(4) 

Smart TV için browser

sanguine #1564243 
Birisi bana önerebilir mi pencereden aşağı atmama ramak kaldı tvyi. Ne güzel dev ekran akıllı TV aldım her şeyi izlerim derken tarayıcıdan dizi açmak işkence resmen. Bir milyon tane reklam basmakla da gitmiyor. Bilgisayar açıp yansıtıyorum o zaman da zaten ne anlamı var ayrica kasıyor. Cildirmak üzereyim
(5) 

televizyon ve internet

sanguine #1563831 
çok uzun yıllardır alışkanlıktan ve sistemin basitliğinden kablo net kullanıyorum. ancak artık fiyatı inanılmaz arttı. eskiden güzel kanallar vardı şimdi o da yok. şimdi geçebildiğim tarifeler arasında bakıyorum 100mbit sınırsız internet sadece 240 lira fiyatı uygun geldi neden derseniz içine şu an izlediğim dandirik kanalları bile ekleyince 350-400 lira yapıyor. o yüzden 240 liradan şüpheliyim açıp sorucam.

turknet, netspeed vs bunlara baktım ortalama 250 lira civarında sadece internet. bunlara geçene kadar turksatta kalıp internet almak daha mantıklı geldi. ama tv kısmı bildiğiniz sd analog kanallar olacak üç beş tane o da. büyük ekranda leş gibi görünür. gerçi onu da 100mbit internet olunca açar youtubedaki canlı yayınlardan izlerim diye düşünüyorum.

mantıklı mı sadece internet paketi alsam?

bi de apartmanda uydu var diye biliyorum çünkü pencereden içeri giren bir kablo var, bunu diyelim tvye bağlattırdım (kısa olduğu için şu an yetmiyor) tv de dahili uydu alıcı var yazıyor özelliklerinde, ben bu neye benziyor bilmiyorum, kabloyu tvye takınca HD kanalları izleyebilecek miyim normal uydu alıcı kutusu ve kumandası olmadan?

ya da tvplus digiturk vs bunlara mı bulaşayım?
(2) 

Netflix paylaşım kisitlamasi

sanguine #1563336 
Bu sadece 1 cihazlik plan alıp onu paylaşanlar için mi gecerli yoksa 2 cihazlik paket alıp onun paylasilmasini da mi yasaklıyor

Mesela 2 ayrı şehirdeki 2 kişi , 2 kişilik pakedi kullanabilir mi son düzenlemeden sonra
(11) 

Koltuklarınızı nasıl kullanıyorsunuz?

sanguine #1562933 
Örtülü mü örtüsüz mu. Epey para verip bir koltuk aldım olduğu gibi mi kullanmaliyim yoksa örtü bir şey mi geçirmeliyim. Minderlerin kılıfları yikanabiliyor. Birkaç haftadır bakıyorum çok kirleniyor örtüsüz. Evde hayvan da var, tırmalamiyor ama tüyleri çok topluyor koltuk.
(15) 

Neden doğuştan gelen bir anatomi/biyoloji bilgimiz yok

sanguine #1562746 
Ifade etmek istediğim şey şu, vücudumuzda bir sürü organ, milyon çeşit hücre, kemik vs var. Ve bu yapılar kendi kendine bir düzen içinde işliyor. Gereken kodları (en azından kendi hücre grupları ile ilgili olan kısımları) biliyor ve uyguluyorlar. Peki biz neden doğuştan bu bilgilere sahip degiliz? Beyin hangi koşullarda hangi hormonların sağlanması gerektiğini, hangi müdahalenin uygulanacağını biliyor ve yapıyor. Ben neden doğduğum andan itibaren organlarimin neler olduğunu nasıl çalıştığını vs bilmiyorum? Niye yüklü gelmiyor daha doğrusu yüklü olduğu halde bu bilgilere sonradan okuyup öğrenerek erişebiliyoruz?

Umarım anlatabilmisimdir. Bir de bu durumu İngilizce araştırmak istiyorum ama tam olarak bir türlü yaziya dokemedim, eminim bu durumun İngilizce kavramsal bir adı vardır.
(10) 

Tv büyüklüğü 55 inc vs 58 inc

sanguine #1561997 
Iki TV arasında kaldım kozmetik birkaç özellik dışında neredeyse aynilar
Sadece aralarında 3 inç 10 cm fark var. Fiyat farkı 3.000 lira

Değer mi? Evde 80 cm uyduruk bir TV var ilk defa bu kadar büyük TV alıyorum.
(4) 

Televizyon önerisi

sanguine #1561627 
Son zamlar tam yansimadan TV almam lazım.

-20 bin liraya kadar bakıyorum ama ne kadar ucuz olursa o kadar iyi tabi

-55 inç - 60 inç arası ariyorum büyüklük

-icinde mutlaka Android olacak

Sizce su nasıl www.hepsiburada.com
(2) 

Tatilde spor

sanguine #1560108 
Uzun zamandır ilk defa spora gitmeyi düzene soktum 4 aya yakındır haftada 4-5 gün mutlaka gidiyorum. Şimdi bayram ve sonrasında 20 gün tatilde olucam. Diyorum ki gittiğim yerde (denize girecez sadece, sabit bir yerde) bir gym e gideyim zaten 1 saat hadi hazırlanması vesaire 2 olsun. Kahvaltıdan sonra giderim öğlen sıcağında zaten denize girmeyi çok sevmiyorum.

1-mantikli mi?
2-ne kadar para isterler acaba, zincir bı salona değil de kalacağımız yere en yakin merdiven altı bı yere bakicam
(7) 

Terapi piyasasi

sanguine #1560011 
Ne durumda şu an, seans ücretleri?

İkinci sorum da şu, terapiye vereceğimiz ücret hangi aralikta olmalı? Örneğin ayda 2 kere gidiliyorsa 2 seans ücreti 4 kez gidiliyorsa 4 seans ücreti toplam maaşın kaçta kaçı ile kaçta kaçı arasında olursa makul ve normaldir?
(6) 

Arkadaşla yasadigim garip bir diyalog

sanguine #1559855 
Ya da garip değildir bilmiyorum.

-Bir arkadaşım var çok samimiyetimiz yok

-Bir de ortak arkadaşımız var onunla da çok samimiyetim yok ama daha yeni tanıyorum ve muhabbetini sevdim, ben yeni tanıştım bu ikisi yıllardır tanisiyor

Ortak arkadasin sevdiği birisinin başına kötü bir şey geldi, ben de mesaj atıp çok üzüldüğümu yapacağım bir şey olup olmadığını her zaman yanında olduğumu soyledim

Arkadaşa dedim böyle böyle olmuş, o da ben de aradım konuştum evet bence sen de ara dedi. Attığım mesajı görsün o zaman ararım demek ki müsait olmuştur ki dedim, yok ara ne bekliyorsun dedi.

(Böyle durumlarda işte kaza bela vefat vs doğal kaynaklı şeylerde insanları kendi haline bırakırım, çok yakın değilsem, kendi yaşadığım sorunlarda da böyleyimdir, cenazemi kendim kaldiririm kimsenin haberi olmaz, ameliyat olurum vs, ha yanımda olmak isteyen gene olur ama ben ihtiyaç duymam. Etrafıma da böyle yaklaşıyorum)

Ben de aradım çünkü ortak arkadaşı çok tanımıyorum belki benim durumumun aksine yakın olsun olmasın herkesin aramasını ilgilenmesini isteyen yalnız hissetmekten hoşlanmayan birisidir, ki neden olmasın çok dogal.

Ortak arkadaş açmadı, sonra da kısa bı mesajla sağol yazmış.

Ben de arkadaşa dedim aradım ama açmadı kısaca cevap verdi herhalde müsait değil sık boğaz etmek istemiyorum. (Haberi olsun diye)

Sonra arkadaş dedi ki: adam büyük bir acı yaşıyor kendi haline bırak istersen, şokta şu an

Tam olarak bu diyaloğu yaşadık, ne şimdi bu? Bana zorla aratiyorsun, sonra rahat bıraksana diyorsun. Beynim yandı ne oluyor? Bir şey demedim cevap vermedim sen ara diye ısrar ettin diye, ama acayip uyuz oldum sanki ben taciz etmişim gibi. Bende mi sıkıntı var?
(1) 

Iliski/flört sonrasi

sanguine #1557756 
Neredeyse bütün partnerlerimle sadece sevgili degil, flört, görüşme bakışma, olsun hepsiyle bir daha hiç konuşmayacağımiz şekilde bitiyor nasıl beceriyorum bilmiyorum. Artık kafam almıyor. Hep böyle mi olacak, eski sevgilimle, flortumle arkadaş kalamayacak miyim. Nasıl batirmiyor musunuz benim gibi

Çok detaysiz oldu biliyorum kafam çok attı yatıp uyicam belki sonra detaylandiririm.

Son yaşadigim olay 1-2 sene önce isyerinde hoslandigim ama asla ilgi göstermediğim biri var (escinselim, ikimiz de erkeğiz). Neticede kendisi adım attı ilgisi olduğunu belli edecek bir şey yaptı, ben karşılık vermedim ama kızmadım da, görmezden geldim diyelim. Aradan 1 yıl geçti. Gördüğümuzde yine konuşuyorduk ama ben herkese nasılsam öyleyim. Geçen gün gene başka bir şey için bulunduğu odaya gittim orada işim vardı, odadan çıkınca mesaj atmış, aklıma geçen sene geldi diye, o hareketini kast ediyor.

Ya şimdi evet desem başka hayır desem baska, cevap vermedim. Birkaç saat sonra kabalık ettiysem özür dilediğimi, iş yeri ortaminda böyle davranmak zorunda olduğumu falan yazdım. Şimdi bu adamla yatsak işyerinde yüz yüze nasıl bakacaktık 1 sene önce, ayrıca ben kafayı takmaktan aşık olmaktan da korkuyorum. Adamla gelir düzeyi, sosyal çevre bakımından da ayrı dünyaların insanlarıyiz. Seks olmaz iliski de olmaz. Hoşuma gitmesine ragmen belli etmedim. Hiç sallamadim, o da önceki güne kadar bir şey yapmadı zaten. Buraya kadar sorun yok.

Sonra bu mesajıma dedi ki sen ortada bir şey yokken çok geriliyorsun, sanki seni rahatsız ediyormuşum gibi hissettiriyorsun, geçen sene yaklastigim için pişman oldum bir daha selamlasmayalim bile.

Ya netice olarak istediğim buydu ama ben niye berbat (argo diye silinmesin) gibi hissediyorum kendimi. Öyle hissettiysen özür dilerim benim karakterim böyle gergin değilim ama kendi konfor alanimin dışında dışarıdan öyle algılanıyor, dedim bıraktım ben de. Benim burada hatam nedir

Geçmişte de benim hareketleim yüzünden nasıl oluyorsa bilmiyorum içinden çıkılmaz bir hale bürünüyor flört/iliski, ileride konuşmak isteyeceğim kültürlü, entelektüel insanlarla da birbirimizin yüzüne bakamayacak hale geliyoruz, öyle küfür kavga falan da etmeden.

Demek istediğim ben adamın gösterdigi ilgi (çoktan 1 sene öncesinde kaldı) sona erdiği için değil adam benden bir şekilde tiksindigi için berbat (argo) gibi hissediyorum yani neden? Hiçbir şey yapmayarak nasıl tiksindirdim, soguttum (hiç konuşmak istemeyecek kadar), yani anlamıyorum.

Bu açıdan beceriksiz olduğumu biliyorum zaten insanlara da bu yüzden yaklaşmıyorum asla hoslansam bile, bu beni kendi buldu. Kötü bitmesin diye öne night stand dışında bir şeye baslayamaz oldum.

Hâlbuki benim amacım şuydu, işyerindeyiz, olmasak da bir şey olamaz farklılıklardan dolayı, bana ilgi göstersin diye bir kaygım zaten yok, normal bu olay yasanmamis gibi neden devam edip arkadaş olamıyoruz da ben tiksinilen insan oluyorum.
(2) 

Sakal için makine

sanguine #1557650 
20 mm e kadar uzunluk ayarı olan bir makine arıyorum bir tane buldum ama 1100 lira

Philips Bt5502/15 Beardtrimmer Series 5000 Sakal Düzeltici amzn.eu

Daha uyguna var mıdır kullandığınız memnun olduğunuz. 20 olmasa da minimum 15 mm olabilir

Ikea hediye ceki

sanguine #1557636 
İnternetten kod şeklinde alınamıyor mu ya bir türlü bulamadım, bir tanıdığıma hediye olarak bunu göndermek istiyorum
(7) 

Kedimi özlüyorum

sanguine #1556348 
Temmuzda tatile gideceğim 15 gün. Evde yalnız kalmasını istemediğim için evi büyük olan (benimki küçük) bir arkadasimin evine bıraktım kedimi geçen gün. Onunda kedisi var, ikisi oynar sıkılmaz diye, kedim sosyal sayılır kedilerle genel olarak iyi anlaşıyor. İki gün yanlarında kaldım ben de ilk başta benimki buna tısladi, bağırdı ama sonra oynamaya başladılar bir noktadan sonra alıştılar. Arkadaşın kedisi zaten aşırı uysal, oyuncu, kısır ama daha 1 yaşında. Benimki bunu arada ısırıyor gene tepki vermiyor.

Geçen sene kedimi yalnız biraktigimda çok sıkıldı, bı tanıdık gunlum uğruyordu ama 1 saat, geri kalan zamanda yalnız kaldı aklım da hep onda kaldı. Gerci kediler değişiklik sevmez, özellikle ev degistirmekten hiç hoslanmazlar biliyorum ama kedim ben işe gidip akşam geldiğimde bile ağlıyor ben kapıyı açarken.

Şimdi eve geldim ev bomboş geliyor, oyuncaklarını, mama kabıni görüyorum gözlerim doldu aglauaxsgim neredeyse, sanki bir şey olmuş gibi, deli gibi özledim yani anlatamam. 2.5 ay orada kalacak. Neden bu kadar erken götürdün derseniz, anlasamazlarsa son dakika ortaya çıkmasın diye götürdüm, sevmezse geri getiririm gene birini bulur evde kontrol ettiririm tatilde diye. Yol 2 saat sürüyor, hayvan aşırı kötü oluyor yolda, geriliyor. Şimdi çok özlüyorum açıkçası haftasonu geri alsam Haziran sonunda tekrar götürsem mi diye bile aklımdan geçti. Bencillik mi yapmış olurum? Kedim de orada çok mutlu değil bu arada bana da tisliyor, yer değiştirdiği için mutsuz ama oradaki kediyle anlaştı, oynuyorlar. Şu an beni alıkoyan hem anlaşmaları hem de yolda cok eziyet çekecek olması. Temmuzun 15 ine kadar ayri kalacağım kedimden. Dayanmali mıyım
(2) 

Anneler günü

sanguine #1555902 
Annenize geçen sene ne aldınız? Şimdi ne alacaksınız?

Ben birkaç yıldır sözle geçiştiriyorum bu sene güzel bir jest yapmak istiyorum 1000 liraya kadar çıkabilirim bütçe olarak neler önerirsiniz? Elektronik eşyalar uygun olsaydı bir akıllı saat alacaktım.
(4) 

Biriktirme alışkanlığı olan birisi için kitap

sanguine #1555829 
Bir yakınımin biriktirme huyu baya onu ele geçirmiş durumda. Ben de bir süre öncesine kadar her şeyi biriktiren bir insandım zamanla kendi kendime aştım artık çok nadiren bir şeyi gereğinden fazla evimde tutuyoru.

Şimdi bu kişi bu konuyu actigimda, nazikçe ona yardımci olmak istediğimi söylesem bile, gel beraber şu odayı toplayalım gibi, kızıyor ve rencide oluyor. Kendi durumunu değil de benim bunu söylememi kafasına takıyor. Aslında bir süre önce ona letgodan ihtiyacımizin olmadığı şeyleri sattirmistim ama yanında çok kalamadigim için başa döndük. 20 sene öncesinin elektrkkli süpürgesi dahi evde duruyor hiç kullanılmamasına rağmen, yüzlerce plastik kap vs


Ne yapayım ne deneyeyim bilmiyorum. Ya onunla 15-20 gün geçireceğim ki bunu enind sonunda yapacağım, istiyorum da, bana çok iyi gelmişti bu huyu geride bırakmak, onun da tatmasini istiyorum. Ya da bir kitap bir araç yoluyla en azından aklına sokmak istiyorum

Ne önerirsiniz?
(3) 

Ev satıp ev almak

sanguine #1555470 
Nasıl yapılıyor bu, püf noktası nedir. 1 tane evim var onda da oturuyorum, başlarda iyiydi hoştu ama çok küçük geliyor artık orta vadede buradan taşınmak istiyorum (İstanbul içi). 2+1 balkonlu bir eve geçmek istiyorum. Şimdi ben aradığım evi buldum diyelim onu alana kadar kendiminkini nasıl satacağım, üzerine kredi çekeceğim de diğerini alacağım. Çok ince bir denge yok mu burda, bir şey yolunda gitmese diğerine sirayet edecek. Yapan nasıl yapıyor? Ya da kendi evimi kiraya verip kiraya çıkabilirim bu çok zor gelirse.
(2) 

Seçim sistemi

sanguine #1554951 
Tüm oyların ülke genelinde toplanarak her partinin oy sayisina bölünmek suretiyle MV sayısının belirlendiği bir sistem var mı? Varsa adı nedir, bu sistemin artıları ve eksileri nelerdir?

Örnek olarak a partisi 20 milyon b partisi 15 milyon c partisi 10 milyon d partisi 5 milyon diğer partiler 10 milyon oy aldı ülke genelinde.

60 milyon oydan 600 vekil çıkarılacak.

Partiler sırasıyla 200 - 150 - 100 - 50 - 100 vekil çıkarmış oldu.
(7) 

Fitnessa ne kadar zaman harcıyorsunuz?

sanguine #1553820 
Bu sorum salonda spora gidenlere yönelik, evde spor yapanlar ya da koşuya bisiklete gidenleri kast etmiyorum. Yol yemek her şey dahil bır günde ne kadar saat gidiyor.

Benim gidiş-dönüş içinde oradan oraya yürümeleri de dahil edersem 2 saat yol toplam. Yarımsar saatten iki öğün yemek öncesinde ve sonrasında 1 saat. 1 saat fitnessda kalıyorum maksimum. 1 saat de yüzüyorum. 1 saat de aralarda oyalaniyorum restoranda sıra, yemek sonrası telefona bakma, çantamı toplama vs. Yani minimum 6 saatim gidiyor. Siz ne kadar harcıyorsunuz? benimki cok mu? Her şey dahil cevap verin ama örneğin ev yerine yemeği de dışarıda yiyip öyle geliyorum onu da dahil ettim.

Bunu bazen haftada birkac gün bazen 5-6 gün yapıyorum. Bazen birkaç ay üst üste düzenli yapıyorum sonra baya sallıyorum. Bu düzensizlik yüzünden doğru düzgün bir rutin olusturamadim yıllardır. Yoruculuktan ziyade çok sıkıcı gelmeye başlıyor bir noktada. Optimum sıklıkta gitmek istiyorum bu kez, ne az ne çok.
(13) 

Önceki secimler ve anketler

sanguine #1553491 
2014te zaten başından beri kazanma ihtimali yoktu, o zamanki havayı da hatırlıyorum. Aday açıklandığı andan itibaren kaybedilmisti. 2018de de benim ümidim yoktu o yüzden pek takip etmedim seçimi, şimdi Wikipedia dan seçim başlığındaki anketlere baktığımda o dönem neredeyse yüz anketten üç beşi millet ittifakını önde göstermiş. Şimdi başından beri takip ediyorum. Sadece akp ile organik bağı olan anket şirketleri AKP'yi önde gösteriyor o da 2-3 farkla. Diğer bütün anketlerde kk önde. Gerçekten gidiyorlar mi?
(16) 

Seçim süreci

sanguine #1551669 
Dincilik ve gericilikten bütün hücreleriyle nefret eden biri olarak zerre heyecanım yok. hatta kk aday olacak dedikodusu iyice artınca epey moralim bozulmuştu, sonra akşener rest çekince ilk defa heyecanlandım belki 7 hazirandan beri. acaba dedim, gerçekten yavaş veya imamoğlunu ilan edecekler de akpden kurtulacağız diye. şu an meral akşenerin akşamki surat ifadesi gibiyim. asla kk'nın kazanacağına inanmıyorum. istanbulun göbeğinde yaşayan, üniversite öğrencisi çocukları olan çokça tanıdığıma bakıyorum (çocukları akpli değil) dibine kadar kk ile dalga geçiyorlar, gülüyorlar, iktidardan hoşnut olmasalar bile bu adamlar asla gidip de bu adama oy vermez, imkansız bu. bunlar böyleyse anadoludakileri vs hayal edemiyorum bile. türk insanı için kk şu anda dalga figürü, son derece pasif bir imajı var. bugün tvde chplileri gördüm gözlerime inanamıyorum hala, grup toplantısında aglayan mı dersin, haykıran mı dersin kim jon un görmüş koreliler gibiydi herkes hiç abartmıyorum. bir muhalif olarak rte'nin en çok kk'ya yenilmesini isterim, ama bu hal nedir ya, sanki adam dün ilan edildiği sırada gökten inmiş, bu zamana kadar 2009dan beri hiç seçim kaybetmemiş gibi. zaten halk tv vs dışındaki kanallarda da (ağır yandaş olmayanlarda en azından) üç gün önceki heyecan yok olmuş durumda. spikerlerin, yorumcuların da heyecanı gitmiş. gerçeğin farkında herkes.

şunu sorayım, siz nasıl hissediyorsunuz. bir de iki akp artığı ile toplamda üç dincinin yönetime aday olması hatta cb yardımcısı olması için oy verecek olmak da bana aşırı derecede rahatsız edici ve saçma gelmeye başladı. dünkü metin yayınlanana kadar çok umursamıyorum ama kk kazanırsa akp zihniyeti kısmen de olsa gene iktidar olacak bu da şaka gibi değil mi? bu adamlar daha 2019a kadar azılı akp üyesiydi, devlet yönetimine dair bu kadar hassas konuların dincilerin yanında konuşulmasına anlam veremiyorum.

her türlü akpnin gitmesi en kötü seçenekten daha iyi ama bu şekilde iktidara gelecek hükümetin uzun vadeli olacağını hiç sanmıyorum. bu kadar curcuna yerine diğer kimseyi karıltırmadan sadece ip ve chp ikisi birlikte başkanlardan birini aday gösterse garanti alabilecekleri bir seçimdi bu.
(1) 

Kedi tartar önleyici/giderici

sanguine #1550375 
Önerebilir misiniz? Ama yüzde 100 denenmiş faydası görülmüş bir şey olsun. Daha önce suya katılan solüsyon kullandım, kemik güçlendirici toz kullandım, dental birkaç mama kullandım fayda etmedi. Dişlerinde sorun yok, veteriner de öyle diyor ama dişleri sarı. Sokakta bakılan kedilere bakıyorum dişleri bembeyaz. Süt mü vermek gerekiyor acaba anlamadım. Yumuşak gıdayı, yaş mamayı da epey nadir veriyorum bu arada.
(1) 

Antidepresan/psikotik'lerin mideye etkisi

sanguine #1550117 
Ben geçen yılki düzensiz beslenme ve düzensiz spor nedeniyle çıkan göbeğim için Eylül Ekim ayindan bu yana yediğim her şeyi azaltmıştım. Laktoz ve gluten içeren şeyleri yemeyi bıraktım. Akşam belli bir saatten sonra yemeyi bıraktım vs ve önceki gun tartildigimda neredeyse 10 kilo civarı verdiğimi gördüm. Ama göbeğim aynen duruyor, vucudumun geri kalanı zayifladigindan daha bile göbekli görünüyorum. Şimdi bunu ben anlayamıyorum defalarca doktora gittim, ultrason, kan testi her şeyi yaptırdım endoskopi hariç. Bir şey çıkmadı, çeşitli ilaçlar da kullandım. Artık herhalde sebebi yok diyerek üzerine düşünmeyi bırakmıştım. Bir arkadasim sen çok antidepresan kullanıyorsun onlar göbek şişkinlik yapar dedi bu doğru mu? Geçen zamanda çok stresli anlarım oldu, özellikle son 3 ay Seroquel kullanmadan asla uyuyamadigim için neredeyse her akşam alıyorum. Arada doktor yazdığı için bir süre lustral kullandım. Şu an spora yeniden başladım ve kendimi seroquel almadan uyumaya zorluyorum.
(1) 

Navras akademi eğitim alan var mi?

sanguine #1550050 
Birkaç keredir reklamı karşıma çıkıyor,

Unreal engine yetkin eğitim merkezinden game developer yetistirme programı diyor. Açıklamasını okuduğum kadarıyla sıfırdan öğretiyor benim yazılımla herhangi bir alakam yok, İngilizcem iyi sadece. Para için değil de (bu saatten sonra kariyer değişikliği zor, yazılım da kolay değil) işten sonra tam zamanlı bir hobi olarak buna kalkissam nasıl olur? Bilgisayar oynamayı zaten on yıllardır seviyorum. Daha önce buradan eğitim alan var mı, ücretleri nasıl, daha kendileriyle iletişime gecmedim.
(6) 

Doları şu anda nasıl tutuyorlar?

sanguine #1549937 
Depreme kadar hadi Amerikan başkanı dahil her şeyi devreye sokup tutuyorlardı, şimdi artık imkansız. Ülkenin 6da 1i felç oldu. Daha eyt yapılandırma vs çıkmamış halı bu bir de. AKP'nin rakamlarınin zaten hiçbir anlamı yok muhtemelen 100 bini geçecek vefat eden sayısı. 99 depreminin doğu versiyonunu yaşıyoruz ustelik on kat daha kötü bir hükümet ile.

Şu anda dolar nasıl kuruş oynamiyor çok merak ediyorum, daha denemedikleri neyi denemiş olabilirler?
(8) 

Haluk Levent ve dolandırıcılık olayi

sanguine #1549482 
Aktroller neden elbirliği yapmış, devletten talimat almış gibi Haluk Leventi bokluyorlar, bu dolandırıcılık dedikodusunun kaynağı ne? Bütün paralar bize gelsin diye mi yapıyorlar
(4) 

Deprem sorusu

sanguine #1549398 
Çok absürt olabilir kusura bakmayın hep aklımda olan ve merak ettiğim bir şey
Yıkılan apartmanın en üst ya da en alt katında olmanın bir etkisi farkı oluyor mu
(4) 

Orta kalite Ayakkabı/marka önerisi

sanguine #1547550 
100-150 liralık dandirik ayakkabılar alıp 6 ay sonra çöpe atmaktan bıktım. Zaten bu paraya terlik de yok artık. 250-300 lira civarında en azından 1 yıl giyebileceğim, alt-orta kalite, trendyol-amazon-flo dan alabileceğim ayakkabılar söyleyebilir misiniz. Erkek spor ve günlük tarz. Böyle 4-5 tane alacağım.
(2) 

Kuru Kedi maması hava alırsa cabuk bozulur mu

sanguine #1546523 
Kedi maması sipariş vermiştim getirdiler ama paket yırtılmış delik olmuş sonradan fark ettim. Yırtılan kısmı da bantlamışlar, banta bir kaç mama yapışmış. Geldiğinde dökülmüyordu. Bu mama bozulmuş mudur 10 kiloluk paket. Gerçekten hiç uğraşacak halim yok iade edip yeniden sipariş verip beklemekle.
(4) 

Kedi çip

sanguine #1545203 
Kedime dün çip taktırdım, aşıyla beraber hiç kıpırdamadan sorunsuz yaptırdım ama şimdi davranışları normal değil. Gereğinden fazla ve garip miyavliyor, hareketleri tuhaf. Çip irrite etmiş olabilir mi, kendiliğinden geçer mi bu. Sürekli sırtının üzerine doğru kasinip miyavliyor.
(4) 

2 yaşından sonra kedi eğitilir mi

sanguine #1544028 
Kedim yalnız kalmasın diye bir kedi daha aldım

Ve harika anlaştılar ilk günden itibaren. Hatta ev arkadaşı gibi bazen oynuyorlar bazen ayrı ayrı takılıyorlar tam istediğim gibi

Ama istemediğim bütün hareketleri yapiyor, kırmızı çizgilerim dahil:

-sineklige tırmanmak ve yırtmak
-kedi filesine tırmanmak ve yırtmak
-mobilya ve halı tirmalamak

Benim kedim bunları çok eskiden yapardı ama şimdi asla yapmaz. Yeltense bile bı baktığımda kendine çeki düzen verir. Hele zaten sinekligi hiç kurcalamaz. Sadece tırmalama tahtasını tirmalar. Genel olarak yaramaz ama beni çıldırtan şeyleri bilir ve yapmaz.

Şimdi ben bu ikinci kediye okeyim ama özel yaptırdıgim alüminyum sinekliği ilk günden yırttı, biraz daha uğrassa içinden çıkacak kadar delik açardı. Şimdi cam pencere açamıyorum, kumun olduğu balkonu da açamıyorum fileye tırmanıyor. Ev bok kokuyor. Ben varken tamam kızıyorum sürekli ama ömür boyu böyle her yer kapali yapamam. Mesela normalde arka balkonun penceresi yaz kış açık, file var, benim kedim ilgilenmiyor bile. Yazın da pencerelerim hep açık. Bazen geceleri eve gelmiyorum mesela. Her şeyi geçtim çok tehlikeli, bunları bırakıp gitsem benimki de azıp fileyi yırtar diye korkuyorum. O yüzden her yeri kapatıyorum evden çıkarken.

Bu durum düzelir mi, yeni gelen kedi 2 yaşında kısır erkek. Yoksa geri vericem mecburen.
(2) 

Develhope adlı oluşum scam mi?

sanguine #1543147 
Bir süredir sürekli bu sitenin reklamını videolarını görüyorum tamamen random biçimde. Sıfırdan yazılımcı olmayı ve peşinden iş bulmayı vaadediyor. Üstelik ücretsizmis. Varsa bir dogrulugu vakit ayiricam o yüzden soruyorum hiç duyan gören var mı

www.develhope.co
(1) 

whatsapp grubu mesaj filtreleme

sanguine #1543073 
işyeri grubunda uyuz oldugum gerizekalı bi tip var ve sıkça yazıyor, grupta onun mesajlarını görmemenin bir yolu var mıdır. Engellesem mesela gene görür müyüm grup mesajlarını.
(9) 

Şişkinlige kesin olarak iyi gelen şey/ler

sanguine #1542479 
Özellikle son on gündür epey dikkat ediyorum, 6dan sonra yemek yemiyorum. Ekmek oldum olası yemem, şimdi makarna ve pilavı da bıraktım. Kahvaltıda sadece meyve y da haslanmis yumurta ile gecistiriyorum. Doktor 3 ilaç yazdı onların çoğu bitti. 10 günde 2 kilo verdim. Zaten kilo vermeye çalışmadığım halde zayifladim.(70kg/174cm) 3-4 gün mutlaka 1 saat yüzüyorum. Tamam bu kadar çabuk sonuç görmek mümkün değil ama karnım hala davul gibi. Şişkinlik ve doygunluk hissediyorum. Tahlil, ultrason dahil her şeye baktırdım bu arada bir şey. Aşırı stresliyim bir takım kalıcı problemler nedeniyle, başka sebep gelmiyor aklıma.

Şimdi akşamları da yeşil cay içiyorum mutlaka. 1-2 bardak. Gündüz birkaç günde bir kefir. Başka ne denemeliyim? Yapıp yüzde yüz ise yaradığını gördüğünüz şeyleri söyleyebilir misiniz? Istesem 20 günde 5 kilo daha veririm yemek yememek çok basit ama zaten zayıfim. Biraz abartıyorum ama top gibi karından nasıl kurtulucam. Her yere yuruyerek gidiyorum bu arada hareketsiz de değilim.
(7) 

Egzama şampuani

sanguine #1542061 
Aylardır Geçmeyen kaşıntı nedeniyle cildiyeye gitmiştim. Doktor konazol verdi, 100 ml haftada 2 kere kullanıyorum. Şimdi ben bunu bitene kadar mı kullanacağım. Doktora sorup sormadigimi ya da ne dediğini hatırlamıyorum.
(6) 

Zayıflamadan göbeği eritmek

sanguine #1540334 
Artık ciddi bir göbek sorunum var fitness geçmişim olmasına rağmen artık göğüs hacmini de geçti neredeyse kocaman bir göbeğim var. Yazın spora gitmedim doğru dürüst, sonbaharda da savsakladim. Yeme düzenim de bozuldu ev yemeğinden çok fast food yedim sürekli. Son 15 gündür düzenli gidiyorum herhalde 10 gun gitmisimdir. Öncesinde daha düzenli gidiyordum. Ama hayatımda ilk defa böylesine bir göbek sorunu yaşıyorum. Sabah uyandığımda özellikle iyice şişmiş görünüyor aç olmama rağmen. Yaz sonunda bunun için doktora gittim, kan, idrar, gaita tahlili, ultrason hepsine bakıldı hiçbir şey çıkmadı. Doktor arada olabilir dedi rabiza ve iki tane daha ilaç yazdı bir ay kullan geçmezse endoskopi yaparız dedi. Geçmedi. Ben de gitmedim muhtemelen bir şey çıkmayacak onda da.

Şimdi ben zaten normal sayilirdim sene başına kadar, şu an iyice skinny fat oldum göbek yüzünden. 75 kiloyken göbeğim çok azdı şu anda 71-72 arasında gidip boy 174) geliyorum ve göbek dev gibi. Ben bunu kilo vermeden nasıl azaltirim? Zayıflamak istemiyorum kollar bacaklar fazla ince değil ama göbek çok belirgin.

Alkol çok nadir senede birkaç kez alıyorum. En son aylar oldu. Ekmek çok az yiyorum. Pilav makarna yiyordum akşamları onu bıraktım artık. Öğlen yemekhanede ne çıkarsa onu yiyorum genelde zaten az porsiyon oluyor doymuyorum. Kahvaltıda ok uc tane haşlanmış yumurta, muz, yulaf, yoğurt. Tabi bunları son zamanlarda düzenli yapmaya basladim. Geçmişte üç gün iyi besleniyorsam üç gün fast food idi.

Ağırlık kaldırma 40-45 dakika kadar sürüyor, sonra bir o kadar da yüzüyorum havuzda. Spora gittiğimde mutlaka ikisini peşpeşe yapıyorum. Aslında sene boyunca haftada en kötü bir ya da iki gün gittim ama artık ne kadar kötü beslendiysem.

Epey rahatsız olmaya başladım artık. Radikal değişiklikler yapmak, önlemler almak istiyorum. Şu anki niyetim 7 günde 5 gün spora gitmek. Mümkün olduğunca akşamları erken ve az yiyip spora gittiğim günler protein shake vs içmek.
(5) 

Kalorifer sorusu

sanguine #1539171 
Peteklere bakım yaptırdım, tesisatçı havasını aldı, suyunu boşalttı, borularda sıkıntı vardı komple değiştirdi, çapraz bağladı daha verimli ısınması için öyle olması gerekiyormuş vesaire. Şu anda dünden beri buz gibi hiç yanmıyor ılık bile değil. Apartmanda merkezi sistem var. Bir haftadır yanıyordu normalde. Şimdi apartman görevlisi çok uyuz biri ve yönetimden de hoşlanmıyorum yani elimde kalacaklar eğer iletişime geçersem. Mümkün olduğunca konuşmuyorum. Adam bütün suyu çektiğimiz için kalorifer pompasının su seviyesi düşmüştür dedi. Ev en üst katta. Su seviyesi normale dönünce düzelir dedi. Normalde kazan dairesine götürecektim ama kapısı kapalıydı. Kendi kendine olur mu dedim tam bir cevap vermedi, ne dediğini de anlamadım. Apartman görevlisi varsa o ilgileniyordur düşünce ayarlar falan dedi. Bu düzelir mi birkaç gün sonra bilen var mı, suyu kendiliğinden çekmeye başlar mı?
(3) 

Sosyal medya paylaşımları

sanguine #1538895 
Korkutucu bir hal almaya başlamadi mi? Haberleşme özgürlüğü kapsamında olanları söylemiyorum bu arada. Eskiden mesela Twitter Facebook vs kullanırdım, başıma gelen üzücü, tuhaf, komik şeyleri paylasirdim. Yorum yapardım vs. Şimdi alelade bir yorum, fotoğraf bile resmen patlıyor. Dakikalar içinde bütün sitelere yayılıyor. Eskiden herkes görsünden ziyade arkadaşlarla konuşacak mevzu olsun, işte laf olsun, gülünsun vs diye paylasirdim. Şimdi zaten sosyal medya kullanmıyorum, WhatsAppta bile bir yorum, screenshot paylaşırken tedirgin oluyorum. Sanırım dikkat çekmekten de genel olarak hoşlanmadığım için.

Ama bu kadarı, bu yayılma oranı, hızı fazla değil mi, ürkütücü gelmiyor mu? Sirf bu yüzden Instagram kullanmıyorum. Farkında olmadan yaptığım paylaşım sıkıntı doğurur (çoğunlukla siyasi içerikli) densizin biri ya da arkadaşlarimdan birisi alır yayar büyütür etkileşim almak için kontrolden çıkar. Böyle bir paranoyam oluştu son zamanlarda.
(3) 

500 liraya kadar erkek parfümü

sanguine #1538111 
Önerebilir misiniz?

Stronger for you alayım dedim 1.000 lira olmuş. Azzaro sport gibi bir şeyler de olur çok anlamıyorum parfümden.
(4) 

Geçmeyen enerjisizlik

sanguine #1538026 
daha nasıl ifade edebilirdim bilmiyorum ama. içimden kelime anlamıyla (literally) HİÇBİR şey yapmak gelmiyor. birkaç şey dışında (coinlerde paramı kaybetmiştim aylar önce ama artık onu da takmıyorum aklıma bile gelmiyor açıp bakmak ne oldu diye) öyle büyük bir derdim yok. hatta şu aralar tam istediğim gibi gidiyor her şey. düzenimi, evi barkı oturttum, yarım bıraktığım okula bile afla geri döndüm. işimden memnunum, spor yapacak ve kısmen okula gidecek kadar vaktim oluyor gün içinde.

buna rağmen yazla birlikte yaklaşık 4 aydır sabah kalkıyorum işe gidiyorsam işe gidiyorum, gitmiyorsam genelde erken uyanıyorum 8 gibi, 12ye 1e kadar elimde telefona bakıyorum, oyun ya da finans programları falan da yok, sosyal medya, youtube vs. sonra bir şeyler yiyorum sonra gene telefon, tv arada uyukluyorum, sonra tekrar yemek yiyorum yatıyorum. faydalı bir şey asla yapmıyorum, yeni bir şey izlemek, dışarı çıkmak, etkinliğe katılmak, spora bile gitmeyi bıraktım neredeyse. işe gittiğimde de işimi erkenden bitirmeme rağmen evde sıkıldığım için 6-7de çıkıyorum oyalanıp. Haftasonu son zamanlarda markete bile gitmemeye başladım. işin tuhafı hiçbir şey yapmamama rağmen sıkılmıyorum da, zaman çok hızlı geçtiği için üzülüyorum o kadar.

otuz yaşındayım ilk defa bu kadar boşlukta hissediyorum, üniversitedeyken de çok boş yaşadım gene insan içine çıkmadığım günler olurdu ama derse giderdim bir şey yapardım. şu an dönmek için can attığım okulda aldığım derslere gitmek, makale okumak, spora gitmek hepsi zulüm geliyor. sadece işe gitmekten ve çalışmaktan keyif alıyorum. olan işi bitirmekten fazla çalışmanın hiçbir fayda sağlamadığı ve beklenmediği bir işim olduğu için de çok çalışmamın hiçbir faydası olmuyor ne yazık ki. hatta aylar sonrasını da önceden halletmiş olduğum için sadece o gün gelen şeyleri yapıp gene internette telefonda salak salak dolanıyorum.

bu zamana kadar hep kendimi zorlayarak bir şeyler yaptım, spor yapmak olsun iş bulmak olsun. diğer yandan bakıyorum millet kıçını yırtıp kendini yurtdışına atıyor, yüksek lisans yapıyor, sosyalleşiyor etc. içimde zevk aldığım şeyler için bile bir çaba göstermek gelmiyor. m*asturbasyon ya da s*ks bile yapasım yok. artık psikolojim bozulmaya başladı cumadan beri hiç evden çıkmadım. sadece yarın işe gideceğim için mutluyum o kadar.

durumu belki biraz yazıya dökersem üzerinde düşünürüm bir şekilde eyleme geçerim vs diye de yazdım bunları. nasıl aşıyoruz bu durumu? tatile falan gideyim dedim ama param yok, olanı binancede rehin olduğu ve birkaç yıl dokunmayacağım için. yeni bir şey izleyeyim desem saniyesinde sıkılıyorum, bilgisayar oynamayalı aylar oldu çok istememe rağmen.
(5) 

Ayni anda iş okul spor

sanguine #1537566 
Asla olmuyor, yapan nasıl yapıyor?

Yarım biraktigim bir lisans programı vardı şimdi ona devam etmeye başladım daha ilk hafta. Işim için zaten erken kalkıyorum, aslında işle dersler de biraz oranda (her ders yerine 2-3 derse gidersem) örtüşüyor. Okula kayıt olurken de heyecanliydim. Diğer yandan spora da gidiyorum, gitmek istiyorum. Ama hiçbir şekilde enerjim yok. Dersler ilgimi çekmesine, işte yorulmamama rağmen. Çok merak ediyorum insanlar işten cikip yüksek lisansa, oradan puba gidip bir iki bir sey içiyor arkadaşlariyla bir de spor da yapıyorlar. Yıllarca özel sektörde surundugum için mi bilmiyorum şimdi görece rahat bir işim oldugu için mi herhangi bir şey için efor sarf etmek içimden gelmiyor. Kitap bile okumuyorum son zamanlarda, geçici midir? Işe gidip gelip sadece yatınca da kendimi kötü hissediyorum boşa yaşıyorum diye. Yurtdışına gidemeyip buraya saplı kalınca havam değişsin diye biraz da okula gitmek istedim. Dersler falan da sıkıcı değil güzel, işin tuhaf kısmı.
(8) 

Kredi çekip mevduata koyma fikri

sanguine #1535770 
Saçma mi?

Herhangi bir şey satın almayacağım sadece kenarda ufak bir param olsun istiyorum.

Örneğin 25.000 lira cektigimde faizi ve masrafı ile birlikte 4100 lira fazladan ödüyorum. 12 aylık ödemelerle. Aylık ödemeler de 2400 civarı oluyor. Zorlanmadan ödeyebilirim. Çektiğim parayı faize koydugumda 12 ayda 5400 getiriyor. Politika faizi düşük olmasına rağmen mevduat faizleri yüksek ve seçime kadar böyle devam edeceğini düşünüyorum. He çekecegim parayı asla altına dolara ya da kriptoya verya herhangi bir şeye yatırmayı düşünmüyorum daha önce parami batirmistim.
(2) 

Banyo kokusu

sanguine #1533300 
Bu çubuklu kokuları denedim (bimde vs satılan rebul olanları) hem çabuk bitiyor hem kokusu belli belirsiz dibine gelmedikce anlaşılmıyor. Zaten çok küçük bir banyom var, o da güzel temiz koksun istiyorum. Ne önerirsiniz? Pille çalışan koku makinelerini istemiyorum onlar hoşuma gitmiyor. Febrez mi denesem diye düşünüyorum ama yine böyle çubuklu bir seçenek olursa daha çok hoşuma gider, görsel olarak da.
(2) 

Pancakeswap - binance wallet - komisyon

sanguine #1532341 
Binance in bir chrome uzantısı olarak indirilen "binance wallet" diye bir cüzdanını gördüm ve chrome a ekledim. şifre kod oluşturdum. binance hesabımı da buna bağladım. sonra binance üzerinden aldığım 0.96 bnb yi buraya gönderdim. buradan da bir coin aldım. buraya kadar sorun yok. slippage bunu da en fazla yüzde 1 olarak ayarladım diye hatırlıyorum.

coinin değerini şu an karışıklık olmasın diye önündeki sıfırlar olmadan yazıcam. ben 13 birim küsürlerden aldım, şu an 12 birim küsürlerde.

0,96 bnb karşılığında aldığım coini tekrar satacakmış gibi miktar girdiğimde (bunları chrome extension üzerinden yapıyorum bu arada) bu sefer 0,76 bnb yazıyor karşılığı.

şimdi yüzde 10 düşmüş saysam coinin değeri, hadi yuvarlasam, 0,86 bnb olması gerekiyor minimum. ama 0,76 diyor. bu aradaki fark neden kaynaklanıyor olabilir. swap yaparken komisyon - fee vb alacağını yazıyordu da 0,10 bnb falan değildi, üç dört tane sıfırlı bir rakamdı.

çok fazla fark var aslı astarını geçmiş oluyor, normal mi bu kadar fee. anca 3-4 katına çıkması lazım dicem ama yine satarken (geri swap yaparken) de yüksek komisyon ödeyeceğim muhtemelen.

binance wallet extension, coin fiyatlarını pancakeswap üzerinden alıyor bu arada, wallet ı oraya da bağladım, onun üzerinden de alınıyor, orada da aynı rakamlar çıkıyor.
(3) 

Pancakeswap sorusu

sanguine #1531329 
Binance üzerinden 1000 liralık BNB aldım, sonra google chrome'a binance wallet eklentisini kurdum. Hesabı bağladım, bnb'yi oraya transfer ettim. pancakeswap a girdim wallet ile oraya login oldum. şimdi bnb ile MNG (moon nation game) coin swap etmeye çalışıyorum ama sürekli şu hatayı veriyor

Unknown error: "Returned error: ran out of cu". Try increasing your slippage tolerance.

slippage tolerance ı yüzde 30 a kadar çıkarmama rağmen yok, olmuyor. nerede yanlış yapıyorum?
(1) 

House of the dragon sorusu (spoiler olabilir)

sanguine #1531165 
Şimdi bu olay Rhaenyra ile aegon arasındaki iktidar savaşını anlatmıyor mu. Ben ilk baştan beri matt smith'in aegon u canlandirdigini sanıyordum. Meğerse kocasını oynayacakmis. Fotoğraflarda da düşman düşman bakıyorlardi. E bu durumda aegon'un ana karakterlerden biri olması gerekmiyor mu ben anlamadım. Castda hep reccuring olarak geçiyor, main character değil.
(2) 

Dragostea din tei'ye çok benzeyen şarkı

sanguine #1531014 
Plajda duydum birkaç kez, şarkı çok hoşuma gitti, sanırım İngilizce, gürültüden kelimeleri bir türlü duyamadim. Sanki Dragostea din tei'nin ingilizce coveri. Ama bu şekilde arattım bı tane cover çıktı ama değil. Melodisi zaten aynı neredeyse.

Buldurursaniz çok sevinirim.
(2) 

Öğrenci affı artık kesin çıkar mı?

sanguine #1523887 
Haberleri okuyorum, akpli bir vekilin açıklaması temmuzdan önce yasalasacagi ve 2022 güz dönemine etki edeceği yönünde. Şimdi bu yaz seçim olsaydı biraz şüpheyle yaklasirdim ama erken seçime karar verilmedi yani af işi alelacele yaptıklari bir şey değil belli ki.

Hali hazırda 7. Yılını doldurmak üzere olduğum bir lisans programındayim. Kaydimi sildirmeyi düşünüyorum bu ay içerisinde. Af yasası çıkmadan önce. Aftan yararlanabilmek için.

Riskli mi yaptigim iş, 2023te her türlü atılacaktım zaten süre yönünden, bitirme imkanım yok 1 yılda.

Genelde hükümetin söylediği şeylere güven olmuyor ama af konusunda kendilerini yükümlüluk altına sokacak bir şey yok, zaten her seçim öncesi rutin yaptıkları bir şey. Bu yaz kesin çıkacak diyebilir miyiz
(16) 

Büyük miktarda para kaybedip hayata devam etmek

sanguine #1523535 
Hep başkalarından duyduğum şeyi kendim yaşadım. Hayatı bir rakam değildi, bu para olmadan da hayatımi idame ettiririm. Acil paraya ihtiyacım yok. 7 de biri buhar oldu kriptolarla oynarken. 2-3 yıl sanırım giderlerimi asgari düzeye getirirsem aynı parayı biriktirebilirim.

Ancak

Beni asıl delirten bu yaşamış olmak, o parayı ise yarayan bir yere harcamamis olmak, kardeşime bir yakinima vermemiş olmak, sokak hayvanlarına vs harcamamis olmak, tatile gitmemek gibi yıllardır feragat ettiğim şeyleri yapmak. Vs

Bunları düşündükçe kendimi çok kötü hissediyorum. Bu histen nasıl kurtulabilirim. Bunca zaman para biriktirmek harcamalarımi kontrol etmek hep sevdiğim zevk aldığım bir şeydi. Biriktigini gördükçe daha rahat harcamaya başladım, daha beni mutlu eden şeyler yaptım. Verdiği güven iyi hissettiriyordu.

Şimdi hayatımdan birkaç yıl daha bu parayı biriktirmek için gidecek ve ben ayarlarım bozulmus gibi hissediyorum yani o kadar parayı havaya atmisken ben nasıl eskisi gibi harcayacağım 50-100 liranın hesabını yapabileceğim. Karnım ağrıyor.

Nasil atlattiniz.

Bu arada Kalan paramı bir tane "görece" güvenilir (yani yükselmesinden ziyade Luna gibi delist olmayacağına inandığım) bir coine koydum. Olur da 6 katına vs çıkarsa (en son Aralık 2021de çıkmış) zararimi kurtarmak söz konusu olabilir. Binance i de telefonumdan yüklediğim den beri ilk kez sildim. Sanırım verdiğim emrin süresi de 90 günmus. Bu süre boyunca bakmamayi planlıyorum.

Bir borcum yok, olağanüstü bir durum olmazsa maasimla geçinip gene rutin birikime (belki birkaç bin lira) devam edebilirim.

Ama yine çok kötü hissediyorum mesela annemden utanıyorum nasıl konuşacağımi bilmiyorum (tabi ki soylemicem) kardeşimden utanıyorum. Kedimden bile utanıyorum mama alırken fiyatlarını incelediğim ama ona yıllarca yetecek mamanın parasını çöpe attığım için.

Nasıl azalır bu his. Tutumlu olmayı bırakıp yarın yokmuş gibi harcayayayim mi? Yani gözlerimin önüne 5-10 sene öncesi, tatile eğlenceye gitmeden öylece evde oturduğum yıllar geliyor. Resmen param değil emeğim, yıllarim, saatlerim, günlerim feragat ettiğim her şey gitti.
(1) 

Kedi beslenme düzeni

sanguine #1522076 
Kedinizi sıradan bir zaman diliminde, normal şartlar altında, (kilo, sağlık problemi vs olduğu dışında) örneğin bir hafta boyunca nasıl besliyorsunuz? her gün sadece kuru mama mı, hangi günler yaş mama, hangi günler tavuk-et haşlama veya bunlar olmayabilir de, ödül maması, macunlar, peynir, kedinin yiyebileceği diyetine uygun her şey. Nasıl bir beslenme programınız var gün gün ya da hafta hafta

mobil görünümden çık