(6) 

Sigara Bağımlılığını Azaltmak

sanguine #976076 
60 yaşını aşmış, haftanın yarısını tek başına geçiren, evden çok az çıkan, hastaneye gitmeyi reddeden, hiçbir hobisi vs. olmayan (tv izlemek ve gazete okumak dışında) bir insan, eskiden haftada birkaç paket sigara tüketirken son yıllarda yalnızlığın da etkisiyle 2 günde bir paket hatta zaman zaman günde bir pakete varacak şekilde sigara tüketmekte.

Sigara olmayınca, şöyle söyleyeyim, yarın sabah içeceği sigara için akşamdan yoksunluk duymaya, sigara alınmasını ısrarla istemeye başlıyor.

Sabah kalkıyor, kahvaltıdan önce ayrı sonra ayrı her saat içiyor, tek faaliyeti sigara içmek olmuş durumda. Yeteri kadar korkutucu durumda.

Doktora en uygun zamanda gidilip bir muayene yolu aranacak ama şimdilik bu kolay görünmüyor isteksizliği yüzünden. Ama şu an için bunun önü nasıl alınabilir yani çok aşırı bir miktar bu. Nasıl engellenebilir bu kadar sigara içmesi, sigaradan soğutacak ve yüzde yüz hiçbir yan etkisi bulunmayan bitkisel bir ürün veya ilaç var mıdır? Sigara yerine neye sarabilir, çekirdek vs. herhangi bir gıda var mı?
123456   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık