(1) 

Ahmet Kaya-Koru Kendini Söz Yazarı

sevgikusunkanadinda #1061880 
Sözlük entrylerinden birisinde ve şiir sitelerinden birisinde şarkının sözlerinin A. Kadir'in şiirinden alındığı söyleniyor. Bir başkası ise Georgi Svejin'in adını vermiş.

Elinde A. Kadir'in şiir kitabı olan var mıdır? Yanılmıyorsam tek kitabı vardı zaten, en son Can Yayınları'ndan çıkmıştı.

Bir teyitleyelim yahu şu meseleyi, kafama takıldı.

Bu vesileyle şarkıyı da paylaşayım, dinleyiniz: www.youtube.com
(2) 

Röntgen, Günlük Misafir Ediş ve Ameliyat İhtimali Masrafları

sevgikusunkanadinda #1059775 
Dün gece şöyle bir duyuru açmıştım: www.eksiduyuru.com

Hikayenin devamı. Kediyi bugün de çok keyifsiz gördüğümüz için veterinere gittik. Oradan bir kafes alıp uzun uğraşlar sonucunda yakaladık, götürdük. Dıştan herhangi bir sorunu yoktu, iştahsızlık ve halsizlik dışında. Röntgen çekelim dediler.

Röntgende sanırım bağırsaklarına yakın bir bölgede bir bir kitle göründü. Veterinerin asistanı vardı, pek yardımcı olmadı bize. Esas veterinere soracak, yarın haberleşeceğiz. O zamana kadar kedi orada kalacak, iştahı yok, serumla takviye yapacaklar.

Kedi çok yaşlı, ameliyatı kaldıramayabilir. Eğer böyle söylerlerse nasıl bir çare bulunmalı?

Bir de olası bir ameliyat (içerideki dışkı ya da kitle katılaştıysa ve atılamıyorsa çıkartma durumu), üstte saydığım kalma, serum, röntgen ücretleriyle birlikte tahmini olarak nasıl bir fatura çıkartırlar? Ona göre bir bütçe ayırayım ben.

Lokasyon Ankara.
(3) 

14-15 Yaşlarında Sokak Kedisi Hakkında

sevgikusunkanadinda #1059624 
Sokağımızda yıllardır dolaşan bir kedi var. Yarı sahipli yarı sokakta dolaşıyormuş eskiden. Sahibi öldükten sonra sokakta yaşamaya uyum sağlamış, diğer kedileri de epey sindiriyor hatta. Anlayacağınız sağlığı keyfi yerinde.

Bununla yaklaşık birkaç aydır güzel bir muhabbet halindeyiz ailecek. Mamasını veririz, severiz, göremeyince telaş ederiz.

Bugün hava biraz yağmurluydu, evin yakınlarında gördüm. Her çağırdığımda koşarak gelen kedi isteksiz olunca, sürekli de miyavladığını görünce bir bakayım dedim. Gittim. Islanmış ama kendini kurutmaya çalışmıyor, öylece oturuyor yine ıslak bir yerde. Sevince direnmedi. Yanıma çağıramayınca mamasını bırakıp gittim.

Akşam babam da aynı durumda görünce veterinere götüreyim demiş. Kucaklayarak götürmüş, hayvan direnmiş atlamış. Kafes ve karton kutu getirmiş ona da bir türlü girmemiş. Anlayacağınız elimiz boş döndük.

Yanında yöresinde yarası filan yoktu. Ama içimiz bir türlü rahatlamadı. Nesi olabilir, ne yapabiliriz?
(6) 

Yunan Mitolojisine Giriş-Başlangıç Kitabı

sevgikusunkanadinda #1058980 
Bir arkadaşım Yunan mitolojisinin temeline dair bir kitap önerisi istedi benden. Ülkü Tamer'in çevirisi yaptığı kitap geldi aklıma ancak hem ondan haberdar, hem de istediği daha farklı bir esermiş.

Okuduğunuz, sevdiğiniz, üniversite öğrencisi için başlangıç niteliği taşıyacak hangi öneriler geliyor aklınıza?
(10) 

Notebook İçin SSD Önerisi

sevgikusunkanadinda #1058311 
Bir arkadaşımın bilgisayarına SSD takviyesi yapmak istiyoruz. M2 SATA yuvasını destekleyen, 200 lira ve 120-160 gb civarında (1 tb HDD de mevcut çünkü bilgisayarda), bizi aldığımıza pişman etmeyecek sağlam bir SSD modeli önerirseniz sevinirim.

Tikler sabaha.
(3) 

Klasik Araçlardan Anlayanlar: Kıyaslama Yapalım mı?

sevgikusunkanadinda #1056361 
Arabalardan fazla anlamıyorum. Bütçem kısıtlı ve buna benzer bir alternatife yönelme durumum var: www.sahibinden.com

Bir adet de yakın fiyatta Vosvos var. O da 1973 model 1200 STD Econo.

Bu iki modelin yakışı, bakımları, kronik sorunları vs. hakkında bilgi sahibi olan varsa aydınlatabilir mi?
(3) 

Telefonun Bataryası Çok Hızlı Bitmeye Başladı?

sevgikusunkanadinda #1054964 
Sony Xperia Z2 model bir telefonum var. İlk başta, KitKat yüklüyken ne kadar kullanırsam kullanayım 2 günden önce bitiremiyordum şarjını. Şahaneydi.

Ondan sonra Lollipop kurma talihsizliğinde bulundum. Şarj süresi yoğun kullanımca 1 civarına indi.

Şu anda ise yaklaşık 10 aydır elimde. Son dönemde dolu şarjla kullanma sürem, kullandığım programlar vs. hiçbir şekilde değişmemesine rağmen oldukça hızlı azalmaya başladı. Batarya bu kadar çabuk mu gücünü kaybetmeye başlar? Nasıl bir önlem almak lazım? KitKat'a tekrar geçirmeye bile razıyım ama root atmadıkça olmuyor sanırım. Onu da yapmak istemiyorum.

"Şunu yaptım oldu" diyenler varsa seve seve tavsiyelerini dinlerim.
(3) 

Yorgunluk ve Balık Yağı Hapı Tavsiyesi

sevgikusunkanadinda #1054739 
Bu aralar uykumu iyi almama rağmen aşırı derecede yorgun uyanıyorum. Hatta o gün acilen kalkmam gerekmiyorsa uzun süre uyumasam bile yatay pozisyonda sefa sürmekle meşgulüm. Bahar yorgunluğu mudur emin olamadım.

Balık yağı hapı alayım, en azından bir faydası olur dedim. Ama Omega 3 ve 6 arasında bir denge olması gerekiyormuş sanırım, bazı firmalar çakallığına kaçıp vücudum ihtiyacı olmayan türünü (hangisini bilmiyorum) daha yüksek oranlarla veriyorlarmış. Bir de "ağır metal taramasından geçirilmiştir" ibaresinin olması gerektiğini duymuştum.

Hangi markayı tavsiye edersiniz? Optimum fiyat/performans aralığında.

Ek öneri varsa bunları da alabilirim.
(2) 

Facebook'ta İsim Kutucuğundaki Aramalarda Çıkmama

sevgikusunkanadinda #1054614 
Bir arkadaşımın yaşadığı bazı problemler dolayısıyla sormak istiyorum. Facebook'ta gizlilik bölümüne geldiğimizde "Aramada beni kimler bulabilir?" başlığı var. Ancak burada sadece arama motorlarına profil kapatma, numaradan ve mailden kişi bulma engellenebiliyor. Arama motoruna isim soyisim aratıldığında, arayan ortak arkadaşa sahip olsa bile herhangi bir şekilde bulunamama özelliği var mı?

Ve hayır, hesabı kapatmak ya da dondurmak seçenekler arasında değil arkadaşlar :)
(2) 

Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi?

sevgikusunkanadinda #1054308 
Birkaç gün içerisinde yakın bir arkadaşımın doğum günü var. Kendisi zor zamanlarımda gerçekten çok fazla yardımcı oldu bana, dostluğu, samimiyeti gözümde çok farklıdır, çok üsttedir. Doğum gününde kendisine bir kitap, bir takı alıp hediye etmek istemiyorum o yüzden. İşine yarayacak, severek kullanacağı bir şey olsun.

Birkaç özelliğini yazayım ben, ufak bir beyin fırtınası yapalım mı?

Kendisi kadın. Üniversite öğrencisi. Dikişle uğraşmayı, farklı takılar, cüzdanlar yapmayı, kıyafetlerini değiştirip kendi tasarımlarını denemeyi seviyor. 2 adet kedisi var. Keman çalıyor. Halk müziğini seviyor.

Hediye önerisi bulana veya getirene 100 bin lira veremiyorum, ama tik garanti.
(3) 

LED Bilgisayar Ekranından PDF Okumak?

sevgikusunkanadinda #1051366 
İyi bir yöntem olmadığının farkındayım. Bunun için e-reader'lar var ancak zaman zaman mecbur kalıyorum. Ama ekranın parlaklığı ve sürekli odaklanmam gözlerimi epey yoruyor.

Buna uygun çözümler üreten bir PDF okuma programı var mı? Ya da ufak programlarla sorunu çözebilir miyiz?
(2) 

Bambu Yorganın Olayı Nedir?

sevgikusunkanadinda #1051048 
Diğer yorganlardan daha pahalı olduğunu söylüyorlar. Peki özelliği nedir bu bambu yorganın, kullanışlı bir şey midir? Parasına değer mi, dayanıklı mıdır?

Kullananlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.
(2) 

Milli Kütüphane Kartımı Kaybettim

sevgikusunkanadinda #1050889 
Yenisini en hızlı şekilde nasıl çıkartabilirim?
(2) 

Chrome'a Adblock Yükleyeceğim

sevgikusunkanadinda #1049405 
Ancak AdBlock'un resmi uygulaması, en sorunsuz çalışan hangisidir emin olamadım. Birkaç tane alternatifim mevcut. Onun dışında uygulamalar, uzantılar ve temalar olmak üzere üç ayrı yerde yüklenebilecek şeyler sunulmuş.

Yardımlarınızı beklerim.
(5) 

Leyla Olan Kişinin Entrylerinin Silinip Silinmemesi

sevgikusunkanadinda #1048371 
Yazardan yazara değişiyor sanırım. Bazı yazarlar leyla olmalarına rağmen entryleri görülüyor, profillerine tıklandığında ise sadece rastgele seçilen entrylerini görebiliyoruz. Son yazılanlar, favorilere eklenenler vs. yok.

Peki neye göre belirleniyor, yazarın sonraki talepleri vs. dikkate alınıyor mu, bilen var mı?
(3) 

YGS 5 ve 6 Puanları Sıralama Tahminleri

sevgikusunkanadinda #1047909 
Belki aramızda rehber öğretmen ya da geçen sene sınava girmiş arkadaşlar vardır.

YGS5 Puanı: 334.058
YGS6 Puanı: 310.497

ise bu öğrenci bu iki puan türünde ortalama kaç binde olur?
(7) 

Sevdiğiniz Azerice Parçalar Denince

sevgikusunkanadinda #1047657 
Aklınıza hangileri geliyor? İlk taşı atıyorum:

www.youtube.com

www.youtube.com
(6) 

Android İçin Adblock Programı

sevgikusunkanadinda #1047259 
Sözlük açılır açılmaz önüme gelen reklamlardan gına geldi. Dellenip en sonunda alayını engellemeye karar verdim. Ağırlıklı olarak Chrome kullanıyorum. Buna rn uygun reklam bloklama programı hangisidir? Birkaç tane baktım ama güvenilir mi emin olamadım.
(2) 

İran'a Olan Ambargonun Kalkması

sevgikusunkanadinda #1047145 
Sizce Türkiye'deki küçük girişimciyi nasıl etkiler? İran pazarına yönelik neler yapabilirler, attıkları taş kurbağayı ürkütür mü?

Genele dair soracak olursak da: Turizm gelirlerindeki düşüşle boka sarmakta olan ekonomiyi az biraz toparlar mı?
(3) 

Problemler Konusu YGS Matematiğine En Yakın Yayınevi

sevgikusunkanadinda #1045318 
Hangisidir? Soru bankası şeklinde almak istiyorum, ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Kızılay'da Ders Çalışılabilecek Cafe?

sevgikusunkanadinda #1044330 
Başımıza sürekli garsonların, mekan sahiplerinin gelmeyeceği, sessiz, sigara dumanının ve yemek kokusunun az olduğu bir mekan arayışı içerisindeyiz. Çok bilinen birkaç tanesine hakimim ama kıyıda köşede kalıp da sizlerin keşfettiği yerleri bilmek isterim.

Orası bizim mekan, millet doluşmasın derseniz özelden de tavsiye alabilirim. Vallahi yaymayız, akıllı uslu kullanırız.
(6) 

Saçını Kendisi Kesen Erkek Arkadaşlar!

sevgikusunkanadinda #1043281 
Almanya'dan gelen bir arkadaşımdan elektrikli saç kesme makinası almasını rica etmiştim. Sağolsun getirmiş. Bir süredir berberin 9 numara tabir ettiği şekilde traş oluyorum. Saç kısaldığından beri berbere daha çok gider oldum.

Şimdi ben bu dalgayı 9 (3 ya da 5 de olur) numara olacak şekilde ayarlasam ve herhangi bir estetik kaygı gütmeden cart diye saça dalsam, saçta herhangi bir şekil bozukluğu olur mu? Elim pek ayarsızdır, özellikle o yüzden merak ediyorum.
(2) 

Akşam Uyudum ve Gece Erken Yatmam Lazım

sevgikusunkanadinda #1043253 
Gün boyu çok uykusuzdum, irademe yenilip yaklaşık 3 saat uyudum. 12 civarında kalktım ve kendimi biliyorum ki bunun tekrar uyumak için 7-8'e kadar yolu var. Ancak yarın 10:30 gibi uyanmam ve güne dinç bir şekilde başlamam gerekiyor.

Ne yapmalı, ne tavsiye edersiniz? Full performans beklemiyorum ama en azından ucundan kıyısından kurtarayım günümü.
(4) 

iPhone 4S Wi-Fi Sorunu (Güncelleme Konusu da İçinde)

sevgikusunkanadinda #1042938 
Anneme bir süre önce 2. el bir iPhone 4S almıştık. Wi-Fi modülünde sorun olduğu için bir telefoncuda o parçasını değiştirttik ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladı telefonunu. Ancak dün bir anda Wi-Fi aç-kapa butonunun olduğu yer içi dolu bir yuvarlağa dönüşmüş ve şu anda 3G dışında internete bağlanma imkanı bulunmuyor. Daha öncesinde başına gelen var mıdır? Bunun nasıl çözeriz?

Bir de güncellemenin geldiği haberi var, ancak 1-2 gündür erteliyoruz yorum alabilmek adına. Bu yeni güncellemeyi yaptırmalı mıyız? Sorun onunla da alakalı olabilir mi?

iPhone cahiliyim, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
(7) 

Eski The X-Files'cılar!

sevgikusunkanadinda #1042666 
Sanırım bu sezon itibariyle yeni bölümler yayınlanmaya başlamış. Diziyi daha öncesinden izleyen ve takip eden arkadaşlara sormak isterim: nasıl buldunuz? İzlemeye devam etmeyi düşünüyor musunuz? Ben kendisine bir şans vermek istiyorum.
(2) 

Açık Sekmeleri Geri Getirmek

sevgikusunkanadinda #1041131 
Akıllı telefonda uzun zamandır (bir kısmı aylardır) açık olan sekmelerin tamamı kapanmış. Arkadaş hatırlamıyor neyi ne zaman açtığını ama bir kısmı epey önemliymiş anladığım kadarıyla. Geri getirmenin bir yolu var mıdır? History kısmından bakmasını önerdim ama aylar öncesinden açık olanı bulmak o şekilde epey zor.
(4) 

Wifi Çekim Alanı Artırma

sevgikusunkanadinda #1040572 
Elimdeki ASUS modem sorunsuz şekilde çalışmasına rağmen kapsama alanı oldukça düşük. Odamdan salona gittiğimde cep telefonu çekmemeye başlıyor, bilgisayarın çekim gücü de oldukça düşüyor. Kapsama genişletmek için bir şeyler almak istiyorum.

www.vatanbilgisayar.com

Şu ürün işimi görür mü, ihtiyacı karşılar mı sizce? İndirime girmiş, hazır niyetlenmişken satın almayı düşünüyorum.
(2) 

Düşen Petrol Fiyatları/Yatırım İlişkisi

sevgikusunkanadinda #1039556 
Pek çok petrol ülkesinin rezerv artırması sebebiyle petrol fiyatları tüm dünyada düştü. İran ambargosunun kalkması sebebiyle bu düşüş devam edecek gibi duruyor.

Elbette ki bu durumun da bir sonu vardır, rezerv azaltmaya, karşılıklı olarak ekonomik blöfler atmaya başlayacaklar, böylece fiyatlar eninde sonunda yükselecek diye tahmin ediyorum. Mesele hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bu tahmine dair bir eleştiri getirebilir mi?

Bunun haricinde, petrol fiyatlarına doğrudan endeksli olan ve yatırım yapılabilecek hangi güvenli araçlar var? Bunlara nasıl yatırım yapılır?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Saç ve Sakal Traşı İçin Makine (Almanya)

sevgikusunkanadinda #1038479 
Bir arkadaşım yakın zaman içerisinde Almanya'ya gitti, kendisi için hem saç hem de sakal traşı için kullanılabilecek, berberlerde bulunan makinelerden arıyor. Gitmişken sana da alayım dedi ancak marka model konusunda pek bir fikrimiz yok. Fiyat performans oranı uygun, oralarda bulunan hangi makineyi alabiliriz?
(1) 

YGS Sözel Kitapları

sevgikusunkanadinda #1038305 
YGS'de sözeline güvenen bir öğrenci için, Türkçe (özellikle de dilbilgisi eksiği mevcut), Coğrafya ve Tarih konularında müfredata uygun, pekiştirmeyi sağlayacak kitaplar olarak hangilerini önerirsiniz?
(1) 

Market İçin En Uygun Enerji Tarifesi (Ankara)

sevgikusunkanadinda #1037826 
Babamın sahibi olduğu marketin EnerjiSa ile sözleşmesi yakın zamanda dolacakmış. Kışın 300, yazın da 500-600 civarlarında fatura geliyormuş. Daha ekonomik bir firmaya geçme imkanı bulunur mu? Ya da bu miktarı nasıl biraz daha düşürebiliriz, hizmet kalitesinde sorun çıkmadan?

Not: Hizmet tek zamanlı tarife üzerinden alınıyor.
(1) 

YGS Başvurusu

sevgikusunkanadinda #1037118 
Bu hafta içerisinde üniversite sınavına girmek için başvuru yapacağım. Ancak bugün gördüğüm başvuru kağıtlarından birisinde (lise son öğrencisine aitti) "YGS'ye girmek istiyorum/istemiyorum" şeklinde bir ibare gördüm. "Mezun öğrencilerin bir kısmı girmiyor" diye de bir söylenti vardı.

YGS'ye girmeyenler üniversiteye giriş sınavına ne için başvuruyorlar? Bu işin esprisi ne? En son bildiğim kadarıyla yetenek sınavları, konservatuarlar vs. bile YGS'de barajı geçme odaklı başvuru alıyorlardı.

Birisi bilgilendirebilirse sevinirim.
(2) 

Gün İçinde Uyumayı Engellemek

sevgikusunkanadinda #1037115 
Yine bir sabahlama vakasıyla daha karşı karşıya kalmak üzereyim.

Az önce uyku beni aşırı derecede çekti ve "iki dakika uzanayım nolacak yaa" dedim, en sonunda da yarım saat şekerleme yaparak kalktım. Büyük ihtimalle bu yüzden saatlerce ayakta kalacağım ve yarınki bir sürü planım çöpe gidecek. Güne ortasından başlamak kadar berbat bir şey yok, yaşayanlar bilir.

Yıllardır bu durumu sık sık yaşıyorum. Spor yapmam/yapmamam, düzenli beslenmem/beslenmemem, sürekli meşguliyet içerisinde olmam/tembellik etmem herhangi bir fark yaratmıyor.

Demir ve B6-12 değerlerim yıllar önce bu yüzden test yaptırdığımda normal çıkmıştı. Hatta bir miktar takviye de almıştım doktor isteğiyle ancak yine de derdime deva olmadı.

Sizce ne yapılabilir? Sorun ne olabilir? "E uyuma kardeşim o kadar da iradesiz misin" diyeceksiniz ama işler öyle olmuyor :) deneyim paylaşırsanız ne güzel olur.
(5) 

Rakı Sonrası Mide Yanması ve Huzursuzluk

sevgikusunkanadinda #1036116 
Ne yapmalı, ne içsek biraz daha rahat ettirir?
(4) 

CS:Go Eldivenlerinden Satın Almak

sevgikusunkanadinda #1035747 
Özellikle vereceğim linkteki 1. ve 2. modellerden arıyorum, satın almak için. Pek hoş göründüler gözüme: media.steampowered.com

Buna yakın modelleri nereden alabiliriz?
(2) 

Türkü Çalıp Söyleyesim Geldi

sevgikusunkanadinda #1034590 
Ama aklıma parça gelmiyor. Birkaç tane atsanız ya, bilmiyorsam bile bakar ufak denemeler yaparım :)
(1) 

Saç Derisinde Gerilme Hissi

sevgikusunkanadinda #1034160 
Yaklaşık 3,5-4 sene uzun saçla dolaştım. 1,5 ay önce "sıktı artık" deyip kısaca saça geçiş yaptım, berberin 9 numara dediği bir kısalığa getirdim. Cinsiyet erkek.

Lakin o zamandan beri bir türlü kafa derimle barışabilmiş değiliz. Şampuanla yıkadım, farklı sabun türleriyle yıkadım ama bir türlü o kuruluk ve yıkamanın hemen sonrasındaki gerginlik hissi geçmiyor. Kaşıntı da oluyor ara sıra. Ergenliğimde bile sivilce nedir bilmezdim, şu anda alın ve saç bölgesinin oralarda 3 tane sivilce geziniyor.

Ne yapmalı, ne tavsiye edersiniz? Bonus olarak Ankara'da dermatolog önerisi de alabilirim bu arada.
(1) 

Ukulele Aldım, Tecrübeliler Bir Gelse ya?

sevgikusunkanadinda #1030657 
Epeydir ukulele çalmaya hevesleniyordum, an itibariyle bir adet almış durumdayım.

Neler tavsiye edersiniz, ne yapmalı? Nasıl çalışmalı, nasıl çalmalı? Şöyle ufak tefek tavsiyeler, tecrübe paylaşımları alırsam şahane olur.

Not: uzun süredir bağlama çalıyorum, bunun öncesinde de çok çok kısa bir gitar çaldım ancak unuttum gitti çoktan. Yani az çok telli çalgı tecrübem var, bunun beni olumsuz etkilemesinden çekiniyorum. Langur lungur biliyormuş gibi başlamak istemiyorum, tutuş filan hep sıkıntı olur gibi öyle yaparsam.
(2) 

iPhoone 4S Mesaj Gönderememe Sorunu

sevgikusunkanadinda #1028771 
Elimizdeki telefon mesajları alabiliyor, arama yapabiliyor, 3G ve wifi aracılığıyla internete girebiliyor. WhatsApp kullanımında da sorun yok ancak ne yaptıysak SMS göndermesini sağlayamadık.

Bu problemi yaşayan var mı, nasıl çözülür?
(5) 

E-Ticaret Sitesi Yazılımı

sevgikusunkanadinda #1028660 
Sizce değişikliğe açık olma, güvenilirlik, esneklik ve hız kriterlerini ortalama olarak sağlayan en iyi yazılım hangisidir? E-ticaret sitesi açacak olsaydınız hangilerini kullanırdınız?
(10) 

CS:Go'ya Revolver Gelmiş

sevgikusunkanadinda #1025185 
Alışması biraz zaman alacak ama ben sevdim, şahane olmuş yahu. Siz ne düşünüyorsunuz yeni değişiklikler hakkında?

Edit: Benim dışımda herkes durumdan şikayetçi sanırsam.
(1) 

HDMI Kablosu Yüzünden Ekran Açılıp Kapanıyor

sevgikusunkanadinda #1025161 
Laptopu genellikle monitöre bağlayıp kullanıyorum. Uzun zamandır HDMI ile alakalı bir sorun yaşamıyordum ancak başlıkta tam olarak anlatamadığım mesele meydana geldi. Ekran sürekli siyahlaşıyor ve bir anda eski haline dönüyor, takıp çıkartmışım gibi.

HDMI girişini çıkarttım, şöyle bir silip üfledim ama pek tabii ki faydası olmadı. Kabloyu kurtarabilir miyiz sizce, bir yöntemi var mıdır? Yoksa gidip yine 25-30 tl vermek zorunda mı kalacağım?
(3) 

iPhone Şarj Ederken veya Bilgisayara Bağlarken

sevgikusunkanadinda #1024426 
Şöyle bir aparat kullansak işlevli oluyor mu: www.apple.com

Yoksa orijinal ya da orijinale yakın kablo alıp takmak şart mı? Teşekkürler.
(6) 

Upgrade Yapılmış iPhone 4S

sevgikusunkanadinda #1023316 
Yazılımı güncellenmiş ve bu sebepten yavaşlamış bir iPhone 4S için neler yapabiliriz? Anne telefonu olacak, belli başlı işler için kullanılacak (arama, mesaj, facebook, ara sıra internet, mail kontrolü, fotoğraf video çekimi)
(3) 

Script Kurulumu Sırasında Yaşanan Sorun

sevgikusunkanadinda #1021910 
Bir script satın aldım ve kurulum gerçekleştirilmesi için ilgili kişilere teslim ettim. Ertesi gün şöyle bir mail aldım kuracak kişilerden:

"Merhaba willcard subdomain calistirilabilmesi için Chanel Host ingilizce gerekmektedir Host ilgin php versiyonu 5.4 veya 5.5 olması gerekiyor ayrıca resim sistemi cdn çalıştığı için ikinci bir domain olması gerekiyor aynı Server ve aynı ip altında bulunması gerekiyor ortak veri tabanı kullanılıyor"

Script, sahibinden.com tarzı çalışacak. Benim yapabileceğim neler var? Bu meselelerin hangisini host çözebilir, hangilerini çözemez? Daha yeni almıştım hostu, yol görünsün istemiyorum maddi sebeplerden ötürü.
(2) 

Ankara'da Ukulele?

sevgikusunkanadinda #1019705 
Bu aralar ukulele alıp onun üzerine yoğunlaşmak gibi bir planım var. Daha öncesinde niyetlenmiştim ama hem istediğim türde bulamadığım, hem de diğer modeller çok pahalı olduğu için vazgeçmek zorunda kalmıştım. Tekrardan gaza geldim, boşa gitmesin istiyorum.

Şimdi iki soru mevcut:

1- Ankara'da kazıklanmadan, fiyat performans oranı en yüksek şekilde bu işi nasıl çözebilirim?

2- Müzik kulağı iyi, enstrumandan anlayan ve bana bu konularda rehberlik edecek bir arkadaş çıkar mı? Çay, kahve, bira ya da kebap ısmarlayabilirim kendisine, sözüm söz :)
(2) 

Ankara'da Gülten Akın Üzerine Konuşabilecek Kişi/ler?

sevgikusunkanadinda #1018876 
Ankara'da Gülten Akın anısına bir panel düzenlemeyi düşünüyoruz. Ancak maalesef bütçemiz oldukça kısıtlı ve şehir dışından gelebilecek birilerini ağırlamamız şu an için mümkün değil.

Ankara'da Gülten Akın'ın bir dönem yakınında olmuş, onun şiiri üzerine çalışma yapmış, ona dair konuşabilecek kimler geliyor aklınıza? Paylaşırsanız sevinirim.
(5) 

Mercedes 115 Kasa 230.4 Alınır mı?

sevgikusunkanadinda #1018299 
Araba 74 model. Yıllardır garajda yatıyordu, bir miktar bakım+kaporta ile birkaç bin lira harcanarak trafiğe çıkabilecek durumda. Hatta yıllardır kullanılmadığı halde ilk marşa basma esnasında sorunsuz çalıştı motoru. Hidrolik direksiyon, manuel vites.

Birebir aynısı değil ama sanırım benzer olarak şöyle bir örneği var: www.sahibinden.com

Ne dersiniz, alınır mı? Velev ki aldık, birkaç bin de kaporta masrafı yapıldı. 2 sene sonra en azından yapılan masrafı çıkartacak kadar bir fiyata satılır mı?

Edit: LPG takılı. Kontrolleri, sızdırmazlık testleri vs. yapılacak elbette.
(4) 

SSL Sertifikası

sevgikusunkanadinda #1017936 
Bir web sitem için böyle bir ihtiyaç var. Ancak satın almayı düşündüğüm hostingde 24 tl'ye satılırken, sonraki adımlarda 30 tl kurulum, 36 tl de özel ip adresi için istemekte. Yani totalde 90 tl'ye patlayacak bir seneliği.

Bunların SSL'nin yanında alınması zorunlu mudur? Daha uygun şekillerde SSL sertifikası bulabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

Ankara'da Keman Kursu

sevgikusunkanadinda #1013910 
Bir arkadaşım, çalışmalarda belli bir disiplin olmadığı, en sonunda da sürekli olarak çalıştığı hocası işten ayrılmak durumunda kaldığı için keman kursunu bırakmak durumunda kaldı. Kendisi öğrenci, haftada bir saat gidebileceği, uygun fiyatlı, gidenlerin memnun kaldığı bir kurs arıyor.

Yönlendirme yapabilecek arkadaş varsa, özelden ya da doğrudan duyurudan paylaşırsa sevinirim.

mobil görünümden çık