(6) 

Bir Youtube Videosu Bilgisayarda Açılıyor

sevgikusunkanadinda #1121061 
Ama telefonda, mobil ortamlarda kullanılamıyor hatası veriyor. Sebebi ne olabilir?
(6) 

Soğuk Duş Alma Hadisesi

sevgikusunkanadinda #1121024 
Bunu İskandinavya'da yaşayanlar çok sık yapıyorlarmış. Makul, sonuçta iklim+Viking kanı etkisi var hepsinde. Ciddi anlamda faydası olduğu da söyleniyor bağışıklık sistemini güçlendirmek, zinde olmak adına.

Yapanlar, deneyenler, rutin hale getirenler deneyimlerini paylaşabilirler mi? Sonbahar geliyor, zinde olalım diye buz gibi suya girip hasta olmayalım sonra.
(4) 

Theodorakis'in Bir Filmdeki Şarkısı

sevgikusunkanadinda #1120652 
Şu sahnede çalan parçayı arıyorum ancak bir türlü denk gelemedim: www.youtube.com

Yunanca bilip aratabilecek veya daha önceden dinlemiş arkadaşlar varsa bir el atabilir mi?

Bir de bahsi geçen linkin mobilde açılmayıp bilgisayarda açılması neyle ilgili olabilir?
(2) 

Cs Go Oyuna Bağlanamama Sorunu

sevgikusunkanadinda #1119574 
Bir arkadaşımın şöyle bir sorunu var. Birlikte lobiye giriyoruz. Maç bulunuyor. Kabul et'e tıklıyoruz hepimiz. Sonrasında "bir maç bulunmuştu fakat x oyunu kabul etmedi" yazıyor ama kabul et'e çoktan basmış oluyor kendisi. Bunu sürekli yapıyor oyun.

Bilgisayardan diyeceğiz ama yeni bilgisayar aldı kendisi yakın zamanda. Eskisinde nasılsa bunda da aynı. Sorun bilgisayardan değil gibi.

Yaşayan var mı ve bu sorunu sizce nasıl çözeriz?
(1) 

Açıköğretim Ders Saydırma

sevgikusunkanadinda #1119350 
Dün kaydımı yaptırdım, yanımda transkripti de götürdüm. Ama transkript İngilizce olduğu için kabul edemeyeceklerini, Türkçe getirmem gerektiğini söylediler. 9'una kadar da vaktim varmış bunun için.

Bu meseleyi sonradan Türkçe transktipr götürerek halletmemin bir yolu var mıdır? Baştan söyleselerdi bir şekilde halletmeye çalışırdım ancak şu anda ciddi şekilde sıkıntılı. Ya da bir yeminli tercüman bulup transkripti birebirde Türkçeye çevirtip yollasak olur mu?
(3) 

Plakçılar Buraya - Yurtdışından Plak Getirtme Meselesi

sevgikusunkanadinda #1117873 
Kısa bir süre önce kendime bir pikap aldım. Elimde bir miktar da plağım var ancak yaşayan bilir, sevdiği şeyleri gördüğünde aldıkça alası geliyor insanın, yetmiyor.

Şöyle bir site buldum, Türkiye'de bulamadığım plakları edinmek için: www.discogs.com

Buradan daha önce alışveriş yapan var mıdır? Güvenebilir miyiz, işler genel olarak nasıl yürüyor?
(5) 

Akustik Gitarcılar Bir Bakabilir mi?

sevgikusunkanadinda #1117863 
Ukulele çalmaya başladım yakın zaman içerisinde. Akorlarına aşina olduktan sonra da akustik gitara devam etmek istiyorum.

Şöyle bir modelin 2. eli çarptı gözüme, bir Facebook sayfasında satılıyor. Almayı düşünüyorum: www.hepsiburada.com

Bu modelin sesi beni ne kadar tatmin eder? Bir kayıt alma esnasında iyi bir ses elde edebilir miyiz? Ve sanırım bunun üzerinde jack girişi yok, sonrasında taktırayım desem çok mu masraf çıkartır?

Bu fiyat aralığında bir öneriniz varsa onları da beklerim. Selamlar.
(8) 

Sık ve Uzun Süreli Hasta Olan Bünye

sevgikusunkanadinda #1117862 
Bir yaz bitiminden, boğaz ağrısı ve öksürükle selamlar. Bu saatte beni uyutmayan hastalık sorunuma öneriler gelebilir diye açıyorum bu duyuruyu.

Sigara yok, alkol dert edilebilecek, bırakmalısın denebilecek kadar yok, spor aşırı disiplinli olmasa da düzenli diyebileceğim bir şekilde hayatımın içinde. İyi beslendiğimi düşünüyorum, fast food tüketimi az, ev yemeği ve protein ağırlıklı bir beslenme tarzım var, vegan, vejeteryan değilim. Dolapta sürekli kefir durur, milli içeceğimdir, probiyotik deposudur.

Normal şartlarda böyle bir durumda benim yaz kış kolay kolay hasta olmamam gerekirken, bir yazı bile hasta olmadan kapattığımı hatırlamıyorum. En azından bir haftamı sıkıntılı geçirip, hayatıma o şekilde devam ediyorum. Kışın da benzer şekilde.

Çocukken en ufak bir hastalıkta bile bana antibiyotik dayamışlar, suçu bir miktar bunda buluyorum diyebilirim. Peki 25 yaşında eşek kadar adam için bu yolun geri dönüşü yok mudur? Bir şekilde bağışıklık sistemini kuvvetlendiremez miyiz?

Son not: kan değerlerinde de sorun yok. Bir ara D vitamini eksikliği vardı, onu da ampul şeklinde dışarıdan düzenli almaya başladım 3 aydır.
(2) 

Şöyle Güzel Bir Fotoğraf Makinesi Çantası

sevgikusunkanadinda #1113566 
Bulsak mı bana? Erkek için.

Sadece fotoğraf makinesi için kullanılmasa, diğer ihtiyaçlara yönelik olup bir kenarına da makina ve bir miktar aksesuarı için yer ayırsa daha da şahane olur.
(1) 

Halihazırda Üniversite Öğrencisi/KPSS Başvurusu

sevgikusunkanadinda #1112987 
2016 - KPSS Ön Lisans Düzeyi ve 2016 - KPSS Ortaöğretim Düzeyi olarak iki ayrı seçenek var. Ben ortaöğretimi seçeceğim değil mi? Emin gibiyim ama 55 tlyi boşa gömmeyelim, teyit alayım istedim.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyorum ve üniversite öğrencisiyim.
(5) 

Fit In Time Muhabbeti Nedir?

sevgikusunkanadinda #1112433 
Bana yeni nesil umut tacirliği gibi göründü: www.fitintime.com.tr
(2) 

Üniversiteden Kayıt Sildirip Diğerine Kayıt Yaptırmak

sevgikusunkanadinda #1110816 
Prosedürü nasıl işliyor? Diğerini sildirene kadar yeni okulla muhatap olmak gerekiyor mu?
(5) 

Düzenli Azalan Paranın Faiz Miktarını Hesaplama

sevgikusunkanadinda #1110549 
Excel böyle şeyler yapabiliyor diye biliyorum ancak maalesef hiç öğrenmedim.

Diyelim ki 30bin tl var elimizde. Bu parayı TEB'de veya Enpara'da faizde tutacağız. Her 30 günde bir de içerisinden 500 tl'yi çekip çıkartacağız. Kalan kısım yeniden faizde duracak.

Normal şartlarda bu paranın 60 ayda bitmesi gerekiyor ancak toplam faiz miktarı bize bu 60 ay içerisinde ne kadar kazandırır?

Edit: TEB şu anda 100 tl üzerinde hesapta duran paraya yıllık %9,25 faiz veriyor. Bunu dayanak noktası olarak alabiliriz.
(1) 

Fotoğrafçılığa Giriş-101

sevgikusunkanadinda #1109116 
Elimde bir adet analog Minolta var. Gövde güzel, lens de aynı şekilde. Ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Okunması gereken kitap, izlenebilecek video, mevzuyu hem teknik hem sanatsal anlamda anlatan kitaplar biliyorsanız paylaşabilir misiniz? Ve nelere dikkat edilmeli, sizin görüşleriniz nedir?
(1) 

Plak Kapağı İçin Çerçeve?

sevgikusunkanadinda #1109024 
Bir süre önce 45'lik bir plak kapağı buldum ve aldım, içi maalesef yok.

Bunu güzel bir çerçevenin içerisine koyup odamda tutmak istiyorum. Ahşap, kısmen el yapımı veya el yapımı havası uyandıran güzel çerçeve önerileriniz olur mu? Şöyle sakla/böyle as derseniz onlar da kabulüm, ama kapağa zarar gelmemesi şart.

Bilen aynısını 33'lük için de söyleyebilirse sevinirim. Büyük ihtimalle bir tane de ondan var çünkü.
(2) 

Tişörte Bulaşmış Vişne Lekesi

sevgikusunkanadinda #1108142 
Ağaç altında otururken gelen bir vişneden dolayı ufak bir leke oluştu. Bunu en az zararla çıkartmanın yolu nedir? Komple geçme ihtimali var mı?

Hafif ıslatarak silmeye çalıştım. Eve gidince de makineye atacağım ancak önceden bir şeyler yapabilirim belki.
(6) 

Enpara vs. TEB

sevgikusunkanadinda #1107303 
Bir arkadaşım için Enpara hesabı açmayı düşünüyoruz. Ancak bu ayın müşterisi, bazı hizmetlerden ücret alınacağı vs. haberleri can sıkıcı olmaya başladı. O yüzden hiç girmesek mi demeye de başladık.

Şu anda avantajları açısından bakılınca hangisi daha iyi görünüyor? EFT ödemelerinden ve havaleden Enpara ücret almaya başlayacak mı, bilginiz var mı?
(1) 

Üniversite Tercihi Yapan Arkadaşlar (Son Bir Kontrol)

sevgikusunkanadinda #1107052 
Yeniden sınava girdim, okul/bölüm değiştiriyorum. Aslında tercihlerimi yapmıştım. Ancak yine de gönlümden geçeni en üst sıraya yazayım, ne olur ne olmaz diye bir ufak değişiklik yaptım. Son durum şöyle oldu: i.hizliresim.com

İlk 4 tercihten sonrasının ölü olduğunu farkındayım. Her ihtimale karşı yazdım, bazı kontenjan düşmeleri oldu çünkü, ne olur ne olmaz. O mesele değil.

Şimdi son bir kontrol ricam ve sorum şu şekilde: ÖSYM tercih robotundan -herhalde sistemi çok kastırdığı için- arama motorunu kaldırmış. Ben de manuel olarak kod buldum ve yazdım. 108410266 nolu tercih Ankara'daki ODTÜ siyaset bilimi ve kamu yönetimi değil mi? Kıbrıs değil, SUNY programı değil, başka saçma sapan bir şey değil? Öyle bir şey olursa muhtemelen linç edileceğim çünkü, ilk taşı da kendim atacağım.

Selamlar.
(3) 

ÖSS Tercih listesi yapıldıktan ve onaylandıktan sonra

sevgikusunkanadinda #1106557 
Değiştirebilir mi?
(3) 

Kontenjanları Yarı Yarıya Düşen Bölümler

sevgikusunkanadinda #1104368 
Sıralama olarak aşağı yukarı ne kadar yükselirler? Tecrübe eden var mıdır?
(3) 

Ankara'da İki Yer Bulma Ricası

sevgikusunkanadinda #1103833 
İlk olarak, bir koli dolusu temiz erkek kıyafetini (yazlık kışlık bir arada) içime sinecek bir kuruma bağışlamak istiyorum. 1-2 kere Facebook gruplarında bu soruyu sordum, altına "oğlum için istiyorum" tarzında tuhaf mesajlar geldi. Çankaya içerisinde nereye bağışlanabilir? Belediyenin ya da belediyeyle koordineli çalışan kurumların tam lokasyonunu biliyor musunuz?

Bir de elimde bir torba bitmiş pil var. Çöpe atmamak için biriktirdim ancak odada duruyor halen. Onları da aradan çıkarayım diyorum. Bir toplama merkezi ya da sık sık boşaltılan bir kutu nerede vardır?
(1) 

Trafik Sigortası Yaptırmak İstiyorum

sevgikusunkanadinda #1101282 
Eski model bir arabamız için trafik sigortası yaptırmam gerekiyor. Hasarsızlık indirimi maalesef yok, dolayısıyla firmalar tarifeleri yüksek açıyorlar.

Emniyet'te bu sıralar trafik işleri yapılamıyor deniyor, doğru mu? Ankara'da deneyen oldu mu?

Tanıdık ve en uygun fiyatlı firmayı bize bulabilecek bir sigorta şirketi biliyor musunuz? Hasarsızlık indirimi olmadığı için mecburen kredi kartına taksitlendirme yapacağız. Çankaya civarlarında olması tercih sebebi elbette.
(3) 

Sözlük Üzerinden Gelen Tehdit Mesajları

sevgikusunkanadinda #1101023 
Şu sıralar iyice arttı. Canıma tak edince 1000'in üzerinde insan engellemiştim bir zamanlar, o yüzden kolay kolay almıyordum. Şimdi yularları serbest kalınca iyice koşturmaya başladılar. Habire hesap depolamışlar, koşturup duruyorlar.

Az önce şu geldi mesela: scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net

Akabinde de bu: eksisozluk.com

Sizde durum ne? Yuları serbest kalanlar sözlükte, duyuruda size de sallıyorlar mı böyle? Ağababaları gelse komaz da, hadlerini bilmeden yazıp çizmeleri can sıkıyor.
(6) 

istanbul/kurtuluş tarafında bilinci kapanan hasta! (ilaç bulundu.)

sevgikusunkanadinda #1100297 
güvenilir bir kaynaktır, yardımcı olun arkadaşlar.

istanbul - kurtuluş tarafında olanlar lütfen

112 aradi, asla gelemiyoruz dediler, gelirsek de geç kalabiriz, bunun bilgisini vermek zorundayim dediler. bir şekilde bize bu astim ilacini ulaştirabilecek birileri var mi? yalvariyorum!
(bir arkadaşımın gönderisidir lütfen yardımcı olun)

astim ilaci olan var mi? astim krizi geçiriyor arkadaşimiz.
şişli.arkadaşimizin bilinci kapandi! solunumu var. ambulansi aradik. f16'ların çok alçak geçişi sırasında oldu. 112 aradi, asla gelemiyoruz dediler, gelirsek de geç kalabiriz, bunun bilgisini vermek zorundayim dediler. bir şekilde bize bu astim ilacini ulaştirabilecek birileri var mi? yalvariyorum!. hala bilinci kapalı.
(5) 

Barış Manço'nun Fransız Spikere Verdiği Yanıt

sevgikusunkanadinda #1099017 
Olarak bilinen bir anekdot var. Ortada bu şekilde dolaşıyor, doğruluğu nedir diye merak ettim az önce. TRT'de yayınlanan bir kayıt buldum, 2 kişi "Barış Abi bunu bize kendisi anlattı" diyerek mevzuyu anlatıyor, daha eski bir kayıtta da Barış Manço bunu kendi ağzıyla aktarmış şöyle şöyle oldu diyerek.

Peki mevzunun doğrudan Fransız televizyonundan alınmış kesin bir kaydı bulunuyor mu? Gören, bilen, ulaşan var mıdır hiç?

Belki aramızda sağlam bir Barış Manço hayranı vardır, bir şekilde bulmuş çıkartmıştır diye düşündüm.
(2) 

Bisiklet-Diz Ağrısı

sevgikusunkanadinda #1098018 
Dün yaptığım şehir için turunda yaklaşık 25 km sürdüm. Dönmeye yaklaştığım sıralarda sağ dizimde ağrı hissettim, sağı pek zorlamamaya çalışarak eve döndüm diyebilirim.

Sorun neyden kaynaklı olabilir ve hızlı iyileşmesi için neler yapılabilir? Tecrübelilerden yardım bekliyorum. Uzun zamandır düzenli olmasa da bisiklet sürüyorum, öncesinde herhangi bir sorun yaşamış değildim.
(2) 

Bunlar İş Yapar mı? (Bilgisayar Kabloları İçerir)

sevgikusunkanadinda #1097947 
Oda toplarken eskiden kalma epey gereksiz şeyi çöpe attım. Bazılarını işe yarar diye ayırdım ancak tereddütteyim. Onlardan bir bölümü de bunlar: i.hizliresim.com

En soldaki bir ufak dijital fotoğraf makinesi kutusundan çıktı. Diğer üçü de çok uzun zaman önce alınan masaüstü bilgisayarın ekran kartı kutusundan.

Teknolojileri geçti mi, artık laptop kullanıyorum işe yarar mı, TV'de filan kullanılır mı emin olamadım? Tutayım mı, atayım mı?
(9) 

Hangi İskandinav Ülkesi Dilini Öğrenmeli?

sevgikusunkanadinda #1096479 
Sosyal bilimler alanında ilerlemenin daha rahat olacağı, ırkçılığın daha az olduğu bir İskandinav ülkesi arıyorum. Aklınıza ilk nereler gelir?

Yaş 24. Upper seviyesinde İngilizce, pre-beginner seviyesinde de İspanyolca mevcut. O yüzden dili öğrenmenin zorluğuna ilişkin yorumlar da alabilirsem sevinirim.
(1) 

LYS Coğrafya İçin

sevgikusunkanadinda #1089732 
Önerebileceğiniz konu anlatımlı kitap/soru bankası/YouTube kanalı var mıdır? Son müfredatı içeren, işinin ehli kişiler hazırlamışsa muhteşem olur.
(2) 

Minoxil Forte %5 Kullanırken

sevgikusunkanadinda #1081998 
Uygulanması gerektiği şekilde (5 fıs, masaj ve ardından eller yıkanıyor) uygulandıktan sonra saçın yıkanması gerekiyor mu? Yoksa gündüz/gece boyu öyle kalacak mı?
(5) 

Boğaz Ağrısı/Antibiyotiksiz Çözümler

sevgikusunkanadinda #1080657 
Bu sıralar hasta olmak/olmamak arasında sürekli gidip geliyorum. Bir süre iyi bakım sayesinde paçayı kurtarmıştım ancak dün ufaktan bünye iflas etti sanırım. Boğazım deli gibi acıyor, yutkunurken sanırım "adem elması" dediğimiz yerde sıkıntı var. Ses de bir garip çıkmaya başladı.

Yakın zamanda antibiyotik ve Nurofen kullandım. Nurofen'e devam edeceğim büyük ihtimalle ama meseleyi antibiyotik olmadan nasıl çözebiliriz? Önerilerinizi alabilirim.
(5) 

Baba İçin Telefon (LG G4 İçerir)

sevgikusunkanadinda #1080649 
Babam için bir akıllı telefon alacağız ancak fiyat/performans konusunda kararsız kaldık. Babam şu anda elindeki klavyeli telefonu bile çok kullanmıyor. Kamerası iyi olsun, donma/takılma yapmasın, çok basit işlevlerini sorunsuz yerine getirsin bize yetecek. Bir de eskaza yere düşürürse filan çok içine oturur. O yüzden öyle aşırı hassas da olmaması lazım.

LG4'lere baktım, en azından 4-5 sene idare eder gibi geldi:

www.vatanbilgisayar.com

Bu modeli nasıldır, sonrasında sorun yaşama ihtimalimiz var mı? LG'nin yetkili servisi olası bir sıkıntıda ne kadar yardımcı oluyor?

LG4 hariç diğer önerileri de (700-800'ü geçmeyecek şekilde) alabiliriz memnuniyetle.
(6) 

Kastamonu'ya Günübirlik Ziyaret

sevgikusunkanadinda #1079672 
Kısıtlı bir vaktimiz var ve bölgeyi çok da bilmiyoruz. Ne yenir ne içilir, şöyle bir bakmadan gelme diyebileceğiniz nereler vardır? Hediyelik vs neler alınır?
(1) 

Emeklilik Dosya Beklemesi

sevgikusunkanadinda #1079642 
Babam mart ayı itibariyle emeklilik hakkı kazandı ve çalıştığı yerle ilişiği kesildi. Sonrasında başvuru yapıldı. 30 mart'ta ilk birime teslim edilen evrak en son 12 nisan günü SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ'ne gelmiş ve 1 ayı aşkın zamandır orada bekliyor.

Normal midir bu kadar bekleme, hızlandırmak için dilekçe vermek ya da "noldu bizim iş" tadında bir uğramak gerekir mi? İlişik kesildikten sonra ne kadar zaman geçtiyse o maaş ödenecek, onda sıkıntı yok biliyoruz ancak adam beklemekten yoruldu haklı olarak.
(1) 

Ankara Metro Saatleri/Hacettepe Durağı

sevgikusunkanadinda #1079528 
Son çalışmalardan sonrası için teyitli bilgi almak istiyorum. İlk metro saaat kaçta çalışmaya başlıyor?

Bir de Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsü için metro durağında inip oradan taksiye binmek zor olur mu? Araç bulmada sıkıntı çeker miyiz, kaç dakikada varılır kampüs merkezine?

Teşekkürler şimdiden.
(4) 

Kedinin Gözleri Etrafındaki Renk Değişimi?

sevgikusunkanadinda #1076807 
Mahallemizde sürekli gördüğümüz, beslediğimiz, bize alışmış bir sarman kedimiz var. Bugün mama vermek için çağırdığımda o kadar istekli olmadığını fark edince bir bakayım dedim. Gözlerinin etrafında şöyle bir renk halkası vardı:

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Veterinerin yanında çalışan asistana sorduğumda "mevsim geçişi olduğu için öyledir, eğer getirebilirseniz ben gözlerini hafifçe temizlerim" demişti. Epey yaşlı, öncesinde bir rahatsızlık geçirmişti, veteriner hekime götürmüştük kendisini. Yaşından beklenmeyecek bir şekilde epey boğuştu bizimle, kafese çok zor sokabildik. Eğer kendi kendine geçecek bir durumsa hayvana yine o stresi yaşatmak istemiyoruz, çok korkmuştu çünkü. Ama ciddiyse mecbur yakalayıp götüreceğiz.

Daha öncesinde böyle bir şeyle karşılaşan kedi sahibi ya da bilgisi olan veteriner hekim var mı?
(8) 

Anne İçin Spor Ayakkabı Önerisi

sevgikusunkanadinda #1076400 
Annem 56 yaşında, varis, diyabet, kalp ve tansiyon sorunu yaşıyor. Ayrıca ayak tırnaklarında da normalden farklı bir yapı söz konusu. Her ayakkabıyı kolay kolay giyemiyor.

Spor ayakkabısı eskidiği için yeni bir tane alalım istiyoruz. Parası çok çok abartı olmadığı sürece mühim değil. Kaliteli bir şey olsun, kolay kolay eskitemesin, günlük kullanabilsin yeter.

New Balance ve türevlerinin bu konuda iyi olduğunu söylüyorlar. Adidas ve Nike'a nedense güvenemiyorum.

Sizin marka ve model önerileriniz neler olur şu durumda? Doğrudan link de atabilirsiniz.

Tikler hızlıca gelecek.
(1) 

Facebook'un Bir Hesabı Sayfaya Dönüştürmesini Engelleme

sevgikusunkanadinda #1075980 
Bunu nasıl başarabiliriz? Hesabın feyk olduğunu söylüyor ve sayfa haline getirme işlemlerini başlatmış durumda.
(5) 

Tokken Verilen Kanda Çıkan Değerler

sevgikusunkanadinda #1075627 
Ne kadar sağlıklıdır? Hangilerine güvenilir, hangilerine güvenilmez? Hekim bu tahlillere bakarak açken nasıl çıkacağına dair tahminlerde bulunabilir mi?

Tıka basa tokluk değil elbette, hafif bir kahvaltı diyelim. Kan tahlili yapılacağını bilmeden gittim, aldılar, meraktayım.
(11) 

AKP'nin Yeni Başbakan Adayı

sevgikusunkanadinda #1075602 
Sizce kim olur? Duruma etki etmeyecek biliyorum ama merak işte.

Binali ismi geçiyor sık sık ama bana şu damat Albayrak olur gibi geliyor.

Duyuru olarak açmışım, düzelttim.
(3) 

1988 Chrysler Fifth Avenue

sevgikusunkanadinda #1074007 
Öyle kolay kolay araba modeli seçen/ilgilenen birisi değilimdir. Yürüsün, masraf çıkartmasın, az yaksın gibi gayet net kriterlerim var.

Yalnız bu arabayı çok beğendim yahu: www.youtube.com

Türkiye'de bunlardan yok mudur, edinmenin bir yolunu bulamaz mıyız? Bir de fiyatları nasıl, özellikle de '88 model olanların.

Kendisi aynı zamanda Breaking Bad'deki Mike'ın arabasıdır. İlk orada görmüştüm.
(2) 

Xperia Z2 ve Z3'e Android Güncellemesi Gelmiş

sevgikusunkanadinda #1072770 
Kuranlardan yorum alabilir miyim? Şarj, performans, tema değişiklikleri vs. ne durumda?
(1) 

Nazoster Kullanım Süresi

sevgikusunkanadinda #1071702 
Yaklaşık 2 hafta önce bir KBB doktoruna gittim. Hem burnumda deviasyon olup olmadığını öğrenmek, hem de yakın zamanda başlayan bir "yataktan çıkamama, sürekli uykulu olma" hali bundan kaynaklı mı teyit ettirmek için.

Deviasyon yokmuş, daha doğrusu ameliyat edilecek kadar yokmuş. Bahar alerjisi dedi, %0,05 derişimli Nazoster ve Aircomb isimli bir hap verdi. Nazoster sabah akşam ikişer kere sıkılacak.

Otrivine tarzı ilaçların kullanım sürelerinin çok kısa olduğunu, uzun vadede kötü etkiler yarattığını biliyorum. Nazoster için süre daha uzun sanırım ancak yine de bunu aşmaktan korktum. Ne kadar kullanmalı, ne zaman bırakmalıyım? Bilgisi olan var mı? Doktorun tek söylediği "bir ay sonra kontrole gelin"di.
(19) 

Lazerle Göz Ameliyatı Olanlar

sevgikusunkanadinda #1070037 
Birkaç gün önce şu entrye denk geldim: eksisozluk.com

İlkokul yıllarımdan beri gözlük kullanıyorum. Miyop 4-4,5 civarında, hipermetrop da 0,75-1'di en son. Entrynin yazarı da güzel güzel anlatmaya başlayınca aklımda bir "acaba" belirdi işin açığı.

Yalnız gözün yeniden bozulması, sürekli suni gözyaşı kullanma, batma gibi şikayetlerin olduğunu da duymuştum. Olanlar bu konudaki tecrübelerini paylaşabilirler mi?

Son olarak: hem işim hem de hobilerim gereği sürekli bilgisayar ekranı başındayım, kitap okuyorum, spor yapıyorum. Bunları herhangi bir şekilde etkileme ihtimali var mıdır?
(5) 

Krediyi Erken Kapatmanın Cezası/Avantajları

sevgikusunkanadinda #1066296 
Diyelim ki %1,20 faizle 35,000 tl'lik bir kredi çektik. Bunu da 60 ay vadeli bir şekilde ödeme yoluna gittik.

Finansbank'a göre aylık 825,65 TL ödememiz gerekiyor. Toplam geri ödeme ise masraflarla vs. birlikte 49,539,00 TL. Ödenecek faiz 14,539,00 TL olarak hesaplanmış.

Peki biz bu 825 tl'lik aylık ödemeyi 2 sene düzenli şekilde gerçekleştirdikten sonra "kalan 3 yıl taksit taksit ödemeyeceğim, kapatıyorum arkadaş hepsini" dediğimizde faizden ne kadar kurtuluruz? Böyle bir karar almanın bize geri dönüşü nasıl olur?

Sitelerine baktım ancak hatırı sayılır bir açıklama göremedim. Danışayım istedim.

Teşekkürler.
(5) 

Ankara-Çankaya Taraflarında Kasap Tavsiyesi?

sevgikusunkanadinda #1066205 
Danışmak istediğim Nusr-Et kıvamında et satan, pahalı yerler değil. "x abi bize bir et getirir, vallahi şahane olur" diyebileceğiniz, tercihen Çankaya içlerinde mahalle kasabı var mıdır? Maltepe-Bahçeli-Kızılay-Ayrancı-Dikmen'e kadar çizebilirim sınırı. Sonrasına gidip gelmesi sıkıntılı.

Tavsiyelerinizi beklerim.
(2) 

Beypazarı'nda Yaşayanlar?

sevgikusunkanadinda #1064582 
Ya da yaşayan tanıdıkları olanlar cevaplayabilirse sevinirim.

Bu civarda yaşam, iklim, hayatı idame ettirme koşulları nasıldır? Merkez tarafına gidip gelmek çok sıkıntılı oluyor mu? İnsanların dışarıdan gelenlere, yerleşenlere vs. tutumları nasıldır?
(2) 

İki Eski Binayla Yapışık Yeni Bina

sevgikusunkanadinda #1064503 
Bizim buralar kısmen kentsel dönüşüme girdi sanırım, birer birer eski binaları yıkıyorlar.

Bunlardan bir tanesi bizim sokağın içerisinde, iki tane eski binanın arasına inşa edildi, ortadaki eski bölüm yıkılarak. Süreci adım adım görme imkanım oldu, evet iyi yaptılar güzel yaptılar, ancak şöyle bir şey takılıyor aklıma: bir süre sonra bu eski binalardan en azından birisini yıkmak durumunda kalacaklar. Yeni binaya zarar gelmesi, temelinin kayması vs. durumları yok mu? Böyle bir durumda ev sahibinin nasıl bir hakkı oluyor?
(5) 

Araba Tavsiyesi-2

sevgikusunkanadinda #1062688 
Daha öncesinde 91 model dizel Golf ve vosvos sormuştum. soruyu birazcık güncelleyecek ve iki model daha danışacağım:

www.sahibinden.com

www.sahibinden.com

Günlük kullanım aracı olacak. Genelde tek kişi bineceğim ama aileyle kullandığımda rahat etsek güzel olur.

Bu ikisi hakkında kullanan, bilgisi olan, kullanan tanıdığa sahip vs. herkese soruyorum: ne düşünüyorsunuz? Acımasız olunuz, malum para kolay kazanılmıyor :) almışken pişman etmesin istiyorum.
(13) 

Arabadan Anlayan Arkadaşlar? Bu Alınır mı?

sevgikusunkanadinda #1062208 
Bu aralar 2. el bir araba alma isteğim var. Bütçem ise ancak bu tarz bir araca yetiyor: www.sahibinden.com

Bir alternatifim de benzer fiyatlarda bir vosvos almak. Yine de konfor açısından Golf bana biraz daha yakın.

Öğrenci arabası olacak. Dizel motor, dolayısıyla LPG takıp motor ömrü kısaltmam gibi bir durum da sözkonusu değil. Peki 24 senelik bir dizel araçta ne tarz handikaplar yaşayabilirim? Sizce pişman eder mi? Konfor açısından nasıldır?

mobil görünümden çık