(20) 

Yavaş yavaş mı çot diye mi?

Bruce #1530642 
1 aydır flörtleştiğimiz hanımefendi ile istediğim frekansı yakalayamadım. O yakaladığımızı düşünüyor, sevgili moduna geçme hareketleri görüyorum. İşler kimseyi üzmeyecek noktayı geçmeden bitirelim istiyorum ama bunu çot diye yaparsam haydaa noldu durup dururken diyecek. Henüz çaktırmadım çünkü her şey güllük gülistanlık onun açısından.
İlişki konularında çok tecrübeli biri değil, o yüzden biraz erken bağlandı, kendini de kötü hissetsin istemiyorum. Çot diye olursa noldu diycek, frekans tutmadı diycem falan kötü bi his.

Öte yandan ufak ufak soğuk yapsam, sonra devam etmesek mi diyince şaşırmasa diyorum. Vakit çalmak hoş bişi değil ama 10 günde çaktırırım diyorum, çok da bi kayıp değil bence.

Bu soruyu ben görsem çot diye söyle, senden başka adam mı kalmadı niye kendini bu kadar önemsiyorsun derdim. Ama bekara karı/koca boşamak kolay, o yüzden benzer durumda kalmış arkadaşlardan da duymak istiyorum.

Bu koleksiyon paraları değerli mi?

Bruce #1527829 
Arkadaşın babasının para koleksiyonundan. koleksiyon değeri olan paralar mıdır?
ibb.co
ibb.co
(2) 

Deri laptop çantası

Bruce #1521453 
Butik dericilerden bildiğiniz, kaliteli iş yapan websiteleri, hesaplar biliyor musunuz?
Her yere bulunabilen, bilinen markalara baktım ama pek bişi beğenemedim. Galata'ya inerken sağda solda bulunan çantacılar gibi düşünebilirsiniz aradığımı. Tek tek gezmek istemediğim için online olursa çok iyi olur.
(3) 

Bunlar nasıl çarpma işlemi?

Bruce #1520704 
www.instagram.com

Bizde gösterilen alt alta yazıp çarpma işlemi farklı bir "ekol" mü? Ülkelere göre değişiyor mu böyle? Özellikle çin'dekinin hesaplaması çok farklı bir bakış açısıymış çok hoşuma gitti. Japınyanınki ekstra zor gibi geldi.
(8) 

IT Outsource işi-Türkiye'de yatırım

Bruce #1519166 
Türkiye'de bu işi en büyük hacimle yapan hangi şirketler var?
Bahsettiğim IT geniş skalayı kapsıyor. Mesela back/frontend de dahil, siber güvenlik de, devops da.

Böyle geniş sklada bir çalışma modeli var mı tr'de, onu da bilmiyorum aslında.
Atıyorum, getir kendi bünyesinde yazılımcı çalıştırmak yerine x firmasından hizmet alıp tüm işi ona yaptırıyor gibi. Yoksa inhouse mu çalıştırmayı tercih ediyorlar?
Outsource edilmesi zor mu? Özellikle Türkiye için, lokal şartlara bağlı bir durum var mı?

Şu yüzden soruyorum: çalıştığım şirket tr'de cx alanında hizmet veriyor ama globalde yapay zeka ve digital solutions alanlarında da oldukça aktif.
2023 şirket stratejileri adına, Türkiye'nin digital solutions kısmında da aktif hale gelmesi için uğraşmak istiyorum.

Türkiye'nin bir hindistan olmasa da Avrupa'ya en yakın "ucuz yazılımcı-dijitalci" yuvası" olması gibi bir durum var gibi görüyorum dışarıdan. Ve şirket olarak cx'te yaptığımızı bu alanda da yapabilirsek bu alanda ülkedeki şartları ve seviyeyi yükseltebileceğimizi ve talep göreceğimizi düşünüyorum.

Bunu gelip burada mı soruyorsun diyecek olursanız, şu anda lokal pazar bilgim o kadar sıfır ki temelden bişileri öğrenmek için burası çok faydalı bence. Gördüğüm kadarıyla hem lokal hem global birçok yazılımcı var. En azından fikirlerinizi duymak isterim.

Pazar araştırması adına; Turkcell'in, bein'in outsource hizmet aldığı ufak tefek şirketler olduğunu biliyorum ama ya çatı şirket ya da global değiller. Sizin bildiğiniz, xx diye bir şirket var şunların şunların işini yapıyorlar, büyükler diyeceğiniz bir yer varsa çok makbule geçer.
(1) 

Dekoratif puf

Bruce #1518321 
Oturma odasına daha cozy bir hava vermek için puf bakıyorum, şunları gördüm.

www.kysmagaza.com
www.kysmagaza.com

Ne dersiniz, güzeller mi?
Kahve tonlu bir odaya yakışırlar mı? Düz renkli olanları da var aslında
(3) 

Havaist taksim'den 1,5 saat mi sürüyor cidden?

Bruce #1516935 
Sitesinden baktım 90 dk diyor, Nurtepe ve 1 yere daha uğruyormuş ama yine de çok geldi. İnsanlar gecikmesin diye mi bol tutmuşlar yoksa o kadar sürüyor mu cidden?

Taksim sabiha da 1,5 saat diyor çünkü, anlamsız geldi bana. Bu süreler gerçekçiyse sabiha'dan uçarım. Cuma Sabah 9-10 uçaklarından birine binicem onun hesabını yapıyorum.
(15) 

anadolu yakasının en çok ziyaret edilen avm'leri

Bruce #1515547 
reklam kampanyası yapacağız, ortalama halka ulaşmayı hedefliyoruz. anadolu yakasında en fazla insanın ziyaret ettiği avm'ler hangileridir?
akasya veya emaar gibi lükse kaçan yerlerden ziyade cevahir avm gibi her kesime hitap eden yerlere ihtiyacım var.

hilltown duydum ama hiç gitmedim. Ümraniye kalabalık, orada canpark var ama oraya da gitmedim. pendik kartal taraflarındakiler de olabilir, orada yaşayanlar öbür taraflara gitmiyorsa orası da potansiyelli olabilir diye düşünüyorum.

internette şöyle bir baktım ama ziyaret sayıları ile ilgili bişey bulamadım.

şimdiden teşekkürler...
(7) 

Alkolle beraber bastıran uyku yaşlanma belirtisi mi?

Bruce #1511698 
Eskiden alkol tükettikçe kaynağı belli olmayan gubidik bir enerjim olurdu. Son bikaç senedir sızıp kalıyorum.

Öyle yüksek miktarlar da değil, 3 bira 3 kadeh şarap, viski vs.
Hafif çakırkeyf hale gelince müzik açar moda girerdim ya da yanımdakilerle sohbet ederdim, şimdi çakır hale gelmeden uykuya doğru çekiliyorum.

Yaşlanmak böyle bişey mi? Siz yaşanırken böyle bişey deneyimlediniz mi?
(4) 

Olmayan anınızı anlatın

Bruce #1509677 
Yaşanmamış bir çocukluk anısı anlatmanızı istesem 7-10 cümle ile, ne anlatırsınız?
(4) 

Saçım kıvrılıyor

Bruce #1508975 
Saçımın ön tarafında, sağda bir dönek var saçım yan çıkıyor, sola doğru. Biraz uzadıkça uçları kıvrılmaya başlıyor ve gubidik bir hal alıyor. Ya şuradaki gibi aşağı iniyor kıvrık perçem gibi ya da yukarı tarayınca tenten gibi oluyor.
heroichollywood.com

Berber keratin bakımı yaparsak uzun süreliğine gider o dalga dedi ama hem inanamadım hem de 300 liraya çüş dedim.

Kısaltmak ve her gün fön çekmek istemiyorum, ne iyi gelir buna? Şu şampuanı kullanıyorum saçımın dalgasını indiriyor gibi bişey var mı?
(4) 

barış bıçakçı'ya giriş

Bruce #1508655 
öyle külliyatı olan biri olmadığını biliyorum da, ilk okunacak kitabı hangisidir? normalde pek sevdiğim bir tarz değil ama okumuş olmak istiyorum.
(6) 

Buzluktan çıkan kıyma

Bruce #1508337 
Köfte yapıcam diye çıkarmıştım, buzları erittim ama vazgeçtim yapmıycam. Tekrar dondurmak sıkıntı okay ama dolaba koysam yarın köfte yapıp yesem ölür müyüm?
Daha önce çözdürüp köfte yapıp yediğimi yiyip yemediğimi tekrar dondurup yedim ve ölmedim. Yine ölecekmişim gibi gelmiyor ama sizden de teyit almak istedim.
(2) 

Erkek olması beklenen ama kız doğan bireyler

Bruce #1506643 
Böyle bir psikolojik durum vardı sanki, anne babası erkek çocuk bekleyen, hatta cinsiyeti erkek olacak sanılan, kız doğunca bu düşünceden dolayı psikolojik etkilere maruz kalan insanlar hakkında bir durum vardı diye hatırlıyorum.

2 kızdan sonra erkek olsun diye beklenen ama kız doğan, ailesinin bunu yüzüne vurmamasına rağmen bi şekilde bunu yansıttığı durum örnek olabilir. Tamamen yanlış hatırlıyor olabilirim, fikri olan var mı? Keyword olarak aradım ama bulamadım pek, şöyle ararsan bulursun diyeceğiniz ingilizce keywordler de işimi görür.
(2) 

Ekşi'de silinen entry'leri geri alınca karmaya etki ediyor mu?

Bruce #1506507 
O zaman aldıkları oylara göre değişim oluyor mu? Deneyimleyen olmuştur diye düşünüyorum.
(10) 

Başarısız olunan şeyden kolay vazgeçmek

Bruce #1505943 
Zayıflık mı?
Başarısızlıktan korkmak mı?
Özgüven eksikliği mi?
Boşa vakit harcamamış olabileceği için sonuç odaklı olmak mı? ​

Ayran gönüllülük denen şeyn aslı bununla ilgili olabilir mi?

Çabuk pes eder misiniz? Pes etmeniz için ne gerekir?

Asiye'yi tanıyan var mı?

Bruce #1505378 
Asiye'den kastım "asiye kulun sana geldi efendimiz ". gerçek hayatta tanıyan var mı kendisini, merak ediyorum. Asiyeyken sohbetimiz olmuştu ufak, saygıdeğer bir abimize benziyor.
(24) 

gardırobun kapağı açıkken uyur musunuz?

Bruce #1505263 
yataktasınız, uykunuz var(ama uykusuzluktan ölüyorum gibi değil, normal bir gün normal uyku saati), uzanıp ışığı kapatıp uykuya dalacaksınız. fark ettiniz ki gardırobun kapağı(ya da kapısı mı denir?) açık. kalkıp kapatır mısınız yoksa dikkate almayıp uyumaya mı başlarsınız?
(17) 

hangi poster?

Bruce #1504641 
gri-koyu kahve temalı olan yatak odama asıcam, sizce hangisi?

duwart.com
duwart.com
duwart.com
(1) 

The away days'in sahnesi nasıl

Bruce #1503684 
Konser performansları nasıl, izlemeye değer mi?
Aşırı dinlediğim bir grup değil ama değerli olduklarını düşünüyorum. Sahneleri de görmeye değerse sırf görmüş olmak için gidicem.
(5) 

İnsanın melankoli ihtiyacı

Bruce #1502891 
Bazen insan melankoli hissine çekiliyor, sebebi hakkında yorumlarınızı merak ettim.
Seni üzecek somut bir şey yoktur, şen şakrak değilsindir ama bişeyler eksik gibi gelir. Böyle durumlarda insanın melankolik olası geliyor. Ben o halleri pek sevmediğim için modumu kafamı dağıtacak şeyler yapıyorum ama bıraksam çekileceğim o hisse.

Bir nevi duygu sömürüsü gibi bişey mi acaba, kendimize acıyıp sonra şefkat göstermemiz için mi diye düşünüyorum.
(6) 

paylaşıma açık spoti listeme başkası şarkı eklemiş

Bruce #1502761 
normal bişey olmadığını düşünüyorum, nasıl mümkün olmuş? profilimdeki bir açıktan dolayı hacklenme gibi bişi mi olmuştur?
(4) 

WhatsApp engeli kendi kendine kalkar mı?

Bruce #1501933 
Atıyorum, uygulama silindi yeniden yüklendi. Ya da başka herhangi bir sebepten ötürü kalkar mı? Yoksa tek yolu bilerek kaldırmak mı?

Skinos'u nereden bulabilirim

Bruce #1500761 
Free shop haricinde istanbul'da satıldığı yer gördünüz mü?
(10) 

Her şeyden bıkınca napıyoruz?

Bruce #1500529 
İş yerinde her şeyi halleden olmaktan bıktım. Çözülemeyen sorun olduğunda yardım istenen olmaktan bıktım. Sorunu olan arkadaşların danıştığı insan olmaktan bıktım. Babamın muhasebesini tutmaktan bıktım. Ablamın işiyle ilgili fikir vermekten bıktım. Beraber büyüdüğüm, en yakınım dediğim kuzeninim karı kız muhabbetinden bıktım. Kendi karı kız muhabbetimden de bıktım.

Kimse beni aramasın istiyorum. Kimseye derman olmak istemiyorum. Genel olarak sorumluluk sahibi olmaktan bıktım. Görünmez olmak istiyorum, var olmamak istiyorum.

Napıyım, kendimi ölü mü göstereyim? Bildiğiniz kimlik değiştirmeci var mı? Nasıl kaçıcam her şeyden?
(10) 

10 haftalık hamile bir kadının hamile olduğunu anlamaması normal mi?

Bruce #1499149 
belirti olmayabiliyor mu bu süreye kadar? özellikle kontrol etmediği ya da doktora gitmediği sürece fark etmemesi mümkün mü?
(1) 

Midnight mass

Bruce #1499126 
Sevdiniz mi?
Tartışma yaratacak çok detay var, ben de şimdi bitirdim ve karışık duygular içindeyim. Sevdim diyemiyorum ama izlediğim şey, deneyim hoşuma gitti.

Özellikle slow burn mystery sevenler, türe aşina olanlar ne hissediyor merak ediyorum.

Yorumlarda spoiler'a girecekseniz uyarı koyun ki şeyolmasın.
(1) 

Fav'layan görünmüyor

Bruce #1498875 
Sözlükte engellediğim biri mi bu? Fav 2 ama 1 kişi görünüyor.
(4) 

Moov aracını istediğim yere bırakabiliyor muyum?

Bruce #1498715 
Sss baktım ama emin olamadım. Kullanılabilir alan içinde olduğu sürece herhangi müsait bir yere bırakabiliyor muyum? İlla belirli bir noktaya bırakmam gerekmiyor sanırım, doğru mu anlamışım?

Bi de kullanan varsa yorumları almak isterim. Taksi sıkıntısı malum, fiyatlar da gayet uygun duruyor. Hatta 15 dk süren iş-ev arasını taksi ile 35 liraya giderken bununla 21 tlye gidebilicem gibi görünüyor. Var mı bir falsosu?
(15) 

Hangi ayakkabı

Bruce #1498485 
Değişik bir ayakkabı arayışım var.
www.superstep.com.tr

www.reebok.com.tr

wunder.com.tr

Üçü de değil diyenin ağzına yılan girsin.
(15) 

sporcu paketinde ne olsun?

Bruce #1498167 
şirkette bir spor etkinliği düzenliyoruz, katılanlara sporla ilgili starter pack vericez ama pakette ne olsun konusunda azıcık yaratıcı ve işe yarayan şeyler arıyorum.

çanta
tişört
su matarası
bileklik

bunlar benim düşündüklerim ama aktif bir sporcu olmadığım için aklıma gelmeyen basit ama işe yarar başka ne olabilir diye size sorıyım dedim.
aslında illa sporculara hitap etmesine de gerek yok, herkesin işine yarayacak şeyler de olur ama koşuyla sporla ilgili de olsun tema gereği.

bütçe henüz belli değil, benim paketimdekilere göre şekillenecek ama 200'den fazla katılım bekliyorum, uçmamam lazım o yüzden.

filmekimi dilencisi geldi

Bruce #1498055 
her şey tamam ama filmekimine bilet alamayacak kadar lambur lumbur bir insan haline dönüşmem çok acı verici. ben kendimle hesaplaşmaya devam ederken, aşağıdaki filmler için istanbul'da fazla bileti olanlar varsa bana satmak ister mi?

ya da fazla olmasa da "tmm olm üzülme al ben buna gitmesem de olur" dersiniz belki :(

memoria
titane
lamb
benedetta
mad god
drive my car
the worst person in the world
mass
the souvenir part ii
animal
il buco
happening
power of the dog
petrov's flu
(2) 

spoiler'lı jon snow sorusu

Bruce #1494176 
----spoiler---

ne amaçla diriltildiğini biliyor muyuz?

bunun net açıklaması dizi bittikten sonra yapıldı mı ya da sebebi dizide açıkça anlatıldı mı?
lord of light'ın işi miydi yoksa o sadece bir bahane miydi? kehanet mehanet bişiler vardı ama üzerinden çok zaman geçti unuttum.

kitap ve dizideki açıklamalar ayrıysa hangisi olduğu fark etmeden yorumlayabilirsiniz; teşekkür ederim şimdiden.
(7) 

Nazar boncuğu türklere mi özgü?

Bruce #1489590 
Az önce takip ettiğim bir yunan taktığı nazar boncuğu kolyesini paylaşmış, oradan aklıma geldi. O mavi boncuk bize ait bir sembol mü yoksa başkalarında da var mı?
(7) 

büyük istanbul depreminde dask'tan nasıl ödeme alınacak?

Bruce #1452317 
depremde on binlerce binanın yıkılacağı tahmin ediliyor. hepsi dask'lı, hepsinin de sahipleri paralarını bir an önce almak isteyecek. bu gibi durumda kime öncelik verilecek, kaç zaman içinde ödenecek?
sigortacılık adına çok büyük bir kaos olmaz mı? sigorta şirketleri buna dayanabilir mi? dayansa bile ödemeler gecikecektir, insanlar mağdur olacak o zaman.

bir de dask tam değerini karşılamıyor, hepsini karşılasın diyebileceğimiz bir seçenek oluyor mu? ya da özel sigorta şirketleri deprem için ayrıca sigorta yapıyor mu?

dahası, dask'a güvenip derem riski olan yerden oturmalık değil de yatırımlık ev alınır mı?
(4) 

fantezi vs. gerçek hayat

Bruce #1451814 
aslında gönül işilik bir durum değil ama mod'ların buraya taşıyacağını tahmin ettiğim için böyle açtım.

cinsel birliktelik esnasında normal hayatındaki halinin tam tersi fantezilere sahip bir insan için psikolojik olarak nasıl bir tanımlama yapılabilir? bu kişinin aslında olduğu kişi fantezilerindeki halidir denebilir mi? öyleyse bile bunun farkında olup o halini kötü bulup tam tersi role bürünmesi samimiyetsiz mi gelir size?

ya da fanteziler birer kaçış mıdır, bilinmeyen ya da alışıldık olmayanı tatmanın verdiği zevk midir? bu konuda okuyabileceğim bilimsel makaleler ya da kitaplar varsa öneri alabilirim.

teşekkürler!
(6) 

gamepad'lik oyun

Bruce #1451087 
gamepad'e hiç alışık değilim ama uzandığım yerden oynama keyfine geçiş yapmak için aldım. aşağıda oynamadığım oyunlar var, bunlardan hangileri gamepad için daha kolaydır? ona göre indiriyim diyorum. fps tarzı kontrolün gamepadde zor olduğunu ps'te deneyimledim, alışamadım, o yüzden aim vs gibi konularda zorluk çıkartmasın istiyorum. hatta direkt aim olmasa daha bile güzel olur.

shadow of mordor
batman arkham serisi, 3'ü de var
ac odyssey
just cause 4
metro 2033
(12) 

şunu amerika'dan nasıl getirtebilirim(casusluk içerir)

Bruce #1450523 
amerika'da yaşayan arkadaşım burada bulamadığım bir parfümün minicik tester'ını bana yollayacak ama nasıl yapacak?

kozmetiğin uluslararası kargosu yasak, bizim gümrükten girmiyor diye biliyorum. o yüzden şu minik şişenin göze batmadan ülkeye girişini planlamamız gerekiyor dostlar. başka bişeyin içine gizlenebilir mi? atıyorum, bir matara yollasa bana, içine bantal yapıştırsa? x-ray'den geçiyor mu her kargo?
ya da kitap diye düşündük ama kitabın neresine? içini oyup oraya koysa çok casusca ve eğlenceli olur ama yine de x-ray'e girer mi?

yaratıcı casusluk yöntemlerinizi bekliyorum!

eksiup.com
(5) 

çamaşır en hızlı nasıl kurur?

Bruce #1449136 
sabaha kuruması gereken gömleklerim var.
anlık istanbul havasında dışarıda mı daha çabuk kurur, salonda kimsenin olmadığı odada mı, benim uyuduğum yatak odasında mı?

benzer soru olarak;
rüzgarın olması kurumasını çabuklaştırır mı? soğuk hava rüzgarı olması fark eder mi?

kuruma dediğimiz şey nemin havaya karışması. havada ne kadar az nem varsa o kadar çabuk salmaz mı nemi? öyleyse niye çamaşırların olduğu odanın havası kurumuş gibi oluyor?
(3) 

40 gündür düzelmeyen parmak

Bruce #1448845 
yaklaşık 40 gün önce sağ ayak baş parmağımın üzerine düştüm, yumuşak doku zedelenmesi olduğuna kanaat getirdik. ilk 3 hafta gittikçe iyi oldu ancak sonrasında iyileşmesi durdu, hala bükemiyorum tam olarak. sanki hükmedemiyor gibiyim, inmiyor aşağı. elimle zorlayınca acıyor.

gitti mi şimdi baş parmağım, 40 günde düzelmeyen yumuşak doku zedelenmesi artık düzelmez mi?
(2) 

39. istanbul film festivali ve filmekimi birleşti

Bruce #1446504 
biletler bugün 10:30'da satışa çıkıyor.
hem yarışma filmleri hem de filmekinde gösterilmesi planlanmış galalar birleşti, hem online hem de salonlardan izlenebiliyor. program eskilerine göre kısıtlı doğal olarak. ama online izlenebiliyor olması çok iyi, 11 lira bence makul bir ücret.
filmonline.iksv.org

kendim için yaptığım salon programını(film-tarih-yer-saat) aşağıya ekliyorum, belki son anda haberi olup dikkatlice inceleyemeyecekler için fayda sağlar.
seçtiğim filmler program içindeki filmler arasında bu seneki festival sezonunun dikkat çekmiş-çekecek filmleridir, alabora hariç hepsi bilinen yönetmenlerin beklenen yapımları. alabora'yı kendi zevkim için eklemiştim.
ibb.co
(2) 

Şu tip dövmeler ne kadar kalıcı?

Bruce #1443678 
ibb.co

Renkli, kırılgan duran, ince işli dövmeler daha basit dövmelere göre daha erken mi solar ya da deforme olur? Çok güzel görünüyorlar ama 3-5 sene sonra böyle görünmezlerse bir anlamı kalmaz mı? Üstünden mi geçiyorlar ya da böyle durumlarda?
(8) 

niye herkes 2. üniversite okumaya başladı yahu?

Bruce #1441462 
bedava bişey mi veriyorlar başvuranlara hayırdır, ne bu 2. üniversite uzaktan eğitim auzef aöf aöç oç muhabbetleri?

her gün 10 tane duyuru peyda olunca kaçırdığım bişey mi oldu dedim...
(3) 

gerçek trunk arıyorum

Bruce #1438838 
yıllar önce c&a mağazasından aldığım trunk denilen kısa don tipini başka yerde bulamıyorum. trunk diye sattıkları şey yapışan boxer, halbuki trunk dediğin kısa ve yapışan boxer'dır. bahsettiğim kısalık şu images.sellbrite.com
tabii ck gibi tanesine 100 lira vereceğim markalardan olmamasını tercih ediyorum. var mıdır bilen gören? trunk diye aratınca çıkan modeller istediğim gibi değil. bir de düşük bel olması lazım tabi yukarıdaki görseldeki gibi.
(17) 

günlük iş yoğunluğunuz ne seviyede?

Bruce #1438506 
tatilden geldim, tüm o sıfırlanan stres sıkıntı geri geldi. 8,5 saatlik net çalışma süremin tamamı çalışarak geçiyor, hatta çoğu zaman hakkım olan mola süremden bile yiyor. ideal düzende olması gereken budur, molada mola, çalışma saatinde çalışmadır ama tr şartlarında normali bu değil asla. zaten toplam çalışma süremiz çok fazla ülkece, azıcık kaytarabilme hakkımız olmalı. sizin normal bir mesai gününüz nasıl geçiyor, anlık ya da kısa dönemlik yoğunluk haricinde ertesi güne iş bırakmadan mesaiyi bitirebiliyor musunuz?

ben control freak bi insandım, günlük görevlerimi sabahtan ajandaya yazar, en kötü o akşam son saate kadar bitirirdim; yazdıysam biticek çünkü. yok anacım, mevcut işimde ertesi güne iş sarkmadan gün bitiremiyorum. bu da beni strese sokuyor, verimsiz çalışmış hissediyorum. 1 seneyi geçti ve biraz alıştım, o yüzden anlık krize girmiyorum ama sürekli böyle olması canımı sıkıyor.
bu arada yaptığım işte başarılıyım, hatta kendimden beklemediğim kadar verimli de çalışmaya başladım ama sürekli bir şeyleri yetiştirmeye çalışmak yoruyor çok.

normal bir mesai günü benim gibi olup da bununla yaşamaya alışmış birileri varsa ortaya çıksa da beraber sövsek şu kapitalist düzene, azıcık rahatlarız.
(8) 

khruangbin dinler misiniz sever misiniz?

Bruce #1430684 
adı tuhaf olan psychedelic rock revival gruplarının son dönemdeki popüler temsilcisi olan bu arkadaşları, iyice hızlanmış olan hype trenine atlayıp ben de dinlemeye başladım. gelin görün ki bir özelliklerini göremedim, iyiymiş bunu dinlerim dediğim bir şarkıları bile çıkmadı. ben mi kaçırıyorum bir şeyler yoksa abartılıyorlar mı bilemedim.

siz dinliyor musunuz? yorumlarınızı merak ettim...
(20) 

duyuruda kaç tane hesabınız var?

Bruce #1429768 
aktif olarak 1'den fazla hesapla burayı kullanan çok var, herkesin malumudur zaten. oranı merak ettim, o yüzden bir anket hazırladım siz stalker'lar troll'ler mağdur olmayın diye. hadi yine iyisiniz köftehorlar...
www.strawpoll.me

masum olanları anlıyorum, bir yerden sonra anonimlik gidiyor, bazı şeyleri soramıyorsun diye düşünüyor olmalılar, doğal olarak başka hesap alınıyor. kimilerinin de troll'lük için kullandığı hesaplar var. özellikle gönül işi sorularının bazıları aynı tornadan çıkmış gibi geliyor bana, siz ne düşünüyorsunuz?
(15) 

kendinizi "açlıkla terbiye etmek" size bir haz veriyor mu?

Bruce #1428154 
if yapıyorum 2,5 senedir ama ara ara bozuluyor bu, özellikle cheat günlerden sonraki gün düzene sokma aşamasında " açlıkla boğuşuyor " oluyorum bazen.

bazen fark ediyorum ki cidden açım, hani açlıktan mide bulanır ya, o seviye. yeme saatime de çok var. sonra bir kahve yapıp acı acı içiyorum, midem bi tuhaf oluyor. resmen bağırıyor " yav ben sana kahve mi dedim, KARBONHİDRAT VER BANA KALORİ VER " diye; sızlıyor. böyle dedikçe basıyorum acı kahveyi, " nihahaha " diye gülüyorum gözlerinin içine baka baka...
bu da bana tuhaf bir haz veriyor. bilinç üstünde bunu " afferim oğlum bak ne güzel disiplini bozmuyorsun " hissi var ama acaba alttan alta mazoşistlik de barındırıyor gibi. öyle mi?

benim yeme bozukluğum vardı, hala da var aslında; yemek yemeyi bir ödül ve keyif işi olarak görüyorum. moralim bozuksa güzel bi junk food gömüyorum, kendimi iyi hissediyorum. ya da çok stresli bir gün sonrası sağlıklı da olsa, şımartacak şeyler yemeyi istiyorum. bununla ilgisi var sanki bu "kendime ceza veriyor olma" durumumun; deli doktorları bi yorum yapar artık...

size de oluyor bu böyle şeyler? nasıldır yemek yeme ile ilişkiniz?
(20) 

kanepe nasıl?

Bruce #1428026 
yeni eve çıkacağım, sıfırdan döşenicek oturma odası. kafamda net bişey yok, bulduğum güzel mobilyalara göre şekillendiririm diyorum.

şunu beğendim, ne diyorsunuz?
www.atolyebaska.com
(2) 

hangi font

Bruce #1427861 
görüyorum buraya yazı koyuluyor, sonra da font bulunuyor; nasıl yapılıyor bu? font arama yapılan bir motor mu, database mi var?
iki fontu da bulabilir miyiz?
i.ibb.co

mobil görünümden çık