(3) 

Kurutma makinesine spor taytları atılır mı?

gmzo #1481650 
etiketinde atmayın diyor da, kurutma yapılmaz diyen birçok başka ürünü kurutuyorum bir problem olmadı. tecrübesi olanlar varsa, polyester, elastan, poliamit içerikli taytları makinede spor ayarında kurutabilir miyiz?

biri şu: www.decathlon.com.tr
diğeri de şu: www.decathlon.com.tr
(10) 

şu sıralar araç almak vs. sene sonunu beklemek

gmzo #1481457 
Gözümüze c3 aircross'u kestirdik, kullanım amacımız ve f/p doğrultusunda en uygunu gibi.

Veriler:

- Elimizde 190 bin kadar birikmiş var. Altın - döviz - vadeliye bölünmüş durumda.
- Bayiler 235-238 bin civarına veriyorlardı aracı düne kadar. Haziran zamları ile %80'lik dilime çekebilirler.
- Şu an bu araç için kredi kampanyası yok ve faizler yüksek. Aklımızda 160 bin kadar nakit verip, 80 bin kadar iki senelik kredi çekmek var. Bir senelik 50 bin kredi daha kolay ödenir tabii ama tüm birikimimizi yemiş oluruz.
- İkimiz de devlet memuruyuz, ayda ortalama 14 bin kadar gelirimiz var. Bazen artıyor bazen azalıyor.
- İhtiyaç acil değil. İstanbul'dayız, seneye bebek olabilir.

Şimdi vergi dilimi değişmeden acele edip almalı mı, yoksa sene sonu kampanyalarını mı beklemeli ne dersiniz?
(2) 

1 Haziran'dan sonra yasaklar

gmzo #1481313 
Ne olacak, duyumlar var mı? Tamamen mi açılıyoruz, kısmi olarak mı kaldırılıyor? Takip edemedim hiç.
(22) 

Araba fiyatlarının normalleşme ihtimali?

gmzo #1480099 
Bizde hayal tabii ama birçok ülke ciddi aşılama ile pandemi konusunda ilerleme kaydetti. Araç fiyatlarının zamanla normalleşme ihtimali nedir sizce? Yani geri düşmesi bizde tabii pek mümkün değil ama, zamların sınırlı kalması ile 1-2 sene sonra fiyatların bir miktar daha normale dönmesinden bahsediyorum.
(12) 

Evin girişinde paspas mı? Yoksa ayakkabıyı çıkarıp girmek mi?

gmzo #1479182 
Soracağım soru çok garip gelebilir :)

Önceki evimiz en üst kattı, kapının önüne ayakkabılık koymuştuk ve ayakkabımız dışarıda kalıyordu. Her şey temizdi.

Şimdi ara kattayız, genişce bir giriş holümüz var. Kapının dışına ve içine ayrı ayrı paspas koyup ayakkabıyı içeride mi çıkarmalı, yoksa kapıda ayakkabıyı çıkarıp elimizde içeri mi taşımalı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
(1) 

Kapanma sırasında taşınma incelikleri

gmzo #1476938 
Evet bugün kaymakamlıkta koşuşturduktan sonra öğrendiğimize göre, kapanmadan taşınmak için nakliyenin gerçekleştiği bir gün izin veriyorlar. Boya badana temizlik için izin yok.

Fakat taşınacağımız evdeki kiracı cuma çıkıyor. Biz haftaya perşembe gireceğiz. Perşembenin izninde sorun yok. Fakat perşembeye kadar bahsettiğim işler için gitmek zorundayız, kiracının çıktığı eve hiç dokunmadan nasıl girebiliriz ki eşyalarla?

Yeni ev eski ev arası 2 kilometre. 20-25 dakika tahmini yürüyerek. Yürüyerek 2-3 kez gidip gelsek ne kadar sorun yaşarız? Markete çıktık mı diyelim (daha yakında market var). Yeni evin yanındaki hastaneden randevu mu alalım? Vallahi aklımı yitiricem ya. Baştan bir işi düzgün yapmaya çalışandan suç, iki saat sıra bekledik kaymakamlıkta bir de.
(7) 

Beyaz eşya için bayi vs. internet

gmzo #1476569 
3 parça (kurutma makinesi, ankastre fırın, indüksiyonlu ocak) alacağız, aynı marka. Bayiye gitsek internetteki fiyatlardan daha uyguna gelme ihtimali var mı? Toplam 8200 tutuyor internetteki fiyatlara göre.
(3) 

Ev eşyaları ve taşınma ile ilgili karışık sorular

gmzo #1475276 
3 hafta sonra taşınacağız.

1. Bir nakliye şirketi ayarlayacağız ama eşyaların ne kadarını onlara toplatalım bilemedim, mutfak eşyaları-giysi dahil her şeyi topluyorlarmış sanırım. Sizin tecrübeniz var mı? Çok içime sinmiyor kendim toplamak isterim aslında ama, o zaman da koli almamız gerekecek (nakliye şirketleri varil kullanıyor dediler).

2. Storları temizletmek için şirket ayarladığımızda, mekanizmasıyla birlikte mi söküp götürüyorlar? Bu evden söktürüp, yıkatıp, diğer eve taktırmak gibi bir düşüncem var da.

3. Kurutma makinesi ve çamaşır makinesinin fiyatları farklı olunca üst üste konabiliyor mu yine de? Bir de kurutma makinesini dolap içerisine yerleştirsek, çalışırken kapağını açık bıraksak problem olur mu?

4. Ocaklı fırın öneriniz varsa onu da alırım.
(13) 

Eski ev arkadaşım ve elektrik aboneliği

gmzo #1475123 
4 sene önce evden ayrıldım, elektrik aboneliği hala benim üzerimde. ilk başlarda 1-2 kez söyledim, yoğunum filan dedi üstelemedim. 8 sene birlikte yaşadığımız için de yakınız haliyle, sıkıntı çıkarmak istemedim daha fazla ve tekrar konusunu açmadım. (zaten bence bu noktada artık kendisi "dur şu işi aradan çıkaralım" demeliydi uygun olduğunda)

neyse şimdi tekrar ev değiştiriyorum, 10 gün önce mesaj attım. bu evdeki abonelik eşim üzerine, yeni evde benim üzerime alacağız tadilat yaparken henüz taşınmadan kullanmak için. en kısa zamanda halledelim, dask diye bir şey var artık biz o eve çıkarken yoktu, o da lazım olacak bilgin olsun dedim.

mesaj atarken henüz evi bulmamıştık, arıyorduk. şimdi evi tuttuk, "kiracı ay başında evi boşaltacak, önümüzdeki hafta bu abonelik işini artık halletmemiz lazım" diye mesaj attım. "tamam iş yeriyle izin işini konuşayım, dask'ı da bilmiyorun henüz, ona göre haberleşelim" dedi!!!

e yuh ayıp değil mi bu artık? öğrendiğimize göre eşim aboneliğini taşıyıp, bir süre bu evdekini de kullanabiliyormuş ama ben bu bahane ile çözmek istiyorum bunu artık. yani 10 gün oldu (aslında 4 yıl oldu tabii!) daha dask'ı bile soramamış. şeytan diyor kapat aboneliği eve gelince elektriksiz kaldığını görsün, bu kadar geçmişimiz olmasa çoktan yapmıştım.

ben abartıyor muyum, siz olsanız idare etmeye devam eder miydiniz, yoksa ne yapardınız merak ettim?
(6) 

Birinci Kat

gmzo #1474526 
Istanbul'da nezih bir semtte, genç (14 yıllık) ve güvenlikli bir sitede birinci katta (altta daire var) oturur musunuz?

Ben hep yukarılarda oturduğum için emin olamadım.
(16) 

"Krediyle ev alıp 10 sene borç ödemek"

gmzo #1472898 
Sözlükte bu başlık gündem olmuşken bir de burada tartışalım dedim.

Eşim de benim de sabit gelirimiz var (zaman içerisinde akademik yükselme ile benim maaşım artacak). 30 yaşındayız, kiradayız, her ikimize de aileden Anadolu kentinden ileride gayrimenkul kalacak. Şu an İstanbul'un merkezi bir yerinde, fena sayılmayacak bir evde kiradayız. Yine merkezi ama bir tık daha nezih bir mahalleye, bir tık daha iyi bir eve taşınmaya niyetlendik.

Kime söylesek ev alın diyor. Şimdi başlıktakileri de okudum, düşük faiz ile kredi çekip ev alanları anlıyorum, kesinlikle avantajlı olabilir. İhtiyaçlar hiyerarşisi doğrultusunda insanın barınma ihtiyacını garantiye almak istemesini, ev sahibi kaprisiyle uğraşmak istememesini de anlıyorum.

Fakat bizim (en azından şimdi) ev almamamız için (bana göre) şöyle sebepler var:

1. Ülkenin durumu. Öyle bir güvensizlik ortamı var ki, yarın ne olacağı belli değil ve bu pandemi ile birlikte iyice ayyuka çıktı. Bir Avrupa ülkesi vatandaşlığım da var, dolayısıyla ihtiyaç halinde çekip gidebilme lüksümüzü korumak istiyorum.

2. Neden gelecekte rahat edelim diye gençliğimizi harcayalım? Savruk insanlar değiliz, 3 senede yurtdışı gezileri yaparak, ihtiyaç ve isteklerimizden kısmayarak, kira ödeyerek aşağı yukarı 200 bin lira biriktirdik. Neden aynı şekilde yaşayarak 10-15 sene sonra rahat rahat almayalım ki evimizi? Kiranın boşa gittiğini düşünmüyorum, bize istediğimiz zaman çekip gidebilme ve istediğimiz gibi yaşama özgürlüğünü veriyor.

3. İstediğimiz gibi yaşama özgürlüğü derken, şu an 25-30 yıllık evlerde, dediğim gibi merkezi ve nezih semtlerde yaşıyoruz. Trafiğe girmeden iş yerlerimize ulaşıyoruz, yürüyerek sahile gidiyoruz, arkadaşlarımızla buluşup bir şeyler içip yürüyerek eve dönüyoruz. Fakat bu evlerin fiyatları en az 900 bin - 1 milyon oldu, aynı yerde yeni ev alsak zaten mümkün değil. E şimdi biz Ümraniye'de siteye taşınıp, iş-kültürel ortam-sosyalleşme için trafiğe girmeye, zamanımızdan ve hayat kalitemizden yemeye mi başlayalım? Ne için? Geleceği belirsiz bir coğrafyada 4 duvar sahibi olabilmek için.

Düşündüğümden uzun oldu ama görüşleri merak ediyorum :) Hakikaten benim kaçırdığım bir nokta mı var, nedir?
(15) 

İnsanların evleri görmeden kapora göndermesi

gmzo #1472704 
İstanbul'un merkezi mahallelerinin birinde ev bakıyoruz. Saat başı sarı siteyi takip ediyorum, bugün eli yüzü düzgün bir ilan düştü. Aradık hemen, kiracı 15'inde çıkacakmış, bebekleri varmış, o yüzden evi 15'inden önce göremiyormuşuz. Peki dedik, kadın ilk arayan müşterisiniz o yüzden ilk sizi arayacağım dedi.

3-4 saat sonra tekrar aradı, evi görmeden kapora vermek isteyenler var, siz ne düşünürsünüz diye sormak istedim dedi. Dolandırıcı gibi durmuyor biraz baktım emlak ofisinin adı sanı belli. Çok şaşırdım ama evi hiç görmeden insanların kapora vermesine, siz böyle bir şeyle karşılaştınız mı?
(6) 

İnsanların başkalarının özellikleri hakkında yargıda bulunması

gmzo #1471611 
Bunu nasıl kendilerine hak görüyorlar ben anlamıyorum? Mesela başkasının kilosu, dökülmüş saçı, boyu hakkında yorum yapmak. Sadece fiziksel özellik de değil, karakter özelliği de olabilir. İnsanların belirli bir biçimde görünmesinin veya davranmasının binbir çeşit psikolojik, tıbbi, çevresel sebebi olabilir. İnsanları kırınca, üzünce ne kazanıyorlar? Kendi aşağılık komplekslerini mi örtüyorlar?
(14) 

Site güvenliğine kiralık ev sormak?

gmzo #1470798 
İnternette gördüğümüz bir ilan üzerine, evin bulunduğu siteye gidip, güvenlik görevlisine evi ve ev sahibini sorsak nasıl olur sizce?

Yani bu üçüncü kiralık evim olacak ve emlakçıya verdiğim para kadar hiçbir şeye acımıyorum. Tek yaptıkları ilan koymak, ev sahibiyle bir araya getirip hazır sözleşme imzalatmak.

Öte yandan da diyorum ki ev sahibi uğraşmak istese emlakçıya vermezdi zaten? Ev sahipleri, ne diyorsunuz?
(2) 

Kiralık evde kapalı balkonu açtırmak

gmzo #1470767 
Ev bakıyoruz, bir ev var sarı sitede mesela, tam istediğimiz gibi ama salondaki balkonu pimapenle kapattırmışlar. Hem ev daha karanlık oluyor, hem açık bir balkon olsun istiyorum arada hava almalık.

Tutulacak olursa ev sahibine de sorulur elbet ama, "ben kapalı kalsın istiyorum" derse mesela, eve girince kaldırıp, evden çıkarken tekrar taktırmak bir seçenek olur mu sizce? Ne kadara patlar?
(15) 

Netflix veya Amazon Prime'da kafa dağıtmalık dizi

gmzo #1470136 
Önerileriniz var mı?
(2) 

Ev değiştirmek için en uygun zaman

gmzo #1469723 
Böyle bir şey var mı? Kiracıyız, yine kiralık başka bir eve geçeceğiz. Mart-Nisan mı daha iyi olur mesela yoksa yaz ayları mı?

Daha iyi bir eve geçmek istiyoruz, ev sahibine haber verdikten sonra bir ay içerisinde istediğimiz gibi bir ev bulamazsak diye de geriliyorum biraz. Benzer süreçten geçmiş olanlar, nasıl organize ettiniz süreci?

Bir süredir takip ediyorum mesela, güzel evler ilana çıktıktan bir gün sonra tutuluyorlar, ilan kalkıyor.

Konum İstanbul.
(6) 

Eşim az önce banyoda düştü

gmzo #1468547 
Gözüm karardı bi an bayıldım sanırım diyor. Büyük bi gürültüye uyandım, rezervuar kırılmış yerdeydi. Ben bağırarak gittim, kapıyı açtığımda gözleri açıktı kalkıyordu. Birkaç bira içmişti, sinüzit aktı ve kustu. Şimdi iyi uyutmadım ama katiyen hastaneye gitmek istemiyor iyiyim diyor. Ne yapmam lazım
(1) 

igdaş son okuma tarihi ile fatura tarihinin farklı olması

gmzo #1466305 
Eskiden son okuma tarihi ile fatura tarihi aynı olurdu, Kasım'a gelip sayaç değiştirdiler, artık arada 15 günlük bir fark oluştu son iki faturada. Yani bugün gelen faturada son okuma tarihi 27 ocak diyor, ayda iki kez gelip, bir gün sayaç ölçüp diğer gün fatura mı kesiyorlar anlamadım?
(4) 

Çok bunaldım

gmzo #1466213 
11 aydır evdeyim, doktora tezi yazıyorum, uzaktan çalışıyorum. Parkta-sahilde yürüyüş, yoga derken yine iyi idare ediyordum ama 3 hafta önce bacağımı sakatlamamla ikisini de bırakmak zorunda kaldım. Çok fena bunaldım, ruhum sıkılıyor, bir taraftan da kendime kızıyorum şımarıklık yaptığım için. Şu ortamda işe gitmek için insan içine çıkmak zorunda değilim, yakınlarım sevdiklerim iyi.

Ama yakın gelecek için bile plan yapamıyor olmak, bir tiyatro oyununu, seyahati heyecanla bekleyemiyor olmak bütün hayat enerjimi sömürdü artık. Enerjim de yüksektir ama bir senenin sonunda stokları tükettim sanırım.

Ne soracağımı da bilmiyorum öyle yazma ihtiyacı hissettim.
(2) 

Bacakta ağrı

gmzo #1463398 
Birkaç gündür özellikle hareketsiz kalınca (yani çoğunlukla gece) kendini hissettiren bir ağri var üst bacağımda. Dayanılmaz değil ama kendini hissettiriyor, biraz hareket ettirince, bacağımı esnetince, yatakta pozisyon değiştirince geçiyor. Hep aynı yerde.

Bana kas ağrısı gibi geliyor ama pcos için doğum kontrol hapı kullanıyorum uzun yıllardır ve birkaç yerde pıhtı atma ihtimalini arttırdığı yazıyordu, pıhtı atan kişiler de bir bacak ağrısından bahsediyor ama şiddetli diyorlar. Bilmiyorum evham mı yaptım, öyle bir şey olsa harekete bağlı geçmez sanki ağrı? Yoga yapıyorum evde, kası incitmiş de olabilirim istemeden.

Fikri olan var mıdır? Bunun için hangi bölüme gidilir?
(5) 

Şu araçlar masraf / bakım / arıza yönünden üzer mi?

gmzo #1458186 
Ağırlıklı olarak uzun yol / kampta kullanılacak, hafif arazi koşullarında da kullanılabilecek araçlara bakıyoruz. Otomatik olmalı. Araçlar arası fiyat farkı var, duruma göre biraz daha bekleyip / biriktirerek alabiliriz çünkü. Genel olarak görüşleri merak ettim.

Subaru Forester, 2008, 149.000 km
www.sahibinden.com

Subaru Forester, 2009, 116.500 km
www.sahibinden.com

Suzuki Grand Vitara, 2012, 87.000 km
www.sahibinden.com
(11) 

Ikinci el otomobil piyasası

gmzo #1457240 
Önümüzdeki aylarda araç alma niyetimiz var, acelemiz yok. Sözlükteki başlığı takip ediyorum da, her iki uç görüşte de bir sürü yorum yapan var :)

Ocak 2020 fiyatlarına dönülmesi mümkün değil elbette ama, pandemi nedeniyle fırlayan fiyatların, aşılamanın başlamasıyla birlikte bir miktar geri çekileceği beklentisinde olmak çok da yanlış değil gibi geliyor bana ama bilemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(3) 

Tokyo'da geçen film

gmzo #1457178 
Önerebilir misiniz? Lost in translation dışında, mümkünse kemtin ön plana çıktığı, akıcı bir film arıyorum.

Edit: Alternatif olarak başka bir Japon kentinde geçen film de olur.
(1) 

Ortaokul çağındaki öğrencilerin takip ettikleri youtube kanalları

gmzo #1455840 
Hangileri? Yani mümkünse şaklabanların kanallarını değil de biraz daha düzgün kanalları arıyorum.
(6) 

2021 Yazı

gmzo #1454064 
Nasıl olacak sizce, tatil, gezme tozma bakımından?

Şu an durumlar kötü ama 2020 yazını bile rahat geçirdi insanların çoğu, o yüzden her şekilde 2021 yazında gezer herkes gibi geliyor. Çok fena yurtdışı planı yapasım var, bunaldık iyice yahu :(
(10) 

Araba satın almak için ayrılan bütçe

gmzo #1449011 
Günaydın, sabah sabah merak ettim.

Kira için gelirin maksimum %30'u olmalı diye yaygın bir kanı var ya, araba almak için böyle bir düşünceniz var mı merak ettim? Yani toplam birikimin / mal varlığının şu kadarını geçmemeli gibi.

Seneye araba alma planımız var, son dönemdeki korkunç fiyat artışına rağmen almayı düşündüğümüz arabayı (ikinci el) alacak kadar biriktirdik. Fakat hepsini birden arabaya gömmek doğru gelmiyor (döviz ve altında şu an birikim). Zor günler için az miktar ayırıp geri kalanıyla arabayı nakitle almalı mı, yoksa birikimin bir kısmını koruyup kredi mi çekmeli?
(4) 

Bankacı maaşları sorusu

gmzo #1447416 
1. Bir bankada "senior officer" olarak çalışan, döviz transferleri ile ilgili işlemleri yapan, sorunların giderilmesine destek olan, 20 yıllık deneyimi olan biri ne kadar kazanır?

2. Tam pozisyonu bilmiyorum ama yine bankada, şubede, gişede değil ama müşteri ile ilgilenen, satış yapan, yaklaşık 15 yıllık deneyimi olan birisi ne kadar kazanır?

Ne kadar fark eder bilmiyorum ama banka İş Bankası. Teşekkürler.
(6) 

Pandemi sürecinde mesai saati, haftasonu, izin kavramlarının kalmaması

gmzo #1443012 
Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim ve Mart ayından beri (yaz ayları da dahil olmak üzere) çevrimiçi dersler, evrak işleri, kendi doktora tezim olmak üzere hiç durmadan çalıştım. Eylül'de iki hafta yıllık izin yazdım ve izinde olduğum süre içerisinde ders formları güncellenecek diye whatsapp gruplarına mı eklenmedim, toplantı var izinde olanlar gönüllü olarak katılabilir(!) diye mailler mi almadım..

Mesai saati / haftasonu kavramlarını zaten aşmışlardı ama bu kadarı da fazla diye geri çevirdim tüm görevleri. İşler uzaktan hallediliyor diye iki hafta zihnen işten uzaklaşmamıza bile izin verilmiyor artık. Başka iş ortamlarında durumlar nasıl diye merak ettim? Çoğu iş yeri yüz yüze çalışmaya da döndü biliyorum ama, nasıl etkiledi pandemi süreci çalışma düzeninizi?
(2) 

Haftada iki gün covid servisinde görev alan doktor arkadaşım...

gmzo #1441184 
...haftaya şehir değiştirip kuzeninin düğününe gidecekmiş. Ben ne düşüneceğimi bilemedim. Siz ne diyorsunuz?
(2) 

Kamp ve uzun yol için kullanılacak araç

gmzo #1438672 
İstanbul'dayız o yüzden şehir içi nadir kullanacağız (ancak ikea'ya filan giderken, zaten çok merkezi yerde yaşıyoruz, 2-3 sene sonra çocuğumuz olursa da çocukla ilgili ihtiyaçları karşılamak için şehir içi kullanabiliriz). Tatillerde uzun yol için ve kampta kullanmak için hangi aracı önerirsiniz? İkinci el, 150 bin civarı bütçe diyelim.
(4) 

Çalışanı maske takmayan marketi nereye şikayet edebilirim?

gmzo #1437903 
Keşke fotoğraf çekseydim, o an aklıma gelmedi. Mopaş'ın Kadıköy'deki bir şubesinde raflara ürün yerleştiren üç çalışan maskesizdi. Nereye şikayet edeyim? Bir işe yarar mı şikayet?
(5) 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi

gmzo #1437862 
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıracağım, önümüzdeki sene hamilelik planlıyorum, o yüzden doğum paketi ilk bakışta mantıklı geldi. Sigortayı yaptırdıktan 12 ay sonra kullanılabiliyor sigorta, doğum paketi için 2 bin lira vereceğiz fazladan. İki senede 4 bin lira vermiş olacağız yani, gebelik süresince muayene, test ve doğum ücreti dahil oluyor buna. Acıbadem, Amerikan Hastaneleri dahil değil ama Medipol, Kolan, Central Hospital gibi kurumlar var..

Çocuk planlama işini yeni yeni düşünmeye başladığımız için henüz uzağım bu konulardan, o yüzden emin olamadım. Özel kurumları tercih ederim her şekilde sanırım ama, "bu sigortayı yaptırmasaydım keşke, Acıbadem'i tercih edeceğim" gibi bir düşünce oluşur mu sizce? Süreçle ilgili deneyimi olan suserlardan yardım bekliyorum..
(5) 

İş Bankası ATM'den Döviz Hesabına Para Yatırmak

gmzo #1435960 
Güncel bilgi bulamadım, ATM'ye gitsek, Euro hesabına Euro banknotlarını yatırmak istesek mümkün mü ve herhangi bir kesinti yapılıyor mu?
(6) 

D Vitamini Ölçümü

gmzo #1433652 
Eşimin de benim de D vitaminimizi ölçtürmemiz gerekiyor. Haydarpaşa Numune'ye bağlı semt polikliniğinde, dahiliyede eşime "burada ölçemiyoruz" demişler ve nerede ölçtürebileceğimizi söylememişler. Aile hekimi de artık ölçemediklerini söylemişti. Kadıköy'de nereye gitmemiz gerekiyor?
(18) 

Dışarıdan yemek yemeye başladınız mı?

gmzo #1430527 
3 buçuk aydır dışarıdan bir simit bile alıp yemedik, yemeksepetinden 30 tl, 40 tl indirim bildirimleri gelip duruyor, belli ki sipariş oranı tüm çılgın normalleşmeye rağmen düşük hala. Siz ne durumdasınız, sipariş vermeye başladınız mı?
(4) 

Netflix Mini Dizi

gmzo #1428648 
Netflix Türkiye'de olan, severek izlediğiniz mini dizi önerebilir misiniz? Tür, ülke önemli değil..
(4) 

Kurban bayramı?

gmzo #1428034 
Yani kimse kesin bilemez, biliyorum ama işler hiç iyi görünmüyor.

Evdev çalışabilen şanslı kesimdeniz, 3 aydır sadece markete çıktık haftada bir, bir de geçen hafta iki kez parka gittik. Biraz toparlamış oluruz, kurban bayramında memlekete gideriz, uçak biletini alsak mı derken vaka sayıları günlük 1500'ü geçti.

Bir taraftan diyorum artık virüsle yaşayacağız, 5 sene aşı bulunmazsa 5 sene görmeyecek miyiz ailemizi, önlemimizi alıp gidelim. Bir taraftan hem onları, hem kendimizi gereğinden fazla riske atacağımızı düşünüyorum. Ne düşüneceğimi de şaşırdım açıkçası artık.

Siz ne düşünüyorsunuz? Var mı böyle arada kaldığınız durumlar? Neler olur bayrama kadar?
(9) 

Online kitap alışverişi

gmzo #1426134 
Son zamanlarda kullanıp memnun kaldığınız online kitap mecrası var mı?
(4) 

Seyahat yasağının yalnızca İstanbul'da devam etme ihtimali ve üniversiteler

gmzo #1421359 
Ruh sağlığım için bir süredir haberleri, yorumları, vs. takip etmiyorum. Bir üniversite çalışanı olarak merak ettim, sizce seyahat yasağı yalnızca İstanbul için devam eder mi bir süre sonra?

Yaz okulu yapacağız gibi görünüyor uygulama dersimiz için, Haziran 15'ten itibaren olağan akademik takvime dönebilirsiniz dediler ama, şu durumda bir ay sonra yüz yüze eğitime geçmemiz zor gibi görünüyor bana hala. Belki vaka sayısı az olan şehirlerde eğitim başlar diye düşündüm, fakat bu sefer de İstanbul'daki öğrenciler diğer şehirlerdeki okullarına gidemeyebilirler?

Bir devlet üniversitesinde çalışıyorum ve hem fiziksel koşullarımız, hem de verdiğimiz eğitim sosyal mesafeyi korumaya olanak tanımıyor. Nasıl olacak aklım almıyor gerçekten..
(5) 

Sadece market alışverişi için kullandığımız maskeyi tekrar kullanma?

gmzo #1419216 
Kod gelmedi, en son eşim pazartesi eczaneye sordu ikimize de sıra gelmemiş. Yasak gelmeden önce aldığımız 4 maskemiz kaldı, 4-5 saat kullanılabilir deniyor ya, marketten sonra havalandırıp bir sonraki alışverişte kullansak ne olur? Haftada bir market alışverişi dışında çıkmıyoruz.

Bir de çok araştırdım ama, cerrahi maske ev yapımı maskeden daha iyi koruyor mu, yoksa sağlık çalışanı değilsek fark etmiyor mu net bir cevap bulamadım. Siz ne diyorsunuz?
(4) 

Kadıköy'de sanalmarket kullanabilen var mı?

gmzo #1417028 
Yeldeğirmeni tarafındayız, iki hafta önce ansızın ertesi güne boş sipariş saati yakalayıp sipariş vermiştim, şimdi kaç gündür gece yarısı bile dolu oluyor hepsi. Yeni sipariş saatlerinin açıldığı saat filan mı değişti acaba?
(2) 

Kanaviçe veya Nakış

gmzo #1416903 
Karantina başladığından beri (bir aydır) hiçbir şey sipariş vermedim, ama meditasyon ve yoga dışında kaygımı kontrol etmede yardımcı olacak bir şeye ihtiyacım var. Kanaviçe veya nakış olabilir diye düşünüyorum, zaten yatkınım elimle bir şeyler yapmaya.

Anladığım kadarıyla ihtiyacım olan şeyler kasnak, ip, iğne ve kumaş. Dikkat etmem gereken bir şey var mı bunları satın alırken? Kullandığınız bir online satış sitesi var mı? İplerin farklı markaları olduğunu, görüyorum, fark ediyor mu?

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Blutv'de Band of Brothers

gmzo #1413075 
Var mı acaba?
(2) 

Kurye tavsiyesi

gmzo #1412855 
Kadıköy'den bir evrak teslim alıp, Cihangir'de bir adreste imzalatıp, Fındıklı'da üniversiteye teslim edecek bir kurye ayarlamam gerekiyor cuma gününe. Kullanıp memnun kaldığınız bir şirket var mı acaba?
(2) 

Sokaklarda boş boş gezen amcalar, teyzeler

gmzo #1411279 
Az önce markete gidip geldik. Maskesini takan, işini halledip dönmeye odaklanmış olanlar da olsa da, gezmeye çıkmış 60 yaş üstü bir sürü amca-teyze vardı :( iki amca kol kola yürüyorlardı hatta.

Olayın ciddiyetini ne zaman kavrayacaklar? Lütfen yakınlarımız I bilinçlendirip, uyaralım.

Yer İstanbul Kadıköy bu arada. Yani kalabalığın ortasında olanlar bile kavramış değilse, küçük yerlerdekiler ne yapsa yeridir.
(4) 

Boğaz kuruluğu ve nefes aldıkça öksürük

gmzo #1409076 
Haftasonu hafif boğazım şişti, çok ağırlaşmadan geçti. Bugün ağrı tamamen yok oldu, gündüz iyiydim, ta ki yatana kadar. Yattıktan sonra boğazım kurur gibi oldu, burnumdan aldığım her nefes sanki kuru boğazımı rahatsız ediyor ve öksürüyorum. Uzun öksürükler değil, sadece o his yüzünden oluşan bir refleks gibi. Aşırı uykum var ama iki saattir dalamadım bunun yüzünden. Bitki çayı, ballı süt, su içtim, fayda etmedi. Geçmiyor :( ne bu, nasıl geçecek?
(10) 

Diyetteki misafire ikram?

gmzo #1407973 
Haftasonu akşam arkadaşlar gelecek, karı-koca diyettelermiş, hiçbir şey hazırlama zaten yeme saatimiz geçmiş olur filan dediler. Ama böyle de bir garip, sadece çay-kahve mi içeceğiz? Güzel, diyet tarifleriniz var mı? Israr etmek istemiyorum, ben 1-2 çeşit bir şey hazırlayayım, yine yemek istemezlerse biz yeriz artık. Var mı fikri olan? Ne ikram etsek?
(12) 

Araştırma görevlilerine veya araştırma görevlisi olarak çalışmış olanlara

gmzo #1401176 
1. Araştırma görevlisi olarak not girişi yaptınız mı?
2. Not girişi yaptığınız hesap sizin adınıza mı, bir hocanın adına mı tanımlıydı?
3. Sizce not girmek araştırma görevlisinin görevleri arasında olmalı mıdır?
4. Bu konunun yasal bir dayanağı var mı?
(9) 

Eşime ne hediye alayım?

gmzo #1398759 
1. Uzaktan kumandalı araba lafı geçmişti bir ara ama, biraz bakındım, işin içinden çıkamadım. Çok para vermemi istemez, max 300 TL'ye nasıl bir şey alınır?

2. Birkaç aydır evde kendi birasını yapıyor, birayı çok sever, bununla ilgili bir şey olabilir.

3. Tarihe ciddi ilgisi var, özellikle ikinci dünya savaşı.

4. Denizaltı ile ilgili de ne bulursa okuyup izliyor, gitmemiş olsak Rahmi Koç'taki denizaltını görmek güzel bir hediye olurdu mesela.

5. Futbol da seviyor, memleketimizin takımını destekliyor (Anadolu takımı).

Edit: Bir ek daha yapayım, yaban ortamda, özellikle dağlık ve ormanlık alanda hayatta kalma gibi bir hayali var, The Long Dark isimli oyunu çok seviyor mesela bu yüzden, bununla ilgili bir şey de olabilir.

Yeterince bilgi verdim sanırım, ilginç fikirlerinizi bekliyorum:)

mobil görünümden çık