(3) 

irmik helvası kıvamı..

orange coffee #316964 
dondurmalı irmik helvası yapıcam da helva kum gibi dağılmasın, çok yapışık köfte gibi de durmasın istiyorum. anladınız işte.. elimdeki tarifte 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker karışımı var. bunların ölçüsüyle nasıl oynayayım ki o kıvam tam ortada olsun? sütü mü fazla koymak lazım yoksa suyu mu?
(1) 

feysbuk sorusu

orange coffee #309808 
birisi iş tecrübelerine "worked at .. with orange coffee" yazıp beni taglediğinde, o iş benim iş tecrübelerimde de yer alacak mı? ona göre kabul edicem de..
(2) 

duyuru ile ilgili bir soru

orange coffee #308601 
cevap verirken "gizle" butonuna tıkladığmızda yazdıklarımız gidiyor. onları geri getirmenin bir yolu var mı? çıkaralım gizlendikleri yerden?
(4) 

top

orange coffee #307764 
şişik bi top var elimde. uçakla gideceğim bir yere götürmem gerekiyor. valizde hem çok yer kaplıcak hem havaalanına girerken yuvarlak büyük bir şey görüp bütün valizi açtırıcaklar, sinirlerimi tepeme çıkarıcaklar orda. bunun havasını alıp öyle götürmemin bir yolu var mı?
(2) 

yutup videosundan mp3

orange coffee #298961 
acil olduğu için balık tutmayı öğretmeden; şunu rapidshare veya megaupload veya türevine yükleyip linkini koyabilecek bir babayiğit var mıdır?

www.youtube.com

en fazla teşekkür edip hakkında über süper şeyler düşünebilirim..
(8) 

niye ki la

orange coffee #298456 
ya biz niye böyle eziğiz? herifler neredeyse "vize"nin ne olduğunu bilmiyorlar. bilenler de "sınırda ödeyip alıyoruz işte sen de öyle yapmıyor musun?" diye saf saf soruyorlar. ulan bizim götümüzden kan alıyorlar kamil kan! herif elini kolunu sallaya sallaya benim ülkeme giriyor, ben onun ülkesine girmek için 1001 dereden su getiriyorum zibilyon takla atıyorum. makedonlara bu sene başında mı ne kalkmış ab için vize olayı onu duydum yine tepem attı, macarlara abd vizesi kalkmış falan. lan bi bize mi götlük yapıyor bunlar? ne çeviriyolar bunlar kendi aralarında. tam "gel, gel, gel, sen gelme ulan ayı!" modu. nolucak ki bize de kaldırsalar? gerçekten sebep var mı merak ediyorum.. hayır sağolsunlar devlet büyükleri olarak yalamadığımz da kaba et yok gibi, buna rağmen haala.. misal; romanya 2004ten önce vize uygulamıyor bize, ab müzakerelerinde bize vize koyuyorlar. şart mı var acaba "o ibneleri almıcaksınız layn!" diye. hırvatistan da yine müzakere ayağına 2012de vize uygulayacakmış.. tarih yüzünden mi? osmanlı yüzünden türkiye cumhuriyeti mi cezalandırılıyor? ya da din mi? ateist olanlara kalksın vize? ya da "sen israile one minute artizzliği yapar rusyayla vize mize kaldırırsan nah sana" ve bunun türevi mi?

hayır gelsin buyursun bana kalsa sınırda da vize almasınlar türkiyeye geldiklerinde. kimin nereye gideceğine niye karışayım, kaldı ki kim ne hakla bir insanın bir yerden bir yere gitme hakkına karışabilir, o da ayrı. ama ulan karşılıklı olsun bari. içimi dökmüş gibi oldum ama olm harbiden ankaragücüme gidiyor! nedir sebep? niye devamlı eziyorlar bizi? avrupa birliğine alınmama sebebini değil ben genelde vize olaylarını soruyorum.

avrupa ve abd merkezli bir soru oldu ama umumi pasaportuma vize uygulayan ülkelerin alayına gelsin..
(3) 

fill in the blanks. şu cümleyi tamamlayalım..

orange coffee #297138 
"each human being is different and worth ... "

türkçesini de bulamıyorum kelimenin. hani "tanınmaya, tanışılmaya, fikrini duymaya değer.." manasında bir şey bulmam lazım. kafa gitti. halbuki beyin bedava.. ne dersiniz?
(1) 

google maps sorunu

orange coffee #296314 
google mapsi kullanamıyorum canlar. ön belleği boşalttım, çerezleri sildim olmadı. chrome ve mozillayla denedim ne yapsam hala "hala yükleniyor" diyor. ihtiyacım da var zımbırtıya.

n'oolmuş olabilir? n'apayım? genel bir sorun mu yoksa ben de mi sorun var? teknoloji özürlüyüm hafif. anneye anlatır gibi anlatsanız çok iyi olur çok güzel iyi olur..
(3) 

ünal aysal

orange coffee #293868 
ne zamandır gündemi takip edemiyorum. bizim başkanı fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'nden men edilmesi ile ilgili niye göklere çıkarıyor herkes? naptı ne dedi?

tükkan sorusu

orange coffee #293390 
hiiç umudum yok çünkü çok saçma bir tarif olacak ama deniyeyim.

kadıköy gargamelin olduğu yokuştan aşağı inerken yine sağ tarafta 3-4 dükkan aşağıda bir dükkan vardı. vitrinde beatles "yellow submarine" biblosu duruyordu. gargamel gibi bir dükkandı ama kıyafet ağırlıklıydı diye hatırlıyorum. ama yine beatles, elvis ürünleri falan vardı. 3-4 ay öncesine kadar açıktı da bijuteri olmuş şimdi.

buranın adını bilen/hatırlayan var mı?

not: "böyle tarif mi olur lan!" diyenler, evet olmaz ama oldu bi kere çok da güzel iyi oldu bence.
(3) 

nezle arifesi..

orange coffee #292348 
hayvan gibi öksürüyorum. hapşurdum bugün birkaç kere. burnumdan da biraz su gelmeye başladı. 31 ağustosa kadar hasta olmamam lazım. olay şu seviyedeyken daha ilerlememesi için ne yapmamı önerirsiniz? aspirin ve ballı süt (boğaz ağrısı için) içtim şimdiye kadar. evde hazırlanacak kocakarı ilacı tipi bir şey ya da eczaneden alacağım bir ilaç/şurup var mı? ya da apayrı bir şey mesela?
(5) 

takip edilesi radyo programı

orange coffee #289256 
takip ettiğiniz radyo programları var mı? geçmişte takip ettikleriniz de olur. devamlı dinlediğiniz radyo kanalı değil, program soruyorum.. konuşan abi abla da olur, tematik çalan da olur, 2si 1 arada da olur..
(6) 

mekke / gayrimüslim

orange coffee #281627 
mekkeye gayrimüslimlerin giremediği şehir efsanesi vardır hep, doğru mu bu? nereden anlıyorlar müslüman olup olmadığını? gördüğüm hiç bir avrupa vatandaşı kimliğinde din hanesi yok. kurandan sure falan mı okutuyorlar kapıda? nedir prosedür? gidip de gören veya tanıdıktan duyan veya fikri olan var mı?
(2) 

instagr.am

orange coffee #280406 
ayfonum yok. instagramla devamlı foto çekip twitterdan yayınlayan arkadaşımın tüm fotolarını bilgisayardan görebilir miyim? şu an sadece linkini yolladıklarını tek tek görebliyorum. ölüm gibi la! var mı hepsini instagr.am dan görmenin yolu?
(5) 

şengen giriş

orange coffee #279711 
bu "şengeni aldıktan sonra ilk defa aldığın ülkeye giriş yapman lazım" geyiği doğru mu? şehir efsanesi mi? başına gelen var mı? direkt türkiyeden değil de başka bir ülkeden gideceğim, fransadan aldım vizeyi ve karayoluyla romanyadan macaristana gidicem. sorun çıkar mı ki? piyango mu yoksa? adamın istediği vize pasaportumda var sonuçta..

edit: merak eden varsa diye yazayım, geri çevirdi ibneler. ama macaristanda rezervasyonum ve davetim yok diye. "yarrak kafa ben onları vizeyi alırken konsolosluğa verdim zaten" dedim. "söyleyin faxlasınlar" dedi. dedim "hacı sen uçmuşsun.."

2. edit: rezervasyonumu taktım koluma da gittim, aldılar bu sefer. soruların ardı arkası gelmedi ama..
(19) 

göt göbek küçültmek için..

orange coffee #279028 
şimdi azcık fazla kilosu olan bi hatun kişisi olan ben varım. kilo fazlam 12-13 kilocuk bi şey. hadi yuvarlayayım 15 olsun (!) eski profesyonel sporcu olan bu mal sporu bi anda bırakınca kilo milo aldı. yiyor da öküz.. bu kızcağız yavaş yavaş kilolardan kurtulup göbeği eritip götü de küçültmek için yüzmeye mi gitsin? spor salonuna mı gitsin? yoksa capoiera, kickbox gibi zımbırtılara mı gitsin? tamam lan bunun yanında sağlıklı da beslenicem söz. yaş 23.
(2) 

türkçe-macarca

orange coffee #274419 
macar bir arkadaşım var. konuştukça türkçe ve macarcada ortak olan kelimeleri keşfediyoruz şaşırıyoruz şu aralar. bu kelimelerin hangisinin türkçeden macarcaya, hangisinin macarcadan türkçeye geçtiğini merak ediyoruz. nereden araştırabiliriz? var mı bilgisi ya da fikri olan?

not: "macarcadan türkçeye geçen kelimeler" veya "türkçeden macarcaya geçen kelimeler" diye arattığımda pek bir şey bulamadım. ama bu tip geniş bir kaynak bulursak niye olmasın..
(7) 

vapurdan cup!

orange coffee #268274 
boş işlerin insanıyım.

istanbul boğazında vapurdan denize atlasam nolur? takan olur mu beni? ya da para cezası mı öderim? hapse mi atılırım? balıklama ya da çivileme fark eder mi cezada? "e düştüm abijim" falan desem?

bi de bi kano alsam boğazda istediğim gibi cirit atamam heralde.. var mıdır bi yolu yordamı?

çok sıkılıyorum ben.
(2) 

türkiye sunum

orange coffee #265232 
geçenlerde açmıştım aynı duyuruyu ama olmadı panpa, yine açıyorum..

bir grup yabancıya türkiye sunumu yapacağım bilgisayar/tepegöz/projektör gibi nimetlerden faydalanmadan. 1 saat boyunca konuşacağım. soru da sorabilirim. şöyle sıkıcı olmayan "kebap, törkiş kafi" gibi klişelerden uzak güzel bir şey yapayım diyorum. maksat yanlış bildiklerini değiştirmek ya da hiç bilmedikleri şeyleri göstermek. türk ürünü almak gibi bir şansım yok, yani fotoğraf dışında hiçbir şey gösteremem. resmi de olmayacak, "informal". var mıdır fikirleriniz? tarih, sanat, edebiyat vs gibi alanlarda önemli kişilere de yer verebilirim..

edit: sunumu yapacağım kişiler genel olarak rumen ve macar.
(14) 

hangisi?

orange coffee #263012 
a- media1.limango.com.tr
b- media1.limango.com.tr
c- 2si de bok gibi.

edit: düzelttim canlarım.
(1) 

italya vizesi

orange coffee #261879 
idatadan şengen ortalama kaç günde çıkıyor? var mı son zamanlarda almış olan veya bilgisi olan?

istanbul..
(2) 

trenle sırbistan

orange coffee #259793 
romanyadan trenle sırbistana geçeceğim. romanya oturma iznim var ve sırbistan vize istemiyor bizden. ama türkiyeden gitmekle başka ülkeden gitmek arasında fark var mıdır bilmiyorum. pasaportum eskinin laciverdi, şimdinin bordosu. normal pasaport yani. herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım, var mı bir bilgisi veya tecrübesi olan bu konuda?

edit: gittim geldim. hiç bir problem çıkmadı, gidin görün güzel memleket..
(17) 

törkiş tatlı

orange coffee #255272 
ya yurtdışındayım. türk tatlısı istediler benden. ne yapsam ki bunlara? baklava açacak halim yok kolay veya orta altı bir şey arıyorum. bulamadım. sütlaç gibi mesela ama sütlaç olmasın..
(1) 

macarca audiobook

orange coffee #246365 
nereden nasıl bulabilirim? atayım mp3e dinliyim az çok öğreneyim.. torrent olarak baktım ama bulamadım bir şey..
(3) 

labne

orange coffee #243910 
gavurlar ne diyo buna? tarif ediyorum, devamlı krem peynir sanıyorlar. direkt marka söyleseniz de olur gidip alam!
(5) 

şu video

orange coffee #242852 
gerçek mi feyk mi?

www.youtube.com
(1) 

manu chao konser playlist

orange coffee #242509 
nereden bulabilirim?
(2) 

kelebekler vadisindeki yazı

orange coffee #241978 
kelebekler vadisinde deniz kenarındaki barda, barın önünde bir yazı var.. masa/oturma yerlerine doğru yazılmış. güzel bi laftı da hatırlayamıyorum. var mı hatırlayan ya da bilen?
(6) 

ido özelleştirmesi

orange coffee #240580 
"Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumu 860 teklif ederek ihaleyi kazandı.

Komisyon başkanının talebi üzerine gup teklifini 861 milyon dolara yükseltti."

ne demek bu anlamadım. sonuçta açık arttırma sistemi ile teklif veriliyor ve adamlar 860 liraya kazanmışlar olayı. komisyon başkanı "5 milyon daha arttır" dese 865 milyon mu olacak? ya da alan "ben 860a aldım kardeşim vermiyorum 1 milyon daha" dese, iptal mi olacak? komisyon başkanının bu talebinin bir nedeni ve amacı var mı? ya da böyle bir talebe hakkı var mı? yoksa haberin bu kısmı tamamen milliyet.com.tr'nin editör hatası mı?

not: ido'nun özelleştirmesi olarak değil de normal bir pazarlık olarak da düşünebilirsiniz. sözlüğe yazacağınız özelleştirme karşıtı entrylerinizi sorunun altında heba etmeyin..
(6) 

2. el bisiklet alırken

orange coffee #239276 
(bkz: ikinci el bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken)

şu başlıktakiler haricinde nelere dikkat edilmeli? 7-8 ay boyunca hergün kullanacağım, maksat hem spor olsun hem ulaşıma para vermiyeyim. hayvani bir pazar var burada. zibilyon tane pislet var. neyine bakayım alırken? nasıl seçilir ki? hem başlıkta yazılan gibi "göbeği açıp içindeki bilyelere bak" eylemini gerçekleştirmeyi bilmiyorum. yani daha somut ve prof bisiklet cahilinin kontrol edebileceği şeyler olursa daha süper olur.

not: "yeni al 2. el ile uğraşma" diyenlere para yatırmaları için hesap numaramı gönderebilirim.. teşekkürler!
(2) 

şengen vizesi / yurtdışından

orange coffee #238978 
romanyadan(şengen ülkesi değil ama ab ülkesi) şengene başvurmak, türkiyeden (şengen ülkesi değil ama ab ülkesi de değil) başvurmaktan daha avantajlı mıdır? süreç daha çabuk işler mi? yani sonuçta kapı gibi uzun süreli rumen vizesi var elimde ve kısa süre sonra oturma iznim de olacak. ha ne dersiniz? daha önce 2 kere 6 aylık şengen vizem oldu, eski pasaportumda birçok kere giriş çıkış yaptığım gözüküyor. yine daha önce vize aldığım italyaya başvurmayı düşünüyorum ama yurtdışında olduğum için tırsıyorum biraz, hani "banane la türkiyedeki konsolosluktan yarraam" derler mi zira 10 yıllık yeni pasaportta büyük puntolarla DECLINED! yazısı ve kara defterde reddedilmiş görünmek hiç hoş olmaz. red edilme ihtimalim var mı? yoksa daha mı kolay alırım? risk nedir? bu mudur?
(5) 

şu zımbırtının adı nedir

orange coffee #236852 
ecnebi memleketindeyim. kokulu mum alıcaktım bunu gördüm, dedim alayım bunu ama ne olduğunu bilmiyorum. foto anlaşılamıyorsa; alt kısmısına mum koyuyorsun üst kısmısına da yanındaki küçük şişeden aromalı bi sıvı döküyosun. şu an hafif duman çıkararak koku yayıyor. ne ki bu olayın adı?

img405.imageshack.us
img10.imageshack.us
(12) 

7 ay

orange coffee #233777 
beni 7 ayın kısa bir zaman dilimi olduğuna inandırın. hadi litfen!

vallaha ihtiyacım var. yeminlen..
(1) 

sonisphere tshirt

orange coffee #232512 
yahu o değil de..

sonisphere boyunca 3 gün işportacılar her zamanki gibi stad etrafında tezgah açtılar. minibüslerde torba torba mal vardı. pahalı dedim uyuzluk yaptım almadım o zaman. şimdi ellerinde kalanları ne yapmışlardır bunlar? bir yerlerde satıyolar mıdır? 2. el almam direkt işporta olcak. nerde bulurum ki?

not: sirkecidekilerde hiç görmedim.
(2) 

ingiltere kraliyet ailesi

orange coffee #229309 
william ve henrynin çocukları olmazsa tahtın durumu ne olur? kime kalır krallık veya kraliçelik? charles da william da henry de ölünce tabi..
(2) 

evliya çelebi seyahatnamesi

orange coffee #228926 
www.rob389.com
www.ykykultur.com.tr

şu serinin ilk kitabını hiç bir yerde bulamıyorum. istanbulda baktığım her yerde ve internette tükenmiş. var mı "ben şurada gördüm git al" veya "şu şehirdeyim, burada var ben yollayayım sana hesap numaram şu.." diyen birileri? 2. el de olur fazla hırpalanmamışsa.. bi buldurun be!

gözlerinizden öperim.
(6) 

munis.. tatlı.. beni de çok seviyor..

orange coffee #225369 
www.youtube.com

hocamız "çok çok çok sever"den sonra ne diyor inşallah? 42-44. saniyeler arası inşallah?
(1) 

bakırköy/terzi

orange coffee #224883 
bakırköyde güzel iş yapan, fiyatları da uçuk olmayan terzi arıyorum. tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
(6) 

diana taurasi

orange coffee #224201 
anlamadım doping testi yanlış mı yapılmış? sonuçlarda mı yanlışlık varmış?
(8) 

şehir vs devlet tiyatroları

orange coffee #222084 
şehir veya devlet tiyatrolarında oynanan güzel oyun tavsiyesi istiyorum canlar.. var mı "git git kesin git" dediğiniz bi oyun?
(4) 

esenler pasaport bürosu

orange coffee #219915 
pek aramaya inanacak durumda değilim çat diye sorucam o yüzden..

istanbul esenler pasaport bürosuna metrobüs ile nasıl gidicem? bi el atın ba
(1) 

seyahatname

orange coffee #218065 
evliya çelebinin seyahatnamesini alıcam, bütün ciltlerini. kırpılmış olmayacak yani. hangi yayını tavsiye edersiniz? şu an yky'ninkiler piyasada ama hiç bir yerde hepsini bulamadım 2-3 cilt var. bir kaç yerden de toplamak istemiyorum gidip hepsini bi seferde alıcam..

hangi yayın veya kitabevi?
(1) 

mimar sinan ünideki kitapçı

orange coffee #215953 
mimar sinan üniversitesinin (fındıklı) içinde kapıdan girince sağda bir kulübede kitapçı varmış. nedir buranın adı? yarın açık mıdır? kaçtan kaça?
(2) 

fifa 11'nin wii'de bok gibi olması

orange coffee #215461 
lan gittim para verdim orjinal aldım oyunu dnrdan, oyun bok gibi. bilgisayarda indirip oynadığımızla alakası yok. tamam yine her taraf fifa ea sports falan ama oyun bildiğin bok gibi. ne top kontrolünün zor olması var ne gerçekçiliği var. oyunun pcde ayrı wiide ayrı olması gibi bir şey olabilir mi? misal ileri sağa adamımın olmadığı yere pas atıyorum, soldaki adamımın ayağına atıyor topu.. radar desen çük kadar ve yatay bi bok belli olmuyor.. fifa oyuncuları falan benzetemiyor tamam ama pcde en azından bi andırma durumu vardı bunda o da yok. messi takla atarak, iniesta kolbastı oynayarak seviniyor.. bi yorumcular aynı..

sorum şudur ki; bu normal mi yani wiide farklı olabilir mi oyun? yoksa kazıklandım mı? güvenlik bandı bile vardı la!
(2) 

memeli video

orange coffee #212851 
bi filmden bir sahne vardı hani kadın memesini sallayarak birşeyler döndürüyor ve sandalyeyi mi ne kesiyordu. komik bir şeydi. aslkdj neydi o video? bi buldurun be!

bi de bir türk filminden bir video vardı. sahnede arasında boşluk olan 2 yer arasından araba uçacak. uçan ve yere inen araba alenen oyuncak arabaydı. bu hangi filmdi?

muck
(1) 

piyango bileti sorusu

orange coffee #208905 
amorti çıkan piyango bileti ortadan 2ye yırtılmış ve sonra selobant ile yapıştırılmış olsa para alınabilir mi?

(numaralar açık açık gözüküyor olsa)
(3) 

wii için dönüştürücü

orange coffee #207349 
wii alcaz da ben anlamıyorum cahılım biraz. tv yok vga girişli monitöre takmamız lazım. dönüştürücü vardır diye tahmin ediyorum. nereden ne kadara bulurum. adı nedir bir de ?

bi buldurun be

muck
(1) 

yol sorusu - merter

orange coffee #205121 
merter itfaiyesine metrobüs ile en kolay nasıl gidilir? metrobüste merter durağında mı inmek gerekir zburnu mu? metrobüsten sonra minibüse mi binilir otobüse mi?

hatta şansımı deniyeyim, fatih cd. gülsever sk. emek iş merkezine gidicem ve yol tarifi istiyorum.

teşkür
(3) 

yemeksepeti

orange coffee #203607 
yemeksepeti açılıyor mu sizde? bende mi sorun var? açım laan
(3) 

bjk borsa falan

orange coffee #203333 
bu beşiktaş yönetimi her transfer bitiminde ya da görüşmeye başladığında borsaya bildiri veriyor diye haberler çıkıyor hep, bunu diğer takımlar da yapıyor mu yoksa beşiktaş spor kulübünün farklı bir ekonomik sistemi mi var? diğer takımların transferleri borsaya bildiriliyor diye hiç haber görmüyorum mesela. bir de daha transferi bitmemiş sadece görüşmeye başlanmış adamı niye borsaya bildirirler? hisse senetleri için mi? hani "bak şunları şunları aldık bunu da alıcaz hisselere tutunun fırlıcak onlar" mı diyolar?

mobil görünümden çık