(3) 

istiklal'de iskender

tepedeki psychedelic adam #506756 
nerde yemek lazım? bikaç yerde yedim leş gibiydi.
(14) 

100 liraya bimeks'ten ne alayım?

tepedeki psychedelic adam #506746 
merhaba,
elimde biraz hediye çeki vardı bişeyler aldım lazım olan geriye 100 liralık çek kaldı. bununla da iki hafta içinde filan bişeyler almam lazım ama bulamadım. ne alsam? dekoratif filan öyle bişeyler de olabilir varsa, bilmiyorum. 100 lirayı biraz aşan bişeyler de olabilir.

www.bimeks.com.tr
(2) 

bugünkü hürriyet gazetesinin arka sayfası

tepedeki psychedelic adam #504770 
gazetelerin internet üzerine aktarıldığı bi yer var mı bilmiyorum. biraz baktım da bulamadım. bugünkü hürriyet gazetesinin en arka sayfasını bi yerlerden bulma şansım var mıdır acaba?
(3) 

dolu dvd boş görünüyor

tepedeki psychedelic adam #496206 
bir bilgisayarda dolu görünen dvd diğer bilgisayarda boş görünüyor. boş görünen bilgisayarda system restore yapılmıştı. niye boş görünüyordur, ne yapmak lazım?
(4) 

metro turizmle istanbul'a geliş

tepedeki psychedelic adam #496142 
istanbul'a bir arkadaş gelecek metro turizmle. seçeneklerde istanbul (mecidiyeköy), istanbul(4. levent), istanbul (beşiktaş), istanbul (alibeyköy) vs. var. arkadaşımın taksim'e gelmesi lazım. albieyköy'de inip taksim servisine mi binicek. yoksa burda yazanlar zaten servislerin gittiği yerler, taksim'de metro turizm yok bu yüzden beşiktaş'a mı gelmesi lazım?
(4) 

beyaz eşyalarla ilgili sorular

tepedeki psychedelic adam #493773 
yeni bir bulaşık makinesi aldık en basit olanlarından. bir tane tuz hanesi var. buraya bildiğin tuz mu koyuluyor? koymasak bozuluyor mu nedir?
bir de yakınlarda ikinci elciler var. eski bulaşık makinesini söylesek gelip götürürler mi? parasında değiliz sadece gelip götürseler yeter. bi de bu eski olan bozuk. en azından bi programı öyle. bozuk olduğunu söylemeyelim di mi?
(1) 

vize isteyen/istemeyen ülkelerin en güncel halini nerden takip etmek lazım?

tepedeki psychedelic adam #491880 
türkiye'den gidişten bahsediyorum tabii.
(1) 

küçükparmakkapı'daki kafe pi

tepedeki psychedelic adam #490973 
kapandı mı noldu?
(2) 

askere gitmek için askerlik şubesine gitmekle ilgili bir-iki soru

tepedeki psychedelic adam #487208 
merhaba,
sanırım gidip belge filan verince aynı zamanda form gibi bişey de doldurucam. bu formda şu soruya şöyle cevap ver/verme diyebileceğiniz bişey var mı? ayrıca bir de sınav yapılıyor herhalde, önemsiz olduğu söylense de. bu gitmeden ne kadar süre önce yapılıyor. aralıkta gidenler için ne zaman yapılacak mesela. bu sınava giriş bir il seçeceksek onu göre seçicem de ondan soruyorum.

ayrıca kadıköy askerlik şubesi'ne gitmeyi düşünüyordum ama geçen gün bir arkadaşım sarıyer'dekinin gayet sakin, iyi olduğunu söyledi. arada önemli fark mıdı bilen var mı? sarıyer'e kadar gitmeme değer mi?
(4) 

ftp sayfası oluşturma

tepedeki psychedelic adam #486693 
daha çnce bir sitenin dosyalarına erişmek için bir ftp sitesi oluşturmuştum.
şimdi başka bir server'da benzer ayarlar yaparak başka bir site için yeni bir ftp oluşturdum. öncekinde command prompt'a ftp ftp.websitesi.com dediğimde direk kullanıcı adı soruyordu şimdikindeyse sormuyor, hata da vermiyor. biraz bekledikten sonra ftp> şeklinde alt satıra geçiyor. acaba kullanıcı adı sormadan filan ulaşabildim mi diyorum ama ls diyince listelemiyor verileri. bağlanamıyor yani. kullanıcılar oluşturuldu, izinler verildi vs.
aklınıza gelen bişey var mı, eksik kalmış olan ne olabilir?

ikisi farklı serverlar firewall'la alakalı bi durum olabilir mi nereyi ayarlamak lazım acaba orda?
gerçi şimdi baktım firewall servisi çalışmıyor zaten çalıştırıyım mı filan dedi.
(1) 

hidemyass'te amerika ip'si kullanmak.

tepedeki psychedelic adam #485120 
şurdaki listeden bir amerika ip'si bulduktan sonra istediğimiz bir siteyi bu ip'den geliyormuş gibi nasıl açıyorduk?
(1) 

hediye dağıtan twitter hesabı

tepedeki psychedelic adam #484087 
öyle büyük bişey sormuyorum. ufak ufak şeyler dağıtan. mesela biraz önce altyazı dergisinin hesabında bi soru soruldu. bilen 3 kişiye bi yıllık dergi aboneliği verilecek. bunun gibi.
(1) 

fritöz kullananlar

tepedeki psychedelic adam #483304 
içine koyduğunuz yağı ortalama kaç defa kullanıyorsunuz? değiştirdikten sonra o yağı napıyorsunuz?
(3) 

taksim'de tavla oynanabilecek mekan

tepedeki psychedelic adam #481910 
neresi vardır? bira filan olsa iyi olur da çok sıkıntı değil. pek de dandik olmasın ama.
(1) 

beşiktaş'taki pi

tepedeki psychedelic adam #481428 
yemek var mı burda?
(1) 

ofiste counter oynamak

tepedeki psychedelic adam #480886 
bütün bilgisayarların aynı domain'de olduğu bir ofiste oynanacak bütün bilgisayarlara counter yüklendikten sonra bir lan oyunu açıldığında diğer oyuncular da direk görür di mi oyunu, özel bişey yapmaya gerek yok?
(2) 

mekan sorusu

tepedeki psychedelic adam #477077 
taksim'de, kadıköy'de şu meydan ve civarındaki yerler dışında ve moda'da tavla oynayıp bira içilecek neresi vardır? açık hava olsa daha iyi olur gibi ama çok da fark etmez.
(1) 

sql server string içeren bir varchar'ı update etmek

tepedeki psychedelic adam #473670 
varchar tipinde bir kolonun şöyle bir değeri var diyelim:

asdaasd; "asdad", safa,f 35, "addsf", 'asaf'; af;

bunun yeni değerinde de böyle tırnaklı şeyler olacak
set kolon ='asdaasd; "asdad", safa,f 35, "addsf", 'asaf'; af2' dediğimizde içteki çift tırnaklar, tek tırnaklar sorun çıkartıyor sanırım. bunu nasıl giderebiliriz?
(2) 

istanbul'da güzel gözleme yenecek yer

tepedeki psychedelic adam #472333 
peynirli gözlemesi çok güzel olsun. bir gözleme ne kadar güzel olabilir ki demeyin.
(1) 

sony yetkili servisi

tepedeki psychedelic adam #470237 
istanbul'da nerde varmış bu listeyi nerden bulabilirim. sony'nin sayfasına baktım göremedim. kadıköy ya da beşiktaş'ta bilen ya da sayfada bulabiliecek olan var mıdır?

www.sony.com.tr
(12) 

askere giderken tazminat alma durumu

tepedeki psychedelic adam #469484 
böyle mecburi bi durumdan dolayı işten ayrılırken tazminat alabiliyormuşum sanırım öyle mi?
öyleyse bir yılı doldurmak gerekir sanırım. benim sigortamın ne zaman başlatıldığını yani resmi olarak ne zaman başladığımı nerden öğrenebilirim?
bir yılımı doldurmadan önce askere gideceğimi söylememeyi düşünüyorum uygun mudur?
(2) 

yüksek lisans ve askerlikle ilgili (bu seferki çok başka)

tepedeki psychedelic adam #469481 
merhaba,
bir yüksek lisansa başvuru yaptım, kabul edildim, para yatırdım, kayıt yaptırdım filan. elimde kesin kaydı yapılmıştır şeklinde imzalı bi kağıt mevcut. sonra arayıp dediler ki bu bölüm açılmıycak iptal oldu. gelip yatırdığınız parayı alabilirsiniz. ben de önümüzdeki pazartesi ya da salı gidip bu parayı alıcam. ama bu arada elimdeki bu kağıtla askerlik şubesine gidip tecil yaptırabilir miyim? diyelim ki yaptırdım, önümüzdeki sene yine bir yüksek lisansa başvursam kabul edilsem sorun olur mu ya da başka konulardan sorun çıkabilir mi aa okumuyomuş bu adam diyip sorun çıkartırlar mı?
gerçi ben şubeye gidip erteleteceğimi sanmıyorum da bi öğrenmek de iyi olur. haftasonu düşünürüm.
(2) 

yüksek lisans başvurusu

tepedeki psychedelic adam #468499 
şu anda hala yüksek lisans başurusu alan yerler var mı, nereler vardır, nasıl öğrenirim bunu?
(1) 

yunan adası tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #456009 
atina'dan sonra gidip 3-4 gün denize girip dinlenmelik bir ada tavsiye edecek var mıdır? mikonos'u düşünmüştüm önce ama ondan vazgeçtik sanırım. idra adası'nı duydum mesela. başka ne vardır, ada olmasa da kıyıda, atina'ya çok uzak olmayan güzel bi yer?
(2) 

kadıköy - caddebostan sarı dolmuşu

tepedeki psychedelic adam #454782 
fiyatı ne kadar?
(1) 

canlı müzik yapan yer tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #454233 
eskiden eloy'dur beatles cafe'dir buralarda gruplar çıkıp eskilerden çalarlardı, oturup dinlerdik filan. öyle çok kalabalık da olmazdı genelde. şimdilerde nereler var acaba o tarz 60'lardan filan şarkılar çalan canlı grupların olduğu yerler. taksim veya kadıköy olur. yaz aylarında var mı bu aralar yarın filan?
(4) 

siteyi yapım aşamasında sayfasına yönlendirmek

tepedeki psychedelic adam #452923 
elimizde sadece alan adı olan bi site var. ne kod ne bişey. bu siteye girdiğimizde yapım aşamasında sayfası görünmesi için ne yapmak lazım? host firmasına sorsak garip mi olur, nerden bulmak lazım?
bir de mümkünse şu kadar zaman kaldı gibi bi geri sayım olsunmuş.
(2) 

yunanistan'a giden otobüs firmaları

tepedeki psychedelic adam #452776 
metro turizm var sanırım, başka bildiğiniz var mı? burdan selanik ne kadar sürer ortalama? bir de sınırda pasaport/vize kontrolünde çok zaman kaybı oluyor mu yoksa havaalanlarındaki gibi midir?
(1) 

353. yüksek lisans ve askerlik sorusu

tepedeki psychedelic adam #452134 
bir yüksek lisansa başvurduk, kabul edildik başladık. bu vesileyle askerliğimiz de tecil oldu. öncelikle yüksek lisansa kayıt olunca bu otomatik oluyor herhalde askerlik şubesine filan gitmeye gerek var mı?

yüksek lisansın birinci senesi bitti ya da biterken başka bir yüksek lisansa başvurabilirim di mi bunda sorun yok? bu başvurduğum başka yüksek lisans programı tarafından kabul edildim. ilkini bırakıp ikincisine kaydoldum. bu durumda askerlik durumu ne olur? ya da ilkini bırakıp ikincisine başvurabiliyor muyum öyle? başvurabiliyorsam, diyelim seneye 2013'te ilkini bırakıp ikincisine başladım. bu durumda askerlik 2015'e mi ertelenmiş oluyor?
sorabildim umarım.
(5) 

açılmayan bilgisayar

tepedeki psychedelic adam #445114 
nasıl açayım da ulaşıyım içindeki dosyalara? safe mode ve directory services restore mode'da da denedim açılmadı. windows'un o girişteki mavili ekranı geliyor ama kalıyor orda. windows 7.
(5) 

wordpress'te unutulan şifre

tepedeki psychedelic adam #442069 
zamanında wordpress'te bi site yapılmış. admin bilgileri de yok elimizde. var bişeyler de yanlış işte. şifremi unuttum diyince kullanıcı adı ya da email diyor ki onlar da bilinmiyor. bu bilgiler nasıl elde edilebilir? orda kayıtlı email adresi bizim şirketin eski çalışanlarından birine ait büyük ihtimalle. bulmakta bi avantajı olur mu bilmiyorum.
(2) 

excel ondalıklı sayı

tepedeki psychedelic adam #442007 
bir kolona ondalıklı sayıları yapıştırıyorum ama onu tarih gibi bişeye çeviriyor. mesela 4.64 değeri Nis.64'e dönüşüyor. Bunu nasıl düzgün hale getirebiliri?. sağ tıklayıp format cells dedim ama orda da bulamadım. bir de orda 23468 gibi alakasız bir değer de geliyor bazı şeyleri seçtiğimde.
(2) 

creative mp3 çalar

tepedeki psychedelic adam #439275 
yahu creative mp3 çalar yapmıyor mu artık, yoksa türkiye'de eskisi gibi satılmıyor mu? hiç bi yerde göremedim ben.

bir de mesela aşağıdaki linklerde sony'nin aynı ürünü var biri 2gb diğeri 4gb ama 2gb daha pahalı. tek gördüğüm fark radyo. bu mudur tek fark?

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com
(4) 

ingiltere'den ne istiyim?

tepedeki psychedelic adam #435877 
bir arkadaş gelecek de getirtebileceğim ne olur acaba diye düşünüyorum. öyle çok elektronik eşya düşkünü olmadığım için telefon filan demeyin. mesela başlangıç için bir grafik tablet önerebilir misiniz? ya da mp3 çalarım bozulmuştu. oralardan mı getirtsem acaba. öyleyse hangisini? öyle çok abartı bişey de olmasına gerek yok. ya da bunlardan ayrı başka bişeyler. ne biliyim, aklınıza gelen varsa söyleyin bişeyler.
(3) 

mikrodalga fırını efektif kulanma

tepedeki psychedelic adam #435639 
ya bu mikrodalgayla ne yapbilirim doğru düzgün yiyecek bişeyler? bikaç başarısız deneme beni üzdü.
(4) 

boyner

tepedeki psychedelic adam #435128 
en kapsamlı boyner mağazası nerdedir istanbul'da? çok uç yerlerde olmasın ama. cevahir'de filan var mı mesela.
(2) 

mp3 çalar

tepedeki psychedelic adam #434478 
ben önceden hep creative kullandım. şimdi bozuldu yaklaşık 5 yıl aradan sonra yeni alıcam da hangisini alsam bilemedim. öyle büyük şeyler sevmiyorum genelde. önceki creative zen stone plus'tı.

bir de bimeks'ten hediye çekim var. markalar aşağıdaki gibi. bunlardan alınabilecek olanlar hangileridir? biraz baktım, pek ordan almıycam gibi gerçi ama bakalım.

Apple (1)
Digimax (2)
Goldplay (3)
Minton (2)
Orite (8)
Philips (12)
Piranha (7)
Radisson (3)
Sony (16)
Starcom (9)
Ttec Plus (1)
Ttaf (6)
(4) 

site üzerinde seo çalışması yapılması için değişiklikle ilgili soru

tepedeki psychedelic adam #432946 
şu anda sitede bi sayfa açıldığında gelen adres www.adc.com/page.aspx?id=1
şeklinde. ama bu seo olayının yapılabilmesi için bu satırın www.adc.com/duyuru/soru1/page.aspx?id=1 gibi bişey yapılmasını istiyorlar. yani işte siteyle alakalı kelimeler eklenecek oraya. ama sitenin önceden hazırlanışı buna uygun değil. bunu nasıl yapaiblirim fikri olan var mı? sorabildim mi onu da bilmiyorum. yani bu adrese bakınca mesela duyuru isimli bir klasörün içinde soru1 diye bir klasör (bu eklenmiş herhangi bir soru) ve onun içindeki page.aspx sayfasına gitmesi gerekir gibi ama öyle bişey olmayacak aslında tabii.

ya da ne biliyim browser'da yazan adresle aslında gidilen adres olsun gibi bişeyler de olabilir gibi.
(2) 

perforasyonun diğer adı nedir?

tepedeki psychedelic adam #430905 
bu perforasyon:
(bkz: #16775704)
(2) 

mimar sinan sinema tv bölümü nerde?

tepedeki psychedelic adam #429476 
fındıklı'da mı? değil sanki.
balmumcu'da bi yer var orası mı acaba?
(2) 

kadıköy'de atlantis sineması nerde?

tepedeki psychedelic adam #427085 
(3) 

sinema yüksek lisans ve mülakatı

tepedeki psychedelic adam #426742 
geçen gün sorduğumda hiçbir cevap gelmeyince bi daha sorayım dedim.

merhaba. haftaya salı günü marmara üniversitesi sinema yüksek lisansının yazılı sınavına ve mülakataına giricem. Ne gibi sorularla karşılaşırım? Daha önce bu okulda ve bölümde deneyimi olan var mıdır?
(3) 

yeraltı'nın oynadığı sinema salonu

tepedeki psychedelic adam #426008 
var mı hala?
(4) 

yurtiçi - yurtdışı ucuz uçak bileti

tepedeki psychedelic adam #425096 
nerden takip etmek lazım bunları?
(1) 

üds - sınav sonucunuz - a b c

tepedeki psychedelic adam #421819 
merhaba. yüksek lisans için bir belge dolduruyorum da üds seçenğinde puanın yanında "sınav sonucunuz" diye bir seçenek var ve a-b-c'den birini seçebiliyoruz. bu nedir ki. sonuç belgesinde de öyle bişey yok.
(2) 

üds söz-say

tepedeki psychedelic adam #421485 
başvurulan bölüm için ales sayısal, sözel puanları dikkate alınıyor ama üds'de böyle bir şey yok sanırım, öyle mi? gerçi üniversiteye göre hatta bölüme göre değişiyordur ama genel olarak nasıldır bu? üds'de gerçi sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri gibi bi ayrım vardı sanırım.
ve bu ales, üds belgelerini başvuru için götürdüğümüzde sadece çıktı almak yeterli di mi?
(7) 

tc kimlik no beyanı nedir? ve noterle ilgili bir soru

tepedeki psychedelic adam #421484 
tc kimlik no beyanı nedir?

ayrıca geçici mezuniyet belgemi noter onaylı çoğaltmam lazım. her noter aynı para mı alır? tahmini ne kadar tutar? ve bu tc kimlik no beyanı'nın da noterle alakası var mıdır?
(1) 

birtakım belgelerin nasıl hazırlanacağı sorusu (yüksek lisans)

tepedeki psychedelic adam #419322 
askerlik durum beyanı: bunu askerlik şubesinden alıyoruzdur herhalde. ben iki sene önce askerliğimi izmir'de tecil ettirmiştim. yine aynı yerden mi almam lazım? herhangi bi askerlik şubesi olması lazım aslında da sorayım dedim yine de.

tc kimlik numarası beyanı veya nüfus cüzdanı fotokopsinin üniversitece onaylı örneği: bu nedir? üniversiteden bişey mi almak lazım. üniversite de izmir'de. ordan öğrenci işlerine mi sorayım. tc kimlik numarası beyanı yeterli veya dediğine göre ne oluyor o?

izmir'den almam gereken bişey varsa gitmişken eksik kalmasın diye soruyorum.
(3) 

.cs dosyasından javascript variable kontrolü

tepedeki psychedelic adam #418172 
bir sayfaya ilk girişte otomatik olarak javascript vasıtasıyla açılan bir pencere var. kullanıcının sadece ilk girişinde bu pencerenin açılması lazım. bunun için sayfanın cs dosyasının başında ispostback'te bir global variable'ın değerini kontrol edeyim ona göre js dosyasındaki kodları çalıştırayım dedim ama bu iki dosyada da kullanacağım global değişkeni nasıl nerde tanımlarım. nasıl set ederim bu dosyalarda? yani session gibi ama onu kullanamadım. ya da bunu yapmak için başka bi yöntem mi izlemek lazım?
(3) 

bu karakter hani filmdendi?

tepedeki psychedelic adam #417522 
şu linkte ikinci yorumdaki palyaço karakteri.

www.last.fm

resim gif olduğu için kaydedemedim düzgün bi şekilde.

mobil görünümden çık