(6) 

kot 1 kot 2 kot 3?

tepedeki psychedelic adam #349225 
bazı daire ilanlarında kot 1 görüyordum da yanlış herhalde diyordum ama kot 2'yi de gördüm. ne bu kot?
(4) 

ev kiralamak

tepedeki psychedelic adam #348717 
kiralamak için ev bakmaya gidildiğinde neye dikkat etmeli, ne sormalı, kontratta neye bakmalı? ayrıca gece ya da gündüz gitmenin bi farkı olur mu? yani ne biliyim bu oda ışık görüyor der gösteren adam ama görmüyordur filan. böyle günün zamanının fark yaratacağı şeyler. bana böyle şeylerden bahsedin.
(3) 

bimeks'te pikap

tepedeki psychedelic adam #346728 
bimeks'te pikap filan satılıyor mu plak çalmak için? d&r'da var ya mesela satılıyor, onun gibi bişeyler vardır belki. şimdi baktım yok gibi de iyi değilim pek bu konularda, bi sorayım dedim.
(6) 

paşabahçe mağazası ya da selçuk erdem

tepedeki psychedelic adam #346528 
kafka kitabıymışçasına başlık atmak istedim.
istanbul'da merkezi bi yerlerde bildiğiniz paşabançe mağazası var mı. cevahir vs. o tarz alışveriş merkezlerinde var mıdır. selçuk erdem bardakları varmış sanırım paşabahçenin öyle mi, haberiniz var mı? ya da öyle bişey nerden bulabilirimi d&r'larda filan var mıdır, nerdedir?
(6) 

ceo'ya yılbaşı hediyesi almam lazım

tepedeki psychedelic adam #346040 
aslında mail imzalarında ceo yazsa da şirketin sahibi demek daha doğru sanırım. yılbaşı çekilişi olmuştu bana o denk geldi. kendisi boylu, kilolu biraz irice bir erkek diyebilirim. aslında klasik bişey almak istemiyordum kim çıkarsa çıksın ama böyle olunca zor oldu tabii. ne sever ne yapar onu da bilemiyorum. ne alsam ki? kravat, atkı, kalem vs. almak istemiyorum ama yine de onlar olsa da şunu, git şurdan al şeklinde önerileriniz olabilir. çünkü nerelerden bakmam gerektiğin i de pek bilmiyorum. ya da değişik şeyler de söyleyebilirsiniz. kadıköy tarafından almak istiyorum ama çok da fark etmez. direk nokta atışı yaparak şuraya git şunu al derseniz de olur. daha bile iyi olur hatta.
pek öyle ciddi takılan bi adam da değil. yani öyle takım elbiseyle filan dolaşmıyor mesela. onu da belirtiyim.
(2) 

telerik ve asp.net

tepedeki psychedelic adam #344244 
merhaba, ilginç bi sorunla karşı karşıyayım.
bir stored procedure'den bilgileri alıp telerik kullanılarak oluşturulmuş datagrid'de sp'nin döndürdüğü verileri gösteren bi sayfa vardı. buna iki kolon daha eklemek gerekti. sp'yi değiştirdim. kolonları bu sp'den gelecek olan verilere bağladım filan. sp'den istediğim veriler geliyor query'yi çalıştırdığımda ama sayfada kolonlara yazmıyor bir türlü. yanımda çalışan arkadaşa sorduğumda telerik'ten dolayı öyle anlamsız şeyler olabileceğini söyledi. datagrid'i kaldır build et. sonra yaz tekrar build et öyle dene bişeyler dedi ama bi değişiklik olmadı. sp ve dönen veriler değişmesine rağmen görünürde hiçbi değişiklik olmuyor. sebep ne olabilir böyle bişey yaşamış olan var mı önceden? denedim bişeyler ama olmadı bi türlü.
connection string, server,query vs. düzgün kesinlikle dediğim gibi. ama sp'deki değişiklikleri sallamıyor sayfa.
başka bişeyden olabiliceğini düşünüyorsanız onu da yazın.

bu arada eklediğim kolnların başlıkları görünüyor mesela sayfada. tablonun şeklinde değişiklik oluyor yani ama verileri göstermiyor.
(2) 

emlakçılar pazar günü açık olur mu?

tepedeki psychedelic adam #341773 
bence olması lazım.
(4) 

javascript'te yeni satır, setinterval

tepedeki psychedelic adam #340485 
merhaba,
setinterval fonskiyonunu kullanarak basitçe 2 saniyede bir bi cümleyi aşağıdaki satıra geçerek yazmasını istiyorum. aşağıdaki gibi yapıp writeln yerine alert koyarsam 2 saniyede bir geliyor ama böyle olunca herhalde 2 saniyede bir üstüne yazdığı için istediğim olmuyor. bunu yapmak için mouse'u her seferinde konumlandırmak mı lazım o nasıl oluyor onu da bulamadım bir türlü. ya da yapmak istediğim başka nasıl yapılabilir?
function abc() {
document.writeln("abcyi çağırdım.");
}
setinterval("abc()", 2000);

ya bi de php'de daha önce yaptığım bazı şeyler asp.net'te olmuyor nedendir anlamadım. javascript kullanma açısından diyorum. en basitinden şu çalışmıyor.
<button runat="server" onclick="setTimeout('alert(\'afsaf\')', 2000)">abc</button>
php'de şu çalışırdı ama.
<input type="button" onclick="setTimeout('alert(\'afsaf\')', 2000)" />
(4) 

c# kolay soru

tepedeki psychedelic adam #340160 
bir class'ta public int x = 0 diye değişken tanımladım.
sonra o class'ın içinde bu değişkenin değerini 1 yaptım. başka bi class'tan bu değişkene eriştiğimdeyse değeri hala 0 görünüyor. bu değişimlerin değişkene etki etmesi için nasıl tanımlamam gerekirdi. ben diğer class'tan çağırdığımda 1 değerini almak istiyorum yani bu public değişkenden.

class a {
public int x = 0;
x++;
}

başka bi dosya:
class b{
int y = a.x;
}

bu basitçe yapmaya çalştığım şey. ama y 0 oluyor böyle olunca. 1 olması lazım.
(2) 

fritöz sepeti

tepedeki psychedelic adam #339338 
böyle deniyormuş herhalde. bu ayrı olarak satılıyor mu? nerde, ne kadardır. internetten baktım biraz pek bişey göremedim sanki. başka bi ismi var mıdır. şu tel gibi, süzgeç gibi olan şeyi diyorum.
(2) 

bahariye - kafkas pasajı

tepedeki psychedelic adam #339011 
nerde tam olarak? tarif edebilecek olan var mı?
(3) 

kabataş - büyük ada

tepedeki psychedelic adam #338661 
bi yerden baktım şimdi kalkış 18.30 - varış 19.55 diyor. o kadar sürüyor mu gerçekten. sürmemesi lazım sanki.
(2) 

jquery kayan resimler

tepedeki psychedelic adam #335282 
yahu baktım baktım istediğim gibi bulamadım. atıyorum 5 tane resim var soldan sağa kayacak, mouse'u üstüne geldiğimde bu akış duracak ve ben o resmi tıklayıp bi yere gidebilicem, bu kadar. var mıdır hazırda böyle bi kod bloğu filan.
(1) 

moda kız lisesi

tepedeki psychedelic adam #333318 
bunun yerini google'dan link verebilecek olan var mı acaba. ben bulamadım. yazmıyor mu göremedim mi bilmem. valla düşündüğünüz gibi değil eheh.

tamam google linki olmasa da şunun karşısında, şuraya yakın ya da sokak ismi gibi şeyler de olur.
(2) 

kadıköy - beykoz sarı dolmuşları

tepedeki psychedelic adam #331837 
en son saat kaçta var ve fiyatı nedir?
(7) 

.net database'e bağlanma

tepedeki psychedelic adam #331801 
basitçe projenin debug klasörünün içindeki mdf dosyasına bağlanıp bir datagridview'ü doldurmasını istiyorum. dgv'a add data source diyip new connection'dan "Microsoft SQL Server Database File"ı seçiyorum burdan da browse kısmından mdf dosyasını seçiyorum ama "network related or instance specifi error.... error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified" diyor. nasıl kullanıyorduk bu mdf'yi?
(2) 

idefix'le alakalı bi soru

tepedeki psychedelic adam #331351 
idefix'te 10 kitap üstü, 100 lira üstü gibi şeylere bi hediye, indirim vs. bişeyler var mıdır şu andaki fuar tarihleri arasında ya da dışında?
(4) 

internetinde sorun yaşayan var mı - adsl

tepedeki psychedelic adam #331257 
beşiktaş, balmumcu, zincirlikuyu civarları.
(18) 

dünyanın en güzel gofreti

tepedeki psychedelic adam #330590 
dünyanın dediysem aslında türkiye'de bulunabilecek bişey olsun tabii. ama daha fantastik şeyler de yazabilirsiniz tamam. çilekli, muzlu filan gibi değişik şeyler de olabilir. yazın.
(7) 

hangi kitap

tepedeki psychedelic adam #330570 
www.idefix.com

www.idefix.com

neye göre seçim yapılacak diyebilirsiniz tabii, işte varoluşçukla ilgili iyi bi kaynak olması açısından. gerçi ben karar verdim gibi aslında da yine bi sorıyım dedim, söylemiyim şimdi. bi de kierkegaard'ın bu tarz bi kitabı yok sanırım di mi, daha kısa hikayeler ya da denemeler gibi filan.

bi de bu fiyatlar şu sanal fuar dolayısıyla mı böyle ya da böyle miydi zaten bilgisi olan var mı.
(7) 

uzakdoğu korku sineması tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #330127 
bunu kesin biliyordur diye yazmamazlık yapmayın. uzakdoğuluların şu korkulu, gizemli, hasta filmleri geyiğine sebep olan filmleri yazın.
(3) 

banka - kredi kartı sorusu gibi

tepedeki psychedelic adam #328598 
benim hsbc kartım var bi tane. hem atm kartı hem de kredi kartı gibi. iki iş için de kullanılabiliyor yani. ben bu kartı kullanmıycam artık. sonra hiç kullanmadığım halde kartım olduğu için bi ekstre, borç filan gelmez di mi? hesabıma para yatırılırsa belki keserler ama öyle bişey de yapmıycam. hesabı kapat o zaman diyiceksiniz de niye kapatıyosunuz, memnun değil misiniz, şöyle de bi seçeneğimiz var filan gibi diyaloglara girmek istemiyorum.
(15) 

uzayda sürtünme ve hareket

tepedeki psychedelic adam #328141 
şimdi bana şöyle bi soru geldi:
uzayda sürtünme var mı?

ben hava olmadığı için sürtünme de olmaz herhalde dedim ama sonrası şöyle:
uzay aracının, astronotların hareketleri nasıl gerçekleşiyor. yani en basitinden astronotların sağa sola dönmeleri filan. bir şekilde hareketine yön verebiliyorsan bir şeylerle sürtünüyor olman gerekmez mi? havanın sürtünmeyle alakası yok mu acaba desek de yer kaplayan her şeyin sürtünmeyle alakası olmalı. ayın ya da dünyanın yerçekimi bir sürtünme mi oluşturuyor.. sürtünmeyi oluşturan tam olarak ne?

bi de şöyle bişey varmış amerikalılar yazı yazamamş uzayda, ruslar kurşun kalemle yazmış. sürtünme olmayan yerse kurşun kalem de kullanamazsın? bu olay ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

--------kurşun kalem mevzusu şöyle bişeymiş. ben duymamıştım daha önce----------
amerikalıların olayı şöyle hatırladığım kadarıyla.. uzaya çıktıklarında tükenmez ya da dolma kalemin (yer çekimi olmaması sebebiyle) çalışmayacağını öngörüyorlar ve milyonlarca dolar harcayıp uzayda yazı yazmayı sağlayan bir sistem geliştiriyorlar. ruslar da bu kadar kasmanıza gerek yoktu yerçekimi yüzünden mürekkepli kalem kullanamayabilirsiniz ama kurşun kalem kullanarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz diye amerikalıları göt ediyorlar :)
bu rusların pratik zekalarının amerikalılarınkinden daha üstün oldğunu göstermek için anlatılan hikayelerden biri ama doğruluğundan emin değilim
ama yaygın bi şekilde biliniyor diye biliyordum ben bunu
--------------------------

evet böyle şeyler. bu cümlelerin bazıları bana ait bazıları değil.
(1) 

last.fm

tepedeki psychedelic adam #328043 
burada aboneliğimiz varken loved tracks radyosunu ya da oluşturduğumuz bi listeyi dinleyemiyor muyuz. dinliyorsak nasıl? o sevdiğim şarkılar radyosu eskiden vardı da şimdi yokmuş sanırım ama diğeri olması lazım gibi.
(5) 

vicdani ret

tepedeki psychedelic adam #327855 
şu vicdani ret konusunu özet geçebilecek olan var mı? vicdani ret konusunda verilecek karar filan deniyor. nedir yani istemeyen gitmeyecek mi? bu kadar basit değildir tabii. nedir olay? yani tabii daha karar verilmemiş de şu andaki durum nedir, uzak kaldım.
(1) 

vatan elmadağ şubesi nerede? - harici disk

tepedeki psychedelic adam #327386 
taksim meydanından bi tarif edebilecek olan var mı?
bi de bu harici disk fiyatları arttı di mi şimdi? öyleyse ne zamana normal seviyelere iner acaba.
(9) 

sql sorusu

tepedeki psychedelic adam #327149 
bir stored procedure içinde where kısmında alınan değişkene göre koşulun bir and kısmı olacak veya olmayacak bunu nasıl yapabilirim? bir örnek sallıyım anlaşılır sanırım.

select * from table
where col1=1
if @parameter > 0
and col2=2

yani table'da kol1'in 1 olduğu yer ve alınan değişken 0'dan büyükse col2'nin 2 olduğu yer. 0'dan büyük değilse de işte sadece ilk koşul geçerli. sorgu böyle olmalı. aslında iki where filan yazmaya da çalıştım ama öyle de yapamadım. anlatabildim umarım.

yani şöyle bişey de denedim mesela ama olmadı.
select * from table
if @parameter > 0
begin
where col1=1
and col2=2
end
else
begin
where col1=1
end
(3) 

aynı senaryo farklı yönetmenler

tepedeki psychedelic adam #325477 
böyle yapılmış bişey var mı. yeniden çekilmiş filmleri demiyorum. bi tane senaryo var işte ya da genel bi taslak diyelim birden fazla yönetmen çekiyor. yani birbirlerinin olayı nasıl aktardıklarından haberi olmıycak.
şunun gibi mesela (bkz: l'amour a vingt ans) diyicem ama aslında benim bildiğim bu da aynı senaryo değil sözlükte öyle yazmasına rağmen. ama ben de emin değilim tam.
(1) 

facebook'ta bi grup

tepedeki psychedelic adam #325465 
facebook'ta oda kiralanan, ev arkadaşı aranılan düzgün, işe yarayan bi grup var mı bildiğiniz. başka siteler de olabilir. craigslist ve couchsurfing demeyin, farkındayım.
(5) 

garanti kredi kartı ekstresi/paypal

tepedeki psychedelic adam #325198 
paypal'a dün gece bir garanti kredi kartı ekledim. ekstrede şifre olacaktı da ben ekstreyi göremiyorum. internet bankacılığı filan açık. neresinde bu garanti'nin sitesinin? ya da ekstre mail olarak gelicek de orada mı yazacak? geçen ay 5'inde gelmiş ekstrenin mail'i ama bu ay ortada bişey yok hala. nereden öğrenebilirim bu şifreyi?
(3) 

silinen bir entry üzerine beyin fırtınası (fiziksel referans)

tepedeki psychedelic adam #325047 
öyle fırtınalık bi durum yok tabii, bi soru sadece.
silinen entry'm şu: (bkz: #24642062)
geçenlerde şurda da konuşmuştuk. (git: 322296)
ve orda da bahsettiğimiz gibi evet silinen entry'min nedeni haklı gibi. yani bkz çıkarılınca cümle anlamsız kalıyor. ama bisürü şey yazmışım üstte bu bütün entry'yi çöp yapar mı? yani şimdi haksızlığa uğradım, lanet olsun gibi bi serzenişte değilim. zaten silen arkadaş da yeni moderatör olmuş üzerine gitmek istemem eheh. ama bu kadar mekanik kararlar mı verilmelidir yani? modertördeki keyfilik faktörü nerede mesela? asıl soru sizce silinmeli mi/siler miydiniz? aslında belki aynı moderatöre başka zaman denk gelse yine silmezdi. neyse bu, çok sorun yapmış değilim, şey olmasın.

ben birazdan o entry'yi düzeltip canlandırıcam. ondan buraya da kopyalıyım.

----- soru buradan önce o. kadar uzun değil aslında. -----

başlık: başucu eserleri

tek cümlelik bişeyi başucu eseri yaptılar diyenlere inanmamak lazım. bunu diyenler gelsin aha bu desin ben de bikini giyicem. hava da sıcak zaten. başucu eseri olan şey entry değil başlık zaten öyle de bişey var. ve o başlıkta yazılıp yeterince oylanmış ve başka kriterleri karşılamış uzunca bi entry'n yoksa o başlık başucu eseri olmaz. bu uzun entry'n gerekli kriterleri sağlamıştır başlık başucu eseri olmuştur. bu başlıkta o uzun entry'n yanında ufak entrylerin de varsa o da başucu eserleri listendeki başlığa tıkladığında görünür. böylece kısa entry'n de başucunda görünmüş olur ama o başlığı başucu yapan aslında yazdığın, kriterleri sağlayan uzun entry'dir. bunu 63 yıllık sözlük deneyimime ve inanılmaz analiz kabiliyetime dayanarak söylüyorum. hatta buna dayanarak şunu da söyliyim ki hiç şükela almamış bi entry başlığı başucu eseri yapamaz. hatta en az 2 tane almalı diyorum. sonra kötü de alır, zamanının ötesine de gider fark etmez. ama o şükelaları alması lazım.
ve fakat diğer yandan detaylarının açıklanmaması da iyidir diğer listeler gibi. zira 500 entry için kasanları gördüğümüz gibi böyle değişik şeyler için kasanları da görürüz büyük ihtimalle öyle olursa. onun için bunları boşverip kendine soğuk bi viski hazırla dostum.

edit: ha bir de şöyle bişey vardı unutmuşum. tek bir cümle yazdınız. yanına da bi link verdiniz. hatta belki bikaç link. bu linkler uzunsa entry yeteri kadar oylandığında başlık başucu eseri olabilir. hatta boşlukla da başucu eseri yapılabiliyordu bu yüzden. ve fakat bu bi bug. ilgili entry'yi bulursam da eklerim. evet ilgili entry şu (bkz: #18571848)
silen: gyne @ 07.11.2011 23:23:04 | sebep: "başlıktaki entry'lere fiziksel referans içeriyor: bkz ordan çıktıgında "evet ilgili entry şu...." çok anlamsız kalıyor." gerekçeli ispiyon
(18) 

itmek çekmekten kolay sanki

tepedeki psychedelic adam #323432 
di mi? işlemi tek elimizle yaptığımızı düşünelim. biz elimizi kullanarak iterken aslında bütün vücudumuzun ağırlığını vermiş oluyoruz ama çekerken sadece kolumuz el verdiğince çekiyoruz mu nedeni? ya da başka bişey mi ya da aslında zorluk açısından bi fark yok da senelerdir ben kendimi mi kandırıyorum? tekerlek filan yok.
(1) 

ie8 tablarla alakalı (kolay soru)

tepedeki psychedelic adam #322869 
bu ie'de yeni tab açınca görev çubuğunda yeni ie penceresi açılmış gibi duruyor. öyle olmasın bi tane simge olsun orada. firefox'ta istediğim gibi mesela. resme bakılırsa kolayca anlaşılır sanırım dediğim. şu anda ikisinde de birden çok tab açık durumda. bunun ayarı nerde ie'de?
resim de çok dandik çıkmış ama neyse. anlaşılıyor sanırım.
(5) 

mavi ekranı dondurmanın yolu

tepedeki psychedelic adam #322021 
bişeyler yapıyorum bi yerde mavi ekran veriyor. ama yazanları göremeden kapanıp yeniden başlıyor bilgisayar. bu mavi ekranı nasıl durduruıyım ki hatayı okuyaibleyim oradaki. ya da bilgisayar yeniden açıldığında bi yerlerde yazar mı bu. windows 7 pro.
(7) 

fenerbahçe stadının oradaki çeçen kampı

tepedeki psychedelic adam #320926 
böyle bişey okudum. ne ki bu?
(2) 

depremdeki mikrofon uzatma olayı

tepedeki psychedelic adam #319952 
sözlükte başlığı vardır herhalde ama görmedim, bulamadım. bi tane kız bulmuşlar enkazın altında da hemen birisi mikrofon uzatıp neler hissediyorsun filan demiş sanırım. show tv herhalde. bunun bi videosu filan var mı?
(3) 

bulamadığım bir entry

tepedeki psychedelic adam #315987 
yunanca isimlerde oglou bile bitiyorsa anadolu'dan göçmüşlerdir, -is, -os gibi şeylerle bitiyorsa giritlidir tarzı bi entry vardı. en fazla bir hafta içinde yazılmış bi entry olması lazım. acaba duyuruda mı okudum diye de şüphelendim ama yok değildi. yunan, isim ve ad kelimelerini kullanarak başlık aradım ama yine bişey bulamadım. böyle bişey okuduğunu hatırlayan var mı?
(1) 

harici disk tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #315778 
şöyle büyükçe kafam kadar bi harici disk almayı düşünüyorum da pek alakam yok bu konularla nasıl bişey alıyım. hem hesaplı, hem performanslı tabii. ha seagate, wd diyip bırakmayın ayrıca. büyük derken de kapasite olarak diyorum. fiziksel olarak da büyük olabilir aynı zamanda çok sorun değil.
(2) 

abd somali'yi neden bombalamış?

tepedeki psychedelic adam #315757 
gerekçe olarak ne söylendi yani? gerçek nedeni ne petrol mü var orada.
(3) 

youtube'da izlediğim videolar

tepedeki psychedelic adam #314742 
login olmuş durumdayken izlemiş olduğum bütün videoların listesi gibi bişey var mı?
(2) 

aylik akbil dolumu

tepedeki psychedelic adam #313330 
beşiktaş iskelede var mı doldurabileceğim yer?
(5) 

akşam işten dönüş saatlerinde yol durumu

tepedeki psychedelic adam #312815 
bostancı iskeleden mesela 7 gibi otobüse binsem caddebostan migros'un oralara ne kadar sürede gider ortalama? gerçi o sahilden geçen otobüs var mı emin değilim. bi de varsa dolu olur mu çok?
(6) 

değişik ayakkabılar

tepedeki psychedelic adam #312733 
ya hep böyle aynı markalar dönüyor ortalıkta. değişik, güzel bi marka ya da hatta kendi ayakkabılarını yapan güzel, uygun fiyatlı bi yer bile olabilir istanbul'da. bişeyler önerin. böyle marjinal olsun, çok acayip olsun peşinde değilim. sadece aynı ayakkabılardan sıkıldım. erkek için soruyorum ama kadın için de olur hadi.
(2) 

ortadaki beyaz saçlı adam kim?

tepedeki psychedelic adam #312198 
(3) 

internet üzerinden avea hattına yükleme yapmak

tepedeki psychedelic adam #311536 
aynen böyle yazdım google'a çıkmadı. olmuyor mu böyle bişey?
(2) 

akşam işten dönüş saatlerinde yol durumu

tepedeki psychedelic adam #311290 
kadıköy'den mesela 7 gibi otobüse binsem caddebostan migros'un oralara ne kadar sürede gider ortalama? bi de otobüsler de baya dolu olur tabii di mi.
(15) 

seksli kitap

tepedeki psychedelic adam #310326 
ama öyle değil. yani mesela bir melissa p. gibi değil dediğim. ya da bukowski'ninki gibi bi üslubu da olmasın. yani kitap tamamen bunun üstüne kurulu olmasın da gündelik yaşamda arada o da geçsin. mesela varolmanın dayanılmaz hafifliği'ndeki gibi olabilir. ansiklopedi ismi filan yazıp komiklikler de yapmayın. hadi bakalım, böyle kitap isimleri verirseniz sevinirim.
(1) 

kel film eleştirmeni

tepedeki psychedelic adam #309195 
sinemadaki reklamlarda gördüm. adsl reklamında oynuyordu. adı da yazmıştı ama unuttum. kim ki acaba?
(4) 

database transferi

tepedeki psychedelic adam #309093 
mysql'de oluşturduğum bi database var. bunu export ettim .sql uzantılı olarak. sql server'a attach edecektim ama o .mdf uzantılı bi dosya istiyor. mysql'de seçeneklere baktım .mdf uzantılı olarak export edemiyorum. nasıl olacak bu işler?
bir de sql server mangament studio denilen yerdeki database'ler bilgisayarda nerede tutluyor?
(4) 

ıslak ayakkabıyı kurutmak

tepedeki psychedelic adam #308981 
dün bütün gün yağmur altında kalış bir ayakkabıyı nasıl kurutabilirim. yarına kuruması lazım. bu havada kendi kendine kurumaz gibi ama. bir de dün giymiyordum öyle dışarda kalmış, ıslanmış. spor ayakkabısı bi de.

mobil görünümden çık