynı film ismi gelirse nerde geçtiğini de sorarım ama :) ve gelicek bence o isim. neyse bakalım. indirmeden dinleyebilirsiniz.

www.zshare.net
(3) 

3. levent nerde?

tepedeki psychedelic adam #199129 
evet 3. levent'in gerçekten var olması şaşırttı beni ve ek olarak buraya gitmem de lazım. 2. levent de varmış hatta. neyse. beşiktaş, mecidiyeköy, taksim'den filan nasıl gidilir toplu taşıma araçlarıyla filan? hangisinden daha yakın olur? ya da başka merkezi bi yerden daha yakın oluyorsa ordan git de denebilir ve tarif edilecek yerden tutacak muhtemel taksi parası da söylenirse iyi olur? hatta buna ek olarak şakayıklı sokak biliniyorsa bu da tarife eklenebilir.
(8) 

basit bir ingilzce sorusu

tepedeki psychedelic adam #198659 
basit dedim de aslında şimdi insan bi oturup düşünebiliyor.

"there is a ball, a pencil and a book."

"there are a ball, a pencil and a book."

hangisi doğrudur? bir kişi birinin diğeri de öbürünün doğruluğunu iddia ediyor. bunlardan birisi de ingilizce öğretmeni gerçi. ama daha fazla insanın görüşü alınmak istendi. aslında çok önemli bi fark değil yani sorun olmaz ama hangisi doğrudur gramer olarak? ben söylemiyim düşüncemi şimdi şey olmasın.
(3) 

iş ve yüksek lisansla ilgili - duyuru tarihinin en önemli ikinci sorusu

tepedeki psychedelic adam #196393 
zaten uzun olabileceğini düşünerek hemen soruya geçiyorum.

ben ekimde bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. ve fakat çok da hoşlanıyor değilim kod yazma olaylarından. hani yazmasına yazılır da mümkünse ben sürekli kod yazdığım bi işte çalışmak istemem. ki şu aralar bunu göz önüne almadan her türlü işe başvuruyorum ve daha bulamadım o ayrı. bana iş bulun değil soru. şimdi asıl mevzuya geliyorum biraz daha.
benim her zaman aklımda ya da hayalimde desem daha doğru belki de yönetmen olmak ya da en azından film çekimiyle ilgili işlerle uğraşmak vardı ki bununla ilgili en ufak bi girişimim dahi olmadığını da üzülerek belirtmek isterim. ve evet şimdi asıl sorulardan biri bu işlerde bilgisayar mühendisine ihtiyaç duyulur mu ya da ne biliyim bu işlerle uğraşan şirketler ya da ajanslar alakalı bi bölümden mezun olmuş birini seçmekte çok mu kararlıdırlar? ki ayrıca ben şimdi kariyer sitelerinden filan iş baktığım için oralarda pek böyle ilanlar olmuyor. bu işlerle uğraşan şirketlerin başvuru kabul ettiği veya bir arada bulunduğu bi yer var mıdır?
ve film yapımı veya bu konularla ilgili deneyimim ve eğitimim de olmadığı için acaba sinema/tv veya daha alakalı bi bölümün yüksek lisansını yapsam çok mu anlamsız olur? ya da zaten bu bölüm için başvuran yüksek lisans öğrenci adayları genelde lisansta da bu tarz şeyler okumuş olacağı için yüksek lisans yapma şansım olmaz mı? mülakatta filan mesela direk elenir miyim bu yüzden?

evet bişey unutmadım umarım. bu tarz şeyler. bi fikriniz varsa veya aklınıza gelen başka bişey yazarsanız sevinirim.
(1) 

sagem modem & 64bit

tepedeki psychedelic adam #194571 
bu eski dandik modemlerinden var sagem'in. modeli sagem f@st 800/840. adsl modem. bunu 32 bit windows 7'de yükleyip çalıştırabiliyorum ama 64 bit windows 7'de olmuyor. 64bit'te yüklemek için bi setup dosyası aradım ama bulamadım. bi yerlerde olduğunu bilen var mıdır ya da 64 bit'te çalışması imkansız mı zaten?
(2) 

dreamweaver'da javascript dosyası attach etmekle alakalı

tepedeki psychedelic adam #193731 
ben pek hoşlanmıyorum böyle aletlerden ama dreamweaver nasıl bişeymiş diye bakıyım diye yükleyip ufak bikaç şey deniyim dedim. bi html dosyasına css dosyasını attach etmeyi zar zor buldum da bu javascript'i bulamadım. ama yine html dosyası içine otomatik olarak jscript bölümü koyan bişey istemiyorum onu buldum. daha önceden yazılmış bi dosyayı buna bağlamak istiyorum. neresinden olduğunu bulamadım, internetten de baktım biraz. dreamweaver cs5 bu arada.
(1) 

şu hangi dil

tepedeki psychedelic adam #192578 
अन्ध शून्यता
शून्यता

ne yazdığını sormuyorum. sadece hangi dil olduğunu merak ettim. google da bilemedi. acaba öyle sallama bişey mi ama dil de olması lazım.

edit: gerçi şimdi baktım da sanskrit herhalde. bunu hiç bilen var mı acaba buralarda. onu da sormış olıyım madem gelmişken.
(1) 

ales başvurusu - sakal

tepedeki psychedelic adam #188335 
sürekli soru soruluyor farkındayım da ben ilk defa başvuracağım için birazdan gidicem sanırım şu sınav merkezi denen yerlerden birine. ve fotoğraf da çekilecek sanırım şimdi gidersem. ama benim bir miktar sakalım var şu anda git kes öyle gel derler mi? boşuna gitmiyim öyleyse.
(5) 

klavyeye dil eklemek

tepedeki psychedelic adam #186068 
şimdi yunanca, sırpça, rusça gibi latin alfabesini kullanmayan dillerle bişeyler yazabilmek için ne yapmak lazım. o dilin paketini mi yükliycez. onu yükledikten sonra klavyede hangisinin hangi harfe denk geldiğini gösteren bişey mi var. ya da nasıl oluyor bu işler?
(1) 

izmir - dispanser

tepedeki psychedelic adam #184992 
izmir'de akciğer filmi çektirmek için dispanser lazım oldu. verem var mı yok mu kontrolü için. nerde vardır dispanser? özellikle konak, hatay tarafında olursa daha iyi olur. internet'ten baktım adres filan da bulamadım. mesela konak 1. beyler'de vardı sanki gibi bi bilgi geldi ama var mı oralarda ya da işte başka nerde var?
(2) 

izmir - askerlik tecili

tepedeki psychedelic adam #184183 
izmir'de tepecik'te yapılıyormuş herhealde bu tecil işi. tam olarak nerededir, gideceğim binanın adı nedir filan? ayrıca neler istiyorlar belge olarak? üniversiteden yeni mezun oldum. başka bişeyler varsa da aklınıza gelen yazarsanız sevinirim.
(1) 

izmir çankaya'da çıktı alacak yer

tepedeki psychedelic adam #179006 
yarın 20 sayfa kadar çıktı almam gerek. kaldığım yerden alıp gitsem çok pahalı burda. sayfası 50 kuruş filan. oralarda fiyat nasıl. nerde ucuzdur. buralardaki gibiyse başka bi yere gidip ucuzua çıkartıcam.
(3) 

body socks ne demek?

tepedeki psychedelic adam #178014 
body socks diye bişey var mı ya da? varsa nedir anlamı? külotlu çorap için kullanılır mı böyle bişey?

not: öncekinin cevabını hatırladım.
(3) 

dvd, cd

tepedeki psychedelic adam #176892 
yahu daha yeni açtığım dvd kutusundaki hiçbi dvd çalışmıyor. yani bişey yazıcam dvd'yi takıyorum çalışamıyor bi türlü. dönüyor filan bişeyler yapıyor ama açılamıyor. cd'ye yazıyım dedim. yazmanın sonuna gelip %100'de takılıyor. ikisi de yeni açıldı ama yeni almadım. başkda dolu cd'ler, dvd'ler filan açılıyor. nedir olay anlamadım sinirim bozuldu. nedir? dün de böyleydi. bilgisayar kapandı, açıldı filan yani.
(2) 

harç

tepedeki psychedelic adam #176189 
ben 4 senelik okulu 4 senede bitirdim. bütün dersleri verdim yani. ama bir miktar zorunlu stajım kalmıştı. o da okul açıldıktan sonra ilk haftanın sonunda biticek. şimdi okulun sayfasına girdiğimde yatırmam gereken harç görünüyor. ama ben hiç ders almıyorum ve bi hafta sonra da biticek işte zaten. böyle olunca o harcı yatırmak zorunda mıyım?

tabi bunu en iyisi öğrenci işlerine sormak. bugün gittim sordum da. ve gerek yok dedi ordaki kadın. ders almıyorsan gerekmez dedi. ama biraz genç gibiydi filan tam güvenemedim de ama o da aslında tereddüt etmeden söyledi gibi :) böyle bişeyle karşılaşmış olan bilgisi olan varsa bi yazarsa sevinirim. yani 5.seneye girdiği için normal harç fiyatı artıyor zaten bi de sonradan sorun çıkar da faizli filan ödetmeye kalkarlarsa iyice abarmış olur.

soruya da iddialı girmişim sanki eheh.
(1) 

last.fm - firefox

tepedeki psychedelic adam #175294 
bikaç gündür şu başkalarıyla uyumluluk yerinde unknown yazıp göstermiyor. explorer'da denedim orda sorun yok. başka firefox kullananlarda da sorun yokmuş. nedendir ki acaba? cookie filan da sildim de bi değişiklik olmadı.
(1) 

visual studio 2010 - ajax

tepedeki psychedelic adam #175164 
geçen gün de sormuştum da biraz geç bi saatte sormuştum. ondan bi daha sorıyım dedim.

visual studio 2010'da ASP.NET Ajax-Enabled Web Site denen şeyi nasıl oluşturuyoruz. listede yok. bisürü extension'lar filan yükledim yine olmadı. 2005'de hazır gelmiyor diye bazı işlemler anlatılmış onları yaptım olmadı. 2008'de hazır geliyor denmiş. öyleyse 2010'da da gelir diye düşündüm ama yok. ben mi göremiyorum acaba. nedir?

edit: soruyu da eksik kopyalamışım, düzelttim. neyse.
(1) 

livemocha - yunanca

tepedeki psychedelic adam #174723 
burdan yunancaya bakan oldu mu hiç? yunan harfleriyle tanıtıyor kelimeleri filan başka da hiç yardımcı bişey yok. hiçbişey de anlaşılmıyor. ya da ben mi yanlış anlıyorum, göremediğim bişey mi var acaba. böyle anlamsız gibi sanki.
(3) 

ege hemşirelik

tepedeki psychedelic adam #172007 
herhalde ege üniversitesi hemşirelik yüksek okulu diye geçiyormuş. bu okula kayıt nerden yapılıyordur bilen ve tarif edebilecek olan var mı? ayrıca o 525'ler paralı di mi şu anda?
(1) 

acronis

tepedeki psychedelic adam #167522 
bu disk ayırma, birleştirme vs. programını windows 7'de kullanan var mı. ben xp'de kullandım bikaç kere bi sorun olmadı ama 7'ye uyumlu mudur? olur herhalde yine ama bi 7'de kullanan filan varsa daha rahat olabilirim.
(1) 

aspx & css

tepedeki psychedelic adam #165687 
ya bi css dosyasını aspx dosyasına nasıl bağlamak lazım.
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
bunu koyucaz da nereye nasıl koyucaz.
internet'ten baktım denedim baya bişeyler olmadı.
"Only Content controls are allowed directly in a content page that contains Content controls." şeklinde hata veriyor.

edit: tamam ben master'a yazmamıştım ondan, evet.

mobil görünümden çık