(6) 

yine xampp, apache-php-mysql filan

tepedeki psychedelic adam #71952 
xampp kurdum, apache olsun, mysql olsun running görünüyor panelde fakat nerden mysql server'a bağlanıp da database'ler tablolar filan oluşturacağım? yandaki admin butonuna bastım ve açılan pencerede de bununla alakalı işlemler yok sanki. ya da ben mi göremedim? sonra bunu kaldırıp bu üçünü ayrı ayrı indirip birbiriyle ilişkilendirerek kurulumu vardı internet'ten arattığımda, onu yapmaya çalıştım ama o da olmadı. bulduklarım hep php'nin daha eski sürümleriyle alakalı anlatımlardı ve orda bahsedilen bazı şeyler benim indrdiğim dosyalarda yoktu mesela. bu yüzden o anlatımlar da sonuç vermedi. aradığımda da hep php'nin en son sürümünü indirmek için seçenekler çıkıyor.

şimdi ben xampp'ı kurduktan ne yapıyım da mysql'i kullanıyım? ya da xampp'ı kurmadan başka bişey mi yapıyım? ne yapıyım? sinir oldum valla.
(6) 

xampp kurulumundaki sorun

tepedeki psychedelic adam #71788 
kurarken apache, mysql ve filezilla servislerini de kurmasını söylüyorum. setup sorunsuz tamamlandı dedikten sonra "checking necessary ports" diyor ve "ports 80 or 443(SSL) already in use! Installing Apache2.2 service failed!" diyor. sonra paneli açtığımda diğer servisler run olurken apache olmuyor tabi. sayfa filan da açılamıyor sonuç olarak. nasıl giderilir bu sorun?

bir de bu portlarda hangi programların çalıştığına nasıl bakılıyor? bunun cevabı netstat -b imiş herhalde ama bunu çalıştırınca da pencere hemen kapanıyor.
(6) 

regex c#

tepedeki psychedelic adam #71341 
kullanıcıdan bi input aldıktan sonra bunun karakterlerden oluşan bi string mi sayı mı yoksa ikisi de değil mi şeklinde bi kontrol yapmam lazım regular expression'ı kullanarak .net'te. "ee3" gibi bi input'un ne sayı ne de string olmadığını belirtmem lazım mesela. input "ee"se string, 33'se sayı gibi bişey döndürmeliyim. döndürmekten ziyade işte bunların kontrolu nasıl oluyor?
(4) 

izmir'de turta

tepedeki psychedelic adam #71176 
izmir'de güzel turta nerede yenir, nereye gitmek lazım?
(2) 

access'le alakalı bir soru

tepedeki psychedelic adam #70909 
" System.Data.OleDb.OleDbException: Too few parameters. Expected 1 " diye bi hata alıyorum araştırdım. field name'leri table'ların isimlerini filan yanlış yazınca oluyor demişler ama kaç defa kontrol ettim bütün isimler doğru. başka bir nedeni var mıdır bu hatanın?
(3) 

yüklenememiş programı kaldırma

tepedeki psychedelic adam #70674 
bir program yüklerken yarıda kalır, yüklenmiş gibi görünür ama. program ekle/kaldır'a bakarsın orada durur kaldır desen düzgün yüklenmediği için kaldırılamıyor der, bi daha yüklemeye çalışsan zaten yüklü filan der. böye programları tamamen kaldırmaya yarayan bişey vardı sanki? ya da nasıl olur da kaldırılır?
(2) 

delegate c#

tepedeki psychedelic adam #70501 
bir delegate tanımlarken onun üzerinden çağrılacak fonksiyonun alacağı parametreleri kullanarak tanımlıyoruz, sonra da bu delegate'i kullanırken parametreleri değil de fonksiyonun adını geçiriyoruz ya, bu fonksiyon operator overload edilerek kullanılmış bir fonksiyonsa delegate kullaılabiliyor mu? mesela sum diye bi delegate tanımladım ve operator overload'la da "+" işlemine aslında toplanmayan şeylerin toplanması için bişeyler yazdım. sonra mesela şöyle bir şey yazdığımda olmuyor;

sum func = new func(+);

ya da

sum func = new func(operator +);


sonra da mesela func(x, y) verip bunları toplamasını istiyorum.

bunun kullanılabilirliği var mı? nasıldır? soruyu anlatabildim umarım.
(16) 

laptop'taki xp

tepedeki psychedelic adam #69964 
vista kurulu olarak gelmiş olan laptop'a xp kurdum ve bir iki gün sorunsuz çalıştı. dün gece kapattım bilgisayarı sorunsuz bi şekilde. ama bu sabah açtığmda 2-3 dakika açık durduktan sonra mavi ekran verip yeniden başlıyor kendi kendine. mavi ekranda da yazılar var ama orası çok çabuk geçtiği için okuyamıyorum.

sata diskli olduğunu da söyliyim laptop'un. dün gece bi güncelleme yaptıktan sonra hemen kapatmıştım. daha doğrusu hani güncellemeleri yükleyerek kapatma gibi bir şey oluyor güncelleme olduğunda. normalde ona bastığmda güncellemeleri yükleyiip kapatması gerekirken güncellemeleri yükleyip yeniden başlattı. bu daha önce de olmuştu birkaç kere ama sorun olmamıştı. böyle yeniden başlatınca ben de kapatıp yatmıştım. bunun da alakası olabilir diye yazdım.

sistem geri yükleme yapsam da tekrar bu güncelleştirmeyi yapınca aynı sorun mu olur? ya da sistem geri yükleme çözüm olur mu, çözümse tek çözüm mü?
(1) 

tablodan er'a

tepedeki psychedelic adam #69187 
böyle bir program vardı sanki. tabloları key'leri filan alıp er diagram'ına çeviren. hatta sql'in içinde de var herhalde ama başka bir program da vardı sanki. neydi o?
(3) 

ms sql server kurulumu ve iis

tepedeki psychedelic adam #68759 
kontrol merkezinden iis'i enable ettim. hatta bir de konsoldan microsoft .net framework'ün olduğu yere gidip "aspnet_regiis -i" yazarak da kurdum sorunsuz. sonrasında ama yüklenirken configuration check kısmında iis'te warning veriyor şu şekilde:

"Microsoft Internet Information Services (IIS) is either not installed or is disabled. IIS is required by some SQL Server features. Without IIS, some SQL Server features will not be available for installation. To install all SQL Server features, install IIS from Add or Remove Programs in Control Panel or enable the IIS service through the Control Panel if it is already installed, and then run SQL Server Setup again. For a list of features that depend on IIS, see Features Supported by Editions of SQL Server in Books Online."

ne yapmak lazım?
(12) 

edebi bir soru

tepedeki psychedelic adam #68576 
"bir kelimeyle, cümleyle farklı insanların farklı şeyleri anlamasını sağlamak ve bu anlaşılan şeylerin hepsinin de doğru olması"nın bir adı var mı? şöyle bir örnek veriyim: mesela bir kişi yanında olmayan birine "yağmur yağıyor" diyor. ve karşısındaki de "hmm yağmur yağıyor demek ki onun olduğu yerde" diye düşünüyor. bir başkasına yine yağmur yağıyor diyor. o da düşünüyor ki "ağladığında hep böyle derdi. ağlıyor demek ki". ve bunların ikisi de doğru hem yağmur yağıyor hem de ağlıyor. soru veya örnek saçma mı bilmiyorum artık ama böyleyken böyle.
(3) 

zargan?

tepedeki psychedelic adam #68326 
bu zargan açılmıyor günlerdir? benimle mi alakalı acaba ya da başka bişey mi var?
(2) 

audacity & lame_enc.dll

tepedeki psychedelic adam #67974 
dinlediğim bir şeyi audacity'le kaydedebiliyordum. ilk kurduğumda şu "lame_enc.dll" ilgili de bişeyler yapmıştım. şimdi başka bi bilgisayara kurmak gerekti. bu dll dosyası da var elimde. ne yapmak gerekiyor? hiçbişey yapmadan kaydetmeye çalıştığımda çok zayıf oluyor ses. hani kaydederken bi ses dalgalanması gösterir ya onda mesela çok az dalgalanma oluyor. aslında daha önce de duyurudan bakmıştım sanki böyle bişeye ama bulamadım şimdi.
(1) 

uzaktan eğitim ve gsm şirketi

tepedeki psychedelic adam #67004 
diyelim ki ben bir uzaktan eğitim yazılımı yaptım ve bir gsm şirketi de bu uzaktan eğitim olayında benim istediğim şeyleri yapmaya hazır. yani mesela bu uzaktan eğitim paketini kullananan insanlara sınav saatleri, sınav sonuçları gibi haberleri verebiliyorum bu gsm şirketi aracalığıyla. bu gsm şirketini kullanarak daha neler yapılabilir uzaktan eğitimle alakalı olarak? bu yapılabilecek şeylerin gsm şirketi ve uzaktan eğitim yazılımını yapan kişi tarafından artıları-eksileri nelerdir? (yani böyle bişey yapılabilir ama çok pahalı olur ya da çok sağlam server gerekir gibi..) aklınıza gelen şeyler varsa yazabilirseniz sevinirim.
(3) 

1980-1990 avrupa topluluğu

tepedeki psychedelic adam #66899 
"1980-1990 yıllarında avrupa topluluğu gelişim politikaları" ile ilgili sunum hazırlamak için kaynak nerelerden bulunabilir?
(1) 

visual basic'le alakalı br soru

tepedeki psychedelic adam #66149 
benim elimde bi xml dosyası var ve bunun içinde 10 tane table var diyelim. ben bunları datagridview'e yazdırmak istesem olmuyor, çünkü datagridview'de bir tane table gösterilebiliyor. burda birden çok table göstermenin bi yolu var mı ya da başka bi tool kullanarak bütün tabloların içeriklerini alt alta gösterebilir miyim?
(1) 

missa

tepedeki psychedelic adam #65854 
bunu güzel bir şekilde icra etmiş bir korodan dinlemek istiyorum. nerden, nasıl indirebilirim? ismini yanlış yazmış da olabilirim gerçi. "kyrie eleison, gloria, credo, sanctus, benedictus ve agnus dei"den oluşan müziği diyorum.
(2) 

alsancak'ta kablosuz internet

tepedeki psychedelic adam #65786 
alsancak'ta böyle bir hizmete ulaşacağımız neresi vardır? sakin bi yer olursa iyi olur.
(2) 

visual basic'te butonun konumu

tepedeki psychedelic adam #64861 
3; 3 konumunda bir butonumuz var diyelim ben bunu 5; 5 koordinatlarına almak istiyorum. ama bunu kodla yapmam lazım. yandaki özelliklerde location attribute'ü sağlıyor bunu. btn.location = (5; 5) denedim; btn.Location = "5; 5" filan denedim de böyle olmuyor da nasıl oluyor kodla bu iş?

btn.Location.X = 5
btn.Location.Y = 5 denedim o da olmadı.
(2) 

basic'te dosyanın varlığını kontrol etmek

tepedeki psychedelic adam #64135 
exists diye bişey de var ama mesela "c:\\abc.xml" dosyasının varlığı nasıl kontrol ediliyr? nasıl oluyor bunun kullanımı?
(1) 

winrar ve vista

tepedeki psychedelic adam #63628 
xp'de kullandığım winrar'In aynısını vista'ya yükledim. bir klasörü sağ tıklayınca "express to" tarzında seçenekler ya da bir rar dosyasına sağ tıklayınca "extract to" şeklinde seçenekler çıkmıyor. bu winrar'ın eski bir versiyon olmasından dolayı vista'yla uyum gösterememsinden mi kaynaklanıyor? yeni versiyonu yüklesem sorun gider mi yani yoksa nedendir, nasıl giderilir?

winzip de aynı şekilde işte o tarz sıkıştırma işlemlerinde oluyor böyle sorun.
(8) 

şu ayakkabı

tepedeki psychedelic adam #63501 
img246.imageshack.us

nedir bu ayakkabının markası? adidas'ın vardı sanki böyle bir ayakkabısı ama eskidi mi artık bunlar yoksa satılıyor mu hala?
(2) 

tab'ın değişik yerlere sekmesi

tepedeki psychedelic adam #63349 
bazı uygulamalarda alışıldığı gibi bir sonraki bölüme geçerken, bazılarında geriye doğru gidiyor. sözlük'ten örnek vermek gerekirse bir kelime yazıp aratacağım mesela kelimeyi yazıp iki defa tab'a basıp enter'a basardım eskiden aramak için. ama şimdi geriye doğru gidiyor sol frame'e sekiyor. başka yerlerde de denk geldi bu. ama bazı yerlerde de düzgün çalışıyor. nedendir, nasıl düzeltilir bu?
(3) 

aynı türden uygulamaların yan yana açılması ve kalite mühendisi

tepedeki psychedelic adam #62784 
1 - önceki kullandığım bilgisayarda xp vardı ve bu oluyordu. yani mesela önce msn'i açtım sonra media player'ı açtım diyelim. bunlar yan yana duruyorlar alttaki bar'da. sonra msn'den birisi bana bişey yazdı diyelim bu konuşma penceresi media player'ın yanında değil de ikisinin arasında msn'in yanında ortaya çıksın istiyorum. bu xp'de oluyordu hiçbir özel ayar yapmadğıım halde ama şu anda vista'da olmuyor. var mıdır bunu ayarı nerdendir? aynı şekilde klasörler olsun filan ne geliyorsa aklınıza aynı türden şeyler grup şeklinde duruyordu alttaki bar'da.

2 - kalite mühendisinin ingilizcesi quality engineer mıdır? değildir herhalde.
(10) 

vista'ya visual studio 2005 kurmak

tepedeki psychedelic adam #61020 
daha önce aynı kaynağı kullanarak xp'ye kurduğum studio'yu vista'ya kurmaya çalıştığımda uyumluluk sorunu çıktı. bi yerden sonra ilerlemedi. sonra baktım ki service pack 1 ve bunun update'i de lazımmış. indirdim bunları yüklemeye çalıştım geliştirmek istediğiniz ürünün bilgisayarınızda var olduğundan emin olun gibi bir uyarı verdi. sonra yeniden kurmaya çalıştım studio'yu o takıldığı yere gelince service pack'i kurmaya çalıştım. bi yere kadar bunun kurulumu devam etti sonra installer is no longer responding dedi. retry dedim ama yine aynı sonuç. studio'nun kurulumu da bi yerde takıldı kaldı işte. current component is installing diyor ama yaklaşık 2-3 saattir böyle duruyor. dün akşamdan beri uğraşıyorum bir türlü yükleyemedim. bu sp1 ve update'ini nasıl, ne zaman yüklemem lazım. yoksa bunlarsız oluyor mu? nasıl yükleyeceğim ben bu studio'yu vista'ya?
(3) 

vista partitionların ismini değiştirmek

tepedeki psychedelic adam #60049 
bu label'ları değil de c'dir d'dir bunları değiştirmek istiyorum da bulamadım bir türlü. ayrıca g: olan bir sabit diskin parçasını e: olan bir dvd-rom'la değiştirmek istiyorum bu açıdan bi sorun our mu? olmaz da hani sorıyım yine de.
(7) 

asus mu dell mi (laptop)

tepedeki psychedelic adam #59669 
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com

şöyle iki laptop arasında kaldım. asus'ta da işlemci centrino2, ön bellek 3mb ve bus hızı da 1066mhz. orda yazmıyor ama böyleydi yanlış hatırlamıyorsam. bunlar dışında şu kadar daha para koy bunu al bunlar yerine de diyebilirsiniz ama sonuçta maksimum 2200-2300 olur.
(3) 

facebook applicatoin'ında resim gösterme

tepedeki psychedelic adam #59516 
host'un üstünden her denediğimde düzgün bir şekilde çıkan image facebook applicaton'ı içinde göstermeye çalıştığımda bazen görünüyor bazen görünüp hemen kayboluyor. araştırdım host'tan kaynaklanıyor olabileceği yazıyordu. başka hostlar üzerinde denedim onlarda da ya hiç göstermedi ya da aynı şeklide bazen gösterdi. nedendir bu? host'tan mıdır yoksa başka bir neden mi var?

ayrıca bir de bununla alakasız ad.e-kolay.net konumunda veri aktarılıyor deyip bir türlü açamadığı sayfalar var. bunun çözümü yok mu açmasını sağlayacak?
(3) 

yazıların kayması

tepedeki psychedelic adam #59483 
ukte notlarında mesela ya da "böyle bir şey yok ama olabilir de" yazısı olsun bunlar alt alta yazıyor. bunu düzeltmek için bişeyler yapıyorduk. daha önce de sorulmuştu da araadım bulamadım. favorilerime ekledim sanıyordum orda da yok. nasıl düzeltiliyordu bu?
(6) 

php host

tepedeki psychedelic adam #59413 
sorun çıkarmayan, kullanıp da memnun olduğunuz bedava php host söyleyebilecek olan var mı? evet google'a yazınca milyon tane çıkıyor da bir tane aldım en basit bişeyi bile yapmaya çalıştığımda bu host üstünden yapmıyor kod düzgün olmasına rağmen. başka bir host aldım bir türlü bağlanmıyor filan. sinir oldum.
(6) 

çeşitli alakasız sorular

tepedeki psychedelic adam #59245 
1 - asus x52sa isimli makina sorunlu mu? bugün vatan'a gittim dedim internet'te görünüyor burda yok diye sorunlu dedi. bütün seri mi sorunlu yoksa sadece sizdekilerde mi sorun vardı dedim. soracağınız yerde bir tane varsa büyük ihtimalle sorunludur birden çok varsa sorun yoktur dedi. nedir? ayrıca vatan'ın bsitesinde topkapı şubesinde olduğu yazıyor. yakınlarda oraya gitmiş de görmüş olan var mı bu aleti. var mıdır yani orda?

2 - gold bilgisayar'ın izmir'de şubesi varmış ve karşıyaka'daymış herhalde. neresinde tam olarak çarşı'da filan mı yoksa çok alakasız bi yerde mi? sitesine de baktım da orda şehirlere tıklayınca hiçbir sayfa filan açılmıyor.

3 - facebook'ta bir application içine resim koymak istiyorum. application açınca resim de çıkacak yani işte. local host'ta olsun internet üzerinden bi host'la açmak olsun basit bir sadece resim gösteren php kodunu sorunsuz açıyor ama bunu facebook application halinde açmak istediğimde açılmıyor. ya da hemen 1 saniye filan görünüyor ve kayboluyor. nedendir acaba?

4 - bu en alakasızı herhalde. bolonya taşı diye bişey varmış, gündüz güneşe koyunca bir miktar ışığı emip gece de etrafa saçıyormuş bu ışığı. bütün gece sürmüyordur herhalde di mi bu, ne kadar sürüyordur acaba? ayrıca nerde satılır böyle şeyler?
(3) 

laptop tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #59091 
evet çok soruldu bu burada. daha önce sorulanlardan görebildiklerime de bakmıştım. şimdi de baktım bir kısmına ama tam beni tatmin edenşeyler yoktu orada. öncelikle böyle bilgisayar özelliklerinden filan çok anlamadığımı söyliyim. 2000tl civarı olabilir ve bu parayı peşin vereceğim. ayrıca çok oyun oynamayı seven biri değilim ama mesela diablo3 çıkınca alır oynarım onu kaldırabilecek kapasitede, dışarıya sesi iyi veren, harddisk kapasitesi de 250gb'tan aşağı olmasını pek istemiyorum. önceki duyurularda gördüğüm kadarıyla dell'in tercih edildiğini gördüm. ama onlara xp kurulmlarında sorun oluyormuş herhalde? ayrıca asus'tan mesela hiç bahsedilmemiş ben asus'u hep iyi diye bilirdim.

beni yarı yolda bırakmayacak, durduk yerde sorun çıkarmayacak bir laptop arıyorum. şöyle bişeylere bakmıştım.

www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com

mesela burda ikinci asus'un özellikleri iyi görünüyor, birinci sıradaki dell'e göre ama chipset olaylarında farklılık var sadece. ve dell daha pahalı. o dell olmasından kaynaklanıyor gerçi herhalde :)

neyse bunlar dışında da önerebilirsiniz, görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

ha bir de istanbul'da nerden almak gerekir böyle aletleri. ben vatan bilgisayar'dan baktım mesela ama yok orası iyi değil şurdan al diyebilceğiniz bi yer var mı? izmir hakkında da bu yer konusunda yazabilirsiniz.

edit: 2500 demiştim pardon yanlış olmuş. 1500-2000 civarı olursa iyi olur. max. 2000. o linktekiler gerçi 2000 civarı ve üstü ama neyse.
(4) 

facebook'ta reklam tarzı application

tepedeki psychedelic adam #59088 
böyle application yapmak yasak mıdır? yani öyle büyük bi firmanın filan yapmıycam zaten de bir arkadaşımın ders verdiği bir müzik kursu var. onun içeriği, nerde olduğuyla ilgili filan bir application yapsam sorun olur mu?
(3) 

ziraat bankası ve hesap numarası

tepedeki psychedelic adam #58738 
öğrenim kredisi alan insanlara bir adet ziraat bankası kartı veriliyor hani. sonra bu kartı kullanıp para çekiyoruz. ama birisinin benim hesabıma para yatırması için hesap numarası vermem gerektiğinde bu kartın üstündeki hangi numarayı söylemem lazım. iki tane numara var kartın üstünde.

ilki 4 parçadan oluşan bir sayı,
diğerinin başında küçük puntolarla yazılmış bir sayı ve gerisi üç parça ve ortadaki parçası daha uzunca olan bir sayı var.

hangisi? ya da ikisi de değil mi?
(1) 

facebook'un türkçe açılması

tepedeki psychedelic adam #57694 
eskiden ingilizce açılan sayfa şimdi ne yaparsam yapıyım türkçe açılıyor. her seferinde facebook.com'u tr-tr.facebook.com'a çeviriyor. nasıl ingilizce açılmasını sağlayacağım ben bunun? sinirlerim bozuldu valla.
(3) 

people you may know tadında facebook application'ı

tepedeki psychedelic adam #56175 
şimdi benim bu dönem aldığım introduction to machine learning dersi kapsamında dönem projesi olarak bir facebook application'ı yapmam lazım. daha doğrusu 3 kişilik bir grup halinde yapacağız. tam olarak applicaton'ın yapacağı iş şu şekilde:

Facebook Friend Suggestion: The goal is to create a "friendship model" to be used for the following purposes:
1) Recommend a new friend to a user given the user’s existing friends.
2) Given a user’s friends, determine which of those friends would be users’ “best friends.”

bu hususta bazı sorularım olacak.

1 - ben hiç düşünmedim değil tabi ama aklıma bişey gelmedi bir türlü. insanlar arasında böyle bir süzme işlemi yaparken nasıl bir algoritma izleyebilirim sizce? yani şu adamla iki tane ortak arkadaşınız var, o zaman olabilir, bunu döndür gibi bişey olmaması lazım tabi. sonuçta machine learning dersi ve machine learning algoritmalarından bir veya birkaçını kullanarak bir çözüm bulmam gerek. bu algoritmaları bilmiyorsanız bile böyle bu kadar basit olmayan, aklınıza gelen çözümler söyleseniz de yararlı olabilir.

mesela people you may know'da nasıl bi algoritma kullanılıyor biliyor musunuz? ben baktım ama tatmin olmadım bulduklarımla. insanlar gerçi çok da memnun değilmiş herhalde bundan.

2 - facebook ya da application yazmakla alakalı hiçbir bilgimiz yoktu. araştırdığımıza göre, applicatonlar php'le yazılıyor tıpkı facebook gibi ve bunun için de internetten bir host bulmak lazım. peki ben mesela atıyorum c'de bir program yazsam sonra bunu facebook application haline getirsem olmuyor mu? yani oluyormuş herhalde de; php için host bulmak ücretsizken başka bir dille ilgili host'un ücretli olduğunu söyledi bunu araştıran arkadaş. onun için illa php'le yazmamız lazım dedi bunun yanında da. lakin hiçbirimiz de php bilmediğimiz için bu zorlayacak gibi. gerçi kolay öğrenilebilen bişeymiş ama.

3 - bu tarz bi application var mı bildğiniz? onu yapan insana mesaj atıp sorabilirm belki birşeyler.

uzun oldu, aslında başka soracaklarım da vardı sanki ama şimdilik bu kadar. ilerleyen günlerde de bunula ilgili soru sorabilirim gibi. yardımcı olursanız memnun olurum.
(4) 

asal sayı kontrolu

tepedeki psychedelic adam #55767 
bunu yapan bi yer var mı bildiğiniz? yani bi sayı vericem asal olup olmadığını söyleyecek? arayınca genelde kod çıkıyor.
(2) 

bul karoyu al parayı'nın inigilizcesi

tepedeki psychedelic adam #55738 
evet bilen var mı bunu? ayrıca bul karayı al parayı olarak bilirdim aslında hangisi doğrudur? gerçi ikisi de kullanılabilir tabi de nedir aslolanı?
(2) 

scheduling algoritmaları

tepedeki psychedelic adam #55164 
şu aşağıdaki algoritmalara google olsun, wikipedia olsun baktım ama tam olarak anladığımı söyleyemem. bunların basit birer uygulamalarını yazacağım için çok da abartmadan açıklayabilecek olan var mı?

- multiple queues scheduling
- guaranteed scheduling
- two level scheduling
(6) 

billie jean

tepedeki psychedelic adam #54663 
bu şarkının akustik bi versiyonunu tok sesli bi insandan duydum bugün bi yerde otururken. ama kim olduğunu çıkaramadım. kim olduğunu bilen var mı? hatta elinde olan varsa gönderebilirse çok da iyi olur.
(5) 

müzikle alakalı site

tepedeki psychedelic adam #54101 
genellikle çok cover yapılan şarkılarda oluyor bu, bi şarkıyı bi grubun sanıyorsun ama aslında başkasınınmış filan. böyle şarkıların orijinallerinin kime ait olduğunu gösteren bi site var mı?
(4) 

firefox & radyo eksen

tepedeki psychedelic adam #53925 
(bkz: radio eksen firefox extension)

şurda bahsedilen şeyi indirdim, kurdum. yeniden de başlattım firefox'u aşağıda çalan şarkılar değişiyor da listen now'a tıklayınca bi tane radyoeksen.asx adlı pencere açıyor bi de gom player'ı açıyor ama duyulan bişey yok. ne yapmam lazım dinleyebilmek içn?
(2) 

ingilizce bir kelime

tepedeki psychedelic adam #53535 
bir kelime vardı sırasıyla gibi bir anlama geliyordu. concurrently'i kullanasım geldi ama bunun anlamına baktım aynı zamanda diyor. başka bir kelime vardı sanki ama aklıma gelmedi bir türlü. bir örnek cümle yazınca daha anlaşılır olacaktır.

a, b, c are concurrently referring to 1, 2, 3.

burda concurrently oluyo muydu? aslında başka kelime vardı da o aklıma gelmedi işte. oraya koyacağım kelimeyle a = 1, b = 2, c = 3 gibi bir sonuç çıkmalı. consecutively desem o da değildi sanki, başka bişeydi.
(3) 

matlab min.

tepedeki psychedelic adam #52586 
matlab'da bir array'in en küçük n elemanını döndürmenin basit bi yolu var mı? min diye bi fonksiyon var ve en küçüğünü döndrüyor ama en küçük 3 elemanı istediğimde mesela, önce en küçüğü bulup sonra onu array'den çıkarıp yeni en küçüğü bulup filan mı yapmam lazım uzun uzun? öyleyse array'in 2. elemanını çıkar gibi bişey var mı mesela? burda tabi küçüğü 2.elemanda buldum gibi bir bilgi de lazım. çok kolaya kaçıyorum gibi oldu ama acele olduğu için biraz varsa kısa çözüm boşuna uğraşmak istemiyorum.

min elemanın index'ini döndüren bir fonksiyon tarzı bir şey de işe yarar.
(2) 

algoritma çalışma zamanı

tepedeki psychedelic adam #51834 
bilinen algoritmaların çalışma zamanlarının big O notasyonuna göre verildiği bir site filan var mı bildiğiniz?

ben de aradım da sorting alogritmaları çıkıyor hep. benim aradığım greedy algorithm, backtracking, divide and conquer gibi şeyler.
1 ... 1516171819   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık