(3) 

içmeler gibi tatil yeri önerisi

Bruce #1301113 
marmaris içmeler'i seviyorum, sayfiye yeri gibi sakin, yeşil ve mavi bir arada. benzer şekilde sakin, yeşili ve mavisi iç içe, turkuaz suların sıcak kumları dövdüğü, akşama doğru esen rüzgarın ahengine kapılan insanların koca yılın yorgunluğunu birkaç gün de olsa unutabileceği bir köşe arıyorum yurdumda; bana yardımcı olur musunuz?
(anahtar kelimeler sakinlik, kum, rüzgar, denize yakın doğa ve güzel su)
(7) 

artan avronun gündelik hayatımıza etkisi-tatil sorusu

Bruce #1300837 
eylül ortası avrupa tatilim vardı, bütçemi planladığımda avro bu seviyede değildi; mevcut kurdan hesaplayınca an itibariyle yapacağım tüm harcamalarla aşağı yukarı 1900 tl zarardayım, bir de gittikçe artıyor. vizeye de başvurmadım, bir tek uçak biletlerini almıştım ama onları neyse ki ucuza kapatmıştım; iptal edeyim mi tatili?

zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum ama hemen vazgeçmeye gönlüm el vermiyor, yenilmiş hissediyorum :(
öte yandan seneye bundan daha düşük seviyede olmayacak, hatta da artabilir diyorum ama bedelli de yapıcam, bu sene iyiden iyiye girecek bana. zaten durduğumuz yerde fakirleşiyoruz bir de buna masraf yapmak müsriflik gibi geliyor. alternatifim güney tatili, onun masrafı çok bişey olmayacak.

gidiyim mi gitmiyim mi?
(2) 

niye ekşi'de sürekli menzil cemaati konuşuluyor?

Bruce #1299919 
şu sıralar ne zaman girsem bunlarla ilgili bir başlık var gündemde, bir halt mı yediler yakınlarda?

işin ilginç tarafı başlıkların ilk entry'leri bende görünmüyor çoğu zaman, ak veya normal troll hesapları hep engellerim, bunlar mı kızıştırmak için açıyor olabilir? sürekli gündemde kalsın diye açılıyor olabilir mi, gördüğüm kadarıyla acil ya da havadis içerikli haberden ziyade genel bir sallama niyeti var gibi.
(10) 

mersin niye bir tatil cenneti olamadı?

Bruce #1299749 
anamur alanya'nın dibinde, keza silifke de yakın; niye mersin bir antalya gibi deniz kum güneş tatili için tercih edilmiyor? tesis mi yok, yatırım mı yok?
iklim, doğa açısından çok farklı değil diye düşünüyorum ama gitmedim hiç, bilemedim.
(1) 

westworld 2. sezon incelemesi

Bruce #1298513 
2. sezonu bölüm bölüm takip edemedim, peş peşe izledim ve kaçırdığım çok nokta oldu. analiz içeren yazı veya video önerilerinize açığım, özellikle atıflardan bahsedilenlerden olursa çok daha iyi olur. beğendim beğenmedim videosundan çok "dolores'in söylediği şu cümle aslında ilk sezondaki şu ana atıfta bulunuyor" gibi şeyler istiyorum anlayacağınız.

teşekkürler...
(3) 

uçak biletimin pnr'lı mail'i gelmemiş

Bruce #1298304 
uçuş tarihini ve saatini biliyorum ama mail gelmemiş pegasus'tan, haziran'da almıştım. şimdi baktım vize randevusu için, göremedim mail. emin olamadım aldım mı diye, baktım kredi kartından harcamayı da görebiliyorum. pegasus'u mu aramam lazım yoksa başka bir yolla bilete erişmem mümkün mü?
(28) 

Şu fani dünya'da sizi tamamen anlayan biri var mı?

Bruce #1298010 
Kendinizi tamamen açabildiğiniz, ne söylesem anlar dediğiniz biri var mı? Ya da da en azından anlamasa bile anlamaya çalışır, yargılamaz dediğiniz biri var mı?

Yok diyenler için harici soru: kendinizi yalnız hissediyor musunuz?

Hissediyorum diyenler için alakalı soru: yalnız hissetmenizin sebebinin yukarıda bahsettiğim insana sahip olmamanızla ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Yukarıdaki kişisel sorulara cevap vermek istemeyenler için ekstra soru: insanların anlaşılmayı beklemeleri nafile midir? Bir insan tamamen anlaşılabilir mi?

Soruların gubidikliğindem da anlaşılacağı üzere uyku moduna giriyorum, tikler sabaha. Ve şimdiden teşekkürler...

Ana akışın uzay bilimi seviyesinde kalması için bu soru gönül işine taşınmış ama gönül işiyle alakası yok, o açıdan bakmayın. Elbet bizi anlayan insan arkadaş, aile olabilir. Havadan sudan sohbet için de açılmadı, ciddi ve direkt sorular içeriyor.
(10) 

hadi bi dövme sorusu da ben sorayım

Bruce #1296585 
aslında orijinal bir şey istiyorum ama kafamdakini netleştiremedim, netleşmezse diye yedekte tuttuğum fikri sunmak isterim.
oi64.tinypic.com

aynı yere, aynı ebatta, aynı şekilde yaptırsam mı? feminen duruyor biraz ama birazını sorun etmem, asıl sorun böyle bilinen eserleri dövme yaptırma fikri çok mu banal?

edit: peki şuna ne dersiniz?
oi66.tinypic.com
şaka değil, yemek yemeyi de en az the kiss kadar severim ve ikisinin mizahi karışımını taşımak hoş olur. arka planıyla, çayırla beraber yapılabilir gibi geliyor. buna ne diyorsunuz?
(12) 

şirketin özellikle size tahsis etmediği imkanları kullanmak

Bruce #1296515 
mesela iş yeri restoranının mutfağında gayet güzel bir kahve öğütücü var, bende yok; öğütülmüş kahve alıp bayatlamasına göz yummaktansa taze çekilmiş içebilirim. mutfağa gidip söylesem mırın kırın etmeden çekerler.
mesela arada evde matkap işi oluyor, teknik ekipten istesem 1-2 günlük verirler.
mesela it'de 3 boyutlu yazıcı var, minik bişey bastırmak istesem sorun etmezler.
mesela kaliteli bir fotoğraf makinesi var, bende duruyor zaten ama dışarı çıkartmıyorum, istesem kimse bir şey demez.

böyle durumlarda siz bu "imkanları" kullanır mısınız, halihazırda kullanıyor musunuz? ben prensip gereği yapmıyorum hiçbirini. aslında prensip de demeyelim de, sevmiyorum bu tarz şeyleri; istismar gibi geliyor.
bugün satın almacı kahvemi yaparken gördü; senle biri daha uğraşıyor bunlarla, granül değil de çekirdek alalım size, yukarıda çektirir taze taze içersiniz hem dedi. yapar mısınız la dedim, tabii lan neden olmasın, sonuçta personel içsin diye alınıyor işte, 3-5 paket de ondan alırız ne olacak dedi. sonra düşündüm, demek ki başkalarına o kadar da kötü gelmiyor bu fikir dedim.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ettim, gereğinden fazla mı hassas davranıyorum? istismar tam doğru kelime değil biliyorum, her gün 15 kilo kahve çektirmedikten sonra bir zararı olmaz kimseye ama bilemedim, yine de fikir biraz uzak geliyor. neticede benden görüp de başkaları da yapmaya başlasa o zaman sıkıntı oluşacak, çifte standart ihtimali yaratmak hoş değil.
(14) 

ahmet şık'ı tanımamak

Bruce #1296271 
meclis konuşmasının başlığını okuyordum, "ahmet şık'ı tanımam ama..." diyen entry'ler gördüm ve merak ettim; ortalama bir tc vatandaşının ahmet şık'ı tanımaması sizce normal mi? halktan insan tanımasın da, ekşi'de yazar olacak duruma gelen birinin tanımaması normal mi? siz tanıyor musunuz? ismini ilk ne zaman duydunuz?
teşekkürler...
(11) 

gerdek gecesi çarşaf bekleyen kaynana

Bruce #1295638 
böyle bir şey hala var mı?
ben bunu ilk yamulmuyorsam asmalı konak'ta ya da benzer bir aşiret dizisinde görmüştüm, haberim dahi yoktu böyle bir şeyden. anadolu'nun ücra köşelerinde tek tük devam eden bir uygulama mı yoksa düşündüğümden daha mı yaygın? siz hiç şahit oldunuz mu böyle bir şeye? cidden gerdek sonrası kapıyı çalıp çarşafı mı istiyor insanlar, uygulaması nasıl oluyor?
(1) 

solaryuma girme sıklığı-amelelik kapatma

Bruce #1294721 
temmuz sonu deniz kenarında olacağım 3-4 gün, ense ve kollarımda görünür amele yanığı var. günde 7'şer dakikadan 3 günde 1 toplam 3 kere girsem ölür müyüm? 10 dakika 2 sefer yapsam kavrulur muyum? nedir bu işin raconu?

bi de zaten yanık olan kısımlara güneş kremi mi sürmek lazım eşitlemek için yoksa bir noktada eşitlenirler mi?
(8) 

her türlü leke çıkarıcı

Bruce #1294094 
son zamanlarda pasaklı, iğrenç, pislik bir insan oldum; martı bokundan dondurmaya, çim lekesinden pasa, bir sürü kıyafetim lekeli ve normal yıkamayla çıkmadı. bir tane şortumu makineye atmadan önce bulaşık deterjanı ile çitilemek suretiyle lekeden arındırdım ama o açık renkti ve özellikle sevdiğim bir giysi değildi, diğerlerini riske atmak istemiyorum.

anlaşılan bu yaz daha çok ihtiyacım olucak, bu tarz genel lekelere karşı en etkili çözüm nedir? kosla oxi action reklamı hala kulağımda ama göründüğü kadar işe yarayan bir şey mi bilmiyorum. ne önerirsiniz? (insan gibi yaşa harici ekieki)
(2) 

gittigidiyor'dan alınan telefon hasarlı çıktı süreç nasıl devam edecek?

Bruce #1293705 
iş arkadaşımın telefonu az önce geldi, sağ üstte 2-3 noktalı vuruk, sol altta da belirgin çizik var. önce satıcıya mı mesaj atmak lazım yoksa direkt gittigidiyor'da sorun bildir kısmı mı çözer? telefonun jelatini bile kaldırılmadı, satıcının yan çizme durumu var mı? memnuniyet puanı yüksek, güvenilir satıcı ünvanı almış bir satıcı.
teşekkürler...
(3) 

Dolmabahçe-Bomonti tünelinde yürünür mü?

Bruce #1293517 
Tünel bugün konser yüzünden kapalı ama yaya olarak yürüyebilir miyim oradan? Normalde trafik varken yürünüyor mu peki?
Teşekkürler...
(25) 

sizce en güzel eurovision şarkımız hangisiydi?

Bruce #1293007 
objektif yorum da olur, en sevdiğiniz de olur. mesela ben mor ve ötesi deli'yi sadece bir şarkı olarak çok sever ve hala dinlerim ama eurovision şovu dahilinde manga we cold be the same daha komple bir şovdur ve eurovision tarzına yakındır. athena for real da iyi mesela, onu da dinlerim arada. sertab'ın şarkısı da güzeldi tabii ama ben deli'yi daha çok seviyorum, tam bir "kişilikli" mor ve ötesi şarkısı; ona buna yaranmak için potpuri haline getirilmemiş, illa bizden bişey olsun diye oryantal bişiler eklenmemiş. ingilizce olsa kazanırlardı bile bence.

ekstra soru; hala aktif olarak dinlediğiniz, çalma listelerinizde olan bir eurovision şarkısı var mı? benim beğenimde başka ülkeden kalmamış mesela, dinleyince sevdiklerim var ama aktif dinlediğim yok.
(1) 

hediye roma tişörtü bulmama yardımcı olur musunuz?

Bruce #1292786 
çok sevdiğim kuzenime roma'dan tişört getirmiştim kaç zaman önce ama eve yatıya gelen arkadaşlardan biri hacılamış sanırım, bulamıyorum :(
çocuk da soruyor nerede nerede diye, hep unutuyordum. en son haftaya cumartesi geliyorum dedim, benim tişörtü de getir artık dedi, "eheh tamam :(" dedim. o zamana kadar roma'dan alınmadığı anlaşılmayacak bi roma tişörtü bulmam lazım.

bilindik giyim markalarının romalı bişeylerini bulurum diye düşündüm ama markadan anlar. markasız ya da bilinmeyen markalı bişey olsa olur ama onu da nereden bulucam bilemedim. tişört baskı sitelerinden üzerine kendi markasını basmayan var mı? tish-o geldi aklıma ama orası kesin tisho diye basıyordur etiket.
ya da alternatifim ne olabilir, yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler...

şöyle bir örnek buldum, böyle turist işi bişey olsa çok iyi olurdu.
poshmark.com
(1) 

allahın bildiğini kuldan saklama anlamına gelen ingilizce deyiş var mı?

Bruce #1292628 
bunu açıklayan düz cümle değil mecaz ya da türevi bir kalıp ya da direkt cümle arıyorum. yakın anlamlar da olur, bildiğiniz bir şeyler varsa yazabilirsiniz; teşekkürler...
(3) 

şekersiz kola-kalori sorusu

Bruce #1290831 
şindi farz edelim ki ben yağ yakmak istiyorum ve kalori sayıyorum(keşke gerçekten sayabilseydim ühüh), günlük sınırımı geçmemek için şekersiz kola içtim(zero demeyin cc kızıyor). bunu sürekli değil ama atıyorum, haftada 2-3 gün yapıyorum diyelim. yani kalorimi günlük hedefim dahilinde tutuyorum ve bazı günler öğünlerime şekersiz kola dahil oluyor.

bu durumda içtiğim şekersiz kolanın yağ yağma sürecine olumsuz bir etkisi oluyor mu? tamam sağlıklı değil, tamam içindeki tatlandırıcıların başka zararları var; orası kabul. benim merak ettiğim şey bir şeyin içinde şeker olmaması ve kalorisinin düşük olması kalori sayımı yaparken dikkate alınacak tek şey midir? yoksa o tatlandırıcı farklı bir şekilde kalori alımını tetikliyor ve nihayetinde yine kalori açısından sıkıntıya sebep oluyor mu?

olayı sadece kola boyutunda düşünmeseniz de olur, ben zaten tadını sevmiyorum şekersiz kolanın, tükettiğim bişey değil(şekerlisini tüketiyorum yıhyıh). millet böyle şeyler diyor, ben de merak ettim aslı astarı nedir diye.
teşekkür ederim...
(19) 

hangi ayakkabıyı alayım?

Bruce #1289274 
1- www.ayakkabidunyasi.com.tr

2- www.boyner.com.tr

3- www.boyner.com.tr

3'ünü de beğenmediyseniz küfretmeden belirtebilirsiniz, herkes zevk sahibi olacak diye bişi yok, zevksizliklere de saygılıyız evelallah...
(4) 

zayıflayan insana başarı hediyesi

Bruce #1289157 
ablam uzun yıllar sonra baya kilo verdi, fit bir insana dönüştü. bugün doğum günü, konuyla ilgili bir hediye alsam mı diye düşündüm ama aklıma gelmedi bişey? yaratıcı veya klişe fark etmez, siz aklınıza gelenleri yazın ben aralarından ona uygun olanı seçmeye çalışırım.
teşekkürler...
(1) 

roma civarında plaja gitmiş olan var mı?

Bruce #1288865 
asıl beklenti deniz tatili değil ama gitmişken iki kulaç atsak fena olmaz diyoruz. trenle ya da otobüsle 1-2 saate gidilebilecek yakınlıkta bildiğiniz plajlar var mı? çok da özellikli olmasına gerek yok. önerilerinizi veya tecrübelerinizi duymak isterim; teşekkürler.
(6) 

fog reyizi hatırlıyor musunuz?

Bruce #1287770 
öncelikle fog reyizi bilmeyen varsa beni bi lütfen arkadaşlıktan çıkarsın...

hatırlıyor musunuz? çok gülmüş müydünüz? ben çok gülmüştüm, uzun süredir izlememiştim şimdi izleyince bir daha çok güldüm.

hadi taam hadi izlemeyen varsa bile izledikten sonra güldüyse arkadaşlıktan çıkartmayabilir, affediciyimdir. gülmediyseniz af maf yok.

www.youtube.com
(7) 

donmuş süt eritilip içilir mi?

Bruce #1287420 
uht süt, çabuk ısınsın diye buzluğa atmıştım; oyuna daldım, bi baktım donmuş.
oda sıcaklığında bırakıp eritsem içilir mi? cicibebe almıştım onu yiycektim :(
(7) 

kamplı festivalde ne yapmalı nelere dikkat edilmeli?

Bruce #1287267 
4 gece çadırda konaklamalı festival, sahilde gerçekleşecek. ilk defa kamplı bir festivale gideceğim, o yüzden neyle karşılaşacağıma dair fikrim çok az.

bloglara göz gezdiriyorum ama çok genelgeçer bilgiler var gibi geliyor. sizin kişisel ipuçlarınız, hemen akla gelmeyen ama önemli olduğunu düşündüğünüz önerileriniz neler olur?

aklıma ilk geleni sormak istedim mesela;
hava sıcak olacak, o yüzden uyku tulumu götürmesek olmaz mı diye düşünüyorum. çadırı standart quechua alıcaz, az biraz rüzgardan korur herhalde. uyku tulumu değil de kalın mat alıp sersek, ince pike ve yastıkla sıkıntı yaşar mıyız?

teşekkürler...
(4) 

şu cüzdandan boya lekesi nasıl çıkar?

Bruce #1286257 
cüzdan bu
cdn.sorsbt.com

beyaz boya gibi bişey bulaştı, nereden nasıl hiçbir fikrim yok. internette var bir sürü çözüm ama kimi limon demiş kimi aseton demiş, çoğu da deri koltuk için konuşmuş. koltuk derisi gibi değil bu sanki, biraz daha yumuşak gibi. iyice bok etmek istemiyorum, var mı çözüm öneriniz?
teşekkürler...
(19) 

hiç siyasi parti mitingine katıldınız mı?

Bruce #1286226 
partiler üstü bir toplantı ya da çağrı değil, direkt olarak "x parti mitingi" olarak soruyorum. katıldıysanız kaç kere?
teşekkürler...
(6) 

%35 zam artışı mı kariyer olanakları mı?

Bruce #1284419 
çalışıyorsunuz, işinizden genel anlamda memnunsunuz ama maaşı piyasanın biraz altında. yeni bir iş var, şimdiki maaşınızdan yaklaşık %35 daha fazlasını teklif ediyor. ancak mesleki anlamda size katacağı çok bir şey yok, sadece cv'ye yazılacak pozisyon gelecek için önemli. yani yeni ünvan ileride daha güzel kapıları açabilir. bu açıdan düşününce "e tamam işte, kariyer olanağı bu değil mi" diyebilirsiniz ama meslekte yetkin olmak için ünvan değil tecrübe önemli ve mesleki bilgi açısından daha öğrenecek şeyleriniz var.
şimdiki işiniz ise bu yeni işten kariyer anlamında geride. başka teklifler gelebilir, başvuruyorsunuz.

yeni işi mi kabul edersiniz yoksa şimdiki işte devam edip daha iyi fırsatları mı beklersiniz? yeni işi kabul edip fırsatları yine kovalamak da bir seçenek ama şimdiki iş o kadar rahat ki comfort zone'dan çıkmak zor geliyor, sürekli iş değiştirmek istemiyorsunuz. ne yaparsınız?
(12) 

siyah dişi fransız bulldog için isim önerisi

Bruce #1283240 
klasik isimlerden olmasın istiyoruz, herhangi bir dil olabilir. fonetik açıdan güzel olsun yeter, ucubik bi anlamı olmadıktan sonra anlamı fark etmez. ben daha olgun bir isim düşünüyorum, asortiklerin çanta köpeği gibi ponçik isimli olmasın diyorum ama aklıma klasik olmayan güzel bişey gelmedi.

ne dersiniz, ismi neymiş gibi bakıyor bu kerata?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

en önemli şeyi unutmuşum, kendisi bir adet dişi.
(2) 

Caddebostan taraflarına sabah yağmur yağdı mı?

Bruce #1282594 
Gidip sahile oturulur mu, ıslak mı yerler? Hava kapalı mı?
(4) 

şöyle bir site-uygulama-ayar var mı?

Bruce #1281320 
ben gelecekten bir günü saati ayarlasam, o anda belirlediğim kişilere(birden fazla) belirlediğim maili ya da mesajı atsa? birden fazla kişiye aynı anda gitmesi önemli, saat ayarı olsa mükemmel olur. mail olabilir ama mail'lere genelde anında bakılmadığı için telefon mesajı, hatta whatsapp olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

var mıdır bildiğiniz bir çözüm yolu?
teşekkürler...
(9) 

silinen mesajlarınız mail olarak geliyor mu?

Bruce #1279998 
benim 1 şubattan beri gelmiyor, sizin?
(2) 

limak çalışma ortamı-kuveyt

Bruce #1279773 
malum yeşil sermaye bunlar, yönetim ofislerinde çalışma ortamları da o şekilde mi? kalyon'la görüşmeye gitmiştim, kapının girişinde kocaman erdoğan posteri vardı, tipler bildiğimiz şakirtlerdi.

yönetim ofisleri profesyonellere mi emanet yoksa komple mi tanıdık, ahbap çavuş? cuma namazı baskısı, karşıt görüş bildirememe gibi psikolojik açıdan zorlayıcı mıdır şartlar?

bir de; kuveyt havaalanını yapıyor bunlar, orası için arıyorlar. burada baskıcı-orada rahat mu olurlar ya da tam mı tersi?

bi de hepsinden bağımsız kuveyte çalışmaya gidilir mi diye genel sorayım, ülke hakkında genel "zengin arap ülkesi" düşüncesinden öte bilgim yok.

teşekkür ederim cevaplar için...
(3) 

gözümde arpacık çıkmak üzere, ne yapmalıyım?

Bruce #1277314 
kapatıp açarken ufaktan acıyor, üst kapakta burna doğru. henüz büyümedi, sabahtan beri böyle. ne yapsam da büyümeden geçse gitse?
(3) 

cihangir'de kitap okumalık kahve içmelik kafe

Bruce #1274636 
şu sıralar cihangir taraflarında olmam lazım, boş vakitlerimde oturup bişiler okuyup kahve içeceğim mekan arıyorum. sigara içilebilir olmalı ve kahvesi de fena olmamalı. dış mekanı da sokağın ortası olmasın, bildiğim güzel kahveciler var ama çoğu minicik dükkan önünde 1-2 sandalye olarak hayatına devam ediyor.

var mıdır önerileriniz?
teşekkürler...
(15) 

evlenmelik-eğlenmelik eş ayrımınız var mı?

Bruce #1274229 
soru net.
eğleneceğim kişilerin hepsiyle evlenmem, evleneceğim kişiyle de istediğim gibi eğlenemem(girilecek ortamlar, sahip olunması istenen kişisel özellikler vb. açısından) diyor musunuz?
eğlenmek illa gönül eğlendirmek manasında değil, güzel vakit geçirmekten hoşlandığınız biri olabilir, 1-2 sene de birlikte olunabilir.
(5) 

moc'un kahveleri

Bruce #1274060 
çekirdek olarak hangisini seviyorsunuz, alıyorsunuz? memnun musunuz?
yirgacheffe denediniz mi, güzel demişler denesem mi?

yöre ve tarz önemli değil, piyasaya göre şunu güzel yapıyorlar deseniz de yeter.
teşekkürler...
(10) 

kahve öğütücü sorusu-hangisi?

Bruce #1272798 
bu ikisinin farkı ne, manuel olan niye daha pahalı?
french press için öğüteceğim. tchibo'nunkinde ayar olduğu yazıyor ama öbüründe yazmıyor, evrensel bir ayar mı var yoksa her makinada "french için filtre için" diye ayar mı var?

www.hepsiburada.com
www.tchibo.com.tr

100 liradan fazlasını vermeyi düşünmüyorum şu anda, elde de yapabilirim benim için sorun değil; asıl önemli olan daha az yer kaplaması. iş yerine alacağım, günlük 25-30 gr. öğütücem en fazla. alternatiflere de açığım.
teşekkürler...
(3) 

çin'deki yerel elektronik eşya fiyatlarına nereden ulaşabilirim?

Bruce #1272521 
arkadaş çin'e gidicek, telefon ve fotoğraf makinesi alma niyetim vardı, uygun bir şeyler bulursam söyleyeceğim getirsin. iş için gideceği için pazar araştırması yapamayacak, ben buradan çin'in sokakta bulunan satıcı fiyatlarına nasıl erişebilirim, bilen duyan var mıdır?
teşekkürler...

genel olarak bir fikriniz varsa "şunlar ucuz ama şunlar değildir" diye, onu da söyleyebilirsiniz. ikisi de çok farklı değilse değmez çünkü.
(7) 

şu anda hemen kalkıp

Bruce #1272408 
virginia angus'a gidip new york gömeyim mi?
baya bi açım, baya. dün canım hamburger çekti ama yemedim. evde bişey yok. sabahtan beri ev işi yapıyorum, hem biraz da hava almış olurum diyorum. az önce film bitirdim, patates çuvalı gibi yatıyorum şu anda.
950 metre uzağımda, 10 dakikada yürürüm.
o kadar arada kaldım ki 15 dakikada gelen cevaplara göre gidicem ya da gitmiycem.

gidiyim mi gitmiyim mi?


HEPİNİZE KOCAMAN TEŞEKKÜRLER GAZLAMANIZ İÇİN, BUNU YEDİM Bİ DE ÜZERİNE PROFİTEROL GÖMDÜM *-*
i63.tinypic.com
(5) 

Bu kurşun asker nereli olabilir?

Bruce #1271188 
Kılıçtan dolayı bana İspanyol ya da Portekizli gibi geldi ama emin olamadım. Pelerini var, soylu muhtemelen. Şapkası da büyük. Eli belinde poz vermiş, bu da bi artistlik göstergesi. Elmacık kemikleri çıkık, pos bıyıklı ve tıknaz yapıda.

Ne dersiniz?
i.hizliresim.com

getiren kişi diyarbakır'da topraktan çıktığını söyledi, 1. dünya savaşından kalma olabilirmiş. hadi doğru kabul edelim, fransızlar vardı o bölgede; fransız askerine benzetemedim ben. bunu söyleyen kişinin tamamen uydurma ihtimali var, o yüzden bu bilgiye çok güvenmiyorum.
(2) 

gotham dizisini izliyor musunuz?

Bruce #1270645 
bana çok underrated kaldı gibi geliyor. bilmiyorum amerika'da nedir popüleritesi ama etrafımda hiç izleyen yok.

hunharca dizi izleyen biri değilim ama şehrin atmosferi, espri tarzı, karakterlerin ve olayların karikatürize edilişi, dc kötülerini tanıtışı bence çok eğlenceli. çizgi roman okumam ama bilinen karakterlerin, evrenlerin "origin" hikayelerini hep sevmişimdir; koskoca batman evreninin sıfırdan doğuşuna şahit oluyor gibi oluyorum, hoşuma gidiyor.

siz izliyor musunuz, seviyor musunuz?

bir de bilene soralım, çizgi romanlarla ne kadar örtüşüyor temel hikayeler? tamamen alakasız mı yoksa diziye uydurulan kısımlar haricinde özü aynı mı?
teşekkürler...
(2) 

deloitte çalışma ortamı (denetçi hariç)

Bruce #1270324 
yönetim ofislerinden bahsediyorum, denetçi hariç diğer yönetim personelinin çalışma ortamı da denetçilerinki gibi yorucu, yıpratıcı ve yamyamlıkla mı yürüyor?

bir de maddi sıkıntıda diyorlar, elbet batmaz da, kemer sıkma politikası içinde mi şu sıralar?
teşekkürler...
(10) 

sıra dışı uzmanlık alanı olan var mı?

Bruce #1269522 
hangi sıra, hangi dış?
mesela polinezya endemik bitkileri üzerine internette 2 saat aramayla edinilecek bilgilerden fazlasına sahip olmak bahsettiğim şeye güze bir örnek.

var mı böyle uzmanlık alanlarınız?
sıfır bilgimin olduğu konularda bir şeyler anlatan insanlara çok saygı duyuyorum, ilgi alanınızı belirtip üzerine biraz şov yapsanız da azıcık kültürlensek ne iyi olur.

tek ricam bahsettiğiniz şey hakkında cidden ortalama üstü şey bilmeniz. ekşi'de bir ara patlayan ufuk patlatıcı bilgilerdeki gibi değil, kapsamlı bilmek. üzerine 2 saat konuşabiliyor olmak mesela. gibi gibi, anlatabildim sanırım.
teşekkürler...
(6) 

kulaklığını telefonda usb-lightning dönüştürücü ile kullanan var mı?

Bruce #1269425 
3.5 mm kulaklık girişi olmayan telefona sahip olup kablolu kulaklık kullanmak isteyenler mecburen bu dönüştürücülerden kullanmak zorunda. kullananlara soruyorum, büyük sıkıntı çekiyor musunuz? kulaklığa takılı bıraksak o zımbırtıyı, sanki onun bir parçası gibi, hayatta hiçbir şey değişmemiş gibi yapabilir miyim? typec-lightning girişlerinizi normalden daha çok kullandığınız için bir sorun çıkacağını düşünüyor musunuz, bir gevşeme vs. hissettiniz mi? ses kalitesinde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum ama benim aklıma gelen bir dezavantajı, "şu da şöyle olmasaydı" dediğiniz bir şey var mı?

genel tecrübe soruyorum yani, teşekkürler...
(13) 

TUS kazanmak çok mu zor?

Bruce #1268365 
yoksa bile isteye pratisyenliği seçip kafa rahatlığıyla çalışmayı seçen doktorların sayısı da az değil mi?

neticede bu arkadaşlar da fena kazanmıyor türkiye ortalamasına göre; üstüne üstlük sınav mınav derdiyle uğraşmadan, sonradan hastanelerde komplike hastalarla, dertlerle, insanlarla uğraşmadan, dayak yemeden, etliye sütlüye karışmadan, huzur içinde mesleklerini icra edebiliyorlar. bu pencereden bakıp tus'a girmeden yolunu çizen doktor sayısı diğerlerine oranla az mıdır çok mudur merak ettim. yoksa tus'a çalışıp çalışıp geçemeyen, sonunda mecburen bu yolu tercih edenlerle mi doludur asm'ler...
(2) 

Ya bu sis nereden çıktı!

Bruce #1267619 
Ulan bi hafta sonumuz var, kaç haftadır bahar gelsin diye bekliyorsun, bakıyorsun hava durumu bu hafta sonu 16-17 derece olucak diyor; sonra bi bakıyorsun salak saçma bi sis çökmüş şehrin üstüne.

Soğuk mu hava beşiktaş'ta kadıköy'de, güneş hiç mi yok? 2-3 saate kalkar mı bu bela? Deniz kenarına inmem lazım güneş görmem lazım moralim bozuk hoff :(
(3) 

tavsiye edilen tüketim tarihi geçen çekilmiş kahve ne kadar dayanır?

Bruce #1266976 
bakmadan almışım bi ton, tett bugün. ölmeden ne kadar daha tüketebilirim?
(8) 

starbucks'tan çekirdek alıp french press için çektirdik diyelim

Bruce #1264872 
sonra çekilmiş kahveyi nasıl saklayacağım? özel bir aç-kapa sistemli pakete koyduklarını sanmıyorum, ben nasıl bir çözüm bulmalıyım? herhangi bir cam kavanoz iş görür mü, ya da pratik bir çözüm biliyorsanız duymak isterim.
teşekkürler...
(8) 

bu doktor hiçbişey bilmiyor mu?

Bruce #1264025 
4 gün önce ateşle başlayan boğaz ağrısı hala devam ediyor. normalde 1 günde atlatabildiğim soğuk algınlıklarından biri sandım ama ne ateş geçti, ne boğaz ağrısı. ateş ara ara geliyor(yanında halsizlik), boğaz ağrısı hep var, son 2 gündür de çılgın bir öksürükle balgam atamamaya dönüştü. nurofen cold ve parol kullanıyorum ancak bildiğim kadarıyla bu ilaçlar semptomatik tedavi sağlıyor, yani sorunun kendisine bir etkileri yok.

bugün artık bir bilene danışayım dedim, iş yeri hekimine göründüm ki kendisi normalde aile hekimliği yapıyor, yani en çok karşılaştığı semptomlar olsa gerek. derdimi anlattım, boğazıma baktı, sırtımı dinledi, kas ağrısı var mı dedi, ilk gece çok vardı, sonradan ateş yükselince oluyor ara ara ama şu an yok mesela dedim. kas ağrısı yoksa bişey yoktur, coldaway vericem sana dedi. dur dedim, ben 4 gündür nurofen, parol kullanıyorum zaten, aynı bok o da. he iyi o zaman, nurofen'i her gece yatmadan önce 1 tane iç, dinlen bol bol dedi. öksürük dedim, balgam dedim? bi sprey veriyim istersen ama... sprey de kullandım ama geçirmiyor hiçbişey dedim, geniz akıntısıdır o bişey olmaz dedi. yapacağın işe balgam atayım dedim, çıktım revirden.

bir doktor kadar tıbbi bilgim tabii ki yok, işleri profesyonellere bırakmayı seven biriyimdir normalde, öyle "doktorların da götü çok kalktı" diye düşünenlerden de değilim. ama ilk defa hasta olmuyoruz herhalde, dinlenince geçerli soğuk algınlığından bi farkı var ki sana gelmişim dimi.

sorun psikolojik olarak beni rahatlatmaması değil, biliyorum okuyunca akla ilk "günde 5 tane antibiyotik içmek isteyen türk insanı" geliyor ama öyle bi tip değilim cidden, hatta son 4-5 yıldır ilk defa bir doktora tedavi olmaya gittim.

neyse çok mızmızlandım, kendimce bir hastalık çıkarımı yapmamaya çalışıyorum, o yüzden duyurudaki doktorlardan en azından fikir almak istiyorum. size bu şikayetlerle gelen birine uyguladığınız tedavi yöntemleri nelerdir? ilaç önerisi istenmez normalde ama bu hafta sonunu ölü olarak geçirmek istemiyorum, o yüzden bütün riski üzerime alıp tedavi sağlayacak ilaç önerisi -antibiyotik işe yarayacaksa o bile olabilir- rica ediyorum. özelden yazabilirsiniz, direkt söylemeyip kelime oyunu yapabilirsiniz, ya da içinizi ne rahatlatırsa. zaten dan diye o ilacı kullanacak değilim, her ilaçta yapılması gereken prospektüs okumasını da yapacağım. hatta durun;
-bu soruya gelen tüm ilaç yanıtlarının oluşturabileceği yan etkilerin farkındayım ve tüm sorumluluğu üstleniyorum-

(dinlen geçer elbet bir yöntem ama ben zaten beden işi yapan ya da çok yorulan bir insan değilim, 4 gündür işten sonra eve gidip yattım hep ve kendimi normal bir günden daha çok dinlendiriyorum ama bir etkisi olduğunu hissetmiyorum)

şu saatten sonra başka doktor pazartesiye kadar mümkün değil sanırım, acile gitsem de kovarlar herhalde çünkü şu anda ateşim yok. şimdiden teşekkür ederim...

mobil görünümden çık