(3) 

Metal Dedektörü Harddisk Muhabbeti

sevgikusunkanadinda #1013503 
Sırtımda laptopla metro kapısından geçiyordum. O sırada güvenlik hop mop demeye kalkmadan dedektörle çantayı şöyle bir taradı. Henüz açıp bakamadım ama epey de korkuyorum veri kaybı olmuş mudur diye. Hdd yi ya da ssd yi etkiliyor mu bu dedektörler?
(9) 

Bu Başlıkta Üstüme Kısa Film Atıyoruz

sevgikusunkanadinda #1012575 
Yakın zaman içerisinde kısa film senaryolarıyla alakalı bir çalışmanın içerisine girdim. Ancak bu çalışmayı yürütebilmek için, bir yandan da kısa filmlere aşina olmak, izlemek, yorumlayabilir bir hale gelmek gerekiyor.

O yüzden sizden hem yerli, hem de yabancı kısa film önerileri bekliyorum. Tercihen 40 dakikayı aşmayacak, farklı çekim teknikleriyle yapılmış, sözlü, sözsüz, eski, yeni, renksiz, renkli, hiç farketmez. Yeter ki kaliteli ve izlendiğine değecek filmler olsun.

Buyurun, atış serbest.
(1) 

Ev İçin Renkli Lazer Yazıcı

sevgikusunkanadinda #1012257 
Yaklaşık 8 senedir kullandığım tarayıcı özellikli mürekkep püskürtmeli yazıcı ufak ufak "ben gidiciyim" diyor. Sürekli kartuş doldurmak da ayrı bir sorun halini almaya başladı. Renkli kartuşu bozuldu, yenisini alayım desem 50 liradan aşağı ödemeyeceğim.

Diyoruz ki durum böyleyken bir lazer yazıcı alalım, evladiyelik götürsün. Hem ev kullanımına uygun, hem de uygun fiyatlı bir renkli yazıcı öneriniz var mıdır?

Ofis tasfiye ediyoruz, al sana 2. el temiz yazıcı diyenle de konuşur, görüşür, anlaşırız.
(2) 

İş Yatırım Kullanan?

sevgikusunkanadinda #1009860 
Yurtdışından hisse alımı meselesi için en çok önerilen yer İş Yatırım oldu. Halihazırda İş Bankası hesabım var, ancak bu hizmetlerini hiç kullanmadım.

Duyuruda kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Komisyon, işlem hızı vs. nasıl, memnunlar mı? Yazarsanız sevinirim.
(3) 

Diyelim ki 10 Tane Tesla Hissesi Satın Almak İstedik

sevgikusunkanadinda #1009670 
Bu işi Türkiye içerisinden en az komisyonla, en güvenli ve en hızlı şekilde şekilde nasıl yapabiliriz?
(3) 

Ankara'da Bağlama Yaptırılacak Yer

sevgikusunkanadinda #1008916 
7-8 senelik bir bağlamam var ancak kendisinden pek memnun değilim. Bunca zaman idare etti beni ama işçiliği iyi değildi ve çok baştan savma yapılmıştı.

Şimdi yeni bir bağlama yaptırayım istiyorum, bu seferki hem evladiyelik olsun hem de mümkün olabildiğince uygun bir fiyata yaptırayım. Dur, kiraz, maun, artık hangisi en iyisi olacaksa.

Hocama da danışacağım bu mevzuyu ancak hazır düşünüyorken duyurudaki bağlama çalanlara da sormak istiyorum: konu hakkında tavsiye verebilecek olan var mıdır? Mümkünse yer bilgisi ve ortalama fiyatlarla birlikte. "Filancanın selamıyla gidersen güzel olur" gibi öneriler de başım gözüm üstüne elbette.
(2) 

Görev Başında Olamayan Sandık Görevlisinin Oy Kullanması?

sevgikusunkanadinda #1008869 
Bir arkadaşım seçimler esnasında sandık görevlisi olmak için başvurmuş ve YSK tarafından partili görevli olarak ataması yapılmış. Ancak aileden kaynaklı bir hastalık durumu sebebiyle bu görevini icra edemeyecek. Yine de sandık başında duramasa bile oyunu kullanmak istiyor.

Normal şartlarda bahsi geçen belge ile görevli olunan sandıkta oy kullanılıyor diye biliyorum. Bu durumda normalde ikametinin bulunduğu sandığa mı, yoksa görevli olduğu sandığa mı gitmesi gerekiyor? Prosedür nasıl işlemekte?
(4) 

GoDaddy Domain İndirimi

sevgikusunkanadinda #1006211 
Godaddy'den .com uzantılı domain alacağım. Elinde hazır, çalışır durumda indirim kuponu olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.
(2) 

Facebook'a Güvenli Giriş

sevgikusunkanadinda #1002800 
Ben de Facebook'a giremeyengillerdenim an itibariyle. Birkaç proxy sitesi ve VPN önerildi ancak baktıklarımda güvenlik konusu (yazışmaların okunması, şifrenin öğrenilmesi vs.) ihtimalleri de sürekli olarak hatırlatılmış.

Bilgisayarda ve akıllı telefonda bu konuya dair en güvenilir, tercihen de bir süre ücretsiz olarak kullanabileceğimiz yöntem hangisidir? Bana söyleyerek en azından 10 kişiye filan daha ulaştırmış olacaksınız, teker teker anlatacağım, kuracağım icabında :)
(3) 

Kan Verme Şartları Hakkında Soru ACİL

sevgikusunkanadinda #1002365 
Arkadaşlar, bugün glifor ve dokset almış olan kişi kan verebilir mi?
(1) 

Nohutun ve Kuru Fasulenin Fiyatı?

sevgikusunkanadinda #1002120 
Pazar ve marketteki paket fiyatı nedir? Büyük bir şehir için ortalama olarak söyleyebilirseniz sevinirim.
(7) 

Zapatista (EZLN) Tişörtü Almak?

sevgikusunkanadinda #1000682 
Bir arkadaşımda EZLN amblemi olan, hoş tasarımlı bir tişört gördüm geçenlerde, epey de beğendim. Kendime de buna benzer bir şey almak istiyorum. Çeşitler çoğalabilir elbette.

Zapatistalar öyle her yerde bilinen, kabul edilen insanlar olmadığı için büyük ihtimalle çok fazla yerde yok bu tarz kıyafetlerden. Bir de almışken bir yere katkım olsun isterim, tutup da LCW türü bir yere kazandırmayayım.

Bu tarz şeyler satan bir yer biliyor musunuz Türkiye'de? Ya da Türkiye'ye kargo yapabilecek bir yer var mıdır?

Edit: Bir ihtimal aranan kan bulunmuş olabilir: www.no-gods-no-masters.com

Merak eden olursa diye ekliyorum.
(3) 

WhatsApp Mesajlarının İletilmemesi

sevgikusunkanadinda #997415 
Kaç kişiye mesaj attıysam hiçbiri iletilmiyor. Sağ tarafta bir saat logosu çıkmakta.
Niye olur bu,nasıl çözeriz?
(7) 

Kadıköy'de Ne Yapsak?

sevgikusunkanadinda #997330 
Uçağımız 22 civarında kalkıyor. Kadıköy'e gelmiş ve buraları pek bilmeyen iki erkek, o zamana kadar bu vakti nasıl değerlendirsin? Nereye gidek, ne yapak? An itibariyle kahvaltımızı etmiş bulunuyoruz.
(3) 

İtalya-Roma Seyahati Öncesinde Son Öneriler

sevgikusunkanadinda #997070 
İtinayla alınır. Nerelere gidelim, nerede ne yiyelim, nerelerden uzak duralım?
(2) 

Sony Xperia Z2 Güncelleme

sevgikusunkanadinda #996543 
Az önce gelen bildirime göre 238 mblık bir güncelleme gelmiş. Kuran var mıdır, varsa yorum alabilir miyim?
(1) 

Duyurunun Müteahhitleri ve Mühendislerine - Hafif Çelik Yapı?

sevgikusunkanadinda #994886 
Gündelik Facebook gezintilerim esnasında arkadaş listemden birisinin Hafif Çelik Yapı isminde bir grubu beğendiğini gördüm. Merak edip baktığımda betonarme yapılar yerine çelik odaklı çalıştıklarını ve metrekare başında da 900 tl gibi bir fiyat çektiklerini okudum. Sanırım prefabrikten çok daha farklı ve ortaya bildiğimiz müstakil ev çıkıyor.

Peki bunu yaptırmanın betona göre avantajları ve dezavantajları nelerdir? Herhangi bir yerde arsa almış ve ev inşa ettirecek kişi neden bunu yaptırmak istesin? Bu yapılardaki depreme dayanıklılık, yıkılma, tadilat, paslanma gibi konularda ne düşünüyorsunuz.

Konuyla ilgili hiçbir bilgim yok, tecrübesi olan fikir verebilise sevinirim. Şimdilik ekonomik durumumuz gereği ev inşası gibi bir durum yok andak ilerisi için tavsiyeler almış olalım :)
(1) 

İtalya/Milan'da Bir Günlük Kalacak Yer

sevgikusunkanadinda #994761 
Merhabalar.

3 arkadaş olarak İtalya seyahati yapacağız. 3'ünde check-in, 4'ünde de check-out yapabileceğimiz bir kalacak yer ihtiyacımız var ancak özellikle o günlerde müthiş bir doluluk ve fiyat artışı yaşanmış durumda.

"Ben airbnb'den filanca kişiyi buldum onlarda kaldım, böbrekler hala yerinde", "filanca hostel pek bilinmez ama yeri de fiyatı da iyidir" gibi tavsiyeleriniz varsa paylaşabilir misiniz? Ya da Milan'da yaşayan bir duyurucu bizi makul bir ücret mukabilinde bir günlüğüne misafir edebilirse çok seviniriz.

Şimdiden not: hostelworld, booking.com vs. çoktan araştırıldı, bakıldı.
(4) 

3,5 mm'lik Böbrek Taşı

sevgikusunkanadinda #994065 
Annemin son zamanlarda yaşadığı böbrek ağrıları sonrasında ultrason çektirdik ve 3,5 mm büyüklüğünde bir böbrek taşı, eser miktarda da kumlanma çıktı. Doktor ilaç yazdı, dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı ve o sırada başlangıçta kırdırmaya gerek olmadığını söyledi. Kırılamayacak kadar küçükmüş, ancak hayat kalitesini çok fazla düşürüyorsa ancak o zaman dalga yoluyla kırılabiliyormuş.

Şu anda ilaçlarını kullanıyor, bol su tüketiyor, sürekli yürüyor ve yakın zamanda da gilaburu suyu içmeye başladı aç karna. Ama hala bir gelişme yok gibi.

Böyle devam ederse kırdırmak tek çare olacak. Bu boyuttaki taşı kırdırmak nasıl olur, tecrübesi olanlar yazabilir mi? Yan etkisi vs. oluyor mu?
(4) 

Cepteteb Geri Dönüş Süresi

sevgikusunkanadinda #993860 
Bu salı (ayın 15'inde) Cepteteb için başvuruda bulundum. Normal şartlarda sıkıntı değil beklemem ancak ay sonunda (27'sinde) yurtdışında olmam gerekiyor ve Cepteteb'i de ATM'den döviz çekebilme vs. imkanları için açtırdım işin açığı.

Tecrübe paylaşmak isteyen olur mu, aşağı yukarı kaç günde geliyor kart? İşler nasıl yürüyor?
(2) 

Kredi Notu ve Başvurularıyla İlgili Temel Sorular

sevgikusunkanadinda #993856 
Merhabalar.

"Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?

Kredi Başvurusu Yapmak Kredi Notunu Düşürür mü?

Kredi Çekerken Aranan Şartlar Nelerdir?

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Şartlar Normal Krediden Farklı mıdır?

Kredi Çekerken Sigorta Zorunlu mudur?"

Sorularının kesin cevaplarını aramaktayım. Sizi uğraştırmayayım, kısaca yazıp geçebilirsiniz de. Google'larsam elbette ki karşıma bir şeyler çıkıyor ancak hiçbiri kesin bilgi sayılmamakta. Teşekkürler şimdiden.
(1) 

TEB Hesap Başvurusu

sevgikusunkanadinda #992533 
Yurtdışına çıkacağım ve özellikle de dövizin yükselişi sebebiyle dövizle haşır neşir olduğum için Enpara hesabımın yanına bir adet de TEB eklemek istedim. Anladığım kadarıyla TEB yurtdışı döviz çekimlerinde komisyon almıyor ve kurlar arası makas daha düşük. Sorularım şunlar:

Yarın ya da salı günü içerisinde başvuru yapsam hemen geri dönüş gelir mi? Kartım eylül sonuna kadar çıkmış, hesabım hazırlanmış olur mu?

Hesap işletim ücreti benzeri çakallıklar var mı?

Yurtdışında internet bankacılığı kullanımı için SMS kodu doğrulaması isteniyor mu?

Ailem ben yurtdışındayken bana Türkiye içerisinden yine komisyonsuz olarak ATM üzerinden kartsız olarak para gönderebilir mi?

Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Gölbaşı'ndan Ankara SBF'ye En Kolay Gidiş?

sevgikusunkanadinda #992398 
Bir arkadaşım bu sene SBF'yi kazandı. Yurdu hazırlık durumundan ötürü Gölbaşı'nda.

Sanırım yarın oryantasyon gibi bir etkinlikleri var ve Cebeci'ye gitmesi gerekiyor. Bildiğim 2 alternatif AŞTİ'de inip Ankaray'a binmesi ya da Kızılay otobüsleri ancak daha önce Gölbaşı'ndan hiç toplu taşıma kullanmadım. Dolayısıyla nokta atışı bir tarif veremiyorum.

Dolayısıyla soru şu :) Ankara'yı hiç bilmeyen birisi Gölbaşı'ndaki Ankara Üniversitesi kampüsü önünden Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne toplu taşımayla en rahat nasıl gider?
(5) 

Pegasus Biletine İsim Ekletme?

sevgikusunkanadinda #991866 
Arkadaşım için Pegasus'tan bir yurtdışı dönüş bileti aldık. TC kimlik numarası ve benzeri her türlü bilgiyi girdik, ancak 2. ismini yazmayı unutmuşuz. Arkadaşım pasaporttaki isimle aynı olması gerektiğini, yoksa uçağa almadıklarını söyledi. En azından böyle bir ihtimal varmış.

Pegasus'un müşteri hizmetlerine isim değişikliği bölümünden bir talep yazdım, yaklaşık 2-3 gündür cevap gelmedi. Ekim başına kadar vaktimiz var bu işi çözmek için yoksa bilet yanacak, hiç iyi olmayacak. Başına gelen var mı, neler önerirsiniz?
(8) 

İtalya Seyahati İçin Sağlık Sigortası (Az Acil)

sevgikusunkanadinda #990151 
Merhabalar.

Eylül sonu ekim başı İtalya'ya gideceğim. Her şey hazır gibi ve bir tek gerekli dosyaları toparlayıp idata'ya göndermek kaldı. Gerekli belgeler arasında şunun da bahsi geçiyor:

"AB Üye Ülkelerde ikamet edilecek süre zarfında meydana gelebilecek sağlık nedenleri, acil tedavi, acil yatış veya vefata bağlı yurda dönüş masraflarını karşılayabilecek uygun ve geçerli seyahat sigortası. Sigorta AB Üye Ülkelerin tamamında geçerli olmalı, öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalıdır. Asgari poliçe tutarı 30.000 Euro olmalıdır. Not: Seyahat Sağlık Sigorta poliçesi Ingilizce olarak basılacak."

Bunu yaptırmak için en uygun ve en hızlı yol hangisidir? Önerisi olan paylaşırsa ve "şundan uzak dur, bunu mutlaka eklet, bunu çıkart" tadında tavsiyeler verirse sevinirim :)
(6) 

Spotify 3G Bağlantı Sorunu

sevgikusunkanadinda #989006 
Telefonumda Spotify kullanırken wifi açık olduğunda herhangi bir sorun olmuyor. Ancak 3G'yle bağlanmayı denediğimde offline görünüyorum, başka yerlere girebilirken.

Benzer bir durum yaşayan var mı? Nasıl çözülebilir?
(10) 

Göz üzerine saplanan ağrı

sevgikusunkanadinda #986650 
Yoldayım, mobilden yazıyorum.

Otobüste uyuyorken önce kulaklarım hafifçe tıkandı (yükseklik değişiyor vs., normal) sonrasında ise sol gözümün üzerinde feci bir acı hissetmeye başladım. Öyle ki, uyur uyanık gibiydim ve yavaş yavaş arttı acısı, hala devam ediyor.

Sanırım hayatımda ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. Endişelenmeli miyim, geçmesi için ne yapabilirim? Sinüzit kaynaklı bir şey olma ihtimali var mı, varsa niye sadece sol taraf?
(1) 

Ankara Erkek Berberi (Uzun Saç Mevzusu)

sevgikusunkanadinda #985521 
Berbere en son 1,5 sene önce gitmiş birisi olarak saçlarımı biraz toparlatmak (kısaltmak, kırık aldırmak vs.) niyetindeyim. Çankaya civarında uzun saç konusunda sorun yaşamayacağım ve bütçemde delik açmayacak bir berber/erkek kuaförü öneriniz varsa şans vermekten memnuniyet duyacağım :) teşekkürler şimdiden.
(1) 

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Geçiş

sevgikusunkanadinda #985227 
Bölümler ve üniversiteler arası geçişle ilgili, konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum.

YÖK tarafından ilan edilen son açıklamaya göre, üniversiteyi kazandığımız sene yerleşebiliyor olduğumuz herhangi bir bölüme, ayrılan kontenjan dahilinde geçiş yapabiliyoruz. Buraya kadar herhangi bir sorunum yok.

Peki 2. yerleştirmeler esnasında da açıkta kalan bölümlere, yine bu puanla sıralamaya girip, yerleşmeyi beklemek gibi bir imkanımız olabiliyor mu? Puanımız tutmasa bile, öğrenci işlerine bir dilekçe vermek işe yarayabilir mi?

Hiç ihtimal vermiyorum buna ama, iki gün sonra yapabileni görüp de vah tüh dememek adına sormak istedim. Kesin bilgiyi nereden alabiliriz? YÖK? ÖSYM? Üniversitelerin öğrenci işleri?
(1) 

İstanbul Moda Yakınlarında Misafirhane?

sevgikusunkanadinda #981861 
Ağustos sonunda bir düğün için ailecek İstanbul'a gideceğiz. Bir günlüğüne 3 kişi tek odada kalabileceğimiz, fiyat performans oranı yüksek, ucuzundan bir pansiyon önerebilecek olan var mı?
(4) 

Macaristan Tatil Vizesi

sevgikusunkanadinda #980055 
Bordo pasaport sahibiyim. Arkadaşlarımla Budapeşte taraflarına gidip 5-6 günlük bir tatil yapmak istiyoruz ancak hepimiz ilk defa gideceğimiz için vize konusunda kafamız karışık.

Bir rivayete göre tatil vizesi için başvuranlara 2-3 gün içerisinde dönüş yapıldığı söyleniyor ancak pek güvenemedim. Neler yapmak gerekir, reddedilme ihtimalimiz var mıdır? Bir de ucuz, temiz, güvenilir bir otel tavsiyeniz varsa, paylaşabilirseniz memnun olurum.

Not: İnternette arama yapılınca konuya dair az çok bilgi çıktığını farkındayım. Ancak son zamanlarda buna benzer bir seyahat yapmış arkadaş varsa tecrübelerini, fikirlerini alayım istedim.
(4) 

Spor Esnasında Boyun Zorlanması? Bir de Isınma Sorusu

sevgikusunkanadinda #975267 
Bir süredir kardiyo egzersizleri+mekik, şınav, planking tarzı egzersizler yapıyorum. Şınavın yeterli gelmediği ya da çalıştırmadığı bölgeler için ise son zamanlarda egzersiz programına şöyle bir hareket ekledim: www.artandstrength.com

Yaptığım, bunun topukları yere basan versiyonu. Vücut ağırlığını tamamen kollara vermiyor olmama rağmen, yine de belli bir süre sonra boyunda zorlanma başladı. 1-2 gündür de devam ediyor.

Egzersiz yapmadan önce ısınma hareketlerinin tamamını yaptığını düşünüyorum, boyun da dahil. Nereyi atlıyorum, boynu sakatlamamak için ne yapmam gerekiyor?

Bir de spor öncesi ve sonrası ısınmalarıyla ilgili bir sorum olacak. Dinamik ve statik ısınma arasındaki farklar nelerdir ve hangisini spor öncesi, hangisini spor sonrası gerçekleştirmemiz gerekiyor?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Windows 10 Oyun Problemi

sevgikusunkanadinda #973769 
Arkadaşım bugün Win7'den 10'a geçiş yaptı. Şu anda Steam'den daha öncesinde rahatça bağlanabildiği hiçbir oyun açılmıyormuş.

Sorun nerede olabilir? Nasıl çözeriz?

Not: Biraz aciliyeti var, akşam kantır atacağız :D
(1) 

Sony Xperia Z2 Güncellemesi

sevgikusunkanadinda #973304 
Sanırım yeni güncelleme gelmiş. Yükleyen, test etme imkanı bulan var mı? Görüş paylaşırsanız sevinirim.
(3) 

Yazar Kasa-POS Cihazı Sorusu

sevgikusunkanadinda #973133 
Esnaf, işletmeci, market, eczane cafe gibi yerlerin sahibi olan ya da tecrübe edinmiş arkadaşalr cevaplayabilirlerse sevinirim.

Babam küçük bir mahalle marketi işletiyor uzun zamandır. Bir süre önce çıkan yasa gereği, kablosuz olarak da kullanılabilen POS cihazlarını teslim etmeleri ve yenisini almaları ya da kabloluya geçmeleri gerektiği söylendi. İhtiyaç duymadıkları, diğerine de para ödemek istemedikleri için kablosuza geçtiler.

Şimdi yazar kasanın beyni bozulmuş. 250 lira tutacağı söyleniyor. Yıl sonuna kadar idare edebilecek, sonrasında yasa gereği bu sistemi de terk edip bahsi geçen kablosuz POS+yazar kasa makinalarına geçmek zorundalar. Ancak bir 6 ay-1 yıl daha uzatılabileceğini tahmin ediyor. Kesin değil.

Şimdi iki soru:

1- Aleti tamir mi ettirsek, hiç uğraşmayıp yenisini mi alsak? Yenisi masraf ancak uzun vadeli bir yatırım. Ama bir yandan da kırk yılda bir sipariş geliyor, çok nadir olarak bu tarz şeylere ihtiyaç duyuyorlar.

2- Alacaksak ne alalım? Vera markalı cihazları her yerde görüyorum. Ancak kullananlar pek memnun değil sanırım. İhalesinin "birilerine" verildiği ve piyasaya bu şekilde girdiği söyleniyor. Bize de hem dayanıklı, hem de makul fiyatlı bir şey lazım
(1) 

İtalya'ya Gidiş-Sorular

sevgikusunkanadinda #972181 
Erasmus'la İtalya'ya giden bir arkadaşımız var. Hazır tutulmuş bir ev, yanımızda da İtalyanca bilen bir arkadaş varken gidip, bir süre kalma niyeti ortaya çıktı.

Mevzuyla ilgili bazı sorularım olacak:

- Bordo pasaportum var (yani en dandik olandan, adına ne deniyor bilemedim) İtalya'ya gidiş esnasında neleri ibraz etmemiz isteniyor? Ek olarak neleri götürmek lehimize olur?

- Vize işlemlerini kaç günde tamamlayabiliriz?

- En ucuz uçak biletini hangi sitelerden, nasıl bulabiliriz? X aktarmalı, Y dönüşlü olsun, hiç farketmez. İcabında ayakta bile gidebilirim, zaten 4-5 saat :)

- "Gitmeden önce şuradan şunu yaptırırsan, bunu alırsan iyi olur" diyebileceğiniz neler var, sağlık sigortası gibi?

Bu soruların bir kısmının cevabını Google vasıtasıyla da bulabileceğimi farkındayım. Ancak son dönemde İtalya'ya gidiş-dönüş yapmış, tecrübeli bir arkadaş, en güncel halini öğrenmek istedim.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Çakraz'da Gezilecek, Yemek Yenilecek Mekan Önerisi

sevgikusunkanadinda #968812 
Merhabalar;

Bayram sonuna kadar çakraz'da olacağız. Gezmeden gelmeyin, şuraya mutlaka gidin, yemeği şurada yiyin diyebileceğiniz öneriler varsa memnuniyetle kabul ederim.
(2) 

TEOG Sorusu

sevgikusunkanadinda #961544 
Bir akrabamızın oğlu bu sene 8. sınıfa geçecek. Doğalında Teog konusunda panik yapmaya, kaynak araştırmaya başladılar şimdiden. Ben de duyurunun eğitimcilerine bir danışayım, bir ucundan işlere yardımcı olayım dedim.

Teog için alınabilecek en iyi hazırlık kitapları nelerdir? Hangi yayınevinin hangi kitapları tavsiye ediliyor?

Bir de ablam İngilizce meselesine fazlaca önem veriyor. Anladığım kadarıyla Teog'a yönelik hem sadece 8. sınıfı kapsayan, hem de 7 ve 8'i konu olarak birlikte alan kitaplar varmış. Bunlardan hangisiyle çalışması daha uygun olur?

Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Sabiha Gökçen'de İnip Şehirlerarası Otobüse Binmek

sevgikusunkanadinda #961384 
Bir arkadaşımın kardeşi Bolu'ya gitmek için Türkiye'ye gelecek. Sabiha Gökçen'den uçakla inip buradan karayoluyla devam edeceklermiş.

Bunun en kolay yolu nedir, ne önerebilirim? Benim İstanbul bilgim sıfıra yakın, çocuk da Türkçeyi çat pat konuşabiliyor. O yüzden tek seferde doğru yeri bulsun istiyoruz.
(9) 

İki Adet Spor/Egzersiz Sorusu (Tıbbi ve de Teknik Bilgi Ricası)

sevgikusunkanadinda #960319 
Merhabalar.

Vaktim ve de enerjim elverdiğince hem evde, hem de açık tesislerde yürüyüş, koşu, mekik, şınav, plank gibi hareketlerle egzersiz yapıyorum. Mevzuyla ilgili iki sorum olacak:

1- Yav arkadaş ben ne yaptıysam şınav sayımı artıramıyorum. Formun doğru olduğundan neredeyse eminim. Düzenli yaptığımda da, düzensizleştiğinde de, uyku, besin faktörleri yoluna girdiğinde, de girmediğinde de sonuç değişmiyor yaklaşık 1 yıldır. Nasıl bir taktik uygulamalı?

2- Her egzersiz yaptığımda ya ortalarında, ya da sonuna doğru kulak tıkanması oluşuyor. Sık yaşanan bir durum mu? Tansiyon gibi bir sorundan vs. olabilir mi? Ne yapmak lazım gelir.

Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
(3) 

Açıköğretim Fakültesi Askerlik Sorusu (Kesin Bilgi Gerekmekte)

sevgikusunkanadinda #959985 
Okul uzadı, daha uzamaz dedik ama daha da uzadı. Yaş da ilerlemeye başlayınca "ulan ya askerliğe kadar bitmezse" telaşı aldı beni.

Ol sebepten bir açıköğretim bölümüne kayıt yaptırıp en azından o yaşa kadar onu bitireyim istiyorum. Kısa dönem askerlik yapabilmek adına böyle bir imkan olduğunu duydum.

Ancak konuştuğum bazı arkadaşlar bunun artık geçerli olmadığını, açıköğretim mezunlarının da uzun dönem askerlik yapmak zorunda olduğunu söyledi. doğruluk payı nedir? Şimdi açıköğretime kayıt yaptırıp sınavlarına girsem, 4 senede bitirsem, cidden bir işe yaramayacak mı? Ya da yaraması için ne yapmak lazım?

KESİN bilgisi olan, mevzuya hakim arkadaşlarımız cevap yazabilirse sevinirim.
(1) 

Money Club Mil Kampanyasını Kullananlar?

sevgikusunkanadinda #956517 
Babam Migros ve türevi olan yerlerden çok fazla alışveriş yaptığı için bir adet Money Club kartı almış. Kayıt yaptırdığımızda Miles&Smiles'la da birlikte çalıştıklarını gördüm.

Bununla yaptığı alışverişlerden mil kazanan, bedava uçuş yapabilen var mı? Sadece Money Club kartı yeterli oluyor mu? Ara sıra bedava uçuş yapmak güzel olurdu ama THY'ye pek güvenemiyorum vergiden check-in'den, bavul ağırlığından filan geçirir diye.
(4) 

Dokunmatik Kalem ve Manyetik Şarj Kablo Önerisi

sevgikusunkanadinda #956357 
Sony Xperia Z2 telefonum için hem dokunmatik kalem, hem de manyetik şarj kablolarından almak istiyorum. Zira böyle giderse başparmağım evrim geçirecek, sürekli şarj ettiğim kapağı açıp kapattığım için de su geçirmezlik özelliğinde sorun yaşamaya başlayacağım.

Kablosuz şarj cihazı için bazı sitelerde case 4u'nun bazı ürünlerini gördüm. Ama öncesinde bu markadan bir kere ağzım yandığı için ihtiyatlı davranıyorum. Amazon'dan almak da bir seçeneğim elbette.

Şöyle orijinal veya çok kaliteli diye abartılı fiyatlar sunmayan (70 dolara dokunmatik kalem gördüm mesela) dağılıp elimde kalmayacak ürün önerilerinizi alabilir miyim?
(3) 

Anne-Doğum Günü Yemeği-Ankara

sevgikusunkanadinda #955451 
Bugün annemin doğum günü, kendisini bir yemeğe çıkartalım istiyoruz. Ancak daha öncesinde Çukurağası tarzı kebapçılara gittik, babam değişik bir yer bulalım dedi. Ben de duyuruya inandım, duyuruya güvendim. Tavsiyelerinizi beklemekteyim :) ortalama aile bütçesi, temizlik, Çankaya'ya yakın olması ana kriterlerimiz.
(4) 

Açıköğretim Hakkında 4 Soru

sevgikusunkanadinda #954136 
Yaş durumundan ötürü örgün eğitimle birlikte açıköğretimi de sürdüreyim, en azından oradan alacağm diplomayla askerlikte çıkabilecek sıkıntıları engelleyeyim istiyorum. Meseleyle ilgili sorularım aşağıda:

1- Olası bir "hadi eşşek kadar oldun askere alıyoruz" durumunda açıköğretim diploması almış olmam askerliği kısaltıyor mu?

2- 1-2 dersten kalırsak atılma, sınıf tekrarlama, geçtiğimiz derslerden tekrar sınava girme gibi durumlar yaşanıyor mu?

3- Geçen sene aldığım -ve örgün eğitime kayıt yaptırdığım- sınav sayesinde sorunsuz kayıt yapılabiliyor mu? Tercihler, kayıtlar ne zaman yapılıyor?

4- EN ÖNEMLİSİ DE BU ASLINDA: Eşit ağırlık öğrencisiyim. Fen bilimlerine ilgim sadece evrim boyutunda diyebilirim. İleride işime yarayabilecek, iyi ki almışım diyebileceğim açıköğreyim diploması hangisi olur, iş bulabilmek, para kazandırabilmek, bilgi sahibi olmamı sağlamak açısından?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.
(5) 

Ey CHP'liler Mutlu musunuz?

sevgikusunkanadinda #952471 
Soru başlıkta :) www.facebook.com
(2) 

Çok Favlanan Bir Arsa Entry'si

sevgikusunkanadinda #949135 
Yaklaşık 1 senedir sözlükte olduğunu tahmin ettiğim bir entry'i arıyorum. Bir arkadaşımız, uygun durumlardaki arsaları bulup, bunları çevresindeki insanlara söylediğini anlatıyor ve arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyordu.

Nickininin içerisinde brazzers geçmesi dışında kim olduğu konusunda bir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(4) 

Osmangazi'de Türk Dili ve Edebiyatı Okuyan Arkadaşlar (Biraz Acil)

sevgikusunkanadinda #948297 
Bu okula geçiş yapmak isteyen bir arkadaşım için 1. sınıf derslerini ve ayrıntılarını öğrenmemiz gerekmekte. Okuduğu okulla Osmangazi'nin müfredatının tutup tutmadığını, dersleri saydırıp saydıramayacağını bilmek istiyor kendisi.

Dıdısının dıdısı bile olur, acil ulaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
(10) 

Ankara French Press?

sevgikusunkanadinda #947294 
Artık çözünebilir kahvelerden, üçü bir aradalardan bıktığım için filtre kahveye geçiş yapayım istiyorum. Kahve makinesi evde çok fazla içen olmayacağı için gereksiz olacak. Bu durumda sanırım tek çözüm french press.

Bunların farklı kaliteleri, modelleri var mıdır? Almak istediğimde hangisini, nereden almamı tavsiye edersiniz? Lokasyon Ankara.
(1) 

Duyuru Silme Mevzusunda Bir Orta Yol Önerisi

sevgikusunkanadinda #946146 
Merhabalar;

Daha öncesinde pek çok arkadaşımız duyuruların silinmesi meselesiyle alakalı olarak şikayetlerini dile getirmiş, soruna ilişkin neler yapılabileceğini de sıralamışlardı (silmenin mod kontrolünde olması, baştan silinip silinemeyeceğinin belirtilmesi, insanların daha anlayışlı olması ve "silme" ricalarını kırmaması gibi) ancak maalesef buna dair herhangi bir ilerleme sağlayabilmiş değiliz. "Bak silme şunu hem özel birşey de değil" dediğimiz (gerçekten de özel olmayan) bir duyuruyu sırf "masaüstüm temiz kalsın" der gibi siliyor insanlar.

Benim bugün aklıma gelen, ne kadar sağlıklı işleyeceği konusunda da çok fazla kafa yoramadığım önerim şudur: açtığımız başlıklara yazılanlar, bize atılmış mesajlar isteğimiz halinde zaten mail adresine geliyor. Böyle bir güzel özelliği var duyuru'nun, epey de faydalı olmakta.

Benzer bir durum "favorilere eklenen duyurular" listesi için de yapılabilir. Başlığı biz açmışız gibi takibe alınır, hem duyuru, hem de altına yazılanlar e-mail olarak bize iletilebilir. Halihazırda oturmuş bir sistem olduğu için optimize edilmesi de uzun sürmez diye düşünüyorum. Mod onayı, silinip silinmeyeceğinin baştan belirlenip kalıcı hale getirilmesi yönetim için zor olacaksa sanırım böyle bir yola gidilmesi daha makul olacaktır.

Ne düşünüyorsunuz? Bunun herhangi bir zararı olur mu? Uzun zamandır şikayetçi olduğumuz meseleye bir çare olarak sunulabilir mi? Fikri geliştirebilir, kırpabilir, uc uca ekleyip uzatabiliriz. Bize kalmış.

mobil görünümden çık