(1) 

Teknik İngilizce Geliştirmek

sevgikusunkanadinda #1268628 
Kolay olmadığını biliyorum, hele ki şu an İngilizce seviyemin B2'de gezindiğini düşünecek olursak; C1'e başlayamadım henüz. Ama ilerisi için merak ediyorum.

Örneğin diş hekimliği ve bunun sözlü/yazılı çevirileri ile ilgili bir alana yönelmek istersem, yani bu işi kendime yetecek kadar, profesyonel olarak olmasa da alaylı bir şekilde yürütecek olsam, nasıl bir yol izlemem gerekir?

Ufak tefek de olsa başlangıç yapmak için yazılı kaynak öneriniz olur mu?
(5) 

Ryanair Kabin Bagajı, Fotoğraf Makinesi

sevgikusunkanadinda #1266309 
Bildiğim kadarıyla ryanair ekstra bagaj hakkı almayınca fotoğraf makinesi çantasına ekstra almaya çalışıyor. Peki ben makinenin çantasını el bagajıma koysam, makiney de Japon turist misali boynuma asıp uçağa binsem buna karışabilirler mi?
(4) 

Netflix Dizi Film Kaydetme

sevgikusunkanadinda #1265782 
Kaldığım yerde internet berbat, okulda ise cayır cayır çekiyor. Netflix'in bildiğim kadarıyla telefona kaydetme özelliği var ama bilgisayar için aynı özelliği kullanamıyoruz. Bunu atlatmak için güvenilir bir program, eklenti vs. var mıdır?
(3) 

Kaft Tarzı Ürünler Satan

sevgikusunkanadinda #1265764 
Nispeten kaliteli ve uygun fiyatlı, güvenilir nereleri tavsiye edersiniz? Yazlık, kışlık ihtiyaçlarını karşılamak adına. Instagram sayfası olmasın ama :)
(4) 

Italyanca Öğrenirken Kullandığınız

sevgikusunkanadinda #1265744 
Güzel, nokta atışı kaynaklar varsa paylaşabilir misiniz? A1-A2 düzeyi için YouTube kanalı mesela.
(2) 

GoPro ve Muadili Ürünler ile İlgili Sorular

sevgikusunkanadinda #1264582 
Elimde Huawei Mate 10 Lite marka telefon var. Maalesef kamerası Pro versiyonu kadar iyi değil, tatminkar görüntü vermiyor.

Şu sıralar yurdışındayım, çokça dolaşıyorum ve bol bol fotoğraf, video çekmek gibi bir isteğim var. Ülkeye dönünce de sürecektir muhtemelen bu istek. DSLR makinem var ama her yere taşınmıyor. Video çekme konusunda da kısıtlı bir ürün, ayrıca shuttle ömrünü fazlasıyla kısaltan bir şey.

GoPro'ları gözüme kestirdim ama ömründen, performansından ötürü bu kadar parayı vermeye değer mi değmez mi emin olamadım. iPhone 7, 7+ kamerasını gördüm, oldukça muazzam görüntü çekiyor. GoProlarda da aynı kalite mevcut mudur? İki ürünü birlikte kullanan varsa yorum yapabilir mi?

GoPro5 Hero5 210 Euro civarındayken, Hero6 Black 400 Euro'ya çıkıyor. Aralarında devrimsel bir fark var mı? Aksesuarlarına dehşet paralar gidiyor mu?

Son olarak, siz anı biriktirmelik, video çekmelik, belki ileride bunları bir yerde yayınlamalık, amatör kısa filmler üretmelik bir ürün alsaydınız nasıl bir şey tercih ederdiniz? GoPro muadili de olur, fiyat performans oranı makul seviyedeyse.
(5) 

Telefon Bataryasını Doldurma/Boşaltma

sevgikusunkanadinda #1263913 
Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Kimisi "sonuna kadar bitirip öyle takın" derken, kimisi de "%20'nin altına düşmesin" deyip geçiyor.

Doldurma konusunda da benzer yazılar okudum. "%100 olmadan çekin, sürekli şarjda kalmasın" tavsiyeleri epey rağbet görüyor.

Derdim bataryayı sonsuzluğa ulaştırmak değil elbette ama verimli olsun, gün içinde daha çok dayansın, mümkün olduğunca da geç sorun çıkartsın isterim. Neler tavsiye edersiniz?

Telefon Huawei Mate P10 Lite.
(9) 

Moser Saç Makinası Sorunu

sevgikusunkanadinda #1260033 
Eskiden saç sakal demeden her sorunumu çözen Moser makinama bir haller oldu. Makine çalışıyor, bıçakların titreşimini görebiliyorum ancak ne saçı kesiyor ne sakalı. Hiç çalıştırmamış gibi.

"Yağı azalmış olabilir, bakım yapman gerekiyor" diyenler de oldu ancak hiç iş görmemesi bana garip geldi. Durduk yerde ne olmuş olabilir bu alete?
(1) 

Kızılderililere Dair "Sorunlu" Hükümet Açıklamaları

sevgikusunkanadinda #1259091 
Kızılderili soykırımının ve asimilasyonunun ardından, çeşitli dönemlerdeki hükümet üyelerine ait "aslında çok da büyük bir şey değildi", "gerekliydi", "bunlar medeniyetsizdir, biz götürdük medeniyeti" tarzı fail açıklamalar var mıdır?

Bir ABD başkanından, senato üyesinden veya kanaat önderinden gelmiş olabilir.
(2) 

Çift Hatlı Telefonla İlgili Sorular

sevgikusunkanadinda #1258601 
Burada üst üste açtığım duyuruların ardından Huawei Mate 10 Lite aldım. Çift hatlı ve kutusunda da 2 farklı IMEI görünüyor.

Ürün yurtdışından alınma. Bu hatların ikisine de yurtdışında kullanılan hattı takıp bir süre çalıştırmak gerekir mi, TR'de de çalışması için? TR'de çalışması için ikisine de ayrı ayrı kayıt yaptırıp para mı ödemek gerekiyor?

Son olarak: iki hattan birden WhatsApp kullanmak gibi bir imkanımız oluyor mu?

Bunun dışında, bu telefon hakkında sorusu olanlara bilgi vermek de isterim. Gördüğüm kadarıyla kaynak epey az.
(3) 

Finito Cokare Resultante Importante

sevgikusunkanadinda #1256728 
Sinyor Terim İtalyancayı ne kadar zamanda öğrenmişti yahu, ne kadar kalmıştı orada? Bir röportajını izledim, derdini anlatmış biraz biraz.
(3) 

Köprüden Önceki Son Çıkış: Telefon Seçiyoruz

sevgikusunkanadinda #1255978 
Birkaç gündür modellerle ve teslimat sorularıyla baş ağrıtıyorum ancak son kararı verip, siparişi geçip bu işi bitireceğim. Ondan sonra 2 sene telefon mevzusu açmam, söz.

Xperia'ları eledim ve şu ikisini bıraktım sadece.

www.amazon.it

www.amazon.it

Bu telefonları kullananlar veya bilgi sahibi olanlar öneride bulunabilir mi?
(2) 

Telefon Model Önerisi ve TR'de Çalışma Sorunu

sevgikusunkanadinda #1255633 
Amazon'dan telefon alacağım. Xperia XA1 Ultra, Xperia X, Huawei Mate 10 Lite ve Xiaomi Radmi 4x'e kadar eledim seçenekleri. Hatta linkleri de buraya atayım, fiyat ve özellik karşılaştırması için.

www.amazon.it

www.amazon.it

www.amazon.it

www.amazon.it

Bu telefonları kullananlar, kullananı tanıyanlar, piyasaya hakim olanlar neler söylemek ister? Hangisini almalı? Mevzubahis telefon olunca epey titizleşiyorum zira günlük rutinimde epey yer kaplıyor kendisi.

Son olarak: bu telefonların Türkiye'de çalışmama ihtimali nedir? Amazon.com'dan bir XZ almış idim, hem telefona pek ısınamadım (staminada olmasa bile aşırı yavaştı) hem de Türkiye'de çalışmadı. İade etmek zorunda kaldım.
(1) 

Zeytinyağıyla Beslenme

sevgikusunkanadinda #1252162 
Bu aralar neredeyse bütün yemeklerimin içine sonradan zeytinyağı katıyorum, çiğ olarak. Biraz da abartıyorum sanırım, günde 2 öğün. Bunun sınırı ne olmalıdır sizce? Yaş 26, kilo sorunu yok, erkek.
(2) 

Balık Yağı Hapını

sevgikusunkanadinda #1251724 
Açken mi almalı, tokken mi? Emilim için hangisi daha iyi?
(6) 

Spotify Bağlantı Sorunu

sevgikusunkanadinda #1250845 
İnternet bağlantım mevcut, telefondan girmeye çalıştığımda "Şu anda çevrimdışına ayarlısın. Lütfen çevrimiçi ol." uyarısı alıyorum. Bağlan'a tıklamak fayda etmiyor, çevrimiçi olmaya dair bir ayar butonu vs. de yok.

Nasıl çözeriz mevzuyu?
(1) 

Akrilik Atkı

sevgikusunkanadinda #1249461 
Yündür diye aldım, biraz da acelem vardı. Yün karışımı bile değilmiş, düz akrilikmiş.

Soğuk bir yerde yaşıyorum uzun süredir. Dolayısıyla akşam vakti bunu ağzına burnuma saracağım. Akriliğin solunmasında bir sakınca var mıdır? Yoksa yünle değiştirmeli mi?
(2) 

Ankara Uygun Bavul Alımı/Tamir

sevgikusunkanadinda #1249348 
Büyük boy bavulumun tekeri kırıldı. Alt taraftaki tekerleri tutan plastik de biraz sürüklemekten, biraz da yıllandığından eridi. Değiştirebilirsem orayı tamamen yenilemek istiyorum. Sizce yapılabilir mi, nereden parça bulabiliriz?

Beceremezsem de yeni, sağlam ve uçak seyahatleri için uygun ağırlıkta bir bavul almak istiyorum. Ankara'da doğrudan gidip alabileceğim nereyi tavsiye edersiniz?
(3) 

Chromium Virüsü

sevgikusunkanadinda #1248524 
Bir arkadaşımın bilgisayarına bundan bulaşmış. Sanırım açık kaynak kodlu tarayıcı kaynaklı bir şey, ayrıntısını anlayamadım maalesef.

Nasıl temizlenebileceği konusunda bilgisi olan var mıdır?
(1) 

Antika Eşya Dezenfekte Sorusu

sevgikusunkanadinda #1247711 
Elimde yaklaşık 40 yıllık, kondisyonu iyi ufak rozetlerden var. Fi tarihinde almıştım.

Şimdi bunları hem zarar görmeyecekleri, hem de üzerini ciddi şekilde, gerçekten virüs/bakter/bokpüsür kalmayacak şekilde dezenfekte etmek istiyorum. Neyle yapılır, nasıl yapılır?

Benim aklıma Pürel ve çamaşır suyu dışında bir şey gelmedi. Zarar vereceğini düşündüm, bir de buraya danışayım istedim.

Amacımız parlatmak, temizlemek vs. değil, sadece hiphijyenik hale getirmek olacak.
(1) 

Uykuda Öğrenme Şeysi

sevgikusunkanadinda #1246549 
Tamamen başarılı olmadığı biliyorum, bu konuda kanıtlanmış bir örnek de yok sanırım. Beyin daha çok ilişkilendirme yoluyla, çabayla öğreniyor.

Fakat istisnalar olabilir mi diye düşünmeye başladım. Dil öğrenmede ya da farklı şeylerde az da olsa yardımı olur mu, aklımı çeliyor. Bu konuda bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
(1) 

Bir Telefon Sorusu Daha

sevgikusunkanadinda #1245885 
Sony serisi biraz pahalı gelmeye başlayınca, HTC Desire 10 Pro'ya bakayım dedm. Hakkında şöyle bir yazı var: gadgets.ndtv.com

Kullanan var mı, HTC tecrübesi olan arkadaşlar neler söyleyebilir? Fiyatı fena görünmüyor.
(1) 

Getlix Adlı Hizmeti

sevgikusunkanadinda #1245209 
Kullananınız var mıdır? Hem farklı ülkelerdeki netflix içeriğine ulaşmamızı sağlıyormuş, hem de VPN özelliği varmış. Ne kadar güvenilirdir acaba?

Ve son soru: Netflix satın alma işini Türkiye'den yapıp sonra bunu kullanırsak çalışır mı? Yoksa bunun VPN'ini açıp işlemleri öyle mi yapacağız?
(2) 

Show me them specs

sevgikusunkanadinda #1244206 
Bozuk bir cümle mi? Bir filmde gördüm, me ile them'in yan yana geldiği herhangi bir kural hatırlayamadım.
(5) 

Türk Kahvesini Mokapotta

sevgikusunkanadinda #1244187 
Demlesek nasıl bir sonuç alırız? Deneyen var mıdır?

Hediye olarak aldım kahveyi fakat burada cezve yok, hediye verdiğim her paket kahvenin yanında da cezve vermem zor pek tabii :)
(4) 

Zerdeçal Kanser İlişkisi

sevgikusunkanadinda #1243290 
Bu baharatın kanser hastaları dahil pek çok kişi için önerildiğini biliyorum. Fakat sözlükte bir ara çeşitli kanser türlerini tetikleyebileceği, bu yüzden dikkatli kullanılması gerektiğine dair bir yazı okumuştum. Yazan arkadaş 1-2 araştırma yazısı da sunmuştu sanırım fakat şimdi bulamadım.

Bu baharatın olayı da vitaminler gibi mi? Çok kullanılırsa toksik etki yapıyor denilebilir mi? Ve bu limiti neye göre ayarlıyoruz?
(3) 

Skolyoz Başlangıcı - Tavsiyeler

sevgikusunkanadinda #1243059 
Bir hafta önce doktor kontrolüne gittim. Skolyoz başlangıcı tespit edildi. Omurgada çok ciddi bir sorun yok ama açıklık belde daha belirginmiş.

Başlangıçta epey moralimi bozmuştu bu durum ancak kiminle konuştuysam toplumun büyük yüzdesinde bu seviyede skolyoz olduğunu söylediler. Özellikle ağır çanta taşıma sebepli genç nüfus epey muzdaripmiş bu durumdan.

Ciddi bir bel ağrım yok. Yurtdışındayım ve bir süre burada kalacağım, kaldığım yurttaki yatak ve yastık ise berbat. Ortopedik yastık alabilirim ancak yatağı yenileyemem maalesef.

Şu ana kadar öğrendiğim kadarıyla barfiks çekmek, sırt üstü yüzmek ve pilates yapmak epey fayda sağlıyormuş iyileşme için. Ne kadar geçerlidir, yaşayıp tecrübe eden var mı? Ve bu noktada tavsiyeleriniz neler olur?
(1) 

Amazon Ürün İadesinde

sevgikusunkanadinda #1242741 
Nelere dikkat etmem gerekiyor? Bir kutu içine iki ürünü koydum, içeriye barkodu da attım. Üstüne de çıkart ve yapıştır dedikleri şeyleri basacağım kargo sırasında.

Bunu alıcı ödemeli mi göndermeliyim yoksa parasını ödüyor muyuz? Ölücülükten değil de ödüyorlarsa boşa masraf etmeyelim :)
(5) 

Ankara'da Bambu Çorap Tarzı

sevgikusunkanadinda #1242065 
Ürünleri alabileceğimiz, abartılı fiyatlar çekmeyen bir yer biliyor musunuz? Önceden Kızılay'da bir yere giderdim böyle şeyler için ama tadı kaçmış oranın. Erkek reyonu olmalı elbette.
(1) 

TEB Sade Kart

sevgikusunkanadinda #1241960 
Kullanan var mıdır? Kredi çektiğimde vermişlerdi, açtırmadım, aylardır duruyor. Yurtdışında, acil durumlarda kullanabileceğim bir adet karta ihtiyacım var, bunun kullanımı ve imkanları genişse aktifleştirmeyi düşünebilirim.

Avantajlarını ve dezavantajlarını paylaşabilirseniz sevinirim.
(2) 

Ankara Akü Takviye Kablosu

sevgikusunkanadinda #1241129 
Alabileceğim bir yer biliyor musunuz? Hepsiburada tarzı bir yerden sipariş edebilirdim ama yarın hemen kullanmam lazım, onu bekleyemem. Ödünç almak da istemiyorum, aldım verdim meseleleri çok zor oluyor. Bir tane alıvereyim uygunundan, kenarda dursun.

Çankaya-Kızılay civarlarında nerde bulurum bunu?
(4) 

Çekilmiş Kahvenin Tazeliği

sevgikusunkanadinda #1239898 
Kaç gün sürer? Farklı çeşitlerinden birkaç tane alıp, paket yaptırmayı düşünüyorum. Duruma göre miktarı azaltıp, artıracağım.
(4) 

Atem Tutem Men Seni

sevgikusunkanadinda #1239639 
Karşımda ders çalışan bir eleman var. Ben bilgisayardan iş yaparken abartmıyorum, 40 dakikadır elindeki kalemi atıp atıp tutuyor. Arada bir dinlenip telefonuna bakıyor. Sonrasında hoppala yine devam.

Aşırı derecede takıldım kaldım. Kalemini alıp fırlatmak veya kırmak yönünde ciddi isteklerim var ancak seküler ve batılı bir ecdadın temsilcisi olarak elbette ki yapmayacağım.

İşin ilginci, bana hitaben yapılmadığını gayet de bildiğim bir şey, kendince takılıyor işte orda. Belki bir tür konsantre olma yöntemi onun da. Beni niye bu kadar dellendirdi anlamadım. Evet soru son cümlede.
(4) 

Kapağı açılmış baileys

sevgikusunkanadinda #1239288 
Ne kadar zaman dışarıda durabilir? Bozulması mümkün mü?
(6) 

800 Kelimelik Çevrimdışı Dil Kartı Oluşturmak

sevgikusunkanadinda #1238700 
Bu aralar İtalyanca öğrenmeye çalışıyorum. Kursun yanında Duolingo alıştırmalarına da devam ediyorum.

Duolingo panelinde şu ana kadar bağlaçlar vs. de dahil olmak üzere toplamda 800-900 civarı kelime öğrendiğim yazmakta.

Aradığım şey şu: bu 800-900 kelime sıralı şekilde burada duruyor. Bunların hepsini İtalyanca-Türkçe veya İtalyanca-İngilizce şeklinde dil kartı haline getirmek, çoğunlukla akıllı telefon üzerinden çevrimdışı olarak da ulaşarak ara sıra kendimi test etmek, kelimeleri canlı tutmak.

Bunu en kısa ve en verimli yoldan nasıl yapabilirim? Memrise geldi aklıma ama 800 kelimeyi tek tek girmek kolay olmayacak.
(3) 

Flixbus Bilet İadesi?

sevgikusunkanadinda #1238670 
Yarın için başka bir şehire gidiş dönüş bileti almak istiyorum, ucuz olan saatlerde git gel yapmak için. Fakat iptal olma ihtimali var ve fiyatlar uygun bile olsa bilet yansın istemiyorum.

Flixbus'un bileti açığa alma politikası tam olarak nasıldır, tecrübe eden var mı? Açığa alıp sonrasında sadece aynı şehir için mi kullanabiliyoruz, kredi olarak hesabımıza mı tanımlanıyor yoksa farklı bir metod mu izleniyor?

Bir de indirim kodu paylaşan olsa ne şahane olur.
(2) 

Sulu Yemeğe Başlangıç

sevgikusunkanadinda #1236812 
Şu anda mutfağı ve kısıtlı imkanları olan bir yurtta kalıyorum. Sürekli makarna-kızarmış et-salata kombinasyonundan gına geldi ama önceden sulu yemek yapmışlığım da yok.

Böyle en basitinden, en zahmetsiz olanından başlayarak ne yapabilirim? Konservede bir şeyler var ama kendim halletmek istiyorum, yaş oldu 26, öğrenmek lazım :)
(4) 

Netflix Başka Ülke İçeriğine Ulaşma

sevgikusunkanadinda #1235477 
Şu anda İtalya'dayım. Yakın zaman içerisinde bir Netflix paketi almayı düşünüyorum.

TR'ye gidince de aynı içerikler üzerinden kullanıma devam mı ederim, yoksa beni doğrudan Türkiye'de yayınlananlara mı yönlendirir? VPN kullanırsam ve hiç TR lokasyonlu giriş yapmazlarsam duruma uyanırlar mı? Ödeme için de belki PayPal kullanabilirim diye düşündüm.
(5) 

Yurtdışından Alkol Getirme İşleri

sevgikusunkanadinda #1232995 
Malum, yurtdışında içki vergisi çok daha az. TR'de 120-130 tl'ye alınabilen içki Avrupa'da 40-45 lira civarında.

Bunun tam sınırı nedir? Duty free'de pasaporta limit koyuyorlar, soft içkilerin ve sert içkilerin limiti de var, onları biliyorum. Dolayısıyla oradan alacaklarım sınırlı Fakat yurtdışından TR'ye geliş, ardından aktarmalı uçuş vs. derken bavul kontrolleri nerede oluyor? Nasıl bir sorun çıkabilir?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Uluslararası Af Örgütü

sevgikusunkanadinda #1232979 
Hakkında ne düşünüyorsunuz? Çalışmalarını faydalı buluyor musunuz? Bu kurumun adını duymanız sizde nasıl bir fikriyat bırakıyor? Hem Türkiye özelinde, hem de dünya genelinde soruyorum elbette.
(2) 

Connectify Hotspot Muadili Program

sevgikusunkanadinda #1232855 
Kaldığım yurtta internet bağlantısı çok iyi değil. Bilgisayar wi-fi ağını görüyor ancak telefona tanıtmak, üst üste şifre girmek vs. çok uğraştırıcı.

Connectify Hotspot tarzı bir program yükleyip, ikisini birden çözmek istiyorum. Problem çıkartmayan, ücretsiz (veya makul ücretli) bildiğiniz program var mı? Connectify Hotspot denemiştim ama bağlantı işi hep sıkıntılı olmuştu, kaldırdım.
(5) 

Amazon.com Eşek Yüküyle Kargo Parası

sevgikusunkanadinda #1232479 
Telefon, aksesuar tarzı birkaç ihtiyacım vardı, onları amazon.com üzerinden ekledim. İtalya'ya gelecek ve free shipping olanlardan seçtim özellikle.

Son kısma geldim ve gördüm ki kargo parası 126 dolar tutuyor! Neden bu şekilde oldu, amazon.it'den istemediğim için mi? Maalesef dilini anlamıyorum ve translate ile de sağlıklı sonuç alınamıyor.

Bir alternatif üretebilir miyiz, doğrudan .com'dan seçerek. İstediğim telefon, garantisi vs. de istediğim şekilde sadece burada görünüyor, en uygun fiyatlı yer de burası. O yüzden .it macerasına ayrıca girmek istemedim.
(1) 

Hamburger Eti Nasıl Pişmeli?

sevgikusunkanadinda #1232159 
Donmuş halde değil de direk buzdolabındaki et. Mühürlemek gerekir mi, zeytinyağı veya tereyağı konmalı mı, her yüz kaç dk pişmeli, ateşi köklemeli mi? Önerilerinizi beklerim.
(4) 

Termos/Dökülme Mevzusu

sevgikusunkanadinda #1232085 
Amazon'dan termos siparişi vermek istiyorum. Arada kaldım biraz: www.amazon.com

www.amazon.com

Bu iki modeli kullanan var mı? Daha önce dökülme problemi yaşadınız mı, nasıllardır?
(2) 

İngilizce Ders Takibi/Makale Okuma

sevgikusunkanadinda #1231828 
Yıllardır yapmıyordum, ama öncesinde de bu konularda ciddi anlamda başarılı değildim. Şimdi Erasmus dolayısıyla zorunlu hale geldi.

Dizi film takibini rahat yapabiliyor, günlük konuşmalarımı, derdimi sıkıntımı -en azından yazılı şekilde- anlaşılır biçimde aktarabiliyorum. Konuşma olayına hiç girmeyeceğim, o apayrı bir alan ancak ders dinleme, anlama ve makale okuma kısımlarını çok kestirmeden, gerekirse acı çeke çeke halletmem gerekiyor.

Siz nasıl alıştınız? Neler yaptınız da derste, okuduğunuz makalede anahtar noktaları, mutlaka yakalanması gereken yerleri tespit edebilir hale geldiniz? Paylaşınız, faydalanalım. Yoksa bu gidişle buradakiler 1 kere okurken ben 5 kere okuyacağım, derste ses kaydı alıp onun üzerinden geçeceğim ve yine de hiçbir şekilde onlar kadar anlamış, özümsemiş olamayacağım.
(7) 

6 Yaşındaki Çocuğa İngilizce Eğitimi

sevgikusunkanadinda #1230224 
Kuzenimin 6 yaşında, okula yeni başlamış bir çocuğu var. 2 yıldır ciddi bir Lego yapma hevesi içerisinde. Öyle ki, yepyeni parçalarla dolu bir paketi veriyorsunuz, bir saat sonra "kola makinesi yaptım, para şurdan atılıyor, bak burdan da kola çıkıyor" diye bize gösterdiği şeyler kuruyor.

Bu kadar kafası açık, öğrenmeye hevesli bir çocukken şimdiden yabancı dile alışması bence önemli. Aile üstüne düşülmezse, söylenmezse yapmaz gibi, nasılsa okulda öğrenir havasındalar. Hangi metodlar çocuk için en faydalısı olur? Ve hangi metodları kullanmalı ki hata edip de çocuğu dilden vs. soğutmayalım?
(3) 

Eduroam veya Üniversite Yurdu İnterneti

sevgikusunkanadinda #1229806 
Eduroam'a da, üniversitenin yurdundaki internete de aynı kullanıcı adı ve şifreyle girebiliyorum. dizipub tarzı bir yerden video izlesem, bir şeyler indirsem vs. bunun bir cezası oluyor mu? Fark eder mi bilemedim ama konum İtalya. Almanya bu işlerde çok sıkı demişlerdi, merak ettim o yüzden. Sözlükte birkaç film başlığına denk geldim, film seyredesim var.
(1) 

Sony Xperia XZ/Unlocked Meselesi

sevgikusunkanadinda #1229465 
Telefonum iyiden iyiye kendini salmak üzere. Yurtdışında telefonsuz kalmak epey sıkıntılı olacağı için Amazon'dan bir tane Sony Xperia XZ sipariş etmeyi düşünüyorum. İtalya'ya kargolanmasını isteyeceğim, sanırım vergi ve kargo meselesinde de rahatlamış olacağım.

Ürün bu: www.amazon.com

Açıklamaları okudum ancak Türkiye'de çalışıp çalışmayacağı konusunda kararsız kaldım. Pasaport kaydını yaptırırsam herhangi bir sorun çıkar mı? Ürün bozulursa Amazon'a kargolama+para iadesi alma süreçleri nasıl işliyor, başınıza geldi mi?
(2) 

Yerinde Dil Öğrenmek/Parli Inglese?

sevgikusunkanadinda #1228571 
Şu anda Erasmus için İtalya'dayım, eğer bir sorun çıkmazsa yaklaşık 10 ayı burada geçireceğim. Aksi takdirde şubat-mart sırası geri dönüş.

Kaldığım süreyi olabildiğince verimli kullanmak istiyorum çünkü hibe yatsa da, pek çok masraf benim cebimden çıkıyor. Fakat İtalyanca pek zor işmiş arkadaş! Günlerdir sokakta "parli inglese?" diye sorarak ve İngilizce bilenlerle çat pat konuşarak yaşıyorum.

Türkiye'de 1-2 ay kursa gittim, duolingo üzerinden çalıştım. Oradaki alıştırmaları yapabiliyor, yazılanları az çok anlayabiliyor olsam da mesele sokağa gelince apışıp kalıyorum.

Nasıl hızlandırırız bu süreci, yerinde bilen, yaşayan, bana da öğretmek isteyen var mıdır? Dönene kadar en azından Intermediate civarlarına gelebilsem ne güzel olur.
(1) 

Alerji Testi Hakkında

sevgikusunkanadinda #1215598 
Burun içi konkalarının büyümesi sebebiyle radyofrekans tedavisi göreceğim. Bu konkaların büyümesinin bir sebebinin de alerji olduğu söyleniyor.

Hastanelerde yapılan alerji testlerinin geçerliliği nedir, faydası oluyor mu? Sanırım SSK, Bağ-Kur bunları karşılamıyor.

Son olarak: "yaptır" diyenler; Ankara'da nereyi önerirsiniz?

mobil görünümden çık