(6) 

ubuntu 9.04 kurulumuyla ilgili sorun

tepedeki psychedelic adam #108977 
geçen gün de bununla ilgili bişey sormuştum da şimdi başka.

laptop'uma kurmuş sorunsuz şekilde kullanırken bi güncellemenin yarım kalmasından sonra tekrar açtığımda kullanıcı ismi ve şifremi doğru girmeme rağmen o şifre ekranında kalıyordu. mouse imleci oynamasına rağmen hiçbir ilerleme olmuyordu.

sonrasında zaten yeni kurmuş olduğum için silip bir daha kurıyım dedim. program ekle/kaldır'dan kaldırdım. burdan kaldırmama rağmen açılışta yine ubuntu seçeneği oluyordu. bu olmaması lazım değil mi?
neyse ben kaldırdıktan sonra tekrar kurmaya kalktığımda bir yere kadar ilerliyor sonra;

installing language packages
preparing to configure lumpin-support %95

burda kalıyor. yine mouse imleci filan oynuyor, bu küçük pencereyi hareket ettirebiliyorum ama yüklenemiyor.
tekrar başlattığımda bilgisayarı program ekle/kaldır'da görünüyor yüklenmiş gibi ama ubuntu'yu seçip girmeye çalıştığımda konsol benzeri bir ekranda - yani normal giriş ekranında değil - kullanıcı adı ve şifremi girdiğimde

bash: /dev/null: permission denied yazısı çıkıyor.

sonra masaüstü bilgisayarda denedim orda sorunsuz kuruldu.

sorun nedir acaba? ne yapmak lazım kurabilmek için?

bi de yükleme sırasında takılı kaldıktan sonra yeniden başlattığmda yüklenmiş görünüyor dedim ya bu halini your uninstaller, revo uninstaller'la filan kaldırdım ama yine aynı sorun devam etti. yüklenmiyor yani ubuntu. ben düzgün kalkmadığı için yüklenmiyor diye düşünmüştüm ama başka bişey mi var acaba?
(1) 

izmir'de dema mağazası

tepedeki psychedelic adam #108709 
nerde var bu dema izmir'de bilen var mı? balçova kipa'da var diye okudum bi yerden ama gittim baktım yoktu. ben mi göremedim acaba?
(2) 

ubuntu, virüs, xp

tepedeki psychedelic adam #108196 
ben 3-4 gün kadar önce bir sabah ubuntu 9.0.4'ü yükledim. ondan önceki akşamsa virüs girdi herhalde bi gariplikler olmuştu bilgisayarımda. bir dosya almıştım virüs var filan dediler sonra neyse böyle bişeyler oldu işte. sonraki gün ubuntu'yu yüklemeden önce ekrandaki görüntüde bi sorun yokken ubuntu'yu yükledikten sonra ekran kapkaranlık görünmeye başladı. nerdeyse görünmeyecek kadar. bilgisayarı açtığımda karanlık oluyor ekran xp'yi seçersem masaüstüne geldikten bir süre sonra ekran normal rengine geliyor, ubuntuyu seçersem hep karanlık kalıyor ve bilgisayarı açmamdan herhangi bi işletim sistemi açılana kadar sürede de hep karanlık görüntü. dediğim gibi ubuntu'da böyle karanlık olunca onunla alakalıdır diye düşündüm. ama o virüs olayı olunca onunla mı alakalıdır diye de düşündüm. ama ubuntu'yla alakalı herhalde nedendir, nasıl düzelir? bi de ubuntu'da ses için olan kısa yol çalışıyor mesela ama bu görüntü için olan hiçbi tepki vermiyor.

bi de benim bilgisayarda bişeyler vardı zaten trojan, virüs vs. antivirüs programı da yüklü değildi. combofix, anti-malware programları filan bişeyler denedim temizlenmedi. nod32 kurdum bikaç kere tarattım bişeyler buldu sildi ama yine de düzelmedi. ne denesem ki başka. sağlam bişey yok mu şöyle tamamen temizlesin? olan şey de çok nadiren böyle bilgisayar çok kasıyormuş gibi oluyor. mouse bile oynamıyor doğru düzgün. bi de her açılışta bi tane usb aygıtı sokmuşum gibi o ses geliyor, şimdi yükliyim mi bilmem ne öyle bi pencere açılıyor işte. o da bt32 mi ne öyle bişeyin kurulumuyla alakalı. bluetooth'la alakalı bişeymiş.

bir de son olarak bu baştaki işletim sistemi seçme ekranında 1 sn süre var ve dolayısıyla kaçırmak çok kolay oluyor seçimi. bu süreyi nasıl uzatabilirim?
(3) 

izmir kısa film festivali

tepedeki psychedelic adam #105836 
türk -amerikan derneği ve yaşar üniversitesi'ndeymiş.
bu türk-amerikan derneği nerde? sevgi yolunun oralarda böyle bişeyler vardı sanki orası mı? orası değilse neresi?
bi de yaşar üniversitesi dediği alsancak limanı'nın ordaki mi? yani başka bi yerde binası filan var mı bilmiyorum da ondan sordum. yok diye biliyorum gerçi.

bi de önerdiğiniz film var mı?
(6) 

gizli dosyalar görünmüyor

tepedeki psychedelic adam #105304 
şimdi combofix kullan diyeceksiniz de daha önce başka bir sorundan dolayı onu kullandıktan sonra bu sorun oluşmuştu. bunu gidermek için yine kullandım ama düzelmedi. klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster - tamam filan dedikten sonra bi daha açıyorum seçenekleri ama gösterme seçeneği seçilmiş görünüyor. yani önce yaptığım iştem tamam demiş olmama rağmen yapılmamış görünüyor. bir de taktığım cd'lerin filan eskiden autorun'ı çalışırdı. kendi kendine bişeyler çıkardı cd takınca. şimdi o da çıkmıyor. nasıl düzelir bu?
(3) 

facebook hesabı sildirmek

tepedeki psychedelic adam #102203 
benim kendi ismim soyismimle bi hesabım var ama çok çok çok az kullanıyorum bunu. ki şu anda kapalı zaten. yani deaktive edilmiş durumda tamamen kapalı değil de. şimdi fark ettim benim ismimin türkçe karaktersiz haliyle filan bi tane daha hesap almış birisi yalandan. fotoğrafı gördüm tanımıyorum da. ben bu hesabı nasıl sildirebilirim. nereye bişeyler yazmak lazım. hiç bilmiyorum facebook'un içinde ne nerdedir filan.
(6) 

vaftiz, şeytan çıkarma vs. latinceleri

tepedeki psychedelic adam #102112 
hani pederler gelir de bişeyler derler böyle latince. onların latinceleri ve mümkünse ingilizce karşılıkları da nelerdir? başka böyle ayinsel şeyler de olabilir.
(9) 

süper mouse

tepedeki psychedelic adam #100791 
artık doğru düzgün çalışan bir mouse'a sahip olmak istiyorum. fantastik şeyler de beklemiyorum mouse'tan. temel görevlerini yapsın yeter. iki tuşu bi tekerleği olsun daha fazla başkta tuş olmasın üstünde, hemen bozulmasın, kablosuz olmasın (evet kablolu olsun yani yanlış yazmadım),bi de çok küçük olmasın. istediklerim bunlardır. çok da pahalı olmasın tabii. bana mouse'a çok paralar vermek hep gereksiz gibi görünüyor ama sorunsuz çalışacak, uzun süre dayanacaksa parası neyse vereceğim artık :p
(6) 

program kaldırmak için program

tepedeki psychedelic adam #100279 
böyle bir program lazım bana kullandığınız memnun olduğunuz bişeyler söylerseniz iyi olur. normal program ekle/kaldırla kalkmıyor. your uninstaller diye bişey vardı bende onunla da kalkmadı. duyuruda da sorulmuştu çokça hatırladığım kadarıyla ama aradım bulamadım. doğru kelimeleri kullanmadım herhalde.
(1) 

disk partitionları'nın farklı pencerede açlıması

tepedeki psychedelic adam #99761 
partition'lardan sadece biri çift tıklayınca farklı pencerede açılıyor. diğerlerinde böyle bişey yok. nerdendir ki bunun ayarı?
(2) 

laptop'ta cd kopyalama

tepedeki psychedelic adam #98188 
masaüstünde iki cd rom'la cd kopyala seçilerek yapılabiliyor bu iş de laptop'ta tek cd rom'la bir cd başka bir cd'ye nasıl kopyalanır?
(1) 

cep telefonu yedek parça fiyatı

tepedeki psychedelic adam #97674 
elimde eski bir nokia 6100 var. bunun arka kapağı kırık durmuyor yerinde. bi de bataryası iyice zayıfladı. bi gün zor dayanıyor. bu ikini değiştiricem ama ne kadardır tahminen?
bi de bunlara ek olarak ekranında çizgiler var onu düzelttirebilirim. yani kapakta değil dekran görüntüsünde dijital çizgiler var. bunun tamiri de ne kadardır ortalama?
kazık yemeyelim.

bi de izmir'deyim faydası olabilir belki.
(2) 

kentkart'taki değişiklik ve blogspot'la alakalı iki soru

tepedeki psychedelic adam #97496 
1 - ben izmir'de değilken bunlarda bi değişiklik olmuş. eski kartlarla aynen devam edemiyor muyuz şimdi? eshot'un sitesinde de bi yazı var da okumak zor geldi açıkçası şu anda. ne yapmak lazım özetle?

öğrenciyim bu arada. bu da önemli herhalde değişiklik için.

2 - bir de blogspot'a girememiştm bikaç gün önce. sonra bakmıştım dns filan bişeyler bahsedilmiş benim dns de ayarlı youtube vs. girebiliyorum. herhalde o anlık bi sorun o zaman diye düşünmüştüm. ondan sallamamıştım pek yazanları. bugün yine bi giriyim dedim aynı şekilde. başka dns mi lazım nedir?

evet bu sorular üşengeçlik sonucunda ortaya çıktı. yazıyodur illa ki bi yerlerde ikisi de.
(1) 

wmp'da tag

tepedeki psychedelic adam #97271 
burda bir şarkıcının isminin içinde "/" işareti geçiyorsa bunu noktalı virgüle dönüştürüyor ve noktalı virgülden önceki kısmı isim olarak alarak işlem yapıyor. yani isim yarım oluyor. her seferinde düzeltiyorum her seferinde de aynı şey. nasıl düzelir acaba bu?
(3) 

sql server'a bağlanamamak

tepedeki psychedelic adam #95595 
direk başlat-programlar-management studio'ya girip de connect'e basıp bağlanamamaktan bahsediyorum. burda server name'e bilgisayarın ismini yazıp bağlanmıyor muyduk? admin'im de zaten kullanıcı açısından ordan sorun çıkarıyor desek. tam okunmuyor herhalde hata ama server was not found or not accessible filan diyor. internet'ten de baktım gerçi bi sürü şey var da olmadı.

bir de önceden standard edition vardı ama enterprise'ı kurdum sonra onu kaldırıp. daha önce baktığımda iki tane instance yüklü görünüyordu standard olduğu zaman. ama isimlerini hatırlamıyorum. şimdi baktığımdaysa hiç instance yok. bunlarla alakalı olabilir mi? öyleyse bu instance'ların ismi nedir nerden yüklenir?
(4) 

dil bilgisi ve sözlükle alakalı

tepedeki psychedelic adam #95281 
istanbullu'nun
türkçe'deki

bu sözcüklerin geçtiği iki başlık vardı ama başlıklarda kesme işareti kullanılmamış. bense doğrusunun yukardaki gibi olduğunu biliyorum. taşınmasını istedim ama geri çevirildi ikisi de. ben düşündüm sonra yine emin gibiyim hala. böyle olmaz mı bunlar?

bir de bir başlık açıp da ilk entry'sine sadece spoiler'dan oluşan bişey yazarsak sorun oluyor mu, silinir mi? olmaz gibi de sorıyım dedim yine.
(1) 

aslıhan pasajı?

tepedeki psychedelic adam #92742 
istiklal caddesi'nden yola çıkmak koşluyla aslıhan pasajı'ne nasıl gidileceğini tarif edebilecek olan var mıdır?
(8) 

istanbul'da ikinci el kitap satan yer

tepedeki psychedelic adam #92673 
elbet çok vardır da ben bilmediğim için soruyorum. önceki duyurulara da baktım bulamadım. benim yeteneksizliğim de olabilir. neyse. özellikle istiklal caddesi'nde olursa daha iyi olur. beşiktaş da olabilir.
(3) 

dosyalar içinde sözcük arama

tepedeki psychedelic adam #92410 
bunu yapan program var mı? birden fazla dosya ve bir kelime vereceğim onun hangi dosyada olduğunu döndürecek.
(1) 

izmir başkent hastanesi

tepedeki psychedelic adam #90903 
buraya gitmek gerekti de google'dan baktım, başkent üniversitesi zübeyde hanım hastanesi var odur di mi? başka var mı başkent hastanesi diye bi yer bildiğiniz?
(2) 

livemocha ile ilgili

tepedeki psychedelic adam #90026 
burda course denen şeye giriyim dedim de orda para istiyor. sadece başka insanlarla konuşmak mı ücretsiz? böyle ders tarzı şeyler için para mı vermemiz gerekiyor? bir de teacher olmak istiyorum diye bişey var. bunu demezsek de mesela insanlar gelip de şunu biliyomuşsun öğretir misin filan diyebilir di mi? öyleyse teacher'ın ne farkı var. bir süre sonra para almaya başlıyorlar herhalde öyle mi? bu teacher'lar ders vermek ya da benzeri şeylerle mi yükümlü oluyorlar? ben teacher olmak istiyorum demesem de teacher puanı kazanabiliyor muyum mesela? gerçi bodozlama girdim olaya. birazdan da yatıcam zaten. neyse. bakalım.
(3) 

sigortali işe giriş bildirgesi - staj

tepedeki psychedelic adam #89256 
şimdi böyle bi belge varmış ve staj yapacağım yer bu belgeyi doldurup onaylatmamı istiyor okula. fakat şu resimde görünen işyeri sicil no'ya ne yazılacağını bilemedim. o iş kolu kodu, işyeri sıra numarası okulla ilgili değil de staj yapacağım yerle ilgili herhalde di mi? öyleyse bu kodlar numaralar nerden bulunur? işveren kişi denen yer yine mesela okul öğrenci işlerinden yetkili biri mi yoksa iş yerinden biri mi? aşağıda da mesela iş yerinin adresi işverenin veya vekilinin imzası, kaşesi filan diyor. orası okul mu iş yeri mi? tabi mantıklı olan hepsini iş yerinin doldurması da o zaman okulun onaylayacağı, mühürü basacağı hiç bi yer kalmıyor.

bir de hiç başka staj yapmaya böyle bir belge götüren var mı? genelde benim bildiğim okulun hazırladığı bi belge var sigortayla alakalı onu onaylatıp götürüyorsun. bende de var o. onu onaylattım filan. ama illa bu sigortalı işe giriş bildirgesini istiyoruz okula da onaylatacaksın dediler iş yerinden.
(7) 

izmir - istanbul otoyolu ve harbiye açıkhava tiyatrosu

tepedeki psychedelic adam #87773 
ayıptır söylemesi leonard cohen konserine gideceğim de geçen gün bi entry okudum bu izmir - istanbul otoyolu'nda çalışma varmış da 1-2 saat uzuyor yol filan diye bişey yazılmıştı. şimdi onu yazan da okuyorsa inanmıyormuşum gibi olmasın da belki o güne özel bişeydir filan diye başka böyle yakın zamanda gitmiş olan varsa sorıyım dedim. ya da başka bilgisi olan? çünkü sabah yola çıkmayı düşünüyorum gidip bir de yemek filan öyle biraz zaman geçirsem tam konsere denk gelicek zaman. ama öyle uzama durumu varsa belki bir gün önce akşam çıkmak zorunda kalabilirim.

bir de harbiye açıkhava tiyatrosu'na taksim'den mi daha rahat giderim beşiktaş'tan mı?
osmanbey metro durağına yakın diye duydum ama google'dan baktım o kadar da yakın değil gibi bilmiyorum. taksim'den veya beşiktaş'tan yürüyerek gitsem çok mu uzak olur? bi de nişantaşı filan daha mı yakındır? öyle geç kalma gibi durumum olursa nişantaşı servisine binerim olmazsa direk.
(1) 

xp'de default playback format

tepedeki psychedelic adam #87067 
bu default playback format'ı nerden ayarlıyoruz? denetim masasında sounds and audio devices'a girdim baktım da göremedim orda? kaç hertz olcağı filan nerden ayarlanır?
(5) 

sigorta - staj ilişkisi ve klasörün sol tarafı

tepedeki psychedelic adam #86967 
1 - staj yapacağım şirket ssk'nın sitesinden bi belge alıp okula onaylatman gerekiyor demiştim. sitede konuyla alakalı bir şey bulamadım. bilen var mı neyin çıktısını almak lazım ordan, neresindedir sitenin?

2 - klasörlerin sol tarafındaki birtakım özellikleri, işlemleri içeren sütun kayboldu. klasör seçeneklerinde'dan gizli dosyları göster seçeneğini değiştirdikten sonra öyle oldu. yanlışlıkla başka bişeye de mi bastım dedim restore defaults yaptım ama yine düzelmedi. nerden düzelir bu? bi tane de görüntüsünü koydum.
(1) 

memory'i düşürmek

tepedeki psychedelic adam #85999 
daha önce bazı eski oyunlarda sorun olmuştu, şimdi de bi tane küçük işletim sisteminde bişeyler yapmaya çalıştığımda sorun oluyor. "not enough memory. reduce the memory use of your system and try again" diyor. ben de bilgisyarımı sağ tıklayıp properties-advanced-performance'ın settings'i-bi daha advanced burdan virtual memory'i azaltıp, bilgisayarı yeniden başlatıp denedim olmadı. az mı azalttım desem initial size'ı 128mb yapmıştım yine sorun düzelmemişti. başka bişey mi yapmak lazımi ne yapmak lazım? xp bu arada.
(2) 

alice harikalar diyarı'nda

tepedeki psychedelic adam #85437 
şimdi ben bu kitabı okuyım diyorum da hangi çevirmeninkini okumak lazım ya da hangi yayın evininki iyidir fikri olan var mı?
(1) 

playlist'i geri getirmek

tepedeki psychedelic adam #84892 
wmp'da bir tane hep dinlediğim playlist vardı. bir de başka bir playlist oluşturmuştum ki yanlışlıkla bu eskisinin üstüne kaydettim. öncekini geri getirmenin yolu yok mu? system restore da yaptım olmadı.
(11) 

windows aktivasyonunu kaçırmak

tepedeki psychedelic adam #84553 
bir adet masa üstü bilgisayarım vardı ve buna ne zaman olduğunu hatırlamıyorum bi ara format atmıştım. sonra windows'u aktive etmen gerek demişti ve internet yoktu. sonra yaparım diyerek kapatmıştım. 30 gün mü 60 gün mü ne de bi süresi oluyor bunun. bugün açmaya çalıştığımda da aktive edilmediği için welcome yazan ekranda kalıyor ve aktive etmen gerekiyor diyor. ama bilgisayar açılmadığı için internet bağlantısı da kurulamıyor ve aktive edemiyorum dolayısıyla. ve de açılmıyor bilgisayar tabi. bunu açmanın bi yolu yok mu? yoksa tekrar format mı atmam lazım?
(6) 

kodun exe'sini oluşturmak

tepedeki psychedelic adam #84550 
başlık tam açıklayıcı değil aslında kodu derleyince zaten exe'si oluşuyor da mesela atıyorum hesap makinası tarzı bişey yazdık. çalıştırdık filan oluyor. sonra bunu başkasına göndericez de o da kullanabilecek. visual studio'da direk bunu yapmak için bişeyler var herhalde. yani göndereceğim kişide visual studio filan olmıcak ama çalıştırabilcek bu nasıl oluşturulabiliyor? aynı şekilde mesela eclipse'te yazdığım bir programı bu şekilde alakasız bir başkasının kullanmasını nasıl sağlayabilirim. hatta direk txt'te yazsam mesela kodu. nasıl oluyor bu işler?
(8) 

sütlü içkiler

tepedeki psychedelic adam #83535 
bana böyle bildiğiniz sütle karıştırılıp da içilen alkollü içkileri mümkünse ne kadar karıştırınca güzel oluyo filan gibisinden oranlarıyla da verirseniz sevinirim.
(1) 

oslok muydu neydi?

tepedeki psychedelic adam #83460 
bi şehir ismi bir türlü aklıma gelmedi. balkanlar'daydı sanki ama yanlış da hatırlıyo olabilirim. hatta viledi oslok mu ne. aklımda futbol takımı diye kalmış ama şehir ismiymiş herhalde. neydi bunun tam doğru ismi?
(8) 

format öncesi bookmarkları saklamak

tepedeki psychedelic adam #81038 
bu bookmark'a eklediğim sayfaları tarayıcıyı yeniden kurduğumda tekrar orada görebilmek için ne yapmalıyım? firefox kullanıyorum.
(1) 

şehrin şifreleri

tepedeki psychedelic adam #80888 
ntv'de yayınlanıyor bu program. ntvmsnbc.com'a koyuyolar mı programın tamamını? ben bulamadım ama. orda yoksa başka yerlerde var mıdır? youtube'ta da yok.
(10) 

izmir'de küf

tepedeki psychedelic adam #80777 
nerde bu mağaza? kıbrıs şehitleri'nde bi de bornova sokağı'nda olarak iki taneymiş herhalde ama nerdedir tam olarak?
(4) 

bir firefox, bir bob dylan hatta lou reed konseri sorusu

tepedeki psychedelic adam #80686 
1 - firefox'ta ctrl+f yapıp arama yaptığımda eskiden küçük-büyük harfe duyarlı değildi sanki bu arama şimdi fark ediyor büyük ya da küçük yazmak. nerdedir bunun ayarı. yoksa böyle miydi zaten?

2 - roll'un haziran sayısında leonard cohen konserinden bahsederken, bob dylan, lou reed hatta miles davis'in zamanında istanbul'a geldiğini yazmış. ama ben hiç duymadım, görmedim bi yerde bunları. olmuşsa da çok eskiden olmuştur herhalde. oldu mu böyle konserler? nerde, ne zaman filan bunlarla ilgili bilgi var mı bildiğiniz?
(4) 

ümraniye'den çamlıca koçsistem'e

tepedeki psychedelic adam #80006 
nasıl gidebilirim? hatta şöyle de bir adres var:

Ünalan Mah. Ayazma Cad.
Çamlıca İş Merkezi - B3 Blok Üsküdar
(5) 

bu aletin adı ne?

tepedeki psychedelic adam #79317 
akordiyon mu denir buna da? başka bi özel adı vardır herhalde. toy piano'ya da benziyor tip olarak ama sesi öyle değil akordiyona benziyor. zaten körüğü filan da var. sol eliyle o körüğü kontrol ediyor bi kapak gibi açılıp kapanıyor. sağ eliyle de klavyeden çalıyor.
(5) 

bob dylan kitabı

tepedeki psychedelic adam #78585 
2-3 ay olmuştur herhalde. bir tane bob dylan kitabı görmüştüm d&r'da. yanında poster gibi bişeyle satılıyordu. poster dediysem de mukavva gibi bişeydi aslında. o anda alamadım. sonra tekrar gidip baktığımda da yoktu. adını da unuttum kitabın. o kitabın adı neydi? biyerlerde gören var mı bu şekilde?
(7) 

bir ayinli film, bir korku filmi tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #78124 
öncelikle şunu diyim ki başlıkta korku filmini görüp hemen aklınıza gelen ilk korku filmini yazmayın. ama öyle bişey yapıcak olsanız bunu da okumazsınız zaten di mi? neyse.

ilk olarak içinde ayin olan film. bu korku olmasa da olur. örnek vermek gerekirse eyes wide shut'ta vardı mesela. bir de rosemary's baby'nin sonunda da böyle bişey vardı herhalde. ayinin neyin üstüne olduğu önemli değil.

ikinci olarak da korku filmi. burda istediğim bir sahne var. ordan aklıma gelen örnek de bi film vardı tepedeki bi şatoda insanlar yarışıyor, en son kalan ödül kazanıyor. o filmde bi sahnede kız kamerayla etrafı kaydederken bi odada hasta, hemşire ve doktoru görüyor kamerada, sonra normal bakınca görmüyor filan. burda bu insanlar bişeyle uğraşırken aynı anda hepsi kafalarını yavaşça döndürüp ona bakıyorlar ve sonra olaylar gelişiyor. böyle bir sahne shining'te de vardı. herhalde jack otelin içinde dolaşırken bir odada yatak odasında iki tane hayalet birşeyler yaparken yine aynı anda dönüp jack'e bakıyorlar. bu sahnelerdeki bakışlar da donuk, ruhsuz bi bakış. sahneyi anlatabilmişimdir herhalde.

böyle tavsiye edebileceğiniz filmler var mı?
(5) 

laptop'ta ekran açısı

tepedeki psychedelic adam #77430 
laptop'un ekranını eğince belli bi açıya gelince yeniden başlıyor bilgisayar. bu bi yerlerden ayarlanıyormuş ama nerdendir ki acaba?
(1) 

c#'ta grafik

tepedeki psychedelic adam #76006 
biz değerleri parametreleri filan verelim de o grafiğini çıkarsın öyle bişey var mı, yoksa böyle çizgilerin koordinatlarını tek tek vererek çizgileri oluşturacağız filan öyle mi olabiliyor sadece?
(1) 

oracle lisansı ve telekom server ilişkisi

tepedeki psychedelic adam #74895 
oracle lisansı kaçtan başlıyo, nasıl ilerliyo fiyatlandırması, nasıl oluyo bu işler? şimdi biraz acele ve telaşla baktığım için bi anda bulamadım google'dan, oracle'dan filan ama tabi vardır oralarda bi yerde.

bi telekom serverlara özel hizmet veriyormuş galiba? bunun fiyatlandırması nasıl?
(12) 

mssql & stored procedure

tepedeki psychedelic adam #74529 
bağlanıyorum server'a açıyorum database'i filan Stored Procedures'a sağ tıklayıp new stored procedure diyorum. yazıyorum create procedure bilmem ne filan diye. sonra kaydediyorum ama oluşmuyor. o stored procedure'ın atında listelenmesi lazım bu yazdığım procedure'ın. orda görünebilmesi, kullanabilmem için bunu bir kere çalıştırmam lazım herhalde ama o nasıl olacak? alter procedure diye bir şey var ya o ne oluyordu? sanki bu create yaptıktan sonra olaan bişeydi.
(2) 

excel'deki verileri mssql'e aktarmak

tepedeki psychedelic adam #74225 
excel'de bulunan br takım veriyi mssql'deki bir tablonun içine aktarabilmenin bir yolu var mı?
(2) 

anabala pasajı ve diğerleri

tepedeki psychedelic adam #74205 
anabala pasajı'nın yerini tarif edebilir misiniz? ayrıca genelde salaş ya da eski tarzda kıyafetlerin olduğu yerler nerelerdir istanbul'da? hatta izmir'de de biliyorsanız olabilir. şimdi diğer pasaj isimlerini sayacaksınız büyük ihtimalle ama daha spesifik, böyle nokta atışı gibi yerler varsa daha iyi olur. mesela anabala'da da varmış bu tarz şeyler ama hiç gitmediğim için bilmiyorum.
(3) 

bornova'da biletix gişesi

tepedeki psychedelic adam #73476 
nerede var? forum dışında. orada d&r'da filan vardır herhalde. küçük park, büyük park civarı var mı?
(5) 

frame'in arka planı

tepedeki psychedelic adam #73395 
bir frame'in arka planı'nı sabitleyebiliyor muyuz? yani orda hangi sayfa açılırsa açılsın aynı resim olsun mesela? bi de bu resmi bütün frame'e yaymak nasıl oluyor? birden çok resim basmıcak da tek resim yayılacak işte.
(5) 

studio ve c

tepedeki psychedelic adam #72774 
geçen gün şöyle bir şey sormuştum. (git: 72256) buradaki linklere internet'te başka yerlere filan baktım düzelmedi. format attım bunun üstüne ama hala aynı sorun. nedir yahu bu? bir de laptop'ta böyle bir sorun oldu sonra masaüstünde denedim yine aynı sorunla karşılaştım ki bunların ikisinde de sorunsuz çalışıyordu. hadi laptop'la uğraşırken bozdum bişey değiştirdim filan diyelim, masaüstüne de çok olmamıştı format atalı ve format attıktan sonra da çok da açıp uğraşmamıştım onunla. şimdi masaüstüne tekrar format atıp studio'yu kurdum ama yine aynı hata. var mı başka bir, sebep-çözüm hakkında fikri olan?
(6) 

visual studio'da c derleme

tepedeki psychedelic adam #72256 
şöyle bi hata veriyor ve sonrasında yes'e basınca çalıştırıyor ama önceden böyle yapmazdı. nedendir bu hata?

mobil görünümden çık