(3) 

Vücut bicimlendirme, kilo alma vs

sanguine #1512646 
Birkaç duyuru gördüm bunla ilgili benim de aklımda sorular var.

Aralıklı, kesintili (bazen 6 aya varan) olarak spor yapıyorum 4 yıldır. 2019 da büyük bir ara verdim, pandemide tekrar başladım. Şu an yine birkaç aylık bir aranın ardından yeniden sıkı tutmaya çalışıyorum. Boy 174, geçen ay 68 kiloya kadar düşmüştüm su an 72 civarindayim. Zayıf hissediyorum kendimi o yüzden kilo almaya çalışıyorum. Ama göbek de başını alıp gidiyor. Kollarım bacaklarım ince olduğu için kötü görünüyor. Fotoğrafta belli değil ama göbeğim var yandan bakıldığında çok belirgin hem de, kıyafet üzerinden de aynı şekilde.

Ağırlık kaldırıyorum artı 40 dakika yüzüyorum spor sirasinda kardiyo yapmıyorum hiç. Spor ve yüzmeye aynı gün, mümkün oldukça her gün gitmeye çalışıyorum.

Yeme programım şu şekilde

Kahvaltı; muz, üç haslanmis yumurta, yulaflı yoğurt, iki tane üçgen peynir
Öğlen: yemekhanede ne çıkarsa, çorba, pilav ve sebzeli veya etli bir yemek, salata veya tatlı (salata yemeye çalışıyorum) porsiyonlar orta-kucuk ve orta yagli
Akşam: usttekiyle aynı sekildde

Akşam yemeğini çok erken yedigim zaman ton balıklı salata yapıyorum kendime saat 8 gibi.

Aralarda icebildigim kadar su içiyorum, üç ölçek (60-70 Gr kadar sanırım) protein shake içiyorum gene suyla, belki bir elma veya başka bir meyve.

Bunlar dışında ezelden beri çay, kahve, kola, sigara içmem. Nadiren alkol.

Bu sefer gerçekten yaza kadar belirgin bir değişiklik istiyorum kendimde. ABler çok umrumda değil, göbek büyümesin yeter, daha iri görünmek istiyorum, hala cercevem çok dar.

Böyle mi devam etmeliyim, neler önerirsiniz?
(2) 

Dijital tartı önerisi

sanguine #1512645 
Kullanıp memnun kaldığınız var mı, vo-it buldum piyasada 140 liraya, en kötü onu alacağım.

ty.gl
(7) 

10 bin lira maaş neye dönüştü?

sanguine #1510414 
Daha 4-5 sene önce bile 10 bin lira büyük paraydı, en azından benim için. 2018de 3000 lira alıyordum. 10 bin lira alan adamın arabası vardı, ev kredisi ödüyordu, ailesi vardı, tatile çıkıyordu falan. e şimdi ben de 10 bin lira alıyorum nerdeyse ama hiç öyle hissetmiyorum. birçok şeye yetmiyor param, aynı anda iki mobilya veya iki elektronik eşya alamıyorum, yurtdışına gidemiyorum vs. bunun sebeplerini biliyorum da bu 10 bin lira alan adam da şu an 30 bin lira mı alıyor mesela. 0 zamanların 10 bin lirası şu an kaç bin lira.
(2) 

Geçen gun açılan bir duyuru

sanguine #1509798 
Arıyorum ama bulamadım. Sonra okurum diye adına tam bakmadım.

Özeti şuydu: ülkede rakam olarak güzel zamlar yapıldı her şey iyi giderse maaşlar düşer mi tarzında bir sey idi.
(6) 

İkincil meslek arayışı

sanguine #1509673 
Kamuda çalışıyorum, 30 yaşındayım neredeyse. nispeten rahatım, çünkü kira ödemiyorum, çocuğum yok, arabam yok (masrafı çok fazla).

nihai hedefim hep avrupaya gitmekti ama bu zamana kadar yaşadığım olaylar, kendime güvensizliğim, objektif olarak çok da başarılı bir insan olmayışım beni garantici olmaya itti. memur olabildim en azından. hala gitmek istiyorum çünkü kültürel açıdan ve ruhen buraya ait hissetmiyorum, birçok sebebi var buna girmeme gerek yok.

ön ayak olması açısından yüksek lisans yapayım dedim, hatta bir yere hasbelkader girdim, üç hafta gittim yok devam edemedim, artık sınav, ders vs bunlara katlanamıyorum sanırım, veya zor geldi, kafam basmadı bilmiyorum.

işyerinde boş kaldığım zamanlar oluyor, işten geldiğimde de bir ya da iki saat boş şekilde tv izlediğim telefonla oynadığım oluyor. ben bu zamanı bir şey öğrenmeye harcamak istiyorum. ingilizcem yeteri kadar iyi (yds dışında sınav skorum yok yds 96 almıştım ayrıca bi üniversitede mütercim tercümanlık lisans kaydım var devam etmiyorum), ikinci bir dil önceliğim değil şu an.

sıfırdan başlayarak ne öğrenebilirim? kesinlikle küçümsemek veya basit olduğunu düşündüğüm için söylemiyorum, mesela yazılım vesaire ne kadar zor sıfırdan öğrenmek için?
(3) 

Hızlı şarj ve watt gücü hk.

sanguine #1508832 
Telefonumun kendi içinden çıkan şarj aleti 15 watt, 25 watta kadar hızlı şarj desteklediği yazıyor 25wlık alet olduğu takdirde. Aklıma bir şey takıldı bir türlü cevabını bulamıyorum. Ben telefonun hızlı şarj özelliğini kapattım. Bu telefon kaç watta kadar normal olarak şarj olacak?

15watt'lık adaptöre takılı iken hızlı şarj özelliğinin açık kapalı olmasının bi önemi var mı?

Yoksa yani 15 watt hızlı şarj özelliği için yeterli değilse bu işin bir maximumu var mı yani ben örneğin 18 watt ya da 20 watt lık bir adaptör ile "hızlı şarj özelliğini açmadan" telefonu daha kısa sürede şarj edebilir miyim veya değişen bir şey olmaz mı?

Hızlı şarj şu kadar wattan başlıyor diye bir kural var mı telefon bunu nasıl anlıyor.
(1) 

Ucuz Ev tipi kamera

sanguine #1508407 
Kedimi evde yokken kontrol edebileceğim bir kamera almak istiyorum. Ayda 1-2 kere kullanacağım. Dandik bir şey olabilir. Bütçe 250 lira.
(4) 

Nerelerden yemek söylüyorsunuz

sanguine #1507786 
Evde yemek yapmiyorum. Akşam için Yüzde 70 ev yemegi söylüyorum, sürekli ayni yerden yemekten bazen gına geliyor bazen de kapalı oluyorlar istesem de soyleyemiyorum.

-hamburger için burger king vs
-kfc vs tavuk icin
-pizza bulls

Ev yemeğinden sıkıldıkca bunlardan söylüyorum ama bunlardan da sıkıldım
Ayrıca çok daha pahalı artık.

Dışarıdan yiyenler nereleri önerirsiniz? İstanbul şişli için soruyorum.

Şarj adaptörü ve hızlı şarj

sanguine #1507578 
şimdi benim telefonum 25w hızlı şarjı destekliyor diyelim, benim elimde de 27wlık bir adaptör var. Bu durumda telefon 25w hızında şarj olur ve telefona bir zarar gelmez değil mi?

Ek olarak bu hızlı şarj özelliği kapatılırsa telefonun bataryası daha uzun süre mi dayanır?
(9) 

Yüzey temizleyici

sanguine #1507575 
Evde yerleri silerken kovaya ne koyuyorsunuz?

Ben mintaxın dandik kokulu bir yüzey temizleyicisini koyuyorum ve kesinlikle temizlemiyor artık eminim. Ne kullanmalı? Hem temiz koksun hem gerçekten temizlensin. Evin salonu ve odası parke geri kalanı fayans bu arada.
(10) 

Ne kadar zarar ettiniz?

sanguine #1507183 
Dünyanın en cenabet insaniyim, berat Albayrak istifa etmeden birkaç gün önce altın almistim 6-7 aya yakın zararda bekledim.

Cuma günü bütün paramı 16dan dolara çevirmiştim ki bu sefer de 40 yıldır Türkiye'de görülen en büyük değer kazanma olayı meydana geldi.

İkisi ne kadar benzerdir, ne zaman 16ya yaklaşır, bu yeni mevduat türü başarılı olur mu?

Artı ne kadar zarariniz var benim 40 bin lira yaklaşık dörtte birini kaybettim.
(3) 

Pancakeswap kısa vadede ne olur

sanguine #1506783 
Su an 12.80 neredeyse bu senenin Şubat ayına dönmüş fiyatı. Binancete 30 günlüğüne stake etmeyi düşünüyorum zarar eder miyim sizce. Halı hazırda baya düşük geldi bana
(4) 

Kazıklamayacak kahvaltı mekani

sanguine #1503345 
Beşiktaş Ortaköy civarında denizi gören bildiğiniz bi yer var mı tamam pahalı olacak da o kadar da olmayacak bir yer, sehirdisindan gelen annemi götüreceğim manzara önemli.

Emeklilik planlarıni ne zaman yapmali

sanguine #1501146 
Yasliligimda bir arazi satın alıp oraya bir animal sanctuary benzeri bir şey inşa etmek istiyorum, engelli, terk edilmiş her türlü hayvanın barinabilecegi. Facebook'ta takip ettiğim sayfalar var çok özeniyorum açıkçası. Stabil bi isim var, evim var, her şey yolunda giderse büyük bir harcamam olmaz diye düşünüyorum, para biriktirmeye çalışıyorum. Nerden başlamak lazım buna, çok erken biliyorum, 30 sene var emekli olmama. Belki şansım yaver giderse daha önceden başlayabilirim gerçekleştirmeye. Bu postu göndermekle bile adım atmış gibi hissediyorum uzun zamandır aklımda olan bir şeydi nihayet yazıya dokebildim. Mesela arazi mi bakayim önce. Istanbuldayim bu arada, başka bir şehre gidemem ev burda olduğu için.
(10) 

Apartman aidati

sanguine #1500981 
Verdiğim aidatı kesinlikle hak etmeyen bir apartmanda oturuyorum ve yeni dönemde 200 lira ödeyeceğim.

-isinma merkezi sistem onu ayrı ödüyoruz
-icinde temizlik gibi sıradan giderlere ek olarak apartman görevlisi var günde bir kere çöp almaya geliyor.
-toplam 12 daire var en küçük daire benim 24 pay olarak düşünürsek 1 payı benim dairem.

Sorularım şunlar

-bu aidat miktarı (dökümünü ekledim) fahiş değil mi kıç kadar apartman için?
-dagilimda bir sıkıntı yok mu bence benim daha az ödemem yandaki en büyük dairenin daha fazla ödemesi gerekiyor.
-asansor bakımını çıkarıp kalan miktarı 24e böldüğümde 105 lira yapıyor. 2 paylı olan daireler bu hesaba göre 210 ödüyor ki bu normal. Benim 105 büyük dairenin 315 ödemesi gerekmez mi?

Ben burada neyi goremiyorum yani itiraz edicem ama belki çok bariz bir şeyi atlıyorum emin olamadım. Benim daire 1+1 yandaki 3+1 diğerleri 2+1
(8) 

Schengen vizesinde giris ülkesinin farklı olmasi

sanguine #1500022 
Üçü de schengen bölgesinde olan ülkeler

A ülkesine gidiş
B ülkesinden dönüş

Olmak üzere iki tane uçak bileti aldım, esti birden.
Bu iki ülkenin istediği belgeler absürt ve çok olması bir yana aracı şirket hizmet ücreti de çok yüksek. Daha bunun seyahat sigortası falan var.

Ben Almanya'dan vize alayım diyorum. Almanya'dan alacağım vize ile -multi verdiler diyelim- direkt diğer schengen ülkelerinden giriş yapabilir miyim? Daha birkaç yıl önce Almanya'dan aldığım vize ile almanyaya girip Hollanda'dan çıkmıştım ama bu sorduğum şeyi hiç denemedim.

Yakın zamanda bizzat tecrübesi olanlar yazarsa cok güzel olur.
(4) 

Hoslandi mi hoslanmadi mi

sanguine #1499090 
İnternetten tanıştık, buluştuk, öncesinde fotoğraflasmistik zaten. Neyse bir iki saat kadar kahve vs içtik. Sonra ayrıldık. Telefon numaramı istemedi, adı mi da sormadı. Ben de aynı şekilde. Giderken ben elimi uzattım o yanağımdan öptü (ergenler gibiyim vurmayın).

Birkaç saat geçti programdan yazmadi etc.

Hoslanmadi olarak yorumluyorum bunca date tecrubemle. Çünkü kendine güveni vs tam biriydi yani direkt belli ederdi hoslansaydi. Muhtemelen kibarlık olsun diye öptü.
(2) 

Köpek için kuru mama

sanguine #1497453 
Sokaktaki köpekler için bircok kuru mama denedim ama çok aç bile olanlar yemiyor, genel olarak sevmiyor anladığım kadarıyla sokak köpekleri kuru mamayı. O sırada açık petshop veya bakkal bulmak da kolay olmuyor.

Bizzat yediklerine şahit olduğunuz kuru mamalar var mı ucuz, yanımda taşıyıp verebilecegim
(4) 

Çamaşır makinesi 101

sanguine #1496187 
Yeni bir makine aldım, ayrı eve çıktığım için tek başıma kullanicam ve normalde ayarlarını kendim yapmiyordum yani o yüzden çok fakirim nasıl kullanmak gerektiği konusunda.

Öncelikle şöyle bir problemim var makinedeki sıcaklık ve devir seçenekleri tuhaf

20
40
60
90 sıcaklık

400
800
1200 devir

1-en sık kullanılan ve ideal (çamaşırına göre) sıcaklık-devir kombinasyonları neler ve sırf bu yüzden makineyi iade etmeli miyim? 30 derece ve 600 devir seçenekleri olmadığı için

2-hangi tür deterjan? Bazıları sıvı deterjan iç haznesinden çamaşırlara damlayip leke yapıyor kullanma dedi.
(1) 

Kedinin tuvalet sonrası temizliği

sanguine #1495913 
Bugüne kadar genellikle çok bi sorun yasamadim, birkaç kez kakasını dışarı çıkardı o da hayvan gibi kazdığı için. Son zamanlarda fazla dikkat ettiğim için mi bilmiyorum arada tırnaklarında kakali kum görüyorum, kıçında ufak bir parça kalıyor yine nadiren. Ama çok küçük de olsa etrafı çok kötü kirletiyor artı kokusu, suratıma kıçını sürüyor, koltuğa yatağa çıkıyor vs.

Kedi tuvaleti kullandıktan sonra takip ediyor musunuz, temizliğinden nasıl emin oluyorsunuz. Yani kendini yalıyor ama o fark edene kadar etrafa bulastirmis oluyor
(3) 

90larda birikim yapanlar

sanguine #1491378 
90larda bu doların, faizin bir gecede on/yüz katına çıktığı, sürekli devalüasyon yaşanan yıllarda birikim yapan insanlarin paralarına noldu?

Mesela şimdiden örnek verelim şu an 100.000 TL miz var, birkaç ayda Euro 20-30 liraya çıksın, sonra 500 TL 1000 TL banknotlari gelsin, maaşlara da yüzde 30-40 zam yapılsın.

E adamın 100 bin lirası 20-30 bin lira kıymete düşecek.

Para biriktirmek yerine ev mi almamız gerekiyor, zira gene 90li yillara geri dönüyoruz anladığım kadarıyla RTE faiz inecek dedi.
(3) 

Pantolon yıkama

sanguine #1491231 
Bütün pantolonlarimi yikayacagim, 4-5 tane kot, gerisi keten 15 tane pantolon yaklaşık. Şimdi hangi ayarlarda yikamam lazım renk verme, çekme, olayı olmaması için
(7) 

Veteriner randevu ücreti

sanguine #1490528 
Bir veteriner diş hekiminden randevu aldım, sadece muayene ücreti 400 TL imiş, mecbur gideceğim ama çok fahiş değil mi bu? Bildiğiniz daha uygun bir yer var mı. Randevu aldığım yer Kadıköy'de vet dent diye bir yer.
(13) 

Kedime kötü mü bakıyorum?

sanguine #1490402 
4 sene önceki bir komşumuz bir hevesle çocukları istedi diye bir yavru kedi aldı o senenin sonbaharında. mart ayına gelince kediden sıkıldılar, bize de (bizim bir kedimiz vardı zaten) dediler ki biz aldığımız yere geri bırakacağız. Ben çok üzüldüm zira hala çok küçüktü 4-5 aylık falandı, ve çok sevimliydi. Evdeki kedimiz çok düşmanca davranmasına rağmen eve aldım. Kendim istanbulda okula/işe gidiyordum ev başka bir şehirdeydi. Kardeşim çok arıza çıkardı vs. Her şeye rağmen bırakmadım vazgeçmedim. Arada sahiplendirmeye çalıştım ama isteyen de olmadı.

Çok yaramaz bir kedi, bir arkadaşıma kısa bir süre bırakmıştım o da illallah etmişti. Ama ben çok seviyorum, özellikle geçen sene karantina döneminde evladım gibi oldu. çok şımartıyorum, gelir tabağımdan yemek yer. kapıyı açınca dışarı kaçar. kokladığı her şeyin tadına bakar. her yediğimden içtiğimden veririm. tasmamız var düzenli dışarı çıkarırım.

ekonomik durumum iyileştikçe daha iyi mamalar aldım, isimsiz veteriner mamaları yerine şimdi daha bilindik, önerilen şeyler alıyorum. rastgele yaş mama yerine gimcat'in gourmet'nin falan yaş mamalarını almaya başladım. hatta macun/malt olayını duydum gimcatten mama ararken, onlardan almaya vermeye başladım. suyu s
sürekli pislenmesin diye kedi sebili aldım. ne bileyim düzenli veterinere götürüyorum 6 ayda bir. karma aşısını mutlaka yaptırıyorum her sene. senede bir kez vs tatil dışında asla yalnız bırakmıyorum, kaç kere ev değiştirdim her defasında yanımdaydı, onu istemeyen evlere gitmedim.

diğer yandan çok meraklı dediğim gibi ve kendine de çok güveniyor, 2019-2020 arasında 3 kere aşağı düştü. birisinde bildiğiniz koştu koştu direkt pencereden aşağı atladı birden, yaz ortasında tv izliyorum, sanırım pencerenin kenarına atlayacaktı ama tutturamadı. gecenin 1.inde ataşehirdeki hayvan hastanesine götürdüm taksiyle, kaç kere filmi çekildi eli kırıldı, bekleyelim iyileşmezse ameliyat ederiz dediler iyileşti. sonra çok dikkat ettim, yalnızca kendi olduğum odanın penceresini açtım mesela. yukarıya çıkmaya çalıştığında hep kızdım, dışarı çıkacağım zaman her yeri kapatıp öyle çıktım.

geçen sene iş olmayınca güzel bi rutinimiz olmuştu mart ayından başlayarak, ben yemek hazırlarken mutfağın balkonuna çıkıp etrafı izliyordu ben 20-30 dk içinde işimi bitirince onu da alıp içeri geçiyordum. 3 ay boyunca hiçbir şey olmadı, gitti tam işe başlamadan bir hafta önce gene ben mutfakta hatta bir gözüm de ondayken aşağı düştü, hatta ayaklarını gördüm. indim aşağı aldım, çenesi burnu kanamıştı. bir dişi de kırılmış. bunda da bir şey olmadı şükür, sabahtı hemen götürdüm.

"senin elinde hayvan rezil olmuş" diyebilirsiniz ama açıkçası bundan sonra nasıl diyeyim size şu sıcakta bile asla cam pencere açmıyorum. diğer odaların penceresini açıp içinde bulunduğumuz odanın kapısını kapatıyorum, klimayı açıyorum ya da kediyi bir odaya koyuyorum evi havalandırdıktan sonra tekrar koyuyorum falan.

hatta en son 1 sene önce zemin katta olan bir eve taşındım, balkondan düşme derdi kalmadı. geçen oynuyorum bizimkiyle ağzına baktım bir tane köpek dişi düşmüş, diğeri de zaten kırık. iki tane sağlam kalmış. niye oldu neden oldu ne zaman ve nasıl oldu hiçbir fikrim yok. acayip derecede üzgünüm, yemesinde içmesinde bir sıkıntı yok, dün de veterinere götürdüm ağzında enfeksiyon yok bu diş daha önce düşmüş yeni bi olay değil dedi. kedi normal. ama ben dişinin olmamasına baya kafayı taktım, dünden beri kedi diş implantını araştırıyorum. birkaç yerle konuştum ama hepsi istanbul dışı, yarın kadıköyde bi veteriner diş kliniğine götürücem. kırık olan dişine de taktım onu da göstericem çürümesin ya da dolgu falan yapılması gerekiyosa.

balkonumuza her gün 5-6 kedi geliyor onlara mama veriyorum, birbirleriyle o kadar kavga ediyorlar dişleri sapasağlam, bembeyaz, tam. yani ağlayacam nerdeyse bu hayvan dışarıda kalsaydı ben hiç almasaydım daha mı iyi olurdu, ben kötülük mü ediyorum. ne yapmalıyım bilmiyorum, sözde ev kedisi ama iki tane köpek dişi kaldı sağlam.
(10) 

Hayatını kaybeden yakinlarinizi ne sıklıkla rüyanızda görüyorsunuz

sanguine #1489421 
Ve bu rüyaların içeriği nasıl, sizinle konuşuyorlar mi
-ölen yakınlarınizla ilgili aciklayamadiginiz şeyler yaşadınız mı, çok gerçekci bir rüya olabilir
-onlari kendi ölümünüzden sonra göreceğinize dair bir inancınız var mı, ne düşünüyorsunuz bu konuda
(3) 

Arabistan ziyareti konusu

sanguine #1489420 
Annemi Mekke ve Medine'ye götürmek gibi bir düşüncem var ziyaret amaçlı. Umre hac falan değil. Bildiğiniz turistik olarak, hiçbir tur şirketi ile anlaşmadan kendim kalacağım yerleri ayarlayarak yapabiliyor muyum bunu, aracı zorunluluğu var mı
(8) 

Ahiretin varlığına dair tecrübe ve düşünceleriniz neler?

sanguine #1489279 
Müslümanım, ahiretin varlığına dolayısıyla inanıyorum. Son yıllarda inancım biraz da kendi tembelligimden ve zevke, dunyevilige düşkünlüğümden zayıfladı pek ibadet etmiyorum. Ebeveynlerimden birini de birkaç yıl önce kaybettim. Bu zaten hala cikamadigim ve muhtemelen çıkamayacağım bir travma. Hayatım bunlar dışında son zamanlarda iyi gidiyor, güzel bir isim var, kendime ayırdığım vakit epey arttı, yakında kendi evime çıkacağım inşallah. Son bir aydır kabuslarla başlayarak ölüm, ahiret gibi kavramları sorgulamaya ve anksiyete yaşamaya başladım. 15 temmuz bayram derken çokça evde ve yalnız kaldığım için o da tetikledi. Eve ziyarete gittim orda bile bi köşede telefonda afterlife, far future vs araştırıyorum, reddite bakıyorum. Bir de uzak gelecekle ilgili metinler okudum, heat death, trilyon çarpı trilyon yıl sonrası her şeyin soğuk bir hicsizlige dönüşmesi derken baya bir kaygı yaşıyorum.

Ve günlük hayatımı baya sekteye ugratmaya başladı, bildiğiniz moralim bozuk, hiçbir şeyden keyif almıyorum, nasılsa öleceğim, kanseri bile tedavi etsem bir anlamı yok zira evrende yaşam sona erecek, nasıl öncesinde var olmadiysam sonrasında da olmayacağım gibi kendimi darliyorum. Ve artık bıktım.

Eğlenceli bi muzik dinliyorum, bir şey izliyorum sonra yukarıda bahsettiğim düşünceler aklıma giriyor ne ugrasiyorum deyip öyle uyuyorum.

Özellikle dini inancı olanlara sormak istiyorum, böyle metafiziksel, tam aciklayamadiginiz tecrübeleriniz, bunlar rüya olabilir, ya da uyanıkken yasadiginiz şeyler olabilir, ahiret inancınızı hiç olmadigi kadar kuvvetlendiren şeyler oldu mu, lütfen anlatır mısınız ben bu hislerden kurtulmak istiyorum.
(2) 

Vitamin takviyesi için tavsiye

sanguine #1487926 
Pharmaton kullandım birkaç kez açıkçası placebo muydu yoksa gerçekten işe yaradı mı emin degilim. Şimdi bakıyorum kimse önermiyor ise yaramıyor diyor. Neyi alayım, pek düzgün besleniyorum vitamin ve mineral almam gerektiğini düşünüyorum. Spor yapmama rağmen çabuk yoruluyorum, gündüz uykum geliyor gece uyuyamıyorum vs.
(21) 

Evi ikea'dan döşemek

sanguine #1487378 
İlk defa ev döşeyeceğim bu güne kadar bazen yatak bazen dolap, şifonyer, masa (ama hepsi ayrı zamanlar ayrı evler için) türlü mobilya aldım ama önemsemedim başkasının evi olduğunu düşündüğüm için. sanırım bu kez nihayet o.ç. kiracı evden çıkacak ve yaz sonuna doğru kendi evime geçeceğim, ilk kez.

çok dramatik gelebilir ama her şeyi ikea'dan almak istiyorum. size sormak istediğim 1-buna değer mi 2-ikea kullanışlı mı gerçekten

mesela şu yatak çok hoşuma gitti, bazalı değil yandan çekmeceli ama kullanışlı mıdır acaba

www.ikea.com.tr

ikea'dan mobilya önerilerinizi de bekliyorum, özellikle hala satılmakta olan ürünleri almış olanlar varsa

evim küçük, bir yatak, bir tane çok büyük veya iki tane büyük kıyafet dolabı istiyorum ayakkabı gömlek ıvır zıvır her şeyi koyabileceğim, bir masa ama böyle duvara montelenip indirilip kaldırılanlardan gördüm o olabilir büyük masaya ihtiyacım yok. bir tane güzel hem yatabileceğim hem salonda kullanılabilecek geniş uzun bir koltuk bir tane armchair tekli koltuk. sonra ne bileyim işte klasik 1+1 evde ne lazım olacaksa.
(3) 

Dün ve bugün havaya noldu?

sanguine #1485334 
Cidden noldu, geçen hafta iyiydi, şort bacağıma yapışıyor 2 gündür, özellikle bugün dışarı çıkıyorum ama sanki saunaya giriyormuşum gibi, evde hangi odaya gitsem aynı. üstüne üstlük sıcaktan mı bilmiyorum kedinin tuvaleti daha da kötü kokuyor. şu sıcak ağustosta başlardı, hissedilen 30 derece resmen hem de saat akşam 10.00 ve istanbul. hep böyle mi devam edecek bilen var mıdır
(3) 

Kötü rüyadan sonra ne yapilir

sanguine #1484189 
Ya gecenin bu saatinde öyle kötü oldum ki anlatamam. Allah'tan evde tek değilim yoksa herhalde kalp krizi geçirip hastaneye giderdim. Bir de tek başıma yaşamayı düşünüyorum mesela ne yapacağım bilmiyorum yalnız kalınca en ufak şeyden korkan irkilen korkak bir adamım.

Rüyamda annemle beraber bir evde bir şeyler izliyoruz o sırada elektrikler kesiliyor sanırım. Hatta öncesinde izlediğimiz şeyle alakalı da tonla referans hatırlıyorum komik olan, rüyanın başı normaldi yani. Ben komik yorumlar yapıyorum, sosyal medyaya yazıyorum vs her neyse. Sonra elektrik gidiyor ama birden değil, rüyada sahne atlama gibi, ne zaman kesildiğini hatırlamıyorum çünkü rüyanın devamında elektrik yok.

Rüyanın başında da yalnızdım, annem ne ara rüyama girdi bilmiyorum, görsel olarak da aklımda yok sadece sesi.

Annem ışıklar yokken dışarıda karanlıkta askere benzeyen iki kişinin ormanlık alana ışık tutarak bir şey aradığını veya devriye gezdiklerini görüyoruz. Annem de (rüyama o sırada giren aslında çünkü öncesinde yok "meğer" oradaymış) konuşmaya başlıyor. Ben disardakilere bakarken. Bir şeyler anlatırken de artık süs diyorum dikkat cekmeyelim, o sırada da tam dediği şu "Adana'da yaratıklar vardı onu yazmamışlar/bilmiyorlar/yanlış biliyorlar (cümlenin fiilini hatırlamıyorum)" tam bunu dediği sırada anneme diyeceğim ki anne adana ne alaka Adıyaman mi demek istedin (Adana'yla alakasi yok çünkü) bu cümleyi kurmayı aklımdan geçiyorum tam.

O esnada rüyanin kendisi de karanlık yani, tek gördüğüm birisi ormanlık alana ışık tutuyor, diğeri silahiyla ışığın olduğu yöneldigi yere bakıyor, hatta bir tane de güzel bir kedi gördüm ışık etrafta gezerken. Ben de pencereden bakiyorum. Tam o esnada belimde iki tane el hissettim. Yemin ediyorum aklım yerinden çıkacaktı, gerçeklik algim birbirine karıştı. Çığlık atarak uyandım. Sözlüğe giriyorum, ayilmaya çalışıyorum deli gibi de uykum var. Coinlere falan bakıyorum dikkatim dağılsın diye ama titriyorum da. Kalkıp su içmeye mecalim yok. Bir şeyler söyleyin Allah aşkına da rahatlayayim, zihnimi durduramıyorum.
(2) 

Didim'e havalimanından transfer

sanguine #1482636 
Google a yazdığımda yüzlerce websitesi ve firma çıkıyor. Güvenilir bir tane önerebilir misiniz daha önce kullandığınız, çok makbule geçer.

Mesela şurayı buldum 4 kişi toplam 170 lira bana uygun geldi ama güvenemedim. çünkü benzerlerinden bir sürü var

www.milasairportbodrumtransfer.com
(2) 

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü YL

sanguine #1480748 
Marmara üni'nin böyle bir enstitüsü var sanırım ağustos eylül arası açıyor başvuruları. Yüksek lisans programlarına başvurmak istiyorum, yazılı + sözlü sınava ilişkin ibareler gördüm önceki alımların evraklarında. Burada yüksek lisans yapan ve yapmış olanlar var mıdır, nasıl hazırlanılır bu programın sınavlarına?
(7) 

Kamuda Jean Monnet

sanguine #1478513 
Henüz aday memurum sonbaharda adaylık bitecek normalde. Kendi işlerimi yoluna koyduktan sonra yazdan itibaren Jean Monnet ve toefl kasayım diyorum. Tabi bu planlarımı çalıştığım yerde dile getirmedim bugüne kadar. Kamuda burs alıp giden var mı, süreç nasıl işliyor, muvafakat almak gerekiyor mu, ben burs kazandım gidiyorum demekle oluyor mu?
(3) 

Coin takip için kullanılan araçlar

sanguine #1476359 
Hangi indikatörlere nerelerden bakıyorsunuz, birkaç haftadır deneme yanılma yapıyorum neyse ki para kaybetmedim de önce bodoslama yalnızca coinlerin isimlerinden araştırarak aldım ve sattım bir kazancım olmadı. sonra bnb ve doge gibi etraftan duyduğum belli başlı koinlere girdim, sonra çıktım.

en son bu grafikleri inceleyeyim dedim, en dipteki koinlerden girdim o sırada bunlar btt ve rvn idi. Ki geçen günkü düşüşte bnb ve btcden anaparadan dahi zarara girmiştim derken bir saat içinde falan dipten aldığım btt 1000 lira bıraktı zarardan çıktım. Yine btt ile al sat yapıp kara geçtim.

Şunu yapmaya çalışıyorum bilmiyorum doğru mu, bir milyon kere denenmiştir, binance tr deki (sadece bunu kullanıyorum en anlaşılır olanı bu benim için şu aşamada ve çok pratik para yükleme çekme falan) koinleri açıyorum önümde (try pariteli olanlar elbette) beş-on dakikalık grafiklerine bakıp %50 ile falan girmeye karar veriyorum artmaya başlar başlamaz. Sonra durduğu an çıkıyorum. Bu dediğimi yalnızca bTT ve doge coinde yapabildim. tamam çok büyük rakamlar olmayabilir ama yarım saat gibi bir sürede 200-300 lira görüp çıkmak da benim için iyiydi başlangıç için.

bu son 10-15 dakikalık değişimleri percentage olarak gösteren siteler var mı bildiğiniz

şunu bulabildim dediğime en yakın, bu da son 1 saati gösteriyor, tam verim alamadım

ccowl.com
(14) 

Insanlar nasıl bu kadar kolay ateist olabiliyor?

sanguine #1474470 
Uzun zamandır düşündüğüm bir konu biraz önce burda bi başlık görünce o da tetikledi. Ben musluman bir bireyim ama bu bir din ya da İslam güzelleme postu değil. Aklımdaki şeyin herhangi bir inançla da alakası yok aslında

Ben yobaz olmayan, pek dindar da olmayan bir ailede büyüdum. Hiçbir zaman karisilmadi din konusunda, babam ramazan haric alkol kullanırdı, annem kapalı olmasa da namaz kılmaya çalışır dönem dönem. Bense inanç konusunu daha içimde yaşadım hala da öyle. Zamanla ibadet kısmından neredeyse tamamen uzaklaştım, dışarıdan inançsızlık olarak görünse de temelde tembellik tamamen.

Yaratıcı inancım hep oldu hala da var. Durum şu ki özellikle babam öldükten sonra ben aşırı derecede ölümden, ölüm sonrasının belirsizliğinden ve hiçlikten çok korkar oldum. Halbuki babamla aramız daima çok kötüydü. Ama onu özlüyorum, öldükten sonra dünyanın bitmedigini, onun hala yaşadığını görmek istiyorum.

Birkaç ayda bir çok depresif rüyalar görüyorum, ilk zamanlar hep babamın ölümünü tekrar tekrar görürdüm, rüya başında canli olurdu, ben gerçekten yaşıyor hissederdim, rüya sonunda ölürdü ve ilk seferki gibi derinden bunu hissederdim
Neyse ki bu eskisi kadar sık olmuyor. Şimdi kendi ölümümu veya ölüme yaklastigim anları görüyorum. O mutlak yalnızlık, hiçlik, belirsizlik, karanlık beni çok ama çok yoruyor, bazen uyandığımda çok zor kendime geliyorum. Eşyaların, yakinlarimin, ailemin, kedimin yıllar sonra artık olmayacağı anları görüyorum. Kedimden önce öldugumu görüyorum. Çok basit bir şey, mesela çok abartı da gelebilir, bir milyar yıl sonrasını hayal ediyorum.

Ölüm bu kadar ağır, kalıcı bir vakayken, benim açıkçası delirmememin sebebi mutlak iyi bir yaratıcıya inanıyor olmam. Yoksa ben ölüm olayını kaldiramazdim. Her şeyin geçici ve boş olma ihtimali bana çok ağır geliyor. Inancli olduğum icin ihtimal olarak kabul ediyorum elbette. Inandığım dinin gereği gibi yaşamıyor olsam hatta günah kabul edilen davranışları alışkanlık haline getiren bir yaşam tarzım olsa da bu beni inanmaktan alikoymuyor. "Öbür dünya" olarak cennet duslemiyorum bu arada yani ajandamda cennet gibi bir utopyada yaşayabilmek için inançlı olmak yok. Belki reenkarnasyon, belki paralel evren, belki başka bir konsept, ama bir şekilde hayatlarımızın boşa gitmedigi ve ölüm sonrasına aktarilabildigi ve en önemlisi mutlak iyi bir yaratıcı tarafından bunların orkestra edilmesi. Dunyadaki kötülüğün çokluğunu da kaldıramıyorum çünkü. Bu da çok ağır geliyor, inançlı olmamdaki bir sebep de bu kadar kötülüğün karşısında mutlak güclu olan mutlak bir iyinin varlığına duyduğum ihtiyaç ve güven.

Dinlerdeki çelişkileri cok kafama takmıyorum, üzerlerine düşünmüyorum, açıkçası beni alikoymuyor da. Yaratıcının varlığına gölge düşürmuyor benim icin en azından, diğer her şey teferruat gibi geliyor. Çünkü mutlak iyi yaratıcı düşüncesi beni çok rahatlatıyor. Böyle olmasindan memnunum ve değişmeye niyetim yok. Bilim ölüm sonrasina ilişkin yaratici kaynaklı olmayan bir veriye ulaşsa bile. Her türlü bir yaratici olmak zorunda inancındayım.

Merak ettiğim, herhangi bir yaratıcıya inanmayan insanlar bunlari başa çıkılması gereken bir şey olarak görmüyorlar mı? Ya da bakış açınız nasıl?
(13) 

Bana yardim eden adama hediye

sanguine #1473884 
Gece gece aşırı derecede saçma bir olay yaşadım.

3 saat kadar önce banyodan çıktım öyle bornozla oturuyorum evde. Arkadaki balkonda pencerede ışık gördüm noluyo lan dedim bir adam elinde telefonla etrafa bakıyor. Kötü bir şey gelmedi zaten aklıma ama insan birinci katta oturunca yine bi noluyo oluyo. Balkondan bütün evin içi görünüyor çünkü. Neyse çıktım bi adam ben dördüncü katta oturuyorum dedi ben de biraz yarım ağızla konuşuyorum biraz gıcık gıcık. Sonra kedim düştü onu arıyorum dedi. Beş dakika kadar konuştuk karısı seslendi buldum diye ben de geçmiş olsun dedim içeri geçtim adam da gitti zaten.

Sonra bilgisayarda bir şeyler izlemeye devam ettim gece yarısına kadar. 12 buçuk gibi de dişimi fircaladim tam yaticam benim kedi yok. Bi baktım pencereyi açık bırakmışım. Sen benim kedi git. Zaten meyilli. Allah'ım gecenin bi yarisi arasam hırsız sanacaklar. Nereye bakacağımi da bilmiyorum. Bu Geceyi bırak bir daha asla uyuyamam, öldü mü kaldı mı, ne bok yedi nereye gitti salak hayvan. Öyle bi on dakika şoka girdim. Beklesem gelmez çünkü hem bu evin çevresini hiç bilmiyor hem de gerizekalı kendi adına tepki vermeyen bir kedi.

Dedim artık bu adamın kapısını çalayım, adamın kizmasini da göze alarak. Ki hiç tanımıyorum 5 aydır buradayim ilk defa gördüm konuştuk. Kedisini ararken de öyle çok ilgili gorunmedim (bunlar hep karma). Adam karısı yatmislar benim için uykularından uyandilar ikisi de. Adamcağızin düşen kedisinin de beli kırılmış meğerse, hiç sormamistim ne oldu diye. O da onu veterinere götürmüş
Sonra adamla beraber balkonun olduğu taraftaki avluya girdik neyse ki biraz bağırınca geldi. Buldum götürdüm. Ama ömrümden ömür gitti. O an bulamasam ne olurdu bilmiyorum. Çok korktum.

Bu adamın kedisi için bir şey almak istiyorum ama ne alayım. Şimdi her kedi mamayı yemez mama almak mantıklı olmayabilir. Kum alayım diyorum 20 kilo ya da 40 alsam çok overkill mi olur bilemedim çünkü çok mahcubum
Minik bir jest olur birisi bana alsa acayip sevinirim mesela. Bir de size sorayım dedim
(5) 

Altın alanlar olarak battık diyebilir miyiz

sanguine #1471362 
Ortalamam 457 son aldiklarimla, (490di başta) battık dimi artık bunlar sonraki ay da faiz arttirir. Hayatta satamam en az artık bir yıl. Geçen zamanda kaybettigim faiz gelirini saymıyorum bile.
(8) 

Işyerinde müzik dinleyebilmek

sanguine #1470004 
Iş dışında nerdeyse Her türlü web sitesinin yasaklandığı bir kamu kurumunda calisiyorum. Muziksizlikten delirmek üzereyim artık. Yüz tane site denedim hepsi yasaklı, ya en önemlisi Spotify yok. Windows 10 kurulu, uygulamasını indirebiliyorum mağazadan ama kullanıcı adı ve şifre girdiğimde kabul etmiyor ip engellendiği için. McAfee kullanıyorlar. Herkes flasha indirip öyle dinliyor ama ben Spotify a gectigimden beri şarkı indirmeyi bıraktım, indirdiklerimi de sildim. Napabilirim önerisi olan var mı. Monitöre gömülü hoparlör öyle dinliyoruz. Ya telefon için bi Bluetooth hoparlör alicam ama hep telefonu kullanmak istemiyorum müzik dinlemek için. Başka çözüm gelmiyor aklıma.
(5) 

Kime benziyor sorusu

sanguine #1469899 
Drag race ikinci sezonda bir yarismaci var takip eden bilir zaten tyra sanchez adi. Ben bunu bir Türk kadın oyuncuya benzetiyorum ama adı bir türlü aklıma gelmedi deliricem. Ağız yapısı bakışları falan aynı. Uzun zamandır pek görünmüyor herhalde o yüzden hatırlayamadım. Bir ara nostaljik bir dizide görmüştüm diye aklımda kalmış tek veri bu elimde. Kime benzetmiş olabilirim?

encrypted-tbn0.gstatic.com
(12) 

Altının elimde patlaması hk

sanguine #1466914 
Kasım ayında altına girdim 490dan. Ellerim kirilsaydi da girmeseydim ama yaptık bir hata işte. O günden beri maaşımdan arttirdigimla sürekli alıyorum. Aldıkça da düşüyor Allah'ın belası. Şu an ortalamam 462. Bu ay maaşı da aldım. Mecbur gene altın alicam, ortalamayı ne kadar dusurursem o kadar erken çıkarım diye düşünüyorum.

Ama bu ne kadar böyle gidecek Allah askina hep düşecek mi ons ve altın?
(2) 

Başka bir ülkede milyoner olan bir grup insan (film)

sanguine #1461112 
Ya böyle bir filmden bir sahne vardı ne zaman türk lirası batsa etrafta bundan sahneler görürdüm. filmde bir grup insan vardı, bir ülkeye gidiyorlar orada bozuk paraları bile inanılmaz değerli. Komedi filmiydi adını bulamıyorum. yardım!
(3) 

Sahiplendirdigim kediye karşı hissettiklerim

sanguine #1456351 
TL;dr bir kedi sahiplendirdim ama onu çok özlüyorum, vicdan azabı çekiyorum, hata utanmasam geri isteyeceğim.


Bundan 2 ay önce evimin (ailemle yaşadığım) hemen yakıninda en fazla 4 haftalık olan yavru bir kedi buldum. Başında bekledim ama annesi gelmedi, bağırıp duruyordu. Mecbur eve aldım o kadar küçük ve tatlıydı ki anlatamam elimden çok yavru kedi geçti kendi kedim zaten var ama bunun kadar kendini sevdireni görmedim. Ailemin evinde eve 7 yıl önce gene yavruyken getirdiğim, çeşitli travmaları olan kedimiz var. O kedilerden çok hoşlanmıyor, kendi kedimi de buradan İstanbul'a götürmek zorunda kalmıştım (arkadaşım bakıyor birkaç aydır). O pek hoslanmadi ama çok minik olduğu için sanırım zarar vermedi, en fazla kafasına vuruyordu yanına çok yaklaştığında. Ama gerizekali, zeka özürlü kardeşim yok Leylanin (evdeki kedi) psikolojisi bozuluyor, yok kavga ediyolar bunu götür diyerek beni kanser etmeye başladı. Bence birbirlerine alisirlardi, minik zaten çok dost canlısı. Ben o yüzden onları hiç ayirmadim, yatarken bile kapılar açıktı. Ama engelli kardeşim gündüzleri ben işe gidince onları ayırıyordu, ben gelince tekrar bir araya koyuyordum falan, arada da çok fena ishal oldu onunla da uğraştık, sonra geçti.

Benim niyetim evdeki kediye dost olması onu yumuşatmasi vs idi. Evde tutacaktim. İstanbul'a atandigim için bir süre sonra gidecektim ama alisirlar o zamana kadar diye düşündüm. Ama spastik kardeşim ve onun gaza getirdiği annem yüzünden İstanbul'da ise başlamam gerekince onu da istanbula, buradaki kedime bakan arkadaşıma getirdim. Niyetim, yanında kalacağım akrabamin evine getirmek ve burada bakmak idi. Hatta tuvaletini kumunu mamasını daha kediyi getirmeden siparis etmiştim. Ama kendi kedimi de yanıma alacağımdan nasıl olacak vs diye düşünüyordum, sahiplenecek birini de arıyordum ama kimse çıkmadı. Sonra bu arkadaşımın bir tanıdığı kediyi istedi ve ona verdik, çok iyi bakacağından şüphem yok zaten iki gündür atıyor videolarını oraya hemen alışmış. Bütün gün evde pandemi yüzünden, muhtemelen yaza kadar, yani harika ilgilenir.

Ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. Yavru çok iyi baktım bakmasına ama bana alışmasın diye ve çok kiprastigi için kendi bencilligimden uyurken çoğunlukla yanıma almıyordum ve kapımda ağlıyordu onbeş dakika sonra salona gidiyordu. Gündüz zaten hep onla ilgilendim, boynuma yatardı, gece yanımda da az yatmadı. Ama mesela yanıma almadigim geceler için çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Ona bana alışmasın derken ben ona alışmışım. Sonra onu İstanbul'a götürürken kabında durmak istemedi yolda aldım kucağıma koydum, anca öyle sakinleşiyordu. Bir de dediğim gibi o kadar tatlı ki yani kelimeler yetmez, şahsına münhasır, hareketler, tavırlar. Verdiğim kadına dedim en ufak şeyde hemen geri getir diye ama çok istekli. Keşke daha çok zaman gecirseydim, her gece yanıma alsaydım, ruh hastası kardeşimi susturup evde tutsaydim veya İstanbul'a getirdiğim gibi kendi yanıma alsaydım zaten her şeyi hazırdı. Bunları düşünüp düşünüp kötü oluyorum. Ne yapsam bilemedim. Geri isteme noktasındayim.
(13) 

Maske tavsiyesi

sanguine #1456311 
Trendyoldan 50lik kutuda siyah maske alayım dedim o kadar kötü bir sey geldi ki, maskenin ipleri beyaz, aşırı derecede dandik, çok ince. Aldıgima alacağıma pişman oldum. Şimdi yine ınternetten sipariş vereceğim, düz simsiyah renk arıyorum. Sürekli sipariş verip memnun kaldığınız yerleri yazabilir misiniz, trendyol olursa daha güzel olur ama şart değil.
(3) 

İnternet hız testleri

sanguine #1455645 
Netspeed kullanıyorum yeni bağlattım. "35 Mbps'e Kadar Hız" bu pakedi kullanıyorum, şimdi benim maksimum olarak, mükemmel bir dünyada saniyede 3,5 mb indirme yapmam gerekiyor değil mi? Mükemmel olan yani bu.

İnternette hız testleri sitelerine giriyorum mesela turk telekomunkinde 18 mbps diyor, netspeedin kendi sitesinde 12 mbps. Şimdi bu çıkanlar doğru mu, doğruysa benim ortalama 1,5 mb indirme yapmam lazım ama bariz daha az, 1 mb bile değil. Kablosuz kullanıyorum bu arada.
(7) 

Gece yarısına kadar şarkı söyleyen komşular

sanguine #1455380 
yeni taşındığım yerde aha bu saat oldu hala piyano çalıp şarkılar söyleyen bir komşum ve arkadaşları var. ve inanılmaz tanıdık şeyler çalıyor, bilsem bu kadar olur diyeceğim hepsi sevdiğim şeyler, back to black, amelie ost, requiem for a dream, şebnem ferah.

aşırı şekilde dahil olmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. tek başıma yaşamıyorum, aslında bi akrabamın yanına geldim geçici süreliğine, akrabamın telefonunda apt. grubu var orada adamın telefonu var, akrabanın telefonundan mesaj attım ben işte yeğeniyim, piyano sesi geliyor ders veriyor musunuz diye. o da şu an pandemi yüzünden vermiyorum dedi, biraz başından savdı gibi geldi, öncesinde de internetle alakalı bir şey sormuştum.

ama hala her gün en az 3-4 kişi çalıp söylüyorlar yani pandemi hikaye, nasıl ucundan kıyısından girebilirim bu çevreye acaba dostlar
(9) 

Çaylak ilan edilmeye itiraz

sanguine #1455136 
Edilebiliyor mu? Tamamen dayanaksız şekilde, tanım içeren ve çokça favori alan birkaç entry, sırf birkaç saat Aralıklarla aynı başlığın altına atıldı diye "flood" gerekçesiyle silinmiş ve çaylak ilan edilmisim. Yani bu nedir, bir mail adresi vs var mı itiraz edebileceğim? Ayrıca 1 ay ne anasını satayim yuh, Nürnbergde yargilasaydiniz bir de, saçmalığa bak.
(6) 

Adsl/adsl2 destekli modemde vdsl hatti çalışır mı,?

sanguine #1454475 
Evet bunu internete basvurduktan sonra akıl ettim ve elimde eski bir modem var. Vdsl hiç mi calismaz yoksa az mı verim alırım?
(4) 

Kısa sureli ınternet bağlantısı

sanguine #1453667 
Yaza kadar internet kullanmayan bir akrabamda kalacağım da internet bağlattirmak istedim. En ucuzu Türksatta 40 lira ama taahhüt istiyor. Taahhut istemeden bunu nasıl çözerim. Üst komşuya söyledim yarisini vereyim diye kabul etmedi. 12 ay kendimi baglamak istemiyorum çünkü taşınacağım sonra.
(4) 

Kadıköy Kabataş vapur

sanguine #1453436 
Seferleri var değil mi hiç kullanmadım ilk defa yarın kullanicam

mobil görünümden çık