(4) 

Avokado Çekirdeği Çıkartmak

sevgikusunkanadinda #1388614 
Bugün sözlükte gezinirken böyle bir entry gördüm: eksisozluk.com

Daha öncesinde ikiye bölüp çıkartıyordum ama nasıl yaptığıma bakmıyordum pek. Nasıl etkiliyor ki tadını avokadonun çekirdeğini bekleterek çıkartmak, kaşıkla çıkarırken uğraşmak vs.?
(11) 

Vegan Arkadaşlara Yemek

sevgikusunkanadinda #1380918 
Hazırlayacağım 2-3 gün içerisinde. Falafel, humus, ortaya salata düşündüm. Pilav veya makarna türleri de aklıma geldi ama elim hep kıymalı makarna soslarına gidiyor, nasıl olur bilemedim.

Bunlarla iyi gidecek, hızlı hazırlanacak neler önerirsiniz?
(1) 

Düzenli Kardiyo/Jogging Yapanlar

sevgikusunkanadinda #1374518 
Yaptığım sporla birlikte, ara günlerde kalp atışımı belli bir aralıkta tutarak kardiyo yapmamın faydalı olacağını söylediler. Bu işi düzenli olarak sürdürenler, tavsiyeleriniz neler olur? Kondisyon kazanmak, sakatlanmamak, motivasyonu sürdürmek için neler yapmalıyız?
(4) 

Spor Üstüne Alkol

sevgikusunkanadinda #1371101 
Bu sıralar çeşitli kas gruplarını çalıştırmaya yönelik antremanlar yapıyorum. Düzenli de olmaya başladı, haftada 3 gün.

Öğlen yaptığım sporun üstüne akşam bir 50'lik içtim. 1-1,5 saatlik bütün emeği çöpe mi attık şimdi, ne yaptık? :)
(6) 

Yeşil Çay Sever Arkadaşlar

sevgikusunkanadinda #1370750 
Yakın zamanda bir porselen demlik edinip "bir de bunu deneyeyim" diyorum, düzenli içmek gibi bir amacım var. Doğadan'ın sallama poşetlerinden içtim birkaç, sevmedim.

Bana şöyle güzel, demlikte yapılabilecek yeşil çay önerebilecek olanınız var mıdır? Yoksa gidip aktara 300 400 gram sardırsam da aynı şey mi? Ahmad Tea gördüm Hepsiburada'da, dünya para istiyor.
(1) 

Hindistan Cevizi Yağını

sevgikusunkanadinda #1369634 
Hindistan cevizinin kendisinden çıkartmayı deneyen var mı? Sonuçları paylaşabilir misiniz?

250 gramlık paketlerdeki yağı dünya para olmuş, madem böyle bir şey var kendisini alırım, yağını çıkarır suyunu içer posasını da tatlıya şuna buna karıştırırım diye düşündüm. Acep astarı yüzünden pahalıya mı geliyor diye aklım takıldı.
(6) 

Sanal Kart Açma Kapama Mevzuları

sevgikusunkanadinda #1362949 
İnternette, özellikle güvenilir olduğundan şüpheli bir siteden alışveriş vs. yaptığımızda sanal kart kullanma gerekliliği malum. Aynı şekilde sürekli cart diye abonelik ücreti kesen firmalara dair de.

Bunun için çeşitli periyotlarla açılıp kapatılabilecek sanal kartlar olduğundan bahsettiler. Türkiye'deki bankalar bu işi yapıyorlar mı? Biz hesabımızın olduğu bankadan bir sanal kart oluştursak, alışveriş veya yıllık abonelik vs. için bunu kullansak, sonrasında limiti kalmasa veya kartı kapatsak. Bu hizmeti hangi bankalar verir?
(1) 

Ankara'da MSA Ayarında

sevgikusunkanadinda #1362550 
Bir yemek kursu yok mudur yahu? Çoğu dünya para istiyor, ama ufak tefek workshoplarından bile anlaşılıyor ki ellerinin ucuyla iş yapıyorlar. Madem bu işe bu kadar çok para veriliyor, o vakit ya uygun fiyatlı ama kısıtlı (sulu yemekler, İtalyan mutfağı, Fransız mutfağı vs. tarzı eğitim veren) ya da normal fiyatlı ama kapsamlı bir yere gitmek isterdim ben.

MSA hem sertifikaları hem de eğitim tarzı açısından ekol gibi görünüyor, muhtemelen bulamayacağız ama ona yakını da olur elbette.
(1) 

Kolajen Desteği İçin Supplement

sevgikusunkanadinda #1362546 
Bu konuda pek bilgim yok, o yüzden doğrudan tecrübesi olanlara danışmak istiyorum. Sürekli kemik suyu hazırlamaktan, kaynatmaktansa ara sıra bunu da kullanabilirim diye düşündüm.

1- Bu tarz supplementleri doktor tavsiyesi olmadan, ara sıra kullanmak ve belli dozları aşmamak kaydıyla almanın bir zararı olur mu? Olur derseniz, bunun karar mercii için hangi bölüme gitmeliyim?

2- Şöyle bir entrye denk geldim başlıkta: eksisozluk.com

Yazılanlara göre Supra protein en ideali gibi görünüyor, tüm artı ve eksilere baktığımda (tabii ki viral reklam entrysi değilse). Sizin özellikle kullandığınız bir marka var mı?
(7) 

Ankara'da Yemek Yemelik Mekan (Bahçeli-Emek)

sevgikusunkanadinda #1362544 
Bir dönem Çukurağası'na gidiyorduk ama hem eski tadı yok, hem de sürekli aynı mekan olmaya başladı kutlamalar vs. için. Bize yine bu ayarda, kendine özel yemeği vs. olan veya yaptığı şeyleri gerçekten güzel yapan, beğendiğiniz 1-2 mekan önerebilir misiniz?
(3) 

Su Kefiri Ne Ola Ki?

sevgikusunkanadinda #1360788 
Bunca yıldır normal kefir tüketirim, kendisinin ismini bugün tesadüfen duydum. 1-2 sitede de açıklaması mevcut ancak arama sonuçlarında yukarı çıkabilmek için lafı uzattıkça uzatmışlar, pek de bir şey anlatmamışlar. Elinde su kefiri olan, mayalayan, düzenli tüketen var mı? Olayı nedir kendisinin?
(4) 

Granit Tavalar

sevgikusunkanadinda #1360668 
Teflon konusunda epey hassas bir insanım. Kanserden çok fazla akrabamızı kaybettik, dolayısıyla insan böyle ufak şeylere takılıyor.

Piyasada granit olarak satılan pek çok tava var. Bunların çoğunluğu "çizilse de sorun yaratmayan" olarak biliniyor. Gerçeklik payı nedir? Ve gerçekten fiyat performans oranı iyi bir granit tava alacaksak, bu hangisi olmalı? Tefal'in diamond tavalarını görüyorum ancak inanılmaz pahalı, el değmiyor.
(2) 

El Yazısını Düzeltmek

sevgikusunkanadinda #1352616 
İlkokul yıllarımdan beri yazım aşırı kötü. Hem dikkat etmiyorum, hem not tutarken, aklımdakini kağıda geçirirken yazdığımdan daha hızlı düşündüğüm için, her şeyi kayda geçirmek için aceleci davranıyorum, hem de çizim tarzı yeteneklerim eskiden beri aşırı kötüdür. Muhtemelen bütün bunların bir birleşimi.

Fakat kimi noktalarda hoş sonuçlar vermiyor. Kimi sınavlarda notlarımı bile etkilediğini düşünüyorum, malum, iyi organize edilmiş bir kağıt intiba konusunda kötü olana göre çok daha yüksek puan alır.

Yazısı kötü olup da kimi önlemlerle bunu çözebilmiş, en azından daha iyi yazmaya başlamış birileri var mı? 20'lerinin sonunda bir insanın bunu düzeltmesi zor gibi ancak merak ediyorum.
(3) 

Dikey Elektrik Süpürgesi Önerileri

sevgikusunkanadinda #1352614 
Almam mümkün müdür? Yaklaşık 300-350 tl'lik bir bütçe mevcut. Fakir'in giriş seviyesi süpürgelerine baktım ancak emiş gücünün birkaç ay içinde kaybolduğuna dair çok fazla şikayet var.

Yakın zamanda süpürge satın almış olanlardan yardım bekliyorum özellikle.
(3) 

IKEA'daki Poang Koltuklar

sevgikusunkanadinda #1352093 
Bir tane almak istiyorum ancak tekli koltuk ile sallanan koltuk arasında kalmıştım. Ta ki fiyatı görene kadar :) arasında muazzam bir fiyat farkı var, sallanan koltuk yerine 2 tane tekli koltuk alınıyor resmen.

Aradaki bu fiyat farkının sebebi nedir? Sallanan koltuk daha çok rağbet gördüğü için mi, yoksa malzemesi daha mı kaliteli?
(3) 

Bamya Tohumu Furyası

sevgikusunkanadinda #1351958 
Başladı, diz ağrılarına vesaireye iyi geldiği söyleniyor aktarlar tarafından. Bağırsaklar için de alan oluyormuş.

Anne baba bu tarz işlere girmeyi seviyorlar. Almışlar bir kavanoz, günde 8-10 tohum yutuyorlar. Yararı oluyor mu, deneyip uzun süreli kullanıp olumlu sonuç alan var mı diye soracağım. Ama ondan daha önemlisi, görülmüş bir zararı var mı diye sormak istiyorum. Zararının olabilme ihtimali yararından daha önde geliyor benim açımdan.
(4) 

Balık Yağı Hapı/Hafif Koku

sevgikusunkanadinda #1341673 
İnternetten Orzax Ocean Plus balık yağı hapı aldım. Burada da konuyla ilgili arkadaşların tavsiye ettiği üründü. Kampanyalı bulunca 4 kutu birden alayım, nasılsa tüketiliyor dedim (evet bu kısmı hataydı kabul ediyorum).

Kavanozun kapağını açtığımda koku alıyorum, mide bulandırıcı, aşırı berbat bir koku değil ancak baskın bir şey. Sanki daha öncekilerde bu şekilde kokmuyordu. Yeni açılmış olmasının da etkisi olabilir tabii.

Diyeceğim o ki, bu normal midir? Hiç açılmamış, SKT'sine aylar olan balık yağı hapı bozulur mu? Velev ki depolanma sırasında sıcakta kaldı, bunu tüketmek bana ne kadar zarar verebilir?
(3) 

Ayvalık - Tatil Mekanı

sevgikusunkanadinda #1340722 
Haziran veya Ağustos dönemi için Ayvalık'a gitmek istiyoruz. Muhtemelen 4-5 gün kalıp, biraz kafa dinleyip döneceğiz.

Lüks kaygımız yok ancak böcek, pis oda, çalışmayan klima vs. de olmasın elbette. Her şey dahil sistemi yerine sabah kahvaltısı olan bir pansiyon yetecek.

Kadın-erkek birlikte kalmaya sorun çıkarmayan, bu konularda saçmalamayacak, daha önce gidip beğendiğiniz bir yer varsa önerebilir misiniz?
(2) 

Ofis İçin Bilgisayar

sevgikusunkanadinda #1340360 
Office programları, yine internet üzerinden çeşitli e-devlet programlarının vs. kullanılacak bir büro için 3-4 tane laptop alınacak. Bunları yaparken zorlanmaması, pert olmaması önemli. En azından 2,5-3 sene kullanılması öngörülüyor.

Fiyat performans oranı yüksek olan laptoplardan önerebilecekleriniz neler olur?
(2) 

Erkek İçin Saç Şekillendirici

sevgikusunkanadinda #1340214 
Saçları yeni yeni biraz daha uzatmaya başladım. Uzun zamandır 3 numara, 9 numara şeklinde takılıyordum. Saçlarda yanlardan hafif dökülme var, gerçi çocukluğumdan beri o kısımlar zayıftı. Bir miktar onu da kapatma çabaları bunlar.

Hayatımda jöle, wax tarzı şeyleri kullanmadım. Ancak şimdi bere takıp çıkardığımda ya da rüzgar estiğinde, yağmur yağdığında vs. saçım berbat bir hal alıyor, resmen discoda "are you sex?" diyen saçma tiplere dönüyorum :D

Tüm bu bilgiler ışığında ne tarz ürünler önerirsiniz bana?
(7) 

Güzel Bir Nohut Dürüm Tarifi

sevgikusunkanadinda #1340094 
Olan var mıdır? İzlediğiniz, uygulayıp beğendiğiniz bir YouTube linki vs. de olur.
(5) 

Mutfak İçin İyi Bir Parçalayıcı/Hamur Makinası

sevgikusunkanadinda #1338202 
Mutfakta birisi küçük, birisi görece daha büyük 2 blender var ancak istediğim özelliklere sahip değil, işimi aşırı yavaşlatıyor ve tam verim alamıyorum. İstediğim, yaklaşık bir gün ıslatılmış nohutu çatır çutur püre haline getirecek kadar güçlü olması ve aralarda yarım nohut bırakmaması diyeyim.

Aynı şekilde bir de hamur makinası lazım. Karaca'da birkaç model gördüm ancak fason üretimdir diye güvenemedim. 500 tl civarındaydı oradakiler.

Endüstriyel üretim için kullanılanlardan bile olabilir. Fiyat performans oranında iyi olan hangi markaları, modelleri tavsiye edersiniz?
(4) 

Karışmak İstemem Ama/Haddim Olmayarak

sevgikusunkanadinda #1337643 
Sizce bu kalıpları en doğal şekilde İngilizceye nasıl çeviririz? "I don't want to interfere, but...", "Despite it's non of my business" olarak düşündüm ancak sınırlı bir kelime dağarcığım var, daha doğal ifadeler bulunur mu merak ediyorum.
(4) 

Uyku Modunda Fanı Çalışan Bilgisayar

sevgikusunkanadinda #1337126 
2-3 ay öncesine kadar böyle değildi. Yıllardır uyku moduna aldıktan (ya da har,c, kullandığım klavyeden uyku tuşuna bastığımda) hemen sonra fan durur, mouse oynasa da sorun olmaz, sadece bir tuşa basmamla tekrar açılırdı. Şimdi fan hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor, mouse'a yanlışlıkla dokunsam bile ekran açılıyor.

Herhangi bir program yüklemedim bilgisayarın ayarlarıyla oynayabilecek, hatta hiçbir şey yapmadım diyebilirim. Bu neden değişmiş olabilir, nasıl düzeltebilirim?
(8) 

Yoga, Skolyoz, Spor Hakkında Birtakım Sorular

sevgikusunkanadinda #1334591 
Merhabalar.

Bir süre önce çok hafif düzeyde skolyoz olduğumu öğrendim. Belde de "açıklık" var dediler, hafif ağrılarla kendini gösteren, yanılmıyorsam skolyoza bağlı bir sorun. Bir de "donuk omuz" dedikleri bir sıkışma tespit edildi. Yaş genç, bozukluk çok hafif, öyle olunca yogayla, fizik tedaviyle ve yüzmeyle önüne geçilebiliyormuş. Ben de bugün itibariyle yogaya başladım.

Yoga hocama hem raporu hem de röntgen CD'lerini verdim. Birlikte çalıştıkları fizik tedavi uzmanıyla görüşüp net bir şeyler söylecekler ancak bu şekilde, en azından birkaç ay şınav, plank, barfiks tarzı hareketleri yapmamamı, omuz ve sırt üzerinde o tarz gerilim besleyen hareketlerden uzak durmamı önerdi. Bacak ve karın kasları için ise herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Aylar önce gittiğim fizik tedavici de benzer önerilerde bulunmuştu.

Çok uzattım, sadede geleyim:

1- Bacak ve karın kasları için mümkün olduğunca az makineyle çalışmamı sağlayacak, beni bodyweight building'e devam ettirecek hangi hareketleri önerirsiniz?

2- Üst tarafı, özellikle de göğüs, kol ve sırt kaslarını çalıştırmalık, söylediği gerilim ve omuza baskı vs. sorunlarını engelleyecek neler yapabilirim? Bu işin oluru nedir? Güç kazanmak istiyorum genel olarak (görüntü istemiyorum deyip yalan söylemeyeyim ama o ikinci planda).

3- Bu döneme dair beslenme konusunda bir öneriniz olur mu?

3-4 ay boyunca üst tarafı çalıştırmadan yatmak istemiyorum ama yolu yok derseniz bacak ve karın ile kondisyon meselelerine de eğilebilirim.

Şimdiden çok teşekkürler.
(5) 

Dağ Bisikletini Balkonda Saklamak

sevgikusunkanadinda #1329498 
Soğuk bir şehirde yaşıyorum, 4 sene önce aldığım, şimdi satsam tekrar almaya paramın yetmeyeceği bir dağ bisikletim var. Muhtemelen baharda tekrardan kullanıma çıkaracağım ancak şimdi evde bekliyor.

Ev ufak, dolayısıyla giriş kısmına koyuyordum bisikleti dış etkilerden korumak için. Ama o kadar çok çarpan ve düşüren oldu ki delirdim, yine attım balkona.

Dışarıda bisikleti kardan, yağmurdan, aşırı soğuktan nasıl korumalı? Aksamların zarar görmesini nasıl engellerim?
(4) 

Vay Bana Vaylar Bana (IMEI Kayıtsız Telefon)

sevgikusunkanadinda #1322202 
Yurtdışından aldığım telefon için Ağustos başında kapanacağını bildiren bir mesaj almıştım. O süre içerisinde Türkiye'ye döndüm, yaklaşık 3-4 aydır da sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim.

Bugün hattın kesilmiş olduğunu ve sadece acil aramalara açık durumda kaldığını fark ettim. Öyle ya da böyle IMEI istiyor artık, görünen o ki kaçarımız yok.

Huawei Mate 10 Lite kullanıyorum. Şeyleri e-devlet'ten şey yapmadan şey yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl? Telefoncu mu halleder ben yapabilir miyim?

Eğer olmaz, illa yaptıracaksın diyorsanız, 500 mü oldu bu meret yoksa hala 200 mü? Çift IMEI'li telefon için ikisine de ayrı para mı ödeniyor?
(1) 

Indesign Bilenlere Birkaç Soru

sevgikusunkanadinda #1321163 
Evdeyken vaktimin büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçiriyorum. Hazır böyle bir saçma alışkanlığım varken bunu avantaja çevireyim, Photoshop, Indesign, video edit tarzı bir iş öğreneyim istiyorum. Indesign ile başlarım diye düşündüm.

Bu programı kullanmak için hangi versiyonuyla başlamak iyi bir tercih olur? En başından öğreneceğim için kullanacağım kaynaklar neler olmalı, sizin deneyip onay verdiğiniz bir site, YouTube kanalı vs. var mıdır?

Son olarak, bu yoldan geçmiş bir arkadaş varsa neler söylemek ister, ne tavsiye eder? "Günde 2 saatini ayır" da diyebilirsiniz, "amaan uğraşma" da.
(4) 

Fiyat Performans Oranı İyi Olan Koşu (ve Günlük Kullanım ) Ayakkabısı

sevgikusunkanadinda #1317751 
Bir süredir hafif diz ağrıları çekiyordum, doktor ayaklarımda ve dizlerimde sorun olmadığını fakat hafif düztaban olmam sebebiyle ortopedik tabanlık kullanmam gerektiğini söyledi.

Şimdi bir tane koşu, bir tane de günlük kullanım ayakkabısı almak istiyorum. Skechers tam bir hayal kırıklığı, verdiğimiz paraya bir gram olsun değmedi. Siz hangilerini kullanıyorsunuz, neler tavsiye edersiniz?

Son olarak, Decathlon'dan koşu ayakkabısı alırsam pişman olur muyum? İçine tabanlık koyarak kullanacağım.
(5) 

Ankara/Güveç Tava Alabileceğim Yer

sevgikusunkanadinda #1316597 
Şöyle güzel bir güveç tava alayım istiyorum, hani kiremitte köfte, Belen tava tarzı şeyleri restoranda pişirip getiriyorlar ya ortaya, o büyüklükte, o tipte. Güveç tava olarak mı geçiyor, toprak tava mı, emin olamadım.

Ama gıdayla temas edeceği için de alelade bir şey almak istemiyorum. Birkaç sitede içinin bir kimyasal maddeyle kaplandığına dair açıklamalar okudum. Kullananınız var mıdır?

www.hepsiburada.com

En son linkteki gibi bir şey buldum. Eğer bu tarz ürünler güvenilir değilse, "git yerinden al" derseniz Ankara'da bir yer tavsiye edebilirseniz sevinirim. Almışken evladiyelik olsun, iyi olsun.
(1) 

Yüzde İz Kalmaması İçin Merhem

sevgikusunkanadinda #1316331 
Burun kenarımda (burnun şakakla birleştiği o ilginç boşluk) bir yağ bezesi vardı, yüzümü havluyla kurularken biraz sert davranmışım. Koptu gitti, şimdi orada bir kızarıklık var. Ufak tefek bir şey de değil maalesef.

Zaten pek öyle güzel bir burnum yok, bir de devasa iz kalırsa epey kötü olacak :)) sivilce, beze vs. sıkıldığı veya koptuğu zaman kalan izler misali olur muhtemelen. Bunu engellemek için ne önerirsiniz? Ek olarak, bu bezeler sık çıkmaya başladı. Engellemek için yüze ne yapılmalı?
(3) 

Bedelli Askerlik/Yenimahalle Şubesi

sevgikusunkanadinda #1316017 
Ayıptır söylemesi bedelli için randevu aldım. Çankaya, Sincan, Altındağ, Yenimahalle gibi seçenekler çıktı. Çankaya dolu gösterince Yenimahalle'yi seçtim.

Google Maps'ten bakınca hepsi aynı yerde görünüyor, Mamak tarafındaki askerlik merkezi. E o zaman E-Devlet'te niye hep ayrı randevu yerleri vermişler? Google'daki adres tarifinde bir hata mı var?

Mevzunun sonlarına da yaklaştık, tekrar randevu almam mümkün değil. Birisi nokta atışı adres verirse çok sevinirim.
(1) 

Epson M105 Yazıcı Problemi

sevgikusunkanadinda #1304554 
Yazıcıyı birkaç aydır kullanmıyordum. Şimdi tekrar mürekkep tankını doldurdum ve bir şeyler yazdırmayı denedim. Sonuç fiyasko: ilk birkaç sayfa yarım yamalak çıktı, kalanlar tamamen boş.

Muhtemelen içeride bekletmeden kaynaklı bir sorun oluştu ancak nerede olduğunu anlayamıyorum. Bu yazıcıyı kullanan veya benzer bir problemi çözen varsa yardımcı olabilir mi?
(1) 

Erdal Erzincan'ın Bağlama Metodu

sevgikusunkanadinda #1303010 
Hakkında bir şey sormak istiyorum, özellikle bağlama çalan ve metod kitabını bilen arkadaşlara bakabilirse sevinirim.

Bu kitabın içerisindeki teknikler, alıştırmalar solak bir bağlamacı tarafından icra edilebilir mi? Yoksa aklında bunları çevirmesi, transpoze etmesi zor mu olur?
(2) 

İnternet Sitelerindeki Makaleleri Kindle'a Atmak

sevgikusunkanadinda #1286929 
Kindle'ımı uzun zamandır kullanmıyordum, okuyacağım şeyler fazlaca birikince tekrar gündeme almaya karar verdim. İnternet üzerinden yayınlanan makaleleri de bu şekilde okumayı istiyorum.

chrome.google.com

Bu program işime yarar mı? Yoksa daha efektif olanları var mıdır?
(1) 

İtalya'dan Vaktiyle Öğrenci Permessosu Alanlar

sevgikusunkanadinda #1286278 
Elçilikten aldığım vize ağustos ortasında bitiyor. Öğrenciler için verdikleri permesso ise eylül sonuna kadar sürmekte.

Ben herhangi bir Schengen ülkesine sadece permesso kartımla giriş çıkış yapabilir miyim? İtalya-Türkiye sınırında sorun yaşar mıyım?

Yeni bir vize başvurusu yaparken eski permessomu da belgeler arasına eklemem veya fotokopisini iliştirmem fayda sağlar mı?
(3) 

Trenitalia İndirim Sorusu

sevgikusunkanadinda #1285297 
Bir hattı kullanmak veya çeşitli biletleri daha uygun fiyata almak için bir yöntem var mıdır? Yoksa makinada ne yazıyorsa herkes onu mu ödemek zorunda?
(2) 

Youtube Linkini MP3 Olarak İndirmek (Avrupa)

sevgikusunkanadinda #1279974 
İtalya'da bunu yapmak yasal mıdır? Bildiğim kadarıyla torrent yasaktı Almanya'da ama burada pek bilmiyorum. Durduk yerde 500-1000 oyro ceza kitlemesinler diye emin olmak istedim.

Edit: bahsettiğim şeyler müzik videoları elbette, y2mate.com tarzı yerleri kullanacağım indirmek için.
(1) 

House of Cards İngiliz Versiyonu

sevgikusunkanadinda #1278035 
Dizi ve film olarak sormak istiyorum. İzleyen var mı? ABD versiyonuyla kıyaslayınca nasıl buldunuz?
(2) 

Android Çift Tıkla Kapatma

sevgikusunkanadinda #1277951 
Sony ve LG'de bu özellik vardı, iyi de oluyordu. Huawei'de maalesef parmak iziyle açmak dışında böyle bir avantaj yok.

Açma kapama tuşunun ileride sıkıntı yaratabileceğini de düşünerekten, böyle mini bir program yükleyebilir miyiz? Var mı Google Play'de sizin kullandığınız bir şeyler?
(5) 

Squat İkame Edecek Hareket

sevgikusunkanadinda #1277766 
Daha önce de açmıştım buna benzer bir duyuru, şimdi modifiye etme zamanı.

Hafif derecede skolyoz teşhisi yüzünden bazı kültür fizik hareketleri yapmam gerekiyor, günde 2-3 kere. Bu sırada doktor bacağımdaki bir kasın orantısız güçlendiğini ve gerildiğini (muhtemelen baldır bölgesi, bisiklet yüzünden. çünkü yeri geliyor bazı kot pantolonları denerken zorlanıyorum resmen), bir diğerinin de (sanırım arka üst bacak kası, adına ne deniyor unuttum) aşırı derecede zayıf kaldığını söylemişti. Squat yaparken o malum pozisyonda eğilip kalkamıyor olmam da bununla alakalı olabilirmiş. Bırakınca küt diye arkaya düşüyorum çünkü :) bir de yoga önerdi. Şu anda yapamıyor olsam da yogaya da birkaç ay sonrasında başlamayı düşünüyorum.

Squatın sadece kas çalıştırmadığını, aynı zamanda belli hormonların salınımını da tetiklediğini vs. buradaki arkadaşlarımızdan duymuştum. Bir süre arka bacak kası çalıştırmak, bu sırada da beli ve bacakları çok zorlamamak adına ikamet hareketler yapmak istiyorum. Bodyweight workout olarak ne yapabilirim?
(3) 

Burun Yanında Çıkmakta Olan Sivilce

sevgikusunkanadinda #1277011 
1-2 gündür o bölgede ciddi bir kaşıntı hissediyordum, cilt hassasiyetine yormuştum. Şimdi fark ettim ki ufak bir kabartı var.

Sıkmamam gerekiyor, biliyorum ancak ne kadar dayanabilirim bilmiyorum :)) meseleyi baştan, büyümeden halletmem için ne önerirdiniz? Ne sürmeli, nasıl davranmalı? Oturup yetişkin bir insan gibi konuşmalı mı?
(2) 

4-5 Yıllık Schengen Alanlar

sevgikusunkanadinda #1273838 
Bu işi nasıl beceriyorlar? Eğitim için aldığımız vize bile ancak 1 senelik olabiliyor. Sonrasında yeniletmem vs. gerekecek tekrardan eğer eğitim devam ederse.

Bunun farklı bir ücret skalası mı var, yoksa iş insanlarına mı veriyorlar, nedir sırrı?
(6) 

Elektrikli Diş Fırçası Seçelim mi?

sevgikusunkanadinda #1273151 
www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

İkisinin de özelliklerini karşılaştıracak olursanız, veya aranızda kullanan varsa yorum yapabilir mi? Fiyat performans açısından değer mi, bu fiyatlarda daha iyilerini bulabilir miyiz?
(3) 

Yağ Bezesi Sonrası Yara

sevgikusunkanadinda #1271865 
Burun ve yanağın birleştiği o anlamsız noktada iki ufak yağ bezesi çıkmıştı. Cildiyede gösterdiğimde "plastik cerrahiden randevu al, onlar halletsin ki iz kalmasın" dedi. Ben de gittim lazerle aldırdım.

"Bir şey sürmene gerek yok" dediler fakat bu yara iz bırakacak gibi bir his uyandırdı bende. Acısı da geçmedi 3 gün geçmesine rağmen. Buna benzer bir işlem yaptıran var mı, ne tavsiye eder?
(2) 

Alman Arkadaşa Doğum Günü Hediyesi

sevgikusunkanadinda #1271452 
Üçüncü havaalanı hissesi veya borla çalışan uzay jeti dışında ne alınabilir?

Beni 1-2 hafta sonraki doğum gününe davet etti. Okumayı seven, entelektüel, arkadaş canlısı bir insan. Türkiye'yle ve buradaki gelişmelerle de epey ilgili olduğunu söyleyebilirim.

Kendisine Türkiye'den bir şeyler götürürsem daha anlamlı olur kanaatindeyim. Neler önerirsiniz?
(1) 

Gaviscon Şurup vs. Çiğneme Tableti

sevgikusunkanadinda #1271240 
İkisi de aynı etkiyi yaratıyor mu? Şurubu her yere götürme imkanım yok, bunu sırt çantamın bir köşesine sıkıştırsam bile yetiyor.
(3) 

MoneyClub Kart-Özel Veri Gizliliği

sevgikusunkanadinda #1271218 
Bu iş beni epey kıllandırıyor. Hayır gecenin bir yarısı aranma meselesi değil. Veri güvenliği ve gizliliği olayı.

Her yerde feryat figan onay almaya çalışıyorlarmış ve bir metin okutup onay istiyorlarmış. Ayrıntılı okuyamadım henüz. Yeni değişiklikler ne getiriyor? Ve bu değişiklikleri onaylamazsak eğer, kartı kullanamıyor muyuz, yoksa sadece kullanımı mı kısıtlanıyor?

Bana kalsa allah belanızı versin der geçerdim de, babam çok sık kullanıyor bu kartı ve Migros'u. Şu onayı bir ver hele diye epeydir hatırlatıyor.
(1) 

Bonus Business Card - Denizbank

sevgikusunkanadinda #1270118 
Babama bu karttan bir tane getirmişler, kullanmadığınız sürece aidat ödemezsiniz, kenarda durur deyip gitmişler.

Kartı kullanan, avantajlarını bilen var mı? Yoksa yeni bir aidatı yüklü, sıkıntılı kartla karşı karşıya mıyız? Baba esnaf, kullanması hayrına olur mu?
(2) 

Ankara'da İyi bir Cildiyeci

sevgikusunkanadinda #1270117 
Tanıyan var mıdır? Merkez civarlarında olması, bugün yarın kolaylıkla randevu alınabilmesi tercihimdir. ÖZel tıp merkezinde olabilir, malum, muayenehaneler çok pahalı, hastanede de hızlı randevu işi zor.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık