(15) 

havaya atılan mermi

tepedeki psychedelic adam #308862 
ya bu havaya atılan mermiler sonuçta yere düşmüyor mu öyle ya da böyle. onların da birine bi yerlere denk gelme ihtimali var gayet. ama hiç böyle haberler filan duymuyoruz. nedir bunun olayı?
(2) 

bankadaki işlem hatası

tepedeki psychedelic adam #307519 
geçen hafta abim vadeli hesabından vadesiz hesabına para aktarımı yapmış. imzalamış da. bugün fark etti ki yanlış kişiye gönderilmiş o para. yabancı birisineymiş sanırım. bunun dönme şansı var mı, yani imza filan da atmış ya. yarın gidicek gerçi şubeye de sorıyım dedim.
(3) 

sabıka kaydını nereden alıyım?

tepedeki psychedelic adam #307402 
kadıköy civarında alabileceğim neresi var? ya da oralarda yoksa başka nereden alınır? bi de nüfus cüzdanı sureti ikametgahımın olduğu muhtarlıktan alınıyor di mi?
(7) 

couchsurfing'le alakalı

tepedeki psychedelic adam #307241 
burada ev/ev arkadaşı arayanlar tarzı bi bölüm var mı yoksa kendi profilinde belirtiyorsun da onun üzerine mi birtakım aramalar filan oluyor.
(5) 

tatil yeri tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #306578 
istanbul'dan gitmelik çok uzak olmayan, deniz filan da olmasına gerek yok 2-3 gün kafa dinlemelik nereye gitmek lazım. çok uzak olmasın dedim de mesela otobüsle 4-5 saat süren yerler olabilir.
(4) 

yuvarlak masa şövalyeleri, kral arthur, excalibur vs. ile ilgili kitap,film

tepedeki psychedelic adam #305160 
önerisi yapabilecek olan var mı. ama şu aralar oynamakta olan merlin, camelot gibi dizileri saymazsanız sevinirim. excalibur, mists of avalon'u filan izledim. özellikle kitap daha böyle ansiklopedikmiş gibi olabilir.
(3) 

iş bırakma mevzusu

tepedeki psychedelic adam #304840 
bir süredir stajyer gibi filan çalıştığım bi yer vardı. ağustos başında kadrolu oldum. ama sözleşme filan herhangi bişey imzalamadım. şimdi başka bi yerle anlaştım ne zaman başlayabilirsin dediler ben de ekim başı dedim. mesela ben yarın gidip işi bırakıyorum desem bu ayın bugüne kadarki parasını alabilir miyim. yani normal koşullarda almam lazım da ortada bi sözleşme, imza filan da olmayınca. ayrıca sigorta başlatıcaklardı ağustosun başında, bu ayın başında mı ne sordum ya öyle oldu böyle oldu ayarlıycam bu ay sonuna kadar filan demişti. yani bunu şunun için söyledim imza atmadım ama bu sigorta olayını yaptıysa, çalışanın ayrılmadan 2 hafta önce bildirmesi lazım filan gibi bi olay geçerli olur mu.

özet:
aslında yarın gidip direk söylesem ve bu ayın bugüne kadarki parasını alıp ayrılsam mı (ki işte o parayı verecekler mi o var) yoksa ay sonuna kadar bekleyip paramı alıp sonra mı söylesem onu bilemedim.

bir de burada geçerli olmayacak olsa da o önceden söyleme olayını yapmazsam bana bi cezası mı oluyor, yaptırımı nedir? sonradan lazım olur belki o bilgi.
(2) 

halı saha forması bastırılacak yer

tepedeki psychedelic adam #304551 
anadolu yakasında olsa daha iyi olur ama avrupa yakası da olur. bir halı saha takımına (13-14 kişi kadar) uygun fiyata forma yapabilecek bildiğiniz bi yer var mı?
(3) 

maslak oto sanayi, itü civarı sodexo

tepedeki psychedelic adam #304254 
sodexo kullanılarak yemek yenebilecek güzel ve hesaplı yer var mı bildiğiniz?
(3) 

bir askerlik sorusu

tepedeki psychedelic adam #304238 
şimdi mezun olduk ve sonrasında 2 sene tecil ettirdik diyelim. bu 2 sene bittikten sonra tekrar mazeret göstermeksizin (yüksek lisansa başladım vs.) erteletebiliyor muyuz? erteletebiliyorsak ne zamana kadar devam edebiliyor bu. yok erteletemiyorsak yüksek lisansa başlamaktan başka ve sağlıkla ilgili olmayan bi bahane var mı?
(1) 

paypal sorusu

tepedeki psychedelic adam #303979 
paypal aracılığıyla ödeme yapmak için illa kredi kartı mı lazım. normal internet bankacılığına açılmış banka kartıyla işlem yapılamıyor mu?
(2) 

atatürk oto sanayii civarı birtakım büyükbaş hayvanlar

tepedeki psychedelic adam #302712 
arada görüyorum inektir, attır böyle hayvanlar dolaşıyor etrafta. oradaki bi avuç çimden, çöpten filan bişeyler yiyorlar. bunların olayı ne, nerden geliyolar, ne işleri var ki orda?
içinde de değil böyle girişte bisürü arabanın gelip gittiği yer, metronun oralarda.
(9) 

bankamatik paramı vermedi?

tepedeki psychedelic adam #302620 
yahu o kadar sinir oluyorum ki şu banka işlerine. kaç haftadır kartımı internet bankacılığına açamamışken dün de paramı vermedi atm. para çekeceğim miktarı yazıp tamam diyince önce kartımı verdi. sonra paramı vermesi gerekirken makbuzu verdi, bitti işlem. yanlış biyere de girmedim ki girmiş olsam bile diğer yerleri kontrol ettim ilk ektrandan sonra direk para miktarı girilen bi işlem yok. şöyle bişey var bi de. normal doğru şekilde para çekince makbuzda yazan şey:

çekilen tutar: x
hesap bakiye: y

ama benim dün aldığım makbuzda şöyle yazıyor:
istenen: x
ödenen: 0.00
hesaba iade edilen: x
bakiye: y

ki burdaki y de çekmeden önceki paranın x eksiği. yani hesaptan para çekilmiş gibi düştü ama ortada para yok. ödenen de 0 ki bişey ödemeye de çalışmı değilim.
bu makbuzdaki işlem nedir, para nereye gitti, neler oluyor. çok sinirlerim bozuluyor ya böyle dandik şeyler sorun çıkarınca. yani şubeye gidicem herhalde bugün de noldu. nasıl anlaşılıcak ki benim parayı alıp almadığım, vericekler mi geri? iş bankası bu arada.
(3) 

4. levent'ten darphane'ye

tepedeki psychedelic adam #301682 
4. levent'ten beşiktaş'a giden herhangi bişeye binsem darphane durağından geçer herhalde di mi?
(4) 

html/css bi property'nin değerinin ismi

tepedeki psychedelic adam #301271 
böyle ekteki gibi giderek rengi açılıyor ya bunun bi ismi vardı neydi o?
başlık belki biraz alakasızmış gibi olmuştur.
(5) 

nicklerin yanındaki es'ler

tepedeki psychedelic adam #300780 
sizde renkli mi sarı ve yeşil olarak yoksa renksiz mi? bendeki ekteki gibi mesela. geçenlerde bi resimde öyle bişey gördüm sanki de ondan. ya da yanlış hatırlıyorum da eskiden mi öyleydi yoksa hala öyle de benim browser vs.le alakalı bi durum mu acaba. yani sorun değil de öyle merak ettim sadece.
(3) 

zamanın ötesinden gelen hr tag'i - html

tepedeki psychedelic adam #300031 
bir kod var ve hr tag'i yok kesinlikle. ama browser'da açınca varmışcasına bi çizgi çekiyor. neden böyle, nasıl düzelir bi fikri olan var mı? firebug'la bakıyorum hr tagi görünüyor ama benim kodumda yok öyle bişey. resimdeki gibi kutuyu delip geçiyor çizgi. onun olmaması lazım.
(2) 

laptop tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #299696 
bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacak kuzenim için laptop tavsiyesi yapmam lazım. pek zamanım da yok. işte ekran kartı, ram filan abarmasına gerek yok. oyun filan da oynamaz. kuracağı en komplike şey herhalde visual studio, sql server filan olur ki daha yeni başlıyorken ona da gerek olmaz aslında da ilerisi için işte. neyse böyle abarmayan bişey işte. ben asus bakmayı düşünüyordum, dell filan da olur. aklınızda bişeyler varsa yazarsanız iyi olur. kız bu arada kendisi.
(6) 

excel'de alttaki tablar (kolay soru)

tepedeki psychedelic adam #299588 
excel 2007'de bi dosyanın içinde worksheetler var. ya da her neyse işte. altta tablardan geçiş yapılabiliyor yani işte. ama o tabların isimleri biraz uzun tamamı görünmüyor. onların isimlerini nerden öğrenebilirim. çekiyim, açıyım filan dedim olmadı.
sağ tıklayıp rename diyorum öyle de devamı görünmüyor ne biçim şeyse.
(3) 

basket maçları için ntvspor'un alternatifi

tepedeki psychedelic adam #297888 
bu maçlar ntvspor dışında başka kanalda yok mu hiç. yani uyduda filan vardır belki dedim de. ntvspor şifreli göstermiyor.
(2) 

iş bankası şube kodu (acil)

tepedeki psychedelic adam #294624 
hesabıma para gönderilicek de hiç anlamıyorum bu işlerden. bankamatik kartının üstündeki hesap numarasını gönderdim şube kodu da lazım dendi. onu nerden öğrenebilirim, kartın üstünde yazıyorsa hangisi o kod?
(6) 

roche touch / koçtaş?

tepedeki psychedelic adam #294466 
ya dün birisiyle konuşuyordum sektörünüz, çalıştığınız şirket nedir filan dedi. (hiç de sevmem böyle konuları ya. kısa sürdü zaten neyse eheh) söyledim. sonra bi sessizlik oldu. ayıp olmasın diye ben de sordum. roştaç dedi. yani ben buna benzer bişey anladım. böyle bi şirket gelmedi aklıma. sonra öyle olmadığını bile bile koçtaş mı dedim. yok roştaç dedi. hmm tabii dedim ben de. ama anlamadığımı anladı herhalde lojistik filan dedi sonra. neyse ben kafamdan sallayarak mesela roche touch gibi bişey olabilir mi acaba diyerek arattım ama bişey çıkmadı. ne olabilir bu şirket? ismi nedir merak ettim. cahilliğim de böylece ortaya çıkmış olur hem.

edit: neyse kimse bilmiyormuş demek. ya da ben çok yanlış anladım.
(1) 

eski türk filmlerinden bir müzik

tepedeki psychedelic adam #293015 
şurda var. başka filmlerde de vardı. tam da araya denk gelmiş. bi sonraki bölümde de 10-15 sn devam ediyor yine. bunun adı var mı nedir, kimindir.

www.youtube.com
(11) 

marketlerdeki hazır pudingler

tepedeki psychedelic adam #291051 
eskiden marketlerde pudingler olmuyor muydu böyle yanında kaşığıyla. hemen alındığı gibi yenebiliyordu filan. ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa. şimdi baktım göremedim de.
(2) 

birtakım filmlerin altyazıları

tepedeki psychedelic adam #289454 
Ciao! Manhattan
I Shot Andy Warhol
Poor Little Rich Girl - (1965 yılına ait olanı)
Strategija Svrake

türkçesini geçtim zaten de ingilizce altyazısı da yok ortalıklarda. belki ben bulamamışımdır google konusunda o kadar iyi değilim. bi bulan çıksa hepsini olmasa bile ne iyi olur.
(2) 

istanbul yunan konsolosluğundaki ücretsiz yunanca kursu

tepedeki psychedelic adam #288607 
sanki okumuştum bi yerlerde böyle bişey ama bulamadım şimdi. gidip soracak kadar yakın da değilim. var mı bilgisi olan, internet'te gören filan.
(3) 

hangi civilization

tepedeki psychedelic adam #288362 
senelerdir oynıyım şu oyunu diyip erteliyorum hep ama bu sefer gerçekten oynıycam sanırım. hangisini oynıyım peki hangisi en iyisidir?
(16) 

yanaktan 3 defa öpmek

tepedeki psychedelic adam #287324 
ya bazen görüyorum da sonra yanlış mı gördüm acaba diye düşünüp unutuyorum. geçen gün bi filmde görüp sonra tekrar geri alıp izleyip filan emin olduktan sonra soruyorum. nedir bu bi sağdan bi soldan sonra tekrar sağdan ya da tam tersi şekilde öpmenin nedeni. bu sıranın bi önemi var mı onu da bilmiyorum. dinsel, mezhepsel filan bişey mi. gördüğüm film yabancıydı ama. gerçi boşnak filmiydi olabilir.
(5) 

2 imla sorusu

tepedeki psychedelic adam #286959 
1 - ben & jerry's'i sevmiyorum.
bu yazım doğru mu. hiç sanmıyorum doğruysa da çok dandik görünüyor. böyle bişeyi nasıl yazmak lazım. aynı şekilde çift tırnaklı bişeye böyle bir iyelik eki filan gelse nasıl ayrılıyor.
"ben & jerry's"i sevmiyorum.
böyle mi yazmak lazım. yoksa böyle filan mı: "ben jerry's"'i. nasıl? böyle de olmaz ki.
bu dondurmadan da yiyemedim bi türlü onun için ilk o aklıma geldi.

2 - Burası dağmış eskiden.
bu yazım doğru mu. doğruysa da benim sevdiğim bişey değil gerçi. mesela iyimiş de demem ben. siz yazımda olmasa da konuşurken de mesela bunu "dağmış" şeklinde mi söylüyorsunuz yoksa benim gibi "dağymış" mı? ayrıca dediğim gibi doğru yazımı nedir? "dağ imiş" filan mı yazmak lazım illa yoksa "dağmış" da doğru mudur. burda "ğ"'nin etkisizliğinden dolayı araya bi kaynaşma harfi sokası geliyor insanın ama nasıl yazmak, söylemek doğru olanıdır?
(8) 

su sebili

tepedeki psychedelic adam #286953 
sebil zaten suyla alakalıdır, belki anlatım bozukluğu olmuş olabilir şu anda bilmiyorum, neyse. bu hani sıcak, soğuk su akıtan aletlerden bahsediyorum üstünde ters dönmüş damacana var. evet işte bu damacana öyle nasıl yerleştiriliyor ters bi şekilde?
(2) 

halı saha takımı için forma yaptırılacak. tanıdığı olan var mı?

tepedeki psychedelic adam #285554 
varsa bi iletişim bilgisi verirseniz iyi olur.

aa evet hiçbişey söylememişim. istanbul. iki yaka da olur. anadolu daha iyi olur ama fark etmez işte.
(10) 

hangi forma numarasını alıyım? - anket

tepedeki psychedelic adam #285552 
bir halı saha ligi gibi bişey mi ne olacakmış ben de bir şekilde bu işin içine sokulmuş bulundum. ne kadar oynarım ne yaparım bilmiyorum da forma gerekiyormuş ve bir de numara. kaç numara alıyım sizce. aklımda hiç numara yok. bir katkısı olacaksa, sağ bek oynıycam gerekirse sol bek de olabilir. yani adeta bir sabri. sabri kaç numara bu arada onunkini mi alsam acaba eheh. olabilir aslında.
söylediğiniz sayıyı neden seçtiğinizi de söyleseniz olur sanki.
(4) 

firebug'ım yok oldu - firefox'unuzda bi değişiklik oldu mu?

tepedeki psychedelic adam #283848 
firebug kuruluydu bende yok olmuş. şu sağ alttaki barı görünürde yok. kaldırdım bi daha kurdum filan yine olmadı. bu bar mı ortadan kayboldu orda mı bi sorun var yoksa başka bişey mi acaba? firefox 5.0, firebug 1.8.0

şu adres satırının sonundaki stop/refresh butonu da yok. güncelleme de yapmadım ki aslında. niye yok oldu bunlar kendi kendine. sizdede var mı bi değişiklik.
(8) 

sourberry'deki programlar

tepedeki psychedelic adam #283728 
sourberry'deki programlardan hangilerini takip ediyorsunuz. ismini filan bilmeseniz de içeriği nedir? aslında o önemli sorumda. bir de şu konseptte bi program olsa güzel olurdu dediğiniz bişey var mı?
(6) 

içeri yarasa girdi

tepedeki psychedelic adam #281829 
evet lanet olsun benim de başıma geldi bu olay. direk başka odaya kaçtım arada baktım sürekli uçuyor şöyle üstüne bişey atıyım filan desem de. napmak lazım. bi ara görünülerde yoktu pencerenin önündeki perdeyi açtım gidebilsin diye ama görünmeyince de gitti sandım. sonra birden çıktı yine uçmaya başladı. napmak lazım, nasıl anlarım gidip gitmediğini. ya bi de pencere filan açık uyuyordum ne güzel onu da yapamam artık. gerçi bu gece doğru düzgün uyuyamam bilem. bi de içerde şapkadır, bardaktır böyle şeyler var. bi yıkayıp taksam içsem bişey olur mu. hatta şapkayı yıkamakla hiç uğraşmasm filan eheh.
(6) 

istanbul'da waffle

tepedeki psychedelic adam #280254 
ya sözlükte böyle bi başlık yok muydu? istiklal-karaköy-kadıköy civarlarında nerde waffle yemeli.
(1) 

php oylama barı

tepedeki psychedelic adam #279877 
birtakım şeylerin oylandığı sitelerdeki göstergeler gibi bişey lazım bana. ben 0-100 arası oylamaya olanak sağlayacak bir bar arıyorum. mesela filimadamı'ndaki gibi. böyle direk alıp kullanabileceğim bi şekli var mıdır. biraz araştırdım da bulamadım. o olmadı artık klasik yıldızlı filan bişey de olur. yani css'le filan yapılır da işte uğraşmıyım diyorum şununla hazırını kullanayım?
(5) 

php - exec

tepedeki psychedelic adam #278390 
php'de başka bi dosyadaki scripti çalıştırmak için exec fonksiyonunu kullanmam lazım da nasıl kullanılıyor o. baktım internet'ten filan da birtakım linux komutları var gördüğüm. benim bu ayrı dosyadaki kodları çalıştırmam için nasıl kullanmam lazım? aynı zamanda bir değişken de göndermem lazım.
(1) 

facebook'la alakalı bi soru

tepedeki psychedelic adam #275829 
ben bilmiyorum pek facebook'u da çok basit bişey sormuş olabilirim ama bulamadım. daha önce, üyesi olduğum gruplara yeni bişey yazdıldığında ana sayfamda görünüyordu ama şimdi görünmüyor. bişeyleri değiştirmişim herhalde. tekrar görünmesini nasıl sağlayabilirim?
(2) 

doğubank'a gidiş

tepedeki psychedelic adam #274544 
karaköy'den tramvaya binmek lazım mı, nerde inmek gerekir? tam bi tarifini yapabilecek olan var mı? eminönü üzerinden de olabilir tarif.
(4) 

alakasız bir bölümde yüksek lisans yapma mevzusu

tepedeki psychedelic adam #273348 
şimdi artık istenilen bölümde alanına bakmaksızın yüksek lisans yapılabiliyor bildiğiniz gibi. peki bu izin sadece görüntüde mi kalıyor. yani sözel bir bölüme sayısaldan mezun biri başvursa bunun kabul edilme oranı nedir, bölümler nasıl yaklaşıyor bu olaya genelde. böyle bişey var ama aslında nerdeyse mümkün değil gibi bişey mi? bir de yüksek lisans için normalde referans mektupları da vermek lazım sanırım. yani hocalarından filan şöyledir, böyledir diye bi mektup. ama böyle alakasız bi bölüm olduğunda referans mektuplarının durumu ne oluyor?
(5) 

bir pearl jam şarkısı

tepedeki psychedelic adam #273345 
sözlerinde şarkının ismindeki harflerin tek tek söylendiği bi şarkısı vardı sanki pearl jam'in ama şarkıyı hatırlayamadım bi türlü ne zamandır. acaba yok da yanlış mı hatırlıyorum. mesela crazy mary'de de benzer bişey var. l-o-i-t-e-r-i-n-g diyor. bunun gibi ama işte şarkının adı olması lazım, öyle bi şarkı. var mı acaba fikri olan.
(2) 

duyuru'nun mesaj bölümüyle ilgili istek

tepedeki psychedelic adam #272947 
gelen mesajın başlığında duyurunun başlığı yazıyor da o duyuruya bir tıkla ulaşılabilecek bişey yok. ama ne biliyim başlık duyuruya bi link olsa ya da işte id'si aracılığıyla bi link verilse iyi olurdu. daha önce sözlük'te de yazmıştım gerçi (bkz: #18957728) compumaster'a mesaj at buraya yazacağına diiyebilirsiniz de daha önce bug gibi bişeyi mesaj atmıştım hiçbi tepki gelmemişti. ondan böyle yazdım.

edit:
eskiden sağ tarafta vardı feedback sonra kaldırıldı sandım ama en aşağı konmuş şimdi fark ettim.
(1) 

laptop ekranı tamiri

tepedeki psychedelic adam #272298 
bir adet eski asus laptop var bende ve ekranı acayip derecede sallanmaya başladı. böyle biraz dikkatsiz davransam, ufak bi darbe olsa kırlıcakmış gibi. bunu bi yere götürsem mesela hemen sağlamlaştırıp geri alabilir miyim kısa bi süre içinde. var mı öyle bi yer. ya da kırıldı diyelim nereye götüriyim, özellikle istanbul anadolu yakasında, kadıköy'de filan olursa daha iyi olur. sizin bi sorun olduğunda gittiğiniz, bildiğiniz bi yer var mı?
(2) 

google map'te metrobüs durakları

tepedeki psychedelic adam #270790 
görünmüyor mu? özellikle anadolu tarafındakiler, altunizade, acıbadem filan. söğütlüçeşme tamam da bunları göremedim. yani tam yerlerini bilmiyorum, böyle bi işaretleri filan yok mu haritada?
(11) 

javascript kimbilir belki jquery (kolay gibi aslında)

tepedeki psychedelic adam #267752 
bir php sayfasına yerleştirilmiş olan bir butonun onclick event'ine şunu yazıldığında
onclick="$('brans_table').style.display='none'
buton tıklandığı zaman bir table'a ait olan brans_table id'li satırı yok ediyor. bu düzgün çalışan bişey.

başka bir yerde yine bir butona tıklandığında id'si txtBrans olan textbox'ın içinin boşaltılmasını istiyorum ve şunu yazdım.
onclick="$('txtBrans').value='';
olmadı. çeşitli başka kombinasyonlar da denedim. bunu nasıl yapabilirim? illa id üzerinden yapmak zorunda değilim. butona tıklandığında herhangi bi şekilde o textbox'a ulaşıp içinde yazan şeyi silmek istiyorum.

bir de mesela daha eski bununla alakasız bi yerde yazdığım kodda jquery kullanarak $('input[name="user_name"]').val(); şeklinde bir text box'ın değerine ulaşabiliyordum ama değiştiremiyordum. bunun bi yararyı veya alakası vardır diye yazdım.
(3) 

facebook video sorusu

tepedeki psychedelic adam #266762 
bir facebook cahili olarak soruyorum basit bişey olsa gerek.
home'umda gördüğüm başkasının paylaştığı bi videoyu yeni bi sekmede, tek başına nasıl açarım. video'nun ismine tıklayınca youtube'da filan açılıyor.
(4) 

firebug ve dosyalar içinde kelime arama

tepedeki psychedelic adam #266597 
1 - firebug'da bir elementi tıklıyoruz (inspect), html ve css dosyalarında nerde olduğumuzu gösteriyor mesela. ama css dosyasının ismi yazarken html dosyasınınki yazmıyor. ya da ben mi göremiyorum, yazmaz mı bi yerlerde?

2 - firebug'tan bağımsız olarak birden çok text dosyasının içinde bir kelimeyi nasıl aratabiliriz?
(4) 

hayvanlar alemi - ayı

tepedeki psychedelic adam #264439 
geçen gün yine national geographic izliyorum, ayılardan bahsediyordu. o an farkına vardım ki bu ayılar bambaşka bişey. yani ne biliyim ona yakın bi tür yok gibi. küçükbaş, büyükbaş, maymun, kuş vs. hepsinin çeşit çeşit farklı tipleri var ayı bildiğin ayı. boz ayı, kutup ayısı vs. tamam da ne biliyim işte yeterli değil gibi. bi panda var işte o da ayı di mi? bilmiyorum ayılar bambaşka değil mi gerçekten de, hangi türe yakın filan gibi bilgisi olan var mı?
(1) 

telefon tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #262979 
özellikli filan olmasına gerek yok temel özellikleri yerine getiren dede telefonu ekolünden ama o kadar da hantal olmayan bi telefon önerirseniz sevinirim. eski telefonum iyiydi aslında onun gibi olabilir ama modelini filan da bilmiyorum. bir de mesela yüklediğim bi mp3'ü zil sesi yapabilsem iyi olur gibi düşündüm şu anda. ama bu çok ekstrem bi özellik olmasa gerek çoğunda yapılabiliyordur herhalde. neyse yoksa da önemli değil.

edit: eski telefonum nokia 6100'mış.

mobil görünümden çık