(6) 

kredi kartı teslimatı

orange coffee #401068 
akbank kredi kartı göndermiş. ben başvurmadım. kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar. işyerine gelmiş kart. işyeri kurumsal bir yer, gelen kargoları alıp sahibine teslim eden bir departman var. 'neden aldınız bana sormadan kargomu' diye çemkiremem, işleri bu. şimdi mail atmışlar "bekleyen kargonuz var, gelin ofisten alın" diye. ben o kartı o departmandan alsam da almasam da akbank tarafından o kartı teslim almış gözükeceğim değil mi? gerçi ne kargo teslim formunda ne de kredi kartı başvuru formunda imzam var.. hesabım var diye göndermişler öyle. kartı almasam gelecek ay ekstre gelir mi bana "kargo ulaşmış gözüküyor, bu da kartı teslim aldığınızı gösterir." diye?

not: ofis dışındayım, uzunca bir süre de ofise gidemeyeceğim. bi kart için gitmek külfet. ondan şeediyorum..
(7) 

balkanlarla ilgili film

orange coffee #399347 
hepsi veya bir bölümü balkanlarda geçen film arıyorum. aklınıza ne gelirse yazabilirsiniz. "bunu kesin biliyordur, yazmayayım" demeyin. yazın gari..

not: romanya'yı da katabilirsiniz içine. gadjo dilo gibi..
(2) 

draw something renk paleti

orange coffee #398866 
androidde oynuyorum. ücretsiz sürüm. dün puanlarımla renk paleti aldım. 10-15 çizim yaptım yapmadım, kayboldu la paletim:( çizim sayfasında ilk 4 renk var sadece. ücretsiz olduğunda böyle mi oluyor? gösterip vermiyor mu?
(5) 

eboue vs sahaya dalan taraftar

orange coffee #397287 
s1.directupload.net

şu görüntüde elemanı arkadan sabri düşürmese, adam da gelip eboueye yumruk, tekme falan atsa ve eboue karşılık verse; eboue ceza alır mı? nefsi müdafa olmaz mı? konuşuyoruz da, yönetmeliğe göre bu tip durumda eboue'nin büyük ceza alacağını söyledi demin biri. var mı öyle bir madde? ama bak, cantona gibi sözlü tacize karşılık taraftara dalmaktan bahsetmiyorum, sahaya girip fiziksel şiddete karşılık kendini koruma amaçlı tepkiden bahsediyorum.

not: soruyu galatasaraylı futbolcu, bjkli taraftar olarak değil de; herhangi bir futbolcu-rakip taraftar olarak görün.
(4) 

zam - enflasyon

orange coffee #391317 
türkiye'de her şeye devamlı çılgınlar gibi zam gelirken enflasyonun da çılgınlar gibi yükselmemesinin, kimi zaman tek hanelere inmesinin nedeni nedir? sunumumsu bi şey yapıcam..

eğer gg endişesiyle yazamadıklarınız varsa, özel mesajla iletebilirsiniz.
(1) 

twitter takip sorunsalı

orange coffee #388702 
twitterda takip etmediğim insanları veya takip ediyorken unfollow yaptığım insanların profiline bakınca "following/takip ediyor" gözüküyor. halbuki etmiyorum. takip ettiklerim listemde yoklar. ne bu? bug falan mı var?
(6) 

chuck palahniuk okumak

orange coffee #388474 
merhaba

farkettim ki hiç okumamışım chuck palahniuk'ı. var mıdır "şu kitabından başlarsan daha iyi olur" gibisinden bir tavsiye, yoksa bodoslama dalayım mı? snuff(ölüm pornosu)'dan mesela?
(9) 

hızma

orange coffee #388015 
hızma yaptırayım diyorum, değişiklik olsun.
sağ tragusta piercing, sağ kulakta 1, sol kulakta 5 halka küpe var.
sağ tarafa mı yaptırayım, sol tarafa mı?
(halka hızma takmıcam.)
(2) 

akşama napsak?

orange coffee #385997 
bu akşam (23.03) beyoğlu'nda dinleyebileceğimiz güzel grup önerisi olan var mı? arabesk olmasın yeter, diğer tarzlara açığız. 30-40 lira giriş bedeli olmazsa iyi olur tabi..
(2) 

ekşi sözlük android uygulaması

orange coffee #384995 
ekşi sözlük android uygulamasında "etrafımdakiler" olayı var mı? yoksa ben mi göremiyorum? yani bana belli uzaklıktaki sözlük yazarlarını görüp görememe..

not: telefon turkcell t20
(3) 

asgari ücret hesaplaması

orange coffee #377413 
internette birçok hesaplama gördüm ama açıkçası pek bi şey anlamadım. 5 gün üzerinden alınan asgari ücret (net) 701 lira. 4 gün üzerinden hesaplanan asgari ücret ne kadar oluyor? yani haftada 5 gün çalışılınca kaç gün esas alınıyor, 4 gün çalışınca kaç gün esas alınıyor? bir de şubat ayında az gün var diye ücret düşer mi?

not: brüt değil, net tutar üzerinden konuşuyorum..
(2) 

spordan sonra duş

orange coffee #375362 
spordan hemen 10 dk sonra duş almakla 30-40dk sonra duş almak arasında çok çok fark var mı?

not: koku anlamında değil. ter, soğuma vs anlamında..
(3) 

okunan mailin okunmamış gözükmesi

orange coffee #374041 
boncorno

telefondan hotmail hesabımdaki mailleri okuyup cevap veriyorum. eve gelip bilgisayardan hesabıma baktığımda okuduğum hatta cevap verdiğim veya fwd'lediğim mailler okunmamış gözüküyor. aynı şekilde bilgisayardan okuduğumda telefonda "okunmamış mail" olarak gözüküyor. herhangi bir cihazdan maillerimi girip okuduğumda okunmuş olsun, bi daha karşıma "okunmamış" olarak çıkmasınlar istiyorum.

nasıl yaparım ki bunu? (telefon turkcell t20)
(1) 

turkcell t20 paket kullanım detayları

orange coffee #373803 
internet paketinden ne kadar kullandığıma nereden bakabiliyorum?
(3) 

mecidiyeköy levent taraflarında menemen yenecek yer

orange coffee #372867 
ayıp söylemesi çok canım çekti menemen yicez iş çıkışı. mecidiyeköy, gayrettepe, levent gibi m2 şişhane-hacıosman metro hattı üzerinde veya yakınlarında şöyle güzel menemen yiyebileceğimiz neresi vardır?
(3) 

paul mccartney vs jay z

orange coffee #369639 
www.youtube.com

şu videoyu izlerken konuşuyoduk da. paul mccartneyde mi daha çok para vardır, jay zde mi? paulde bir beatles gerçeği var. senelerce dünyayı kasıp kavurmuşlar ama bugünün paraları dönmüyormuş o dönemde, telif hakları, hala yaptığı albümlerle götürüyordur vs.. ama jay z'nin de son zamanlarda da olsa albümler, düetler, reklamlar, yapımcılık, organizasyonlar vs derken kaldırdığı para..

ben jay z dedim. her ne kadar aralarında çok büyük süre/dönem farkı da olsa jay z daha çok yönlü, yapımcılığı da var. beatles döneminde insanlar sadece plaklarını alıp konsere gidebiliyordu. şimdiyse her taraftan para kazanılabiliyor.

işi gücü bıraktık "zenginin parası, züğürdün çenesi" misali bunu konuşuyoruz evet. çok sıkıldık lan. ne diyosunuz?
(7) 

çarpılıyorum mütemadiyen

orange coffee #366451 
bu aralar neye dokunsam elektrik çarpıyor yahu. ekstra bi sinir stresim yok. yünlü giymiyorum çok. hatta devamlı değişik kumaşta giyiniyorum. ama şu son 2 haftadır çarpılıyorum hep. dolmuş kapısı, dolap tutacağı, ofis kapısı, koşu bandı tutacağı, bilgisayar, kalorifer, metrobüste tutunacak yerler, insanlar vs.. her şey çarpıyor. devamlı eldivenle de gezemem ki. bahçede kar var, toprakta yürüyemem şu aralar. ne yapayım da atayım şu elektriği?
(2) 

pspde altyazılı video izlemek içun..

orange coffee #364270 
iyi pazarlar!

pspye işe giderken yolda izlemek için dizi film atıyorum. total video converter ile dönüştürüyorum avi'yi mp4'e. yalnız altyazı olayını yapamadım. aramaya inandım google'da, bilgi çöplüğü resmen.

uzatmıyım işte, nasıl yaparım da yaparım?

büdüt: daha sonra arayan olursa işe yarasın; total converterda dönüştürme yaparken yanında altyazıyı da eklerseniz altyazı gömülü dönüştürüyomuş.
(1) 

anadolu efes reklam müziği

orange coffee #362949 
www.facebook.com

kerem mi söylüyor gerçekten?
(2) 

amazondan bu gelir mi ki? (delorean - bttf)

orange coffee #361230 
kitap dışında bir şey almadım amazondan daha önce. şunları yollarlar mı? yollarlarsa 1-2-3 beraber 50$mış, fiyatta sorun yok da, 3ünü de alsam gümrükte sorun çıkar mı boyutlardan ötürü?

www.amazon.com
www.amazon.com
www.amazon.com
(2) 

günlük beslenme

orange coffee #359711 
bodoslama dalıyorum soruya; spora yazıldım ben. 9-6 çalıştığım ve eve dönüşüm 2 saat olduğu için salona anca 8-8.30 civarı gidip 10 gibi çıkıyorum, 11 civarı da dizi film izlerken uyuyakalıyorum. (bu aralar müthiş sosyal bir hayatım var, evet.) neyse, akşam yemeğini yiyecek zaman bulamıyorum ya. olay bu kısaca. 12-6 arası acıkmıyorum zaten. 6-8 arası hem zaman yok hem spordan önce yememem lazım. işten çıktığımda dışarıda yiyeyim desem, deli para gider ona. yok o kadar param. 8-10 arası zaten spor yapıyor olucam. e 10da da yemek yenmez. yenir mi? bilemedim ben. çok ağır şeyler yemiyorum zaten. bıraktım fast foodu falan. hiç sevmesem de ot veya beyaz et yemeye çalışıyorum. ne yapsam? yemesem mi akşam yemeği? e kahvaltı zaten yapamıyorum poğaça , grissini falan yiyorum zamansızlıktan ve uyuma isteğinden. adam akıllı öğle yemeği yiyorum. akşam yemeğini de es geçersem çok düzensiz olmayacak mı?
(2) 

fransa'nın ermeni soykırımını inkar yasası

orange coffee #358962 
türk veya ermeni kökenli olmayan fransızlar nasıl bakıyorlar bu olaya? var mı konuşan eden? ne diyolla? ermeni olaylarına bakış açılarını değil, yasaya bakış açılarını soruyorum.
(2) 

cevahir avm'de bowling

orange coffee #357729 
1 oyun ne kadar? kampanya falan var mı (2 oyun oynayana 1 oyun bedava gibi)?

teşkür
(2) 

transit vize

orange coffee #351846 
nasıl oluyor bu? sao paulo'ya gidicem diyelim, fiyat olarak bana uyanlarda illaki pariste, zürihte ya da amsterdamda aktarma yapmam lazım. ne zürihi görmek istiyorum ne amsterdamı ne de parisi, hatta bana kalsa bu havaalanlarında pasaport kontrolünün ötesine bile geçmem, oturur kendi uçağımın saatini beklerim. illa bu heriflere para ödeyip transit vize mi almam gerekiyor? illa o pasaport kontrolünden geçmem lazım mı? boşuna para ya, resmen parayı çöpe atmak.. normal vize fiyatıyla aynı mıdır transit vize fiyatı? elimde sao paulo bileti varken beni trye geri yollayabilirler mi transit vizem yok diye? eşşek yüküyle para vericem ben sao paulo için, sırf kendi ülkesine girmek için o bileti yakıcam he canım.. ya da bu tip yolcuları vizesiz bekletmek için bir salonları falan var mı? yoksa o vizeyi seve seve (!) alacak mıyım?
(4) 

maaş / sigorta

orange coffee #351486 
(bkz: çalışılan pozisyonlar ve maaşları)

şu başlıkta görüyorum, "maaş x lira, sigorta asgari üzerinden" veya "sigorta maaş üzerinden" gibi. çalışan için arada ne fark var? sonradan emekli ikramiyesini etkileyen bir şey mi yoksa çalışılan sürede çalışanı etkileyen bir şey mi? etkiliyorsa nasıl etkiliyor?
(11) 

yazın tatile nereye?

orange coffee #351351 
2000 lira bütçem olacak. biraz kasarsam 3000e de çıkarabilirim. bu bütçe uçak parası dışında kalan bütçe. uçak parasını ben ödemeyeceğim. gittiğim yerde harcayacağım ve vizeye vereceğim paraya bütçe diyorum şimdilik. isteğim en az 2-3 ülke görmek. tek başımayım. 23 yaşında dişi kişisiyim. temmuz-ağustosta gitmeyi düşünüyorum. en az 2 hafta olaraktan bütçenin kotardığı kadar zamanım var. mümkün olan yerlerde couchsurfing ve otostop kullanıcam. ama bilmediğim yerler olduğundan tren&otobüs tercih edebilirim. bu tür gezilerde biraz tecrübe sahibiyim, doğu avrupayı bu şekilde gezdim. aklımda olanlar;

-avrupa istemiyorum
-arap yarımadası her ne kadar uzun zamandır aklımda olsa da şu sıralar orada seyahat etmek mantıklı olmayabilir.
-güney amerika (en çok burayı istiyorum ama gittim mi 3-4 ay kalıp her ülkeyi görmek istiyorum oraya kadar gitmişken. ama aklımın bi kenarında da hayatım boyunca rahat rahat gezebileceğim 3-4 ayı hiç bulamayacağım var. en azından 2-3 gidişte 3-4 ülke gezebilirim diye düşündüm. mesela bu gidişte brezilya, uruguay, arjantin, paraguay. ama para yeter mi bilmiyorum. ayrıca bunlar vizesiz.)
-japonya & güney kore (burası ilk tercihlerimden aslında ama vizesiz de olsa hayvan gibi pahalı. bütçe yetmez. ama yetse negzel olurdu.ç)
-küba & jamaika (2 hafta kübada -ki en çok görmek istediğim ülkelerden- ve birkaç gün jamaika)
-hindistan (ne kadar zamanda ne kadar para gider hiçbir fikrim yok, ama enteresan olabilir.)
-rusya (ne kadar zamanda ne kadar para gider hiçbir fikrim yok. ayrıca vizesiz)
-afrika kıtasu (hiçbir bilgim yok ama nedense istemiyorum burayı)

ne önerirsiniz? benim yazmadığım ama sizin tavsiye edeceğiniz bu bütçeye göre ülke veya rota varsa süper olur. ne kadar çok fikir o kadar güzel..

not: "kır dizini evinde otur" temalı cevaplar tebessümle karşılanmakla beraber, tik atılmayacaktır. kırmayın la şevkimi..

not2: nasıl bir gezi istediğimi yazmamışım evet; min paraya max yer ve keyif gibi bir mottom var. gittiğim yerlerden hediyelik eşya almam. sadece anı olsun diye çok ufak bir şey alırım ki üzerinde büyük harflerle bulunduğum şehrin adı olmaz onların da. amacım görebildiğim kadar çok yer görüp tanışabildiğim kadar çok insanla tanışıp imkanlarım dahilinde en keyifli tatili geçirmek. önceden yaptığım planları bir bir bozup o an kafama esen şeyi yapmayı seviyorum seyahat ederken.
(3) 

digiturk / discovery channel

orange coffee #349634 
e hani 191. kanalda yok? güncelleme falan mı yapmalıyım? napcaz?
(3) 

gemiyle güney amerika

orange coffee #346892 
ispanyadan, portekizden vs kalkan gemiler var mı güney amerikaya giden? içinde envai çeşit lüks olan cruise istemiyorum ama. amacı sadece beni avrupadan alıp amerika kıtasına götürmek olmalı. gemide eğlenme gibi bir amacım yok. sadece deniz yoluyla götürsün beni. 5-6 gün civarı sürer heralde yemeğimi de ben yanıma alırım yemek vermese de olur. uçakla gitmek yerine gemiyle gitmek istiyorum. googleı karıştırdım biraz, tatmin olmadım hiç. giden veya gideni duyanınız var mı? "şöyle bir şey gördüm ben" de olur..
(3) 

kalem üzerine yazı

orange coffee #346093 
şöyle güzel tükenmez veya dolma kalem üzerine isim yazdırmak istiyorum. online olarak hangi sitede yaptırabilirim? tish-o gibi bir site olsa ya..

ya da istanbuldayım, karaköy dışında yaptırabileceğim bir yer biliyor musunuz?
(2) 

rixos lares antalya

orange coffee #344592 
antalya rixos lares otel'e antalya havaalanından direkt ulaşım var mı? (taksi ve özel araba dışında) yoksa önce şehir merkezine mi gitmem lazım? şehir merkezine gittiğimi varsayın, oradan nasıl gidebilirim otele?

not: atlasjetin servisi varmış, şehir merkezine diye tahmin ediyorum. onun bırakabileceği bir yerdeyse ona söyliyeyim..

antalyayı bilmediğimi varsayıp ona göre anneye anlatır gibi anlatırsanız şukela olur. bi oldurun be!
(3) 

fransadaki yasa ile ilgili 2 soru

orange coffee #344464 
içeriği nedir bunun? o kadar çok kirli bilgi var ki..

sadece fransada yaşayan insanları mı kapsıyor? yani ben turist vizemle gidip eyfelin tepesinde bağırsam "soykırım yok" diye, karga tulumba yakalanıp ceza mı yiyeceğim? yoksa fransız vatandaşlarını ve ülkede herhangi bir sebepten ikamet edenlere yönelik bir şey mi sadece?

bir soru da yurtdışında yaşayanlara, olduğunuz ülkede konu edildi mi bu olay? yoksa sadece fransa, ermenistan ve türkiye'de mi haber niteliği taşıyor?
(3) 

istanbulkart - para aktarma

orange coffee #344001 
benim öğrenci pasom kaybolduğu için babamınkini kullanıyordum. şimdi yenisi basıldı yarın almaya gidicem. babamın kartına dün yüklediğim parayı benim öğrenci pasoma aktarabilir miyim acaba? parayı da yüklemiş bulundum, indirimli basmak varken tam basmıyayım yok yere. babamın kartında isim cisim hiçbir şey yok yani sosyal kart ya da mavi kart değil..
(3) 

iddaa sorusu

orange coffee #341656 
örnek olması için bu entryi koydum. birkaç yerde görüyorum bu tip yazanları. "var" ne demek? neye oynamış yani?

www.eksisozluk.com
(1) 

national geo - dünya haritası

orange coffee #336541 
melabaa

bu ay (aralık 2011) national geographic dünya haritası veriyor dergi ile birlikte. bunun boyutlarını bilen var mı?
(1) 

fransızca, ne diyor?

orange coffee #334206 
şu videoda 44. saniyeden 59. saniyeye kadar abla fransızca bir şeyler diyor. ne diyor?

video.haberturk.com
(15) 

hayır

orange coffee #333310 
evet'in karşıtı olan 'hayır'. nasıl telaffuz ediyorsunuz?

- a uzun (haayır gibi)
- a kısa (hayır! gibi)

ve hangisi doğru?
(3) 

kimlik fotokopisi

orange coffee #333214 
birkaç ay önce başıma çantamdan cüzdanın çalınması gibi bir olay geldiği için artık takıntı haline geldi cüzdanımı kontrol etmek. zaten yanımda çok para taşımadığımdan ve kredi kartını hemen iptal edebildiğimden kimliklerim için yapıyorum bu takıntıyı. nüfus cüzdanı veya ehliyetin orjinallerini değil de fotokopilerini taşısam yanımda, herhangi bir gbtde veya trafik polisi çevirmesinde sorun yaşar mıyım?

not: kimlikler gitmedi, olay anında cüzdanı geri aldım. ama ben bir şey yapamadan kaçtı o rus bu çocukları. bu da böyle bir anım..
(1) 

kupa

orange coffee #327799 
normalde koyu bir renk olup içine sıcak bir şey koyulduğunda rengi açılıp fotoğraf veya yazı ortaya çıkaran kupalara ne deniyor? ya da o tekniğe?
(6) 

tablo seçimi (beatles)

orange coffee #327060 
hangisi?

1- www.pluscanvas.com
2- ecx.images-amazon.com (yatay siyah şeritler olmadan)
3- 2si de bok gibi. bak bu daha güzel .....

edit: popart olması gerekmiyor illa ama klasik bitıls posteri çerçeveletip asmak da istemiyorum. biraz da renk getirsin odaya biraz de(diy)dim. başka öneri varsa alabilirim..
(4) 

kapadokya bu mevsim

orange coffee #326590 
"kaçalım bir yerlere" dedik babamla. kasım sonu aralık başı gibi 2-3 günlük kapadokyaya gitmeyi düşündük, nasıldır bu tarihlerde? çok mu soğuktur yoksa bahara mı erteliyelim? gezmek için, balon için vs?

bir de balona değer mi ortalama 300 lira kişi başı? ya da daha ucuzları var mı? şimdi üstünkörü bir araştırma yaptım genelde bu fiyat. orada daha ucuz bulur muyuz? yoksa hiç bulaşmayalım mı?
(2) 

günde 1 euro harcayarak italya'yı gezmek

orange coffee #325944 
yarım saat önce gördüm, blog linki vardı bir tane. "yemekten sonra bakarım yea" dedim kapadım. link yok şimdi, heralde başlığı açan suser sildi entrysini. neydi link?
(2) 

owencan'ın bir entrysi

orange coffee #325744 
atatürk hakkında buram buram troll kokan bir başlık açılmıştı, owencan da "trollukle orospu çocukluğu arasındaki farklar" diye bkz mı vermişti, entry mi girmişti tam hatırlayamıyorum şimdi. bulamadım bir türlü, gördünüz mü öyle bir şey? rüya mı gördüm ben?
(4) 

bayrampaşa ikea

orange coffee #324761 
var mı bayramda giden? bugün çok mu kalabalıktır? yoksa hiç bulaşmayayım mı?
(4) 

çay

orange coffee #324528 
tiryaki değil ama hastayım çaya. her türlüsüne. bayılırım.

istanbulda bildiğiniz çaycı var mı? çay bahçesi değil ama. zibilyon çeşit olacak ben gidip seçicem, içeceğim orda da. sallama da olmayacak. ya da içmesem de olur gidip ben alayım ben yaparım aromalı açık çaylardan. yurtdışında "teahouse" olarak geçiyor. şu tip mesela;

www.explorra.com
www.explorra.com
www.explorra.com
4.bp.blogspot.com

bir de açık çay almışım bu tip bir yerden 2-3 sene önce, son kullanma tarihi geçmiş üzerindeki. içeyim mi yoksa bozulabilir mi açık çay? göte gelmiyeyim?
(1) 

liman

orange coffee #323993 
beyoğlu atlas pasajındaki liman kapandı mı? eski köşedeki yerinden merdivenin oraya taşınmıştı. bikaç aydır gitmiyordum, bugün gittim bilmem ne copy vardı orada. noldu ki ne zaman oldu ki ya? kadıköydeki duruyor mu bari?

edit: pardon, halepteydi evet. teşekkürler düzeltme için..
(7) 

ali ağaoğlu

orange coffee #321605 
yine çıkmış "çürük ev yaptım" demiş sanırım. bu adama niye kimse dava açmıyor? illa insanlar öldükten sonra mı yargılanması gerekiyor?
(9) 

uyuz

orange coffee #321246 
sıfat olarak bir insana söylenen "uyuz" kelimesinin ingilizce karşılığını arıyorum. bulamadım. zarganda hangi anlamda çevrildiğini bilmiyorum. var mıdır karşılığı?
(1) 

video dönüştürücü sorunu

orange coffee #319116 
4media video converter isimli dönüştürücü ile mpegi avi'ye çeviriyorum ama 3dk dan uzun videoların ilk 3 dakikasını alıyor sadece. geri kalanını dönüştüremiyorum. neden olabilir? var mı programı bilen veya fikri olan?

teşekkür ederim.
(5) 

nasıl fikir?

orange coffee #318321 
content.photojojo.com

size verilse mesela?
(5) 

hediye fikri, nasıl?

orange coffee #317759 
benim için çok önemli birisine bir hediye vermek istiyorum. parayı bastırıp bir şey almaktansa değeri olan bir şey olsun dedim. şöyle bir şey geldi aklıma. bulunduğum yere adapte olmama, bana, fikirlerime çok değer ve destek veren birisi. başka bir ülkedeyim şu an ve burayı otostopla çok gezdim şehir şehir. gitmeden genelde ona sordum "burası nasıl, şuraya gideyim mi?" diye. diyorum ki bu ülkenin bir haritasını alayım. gezdiğim yol güzergahlarını kalın uçlu bir kalemle çizeyim, gittiğim şehirleri işaretliyeyim. yanlarına da ufak baloncuklar açıp "buradayken şu mesajı atmıştın bana", "bu şehri sen tavsiye etmiştin", "sabah 6.15te arayıp uyandırdığında buradaydım" gibi o şehir-ben-hediyeyi alacak kişinin ortak anılarını yazayım. nasıl olur? çok mu saçma ya da bayağı?

mobil görünümden çık