(1) 

istanbul'da birkaç yer tarifi

tepedeki psychedelic adam #165551 
başlangıç noktası tepeüstü ya da çakmak köprüsü ve toplu taşıma araçları kullanılarak,

- kozyatağı carrefour'a nasıl gidebilirim? google'dan baktım içierenköy carrefour yazıyor bunlar aynı şey herhalde. aslında tam olarak çolakoğlu plaza'ya gitmem gerekiyor. carrefour'un karşısındaymış, yanında finansbank varmış filan. bi de ne kadar sürer oraya gitmek ortalama?

sonra burdan da yine kozyatağı'ndaki ptt hastanesi'ne nasıl giderim? gerçi baktım az çok tahmin edebiliyorum yerlerini ama.

- nişantaşı'na nasıl giderim? önce mecidiyeköy'e gidip ordan metroyla osmanbey'de inip öyle gidiyim diyorum. yani osmanbey'den sonra anlatırsanız iyi olur. burda da tam olarak gitmem gereken yer valikonağı caddesi'nde bina pasajı. osmanbey'den aşağı inince direk bu caddeye geliyorum herhalde ama pasaj nerdedir, yakınlarında ne vardır filan.

bir de tepeüstü'nde kamil koç vardı eskiden yok mu artık. onun eski yerinde ulusoy var herhalde şimdi.
(1) 

imdb araması

tepedeki psychedelic adam #163839 
ben pek iyi değilim de bu arama işlerinde. imdb'de filmlerin plot keywords kısmında yani evet o spoiler alert yazan kısmında bi arama yapmak istiyorum ama advance search'e girdim bulamadım. gerçi onun üzerinden bi arama koymamış olmaları da normal ama ben de spesifik bişey aramak istiyorum. yani korku, komedi gibi genel şeyler değil de daha özel şeyler. onun aramasını nasıl yapabilirim?
(3) 

istenen zamanda otomatik mail göndermek

tepedeki psychedelic adam #162881 
gmail'de mesela bi mail yazıp taslaklar'a kaydetsek sonra şu gün şu saatte bu adrese gönder gibi bi ayarlama yapabiliyor muyuz? ya da başka bi mail'le de olur.
(7) 

connection string

tepedeki psychedelic adam #161792 
benim sql server management studio ve visual studio kullanarak yaptığım bi uygulama var diyelim. bu server'daki bir database'e ulaşmak için bize otomatik bir connection string oluşturuluyor. o da şu şekilde:

"Data Source=Bilgisayarınİsmi(ve aynı zamanda srever'ın ismi de oluyor bu);Initial Catalog=Databaesinİsmi;Integrated Security=True";

ama ben database'ime bu mangement studio'dan değil de bilgisayarın içine koyduğum herhangi bi yerden ulaşmak istiyorum. hatta uygulamanın exe'sinin olduğu yere database'imi koyup ordan ulaşmak istiyorum. connection string'im nasıl olmalı böyle olunca?
(3) 

matematikle alakalı 2 soru

tepedeki psychedelic adam #161342 
- 1'den 10'a kadar olan sayılar kullanılarak toplamı 30 olan kaç küme bulunmaktadır.
(burda kümelerde elemen sayısı kısıtı da yok. 30'tane 1 veya 28 tane 1 ve 1 tane 2 vs. şeklinde gidebilir)

- 50 kişinin bulunduğu bir ortamda 3 kişinin aynı günde doğmuş olma olasılığı kaçtır.

sonuçlar çok küçük, çok büyük çıkabilir. işlemi sonuçlandırmasanız da yöntemi, nasıl çözülebileceğini filan yazarsanız sevinirim. bir de elimde sonuçlar yok.
(1) 

nyquist bandwidth, shannon capacity formula

tepedeki psychedelic adam #159305 
nedir bunlar en basit haliyle bi yazabilecek olan var mı. formül filan yazıyor orda ama formül de istemiyorum. nedir bunlar nerde, ne amaçla, nasıl kullanılır. detaya girmenize gerek yok. mesela nyquist'in örneklerle alakası var herhalde ama neyin örneğini alıyoruz ne yapıyoruz. her sınavda çıkıyor bi öğrenemedim şunları.
(2) 

maçka küçükçiftlik park ve yann tiersen konseri

tepedeki psychedelic adam #158622 
bu park beşiktaş'tan taksim'e çıkarken dolmuştan gördüğüm lunapark mı tam olarak. ya da ona yakın bi yer mi ya da neresi bunlardan alakasızsa. bir de bilet alan varsa konsere saat kaçta yazıyor bilette. biletix'te 6 yazıyor ama erken o baya yanlış mı acaba. genelde akşam 9'da başlıyor konserler. ona göre otobüs bileti alıcam da onun için soruyorum.
(2) 

winamp'la alakalı

tepedeki psychedelic adam #158619 
winamp'ta bi playlist'in içinde arama yapamıyor muyuz? yapabiliyosak nasıl oluyor?
(4) 

ubuntu'yu kaldırmak

tepedeki psychedelic adam #157049 
bilgisayarımda xp yüklüydü. onun üstüne ubuntu kurmuştum. yani xp açıkken program ekle/kaldır'da direk ubuntu görünüyordu ve ordan kaldırılabiliyordu. geçen gün win7 kurdum. önceki işletim sistemlerini ellemeden kurmuş win7'yi. yani en azından açılırken şöyle bi liste var:

previous version of windows
win7
ubuntu

ben 1. seçeneği seçsem de 3. seçeneği seçsem de ubuntu açılıyor. win7'yi seçince de win7 açılıyor. ama win7'nin program ekle/kaldırında görünürde ubuntu yok. işte previous version of windows demesine rağmen ordan da ubuntu açılıyor. noldu bunlara, ubuntu'yu nasıl kaldırırım? your uninstaller'da baktım belki orda görünür diye onunla da olmuyor.
(1) 

wmp 12 ve winamp

tepedeki psychedelic adam #156843 
bu windows media player 12'de bi listenin istediğimiz yerine şarkı ekleyemiyor muyuz? yani bi şarkıyı sürükleyip çalmakta olan listenin içine attığımda en sonra koyuyor ama ben bıraktığım yere koymasını istiyorum, olmuyor mu? ayrıca şarkıların tag'lerini değiştirebiliyor muyuz bunda? eski wmp'de şarkıyı sağ tıklayınca advanced tag editor diye bi seçenek vardı mesela.

ayrıca wmp'de oluşturduğum wpl uzantılı bir playlist'i winamp'ta çalıştırabilir miyim? winamp'ta oluşturulan playlistler m3u uzantısıyla mı kaydediliyor? winamp'ta tag düzenleme olanağı var mı?
(3) 

sqlserver'daki database'i kopyalamak ve facebook'ta tag'lenmekle alakalı soru

tepedeki psychedelic adam #156625 
1 - sqlserver'da oluşturduğum bi database'i kopyalayıp başka yere taşıyamıyorum. alakalı hiçbir program açık olmamasına rağmen başka birisi ya da program tarafından kullanılıyor diye uyarı verip taşımıyor. bilgisayarı ilk açtığım anda denememe rağmen böyle. bir projenin setup'ını oluşturmak istediğimde ve bu database'i de içine koymaya çalıştığımda aynı sorun ortaya çıkıyor. neden böyle, çözümü nedir?

2 - taglendiğimiz fotodan remove tag yaparsak fotoğrafı ekleyen kişinin onaylaması gerekiyor herhalde di mi? bir de komple tag'lenmemi engelleyecek bi ayar var mı?
(2) 

oyun, film tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #155605 
lanetli ev, köşk vs.nin olduğu oyun veya film önermenizi bekliyorum. film shining, el orfanato, oyun olarak silent hill the room gibi ve hatta bu tarz gerçekten yaşamış adamlarla ilgili olursa daha iyi olur. mesela erzsebet bathory, rasputin filan gibi insanlarla alakalı. ilk anda aklıma gelen isimleri yazdım.
(4) 

270-670 izmir, eshot filan..

tepedeki psychedelic adam #154150 
şimdi bu inönü kapanınca bazı hatlar da kaldırılmış herhalde. siteye girdim baktım 270, 670 görünürlerde yok kalktı mı bunlarda? öyleyse nasıl ulaşılacak bu okula hatay'dan filan. başka bi otobüs kondu mu yoksa konak'a ordan buca'ya ordan tınaztepe'ye gibi zorlu bi yol mu izlenecek önümüzdeki sıcak yaz okulu günlerinde. var mı bilgisi olan?
(2) 

linkteki filmin ismini bilen var mı?

tepedeki psychedelic adam #148214 
www.youtube.com

eski bi film.
(7) 

izmir'de gözleme

tepedeki psychedelic adam #147794 
öncelikle şu anda aç olan insanlardan özür dilerim :) ben de açım şimdilik de aklıma gözleme geldi nedense. nerde yenebilir gözleme izmir'de? ama böyle güzel olsun baya. şimdi gitmicem tabi de aklımda bulunsun.
(3) 

pasaportla alakalı

tepedeki psychedelic adam #147256 
pek alakam olmadığı için bu konularla bilmiyorum hiç. şimdi biraz bakındım biyometrik pasaport denen şeyler gelecekmiş. ben bu hafta içinde başvursam pasaport için eskisi gibi ucuza mı alıcam yoksa bu yenilere mi başvurmak zorunda bırakılıcam. çünkü bu yeni pasaportlara başvuru 23 mayısta başlaycak diye bişey okudum. yani bugünden sonra artık ben pahalıya mı alabilirim pasaportu. 1 haziranda değişeceği için bu hafta içinde almanın daha ucuz olacağını düşünmüştüm ama artık öyle bi şansım yoksa hafta içinde hiç uğraşmıyım ondan soruyorum. bi de yeni fiyatlar, eski fiyatlar filan nasıl onu biliyorsanız onu da söyleyin

bi de daha genel olarak çeşit çeşit pasaport var. ben gayet düz bi insan olarak hangisini alıcam. bu pasaport alma işlemleri hangi kurumdan başlatılıyor filan bu tarz şeyler hakkında bilgi verirseniz de sevinirim.

bir de ne kadar sürede çıkıyor ortalama olrak bişey söylenebilir mi. izmir'deyim belki alakaldır.
(3) 

şunların ingilizceleri

tepedeki psychedelic adam #146726 
iş ve işçi bulma kurumu
devlet planlama teşkilatı
devlet istatistik enstitüsü hane halkı işgücü anketleri

bunları bir şekilde çevirebilirim ama asıl karşılıklarını yazsam daha iyi olur sanki. gerçi sonuncusunun öyle bi karşılığı yoktur herhalde ama.
(2) 

gittigidiyor ve benzeri sitelerle alakalı

tepedeki psychedelic adam #142419 
böyle insanların birbirlerine bir şeyler satmalarına aracılık eden sitelerde satılan bir malın hatalı, yanlış çıkmasına karşı yani kullanıcıların birbirini dolandırma ihtimaline karşı diyelim nasıl bir önlem alııyorlar. yani demek istediğim "bu siteyi kullanarak sahip olduğunuz ürünlerdeki aksaklıklardan sorumlu değiliz" tarzı bi yazı koymak sitenin bi yerine yeterli oluyor mu yoksa böyle bir yazı koymanın yanında hukuksal bişeyler yapıp işte notere veya neresi ilgilieniyorsa böyle yerlere gidip bazı işlemler yapıyorlar mı kendisini bu tarz şeylerden soyutlamak için. birisi sizin sitenizideki birisi tarafından dolandırıldım diye şikayet etse işte sadece sitedeki yazı yeterli mi yoksa öyle hukuksal bi belge var da onu mu gösteriyorlar mesela.
(3) 

elektronik devresi sorusu

tepedeki psychedelic adam #139402 
rlc olur, norton, thevenin, kirchoff vs. olur elinde lab ortamında uygulanması kolay olan bi devre sorusu ve çözümü olan varsa ve bana yollayabilirse sevinirim. burdaki önemli sözcük "kolay", uygulanabilirlik ve çözülebilirlik açısından.
(7) 

biletix'ten gelen mesaj

tepedeki psychedelic adam #138192 
ilk mesaj:

biletix teşekkür der ref:6prdm fenerbahçe - beşiktaş şükrü saraçoğlu s. 18-04-2010 2 bilet fnaf sıra:20 iyi eğlenceler.

yaklaşık iki saaat sonra gelen ikinci mesaj:

fenerbahçe - beşiktaş biletinizi stadyum gişesinde yaşanacak yoğunluktan dolayı maçtan bir gün öncesine kadar biletx gişelerinden teslim almanızı rica ederiz.

nedir şimdi ben bilet mi kazanmışım 2 tane maça. hiç maça bilet almayla alakalı bi girişimim de olmadı. mail de gelmiştir herhalde o zaman dedim de baktım bi haber yok. siteye girdim kullanıcı hesabımla orda da görünürde bişey yok. kazandıysam satmak için duyuru açıcam da ondan soruyorum :)
(4) 

karmaşık sayı

tepedeki psychedelic adam #137157 
1/(2+j) = (2-j)/5 midir?
ya da nasıl bir eşitlik var bunların arasında karmaşık sayılı ifadeyi paya çıkarmak istersek.

ya da

(300 + 400j) / (60 + 30j) ifadesi nasıl 10/3*(2+j) 'ye dönüşüyor onu da açılayabilrsiniz ki yanlış bi dönüşüm olabilir belki burda.
(10) 

sayın yetkili'nin ingilizcesi

tepedeki psychedelic adam #136789 
evet yetkili yerine ne yazmak lazım, ne kullanılır? authorized, entitled filan geldi aklıma ama bıunlar olmaz gibi. ayrıca bunun devamında da böyle resmi gibi kelime sorularım olabilir belki. bitince de soruyu editlerim :)
(1) 

sözlüğün geceki şaka girişimi

tepedeki psychedelic adam #135469 
o garip karakterler ne zaman normale dönüştü. sabah baktığımda da öyleydi hala ve o saçma başlıklar, onun altındaki entry'ler vene oldu? o başlıkları açanlara ve altına entry yazanalara bişey yapıldı mı?

başlıklar hala duruyor herhalde şimdi baktım da önce fark edememiştim.
(4) 

duyuru overload filan

tepedeki psychedelic adam #135166 
son zamanlarda daha çok hata vermeye başladı di mi sayfa? sunucu değişkliği olmuştu da o zaman sorulmuştu performans konusunda problem var mı filan gibi de ondan yazıyorum bunu. gerçi hala deneme aşamasında herhalde ama sadece bana özel bişey değil herhalde.
(3) 

şarkı tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #134923 
polyushko polye, ochi cornie, tuna dalgaları gibi böyle vals gibi ama old school çingene müziği gibi - ki tabi ki şu anda salladım böyle bir türü ama örneklerdeki şarkıları biliyorsanız anlamışsınızdır bence - böyle şarkı isimleri söylerseniz, hatta böyle şarkıların toplandığı ya da sevebileceğimi tahmin ettiğiniz albüm filan varsa da söyleyebilirseniz sevinirim. söylenecek olursa şarkıları yine bilirim gibi geliyor ama umarım bilmediğim şeyler de söylersiniz :)
(4) 

information technologies'le ilgili bilgi

tepedeki psychedelic adam #134887 
yani genel olarak biliniyor bişeyler de mesela bi iş başvurusunda filan çalışmak istediğiniz departman kısmında "teknik bölümler (it, network)" diye geçiyor. şöyle bi bakıyorum database management'ını, data mining, web mining gibi şeyleri filan bunun içine koyarlarken işte network ve daha donanımsal şeyler de bunun içindeymiş gibi gösteriliyor. bunların hepsi buna mı dahil edilmiş durumda yoksa ben yanlış bişeylere mi baktım. asıl merak ettiğim bu mining departmanları buna mı dahil oluyor? şirketten şirkete değişir mi bu olaylar?

bi de sadece devlet üniversitesi olarak itü'de mi var. ararken baktım itü'nün bi sayfası denk geldi tezsiz yüksek lisans programı sayfasıymış mesela baktığım yer. bi bölümün hem tezsiz hem tezli yüksek lisan programı olmaz herhalde di mi bi üniversitede.
tezsiz ve tezli arasında tez yazmamk dışında ne fark vardır dicem ama giderek dallanıyor soru. yani avantajı, dezavantajı nedir gibi. burda kesiyim o zaman.
(6) 

internetten alışveriş

tepedeki psychedelic adam #134799 
bu konuda aslında cahil olduğumu ve pek kullanmadığımı anlayacaksınızdır. acaba ziraat bankasında bulunan krediden gelen paramla internet üzerinden alışveriş yapabiliyor muyum? yani bi tek ordan para çekmek için gerekli olan bi kart var alakalı olarak. yoksa illa kredi kartı mı gerekir. ziraat bankası olmasa da herhangi bir bankada bulunan parayla alışveriş yapabilmek için kredi kartı mı gerekir illa. gerekmiyorsa nasıl kullanılabiliyor ordaki para?
(1) 

mysql'de db import etmek

tepedeki psychedelic adam #133268 
resimdeki dosyalar var. bunlar daha önce yine mysql kullanılarak oluşturulmuş database'in parçaları ama import edemiyorum. gerçi anket, sorular ve cevap tablo gibi sanki db.opt denen şey de import edilemiyor. database'in adını da bilmiyorum. eksik dosya mı var acaba ya da nasıl? bi de import ederken sql compatibility mode'da mysql323 ve mysql40 diye bişeyler var. bunlar nedir hangilerini seçmek lazım. gerçi her türlü denedim olmadı da. ama mesela mssql database'ini import edebildim.
(2) 

alsancak'tak punta'nın yanındaki yer

tepedeki psychedelic adam #132632 
şimdi alsancak'ı görünce tekrar aklıma geldi. ne zamandır hatırlayamadım. punta'nın iki tarafına da bişeyler yapıyorlar şimdi. bunlardan köşede olanın yerinde eskiden ne vardı. yani yine bar filandı herhalde ama ismi neydi. kime sorduysam her yanından geçişimde kimse hatırlayamadı.
(6) 

alice in izmir

tepedeki psychedelic adam #131132 
bu alice 3d ve dublajsız olarak türkiye'de yok tamam da izmir'deki 2d'ler de dublajlıymış diye bişeyler duydum. doğru mudur, nedir? bi de 3d bi tek çiğli kipa'daymış herhalde. gerçi dublajlı gitmem de bunu da sormuş olayım.
(1) 

twitter'da mesaj gönderme - kolay soru

tepedeki psychedelic adam #130988 
mesaj gönderme değil de birine bir şey soracaktım. sayfasına gittim de öyle yazılabilecek bi yer göremedim. alakasız olsa da son yazılan şeyle en son yazdığı şeye reply diyip mi yazıyorum ya da nasıldır. sırf bi soru sormak için şu anda twitter hesabı açtım da hiç bilmiyorum.

edit: bakalım olmuştur herhalde.
(4) 

okültizmle ilgili kitap

tepedeki psychedelic adam #128709 
mesela şöyle bi kitap varmış "a history of magic witchcraft and occultism" işte bu olayların tarihiyle ilgili bi kitap herhalde. bunu da şu anda gördüm mesela. bu konularla ilgili kitaplar kitapçılarda da pek bulunmuyor herhalde. nerelere bakmak lazım. ve bu konularla ilgili başka kitap tavsiyeniz varsa onları da görmek isterim. kolay bulunabilen bişeyler olsa hatta işte yerini filan da söyleseniz iyi olur. izmir'deyim ama istanbul da olur. türkçe olur, ingilizce olur.

kötü emellerimi artık gerçekleştirme zamanının geldiğini düşündüğümden değil de meraktan soruyorum, yanıtlamaktan çekinmeyin :p
(2) 

zeki müren filmi

tepedeki psychedelic adam #126322 
hani "al sana bomba hain düşman" tarzı bi replik ve sonrasında bombayı atma sahnesi olan bi sahneyi içeren film. hangi film acaba bu? ya da o sahneyi içeren bi link filan var mı en azından? ya da aslında hiç böyle bi sahne, film olmadı mı? yalan mı? ama yok ben izledim diye hatırlıyorum o sahneyi bi yerlerde. burda soruldu diye de hatırlıyorum sanki eskiden ama bulamadım. sözlükte de baktım ama belki gözümden kaçmıştır.
(1) 

şarkı tahmini

tepedeki psychedelic adam #125947 
arkadaş bi şarkı sordu ben bilemedim. az da bilgi var. şöyle;

- eski sanırım
- yavaş
- nakarat nobody cares diye bitiyor
- bilindik bişey aslında
- erkek söylüyor

aslında şu anda bişeyler çağrıştırdı gibi ama yine bulamadım.
(5) 

birtakım ilaçların kullanımı (verrutol - rivanolum)

tepedeki psychedelic adam #125603 
bu verrutol'u doktor anlatmıştı da şimdi unuttum gibi oldu biraz. burdan sorıyım dedim ama önce sözlükten baktım. orda da bişeyler yazıyor. günde bikaç kere sürülüecek bu yazıyor da doktor mesela böyle bikaç tanesini sürdükten sonra komple hepsini önce biraz sıcak - ılık suda bekletip çıkar demişti sanki. ama burda sürmeden önce sıcak - ılık suda bekletin filan yazmışlar. bi de her sürüşten önce öncekini çıkarın filan. doktorun bana dediğini tam hatırlayabilsem sormıcaktım da soruyorum işte. bir de bunu sürdüm ve sonra kaldırdım diyelim. o zaman alttan daha canlı olan deri gelmicek mi? bu canlı deriye tekrar sürersem direk acımaz mı?

bi de rivanolum'un hazırlanışı için doktor bişey dememişti de eczanede stajyer sanırım 100'lükle karışıtırıp sürceksin filan dedi. neyle karıştırcağımı filan da söylemedi. ben de neden sormadıysam. şimdi internetten baktım da 1 litre suya bi 1gr. karıştırılıyormuş herhalde öyle mi? zaten 1gr'lık ölçülerde satılıyor.

farklı yerlere sürücem tabi bunları ayrıca.
(4) 

basit mssql server'la alakalı soru

tepedeki psychedelic adam #122952 
visual studio 2008 professional ve mssql server 2005 developer edition kurdum da. en basitinden server'daki bi table'ın içeriğini datagridview'e yazdırıyım bakıyım dedim ki server görünmüyor. management studio'ya bağlanabiliyorum ayrı olarak ama datagridview'e data source eklemek için bi database seçmem lazım ve onun için de server'a bağlanmam lazım tabi. bunun için adımları izleyip new connection dediğimde orda server görünmüyor. resimden daha iyi anlarsınız sanırım. daha önce direk çıkardı sanki orda. bişeyi yapmayı mı unuttum acaba. baya zaman geçmiş anlaşılan en son buralara uğrayışımın üstünden.
(5) 

filmden screenshot'ı kaydedince yok oluyor??

tepedeki psychedelic adam #121880 
evet bir filmden görüntüyü printscreen'le alıyorum paint'e yapıştırınca da görebiliyorum sorun yok ama kaydedince bi anda simsiyah oluyor öyle kaydediyor görüntüyü nedendir acaba? filmi durdurarak ve devam ederken denedim ikisinde de aynı. ama mesela masaüstünün filan screenshot'ını alıp kaydedince sorun olmuyor.

hatta şu anda denedim, tam ekran yapmadan filmi kaydedince sadece filmin olduğu kare siyaha dönüşüyor diğer masaüstümdeki şeyler filan duruyor. garibime gitti, olmazdı böyle.
(7) 

jpeg'e yazı eklemek

tepedeki psychedelic adam #121183 
photoshop bilmiyorum. irfanview var ama onda eklenebiliyor mu eklenebiliyorsa nerdendir bulamadım. bi de font ekleyebiliyor muyuz yapılabiliyorsa irfanview'da. ya da online yapabileceğim bi yer var mı. ya da başka basit bi program filan.
(2) 

pilli bebek - noxx bornova'da nerde?

tepedeki psychedelic adam #118702 
geçen sefer de burda bi soru olmuştu pek kimsenin haberi olmamıştı filan. duyurmuş da olıyım. pilli bebek kısa bi aradan sonra tekrar geliyormuş bu akşam izmir'e. noxx'taymış ama orası nerdedir bilmiyorum. gerçi dungeon civarlarında olduğuna dair bişeyler duymuştum sanki ama.
(2) 

birtakım gülme sesleri

tepedeki psychedelic adam #118540 
kahkaha olur, normal gülüş olur böyle uzun değil de çok kısa da değil sample denir mi artık bunlara da bilmiyorum. bunların bulunduğu bi paket bişeyler var mıdır. nasıl aratılır onu da bilemedim.
(5) 

amorti değerlendirme zamanı

tepedeki psychedelic adam #118518 
bana bu yılbaşı çekilişinde amorti çıktı. şimdi bu elime yeniden gelen zengin olma fırsatını kaçırmak istemiyorum açıkçası. bu amortinin karşılığı bi bileti hemen sonraki çekilişe kadar mı almak lazım yoksa istediğimiz zaman alabilir miyiz? hemen almak lazımsa bi dahaki çekiliş ne zaman? ayın 9'lu günlerinde çekiliyor gibi kalmış aklımda sanki ama yarın mıdır yani acaba? bir de hayata yeniden umutla bakmamı sağlayan tüm milli piyango idaresi çalışanlarına teşekkürü borç bilirim.
(1) 

keçi derisi kokusunu gidermek

tepedeki psychedelic adam #117146 
elimde keçi derisinden bi ayakkabı var. hatta çarık desem daha doğru olur. neyse bu 2 gündür balkonda duruyor. yağmurlar yağdı, rüzgarlar esti koku duruyor ama hala. nasıl giderilir bu? bi de yeni boyanmıştı iki gün önce o bile kurumamış tam. o da başka bişey.
(1) 

kaynak kod ihtiva eden site, forum vs.

tepedeki psychedelic adam #116365 
böyle kullandığınız, başarılı bulduğunuz bi yer var mı? ben daha çok machine learning, artificial intelligence, data mining algoritmalarının kodlarıyla alakalı bişeyler istiyorum ama daha genel de olur bildiğiniz. google demezseniz sevinirim.
(2) 

i'll follow you into the dark

tepedeki psychedelic adam #114641 
bugün duydum da bir kadın söylüyordu. kim ki acaba o bilen var mı? yine orijinali gibi sakin sakin gidiyordu şarkı.
(2) 

fuzzy logic algoritmasi

tepedeki psychedelic adam #114485 
elinde bu algoritmanin isleyisini, nasil calistigini anlatan guzel bi kaynak bulunduran ya da surda cok guzel anlatiyor bak diyen var mi acaba? dogruyu soyliyim ben aramadim ama bu algoritmayla ilgili biseyler yapacagimiz arkadaslar aradik, bulamadik; hep bu algoritma kullanilarak yapilmis uygulamalar var filan dediler. ondan ben de buraya soriyim dedim. bi yardim edebilirseniz cok iyi olur.
(5) 

anket gibi - turkcell & avea

tepedeki psychedelic adam #114023 
avea'sı olanlar bilir. son zamanlarda turkcell'den avea hatlı telefonlara mesaj gelmeye başladı ara sıra. bugün bunu konuşurken bir kısmımız bunun turkcell'in gurursuzluğu bir kısmımız da avea'nın gurursuzluğu dedik. ve evet gurursuzluk lafını kullandık hep ki bunu da eziklik yerine kullandık herhalde, neyse. sizce hangisinin gurursuzluğu? evet anlamsız bi muhabbet aslında ama sıkılmak diye bişey de var. bu arada ben o mesjları hiç okumadım. içeriğini bilmiyorum da işte turkcell'in avea kullanıcılarını kendi tarafına çekmek amaçlı bişeyi tabii.
(4) 

izmir'de 95 ve diğer birtakım yerler

tepedeki psychedelic adam #112827 
1 - izmir karataş civarında bir bölgeye 95 denyiormuş. nedir bu 95? sözlükte bi kahvehaneden dolayı öyle dendiği yazılmış. evet böyle bi yer de varmış ama sadece o mudur sebebi? nedir bu 95? meraktan soruyorum sadece.

2 - ben artık dışarı çıktığımda oturduğum yerlerden sıkılmaya başladım herhalde ya da genelde her yerin benzer düzende olmasından. işte sandalye, masa bi sürü insan filan. bana böyle mümkünse yumuşak koltukları olan (şu armut tipli şeylerden bahsetmiyorum, bildiğin koltuk) ya da ne biliyim sandalyenin rahatsızlığından kurtaracak bi oturma düzeni olan, genelde tenha ve loş olan ve çok da gürültülü olmayan bi yer tabi. böyle gidip rahat rahat oturabileceğim, diğer yerlerden farklı bir yer tavsiye edebilecek olan var mı? büyük ihtimalle bilirim diye düşünüyorum söyleyeceğiniz yerleri ama belli de olmaz tabi. yeni açılmıştır, bişey olmuştur. aklınıza geleni yazmaktan çekinmeyin. alsancak ya da bornova'da olursa da iyi olur.
(10) 

izmir taksi parası tahmini

tepedeki psychedelic adam #111576 
sevinç pastanesi'nden karataş lisesi'ne ne kadar tutar tahminen taksi? bi de gece filan fark etmiyor di mi artık? fark ediyosa da gece ne kadar tutar?
(5) 

iso'yu cd'ye düşük hızda yazabilen program

tepedeki psychedelic adam #110438 
nero ve infrarecorder isimli bi programla denedim ama iso'yu en düşük 10x hızla cd'ye yazabiliyorlar. benim 4x ya da mümkünse daha düşük bi hızda yazmam lazım. bi de mesela nero'yu cd takmadan açtığımda 1x'e kadar seçenekler oluyor ama cd takınca en düşük seçenek 10x. bu cd ile mi alakalı? başka türde bi cd mi başka bi program mı lazım? nasıl yazımca ben böyle düşük hızda?
(2) 

log'tan ln'e basit soru

tepedeki psychedelic adam #109270 
mesela log 2 tabanında 3/5 'in ln'li karşılığı nedir? benim aklımda direk ln3/ln5'e eşitmiş gibi kalmıştı ama yanlış kalmış. hesaplıyım dedim onu da yapamadım. unutmuşum hep. x'e eşitleyip iki tarafın ln'ini alıyoduk, bişeyler yapıyoduk herhalde. nasıldı? gerçi aradaki işlemler lazım değil bana direk ln karşılığı yeter aslında ama aradaki işlemleri yazarsanız da olur. merak ettim.

mobil görünümden çık