(2) 

asker - kitap

orange coffee #127229 
ya benim kuzen var askerde. kitapları bitmiş kitap yollicaz ona, burdan da tavsiye alayım dedim.
arkadaş macera tutkunu bir genç. motorsiklet backpacking tırmanma kamp dağcılık vs fazlasıyla ilgileniyor. askerden dönünce bunlarla ilgili bayağı planları var o yüzden bu tip kitaplar alıyım diyorum. mizah da sever. sürükleyici kitap da sever, dan brown mesela..
jon krakauer - yabana doğru, jack london - vahşetin çağrısı, hakan günday - kinyas ve kayra, nasuh mahrukin 2-3 kitabını aldım. başka ne alim gönderiyim?
(3) 

lockerz (davetiye değil)

orange coffee #123510 
bu adamlar nasıl para kazanıyor? karları nedir bu işten? reklam da yok sitede sanki..
(3) 

hepi börrttdeey tuu yuu

orange coffee #121314 
doğum günü pastası alıcam. beyoğlu civarında bildiğiniz değil tavsiye ettiğiniz bi yer var mı?

teşkürr..
(1) 

chris martin'in bir fotoğrafı

orange coffee #119173 
abimiz stüdyadaydı sanırım tam hatırlamıyorum. fotoğrafta yeşil rengin ağırlıklı olduğu kalmış aklımda onu da tam hatırlamıyorum. en iyi hatırladığım şey, sağ eli objektife dönük bir şekilde alnındaydı. elinin içinde bişey yazıyordu onu da tam hatırlamıyorum "trade fair" olabilir ama olmayadabilir. bahsettiğim fotoğrafın bi 6-7 senesi var.. neyse işte gören bilen eden var mı?
(4) 

milli lig puan sistemi

orange coffee #117307 
1961-1962, Galatasaray’ın profesyonel lig tarihindeki kazandığı ilk lig şampiyonluğuydu. Gündüz Kılıç’ın teknik direktörlüğünü yaptığı sezonda Galatasaray 38 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alırken 57 puan toplamıştı.

Ne biçim bi puan sistemi bu?
(1) 

yakacık ito spor kompleksi

orange coffee #117017 
buraya toplu taşıma ile kadıköyden nasıl gidebilirim?
(15) 

hangisi yav

orange coffee #116760 
ağza takılıyor
ağıza takılıyor ??
(13) 

cep telefonu kullanmayan insan

orange coffee #114117 
var mı etrafınızda?
(anane babanne hariç, hoş onlar da kullanmaya başladı ya..)
(5) 

askerlikle ilgili bir soru

orange coffee #112555 
bir yakınıma van merkez kısa dönem çıktı. "bütün askerlik ordayım her yerde acemilik ustalık yokmuş" falan bişeyler dedi. var mı böyle birşey? bütün askerliğini vanda mı yapıcak yani benim bildiğim 1-2 ay acemiliğini orda geçirip usta birliğine başka yere gidecek. yanlış mı biliyorum? ben doğruysam niye böyle diyor bu?
(3) 

spor salonu

orange coffee #112245 
lan yeter lan iyice hamlaştım ben şöyle ataköy sefaköy yeşilköy yeşilyurt civarında spor salonu arıyorum. yakınsa bisikletle çok yakın değilse arabayla gidebilirim. aslında havuz arıyorum ama spor salonu da olur. özellikle ataköyde bayağı vardır diye tahmin ediyorum ama işte isim cisim bilmiyorum.

not1: polat otel , corner club, yeşilyurt sk ve hasan avni akyol havuzunu eleyin onları biliyorum, bir de belediyenin tesislerini istemiyorum
no2: duyuruya bi baktım lakin istediğim cevapları bulamadım

var mıdır giden gören duyan bilen?
(4) 

aromalı çay

orange coffee #111257 
yurtdışından jelibonlu çay aldım mesela (hoş, onu da kıyıp içemiyorum:)), liptonun hemen hemen bütün aromalarını denedim. değişik değişik aromalı çay satan yer var mıdır güzel memleketimde ya da "şu markanın şu aromasını bilmiyor olabilirsin kesin dene" falan dediğiniz birşey? istanbuldayım ben ama farklı şehir olsa da olur, tanıdık manıdık artık bi şekilde..
(2) 

ayva fiyatı

orange coffee #111027 
ayvanın kilosu ne kadar? pazar market farketmez
tanesi aşağı yukarı ne kadara gelir?

son zamanlarda almış olan varsa..
(3) 

dünya haritası

orange coffee #108955 
google görsellerden bir baktım da bulamadım istediğim gibi. wallpaper yapıcam böyle bakınca hiç sorunsuz eciş bücüş olmadan görebiliyim istiyorum.. (siyasi harita)

basit lan aslında ama duyuru aslansın kaplansın!
(1) 

abbas güçlü çukurova üniversitesi

orange coffee #108837 
ali sabancının konuk olduğu dünkü programın hepsini tekrar izleyebileceğim bir yer var mı? kanal haftasonları tekrar veriyor mu? internetten de izleyebilirim..
(8) 

kim bu?

orange coffee #108394 
www.facebook.com
www.facebook.com

bu adam kimdir?

(ismini cismini bilmediğim için youtube linki veremiyorum sadece fbookta gördüm)
(2) 

karaköyde biyerler

orange coffee #104121 
karaköyde plaket kupa madalya yapan satan yerler varmış hatta bir yokuşmuşmuş. nerde bunlar? tramvaydan nasıl giderim buraya?
(1) 

yiğit özgür karikatür

orange coffee #103777 
(bkz: #12783724)

bahsi geçen karikatürü arıyorum

teşkür şimdiden
(8) 

kitap oku(ya)mama

orange coffee #102210 
ya kitap okuyabliyor musunuz siz hala? okuyamıyorum ben arkadaş eve geliyorum hemen bilgisayarın başına geçiyorum televizyonu açıyorum yatana kadar bu haldeyim. 2 sene öncesine kadar haftada 2-3 kitap bitiren bir tiptim. şimdi bu 2 senede toplasan 10 kitap ya bitirmişimdir ya bitirmemişimdir. yazın 1 hafta tatile gittim hakan günday'ın kinyas ve kayrasını aldım 2 haftada 200. sayfasına anca gelebildim ki kitabı beğendiğim halde. evdeyken aklımda devamlı insanlarla konuşmak, stumbleupona bakmak, film izlemek, sourberry dinlemek, sözlük okumak, duyuruda sorulara cevap bulmak, haber sitelerine bakmak, fbook ya da youtubeda video izlemek vs oluyor. şimdi böyle söyleyince bilgisayar bağımlısıymışım gibi oldu. ama biraz öyle oldum galiba evdeyken devamlı bu meretin başındayım olum valla kelime haznemin ve hafizamin (kesinlikle ilgisi var) gerilediğini hissediyorum. toplu taşıma araçlarında okuyayım diyorum ama midem bulanıyo çok fazla, işkenceye dönüşüyor. durumu daha da açıyım artık uykusuz bile okumuyorum!
okumuyorum.. okuyamıyorum.. bilemedim 2sinden biri işte.
burda bu tip bir başlık daha vardı ondaki cevapları okuyacaktım aslında da bulamadım şimdi.
durum düşündüğüm kadar vahim mi yoksa tedavisi var mı?
(3) 

fotoşipşak

orange coffee #101463 
vize için vesikalık çektiricem. bakırköyde nerede var en kolay ve en hızlı alabileceğim?
(6) 

basketbol faul

orange coffee #101086 
ya basket oynuyorduk bi arkadaş ortadan yardırarak turnikeye geliyordu bütün hızıyla, ben de bacağımı koştuğu yöne doğru uzattım ve geri çektim hemen yani çelme takacakmış gibi yaptım hemen çektim ayağımı (götlük olsun diye hehe). arkadaş da ben çelme takıcam diye tuttu topu o hızla 2-3 adım attı "öeaaah" diyerek. ben elinde topla yürüdü diye "steps" dedim arkadaş "faul" dedi. fiziksel herhangi bir temas yok olayda. nedir bu pozisyon steps mi faul mü?

:):)
(2) 

muhabbet kart

orange coffee #100655 
1- ilk telefon zamanlarımda birkeç sene kontörlü hat kullanmıştım da unutmuşum sistemi biraz. neyse bir turkcell hazır kart hattına kontör yükleyeceğiz elimizde bir adet muhabbet kart 100 kontör var. bunu hazır karta yükleyebilir miyim? netten baktığım kadarıyla hazır kartla muhabbet kart turkcellin farklı 2 kartıymış. daha açmadım kontör paketini olmazsa değiştirebileyim deyü.. napiyim yükliyeyim mi? (arkasında turkcell hizmetidir yazıyor)

2- oha ben hazır kartı bıraktığımda (3-4 sene önce) 100 kontör 9.5-12 lira arasındaydı ne ara yükseldi fiyatlar bu kadar?
(1) 

kozyatağı gs store

orange coffee #98340 
kozyatağında galatasaray store'un outleti varmış. kadıköyden toplu taşımayla nasıl gidilir buraya en kolay? bir de ne kadar sürer gidiş dönüş?

Yeni Sahra Galatasaray Store Outlet
Yeni Sahra Mah. Koç Caddesi No:59
Yenisahra

diye de bir adresi var..
(5) 

suntalam - kablo - kroşe

orange coffee #97653 
suntalamdan yapılmış kütüphaneme fişli masa lambası takıcam ama prize kadar kablo ortalıklarda görünmesin istiyorum. duvarda kroşe (fotodaki minik hede) ile duvara dayıyoruz kabloyu ama şimdi tahtayı çatlatır diye kroşe kullanamıyorum. suntalam, ahşap, tahta gibi eşyalarda kullanmak için ayrı tip kroşe var mı? yoksa ben kabloyu tahtaya tutturup sarkmasını nasıl önlerim?

dilim döndüğü kadarıyla anlatmaya çalıştım anlayan olur inşallah :)
(1) 

beat it istanbul

orange coffee #97072 
www.facebook.com

dün (18 ekim) yapıldı mı?


ibret olsun diye silmiyorum
(2) 

hukukçulara bir soru (cem garipoğlu)

orange coffee #96698 
27 ekimde reşit olacakmış. olay zamanında 17 yaşında olduğundan teslim olduğu tarihin bir önemi var mı? yoksa eğer reşit olduktan sonra teslim olsaydı cezası daha ağır mı olacaktı?

(suçunun kanıtlandığı varsayın)
(2) 

uh ah dev adam 12 dev adam

orange coffee #94660 
fiba 2010 dünya şampiyonasına kombine bilet alalım diyoruz şimdiden işimizi şansa bırakmayalım. paket biletler olarak bize şöyle seçenekler sunuyor :

www.biletix.com

biz istiyoruz ki istanbul'da oynanacak her turda istediğimiz maça gidebilelim böyle bir opsiyon sonradan mı çıkacak hiç çıkmayacak mı yoksa var da bizim mi gözümüzden kaçıyor bilgisi olan var mı?
(4) 

milli takım isim yazdırma

orange coffee #93475 
milli takım forması aldım isim yazdırmak istiyorum. nerede yazdırabilirim? bi ara taksimde tır vardı milli takım ürünleri satan şimdi yok malesef. istiklaldeki nike basar mı?

şu forma

img.mynet.com
(3) 

mars dolunay

orange coffee #92435 
bu marsın dolunay kadar yakın gözükeceği olayda son durum nedir? kimi "evet doğru" diyor tubitak "yok öyle şey" diyor. nedir işin aslı? yakın olacak mı mars çıplak gözle ay gibi görücek miyiz?
(3) 

milli takım prim olayı

orange coffee #92391 
şimdi anlamadığım birşey var. bir oyuncu için milli takıma seçilmek onur vericidir değil mi? peki niye bu adamlara maç primi veriliyor. şimdi okudum bosna ve estonya maçlarını alırlarsa (futbol) kişi başı 200 bin DOLAR alacaklarmış. ne gereği var oyuncuların ihtiyaçları mı var bu paraya? mesela milli takıma oyuncu veren kulüplere verdiği oyuncu sayısıyla orantılı dağıtılsa bu para yerli futbolcu yetiştirilip oynatılması da teşvik edilir ya da para federasyona gitse başka çözümler falan bulunsa (futbol okulları vs..). zaten ülkesinin takımını temsil edeceği için en üst düzey performansı göstermeli oyuncu. nedir bunun olayı? niye milli takım maçlarında prim verilir? diğer ülkelerde de var mı prim uygulaması? yanlış mı düşünüyorum? bi aydınlatın beni.
(18) 

sinir stres atmak

orange coffee #92152 
sinir atmak için ne yapıyorsunuz?

aklımda olanlar:
*poligona gidip önce bi eğitim alıp tak tak tak yardırmak (en çok aklıma yatan)
*perkusyon eğitimi alıp aletlere vura vura sinir stres atmak
*bilardo oynayıp bütün hıncımı toplardan çıkarmak
*skydiving (hayal bu aslında hem pahalıya çıkarım)
*yoga (aslında yapamam babam meditasyon yoga tipi olaylara cem yılmaz gibi bakıyor maddi olarak da ona bağlıyım)
*kickboks falan öğrenip kum torbalarının ağzına sıçmak (bu da iyi fikir)

aslında asıl istediğim yaparsam rahatlayacağımı bildiğim elime beyzbol sopası alıp araba parçalamak, sanırım ismail yk'nın klibinde vardı bu ama çok pahalıya patlar. 3 aydaki 2. stajım cuma günü bitecek her 2sinde de üstüme çok geldiler zihnen ve fiziken yoruldum sevgili, aile problemleri de üst üste geldi. sinir stres tavan yapmış durumda. içimden atmak için birşeyler yapmam lazım ne tavsiye edersiniz? benim yazdıklarımdan hangisini seçersiniz ya da sizin aklınıza gelen başka şeyler var mı?

21, kadın, istanbul


edit: spor yürüyüş maçta küfür hep yaptığım şeyler yeni ve hıncımı alabileceğim deşarj olabileceğim bişeyler lazım bana.
(4) 

facebook video

orange coffee #91832 
facebookta videoyu başlatıyorum ama bi 2 dk falan loading diyor daha sonra da inanılmaz yavaş yüklüyor. internetim kotasız. nedir ki bu? aynı dertten olan var mı?

edit: şimdi dikkat ettim youtubeda da aynı şeyi yaşıyorum
(5) 

Galatasaray eski formalar

orange coffee #91254 
şu formaların hepsini istiyorum. istanbuldayım. olup da satmak isteyen varsa ya da nereden bulabileceğimi söyleyebilecekler için soru olarak açtım..

3.bp.blogspot.com
4.bp.blogspot.com
2.bp.blogspot.com

edit: impossible is nothing :p
(3) 

istatistik

orange coffee #90678 
aramaya inandım da nasıl arayacağım bilemedim

duyurudaki kendi istatistiklerimi görebilir miyim?
kaç soru sormuşum? kaç cevap vermişim? kaçı tiklenmiş? kaç kere girmişim? en çok bakılan sorum? en çok cevap alan sorum? vs..
(1) 

facebookla ilgili

orange coffee #90077 
yorum yazdığım bi fotoğraf ya da video ya da herhangi birşeye benden sonra yorum yapan olunca bana notification geliyordu. şimdi gelmiyor. ayalarla da oynamadım neden gelmiyor olabilir?
(1) 

a milli ümit milli oyuncu seçimi

orange coffee #89403 
arda turan a milli takımda oynarken aydın yılmaz volkan babacan nasıl ümit millide oynuyor? aralarında 1 yaş fark var, yanlış hatırlamıyorsam owen 19 yaşındayken dünya kupasında oynadı hatta gol de attı.. genç oyuncunun a milli ya da ümit millide oynayacağına neye göre karar veriliyor?
(5) 

sütyen yıkama şeysi

orange coffee #89202 
www.hizlial.com

şundan kullanan var mı? makineye zarar verir mi? elde yıkıyorum buna geçeyim mi?
(1) 

Gs video

orange coffee #88547 
4-5 sene önce bir video dolaşıyordu. siyah arkaplan üzerine beyaz yazılarla "1 ekim 1905te bir lise öğrencisi bir hayal kurdu. hayali ingilizler gibi toplu halde oynamak ve türk olmayan takımları yenmekti, .. , metin oktayın kurduğu takım için karısını terkettiğini bülent korkmazın kolu çıktığı halde maçı bırakmadığını göremedi, .. , şu an bu ülkede % x kişi en mutlu günü olarak 17 mayıs 2000i gösteriyor, .. , avrupanın herhangi bir ülkesinde küçük bir çocuğun sırtında bu takımın formasını görebilirsiniz,.." yazıları geliyordu. yanlış hatırlamıyorsam arkada enya - only time çalıyordu. mükemmel bir videoydu. izlerken gözleri dolmayan Galatasaraylı görmedim hatta. bilgisayarımda kayıtlıydı ama gitmiş bi yere silinmiş bilmiyorum. bu videoyu bilen varsa bi link ya da videonun kendisini koyarlarsa çok makbule geçer.. tişkür.
(7) 

lincoln fotooraf

orange coffee #87816 
www.webaslan.com

şu fotoğrafta arkadaşın sağ elindeki nedir saç mı deri mi başka birşey mi nedir ya? haftalardır bu fotoğrafı inceliyorum kimse de kesin bişey söyliyemiyor :)
(1) 

avea web smsden sonrası

orange coffee #87690 
avea.com.trde 20 ücretsiz sms'i bitirdikten sonra yolladığım mesajlar cep telefonundan aldığım 5yüz mesaj olayından düşüyor mu yoksa kontörüm mü gidiyor?
(2) 

1 adet facebook suali

orange coffee #81721 
bir insanın ismini yaşını çalıştığı yeri mezun olduğu okulu falan bu tip şeyleri biliyorum ama mail adresini bilmiyorum ismi de çok yaygın bir isim olduğu için sayfalarca sonuç çıkıyor

bu kişiyi facebokta nasıl bulabilirim?
(6) 

kitap

orange coffee #78973 
benim dünyalar tatlısı bi ananem var 86 yaşında 3 kalça ameliyatı geçirdi zor yürüyor ve zorlanıyor artık yürürken oturuyor o yüzden hep arada kitap okuyor ama 2 sayfa okuyup bırakıyor gözlerini yoruyomuş harfler birbirine giriyomuş gözlerinde bi problem yok pek anlamam bu işlerden de bikaç sene önce lazerle ameliyat falan oldu gözlerinden şimdi bu kadın klasiklerin çoğunu yalayıp yutmuş zamanında ben istiyorum ki günümüz edebiyatından da.. şimdi bana bi yayın evi söyleyin ki cancağızımın gözleri daha fazla yorulmasın..


tişkür
(2) 

feysbuk profil pikçır

orange coffee #74559 
listemde olan biri profil fotoğrafımı görmesin istiyorum. settingsde profil fotoğraf albümü hariç bütün albümleri engelleyebiliyorum ama profil fotoğraflarını engelleyemiyorum.. nasıl olcak bu? daha da dahası var mı böyle birşey?
(7) 

tel içki falan..

orange coffee #73237 
ya tel taktırdım ben kola içemicem falan da bira da mı içemicem?
(5) 

batak

orange coffee #72535 
online eşli batak oynayabileceğim bir yer var mı bildiğin?
(3) 

tenis bahis

orange coffee #70251 
tenis maçlarına bahis oynayabileceğim site arıyorum.. türk olursa iyi olur.. var mıdır? bilyonerle nesine'de yok..
(5) 

@turkcell.com.tr

orange coffee #68698 
çeşitli forum sayfalarında gördüğüm kadarıyla turkcell web mesaj sayfasından turkcell uzantılı eposta alınabiliyor imiş. kaldırdılar mı bunu yoksa webmesaj sayfasında ben mi göremiyorum?
(2) 

elveda rumeli

orange coffee #68143 
son reklamdan sonra ömer çocuklara sarılarak birşey dedi sonra da "ananıza söylemeyin" falan dedi ve kötü bi bakış attı orada bitti.. ne dedi orda?
(4) 

2 adet sual

orange coffee #67586 
aramaya inanmak istedim nasıl arıyayım bilemedim.

1- sözlükte entry linki veremiyorum yani şukelaların yanında entry numerosuna basınca entrynin linki çıkmıyor yine entry numerosu yazıyo çıkan ufaklık pencerede, değiştirildimi entry linkinin yeri bende mi sorun var?

2- duyuruda arama yaparkene cevaplarda arayamıyorum başlıkta ve duyuruda yapabiliyorum da "cevaplarda" şeysini işaretliyemiyorum. ??


danke
(8) 

general mobile'ı nasıl bilirsiniz?

orange coffee #66521 
evet sorum bu : general mobile'ı nasıl bilirsiniz?
samsung d880 ile general mobile dst700 arasında kaldım
şimdi; samsung tanıdığım bildiğim marka, general mobile ise hiç kullanmadım etrafımda kullanan da yok o yüzden tanımıyorum. gm dst700 tip olarak özellik olarak tam aradığım telefon ayrıca samsung d880in neredeyse yarı fiyatı. aynı özellikleri olan 2 telefondan birine 2 kat para vermek de hiç istemiyorum be duyuru!

gm alsam elimde patlar mı? kullanan bilen tanıyan bir el atsa ne güzel olur..
(1) 

muhtar

orange coffee #65977 
muhtarlık seçimini kim kazandı nereden öğrenebilirim?
mahallenin web sayfası da yok ki :)

mobil görünümden çık