(3) 

amazondan sipariş şeysi

orange coffee #199352 
ya çok soruluyor biliyorum da aramaya inanacak durumda değilim şu an pek.

www.amazon.com

şunu türkiye/istanbula gönderirler mi? hani amazondan sadece kitap müzik zımbırtıları gönderiyorlar geyiği doğru mu yani? gönderirlerse ne kadar sürede ulaşır bana?
(5) 

wikileaks

orange coffee #198678 
naptı açıkladı mı bişeyler? bugün bakamadım hiç 200 küsür entry var şimdi okutmayın bana haber sitelerinde de çok karışık bi bok anlamadım. sitesi de açılmıyo. neymiş özet geçseneniz..
(2) 

thy kimlik sorma

orange coffee #198447 
ulaşımını thy ile yapan bir turu hediye olarak alıcaz . thy check in sırasında biletin ödendiği kredi kartı sahibinin kimliğini soruyor ya kart sahibi yanında olamayacak zira yurtdışında yaşıyor. soyadlar aynı ama. tur şirketiyle mi anlaşılabilir mi? sorun çıkmaması için ne yapmak gerekir? ve kesin bir çözümü var mı? parayı ödedikten sonra göt gibi kalmak da istemiyoruz..
(2) 

motor ehliyeti / tavsiye

orange coffee #196395 
araba ehliyetim (b) var. şimdi motor ehliyeti (a2) almayı düşünüyorum. fiyat/performans yüksek olan tavsiye edebileceğiniz bir kurs var mı? daha önce hiç motor kullanmadım o yüzden direksiyon derslerine önem veren bir yer arıyorum..

şehir: istanbul - bakırköy, kadıköy, mecidiyeköy ve etraflarında olabilir.
(2) 

cevahirdeki emanet dolapları

orange coffee #193912 
selam

cevahir alışveriş merkezindeki emanet dolaplarını cevahir kapanana kadar kullanabiliriz di mi? bir de dolapların ücreti saat başı mı?

kullanan ya da bilen olsa negzel olurdu..
(11) 

hediye sorusu / 12 yaş / kız

orange coffee #193621 
10-12 yaşlarında bir kız çocuğu var. hediye alıcaz buna ama büyük pahalı bir şey olmayacak yani elektronik birşey düşünmüyoruz. kızın ilgi alanlarını kesinlikle bilmiyorum. peluş oyuncak için yaşı biraz büyük sanırım. ne alınabilir ki?
(10) 

diş taşı temizliği

orange coffee #193598 
merhaba!
özel bir diş doktorunun muayenehanesinde diş taşı temizliği ne kadardır?
teşkür muck.
(3) 

yabancı sınırlaması

orange coffee #192700 
şimdi türkiyede 6+2+2 yabancı sınırlaması var. türkiye süper ligi ve kupasında sahada en fazla 6 yabancı oyuncu aynı anda oynayabiliyor. peki bir şampiyonlar ligi ya da uefa/avrupa ligi maçında sahaya 8 yabancıyla çıkabilir mi takımlar?
(1) 

fransız kültür merkezinde söyleşi

orange coffee #191151 
www.infist.org

şu etkinliğe katılmak istiyorum. fransız kültüre de hiç gitmedim daha önce. kayıt mayıt olmak gerekir mi? daha önceden burda bu tip şeylere katılmış olan var mıdır aramızda?
(3) 

avrasya maratonu katılım ödülleri

orange coffee #190346 
geçen avrasya maratonuna katıldık da (8km çipsiz halk şeysi), 100bin numara dağıtılan organiasyona 10bin tane madalya tshirt getirildiğinden biz yarış sonu numaralarımızı teslim edip katılım zımbırtılarımızı alamadık. anons yapılmıştı bitişte "kurulacak standlardan alabilirsinizz" diye. ben hiç görmedim stand merkezi yerlerde. alan var mı daha sonradan gidip? ya da stand değil de belediye binalarından falan mı alıcaz? napcaz? istanbulmarathon.orgda bir bilgi yok ya da ben bulamadım bilemedim..
(2) 

swissotel the bosphorus

orange coffee #189104 
buraya en yakın otobüs durağının adı nedir bilen eden var mı?
(2) 

fotoğraf tab ettirme

orange coffee #188282 
filmli makineyle çektiğim fotoğrafları bana cdye atıp verebilecek bir yer arıyorum. istanbulda ve ucuz olması lazım 1-2 tane yaptırmayacağım çünkü. yalçınlar şıkkını direkt eliyorum yani..

bir de cdye atması için önce tab edip sonra scan mi etmesi gerekiyor yoksa filmden direkt cdye atan makine zımbırtı falan var mı?
(1) 

istanbulkart

orange coffee #185367 
iett.gov.trden indirimli istanbulkart başvurusu yaptım (öğrenci). kartım basılmış, benim belgelerimi arkadaşım götürüp benim adıma olan kartı karaköyden alabilir mi?
(4) 

avrasya maratonu için yol

orange coffee #185225 
pazar günü (17 ekim) avrasya maratonu için altunizade köprüsünün altında olucam. avrupa yakasından saat 9.30da orada olacak şekilde ne ile gitmemi tavsiye edersiniz? maraton güzergahı boyunca otobüs dolmuş minibüs metrobüs çalışmıyor, ido 9da başlıyor. hatta spesifik nokta vereyim; bakırköyden altunizadeye nasıl gitmemi önerirsiniz?
(4) 

bisiklet kiralama

orange coffee #184034 
bostancı - şaşkınbakkal - caddebostan üçgeninde bisiklet kiralayabileceğim yerler var mı?
(2) 

'doğa için çal' benzeri

orange coffee #181113 
www.izlesene.com
www.youtube.com
www.youtube.com

şu tip çalışmaların ortak bir adı var mı?
ne diye aratmalıyım ki aynı şekilde yapılmış diğer videolara ulaşayım?
(3) 

garanti vs akbank

orange coffee #180692 
bir ajansla çalışıyorum, paranın küçük de olsa bir kısmını garanti ya da akbanka yatırmakta ısrar ediyorlar. parayı yatırdıkları gibi çekicem yani hesapta para bırakmıcam hiç. hesap işletim ücreti almamaları lazım zaten tek tük günlük işler olduğu için o paranın 3te 1ini de bankaya veremem. öğrenciyim. öğrenci belgem var. hangisinden açtırayım garanti mi akbank mı?

çok soruldu bu tip sorular biliyorum ama aramaya inanacak durumda değilim şu an. bankayla gidip de yüzyüze konuşacak zamanım da yok öneriler doğrultusunda gidip açtırıcam hemen yarın. teşekkür şimdiden!
(1) 

son 1 hafta neler oldu?

orange coffee #180443 
son bir hafta ülkede ve sanal ortamda neler oldu? tvsiz internetsiz gazetesizdim. tayyip kemal ve kurmayları neler yumurtladı sözlükte ne geyikler döndü hangi videolar patladı hangi köşe yazarı nasıl saçmaladı hangi ünlü röportaj verip sıçtı batırdı yılmaz vural gene ne yaptı? neler konuşuldu yani..

(en son kimi rayikonenin "ya sev ya terket" temalı olay mesajını gördüm. oradan itibaren..)
(bi de duyuru zirvesi varmış, ayıp insan konserle aynı güne mi koyar. ayıp kınıyorum.)
(4) 

sualtı fotoğraf makinesi

orange coffee #177642 
miraba!

sualtında kullanmak üzere kullan-at fotoğraf makinelerinden nerede bulabilirim istanbulda? yalçınlarda falan var mıdır? sirkeciye gitme durumum olmayacak bakırköy taraflarında bulabilir miyim?
(1) 

cnr expo

orange coffee #176797 
yeşilköy cnr expo'da otopark ücretli mi?
(13) 

penaltı gol

orange coffee #176474 
www.facebook.com

karar doğru mu burada?
(3) 

anahtar çoğaltma

orange coffee #171501 
kadıköyde anahtar kopyalatabileceğim bir yer var mı bildiğiniz?
(6) 

trabzon maç yayını

orange coffee #170426 
bu akşam trabzon - liverpool maçını beyoğlunda gösterecek mekan var mıdır?
diğer maçlar başlayınca onlara zaplamayacak sadece trabzon maçını yayınlıyacak mekan istiyorum.

uy aha!
(2) 

2 adet kaza sorusu (trafik)

orange coffee #170411 
1- bir kurum için çalışan araç ile kaza yapsak muhattabımız kim olur? şoför mü kurum mu?
mesela iett otobüsü ile kaza yaptık, şoförle mi halledicez problemimizi yoksa iett ile mi?

2- bir de bizim buralarda çok ara sokak var. çocuk, köpek, kedi vs çıkma ihtimaline karşı ara sokaklarda yavaş giderim (en fazla 30-40km) ama arabasından inecek olan öküzler aynadan yola falan bakmadan kapılarını hööönnkk diye sonuna kadar açınca ani fren yapmak zorunda kalıyorum. bunlardan birinin kapısına çarpsam ve kapı hasar görse kim suçlu burda? ben mi öküz mü?
(1) 

Pist içi çalışanı

orange coffee #167348 
Motor sporlarında pist içinde görev alacakların alımı için bir internet sitesi vardı neydi o yahu? seminer tarihleri eğitimler başvuru şartları vs içeriyordu site..
(4) 

Bay Ev Arkadaşı - İstanbul, Kuyubaşı

orange coffee #166027 
Miraba!

Sevdiceğimin ev arkadaşı evden çıkacağı için eylül, en geç ekime kadar acil ev arkadaşı arıyoruz.

Kendisi erkek kişisi, sigara kullanmaz, alkol kullanır, 22 yaşında, Erdekli, Marmara üni 5. Sınıfta, şimdilik Fiba 2010 organizasyon komitesinde çalışıyor, bilgisayarcı, evi devamlı temiz tutan uyumlu hoş sohbet şeker gibi bi çocuk. Tam ev arkadaşlık. Valla.

Ev Kuyubaşı’nda Marmara üniversitesi Göztepe kampüsüne, Migros’a, Dia’ya ve otobüs duraklarına 5dk yürüyerek. 5dkda metrobüse 10dka Kadıköy’e inebiliyorsunuz otobüs ya da minibüsle. Kira, faturalar, internet ıvır zıvır toplam 450-500 civarı bir masrafı var (2 kişi olursa bu kadar, 3 kişi olursa daha az olur kişi başı tabi..). 3 odası var, 1 tane salon benzeri bi yer var.. mutfak banyo falan gayet güzel ve temiz. Gelecek kişi ya da kişilerin kişisel eşyalarını toplayıp gelmeleri yeterli, evde herşey var. Kablolu tivi bile var.

Gelecek kişinin yaş fark etmez. Öğrenci ya da çalışan olması da fark etmez. Erkek olması lazım bi.

Bi arkadaşıyla eve çıkmak isteyen de ilgilenebilir. 3 oda 1 salon ev sonuçta, at bile koşturursunuz valla..

İletişim için huseyine@tbf.org.tr ya da sözlükten ben..

(1 ay sonra bütün masraflar çocuğun başına kalıcak, e hazıra da dağ dayanmaz. Acil bulmamız lazım. Biraz yukarıda kalsa çok şukela olur. Teşekkür ederim..)
(2) 

dolmuş

orange coffee #165057 
arabalarda önde oturanlar emniyet kemeri takmazsa ceza yazıyor polis. dolmuşlarda durum nedir? senelerdir dolmuş kullanıyorum ne şoförün ne de yanına oturan müşterinin kemer taktığını gördüm, hatta bazılarında öne oturunca dikkat ettim emniyet kemeri bile yok.. ne iş? bana mı denk gelmedi bi ceza olayı?
(8) 

şehirlerarası yol tabelası

orange coffee #163427 
misal: tekirdağdan gelirken atıyorum "istanbul 50 km" yazdı. bu istanbul il sınırına 50 km mi yoksa şehir merkezine mi?
(2) 

grafikerlik-web tasarımı kurs

orange coffee #162356 
1- ismek'i nasıl bilirsiniz? aranızda grafikerlik ya da web tasarım için giden ya da tanıdığı olan var mı? çok şahane bir eğitim beklemiyorum. programları temelin biraz üstü olarak öğreniyim gerisini ben getiririm zaten diye düşünüyorum. yani amacım geyik olsun diye gitmek değil gerçekten öğrenmek için gidicem ama dediğim gibi bilge adam seviyesinde bir eğitim beklemiyorum. o gibi kurs yerlerine hayvan gibi para bayılmaya pek niyetim olmadığı için ismek ya da halk eğitim merkezlerindekiler ilgimi çekti. ne yapsam? bir denesem mi yoksa arkama bakmadan gaçayım mı?

2- bu soruyu kurs merkezi olarak değil de branş olarak soruyorum, sevip de kavuşamayanlara gelsin..
bilgisayar bilgim iyi sayılacak derecede microsoft office, fotoğraf kırpma ya da renk açma ve internet kullanımı ile sınırlı olduğu için bu yönde bir kursa gitmek istiyorum. her 2 kurs merkezinde de web tasarım branşı da var grafikerlik de var. web tasarıma 0 bilgiyle gidilir mi yoksa belli bir temelimin olması mı gerekir? kendimce dslr'ımla fotoğraf çekiyorum, biraz fotoşopa aşinayım o yüzden grafikerlik düşündüm ilk olarak.

özet geç lan piç'çiler için: bana 2. sorunun 2. cümlesinde yazdığım bilgisayar bilgimle bana grafikerliği mi önerirsiniz web tasarımı mı?

web tasarımı:
ismek.ibb.gov.tr
grafikerlik:
ismek.ibb.gov.tr

şimdiden teşekkürler cevap verenlere. muck.
(2) 

foto makinesi nereden alayım

orange coffee #160009 
yarın dijital fotoğraf makinesi alıcam da nereden alsam bilemedim. bimeks darty gold teknosa electroworld mediamarkt vs? nereyi önerirsiniz? nereye önermezsiniz kesinlikle? fiyat olarak müşteriye tavır olarak daha sonradan oluşabilecek sorunlar olarak.. forum istanbulda büyük bir yer vardı unuttum şimdi adını, oraya mı gitsem? değer mi ki o kadar yol?

internetten olmayacak gidip elden alıcam kesin olarak.

edit: forum istanbuldaki yer saturnmüş
(4) 

yurtiçi lounge

orange coffee #156815 
dış hatlarda bankaların salonları (lounge) var hani uçuş öncesi beklenen beleşe çılgınlar atılan yerler. iç hatlarda da var mı bunlardan?

yazmamışım pardon: atatürk hava alanından bahsediyorum.
(4) 

50. yaş

orange coffee #156007 
temmuz ortası annem 50 yaşında olucak. gerizekalı benim kafama daha yeni dank etti. bişeyler yapmak lazım. yaz ortası olduğu için çoğu arkadaşı tatildedir. daha önceden söylesem bi şekilde ayarlardık ama işte mallığıma geldi. abim yurtdışından gelicek ama haber vermiş salak. sürpriz olmayacak yani o. kuzen askerde o daha yeni geldi o da gelemez. annesi ablaları falan burada hep. onlarla bir yemek yiyelim diyorum ama o da devamlı yaptığımız şey.. hiçbişey gelmiyor aklıma yahu. fikir verebilecek birileri var mıdır? ya da siz yaptıysanız ne yaptınız kopya çekebilir miyim?

bir yakınımızın kızı annesinin 50. yaşgünü için annesinin bütün arkadaşlarına bir süre önceden mektup yazdırıp bunları evlerinin çeşitli yerlerine haber vermeden koymuş. kadın bayağı mutlu olmuş mesela..

not: şampanya patlatın, pasta yapın, yemek yapın gibi şeylerdense daha oricinal, 50. yaşın önem ve güzelliğine uygun fikirler arıyorum.

teşkürler! :)
(1) 

hücreler arası geçiş yapamıyorum

orange coffee #154292 
sorun şu: excelde bir hücreye tıklıyorum. yön tuşlarıyla etrafındaki hücrelere geçebilmem gerekiyor. ama geçemiyorum. yön tuşlarını kullanınca aynı hücrede kalıp, sağdaki sayfa çubuğundan sayfayı oynatıyo yukarı aşağı sağa sola. aynı şey wordde de oluyor. lotusta maillerime bakarken de oluyor. bir mailin altındaki maile yön tuşlarıyla gidemiyorum, yine sayfa iniyor aşağı. her şeyde oluyo deli oldum. mouse da yok laptoptayım excelde uzun ve mühim birşey yapmam lazım, hücreyi de devamlı kendim seçersem anca yarına bitiririm heralde.. nasıl düzeltebilirim ki? kısayolu falan mı var acaba da yanlışlıkla yaptım?

büdüt: insanın kendi makinesi gibisi yokmuş, scroll tuşunu bile 2-3 dk aradım klavyede. teşkür!
(2) 

lionel bessi

orange coffee #147871 
kuzen antepte asker benim. minibüste uyurken gözünü bi açtığında görmüş bu isimde bir dükkan. koptum tabi. ne dükkanı olduğunu falan hiç bilmiyor. googledan bişey bulamadım. bizim asker de nerede gördüğünü bilmiyor, ilk günlerinde görmüş. rüya mı görmüş yoksa var mı böyle bir yer.. var mı bilen? ya da antepte oturan varsa bi fotosunu koysa şahane olur..
(4) 

bunun nesi komik

orange coffee #146014 
- sakın ...... yapma. niye biliyor musun?
- ??
-çünkü inanırım.

herkes her yerde türetiyor bunu. diğerleri de gülüyo ciddi ciddi. en son "sakın bir anons daha yapma.. inanırım.." oldu bu. nedir abi bunun esprisi bi ben mi malım da anlamıyorum?
(2) 

plastik kapak toplama

orange coffee #145882 
merhaba
altta linkini verdiğim kapak toplama işini kadıköy belediyesinin de yaptığını duydum ama internette araştırınca bulamadım şimdi hakkında yazı bilgi falan. ataşehir tekerlekli sandalye için kadıköy de çocuk okutmak için topluyor diye duymuştum. kadıköyle ilgili bilgisi olan var mı? belediyeye gidip 2-3 torba kapak götürsem "napıyo lan bu" derler mi bana? yoksa bunları götürmek için başka adres var mı?

geçenlerde sanırım birisi duyuru açmıştı burada ama bulamadım şimdi. tekrar hatırlatmak için ben de koyuyorum. şöyle birşey var: yeni.atasehir.bel.tr katkı yapması zor bişey değil kesinlikle. her zaman içtiğimiz su şişelerinin kapaklarını içtikten sonra atmayıp cebimize ya da çantamıza koysak heralde hiçbirimizde ağırlık yapmaz rahatsızlık vermez.

bir de bu tip projeler var mı etrafınızda bildiğiniz?
(1) 

video kaset

orange coffee #143605 
şimdilik 21 tane kamerayla çekilmiş video kaset buldum evde. daha da çıkıcak büyük ihtimal. doğum günleri, tatiller, saçmalamalarımız vs var içlerinde. bunları cdye çevirip sürprüz yapmak istiyorum anne babaya.. var mı bunları toptan ucuza yapan yerler? en iyi ihtimalle tanesini kaça çekerler? ben yapamam heralde di mi?

nottur: aramaya da inandım. duyurunun "ara" şeysi bi garip çalışıyor bişey bulamadım.
edittir: istanbul ya istanbul. yazmamışım pardon
(4) 

ticket alkol

orange coffee #139003 
sodexo ticketlarımla beyoğlunda alkol tüketebileceğim bir yer var mı? nevizade tercih sebebidir tabi. başka semtlerde varsa da aklımda bulunsun yazabilirsiniz. (kapısında sodexo etiketi olan çoğu mekanda kuponlar alkolde geçmiyor)

büdüt: pff öneriden ziyade mekan önerisi istiyorum. bildiğiniz yer varsa makbule geçer. öptm!
(4) 

patlayan şeker

orange coffee #137398 
var mı hala? istanbulda nerede bulabilirim?
(2) 

buldu mu aradığını?

orange coffee #136213 
merhaba.
nerden aklıma geldi bilmiyorum da böyle bi olay vardı. (git: 92953) (git: 92418) buldu mu karluk ledzembili? paylaştılar mı kozlarını? aralarındaki hususu bilen var mı bu arada?

evet fazla meraklıyım ben.
(1) 

hani packman?

orange coffee #135476 
packman dolaşıyomuş sözlükte. bana niye gelmedi? klasik temaya mı geliyo sadece? sözlükte linkleri koyulan fotolar hep klasik sözlük teması da ondan şeettim. fırat teması kullanıyorum ben gelmez mi ki bana? gelir allaam işala süpaneke dinimiz amin


edit: ehe ehe halay çektiler döndüler döndüler gittiler
(3) 

masa tenisi mekan

orange coffee #134960 
kendi aramızda bir masa tenisi turnuvası düzenlemeyi düşünüyoruz. şehir istanbul. anadolu yakası olursa şukela olur. olmazsa da olur. nerede yapabiliriz bunu? bi de öğrenciyiz hepimiz malum, fiyatlar ona göre olursa of süper olur.
(1) 

inter milan pankart

orange coffee #134688 
şöyle bi efsane var googleda baktım lakin bulamadım hiçbirşey..

inter milan san siro'da milana 4 sene üstüste yeniliyor. 5. sene interli taraftarlar deplasman tribününü boş bırakarak sadece bir pankart koyuyorlar "burda değiliz çünkü 4 senedir siz de yoksunuz." gibisinden. inter maçı 3-4 farkla kazanıyor.

2009da biten 0-4lük bir maç var mesela onun üzerinden aramaya inandım. olmadı çıkmadı. belki daha eski de olabilir bilmiyorum. var mı böyle birşey? foto video falan olsa dadından yinmez..
(3) 

toplu mail

orange coffee #134129 
slms jnms!

toplu mail atıcam da. gönderdiğim kişiler başka kimlere maili gönderdiğimi göremesin istiyorum. yani guiza barış özbek ve tabataya atıcam mesela. guiza; barış ve tabataya gönderdiğimi görüp üzülmesin istiyorum. nasıl yapmam lazım? var di mi böyle bişey?
(1) 

anadolu sigorta reklam

orange coffee #133808 
dün akşam gördüm tvde anadolu sigorta reklamı var Atatürklü. Atatürkü oynayan kim acaba?
(6) 

istanbul midye dolma

orange coffee #132230 
istanbulda en iyi midye dolmayı nerde yerim?
ya da şöyle soriyim sizin yediginiz en güzeli nerdeydi?

anadolu avrupa falan farketmez gidip yicem. pis mis banane. bayılıyorum bu olaya. valla. müthiş bişey bence. hele simitçi mısırcı kendini göstermek için simiiitt süütmısııır diye bağırırken bunların kenarda cool cool "yiyen yer yemeyen yemez ben bağırmam" tavırları yok mu. adeta beni benden alıyor.
(3) 

bir kitap..

orange coffee #131972 
seneleeer önce otobüste birisi okurken arka kapağını okumuştum da ismini görememiştim. yanlış hatırlamıyorsam bi kadını öldürmeye dünyaya gelen azrailin öldüreceği kadına aşık olmasını mı ne anlatıyordu. azrail olmasa da dünyaya ileride aşık olucağı insanı öldürmeye geliyordu biri ve aşık oluyorlardı. hikaye çok klasik ama ipucu olur belki kitabın can yayınları'ndan olduğunu hatırlıyorum o kadar.

tanıdık mı?
(2) 

klozet kupa

orange coffee #131018 
su kupadan nerden alabilirim? goren bilen eden var mi? istanbuldayim internetten de alirim..

www.bizibozmaz.com
(3) 

kadıköy fotokopi

orange coffee #130060 
çok sorulmuştur da aramaya inanamadım pek..

yarın (pazar günü) kadıköyde açık fotokopici var mıdır? vesikalık çoğaltılıcak yani fotoğraf kağıdına çekicek yer lazım..
(3) 

milli maç-inönü-bilet

orange coffee #128671 
türkiye - honduras maçına bilet alıcaz ama online alırsam 8 liralık kupon, biletix komisyonu ve işlem bedeliyle 12 liraya geliyor. zaten biletixi sevmeyen bi bünyeyim bi de buna acayip sinir oldum. miktar önemli değil yeterki bu herifler kazanmasın benim üstümden para. yarın inönü stadına gitsem satılıyor mudur gişede yoksa orda sadece maç günü mü satış oluyor? (maç inönü'de)

mobil görünümden çık