(2) 

Kan Değerleri

jacque #1590429 
Kan değerlerimi yorumlar mısınız? Total IgE'nin bu kadar yüksek olması kedi alerjisine işaret edebilir mi? Benim bildiğim bir alerjim, astımım yok.

Kreatin Kinaz (CK): Sonucum 184 U/L, referans değeri maks. 170.

Trigliserid: Sonucum 30 mg/dL, referans değeri min. 50.

Total IgE: 422 IU/mL, referans değeri maks. 100.

Ferritin (Serum): 12 µg/L, referans değeri min. 13.

25-Hidroksi Vitamin D: 28.30 µg/L, referans değeri min. 30.

RBC (Kırmızı Kan Hücreleri), HGB (Hemoglobin), HCT (Hematokrit) de oldukça düşük.
(1) 

Smear Testi Yorumu

jacque #1589200 
- Yüzeyel, intermediyer ve endoservikal hücreler ile zeminde kokobasil kolonileri, eritrositler ve nötrofil lökositler izlenmiştir. Spesifik bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır.
- Genel Sınıflama: İntraepiteliyal Lezyon veya Malignite Açısından Negatif
- Yorum / Sonuç: İnflamasyon ile İlişkili Reaktif Hücresel Değişiklikler

Doktor bir sıkıntı yok dedi gönderdi ama yazılanlar aklıma takıldı. İzlenilen şeyler ve bu hücresel değişiklikler ne olabilir acaba?

Yaş: 33
(8) 

Ofiste Oturma Düzeni Yapılması

jacque #1580418 
İlk kez İK içerisinde çalışıyorum (umarım son olur).

Yöneticimiz kendisine bağlı 10-12 kişi için excel'de oturma düzeni yapıyor kim nerede kiminle oturacak şeklinde ve onun onayı olmadan "ya ben bugün de şurada oturayım" diyemiyorsun. Ekibin yaşı 30-35 aralığında.

İlkokulda mıyız yani komedi bence bu olay. Bu İK'ya özgü milyonlarca mallıktan biri mi yoksa normal bir durum mu?
(3) 

Müdüre terfi hediyesi

jacque #1564287 
Müdürümüz terfi alıp direktör oldu, ben de terfi alıp müdür yardımcısı oldum. Ekibim adına bir hediye göndermek istiyorum ama klasik çiçek yollamak istemiyorum.

Kaliteli ve farklı bulduğunuz terfi hediyeleri ne olabilir?
(9) 

Paris'ten Amsterdam'a?

jacque #1563860 
9 Ekim günü Paris'ten Amsterdam'a geçmek için bilet arıyorum ama hızlı tren iki kişi 5.500 TL'ye geliyor. Bizim Ankara-Paris iki kişi uçak biletimiz bile 6.000 tutmuştu. Araç kiralama da 5 saat için 18.000 TL.

Şaka mı bu fiyatlar bunun daha ucuz bir yolu yok mu öğrenciler nasıl seyahat ediyor anlamadım...
(4) 

Yurt dışı uçuş biletinde Türkçe karakter

jacque #1563564 
İsmi Merve İnci olan biri bilet alırken ismini Merve inci olarak mı yoksa Merve Inci olarak mı yazmalı? Yoksa direkt olduğu gibi mi yazmalıyız?

Setcard Flexlife Nakite Çevirme

jacque #1562801 
Şirketim Setcard'ıma 6.000 TL yatırdı ancak nakit ihtiyacım olduğu için bunu aşağıdaki firmalardan alışveriş yapacak birine nakit karşılığı devretmek istiyorum. Parça parça da bölebilirim.

Teknosa (Mağaza)
Ikea (İnternet)
Hepsiburada (Kendi internet mağazası)
Petrol Ofisi
Carrefoursa (İnternet + mağaza)
Watsons (İnternet + mağaza)
English Home (Mağaza)
A101 (İnternet + mağaza)
-
Ankara Mağaza:
Boyner
Mavi
Koton
Hotiç
Ayakkabı Dünyası
(3) 

Gucci.com'dan alışveriş

jacque #1561999 
Eşime aşağıdaki kemerden almak istiyorum doğum günü hediyesi olarak fakat ürün Türkiye'de yok.

www.gucci.com

Daha önce hiç yurt dışından alışveriş yapmadım, bu miktarda alışveriş hiç hiç yapmadım. :)

Ben bunu siteden alsam sorunsuz bir şekilde gümrükten geçip gelir mi? Kargocular çalar mı? Ya o sırada evde olmazsam vs. bir türlü içim rahat etmedi. Bu arada TR'deki Gucci mağazaları da bizim adımıza getiremiyor ürünü.

Daha önce bu şekilde bir alışveriş deneyimleyen oldu mu?
(2) 

Bluemint ayarı plaj/yazlık giyim markası

jacque #1561448 
Bluemint ile eşdeğer kalitede veya biraz daha iyi önerebileceğiniz erkek giyim markası var mıdır? Mayo, havlu, terlik, keten gömlek vs. almak için
(4) 

Duş sonrası aşırı terleme

jacque #1560482 
Eşimin kafası normalde de hızlı terler ama özellikle spordan sonra duş aldığında 10-15 dakika içinde ismail türüt'e dönüyor ve her gün yaşanıyor bu durum. Yani bildiğiniz şapır şapır ter akıyor kafasından duştan çıktıktan sonra. Hatta sadece kafası değil vücudu da tişörtü ıslatacak kadar çok terliyor.

Soğuğa yakın ılık suda duş alıyor ve spordan genelde akşam 10 civarı çıkıyoruz yani hava da sıcak olmuyor. Bu durum kendisinde ciddi bir stres yaratmaya başladı, sinirlendikçe iyice terliyor. Kısır döngüye girdik resmen..

Bana göre tek çözümü terleme botoksu ama asla istemiyor. Gözlemlerime göre bu duş sonrası aşırı terleme durumu evde duş aldığında pek olmuyor, spor salonundan çıkarken oluyor.

Bu neden oluyor olabilir? Ve nasıl çözülür?
(2) 

IELTS'e çalışma rutini oluşturma & kaynaklar

jacque #1560298 
Üç ay içerisinde IELTS'ten minimum 7.5 almam gerekiyor. İki sene önce YDS'den 84 almıştım ama o dönem dil bilgim biraz daha tazeydi. Şu an writing ve speakingte çok zayıf olduğumu hissediyorum.

Kurslar 7-8 binden başlıyor. Online ucuz kurslar ve speaking clublarla destekleyebilirim ama genel olarak kendim çalışacağım maalesef.

Direkt bunu al çalış dediğiniz bir kitap seti var mı? Çok uzun zamandır sınava çalışmıyorum; o yüzden parça parça toplamak yerine direkt bir kitap setine gömülmek daha kolay olur sanırım benim için.

Ayrıca kendi uyguladığınız günlük/haftalık çalışma rutinleriniz, podcast/youtube/uygulama vb. önerilerinizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim.
(5) 

Cahil arkadaşa genel kültür kitabı önerileri

jacque #1559904 
Kitap okumayı pek sevmeyen ama bilgi eksikliğinden muzdarip, hevesli bir arkadaşım var.

Kendisini sıkmayacak özellikle siyasi akımlara, felsefeye vs. giriş niteliğinde basit kitap önerilerinizi yazabilir misiniz?
(13) 

Spordan sonra bayılayazmak

jacque #1559259 
Yarı tok şekilde 19.30 gibi spora giriyorum, 21.30 - 22.00 gibi de çıkıyorum. Çok ağır spor yapmıyorum; yoga dersi, step/spinning dersi falan derken 3 saati buluyor. Vaktim olursa ağırlık da çalışıyorum.

Yemeği maalesef 22.30 gibi yiyorum. Ama duştan çıkıp eve gidip yemek yiyene kadar geçen sürede çok halsiz ve sinirli oluyorum. Bunu engellemek için spordan çıkınca yarım muz, fındık falan yesem zararı olur mu veya ne yapabilirim?

Zaten çok geç yemek yediğim için muhtemelen kilo veremiyorum çünkü haftada 5 gün spora gidiyorum. 19.00'da yemek yeyip spora girsem çıkınca daha da acıkmış olacağım..

Çözemedim yani bir türlü yemek işini :(
(1) 

Toplumsal/Siyasi Olaylar Belgeselleri

jacque #1558358 
Başta Youtube olmak üzere 28 Şubat, FETÖ, Susurluk vb. olayları ve önemli kişileri işleyen belgeselleri paylaşabilir misiniz?

Youtube’da 32. gün var ama videolar 15 dakikalık. Bir de Keşke Olmasaydı diye bir program vardı, onu da bulamadım..
(4) 

İkinci yüksek lisans mı doktora mı?

jacque #1558306 
Gazetecilik alanında lisans ve tezli yüksek lisans mezunuyum. Bir şirketin Kurumsal İletişim biriminde tam zamanlı çalışıyorum. 32 yaşındayım, 1-2 seneye çocuk yaparım.

Akademiyi çok severdim ama fırsat olmadı maalesef. Monoton iş hayatından sıkıldığım ve tekrar okumak istediğim için bir şeylere başlamak istiyorum.

Tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans saçma mı olur? Zaten bir yüksek lisans derecem var. Doktoraya başlasam devam ettirebilir miyim emin olamıyorum.

İletişim alanında önerebileceğiniz başka programlar varsa onlara da bakmak isterim..
(1) 

Bilal'e anlatır gibi ABD'den telefon getirtmek

jacque #1541092 
Arkadaşım haftaya ABD'ye gidiyor, hafta sonuna da dönecek.

1- Kendisine bir telefon alacak. Bana alacağı telefonu orada hiçbir yere işletmeden, kabını falan çıkartıp çantaya atıp getirebilir mi?
2- Diyelim ki getirdi. Benim elimde boş gri pasaport var. Ben bununla Batum ya da Kıbrıs'a hızlıca giriş çıkış yapıp sonrasında bu telefonu kendi adıma pasaportuma işletebilir miyim?

Bu şekilde en mantıklı ve yasal yol oluyor gibi geldi bana. Başka önerileriniz varsa onları da alabilirim.
(2) 

Harita çizmeden oryantiring

jacque #1538760 
Şirket için bir oryantiring etkinliği düzenleyeceğiz ama başıma kaldı ve sadece çocukken böyle bir etkinliğe katılmıştım.

Alana bir gün önceden gideceğim ama harita çizme gibi bir imkanım tabii ki yok. Koca koca adamlara en eğlenceli ve kolay şekilde nasıl oryantiring yaptırabilirim harita çizmeden?

Bununla ilgili video vb. önerileriniz varsa çok sevinirim..
(1) 

Ankara'da Apple Watch Kordonu

jacque #1534845 
Ankara'da kordonları deneyerek satın alabileceğim, bol çeşidi olan bir yer biliyor musunuz?
(4) 

Görev harici gri pasaport kullanma

jacque #1530950 
Geçtiğimiz aylarda görev için gri pasaportla Köln'e gittim. Kapıda Alman memur ne için geldiğime dair hiçbir şey sormadan geçirdi. Sorsa bile şirket gerek olmadığını söylediği için pasaport dışında herhangi bir resmi belgem vs. yoktu.

Bana verilen gri pasaportun 3 sene süresi var. Normalde bildiğim kadarıyla sadece görev süresi için veriliyor ama bize 3 senelik çıkarttırdılar.

Merak ettiğim; ben bu pasaportla tatil için Avrupa'ya gidebilir miyim? Kapıda memur bir şey sorar, belge ister mi? Ama Köln'e gitmeden önce nolur nolmaz diye görev yazısı istediğimde şirkettekiler gerek olmadığı konusunda çok netti ki dedikleri gibi de hiçbir soru sorulmadan geçtim.
(6) 

Caddeye bakan mutfak için perde önerisi

jacque #1530684 
Evim birinci katta ve caddeye bakıyor. Baktığı yerde kuaför, internet cafe vs. var. Kışın tek tül perde ile idare ediyordum ama yazın mutfakta rahat hareket edemiyorum.

Mutfağı karanlığa boğmayacak ama dışarıdan da görünmemi engelleyecek önerileriniz var mıdır?

Flash diskte çalışılan Word dosyası geri gelir mi?

jacque #1517907 
Flash diskte iki aydır üzerinde çalıştığım bir word dosyası vardı. Yani pc'ye takar, çalışır ve kaydedip çıkarırdım.

Gerizekalı olduğum için bu dosyayı başka bir yere kaydetmedim ve flash diski de kaybettim. Şimdi bilgisayarda word'ü açtığımda son dosyalar arasında benim çalıştığım dosyanın adını görüyorum ama tabii pc içinde depolanmadığı için tıkladığımda açılamıyor.

Yine de bir şekilde flash disk olmadan bu word dosyasına ulaşmamın bir yolu var mıdır?
(2) 

Üniforma yaptırmak - Ankara

jacque #1513044 
Ankara'da olması şart değil ama oto sanayide çalışan 5 personel için sağlam bir pantolon ve mavi-lacivert renklerde polardan oluşan takım yaptırmak istiyoruz. Poların sırt kısmına da firmanın logosu bastırılacak.

Pantolon için aklıma Decathlon geldi ama önereceğiniz başka yerler var mıdır? Aynı şekilde baskıya uygun polar için de önerilere açığız.
(3) 

Ultrason ve biyopsi sonucu yorumlama (Boyunda lenf)

jacque #1512962 
Hastanın (kuzenim) babasının Kronik lenfositer lösemi (KLL) tanısı vardı; bu nedenle biraz endişelendik.

Doktor yorumlamadı, kalın iğne biyopsisi istedi. Beyin cerrahı bir tanıdığımız ise "Bunda bir şey yok. Patoloji sonucundaki granülomatoz inflamasyon geçirilmiş tüberküloz olabilir inekten, sütten geçen daha önceden kalan bir enfeksiyon olabilir" dedi.
(7) 

Bu işi kabul etmeli miyim? :(

jacque #1512229 
Siyasi olarak pek haz etmediğim büyük bir medya kuruluşundan 6.000 TL net, 750 TL diğer ve 1.000 TL yemek kartı şeklinde bir teklif aldım.
(Bu arada kurum dev ama birim küçük sanırım, ben de daha fazla bekliyordum.)

Benim durumum ise şöyle:
- Kasım ayında ayrıldığım işimden 4.500 TL alıyordum (Asgari ücret 2.825 TL'ydi.)

Şu an:
- Yan işimden (çeviri, tez yazma vs.) aylık 4.000 TL civarı
- Asıl işimden (ortaklı ve küçük çaplı bir reklam ajansım var, anca kendini döndürüyor) aylık 1.000 TL
- Kira gelirim 1.350 TL

Yani aylık 6.000 TL civarı bir şekilde kazanıyorum. Ama bunların hiçbiri düzenli olmadığından bir mesleğim varmış gibi de sayılmıyor pek.

5 aylık evliyiz. Eşim ticaretle uğraşıyor ve işleri bu ara çok sıkıntılı. Kira, aidat ve faturaları bir süredir ben ödüyorum ve birkaç ay da böyle gidecek. Yani kıt kanaat geçiniyoruz. Ama bana sundukları teklif benim rahatımdan vazgeçip 1 yıldır uğraştığımız ajans işini de çöpe atacak (ben gidersem ortağım da sürdürmez) bir ücret de değil. Bir yandan da ajans pek gelecek vaat etmediğinden bundan 2-3 ay sonra asgari ücretle işe girmek zorunda kalırsam diye çok korkuyorum...

Fark eder mi bilmem ama cinsiyet kadın, konum Ankara, yaş 30, eğitim yüksek lisans. Dil, tecrübe vs. de var.
(3) 

Matrix'i IMAX'te mi izleyelim yataklı koltukta mı?

jacque #1505619 
Ankamall imax ya da Atakule'deki dev koltuklar arasında kaldık. Imax'lik bi şey var mı sizce? Sinemaya gitmeyeli iki yıl olduğu için unutumuşum imax'i falan..
(2) 

Bu bitki nedir?

jacque #1504204 
İşte o bitki:
static.zarahome.net
(1) 

iPhone 6S bataryası değiştirme - Ankara

jacque #1504100 
Orijinal olmayan ancak güvenli bir yer önerebilir misiniz?
(7) 

Bel fıtığı ameliyatı riskleri

jacque #1503138 
Eşimin patlamış bel fıtığı var, raporu ekte. Yaklaşık bir aydır neredeyse yürüyemiyor. Bugün Ankara'nın en iyi cerrahlarından birine gittik. Bacakta henüz güç kaybı olmadığı için fizik tedaviye yönlendirdi.

Ayrıca benim dayım da Türkiye'nin en iyi cerrahlarından biri ve fıtığın yeri ve derecesinden dolayı acil ameliyat diyor. Ankara'daki doktorumuz da dayım için "O ne derse doğrudur. Alanda hepimizden iyidir." kafasında. Dayım yurt dışında olduğu için ameliyatı da bu doktor yapacak, bu arada ikisi de prof. zaten.

Ama ben ya anesteziden uyanamazsa ya da doktorun eli kayar felç olur korkusuyla sabahtan beri ağlıyorum. Bana aşırı riskli geliyor bu ameliyat, bir türlü kendimi sakinleştiremiyorum. Eşim beni teselli etmekten kendi derdini unuttu :D Fazla mı abartıyorum yoksa gerçekten çok mu riskli? Yani gereken herkes oluyor da kimse felç kalma riskini düşünmüyor mu...
(1) 

Bel MR sonucu yorumlar mısınız?

jacque #1502963 
Görsel ektedir.

Ameliyat olmayacağız. Ankara'da önerebileceğiniz bir fizik tedavi merkezi de varsa süper olur.
(1) 

Ankara diyetisyen tavsiyesi

jacque #1502451 
Annemde olan siroz başlangıcı için Instagram diyetisyenliği yapmayan, bu tarz hastalıklarda uzman bir diyetisyen arıyoruz. Ayrıca beslenmeyle ilgili de her türlü tavsiyenize açığız (doktorumuza danışacağız tabii ki).
(2) 

Annemde siroz başlangıcı

jacque #1502450 
Primer biliyer kolanjit olduğu kesinleşti. Muhtemelen otoimmün hepatit de varmış ki bu ikisinin birlikte olması çok nadir rastlanan bir durummuş. Doktor ilaç yazdı ama beslenme ve spor konusunda çok da bir şey yapmanıza gerek yok olan olmuş tarzında konuştu.

Ben yine de Ankara'da iyi bir diyetisyen bulup eve de yürüyüş bandı almak istiyorum. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için her türlü önerinize açığım...
(7) 

Tek yaşıyan annem için güvenlik önlemleri

jacque #1502448 
Evlendiğim için annem artık tek başına yaşayacak. Bir sitenin birinci katında oturuyor ama sitede güvenlik vs. yok. Dış kapısına güvenlik kamerası, kapıya da alarm taktırayım diyorum. Ayrıca eve de bir biber gazı ve bir şok cihazı alayım diyorum. Sorularım:

1) Sadece bizim kapıyı görecek şekilde apartman koridoruna güvenlik kamerası takmam yasal mı? Herhangi bir problemle karşılaşır mıyım?
2) Bu kamerayı taksam kim izleyecek, nasıl olacak pek de bilmiyorum. Acaba direkt bu işi yapan şirketlerle mi görüşsem?
3) Başka neler yapabilirim?
(10) 

Rahatlıktan mı uyuyamıyorum?

jacque #1500338 
Bir aylık evliyim. Evlenmeden önce haftanın bazı günleri salonda kanepede bazı günleri de ergenlikten kalma tek kişilik yatağımda yatıyordum (Eşim de aynı şekilde, dönüşümlü yatıyorduk.)

Çok rahatsızlık çektiğimiz için evlenince yatak odamız çok iyi olsun, iyi uyuyalım istedik. Karartma stor perdeler aldık, odaya hiç ışık girmiyor. 180 x 200 cm Yataş'tan 6.000 TL civarı çok rahat bir yatak aldık. Nevresimleri bile özenle seçtim kaşındırmasın, batmasın da rahat uyuyalım diye.

Gelin görün ki son bir aydır her sabah sanki 1 saat uyumuşum gibi hem uykusuz hem de ağrılar içinde uyanıyorum. Aslında yıllardır ilk kez erken yatabiliyorum ve 8-9 saat uyuyabiliyorum ama hiç uyumamışım gibi gözümü zor açıyorum. Bir de bel ağrısı var ki anlatamam hatta bu sabah fark ettim resmen ayaklarım bile ağrıyordu yataktan kalkarken..

Yatağa çok para verdiğimiz için bu durum karartma perdelerinden kaynaklanıyordur diye umuyorum ama siz ne dersiniz? :(

Not: Eşimde zaten önceden de kronik bel ağrısı olduğu için yatakla ilgisi var mı çözemedik ama ağrılar onda da mevcut.
(2) 

Adobe PS ve AI'ye uygun laptop

jacque #1500011 
Şu an iş yerinde aşağıdaki gibi bir MSI kullanıyorum.
www.vatanbilgisayar.com

Yakın zamanda işten ayrılacağım için bilgisayarsız kalacağım. Ama bütçem maalesef maks. 10 bin TL civarı. Adobe Photoshop ve Illustrator programlarını kasmadan kullanabileceğim, büyük ekranlı ve uygun fiyatlı laptop önerebilir misiniz?

Hatta Premiere'i de kaldırsın istesem çok mu uçmuş olurum? Bu arada hepsi aynı anda aktif olarak sürekli kullanılmayacak. Ama kullanılırken de kasmaması çok önemli.
(3) 

Organik ucuz yumurta

jacque #1499807 
0 ile başlayanları marketten 10 tanesini 17 TL'ye alıyoruz. Ama bizim evde günde 5 civarı yumurta tüketiliyor zaten. Daha uyguna, güvenilir önerileriniz var mı?

(Yer Ankara ama internetten falan da alabiliriz kırılmıyorsa)
(2) 

Avrupa'da otomobil ile ilgili ne yapılabilir?

jacque #1498891 
+10 senedir Ankara'da hasarlı araç onarım, alım-satım, yedek parça üretimi ve tedariki yapan ufak bir firma sizce Avrupa'dan ufak da olsa nasıl kazanç sağlayabilir?

İngiltere'de deposu olan, Türkiye'deki büyük bir yedek parça firmasının İngiltere üzerinden Avrupa'ya dağıtım işi yapılacaktı ama şirket için orada oturum izni olan birini bulamadık.

E-ticaret ile bir şeyler yapılabilir mi belki?
(4) 

Mp3'te bit hızı yüksek olanın sesi daha mı kalitelidir?

jacque #1494082 
YouTube'dan bir buçuk saatlik bir DJ setini iki farklı siteden mp3 olarak indirdim. Biri 160 kb, diğeri 192 kb görünüyor. Açık ve geniş alanda hoparlörden çalınacak. Hangisini kullanayım?
(3) 

Düğün günü izni yıllık izinden mi düşer?

jacque #1493797 
Evlilik izni için yasada şöyle diyor:
"Sözleşmeli personele, isteği üzerine kendisinin evlenmesi halinde evlilik tarihinden itibaren üç gün izin verilir."

Bu durumda düğün günü için yıllık izinden mi harcamak gerekiyor?
(2) 

02 Eylül'de Ankara'da gün batımı

jacque #1492997 
tr.meteocast.net

Yukarıdaki linke göre gün batımı 19.15 gibi olacak ama bu saat güneşin batmaya başladığı saat mi yoksa artık hava kararmış mı olacak bu saatte?

Akşam kızıllığını yakalamak için 19.00 iyi mi yoksa 19.30 mu diyelim?
(7) 

Bağış için WWF

jacque #1490842 
Sizce güvenilir midir? Hayvanlarla ilgili daha güvenilir bulduğunuz kurumları da yazabilirsiniz.

Edit: Haytap hariç
(6) 

Regli öne çekmek

jacque #1489521 
Reglin haplarla geciktirildiğini ve çok zararlı olduğunu biliyorum. Peki erken regl olmak mümkün mü?

03 Ağustos'ta ve 01 Eylül'de regl olacağım. 02 Eylül'de de düğünüm var. 01 Eylül'de başlayacak olan reglimi Ağustos sonuna çekebilir miyim acaba? 2-3 gün öne çekilse bile yeterli olur benim için çünkü ilk iki gün çok kanamam ve ağrım oluyor.

Doğum kontrol hapıyla böyle bir şey yapıldığını duymuştum. Deneyen oldu mu acaba?

Not: Önümüzdeki haftaya kadın doğumdan randevu aldım ama devlet hastanesinde olduğu için muhtemelen beni sallamayacak ve geciktirici hap vermeye çalışacaktır...
(3) 

Robot süpürge fiyatlarının asla düşmemesi

jacque #1487298 
Fiyat karşılaştırma sitesinde Xiaomi Mop Pro 2 ve Dreame D9 için fiyat alarmı kurmuştum. Düşmek bir yana 1 ay içerisinde %8 ve %5 oranında fiyatları artmış.

Daha da artmadan alayım mı yoksa bir bayram indirimi falan olur mu sizce? :(
(7) 

Siyah ince çorap raconu

jacque #1485459 
1) Temmuz'un ortasındaki açık hava düğününde siyah ince çorap giyilir mi?
2) Askılı elbiseyle siyah ince çorap giyilir mi? (Elbise de siyah)
(3) 

Biontech sonrası lenf bezi

jacque #1485440 
Herkese aşı savunurken başıma bu geldi. :(

Sol köprücük kemiğimde, dışarıdan gözle rahatça görülebilen, yarım ceviz büyüklüğünde lenf bezesi gibi bir şey çıktı. Daha önce bu olayı okuduğum için bendekini de aşıya bağladım (Aşıdan 1 hafta sonra çıktı.)

Doktora gitmek gerekir mi yoksa geçmesini mi bekleyeyim? Benzer yan etki yaşayan duydunuz mu?
(1) 

Etiket ve sticker tasarımı ile ilgili birkaç soru

jacque #1485418 
4 cm çapında daire bir sticker ve 6 x 9 cm boyutlarında bir etiket için Adobe Illustrator'da belgeyi hangi boyutlarda açmak gerekir?

Belgeyi 6 x 9 cm yapıp etiketi hazırladım ama PNG kaydettiğimde boyutu çok küçük duruyor?
(2) 

Bu hangi font? (ürün etiketi)

jacque #1485414 
(1) 

Dev çift için yatak seçimi

jacque #1482626 
Kronik bel ve boyun ağrıları olan, 1.90 ve 1.70'lik çift için hangi yatakları önerirsiniz? (Yastık önerilerine de açığım.)
(10) 

Nikah şekeri yerine bağış

jacque #1482393 
Nikahımızda 350 davetliye nikah şekeri dağıtmak yerine bir kuruma bağış yapmak ve bunu gösteren kitap ayracı, magnet gibi şeyler dağıtmak istiyoruz. Şimdiye kadar bulduğum kurumlar:

TEMA
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)
UNICEF
Darüşşafaka
World Wide Fund for Nature (WWF)
Tohuzm Otizm Vakfı

Malum ülkemizde yolsuzluk her yere işlediği için bu kurumlar arasında bağış yapma ya da buna yap dedikleriniz var mı? Bunların haricindeki önerilerinize de açığım.
(3) 

Çalıştığım vakıf 6 aydır maaşımı vermiyor

jacque #1481167 
25 bin civarı alacağım var. Maaşları vermedikleri için arayıp sormuyorlar da öyle evde oturuyoruz (toplam 4 personel var). Başkana iki kere mesaj attım; okudu ve dönüş yapmadı. Muhasebeci de bilmiyoruz bekliyoruz deyip duruyor.

Merkez Bankası'ndan para bekliyorlarmış!? Daha önce de 3 aylık bir gecikme olduğunda muhasebeciye ihtar çekip istifa edeceğimi söylemiştim. Öyle yaparsan daha geç verirler, en sok istifa edenlerinkini veriyorlar sabret falan demişti. Bi ay sonra da maaşım toplu yatmıştı.

Şimdi çok fazla birikti, artık inanılmaz zor durumdayım. Dışarıdan işler yaparak geçinmeye çalışıyorum. İstifa edersem para yanar diye istifa da edemiyorum.

Burası özel bir kurum olsa dava açayım diyeceğim ama vakfın üzerine pek bir şey olduğunu sanmıyorum. Yönetim para yok napalım derse ne olacak?

Tüm tavsiyelerinize açığım...
(6) 

Ankara gelinlikçi tavsiyesi

jacque #1480965 
Fiyatları on binleri bulmayan, çok fazla güpürlü alaturka modelleri olmayan bir gelinlikçi önerebilir misiniz?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık