(5) 

Holding Altindaki Sirketlerin Denetimi

gerard #651464 
selam,
galiba cok fundamental bir soru olacak, kusura bakmayin..

icinde irili ufakli bir cok sirketi barindiran bir holding var diyelim. yani onlarin hisselerinin bazilarinin bir kismini, bazilarinin ise tamamini elinde tutuyor. soru: bu holdingin ortaklari sahip olduklari irili ufakli sirketlerin ust duzey yoneticilerinin para kacirmadigini, hesaplari degistirmedigini nasil denetleyebilir? surekli en ufak sirketlerinin bile (cicek magazasi mesela) butun gelir giderlerini takip edecek halleri yok heralde?!
(1) 

Dis Ticaret Hukuku

gerard #651372 
selam,

diyelim A firmasi kendi ulkesinde B firmasindan bir mal aliyor (ulke ici alim-satim), daha sonra da bu aldigi mali yurtdisindaki C firmasina satiyor (ulkeden cikariyor). bu durumda A firmasi mali yurtdisina cikardigi icin KDV'sini odemeyebilir veya geri alabilir mi? yapabilirse nasil yapar?

bir de bunun gibi uluslararasi ticaret kanunlarini yazan bir kaynak var mi (yabanci dil olabilir)?
(1) 

Forbes Zenginlerinin Mal Varligi

gerard #650335 
selam,
borsada islem goren sirketler icin yapilmasini anliyorum da, bazi patronlarin sirketleri borsa da islem gormuyor (eg. agaoglu). bu adamlarin mal varligini kim ve nasil hesapliyor? bu hesaplamalar ne derece guvenilir?
(2) 

Cok Buyuk Sirketlerde Islerin Yurumesini Anlatan Kitap

gerard #647616 
selam,

cok buyuk sirketlerde (coca cola, microsoft..) organizasyon yapisinin nasil kuruldugu, sirketin nasil sifirdan o seviyelere yapilandigi, kredilerin nasil alindigi, uzun vadeli planlarin yapilmasi vs. ustune konularin anlatildigi bir kitap ariyorum. biyografi sekilinde boyle sirketlerden birinin CEO'sunun veya founder'inin yazdigi da olur, disaridan bir uzmanin anlatimi da olur. dili de farketmez.


Tesekkurler..
(3) 

Sag Elin Karincalanmasi

gerard #635095 
sabah hic bi sey yoktu ama bi 45 dakikadir sag elimde bi turlu gecmeyen karincalanma var. kolda herhangi bir sorun yok. bilgisayar basina oturmamdan 10 dakika sonra falan basladi. gerekliyse sag elle mouse kullaniorum bi de gomlegin kollarini kivirdim ve biraz darlik hissettim sabah (ama su an rahat). ayrica dun aksam 1 sise sarap ictim, bir de 4 saat falan uyudum dun gece. gene de gecmeyen bi karincalanma var. ne olabilir bu sorun?
(3) 

Jeremy Clarkson gibi viraj almak

gerard #632717 
www.youtube.com

yukardaki video'da yapiyor 1:28'de falan boyle arkasini attiriyor arabanin falan. bu hareketin ozel bi adi var mi? bir de nasil yapiliyor? el freniyle falan mi?
(4) 

Melek Yatirimci Olmak

gerard #631640 
diyelim zengin biriyim ve yatirim yapacak projeler ariyorum. internet projeleri veya diger turlu teknolojik bir alanda olmak zorunda da degil. boyle projeleri ve para arayan adamlari nasil bulurum? meshur bir site falan mi var?
(2) 

Shuffle'a Podcast Ekleme

gerard #631388 
itunes'ta uye oldugum bir kanalin toplamda 1000 tane falan podcasti var ve bunlarin sadece en son 10 tanesi yuklu. ben ise en bastaki 100 tanesini falan direk ipod shuffle'a atmak istiyorum. bu 100 taneyi secip "Add to Playlist"den iPod'u sectim ama yapmadi istedigimi. once bunlarin 100unu de bilgisayara indirip, ondan sonra mi iPod'a yollamam gerekir?

ayrica: 100'unu secip bir anda download etme secenegini de bulamadim; herbirinin yanindaki "asagi bakan ok" tusuna basip tek tek download etmeye alternatif yok mu?
(1) 

Istanbul'da iPod Shuffle

gerard #631009 
nerede satilir? vatan bilgisayar ve teknosa sitelerinde urunu gostermiyor.

avrupa yakasi olursa daha iyi olur, levent taraflari falan..
(4) 

Mavi Plaka

gerard #630998 
bu turkiye'de yasayan yabancilar araba aldiklari zaman otv ve kdv odemiyorlar ve plaka olarak da MA'li bi plaka aliyorlarmis.

diyelim bende hem isvicre hem de turk pasaportu var ve genelde isvicre'de yasiyorum (yilin 11 ayi). turkiye'ye gelip otv ve kdv odemeden bir araba satin alip MA'li plaka taktirsam (sonucta isvicreliyim), sonra bu arabayi da kuzenime kullanmasi icin burada biraksam ve isvicre'ye gidip oradaki hayatima devam etsem olur mu? legal midir?
(2) 

Yeme Icme Sektoru

gerard #630497 
trend bi semtte (asmalimescit, bebek..) musteri kitlesi oturmus, doluluk orani iyi bir restaurant (bebek kitchenette veya midpoint mesela) ayda net ne kadar kar yapar? yani isletmecisinin cebine ne kadar para girer? bir de boyle bir restaurant acilacaksa kac ayda veya yilda breakeven noktasina gelir? kurulus maliyeti falan nedir yani?
(4) 

Kartvizitler..

gerard #629035 
is hayatinda size verilen kartvizitleri bi kutuda falan sakliyor musunuz yoksa bilgisayara falan gecirip atiyor musunuz? sakliyorsaniz nasil bi kutuda?
(3) 

Yurtdisindan Alinan Telefona Turk Hatti Koymak

gerard #621496 
selam,
benim yaklasik 3 yil once isvicre'den hatli aldigim bir blackberry var. aboneligi coktan gecmistir. turkiye'ye gittigimde bunun icindeki isvicre hattini cikarip turkcell koymak istiyorum. nasil oluyor bu kirdirma islemleri tam olarak? garantisi bozuluyor mu kirdirirsam? bir de bi ara pasaport kaydi muhabbeti vardi sanki?!
(1) 

Tirastan Tahris Olmus Cene

gerard #619776 
normalde hep tiras makinasiyla gayet guzel tiras olurken bu sabah gillette 5 bicakliyi deniyim dedim, demez olaydim. alt dudagimin sag ve sol alt caprazlari kipkirmizi oldu ve asiri kasiniyor. biraz da puturcuklenmeye basladi galiba hafiften. nemlendirici krem surdum pek fayda etmedi, daha da arttirdi hatta kasinmasini. ne yaparim da geciririm bu tahrisi?
(1) 

Email Signature

gerard #619525 
bi webmail var. buna html kod olarak email signature konulabiliyor. ben de bana gelen bi maildeki herifin signature'ini begendim ve onu html olarak copy paste yapip ve biraz da degistirip kullanmak istiyorum. yapilabiliyor mu boyle bi sey? adam oraya sirketinin URL'sini falan koymus bayaa hos olmus..
(3) 

Illustrator'da Orjinal Boyut Gorme

gerard #619391 
illustrator'da en basta yeni document acarken document settings'in ayarlandigi kisimda boyutlari 85mmx55mm olarak girdim. ustune calismayi yaptim falan. simdi bu dizayn 85mmx55mm ustune print edildiginde gercek hayatta nasil gorulecek onu gormek istiyorum ekranda. view original diyince 450% boyutlarinda falan gosteriyor ve ekranda 85mmx55mm'lik bir alandan cok daha buyuk bir alan gozukuyor. nasil yapilir bu istedigim sey?
(1) 

COMSOL: Periyodik Cisim

gerard #612853 
bi tane plane wave source'u isik kaynagi olarak kullancam ve periyodik bir 3D objeyi aydinlaticam. sonra da bu objenin icindeki temperature distribution'i cizdircem. bunun icin Microwave Heating Interface kullaniyorum.

soru da su: bu cismin kenarlarina periyodic boundary condition'lari mi yerlestirmem gerekiyor, yoksa structure periyodik oldugu icin onu geometry altinda periyodik oldugunu tanimlamam mi gerekiyor? bi de dogru olan secenek nasil yapilabiliyor onu da anlatirsaniz cok makbule gecer..

not: periyodik cisimden kastim, mesela bir levha (dikdortgenler prizmasi) uzerinde 9 tane araliklari esit olan cubuk olsun. periyodik olarak da bu pattern tekrarlasin. yani koskoca bir masayi bu cisimle kapladigimda en kucuk periodic cell'deki 9 tane cubugu pattern'li bi sekilde gorebileyim. bilmem anlatabildim mi.
(3) 

Gezi'ye Mobilya Falan Gondermece

gerard #612816 
bi arkadasim disaridan duymus gezi parkina bauhaus'tan ikea'dan mobilya falan alip gonderilebiliyormus destek amaciyla. fakat bunlarin nereye, hangi kisi adina gonderilecegini bilmiyor. nereye gonderilir? var mi bi bu islere bakan bi organizasyon, kurum falan?
(8) 

Polis Geri Cekilse..

gerard #610385 
tayyip karar verse polisi geri cekse falan halk da olaylari birakir evlerine dagilir mi yoksa intikam duygusuyla eylemlere devam eder mi?



not: herhangi bi provokasyon amaciyla sormuyorum.
(9) 

Nolur Bundan Sonra?

gerard #610245 
lan ilk defa bu kadar azimli gordum tum halki. herkes birlik oldu resmen. nolur bundan sonra? tbmm'yi falan basar, hukumeti degistirtir mi bu halk?
(4) 

Asker Ne Zaman Mudahale Eder?

gerard #610100 
ne olmasi gerekiyor askerin olaya girmesi icin? kim verecek emri? bi de girerse olaya polise mi satasacak oylesine alandaki kalabaligi mi dagitacak?
(2) 

Adobe Illustrator Farkli bi Size'da Export Yapiyor

gerard #608865 
bir karmasik bir sayfaya begendigim bir dizayn yaptim onu da 221x84 seklinde png olarak kaydetmek istedigim icin new document acip 221x84 girdim. sonra o begendigim seyi buraya kopyaladim, ortaladim falan filan, sonra da export yapip png olarak kaydettim. ama 221x84 yerine her nedense 921x350 olarak kaydetmis. nalaka? niye boyle oldu?
(5) 

Kartvizit Dizayni

gerard #608620 
nerden yapilir? nasil olmasini istedigimi biliyorum. ozel bir destek falan almama gerek yok. direk bunlari basacak adama durumu anlatmam mi lazim yoksa bir programla once son halini hazirlayip adama oyle mi vermem lazim? bi de hangi program? word template'ler iyi midir? paint? photoshop? adobe illustrator?
(1) 

Helvetica Light

gerard #608517 
su an kullandigim bilgisayarda helvetica light (regular'dan biraz daha ince) fontu yok. helvetica var ama. yuklememe izin de vermiyor sistem (admin pass gerekiyor). cok ufak bisey yazicam sadece. bunu internette yazabilecegim bi yer var mi helvetica light ile? sonra orda copy paste yapip su an kullandigim bilgisayarda denesem nasil olur?
(3) 

Su isi yapan sirketlere ne deniyor?

gerard #608325 
ege'deki koylulere tek tek gidip once urunlerini test eden, sonra aradiklari standartlara uygunsa kendi makineleriyle (onlara azicik bi para verip) onlarin urunlerini toplayan, sonra bunlari yikayip, paketleyen, tirlara yukleyen ve avrupa'ya falan pazarlayan sirketlerin yaptigi bu ise ne isim veriliyor?

araci falan mi denir? ingilizcesi nedir?
(1) 

CSS: Wordpress Stylesheet sorunu

gerard #608108 
selam,
wp'deki stylesheet'imin bi yerinde sayfanin body'sinin (sidebar degilde page'lerde yazilan yazinin oldugu bolum) ozelliklerini anlatmasi gereken bi bolum olmasi lazim sunun gibi:

#left-column {
float:left;
padding-left:40px;
width:500px;
}

ama ben kendi stylesheet'imde bu gorevi ustlenen bi yer goremiyorum. nerde oluyor tam olarak?

benimki: cssdesk.com


edit: kodu internete koydum
(2) 

Eksiduyuru Favicon'u gibi bisey yapmak

gerard #607665 
ED harfleri yerine LG olsun, arkaplani siyah, harfleri ise beyaz ve kirmizi olsun.

nasil yapilir boyle bir sey? adobe illustrator falan mi gerekir boyle basit bir islem icin yoksa online servisler var midir?
(1) 

Fransiz Bilgi Yarismasi Programi

gerard #605896 
TV5'deydi yanilmiyorsam. bi herif sorulari cok hizli bi sekilde okuyordu, karsilikli 2 kisi yarisiyordu. ekranin ortasinda da yukardan asagiya 4-3-2-1 seklinde kutucuklar vardi. 4 en buyuk, 1 en kucukleri olmak uzere. zaman gectikce kirmizi kutular bosaliyordu ve zamanin aktigini gosteriyordu. bi taraf bilemeyince kutu obur tarafa kayiyordu ve o tarafin sorulari ve suresi baslamis oluyordu. neydi bu programin adi? yesil gozlu hafif kel bi herif sunuyodu..
(2) 

Online Soy Agaci

gerard #605185 
aile buyuklerine yollayacagim, dolayisiyla pek alakali degiller teknolojiyle. ben kurayim, gerekiyorsa uye olayim. linki de onlara yollayim editlesinler. editlemesi kolay olsun. onlarin uye olmasi gerekmesin. private olsun, yani sadece emaille davet ettiklerim editleyebilesin ve gorebilsin. var mi boyle bir site veya baska bir yontem?
(3) 

For Loop Icinde Condition Degistirme..

gerard #604796 
for (angle_limit = theta_min_1 : 1 : theta_min_2) {
nKPts = angle_limit - theta_min_1 + 1;
kx1 = 2*pi*n*f1/c*sin(theta_min_1/180*pi);
kx2 = 2*pi*n*f2/c*sin(angle_limit/180*pi);
kx = linspace(kx1,kx2,nKPts);
fcenter = (f2+f1)/2;
theta_source = 180/pi*asin(kx*c/2/pi/n/fcenter);
theta_maximum = 180/pi*asin(kx*c/2/pi/n/f1);

test_var = 0;
for (j=1:nKPts) {
if (abs(theta_maximum(j))<90) {
test_var = test_var + 1;
}
}

if (test_var > nKPts) {
theta_min_2 = angle_limit - 1;

# HERE SHOULD COME THE SIMULATION

theta_min_1 = angle_limit;
}
}


seklinde bi kod var diyelim. bu kodun son kismindaki if condition saglanirsa, if altindaki islemin yapilmasini ve en sonunda da theta_min=angle_limit yapmasini istiyorum. boylece ana for-loop'un condition'ini degistirmeyi amacladim, yani yeni for-loop condition olarak angle_limit = angle_limit : 1 : theta_min_2 kullanmasini istedim. duzgun bi teknik mi bu? degilse dogrusu nasil yapilabilir?
(3) 

If - For Loop Sorusu

gerard #604688 
..
..
for (i=0:theta_min_2) {
kx1 = 2*pi*n*f1/c*sin(theta_min_1/180*pi);
kx2 = 2*pi*n*f2/c*sin(theta_min_2/180*pi);
kx = linspace(kx1,kx2,nKPts);
theta_maximum = 180/pi*asin(kx*c/2/pi/n/f1);

### buraya bir if loop lazim sanki ###

..
}


bu yukardaki kod parcasinda once kx1 ve kx2'yi, sonra da bunlari kullanaraktan kx vektorunu tanimliyorum. sonra da bu kx'i kullanaraktan theta_maximum'u tanimliyorum. kx ve theta_maximum (nKpts x 1)'lik vektorler. bu asamadan sonra istedigim theta_maximum'un tum elemanlarina baksin ve eger theta_maximum'un tum elemanlarinin absolute value'su (abs) 89'dan kucuk ise benim verecegim bi sonraki asamayi yapsin (bu bi sonraki asamayi yazarim). bana sadece bu theta_maximum'un tum elemanlarini kontrol edecek olan if-for loop gerekli. nasil yazmak gerekiyor?

tesekkurler simdiden
(2) 

Dondurulmus Ekmek..

gerard #603184 
gecen hafta naan bread (www.google.com ) dipfrize atmistim. ne yapmam lazim bunu yenebilir hale getirmek icin? firin? tost makinesi? cozdurup, cozdurmeden?
(3) 

Microsoft Office for Windows

gerard #603118 
bana degil babama gerekiyormus. internetten satin alip download edilebilecek adresi bulamamis (ben de bulamadim). yapma ihtimali var mi boyle bir sey? windows 8 kullaniyor. mumkunse en son office surumu lutfen..
(1) 

3G ile podcast dinlersem..

gerard #602711 
gunde yaklasik 3 saat kadar dinlersem, ayda yaklasik kac gb gider data paketinden? bir de bu islem pilden cok goturur mu?
(8) 

Eski Paranin Gunumuzdeki Degeri

gerard #602453 
mesela 1935 yilindaki 100.000 lira bugun kac para yapar bunu hesaplayan bir web sitesi var mi? dolar icin olanini biliyorum da TL icin olanini bilmiyorum.
(5) 

Kartvizite Ne Yazmali?

gerard #602382 
su an ilk etapta toplam 4 kisiden olusan yeni bi sirket kurduk. 2 ortagiz ve yabancilarla is yapicaz (cogunlukla avrupa). kurucularin kartvizitinde nasil bir title yazmasi lazim? co-founder? executive co-founder? manager? 4 kisilik sirkete CEO yazmak biraz abes kacar sanki di mi?

bir de kartin arka tarafina bir QR koysam, scan edildiginde bir text cikarsa ve textte de kisisel webadresim (blogumsu bisey) ve "pleased to meet you :)" yazsa - :) olmasa da olur - nasil olur? cok mu sacma?
(2) 

Ilac Sektoru ve "Under Regulatory Review"

gerard #601114 
selam,
bi ilac sirketi uzerinde calistigi ilaclarin hangi asamalarda oldugunu gosteren bi grafik vermis. bi tane ilaclari "stage 3"u basariyla tamamlayip "under regualatory review" altinda duruyor. bu asamadan sonra da "market" geliyor, yani ilac piyasaya surulmus oluyor. bu "under regulatory review" asamasi tam olarak nedir? bir de stage 3'u gecen ilaclarin yaklasik olarak yuzde kaci bu asamayi da basariyla gecip piyasaya surulebilir?
(2) 

Ingilizce "Esnaf Lokantasi"

gerard #600452 
nasil denir?
(2) 

Adobe Illustrator'da sadece secili kismi export etmek..

gerard #600449 
AI'de biseyler cizittirdim (logo, yazi vs.). simdi sadece logoyu secip 16x16 boyutunda png olarak kaydetmek istiyorum. nasil mumkundur bu?
(2) 

Wordpress Theme & PHP

gerard #600245 
selam,
wordpress.org ustune blackbird theme yukledim. homepage'indeki slider resmini de degistirdim ama bir turlu slider'in sag alt kosesinde duran siyah kutucugu kaldiramadim. surdan gozukebilir:

wpio-live.s3.amazonaws.com

anladigim kadariyla temanin front-page.php'sini degistirmem gerekiyor. php'den cakmadigim icin tam olarak nereyi degisterecegimi bilemedim ama..

php de su sekilde:




<?php
/**
* The template for displaying front page pages.
*
*/
?>
<?php get_header(); ?>
<div class="clear"></div>
<!--Start Slider Wrapper-->
<div class="slider-wrapper">
<div class="flexslider">
<ul class="slides">
<!--Start Slider-->
<?php
//The strpos funtion is comparing the strings to allow uploading of the Videos & Images in the Slider
$mystring1 = blackbird_get_option('blackbird_slideimage1');
$value_img = array('.jpg', '.png', '.jpeg', '.gif', '.bmp', '.tiff', '.tif');
$check_img_ofset = 0;
foreach ($value_img as $get_value) {
if (preg_match("/$get_value/", $mystring1)) {
$check_img_ofset = 1;
}
}
// Note our use of ===. Simply == would not work as expected
// because the position of 'a' was the 0th (first) character.
?>
<?php if ($check_img_ofset == 0 && blackbird_get_option('blackbird_slideimage1') != '') { ?>
<li><?php echo blackbird_get_option('blackbird_slideimage1'); ?></li>
<?php } else { ?>
<li> <?php if (blackbird_get_option('blackbird_slideimage1') != '') { ?>
<img src="<?php echo blackbird_get_option('blackbird_slideimage1'); ?>" alt=""/>
<?php } else { ?>
<img src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/images/slider1.png" alt=""/>
<?php } ?>
<div class="flex-caption">
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_sliderheading1') != '') { ?>
<h1><a href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_Sliderlink1') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_Sliderlink1');
}
?>"><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_sliderheading1')); ?></a></h1>
<?php } else { ?>
<h1><a href="#"><?php _e('Elegancy with Simplicity', 'black-bird'); ?></a></h1>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_sliderdes1') != '') { ?>
<p>
<?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_sliderdes1')); ?>
</p>
<?php } else { ?>
<p><?php _e('Blackbird Theme allows you to create your website through an easy to use themes options panel.', 'black-bird'); ?></p>
<?php } ?>
</div>
</li>
<?php } ?>
<!--End Slider-->
</ul>
</div>
</div>
<!--End Silder Wrapper-->
<div class="clear"></div>
<div class="seprator"></div>
<div class="content">
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_mainheading') != '') { ?>
<h1><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_mainheading')); ?></h1>
<?php } else { ?>
<h1><?php _e('Create beautiful &amp; Professional Website with the Blackbird Theme easily &amp; quickly.', 'black-bird'); ?></h1>
<?php } ?>
</div>
<div class="feature-content">
<div class="circle-content">
<div class="grid_8 alpha">
<div class="feature-content-inner one">
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_wimg1') != '') { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo blackbird_get_option('blackbird_wimg1'); ?>" /></div>
<?php } else { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/images/img1.png" /></div>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_headline1') != '') { ?><h1><a href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link1') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link1');
}
?>"><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_headline1')); ?></a></h1>
<?php } else { ?> <h1><a href="#"><?php _e('Unique Circular Design', 'black-bird'); ?></a></h1>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_feature1') != '') { ?>
<p><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_feature1')); ?></p>
<?php } else { ?>
<p><?php _e('BlackBird Wordpress Theme comes with a Unique Circular Pattern, which makes your website stand out from the crowd.', 'black-bird'); ?></p>
<?php } ?>
<a class="read-more" href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link1') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link1');
}
?>">Read More</a> </div>
</div>
<div class="grid_8">
<div class="feature-content-inner two">
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_fimg2') != '') { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo blackbird_get_option('blackbird_fimg2'); ?>" /></div>
<?php } else { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/images/img2.png" /></div>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_headline2') != '') { ?><h1><a href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link2') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link2');
}
?>"><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_headline2')); ?></a></h1>
<?php } else { ?> <h1><a href="#"><?php _e('Professional Design', 'black-bird'); ?></a></h1>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_feature2') != '') { ?>
<p><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_feature2')); ?></p>
<?php } else { ?>
<p><?php _e('The BlackBird Wordpress Theme is highly optimized to look Professional. So that your website looks great to your visitors.', 'black-bird'); ?></p>
<?php } ?>
<a class="read-more" href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link2') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link2');
}
?>"><?php _e('Read More', 'black-bird') ?></a> </div>
</div>
<div class=" grid_8 omega">
<div class="feature-content-inner three">
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_fimg3') != '') { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo blackbird_get_option('blackbird_fimg3'); ?>" /></div>
<?php } else { ?>
<div class="circle"><img src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/images/img3.png" /></div>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_headline3') != '') { ?><h1><a href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link3') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link3');
}
?>"><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_headline3')); ?></a></h1>
<?php } else { ?> <h1><a href="#"><?php _e('Easily build Website', 'black-bird'); ?></a></h1>
<?php } ?>
<?php if (blackbird_get_option('blackbird_feature3') != '') { ?>
<p><?php echo stripslashes(blackbird_get_option('blackbird_feature3')); ?></p>
<?php } else { ?>
<p><?php _e('This BlackBird Wordpress Theme gives you the easiness of building your site without any coding skills required.', 'black-bird'); ?></p>
<?php } ?>
<a class="read-more" href="<?php
if (blackbird_get_option('blackbird_link3') != '') {
echo blackbird_get_option('blackbird_link3');
}
?>"><?php _e('Read More', 'black-bird'); ?></a> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="clear"></div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<?php get_footer(); ?>




elegancy with simplicity'li bi yer var kodda. orayla alakasi olmali ama tam anlamadim. nereyi degistirmem veya silmem gerekiyor tam olarak?
(2) 

Dondurulmus Pizza Ustune Kuskonmaz veya Brokoli Koysam..

gerard #600112 
sonra da bu suslenmis dondurulmus pizzayi paketinde yazdigi gibi firinda pisirsem (220 derece, 11-13 dakika) bu ustune koyduklarim olmasi gerektigi gibi piser mi? guzel olur mu?
(2) 

Bilgisayarda Instagram

gerard #599668 
bilgisayar icin instagram veya instagramdaki efektleri yapabilecek kullanimi basit bir program (photoshop vs. onermeyin) var mi? online olarak yapilabilirse boyle bir sey o da makbuldur?
(4) 

Adobe Illustrator'da i'nin noktasini degistirmek

gerard #599552 
kusra bakmayin cok acemiyim illustrator'da..

text kullanarktan yaziyi yazdim, sonrasinda da type/create outlines yaptim. simdi yapmak istedigim kelimedeki i harfi'nin sadece noktasini kirmizi renk yapmak. i'nin cubugu ise degismesin, siyah kalsin. nasil yapilir?
(1) 

Logo & Etiket Tasarimi

gerard #598520 
sirketlerin logolari veya urunlerin etiket tasarimlari (sampuan etiketi mesela) icin profesyoneller photoshop falan mi kullaniyor yoksa sirf bu amaca yonelik baska bi programlari var mi?

bi de photoshop veya baska programla orjinal tasarimlar yapmasini ogrenmek zor mudur? cok vakit alir mi ogrenmesi?
(2) 

Spiral Cizilecek ve Simetrisi Alinacak..

gerard #598279 
internette duzgun spiral (archimedean spiral) cizebilecegim ve cizdigim resimlerin simetrilerini otomatikman elde edebilecegim paint benzeri bi site var mi?
(1) 

Wordpress & Hostgator

gerard #598174 
1 hafta once wordpress.com'dan bir domain + host almistim. yani wordpress kullanaraktan siteyi hazirlayip domainimi kullanabilecektim. dun de hostgator'dan bir host aldim, wordpress'deki domain ise duruyor. hostgator'a da wordpress yukledim. simdi yapmak istedigim wordpress'ten aldigim domaini ve hostgator hostunu kullanmak. wordpress'in hostuna ihtiyacim yok. bunun icin yanlis anlamadiysam wordpress'e gidip, domain ayarlarina gidip nameserver olarak hostgator'un bana mail ile yolladigi nameserver'lari girmem gerekiyor. bunlari 1. ve 2. nameserver olarak girdim, ve 3. ve 4. nameserverlara da wordpressin kendi verdiklerini yazdim. sorun su ki hala wordpress.com'daki site aktif, yani bir suru ayarlarin acik oldugu hostgator ustundeki wordpress plugin'i hala aktiflesmemis ve bu plugin'in verdigi wordpress control panel'ine de giremiyorum. ne yapmak lazimdir?
(1) 

Bir Sitenin Kac GB yer kapladigini bulmak..

gerard #596690 
selam,

bir websitesinin toplamda (icindeki tum resimler, videolar, temalar, sayfalar.. dahil) ne kadarlik bir alan kullandigini ogrenmenin bir yolu var midir?

yok ise www.alarko.com.tr gibi bir site ne kadarlik alan kapliyordur tahmini?
(3) 

Kaliteli Ekonomi, Finans, Is Dunyasi Dergileri

gerard #594971 
yerli veya yabanci olabilir. icinde geyik konular olmasin, her yeri reklam olmasin, guzel analizlere, yatirim olanaklarina yer versin, yerli bir dergiyse global bakis acisina sahip olsun..

boyle ozelliklere sahip dergiler neler?
(3) 

Wordpress Header Sorunu

gerard #594790 
selam,
ne yaptim ettim bi turlu cozemedim su wp'deki header sorununu. en az 3-4 tane theme ustunde denedim. her birinde onerdigi pixel boyutlarinda resim koyuyorum fakat gene de koydugum resmin sadece bir kismi gozukuyor.

onerdikleri boyutlar da pek mantikli gozukmuyor zaten. mesela twentythirteendemo.wordpress.com adresindeki header icin 1600x230 istiyor bu da upuzun bir serit yapiyor. gene de istenilen boyuta getiriyorum ama sadece bir kismini gosteriyor. veya benzer sekilde skylarkdemo.wordpress.com icin " Suggested width is 920 pixels. Suggested height is 150 pixels." diyor. burada da istenilen boyuta getirince dev bir resim gosteriyor. olmasi gereken gibi solda resim yanina yazi olmuyor.

nerde hata yapiyorum?
(1) 

Yatak ve Yastik Temizleme

gerard #594700 
carsafi ve yastik kilifini cikarinca farkettim de yatak ve yastik biraz kirli gozukuyor. bunlar nasil temizlenip, bembeyaz yapilabilir?

edit: yatagin siltesi yani

mobil görünümden çık