(7) 

Çiçekçi kıza yardım

jacque #788371 
15 yaşında orta 2'ye giden, geceleri sokakta çiçek satan bi kız var. Ben buna numaramı verdim bi şeye ihtiyacın olursa ara diye. Bugün aradı kandilimi kutladı. Ben bu kız için bi şeyler yapmak istiyorum ama ne ve nasıl?
(4) 

Serdar Ortaç Taşıma Su/Taşimasu

jacque #784023 
Dün TRT'nin 30 dakika programında klibine denk geldim bu şaheserin. Ama koskoca internette klip yok. Nasıl bulabilirim?
(8) 

Sivilce Kurutma

jacque #781177 
Sivilcelerin 1-2 güne geçmesi veya en azından şişliğinin, kırmızılığının azalması için ne yapılabilir?
(1) 

Müzik Öneren Renkli Site?

jacque #777558 
Hani bi müzik keşfetme sitesi vardı. Bi şarkıya tıklayınca yanında ona benzer şarkılar çıkıyordu baloncuk gibi. Renkli renkliydi. Neydi o site hatırlayan var mı?
(5) 

Fotoğraftaki ayakkabının marka ve modeli

jacque #775797 
nedir?
(1) 

Sürekli Dışarı Çıkmak İsteyen Kedi

jacque #770105 
Kedim uyumadığı zamanlar apartmanın koridoruna veya balkona çıkmak için sürekli miyavlıyor. Özellikle sabaha karşı uyutmuyor. Geçen hafta kısırlaştırma ameliyatı oldu. Dışarı çıkma isteği azalır diye umuyordum ama geçmedi.
Hem mutlu olsun hem de sussun diye balkona çıkarıyordum ama hiç çıkarmayıp, unutturmam mı gerek miyavlamayı kesmesi için? Nasıl bir yol izlemeliyim?
(2) 

Ürünün son kullanma tarihi mi geçmiş?

jacque #765230 
Burada exp. 09 2013 yazıyor değil mi ben yanlış görmüyorum? Bu son kullanma tarihi Eylül 2013'te bitmiş mi demek oluyor? Bugün çok güvendiğim bir eczaneden aldım da emin olamadım.
(13) 

Suçluluk duyuyorum

jacque #765088 
Kedimi yarın kısırlaştırıyorum kendimi çok zalim ve suçlu hissediyorum buna ne hakkımız var diyorum sürekli ama ya sokağa bırakmaktan ya da kısırlaştırmaktan başka çarem yok. Beni rahatlatacak bişeyler söyler misiniz yoksa yanlış mı yapıyorum?

Filiki Eterya ve Etniki Eterya

jacque #760714 
Aynı şey midir?
(5) 

Twitter'da Engelleme

jacque #759650 
Birini engelleyince o kişi engellendiğini anlıyor mu? Annemin bir arkadaşı ekledi ama ayıp olur diye engelleyemiyorum kasıldım kaldım :D
(3) 

Sınıf Başına Seçmen Sayısı

jacque #752297 
Seçimde okullarda sınıf başına düşen seçmen sayısı tahminen kaç olur?
(1) 

blackberryden twitter

jacque #749188 
blackberry'den hiç bir şekilde twitter'a giremiyorum. koca ülkede tek blackberry kullanan ben miyim siz ne yapıyorsunuz bi söyleyin allah aşkına ya
(6) 

En hızlı Schengen veren ülke?

jacque #747825 
İstanbul'dan Roma aktarmalı olarak Paris'e gitmek istiyorum 5 günlüğüne. En hızlı ve kolay Schengen vizesini hangi konsolosluktan alabilirim? Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, öğrenciyim. Kaç gün sürer bu vizeyi almak? 5 Nisan gibi gidebilir miyim mesela?
(5) 

Kürt Sorunu Üzerine

jacque #744777 
1- Güneydoğu'yu hala Türkiye'nin bir parçası olarak görüyor musunuz?
*Cevabınız evet ise; BDP'nin yüzde 50'den fazla oy aldığı, sözde Kürdistan bayraklı sokaklarında PKK'nın kimlik kontrolü yaptığı illerdeki durumu nasıl açıklıyorsunuz?
*Cevabınız hayır ise; bu durumu kabullendiniz mi yoksa bir şeylerin yapılması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

2- Bölgede referandum yapılsa ve sonucunda çoğunluğun özerk veya bağımsız Kürdistan istediği ortaya çıksa ayrılma kararına olumlu yaklaşır mısınız?

3- Bölgenin sosyo-ekonomik durumunun gelişmesi halinde özerklik/bağımsızlık talebinin ortadan kalkacağını düşünüyor musunuz? Yoksa bu ekonomiden bağımsız bir özgürleşme isteği midir?
(5) 

Seçmen Kağıtları

jacque #744317 
Seçmen kağıtları bu yıl evlere gelmeyecek mi? Gidip muhtarlıktan mı almak gerekiyor?
(1) 

Harçsız Pasaportta Belirsizlik

jacque #742595 
Okuldan harçsız pasaport için belge aldım. Yurt dışına gidiş ve geliş tarihlerini yazmamı istiyorlar. Gidiş nisanın 2. haftası, dönüş de nisanın 3. haftası olacak ama tam günler henüz net değil. Tahmini bir tarih yazsam sorun olur mu? Tam belirttiğim tarihte mi gidip, gelmem gerekiyor?
(3) 

Kedım kopek gıbı soluyor

jacque #742009 
Kedım sureklı kapı ve pencerelerın onunde mıyavlayıp, dısarı cıkmak ıstedıgı ıcın ona uzun bı tasma aldım. Az once bahceye cıkardım. Bı sure korktu saklanmaya calıstı ama alısır dıye bıraz daha tuttum, dolandı falan. Eve cıkardıgımda kopek gıbı nefes alıp vermeye basladı dılı dısarda 5 dakıkadır bu halde. Daha once de cıkmıstı ama bu sefer daha genıs bı bahcedeydık. Korktugu ıcın mı boyle nefes alıp verıyor? Pek hoslanmadı sanırım bu gezıntıden..
(4) 

Evrakta sahtecilik yapsam nolur?

jacque #741399 
Turistik amaçlı yurt dışı gezilerinde harçsız pasaport imkanından yararlanamıyormuşuz. Ben okula yalan söylesem, sahte belge falan ayarlasam dil okulundan davet gelmiş gibi başıma bi iş açılır mı, doğru olup olmadığını kontrol ederler mi?
(4) 

Arada Roma'yı gezmek

jacque #741310 
Arkadasımla Fransa'ya gıtmeyı planlıyoruz. Ben bordo pasaportluyum schengen vızesıne basvurcam arkadasım da zaten yesıl pasaport sahıbı. Fransa'ya gıderken 12 saat aralı Roma aktarması var. Bız bu sure ıcınde havalımanından cıkıp Roma'yı gezebılır mıyız?
(3) 

Ankara Halk Tiyatrosu'na Nasıl Gidilir?

jacque #739055 
Menekşe 1 sokaktaki Ankara Halk Tiyatrosu Kültür Merkezi'ne nasıl gidebilirim? Güvenpark'tan gitmeyi düşünüyorum ama herhangi bir Kızılay metro çıkışından da tarif verebilirsiniz.
(3) 

Application yapma

jacque #736124 
Arkadaşımla aklımızda bi fikir var ve bunun için bir web sitesi ve telefon için de bir uygulama yapmak istiyoruz. Ama nasıl yapılacağına dair hiç bir bilgimiz yok. App yapmak için illa kodlama falan mı bilmek gerekiyor?
(4) 

Gıda İntolerans Diyeti

jacque #734724 
Yaptırdığım intolerans testi sonucu 3 ay kadar buğday, çavdar ve yumurta yememem gerektiği söylendi. Kahvaltıda süt ve mısır gevreği yemeyi düşünmüştüm ama sütü de hafta 1 defa tüketebilirmişim. Ayrıca domates ve biber de haftada en fazla 1 defa. Kahvaltıda ne yiyebilirim? Bir yemeklere salça da mı koyamıcam? Domatessiz, bibersiz yemek mi olur..
(5) 

Kedim beni nefretle ısırıyor

jacque #734607 
7 aylık erkek kedim durup dururken elime koluma atlıyor ve acıtacak kadar ısırıyor. Önceden de ısırmalı oyun oynardı ama bu farklı gibi sanki. Kızgınlık dönemi belirtisi olabilir mi?
(5) 

Troll Hesap Kapattırma

jacque #733848 
Facebook'ta sahte bir hesapta benim numaram kullanılıyor. Hesabı kapattırmak için defalarca şikayet etmeme rağmen bir sonuç alamadım. Hangi adrese mail atmam gerekiyor bunun için?
(4) 

Facebook beni adamdan saymıyor

jacque #733716 
İlk kez facebook hesabı açmaya niyetlendim ama kayıt olurken adımı soyadımı girdiğimde "Facebook'ta herkesin gerçek adını kullanmasını şart koşuyoruz. Bir diğer ad eklemek istersen, bunu adını değiştirdikten sonra yapabilirsin." uyarısı alıyorum. Başka bi soyadı sallayınca üyeliğim kabul edildi ama soyadımı hala değiştiremiyorum. Ne yapmak gerek?
(2) 

Devlet Hastanelerinde Burunla İlgilenen Bölüm?

jacque #733604 
Burun kemiğimdeki bir sorunu doktora göstermek istiyorum. Devlet hastanelerinde hangi bölüm bununla ilgilenir? Ameliyat falan olmayacak sadece muayene amaçlı.
(3) 

2 Laptop 1 Wifi

jacque #732870 
Aynı evde iki laptop ortak internet kullanıyoruz. Öbür bilgisayar eski ve sorunlu. Ne zaman o bilgisayar açılsa internet kesiliyor. Bi kaç kez denedik eminiz. Böyle bişey nasıl ve neden olur ki?
(2) 

Antik'te her seferinde yeniden giriş sorunu

jacque #732837 
Yer imlerine eklediğim antik.eksisozluk.com adresine tıkladığımda kullanıcı adımla yeniden giriş yapmamı istiyor. Her seferinde unutma bunları diyorum ama unutuyor! Önceden böyle olmuyordu. Ne yapmak gerek düzelmesi için?
(11) 

İşçi Partisi ne ayak?

jacque #731717 
Bu parti Türklüğe vurgu yaparak sürekli Kürt açılımına, BDP'ye, Apo'ya giydiriyor ama bir yandan da Doğu Perinçek'in 1989 ve 1991 yıllarında Apo'yla çekilmiş samimi görüntüleri var. İşçi Partisi'nin resmi web sitesinde konuyla ilgili şöyle bir bölüm yer alıyor: "Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra verdiği ifadede görüşmeyi şöyle özetledi: Perinçek, bize ABD’nin ve Avrupa’nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK’yi dağıtın, Türkiye’nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu"
Tamam hadi diyelim Perinçek iyi niyetliydi, PKK'yı desteklemiyordu vs. Ama bu görüşmelerin yapıldığı tarihte PKK çoktan kanlı saldırılara başlamış ve 200'e yakın insanı öldürmüştü. Buna rağmen Perinçek Apo ile el ele kol kola dolaşmakta beis görmüyordu.
İşçi Partisi, genel başkanlarının bu tutumuna rağmen neden milliyetçi söylemlerde bulunuyor ve bu durum şuan İşçi Partisi'ni destekleyen kemalist kesimce nasıl kabul görüyor?
(4) 

CV Hazırlamada Yandalın Yeri

jacque #730705 
CV hazırlarken devam eden yandal programı eğitim bilgilerinin olduğu kısma mı yoksa sertifikaların olduğu kısma mı yazılmalı? Bir de anadala 2010'da, yandala 2014'te başladıysak ve her ikisi de hala devam ediyorsa önce hangisi yazılmalı? Örnek yazımını da gösterirseniz çok iyi olur.
(1) 

Yurtdışında 1 ay ama nasıl?

jacque #730441 
Gazetecilik öğrencisi yurtdışında nerede, nasıl staj yapabilir? Aslında amaç yurtdışında en az 1 ay geçirmek. 1 aylık interrailin çok yoracağını düşünerek staj programlarına yöneldim. Ancak Erasmus stajı çok karışık geldi ve gazetecilik bölümü öğrencisinin üniversitede staj yapmasını anlamsız buluyorum. AIESEC benzeri programlarda genellikle pazarlama, halkla ilişkiler benzeri bölümlere yönelik. WAT ve dil okulu da istemiyorum. Önerebileceğiniz programlar var mı?
(1) 

Facebook'ta sahte hesap ve numara bağlantısı?

jacque #729713 
Arkadaşım 3 yıl önce facebookta dalgasına fake hesap açmıştı, açıldığını unutmuştuk bile. Sanırım kaydolurken benim cep numaramı vermiş. Çünkü anlamadığım bir şekilde numaramın kayıtlı olduğu Iphone 5S'lerin rehberinde bu hesap benim facebook hesabım olarak görünüyor ve hesaba ait olan saçma bir fotoğraf çıkıyor. Sorun şu ki bu hesabı alırken kullandığı mail hesabını hatırlamıyor, dolayısıyla kapatamıyoruz. Ne yapmam gerekiyor? Yarın öbür gün ciddi bi iş için birine numaramı verdiğimde o hesabı nasıl açıklarım bilemiyorum :)
(3) 

Kışlık Kıyafet Yardımı

jacque #729691 
Elimde 2 kutu kışlık kıyafet, atkı vs. var. Bunları nereye, nasıl gönderebilirim?
(3) 

Kadıkoy'de ucuz bıra

jacque #729001 
Kadıkoy'de en ucuz bıra nerelerde ıcılır?
(5) 

Facebookta arkadaslık ıstegı gerı alma!

jacque #728306 
Facebookta telefondan bırının profılıne bakarken arkadaslık ıstegı yolladım yanlıslıkla sonra da hemen gerı al secenegıne bastım ama gıtmıs mıdır ıstek? Nolur gıtmemıstır deyın..
(2) 

Cıcek Pasajı Mekanları

jacque #727254 
Cıcek pasajındakı mekanlarda 35'lık rakının veya bı kadeh rakının fıyatı nedır? Onerebılecegınız uygun fıyatlı en ıyı mekan hangısıdır?
(2) 

Emek'ten Oran'a

jacque #726426 
Ankara Emek mahallesinden Oran'daki TRT Binası'na neyle gidebilirim?
(2) 

Kokteyl ve Blue Curacao

jacque #722629 
Kokteyl hazırlarken nar ve portakal likörü yerine bunların meyve sularını kullansak ne olur? Bir de Blue Curacao likörünü Ankara'da nerede bulabilirim?
Bunlardan başka masrafsız, kolay hazırlanabilecek kokteyl öneriniz var mı?
(4) 

Gemiyle Trabzon'a gitmek mümkün mü?

jacque #721839 
Türkiye'de gemiler, turlar dışında, otobüs gibi seyahat amaçlı kullanılmıyor mu? Trabzon'a veya Rize'ye deniz yoluyla gidemez miyim?
(6) 

Saç dökülmesi ve çinko

jacque #719406 
Saç dökülmesi sorunu için çinko tabletler öneriliyor ama bu çinkonun aynı zamanda testosteronu arttırdığı da söyleniyor, doğru mu? Bir de bu çinko tablet saçları kalınlaştırırken, vücuttaki kılları da kalınlaştırır mı?
Cinsiyet: Kadın
(4) 

Duyuru'da arama sorunu

jacque #719370 
Duyuru'da bir şey aramayı ben mi beceremiyorum yoksa düzgün çalışmıyor mu? Şimdiye kadar aramaya çalıştığım hiçbir şeyi bulamadım.
Mesela, saç ile ilgili duyuruları bulmak için arama kutusuna saç yazıp yeniden eskiye'yi işaretliyorum. İlk çıkan 3 sonuç: "ing pegasus plus - sanal kart", "en yakın arkadaş kazığı mı?", "naber gençlik?".
Börek yazınca çıkan ilk 3 sonuç: "Mutluluk hissi veren filmler", "Mustafa sarigul cemaat iliskisi", "nezaketsiz kizarkadas".
Neden böyle oluyor?
(4) 

Damardan hap içmek

jacque #715607 
Hap biçimindeki değişik ilaçları ezip, azcık suyla karıştırarak şırıngayla damardan versek ağzımızdan köpükler çıkararak ölür müyüz, ne olur?
(3) 

Kedime dair 2 soru daha

jacque #715605 
1- Hafta içi gündüzleri ev boş oluyor ve kedim yalnız kalıyor. Yavruyken evde yalnız kalmaya alışmıştı ama sonra 3 ay kadar evde sürekli birisi vardı. Şimdi ev tekrar boş olunca anırır gibi miyavlamaya başladı. Bunu nasıl engelleyebilirim?
2- Bir sefer çıksın dolansın diye apartmanın koridoruna çıkarmıştım. Şimdi sürekli dışarı çıkmak için miyavlıyor ve dış kapının koluna atlıyor. Ben de tasma aldım bahçeye çıkarayım diye ama ya bu sefer de sürekli bahçeye çıkmak için miyavlarsa? Yoksa günde 10 dakika çıkarsam yeterli olur mu?
(4) 

Kedime dair 3 soru

jacque #714545 
6 aylık, erkek kedi.

1- Koşarken çok çabuk yoruluyor. Köpek gibi dili dışarıda nefes almaya başlıyor. İlk defa rastladım kedilerde buna. Normal midir?
2- Bunu nasıl sorsam bilemedim.. Elini kolunu yalarken bile çükü dışarı çıkıyor ama kendisi hiç farkında değil. Eskiden olmazdı bu. İlk kez erkek kedi bakıyorum o yüzden normal mi yoksa kızgınlık dönemine mi girecek anlamadım.
3- Kısırlaştırmayı tavsiye eder misiniz? Kısırlaştırdıktan sonra obezite, asabilik, tembellik gibi sorunlar oluyormuş. Bana sanki kötü bir şeymiş gibi geliyor ama gerekli sanırım. Ne zaman kısırlaştırmak gerekir?
(2) 

WAT, Dil okulu ve Interfly'a alternatif

jacque #713338 
WAT ve dil okuluna ben gitmek istemiyorum. Interfly ve Interrail'e de arkadaşım gitmek istemiyor. Üniversite öğrenciyiz ve mümkünse en az 1 aylık olsun istiyoruz. Bu saydıklarımdan başka bir seçenek var mı?
(3) 

Ankara'da uçan balon

jacque #711463 
Ankara'da şu uçup giden balon satan amcaları nerede bulabilirim?
(3) 

Ankara'da sokakta yılbaşı

jacque #709056 
1-2 arkadaş bu yılbaşını sokakta geçirmek istiyoruz. Ama Ankara'da hava gece -2 ile -8 derece arasında bu aralar. Eskiden Kuğulu'da yılbaşı gecesi insanlar toplanıp içerlermiş, sokak çalgıcıları gelirmiş. Bu senede öyle olur mu yoksa soğuktan dolayı bomboş mu olur sokaklar?

Bir de donmamak için ne yapmamızı, nasıl giyinmemizi önerirsiniz? Yılbaşını kutlıcaz derken buz tutan eşeklere dönmek de var işin ucunda. Konyak mı içsek napsak?
(2) 

Yıl sonunda bankanın para kesmesi

jacque #708125 
Yılbaşından önce bankaların hesaplardan bir miktar para kestiğini duydum. Bu kesintiden kaçınmak için hesaptaki paranın tümünün çekilip, sonradan tekrar yatırılması gibi bi yöntem varmış. Doğru mu bu?
(1) 

Kedimin sırtında yara

jacque #691597 
Kedimin ensesinin altında 2 cm boyunda çizgi şeklinde yara kabuğu gibi bir şey gördüm. Dokunulmasından rahatsız olmuyor, bastırdım falan acımıyor canı. Bu neden olmuş olabilir? 2 hafta önce hastalığı nedeniyle baya bi iğne vurulmuştu. Bununla alakalı olabilir mi?
(4) 

Elime diken battı

jacque #678982 
Parmağıma kaktüs dikeni girdi. Baya da derine gitti, çıkacağını sanmıyorum. Ölür müyüm? Nolcak bu diken şimdi?

mobil görünümden çık