(1) 

Bu TV nasıl? (LG 65NANO796)

jacque #1480776 
Daha önceki duyurumda 60 hz üzeri TV'lere bakmam tavsiye edilmişti fakat 65 inç üzerindeki yüksek hz'li TV'ler 12.000 TL'den başlıyor.

Bütçe maksimum 9.000 TL ve 65 inçten küçük olsun istemiyoruz. Sizce bu TV iyi midir? Kanallar arası geçişin yavaş olmaması ve PS5'te sorun yaşamamak istiyoruz özellikle.

www.vatanbilgisayar.com

Eğer olumsuz yorum gelmezse büyük ihtimal yarın gidip Vatan'dan alacağız. Her türlü tavsiyeye açığız.
(3) 

Güneş gözlüğü tavsiyesi - dar alın uzun çene

jacque #1480543 
Bu yüz tipine hangi tip güneş gözlüğü güzel olur acaba? İnternette biraz bakındım ama her site farklı model kullanmış. Haliyle her model önerilmiş. :)

Bunların denebileceği siteler oluyordu diye hatırlıyorum ama onu da bulamadım.
(5) 

Devlet kurumunda yazlık ayakkabı ve kıyafet

jacque #1480453 
Yazları elbise ve terlikle geçirdiğim için resmi kurumlarda ne giyilir hiçbir fikrim yok. Stiletto veya şık terlikleri ya da elbiseleri kaldırabilecek bir yer de değil.

Özellikle ayakkabı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek fotolu/linkli olursa süper olur.
(11) 

Nasıl sneakers alıcaz?

jacque #1480425 
Fiyatlar 1.000 liraya çıkmış. Instagram'da ithal/outlet sattıklarını iddia eden sayfalar var. Daha önce alışveriş yaptığınız, güvenilir bir yer var mı acaba?
(1) 

İş hayatında başarısız özellikleriniz

jacque #1479913 
Mülakatta böyle bir soruya IK’cı gözünden nasıl bir cevap vermek gerekir?
(5) 

Skype adresi paylaşma

jacque #1479825 
Yıllardır Skype kullanmıyordum ama bir mülakat için Skype adresimi istediler. Bir türlü bunu bulamıyorum. Profilime tıkladığımda Skype adım aşağıdaki gibi görünüyor (numaraları sallıyorum:)

live:.cid.bc4d2ca51ab68951

Bu çok kötü durmuyor mu yani sanki Skype adresim bu değil gibi? Bu kodu mu mail atacağım karşı tarafa?
(2) 

Televizyon karşılaştırma

jacque #1477518 
Aşağıdaki TV'lerin hepsi 75" 190 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED özelliklerine sahip. Fiyatları da birbirine yakın. Şu linkte karşılaştırma yaptım ama yine de seçim yapamadım:

www.epey.com

Benim için önemli olan:
- Spotify dinlenebilmesi
- PS5 oynanabilmesi
- Kanallar arası geçişin hızlı olması

Fiyatlar daha da artmadan çeyiz için almamız gerekiyor ama aylardır işin içinden çıkamadım. Bütçe maksimum bu kadar. Bana bi TV bulalım artık :(
(3) 

En iyi fotoğraf sanatçıları ve platformları

jacque #1477303 
Takip ettiğiniz veya tarzını beğendiğiniz dünyadan ve Türkiye'den en iyi fotoğraf sanatçıları kimlerdir?

Bir de fotoğrafla yeni ilgilenmeye başlayan birinin takip etmesini önerebileceğiniz kanallar, hesaplar vs. var mıdır? İşin teknik değil de sanatsal boyutuna ve bakış açısını geliştirmeye yönelik olursa süper olur.
(4) 

Anneme aldığım Biontech aşısını Sinovac'la değiştirebilir miyim?

jacque #1475662 
Koruması daha yüksek olduğu için Biontech'e randevu almıştım ama kendisi 56 yaşında ve alerjik bir bünyeye sahip.

Burada ve internette okuduğum yorumlarda Sinovac'ın yan etki konusunda daha güvenli olduğu söyleniyor.

1) Aşıyı değiştirmeli miyim yoksa çok da büyük bir etkisi olmaz mı?
2) Değiştirmek için sanırım öncelikle şu anki randevuyu iptal etmek gerekiyor. Randevu iptal ettiğimde ya hakkı kaybolursa ve bir daha randevu alamazsak?
(3) 

Covid-19 - Barkod vermediler

jacque #1473968 
E-nabız’da test sonucu bölümünde barkod ve TC kimlik soruyor. Bugün 17.30 gibi Ankara Gazi Hastanesi’nde test yaptırdım ama bana barkod falan vermediler? Telefonu da kimse açmıyor.
(3) 

Ankara grafik tasarım (Photoshop) kursu

jacque #1473952 
Bilge Adam harici önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Online da olur zaten şu an Bilge Adam da online yapıyor.

Not: YouTube'dan öğren demeyin lütfen...
(1) 

İkinci el karavan satışı

jacque #1473908 
Nasıl yapılır?
(2) 

Fotoğraftaki program nedir?

jacque #1473531 
(13) 

Diyetteyken kilo almam skandalı

jacque #1473095 
Beş haftadır bir diyetisyenle çalışıyorum. Günlük kalorim 1200 civarı; protein ve sebze ağırlıklı. Ayrıca haftada altı gün 45-90 dk arası P90X yapıyorum ki dünyanın en lanet programlarındandır.

66,4 ile başlayıp ilk bir ay sadece 1,4 kilo vermiştim. Bugün tartılırken 64'leri göreceğimden emindim kiii 100 gr alıp 65,1 olmuşum. Hiç diyet yapmayan birinin bile bu sporla ayda en az 2-3 kilo vermesi gerekirdi. Bu arada aynı diyetisyenle erkek arkadaşım bir ayda 108'den 100'e düştü.

Kaçamak yapıyorum evet ama mesela 2 hurma topu değil de 4 hurma topu yiyorum veya fazladan bir muz yiyorum gibi. 5 haftadır ağzıma pilav, makarna sokmadım; gofret, kek vs. yemedim. Diyet öncesi günlük kalori alımım 1700-1800 civarıydı.

Regl düzenim, kan değerlerim, hormonlarım normal. Yaş 29, boy 168 cm.

Nerede bir sorun olabilir?

Edit: Aslında ölçümde bel, basen ve göbekten 2 cm gitmiş görünüyor. Ama yine de insan bu kadar çabaya 2 kilo veremez mi ya? Madem öyle diyeti biraz gevşetip sporla sıkılaşmaya çalışayım?
(1) 

Ramazan'da nereye gidelim?

jacque #1472680 
Nişanlımla Nisan ayı içerisinde 2-3 geceliğine bi yerlere gitmek istiyoruz. Antalya tarafında denize girilir mi emin olamadım. Aslında aktiviteli bi şeyler olursa süper olur ama aklıma hiçbir yer gelmedi..
(1) 

Adobe PS ve Adobe PDF'in farklı hesaplarda olması

jacque #1472269 
İki programın da pro sürümü farklı mail adresleriyle alınmış. Birini kullanabilmek için diğerinden çıkış yapıp diğer mail adresiyle baştan giriş yapmam gerekiyor. İkisiyle aynı anda çalışmam gereken zamanlarda sürekli gir-çık yapıyorum.

Bunun çözmenin bir yolu var mı acaba?
(2) 

Eylül'de Kokteyl Düğün

jacque #1471716 
Önce Nisan diye düşündük sonra Eylül'e alalım dedik ama hala ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. En geç Ekim gibi nikahı yapacağız ama aileler altın gelebilsin diye ille de kokteyl tarzı bir şey olsun istiyor.

Şu an Ankara'da 100 kişiye 1 saat izin var. Eylül'de de durum böyle olursa dümdüz nikah yapıp geçeriz diyoruz ama böyle olmazsa da şimdiden yer ayırtıp ödeme yapmak gerek. Ödemeyi yaptıktan sonra kısıtlamalar kalkmazsa ne yapacağız?

Benzer durumda olanlar varsa planlarını merak ediyorum..
(1) 

Bu fotoğraflardaki filtre nedir?

jacque #1471039 
Fotoğraflara buradaki gibi soluk, yeşilimsi bir ton veren filtre biliyor musunuz? Herhangi bir uygulama veya Photoshop üzerinden ayarlama da yapabilirim eğer değerleri varsa.

i.pinimg.com
i.pinimg.com

(Fotolar ayrıca ekli)
(1) 

Bu ayakkabının modeli nedir? (New Balance)

jacque #1471038 
Resmini de yükledim.

hizliresim.com
(3) 

İçinde Spotify, Netflix ve YouTube bulunan smart TV'ler?

jacque #1468733 
Netflix ve YouTube çoğunda var ama Spotify hangilerinde var bulamadım.
(11) 

Leş gibi kokuyorum :(

jacque #1468145 
Evet bildiğiniz kokmaya başladım, çürüyorum sanırım.

29 yaşında kadınım. Bu yaşıma kadar sporda bile zar zor terlerdim ve hiç koktuğumu hatırlamıyorum. Ama son 2-3 ayda havalar soğuk olmasına rağmen kol altlarım terliyor. Özellikle ani bir stres yaşadıysam (bardak düşürmek gibi basit şeylerde bile) bir anda ter boşalıyor gibi oluyor.

Daha da kötüsü kol altlarım kokuyor. Hem de böyle baharatlı gibi. Duştan çıktıktan 2-3 dakika sonra kokmaya başlıyor, inanılmaz bi şey yani.

Duş jeli kullanmıyorum, sabun kullanıyorum. Kol altlarımı pudralamayı denedim. Roll-on, deodorant vs. tabii ki de denedim ama kokuyla birleşince daha da iğrenç oldu. İş yerinde günde 2-3 kez soyunup kol altımı yıkıyorum. En son dün dayanamadım DEZENFEKTAN sıktım..

Beslenme düzenimde herhangi bir değişiklik olmadı. Zaten baharatlı beslenmem; pastırma, sucuk vs. yemem.

Neden oluyor olabilir bu? Lütfen imdat montla oturuyorum her yerde :(
(9) 

25-26 Aralık’ta Roma

jacque #1463675 
Noel olduğunu biliyordum ama her yerin kapalı olacağını düşünmemiştim. 24 Aralık’ta Roma’ya ineceğiz, 26 Aralık’ta da Floransa’ya geçmeyi planladık.

Bileti iptal etmek için 1-2 saat hakkım kaldı. Gitmeyelim mi napalım bilemedim her yer kapalıysa ne yapacağız? :(
(2) 

Kedi evleri tehlikeli mi?

jacque #1462783 
Sitemizde 10 civarı kedi var. Genellikle hepsi aynı binanın önünde ama bir tanesi bizim binanın orada yalnız takılıyor. Onun için soğuğa dayanıklı bir kedi evi yapıyorum ama bu bölgede gezen köpek çeteleri de var. Arada bir geceleri bizim mahalleye uğruyorlar ve kedileri boğuyorlar. Sitedekiler sanırım bir şekilde saklanıyor.

Kedi evlerinin böyle durumlarda tehlikeli olabileceğini okumuştum. Aslında birinci kattayım, bi şey olsa duyarım ama gece geliyorlar genellikle.

Ne yapsam bilemedim belki de bizim siteye girmiyorlardır bu kadar kedi yaşadığına göre?
(6) 

Foxconn intiharları ve kapitalizmden kaçış imkanları

jacque #1458755 
Apple, Dell, HP, Motorola, Nintendo, Sony ve Nokia gibi şirketlere hizmet veren Çin'deki bu fabrikada yaşanan intiharlardan, intihar edilmesin diye gerilen ağlardan ve sözleşmelerden az önce haberim oldu. Çin'deki kötü çalışma koşullarını ve intihar oranlarını zaten biliyordum. Ama dört yıldır kullandığım iPhone 6s'i değiştirmek istediğim şu zamanda bu haberleri görmek kendimi bir çıkmazın içinde hissettirdi.

Zaten çok para kazanmıyorum, çok da harcamıyorum ki sanırım kazansam harcamayı severdim. Yine de bu çarka destek veriyor olmak beni son zamanlarda daha da huzursuz hissettirmeye başladı. Dijitale iş yapıyorum. Dolayısıyla kaliteli akıllı cihazlar olmadan çalışmam imkansız. Müşterilerle karşı karşıya olduğumdan giyimime de dikkat etmek durumundayım.

Merak ettiğim, böyle hassasiyetleri olan insanlar giyim, teknoloji vb. alışverişlerinde hangi markaları tercih ediyor? Ya da yapılması gereken arada bir gelen bu huzursuzluklara ket vurup devam mı etmek?
(1) 

BM Mülakatlarına Çalışma

jacque #1458064 
Birleşmiş Milletler’e bağlı uluslararası bir kurumun mülakatı için nasıl çalışmak gerekir? Ne tip sorular gelebilir? İngilizcem iyi ama iki yıldır birebir konuşmuyorum. Bir hafta gibi kısa bir sürede bunu geliştirmek için yapabileceğim bir şey var mıdır?
(8) 

Kenarda duran 2.000 tl ile ne yapmalı?

jacque #1452117 
Bu kadarcık paradan bir halt olmaz ben de biliyorum da öylece duracağına döviz veya altın olarak mı dursa?
(11) 

Kırılma noktası/dönüm noktası anlamına gelen bir terim

jacque #1449348 
Bu ve benzeri anlamlara gelen, farklı dillerde bildiğiniz bir ifade, terim vs. var mı? Marka ismi olacağı için okunuşu kolay, fonetiği güzel olursa çok daha iyi olur tabii.
(2) 

Yazıcı tavsiyesi

jacque #1448040 
- Maks. 500 TL olsun.
- Renkli çıktı alınabilsin.
- Tarama ve fotokopi özelliği olsun.
- Ayda 10 sayfa falan anca çıkartırım. Yani kullanılmadığında mürekkebi falan kurumasın.
- Kartuşu falan bittiğinde kolaylıkla bulunabilsin ve çok pahalı olmasın.
- Wifi'ye gerek var mı bilemedim? Zaten kolaylıkla laptoplar bağlanmıyor muydu bunlara?

Yıllardır yazıcı kullanmadığım için bir bilgim yok. Sanırım lazerli, kartuşlu vs. farklı şeyler. Bu özellikleri karşılayan bir yazıcı önerebilir misiniz?

Bunlar olur mu mesela?
www.trendyol.com

www.trendyol.com
(3) 

YouTube videolarını indirip kesmek

jacque #1447624 
Bazı YouTube videolarından beğendiğim sahneleri kesip bilgisayarımda depolamak istiyorum. Ticari amaçla vs. kullanmayacağım. En basit hangi programlarla yapabilirim bu işlemi?
(7) 

İş yeri laptopunun işlemcisini yaktım (Casper f300 core i5 7200u)

jacque #1447446 
Üç aydır çalıştığım bir yer var. Pandemi nedeniyle evde olduğumuz için laptopları yanımıza almıştık. Laptop evdeki televizyona HDMI kablosu ile bağlıyken elektrikle ilgili bir sıkıntı oldu ve birden hem TV hem de laptop yandı. Birbirlerine HDMI ile bağlı oldukları için elektrik TV'den geçip laptopun işlemcisini yakmış.

Bilgisayar: Casper f300 core i5 7200u
www.vatanbilgisayar.com

Sorun şu ki bilgisayarın üretimi durmuş. Bilgisayarcı bir haftadır bu işlemciden bulamadı ve laptopun çöp olduğunu, yerine yenisini almam gerektiğini söyledi. Bu bilgisayar üretilmediği için aynısını almam mümkün değil. Sadece sahibinden'de bi tane ikinci el var ama o da 4.000 TL ve cevap da atmıyor.

Bir diğer sorun da bu iş yerinden işe girdiğim günden bu yana hiç maaş alamadım. Şu an kendilerinden 11.250 TL + 1.500 TL Sodexo alacağım var. Normalde ayrılıp dava açacaktım ama bu laptop olayı yüzünden alacağım parayı yakıp ne siz bana maaş verin ne de ben size laptop alayım gibi bir teklifle mi gitsem diye düşünüyorum.

İkinci elini bulsam bile şu an 4.000 TL verecek durumum yok, 500 lira para var cebimde. Ne yapsam bilemiyorum, şansıma tüküreyim ya...
(4) 

Nasıl iç çamaşırı ürettirebilirim?

jacque #1447009 
Hiçbir yerde bu bilgiye ulaşamıyorum, deli olacağım artık.

Diyelim ki satmak için 50 tane iç çamaşırı diktirmek istiyorum (Gidip Merter'den falan almayacağım.) Kimleri bulmam gerekiyor? Modelist? Stilist? Tekstil atölyesi? Bu süreç nasıl işliyor? Ankara'da da hiçbiri yok galiba. İnternette arattığımda sadece toptancılara ulaşabiliyorum.
(3) 

İşten ayrılayım mı?

jacque #1440184 
2016'dan beri bu çalıştığım altıncı yer. Bu altı yerden yalnızca bir tanesinde maaş ve sigorta problemi yaşamadım. Diğerlerinden ayrılma sebebim maaşımı alamamam veya sigortamın yapılmamasıydı.

1.5 senedir çalıştığım (düşük ücretli ve geç ödeme yapan) iş yerimden Haziran ayında ayrıldım ve iki hafta sonra Türkiye'de kendi alanında tek olan bir vakıfta işe girdim. Şartları ve maaşı benim için çok iyiydi ama işe girdiğim gün zaten iki personeli olan ofisteki personellerden bir tanesi istifa etti. O gün, maaşların 2-3 ayda bir yattığını ve şu anda da 5 aydır yatmadığını öğrendim. Maaşı aylık yatırmıyorlarmış, ellerine para geçince toplu olarak yatırıyorlarmış. Ayrıca aylık 500 TL olan Sodexo'ları da yatmıyormuş.

Ben de işe yeni girdiğim için benimkini ilk ay yatırırlar diye düşündüm. İkinci ay yatmazsa da ayrılırım diyordum ama ilk ayda da yatmadı. Hatta 500 lira olan Sodexo bile yatmadı.

1) Maaş için bir tarih vermiyorlar, Merkez Bankası'ndan ödeme beklediklerini söylüyorlar. Merkez Bankası ve Vakıf ne alaka? Ayrıca Merkez Bankası ödemeyi neden yapmasın?!

2) Vakfın 500 lira ödeyecek hali bile yokken benim 4 bin liralık maaşımı ödeyebilmelerine hiç ihtimal vermiyorum. Kaldı ki ayrılanların maaşları ve ihbar tazminatları da içeride kalmış, henüz alamamışlar.

3) Şu an dışarıdan freelance çalışarak aylık 2 bin TL gelirim oluyor. Bu vakıfta hiçbir iş yapmıyorum, tüm gün bomboş oturuyorum. Ofiste de benden başka kimse yok zaten. Bildiğiniz tek başıma tüm gün oturup diğer işlerimi yapıyorum. Hatta iki haftadır evdeyiz ve bir gün bile arayıp ne yaptığımı sormadılar. Annem ayrılma, en azından sigortan yatsın diyor. Ama bir noktada benim daha fazla para kazanmam gerekiyor çünkü Ekim'de nişanım, Mayıs'ta da nikahım var ve ev eşyaları almaya çalışıyoruz şu an.

Bu freelance işimi (reklamcılık) büyütüp bir ortağımla birlikte ofis açmayı planlıyordum. Burada işlerin yoğun olmamasını başlarda sevmiştim çünkü diğer işime daha fazla vakit kalıyordu. Ama dediğim gibi para kazanmam da gerek. Düzgün bir işe girersem muhtemelen freelance için hiç vaktim kalmayacak ve ofis işi iyice ertelenecek. Ama burada da kaldıkça param içeride birikecek ve aylık 2 bin lira ile geçinmeye çalışacağım.

Siz olsanız ne yapardınız?
(3) 

Çamaşır makinemiz kötü mü?

jacque #1439704 
www.arcelik.com.tr

Linkteki makineyi aldık ama seneye evleneceğimiz için değiştirme şansımız var. Bize gayet iyi görünmüştü ama sonradan enerji performansının sadece A olduğunu fark ettim.

Çamaşır makinesini ayrı kurutma makinesini ayrı almak istemedik çünkü oturacağımız ev henüz belli değil ve merkezdeki bütçemize uygun evler genellikle küçük oluyor.

Herkes A+++ falan önerirken sadece A makine almak çok mu yanlış olmuş?
(10) 

Hayat kalitesini arttıran, keyif veren hediye önerisi

jacque #1439417 
Kurutma makinesi, robot süpürge veya keyif verici maddeler hariç önerilerinizi alabilir miyim? Bütçe 300 TL (Nişanlıya hediye)
(2) 

IgE değeri hakkında yorum?

jacque #1438610 
IgE değeri: 415 (Referans değer: 0 - 87)

Ne demek acaba bu?
(3) 

Fotoğrafçılıkla uğraşayan sevgiliye hediye

jacque #1437311 
Erkek arkadaşım bir süredir kurs alıyor ve daha da ilerletmek istiyor. Lens ve tripod gibi şeylere kendisi benden daha yüksek bütçe ayırabileceği için ucuz-ortalama bir şey alıp onu kullanmak zorunda hissetsin istemiyorum.

Yemek fotoğraflarında kullanması için birkaç zemin alacağım. Başka neler alabilirim? Bütçe 200-300 TL civarı.
(1) 

Kablosuz kulak içi kulaklık tavsiyesi

jacque #1435629 
Bütçe maks. 350 TL.

Telefon: Iphone 6S Bluetooth 4.2
(2) 

Xiaomi mi band 5'e Xiaomi Redmi Airdots bağlama?

jacque #1435628 
Kablosuz kulaklık alacağım. Araştırırken bu akıllı saati gördüm. Saati alsam kulaklığı saate mi bağlıyoruz yoksa yine telefona mı bağlanıyor? İkisini de daha önce hiç kullanmadım. Kulaklığı farklı marka alsam bir sorun olmaz değil mi?
(9) 

Yaratıcılığı pekiştirecek film, belgesel, kitap vb. öneriler

jacque #1435436 
Reklam ajansı personeli için bir öneriler listesi hazırlayacağım. İlla doğrudan yaratıcılıkla ilgili olmasına gerek yok. Örneğin; Mulholland Dr., Fight Club vb. gibi farklı düşünmeyi de teşvik eden, şaşırtıcı filmler de olabilir.

Ama genel olarak amacım reklamcılık, pazarlama, işletme ile yaratıcılık, özgürlük, özgünlük ve farklı düşünme gibi kavramları içeren geniş bir film, belgesel ve kitap listesi oluşturmak.
(1) 

Photoshop, Illustrator ve InDesign kaldıracak laptop önerisi

jacque #1433485 
Şu an bir Sony Vaio laptopum var. Photoshop ve InDesign yüklü ama yavaş çalışıyorlar, açılmaları 30 saniyeyi falan buluyor. Özellikleri şöyle:

İşlemci: i7, 2.20 GHz
RAM: 8 GB
64 bit işletim sistemi


Photoshop, Illustrator ve InDesign kaldırabilecek bir laptop öneriniz var mı? Bütçem 7 bin civarı, maksimum 10 bine çıkabilirim onda da kredi falan çekmem gerekir. Bu fiyata hepsi olmaz derseniz en azından Photoshop'u çok rahat kullanabileceğim bir laptop da olur. Oyun vs. oynanmayacak.
(9) 

İlk kez uzun yola çıkmak

jacque #1432429 
2 senedir araba kullanıyorum. Şimdiye kadar hep manuel kullandım ama dün otomatik aldık. Sizce 300 km gitmeye hazır mıyım?

- Ankara'dan Akçakoca'ya gidilecek (275 km)
- Araba otomatik, tüplü, 2004 model. Yolda bana sorun çıkarır mı?
- Otomatik kullanmak basitmiş ama manuelde olduğu kadar kontrollü değilim sanırım. Bilemedim bu kısmı :/
- Annemle ikimiz gideceğiz.

Edit: Yazılanları okuyunca bir an önce yola çıkmak için aşırı heveslendim. Bu nedenle teşekkür ediyorum buradan herkese ^^
(5) 

Kuşadası'na tatile gidilmez mi?

jacque #1431984 
Annemle bir haftalığına bir yere gitmek istiyoruz.

Her şey dahil otel konsepti olmadığı ve arabayla gitmeyeceğimiz için Çeşme/Alaçatı'yı eledik.

Akdeniz çok sıcak olduğundan orayı da komple eledik.

Kuşadası'na gidelim dedim ama herkes oranın "keko" dolu olduğunu söylüyor. İki kadın için iyi bir yer değil midir sizce? Başka nereleri önerirsiniz?

Bütçe günlük maks. 500 TL.
(2) 

Ankara'da Photoshop, Illustrator ve InDesign kursu

jacque #1430101 
Koskoca Ankara'da bu kursları verebilecek, estetik zevki yüksek ve modern bir yer yok mu ya? İnternete yazınca nuh nebiden kalma web siteleri ve iğrenç tasarımlarıyla 2-3 dandik yerden başka bir şey çıkmıyor.
(11) 

Aile hekimi istediğim testleri yapmak zorunda mı?

jacque #1429882 
Aile hekimine gitsem ve genel kontrol amaçlı şu testlerin yapılmasını istiyorum desem yapar mı? Yoksa bir sorunun yoksa yapmam, muayane ol falan deyip başından savar mı?

İŞTE O TESTLER:
Tansiyon Ölçümü
Total Kolesterol ve Yağ Ölçümü
Diyabet Testleri (Açlık Şekeri, Açlık İnsülini, HbA1c, Tokluk Şekeri)
Karaciğer Fonksiyon Testleri (ALT/AST/GGT)
Tiroit Testleri (T3, T4, TSH)
Vitaminler (Magnezyum, Çinko, Demir, Demir Bağlama Kapasitesi, D Vitamini, B12, Folik Asit)
Tam Kan Sayımı
Kreatinin
Sedimantasyon Hızı
Hs-CRP
Homosistein (Bu ne ben de bilmiyorum, gerekli diyorlardı ekledim listeye)
HPV Testi, Smear, Ultrason (HPV ve Polikistik Over var zaten)
Solunum Fonksiyon Testi (Bunu isteseler de yapamazlar herhalde?)
(10) 

Hep yorgun ve uykulu olmak

jacque #1429871 
- Günde 7-8 saat uyuyor (Uyku ortasında bir odadan diğerine geçilmesi gerektiği için her zaman 30 saniyelik bir bölünme oluyor.)
- Sigara/alkol kullanmıyor
- Düzenli spor yapıyor
- Sağlıklı besleniyor (Şeker ve karbonhidrat minimum ama et ya da tavuk her gün mutlaka yeniyor. Bu kadarı sağlıksız olabilir mi?)
- Günde 8 saatlik işin neredeyse tamamı açık alanda/trafikte/yolda geçiyor
- Yaş 29
- Kronik bir rahatsızlık yok

1) Sizce bu kişinin her gün kendisini yorgun ve uykulu hissetmesinin, enerjik olabilmek için sürekli kendini zorlamasının ve motive etmek zorunda olmasının sebebi ne olabilir?

2) Doktora gidilecekse hangi tahliller yaptırılmalı?

3) Başka ne gibi önerileriniz olabilir? (Multi-vitamin hariç)
(2) 

Dolaşım bozukluğu problemi

jacque #1428973 
Hem alt hem de üst bacağımda varis gibi mor ince damarlar çıktı. Ayrıca çok selülitim var ve 1 saat bile çorap giysem hemen bileklerimde çorabın lastik kısmının derin bir izi çıkıyor. Özellikle sabahları el ve ayaklarım davul gibi şişmiş oluyor.

Yüzde 100 dolaşım bozukluğum mu var sizce? Hangi bölüme gitmeliyim? Tedavisi var mı? :(

29, kadın.
(2) 

İngilizce ufak bir yardım?

jacque #1427348 
(16.74 ± 9.98, 15.49 ± 7.94, 17.95 ± 9.60, respectively).

Yukarıdaki cümlede respectively'nin üzerine denk gelecek şekilde "Please add unit:% greater than 14%" şeklinde bir not düşülmüş.

Bunu tam olarak nereye, nasıl eklemem gerekiyor?
(2) 

Kısa çalışma ödeneği yüzünden kredi çekememe

jacque #1426339 
Şirket normalde maaşı asgari ücret olarak gösterip 2100 + 600 TL şeklinde iki farklı zaman diliminde yatırıyordu. Nisan-Mayıs-Haziran için kısa çalışma ödeneğine geçmişiz ve bu aylarda 2100 + 1200 TL (işkur) olarak yatıyor. Aradaki fazla para ne ayak ben de anlamadım, sanırım sonradan kesecekler.

Fakat bizi kısa çalışıyor olarak gösterdikleri için Nisan ayı bordromda 15 günlük çalışma ve 600 küsür liralık absürt bir maaş görünüyor. Bu durumda Nisan ayı maaşım 600 + 1200 TL (işkur) olarak, asgari ücretin de altında kalıyor. Oysaki ben Nisan ayında 2100 + 1200 TL (işkur) olarak aldım ama bordroda bu böyle görünmüyor. Bu nedenle kredi çekeceğim bankadaki (Vakıfbank) arkadaşım, 600 + 1200 TL (işkur) şeklinde sunarsa büyük ihtimal kredinin (60 bin civarı) çıkmayacağını söylüyor. Pandemi yani kısa çalışma ödeneği öncesinde Mart ayı bordromu da kabul etmiyorlar.

Evi bulduk, kapora verdik. Ne yapacağım şimdi? Yok mu bu işin oluru? :(
(3) 

Illustrator yardımı :(

jacque #1426156 
İlk kez Illustrator kullanıyorum.

Ekte örnek olarak koyduğum şeyleri mockup olarak indirdim. 1080 x 1080 Instagram postları için bunlar. Ben her birini ayrı ayrı postlar gibi kaydetmek istiyorum. Ama yalnızca birleşik olarak (resimdeki gibi toplamda 6 parça) kaydetmeme izin veriyor. Hepsini tek tek keserek mi kaydetmeliyim?

Ayrıca AI'de PNG veya JPG olarak kaydedemiyor muyuz? Nasıl kullanacağım burada yaptıklarımı?
(1) 

E-nabız'da karışıklık ve sinüs grafisi yorumlama

jacque #1426126 
Gece geçmeyen kuru öksürüklerim için bugün Göğüs Hastalıkları'na gittim. Akciğer grafisi ve sinüs grafisi istedi. Bir de 5 tüp kan verdim, sonuçlar için haftaya gideceğim.

1) E-nabızda Akciğer Grafisi ve Sinüs Grafisi isimli iki kayıt olmasına rağmen, Akciğer Grafisi'nde de Sinüs Grafisi'nin fotoğrafı var. Benim akciğer grafisi arada kaynamış ve doktora gitmemiş olabilir mi? (Devlet hastanesine gittiğim için beklerim böyle dandiklikler)

2) Sinüs grafimi yorumlayabilen çıkarsa çok sevinirim.

hizliresim.com

mobil görünümden çık