(4) 

Kedimin Tüy ve Agresiflik Sorunu

jacque #1279596 
4 yaşında kısırlaştırılmış erkek kedim aşırı tüy döküyor. Öyle ki azcık seveyim desem her yer tüy içinde kalıyor. Pek sevdirdiği de yok zaten dokununca genellikle ısırmaya çalışıyor. Sürekli kapının önünde miyavlayarak dışarı çıkmak istiyor. Kapıyı açınca hemen apartman koridoruna koşuyor mırlayarak dolanıp, koku bırakıyor. Açmayınca da vuruyor.

Madem seviyor her gün bir kez çıkarayım dedim ama bu sefer de eve girince daha çok miyavlamaya başlıyor. Kapı koluna atlayıp açmaya çalıştığı için (kitlemezsek açıyor da) çelik kapının kilidi bile bozuldu.

Ne yapacağım ben bununla valla ağrıma gidiyor artık hiç kötü de davranmadım niye böyle gudubet oldu bilmiyorum. Sürekli gitmek istiyor ve hiçbir sevgi belirtisi yok bizden nefret ediyor sanki :(

Ayrıca tüy sorununu nasıl halledebilirim? Bu kadar çok gitmek istiyorsa stresten olabilir diye düşünüyorum. Mevsimsel değil çünkü hep böyle.. Tavsiye edebileceğiniz aşı, mama, vitamin, ilaç vs. var mıdır?

Not: Ekteki fotoda kendisini görebilirsiniz. Bildiğiniz siyah sokak kedisi.
(3) 

İhbarsız Çıkarılma ve Sigortasız Çalıştırılma

jacque #1244725 
Toplam 4 ay çalıştığım işimden sebepsiz ve aniden çıkarıldım. Çalışma sürem içerisinde sigorta da yapılmadı. İlk 2 ay deneme süresi sayılsa bile yine de 2 ay sigortasız çalıştırılmış oluyorum. İşten çıkarılma da aniden ve telefonla oldu. İhbar tazminatı talep edebilir miyim, etmeli miyim? Kötü de ayrılmadık aslında ama o da benim enayiliğimden yani tazminat istesem çirkefleşeceklerinden eminim. Ne yapmam gerekiyor sizce bu süreçte?
(2) 

Bayramda Gidilecek Tatil Yeri

jacque #1217717 
Erkek arkadaşımla 3-4 gün gidebileceğimiz bir tatil beldesi arıyoruz fakat bayram kalabalığı da yaşamak istemiyoruz. Çok salaş olmasın, denizi olsun çok da insan gelmesin. Var mı öneriniz?

Ankara'dan gideceğiz.
(7) 

Sabiha Gökçen'den Ataşehir'e

jacque #1205142 
İlk kez bu havaalanına ineceğim ve İstanbul'u hiç bilmiyorum. Sabah 7.30-8 gibi varmış olurum en hızlı ve ucuz yoldan Küçükbakkalköy/Ataşehir'e nasıl gidebilirim?
(1) 

Galaxy S7 Dil Değiştirme

jacque #1203140 
Telefonumun dili böyle bir dil oldu ve değiştiremiyoruz :( Eskiden A simgesi dil bölümünü işaret ediyordu ama sanırım o simge kalkmış, ayarlar bölümünde yok. Youtube'a, forumlara baktım ama hep o A simgesinden dil değiştirme tarif edilmiş. Benimle aynı S7 sürümünü kullanan varsa dil değiştirme yerini tarif edebilir mi?
(4) 

Hıdırellez'i kaçırmışım :(

jacque #1188224 
5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan geceymiş ben bu gece dilek gömsem olmaz mı? İnandığımdan değil de seviyorum böyle ritüelleri. Belki gece 12'ye kadar falan geçerlidir?
(2) 

D Vitamini Eksikliği

jacque #1182725 
Aşırı sağ dökülmesi, tırnak kırılması ve bozuk cilt sebebiyle cildiyeye gittim. Kan testi sonucum şu şekilde çıktı:

25-OH Vitamin D3 = 8 (0-10 Şiddetli eksiklik)
Ferritin = 12 (Referans Aralık: 13-150)

Diğer değerler referans aralık içinde olduğu için yazmıyorum. Anladığım kadarıyla ciddi bir demir eksikliğim var. Daha önce de kan vermek istediğimde "Senin kanın sana zor yetiyor" diyerek almamışlardı.
Biliyorum sonuçları doktoruma göstermem en doğrusu ancak ne yazık ki bu aralar hiç vaktim yok. Basit bir D Vitamini tableti alımıyla çözülebilecek bir şeyse hiç gitmeyeyim diyorum. Eczaneden dümdüz D vitamini ve B12 tableti alayım mı? Ne önerirsiniz?
(4) 

Türkiye'de yapılan yemek paylaşma deneyi

jacque #1171264 
Deneyle ilgili herkes olumlu yorumlarda bulunmuş da bu iş bir bana mı tuhaf geliyor? Canım çekti kahvenden bir yudum alabilir miyim demek terbiyesizlikten başka bir şey değil bence. Bunun paylaşmakla ne alakası var veya videoda reddeden kızlar neden hemen "kezban" oluyor?! Bir paket bisküvi yerken canım çekti alabilir miyim demekle çayından bir yudum içebilir miyim demek çok farklı şeyler. Duruşundan maddi durumunun iyi olmadığı anlaşılan biri dese eyvallah da böyle tipler gelip çayımdan istese baya sinirlenirdim herhalde. Benim gibi düşünen kimse yok mu?

Sadece FB linki bulabildim:
m.facebook.com
(3) 

Kedi evi yapmak istiyorum ama...

jacque #1157280 
Sitemizin etrafında bulunan kediler için bi kaç tane kedi evi yapmak istiyorum ama bölgede çok sayıda köpek de var. Özellikle bir tanesi sitemizde yaşıyor ve tam bir kedi düşmanı. Baya boğup bırakıyor yani.. Bu kedi evlerini yapıp sağa sola koysam onları hedef haline getirmez miyim? Köpekler geldiğinde nasıl kaçacaklar?

Önerilerinizi bekliyorum.
(9) 

Deodorant bağımlısı mı oldum?

jacque #1138494 
Uzun süredir adı sanı bilinmeyen, 5 liralık bir deodorant kullanıyorum. Çok memnundum, 3-4 kutu bitirmişimdir. Fakat yenisini almaya fırsat bulamayınca 1 hafta kadar kullanamadım. Bu bir haftada duştan çıkar çıkmaz 1 dk içinde kolaltlarım aşırı terledi ve gün boyu sürekli olarak çok kötü ter koktum. Geçen hafta zehirlendiğim için acaba vücut zehri dışarı mı atıyor diye düşündüm ama bugün deodarantın yenisi alıp kullanmamla birlikte o vıcık vıcık ter de koku da anında geçti.

Böyle bir etki mümkün mü? Ter bezlerim deodorantın bağımlısı mı oldu? :(
(5) 

"Müşteri velinimetimizdir" - İngilizce

jacque #1092036 
Nasıl denir?
(5) 

.... Şampiyonası Gerçekleştirildi - İngilizce Çeviri

jacque #1088880 
Malum haber başlıklarını yazarken tam çeviri yapılmıyor.

X Şampiyonası Gerçekleştirildi cümlesini nasıl çevirmemiz gerek?
(2) 

Bu hangi uygulamaya veya filtre?

jacque #1066134 
Fotoğraflardaki?
(5) 

Türkçe Elektronik Müzik

jacque #1060892 
www.youtube.com
www.youtube.com

Bu tarz Türkçe elektronik müzik önerebilir misiniz? Bedük demeyin ama :)
(1) 

Lise Diploma Notu Öğrenme

jacque #1038728 
E-Okul'da yalnızca 2008 sonrası mezunların notları var. 1-2 ay önce sözlükte bir başlık görmüştüm, herkesin diploma notunu görebileceği. Hatırlayanınız var mı?
(2) 

Kan tahlili öncesi çok su içilir mi?

jacque #1036707 
Yarın jinekolojik muayene olacağım. Kistlerin ultrasonda iyi görünebilmesi için öncesinde fazlasıyla su içmem gerekiyor. Ama aynı zamanda da hormon tahlili için aç karna kan vereceğim. Yarın sabah aç olsam ama 1.5 lt su içmiş olsam kan sonuçlarında sorun olur mu?
(3) 

Üni okurken YGS'ye girmek

jacque #1034356 
8 yıldır bir üniversitede kaydı olan biri YGS'ye başvururken sorun yaşar mı? Bir de bu puan düşmesi durumu sadece önceki yıl üniversiteye yerleşenler için mi geçerli yoksa ünv. kaydı olan herkesin puanı düşüyor mu? Eğer öyleyse sınava girmeden kaydını aldırmalı mı? Çünkü zaten bu yıl atılacak.

BONUS: 30'undan sonra 4 yıllık lisans okunur mu? Ben sürekli gazlıyorum okusun diye ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(4) 

Ankara'da çok da pahalı olmayan şık yemek?

jacque #1032568 
Yani haldur huldur döner yemeyelim ama kişi başı da 25 lirayı geçmesin. Tepe Prime'daki Mickey's, Newcastle vb. fiyatlar nasıldır? Izgara tavuk, makarna falan olabilir.
(3) 

Sangria ne kadar beklemeli?

jacque #1032544 
Yarın akşam içmek için Sangria yaptım ama fazla mı erken oldu? Bu meyveler ekşir mi içinde, çıkarsam mı?
(6) 

Tekila+Şarap mı Votka+Şarap mı?

jacque #1030612 
Şarap sonradan içilen içki olacak. Hangisi mideyi daha az bozar? Votkayla aram pek iyi değil ama tekilayla da hızlı bi sarhoşluk istemiyorum. Siz ne dersiniz veya başka bir alkol önerisi de olabilir..
(1) 

Hormon Tahlilinde Madde Tespiti

jacque #1030568 
Bildiğim kadarıyla normal kan tahlillerinde çıkmıyor, özel test yapılıyor. Fakat kullanıldıktan 2 hafta sonra jinekolojik nedenlerle yapılan kan ve hormon testlerinde anlaşılma ihtimali var mıdır? Direk uyuşturucu tespiti şeklinde olmasa bile hormonal değerlerde bir anormalliğe, doktorda şüpheye sebep olur mu? (Ex)
(1) 

FB'da iki üniversite

jacque #992934 
Birinden mezun oldum, diğerine devam ediyorum. Her ikisi de görünsün istiyorum ama beceremedim bir türlü?
(6) 

Makarna ve şarabın yanına?

jacque #987628 
Ne yapılır başka salata, meze gibi? Makarna yoğurtsuz ve kremasız olacak.
(7) 

Erkeksi Yağ :)

jacque #987227 
Ev yapımı kozmetik seti hazırlamak istiyorum ama yasemin yağı, menekşe yağı vb. yerine daha erkeksi bir koku(?!) sağlamak için hangi yağları ekleyebilirim?
(5) 

Günde 4 Antibiyotik?!

jacque #982035 
3 günlük şiddetli kusma ve ishal sonucunda bağırsak ve idrar yollarımda enfeksiyon olduğunu öğrendim. Doktor günde ikişer defa Cipro ve Flagyl antibiyotik yazdı. Sözlüğe baktığımda bu ilaçların bir çok yan etkisi olduğunu gördüm ayrıca günde 4 antibiyotik çok fazla değil mi? Bi de her gün Yasmin kullanmak zorundayım. Vücudum iyice kimyasala boğulacak diye tedirgin oldum şu an :/
(1) 

Mini Baileys-Ankara

jacque #981607 
Kek yapımında kullanacağım için koca şişe almak istemiyorum. Ankara'da nerede bulabilirim?
(3) 

Prozac, Yasmin ve Alkol

jacque #980555 
Antidepresanlar ile alkol pek önerilmez biliyorum ama mesela Prozac'ı sabah 11'de içsem, gece 11'de içki içtiğimde yine de bir sorun olur mu? Arada 10-12 saat olsa mesela? Bir de ayrıca Yasmin kullanıyorum. Prozac ve Yasmin'in bir etkileşimi var mıdır?
(3) 

Yasmin-Kusma

jacque #978115 
4 aydır Yasmin kullanıyorum. Bugün ilacı aldıktan 1 saat kadar sonra istemsizce kustum. Acaba hap da o sırada dışarı çıkmış mıdır yoksa çoktan erimiş midir içimde? Nolur nolmaz deyip bi tane daha içsem ama ya bu sefer de 2 hap içmiş olursam?

*7 günlük aradan sonraki ilk haftamdayım.
(7) 

Yasmin'e 7 günlük ara?

jacque #963482 
2 aydır Yasmin kullanıyorum. 2. kutu bitti ve 7 günlük araya girdim. Ama bugün regl oldum. Şimdi 3. kutuya regl olduğum gün mü başlamam gerekiyor yoksa 7 günlük ara bittikten sonra 8. gün mü başlamam gerekiyor?

Doktorum 7 gün önemli değil bir kutu bittikten sonra regl olduğun gün tekrar başla demişti. Bu yüzden geçen ay kutu bittikten 2 gün sonra tekrar başladım. Ama internette okuduğuma göre regl olunsa bile 7 gün bekleyip, 8. gün başlamak gerekiyormuş. Hangisi doğrudur, ne yapmalıyım?
(4) 

Ankara'da Psikolog

jacque #932022 
Ankara'da uygun fiyatlı bir psikolog arıyorum ama fiyatlar 150-300 arası gibi görünüyor. Öğrenciyim haftalık 150 tl vermem mümkün değil ama görüşmem de gerek. Önerebileceğiniz bir yer var mı?
(6) 

Ankara'da Çiçekli Elbise Kumaşı

jacque #931178 
Kendime böyle bir elbise diktirmek istiyorum. Bu tarz çiçekli kumaşları Ankara'da nereden bulabilirim? Bir de tahmini ne kadar tutar sizce dikimi ile birlikte?
(1) 

Tasma Kolye

jacque #930509 
Ankara'da bu tarz deri tasma kolye nereden bulabilirim? İnternetten satış da olur.
(2) 

Sosyal Medya'nın Psikolojisi

jacque #919990 
Sosyal medyadaki insan davranışlarının psikolojik analizini yapan bir makale, yazı, haber var mıdır? Örneğin Instagram-ego ilişkisini inceleyen vs. İnternette Türkçe bilgi bulamadım.
(7) 

Samsung S5'te Lolipop Laneti

jacque #912254 
Arkadaşlar bu iğrenç allahın belası güncellemeyi kaldırıp, telefonu eski haline döndüremez miyim? Zengin olsam şu an telefonu bin parçaya ayırmıştım öyle nefret ettim.
(5) 

Dolar mı, Euro mu, TL mi?

jacque #910529 
1500 liram var, yarın bu parayı bankaya yatıracağım. Sizce dolara veya euroya çevirip mi yatırmalıyım az da olsa kara geçmek için? Parayı Temmuz'da euroya çevirmek zorundayım zaten her türlü. Bu banka/borsa işlerinden hiç anlamıyorum. İlk kez bu kadar para biriktirebildim onda da yanlış bir şey yapıp zarara girmek istemiyorum..
(11) 

Sağa sola çarpıyorum

jacque #896280 
Kapalı alanlardayken sık sık yanlışlıkla elimi, ayağımı kapı, dolap, sehpa vs.ye çarpıyorum. Bu yüzden her yerim morarıyor veya yara oluyor. Bir nedeni var mıdır yoksa sadece dikkatsizlik mi?
(9) 

Ucuz ve hafif sigara

jacque #896278 
Piyasadaki en ucuz ve hafif sigara hangisidir?
(4) 

Polis Üniformasındaki Amblem

jacque #880159 
Video'da 26. saniyede görüntüye giren polisin sırtındaki simge nedir?

www.youtube.com
(2) 

Gri Pasaport Kullanımı

jacque #875829 
2014 Ağustos'unda yurt dışında düzenlenen bir festival için gri pasaport çıkardım ve kullandım. Pasaportu alırken kendi bordo pasaportumu ilgili birime bıraktım ve hala almadım. Gri pasaport 2015 Ağustos'una kadar geçerli görünüyor. Ben bu griyi son kullanma tarihine kadar, yurt dışında görevli olmasam bile, istediğim gibi kullanıp vizeden muaf olabilir miyim? Yoksa geçerli olmasına rağmen yine de hizmet/görev belgesi isterler mi?
(2) 

İnternetten Hayvan Satışı

jacque #863343 
Yasaklanmadı mı hala? İlgili yasayı bulamadım. Petshoplarda kesin olarak yasaklandı diye biliyorum ama internet için bir düzenleneme yok mu?
(8) 

Onlarca kitap elimde kaldı

jacque #863283 
Siyasi kitaplar, kişisel gelişim kitapları, klasik ve dandik romanlardan oluşan çok sayıda kitap var elimde. Bunları daha fazla evde tutmak istemiyorum ancak çocuklara da verilemeyeceği için gönderecek bir yer bulamıyorum. Öneriniz var mı?
(4) 

Alkol Önerisi

jacque #856087 
Şu aralar diyet ve spor yapıyorum. Çakırkeyiflik ile sarhoşluk arası olabilmem için hangisini önerirsiniz? İnternetten baktığıma göre;

100 ml şarap = 85 kalori
100 ml bira = 42 kalori
30 ml tekila/votka = 73 kalori

1 şişe şarabı hızlı içersem çakırkeyif olurum. Tekilada da 10 shot'ı bulur. En az kaloriyle nasıl olacak şimdi sözelciyim kafam basmadı resmen :D
(4) 

Başka Türlü Bir Şeker Hastalığı

jacque #853785 
Son bir kaç aydır resmen tatlı bağımlısı oldum. Eskiden bayan, tamamını yiyemediğim ağır tatlılar bile şimdi az geliyor. Çoğu zaman yemek yemeyi es geçip, pasta vs. yiyorum. Bu nedenle 1 ayda 3 kilo aldım. İradem o kadar zayıf ki konu tatlı olunca durduramıyorum kendimi. Bu isteğimin önüne geçmek için neler yapabilirim?
(2) 

Kokteyl Tarifi

jacque #840406 
Elimde votka, viski, tekila ve bourbon var. Çok hafif olmayan nasıl bir kokteyl yapabilirim? Likör, sprite gibi ek içecekleri de 30 lirayı aşmayacak şekilde alabilirim.
(5) 

Kalıcı dalgalı saç

jacque #829898 
Saçımın böyle olması için perma mı yaptırmam gerekiyor? Perma saça zararlı diye biliyorum daha yeni ve sağlıklı bir teknik var mıdır?
(3) 

Abandon Debit

jacque #825166 
Parıste kredı kartımı kullanırken bu uyarıyı verdı ve kullandırtmadı. Fısın uzerınde Carte Bancaıre altında da Abandon debıt yazıyor. Bu ne demek acaba? Lımıt yetersız dıye dusundum ama kartta para var.
(2) 

Otobüslerdeki TV'de Film Oynatma

jacque #822509 
Bu TV'lerde flash diske attığımız mp4 uzantılı filmleri izleyebilir miyiz?
(2) 

Fotoğraftaki kişi

jacque #810141 
Mahir çayan mı?
(2) 

İstanbul'dan Eskişehir'e

jacque #793741 
Tren-hızlı tren var mı? Otobüsten daha hızlı gidiyormuş sanırım. Otobüsle kaç, trenle kaç saate gidilir?
(1) 

Bu şarkı neydi?

jacque #789856 

mobil görünümden çık